|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1291 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 753
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Cytat:
..najgorsze jest to ¿e nie wiadomo jak siê ratowaæ ![]() Za tydzieñ jadê do Polski..wiêc spróbuje wybraæ siê do jakiego¶ dobrego dermatologa i zobaczymy co on powie...
Razem od... ![]() ...a tego dnia... ...powiedzieli¶my sobie Tak ... Edytowane przez ona911 Czas edycji: 2010-07-21 o 20:27 |
|
|
|
|
#1292 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 936
|
dzi¶ po myciu czesa³am wlosy i wyczesa³am ich 125 (zrobi³am fotkê ale co¶ mam problem z za³±czeniem za³±cznika) jutro rano go za³±czê
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=10696630 &posted=1#post10696630 CIUSZKI https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post10816597 KSI¡ZKI Edytowane przez pluto17-17 Czas edycji: 2010-07-21 o 22:46 |
|
|
|
#1293 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 167
|
Po myciu wyci±gam 4 razy wiêcej ni¿ na zdjêciu...
|
#1294 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 354
|
tyle wypada mi podczas jakiegokolwiek czesania w³osów..
|
#1295 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 167
|
Powiem wiêcej... tak± ilo¶æ w³osów nie kojarzê z nadmiernym wypadaniem a fizjologicznym... w moim przypadku oczywi¶cie.
Edytowane przez Emef_ Czas edycji: 2010-07-21 o 23:51 |
|
|
|
#1296 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 497
|
<wdech-wydech> dzi pokazujê siê ¶wiatu w nowej fryzurze ;d
Jeszcze ich nie my³am, ale jesli chodzi o czesanie to jest ogromna ró¿nica. Kiedy mia³am d³ugie, krêcone, przy kadym przejechaniu rêk± wyci±ga³am kilo 10 w³osów, przy czesaniu ko³o 40-50. O czesaniu po myciu nie wspominaj±c. Póki po porannym czesaniu wyci±gnê³am jednego w³osa oby tak dalej ;p Idê zaparzyæ pokrzywkê i wydzieliæ dzisiejsze suplementy ;d
|
|
|
|
#1297 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 550
|
Wypadaj±ce/³ami±ce siê w³osy to tak¿e mój problem niestety
Mo¿e nie jest tego jako¶ b.du¿o, ale trwa ju¿ oko³o 3 lat i czujê jak moje w³osy straci³y przez to na objêto¶ci >.< Podjê³am wiêc radykalne kroki i:- zaprzesta³am rozja¶niania w³osów raz na zawsze [to by³a prawdopodobnie g³ówna przyczyna tego, ¿e siê ³ami± na d³ugo¶ci] - wziê³am sobie do serca rady dziewczyn z wiza¿u o olejowaniu, sposobach mycia, oraz pielêgnacji od wewn±trz - zadzwoni³am do mojego dermatologa w Polsce, b³agaj±c go, ¿eby co¶ wymy¶li³ [to by³o ju¿ z tydzieñ temu], otrzyma³am od niego paczkê z dwoma butelkami jakiego¶ roztworu, który zosta³ przygotowany wed³ug jego zaleceñ w aptece specjalnie do moich potrzeb [robili¶my wcze¶niej wszelkie badania krwi, bada³ mnie]. Z tego co mi powiedzia³ mam to wcieraæ w skalp b.dok³adnie i najczê¶ciej jak siê da masuj±c skórê g³owy, podobno mam siê nie przeraziæ jak na pocz±tku zacznie mi wy³aziæ du¿o w³osów, bo ca³y ten szmelc, co siê ju¿ do niczego nie nadaje, musi najpierw wypa¶æ, a na jego miejscu zaczn± rosn±æ nowe, zdrowe w³osy. Je¶li to nie pomo¿e, mam daæ znaæ, zmieni mi to na co¶ innego, zobaczymy co z tego bêdzie... |
|
|
|
#1298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1299 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 241
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 528
|
Mnie zaczê³y lecieæ w³osy w momencie, gdy zaczê³am o nie dbaæ
Pomog³a mi wcierka Radical, podczas u¿ywania w³osy by³y naprawdê gêste i nie wypada³y...Ale przecie¿ nie mam czasu stosowac go codziennie przez ca³e ¿ycie, wiêc znowu mi lec±. Eh. Szukam czego¶ co pomo¿e raz i efekty bêd± d³ugotrwa³e.
|
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 272
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1302 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 772
|
mi dermana strasznie przet³uszcza³a w³osy... np umy³am rano a wieczorem ju¿ mia³am t³uste... przy innych szamponach wystarczy mi jak umyje co 2/3 dni.
`there's a big a big hard sun beating on the big people in the big hard world..` Edytowane przez Arrasando Czas edycji: 2010-07-22 o 15:43 |
|
|
|
#1303 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 160
|
Czy która¶ z Was mia³a robione badania w zwi±zku z nadmiernym wypadaniem w³osów.. je¶li tak to jakie? Ja ju¿ schizujê.. jak widzê ile w³osów wyci±gam.. :< nie chcê byæ ³ysa :?
|
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w³a¶nie obejrza³am rozmowy w toku o ³ysieniu plackowatym.. jestem przerazona
|
|
|
|
|
#1305 |
|
Zadomowienie
|
dla mnie to tez by³ szok jak zaczê³am je liczyæ, niby tak nie du¿o a jest ich a¿ 125!!!!!!! liczone w 100% na pewno dobrze, sa tam mniejsze w³osy no i te wiêksze. W³osy mam do ramion. tak na oko to bym powiedzia³a ze na zdjêciu jest mo¿e z 50 w³osów. a tu zonk
|
|
#1306 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja te¿ oglada³am. szok. Ale zwróci³am uwagê na to ¿e wszystkie te kobiety/dziewczynki wy³ysia³y w ekspresowym tempie..tzn ok miesi±ca No i brwi i rzêsy te¿ wypad³y. Wrogowi nie ¿yczêja ogólnie mówi±c wrzucam na luz. I z w³osami za specjalnie nic nie robiê. wi±¿ê w messy bun, schn± same bez suszarki, latem bêdê tak robiæ bo jest mi tak wygodniej. Po seboradinie trzymaj± siê g³owy - mo¿e to jakie¶ chwilowe wypadanie mam nadziejê tym bardziej ¿e moj± siostrê te¿ dosiêg³o teraz. ostatnim razem w³osy farbowa³am 3tyg temu, mam ju¿ spory odrost, tak¿e bêdê nim straszyc przez wakacje, przemêczê siê. kole¿anka fryzjerka mówi³a mi ¿e od¿yj± w ten sposób. poczekamy zobaczymy.. ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
bêdê monotematyczna, ale seboradin lotion próbowa³a¶? mnie naprawdê pomóg³. chocia¿ sama nie wiem co tak naprawdê mi pomog³o... biorê vitapil, cynk i ¿elazo. Sesja nerwowa siê skoñczy³a co te¿ pewnie odcis³o swoje piêtno Edytowane przez Jaryshka20 Czas edycji: 2010-07-22 o 17:58 |
||
|
|
|
#1307 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 658
|
dziewczynki a ja po trzech tygodniach uzywania joanny rzepy moge stwierdzic ze wlosy wypadaja mi odrobinke mniej...niz wcze¶niej...oby efekt sie utrzymal.
W sumie to nie jestem pewna czy to przez joanne bo pije jeszcze pokrzywe i skrzyp lykam drozdzowe tabletki i jem siemie lniane w ilosciach ogromnych ale wydaje mi sie ze rzepa mia³a duzy wplyw na poprawê kondycji moich w³osów. a o lysieniu plackowatym tez ogl±da³am...dla kobiety takie ³ysienie musi byc tragedia... bo wlosy to jednak ozdoba nawet bardzo króciutkie...
|
|
|
|
#1308 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 497
|
Nie wiem co s±dziæo Dermenie, mam wra¿enie, ¿ê wypada mi po niej jeszcze wieæej w³osów...
Jakie inne szampony polecacie?
|
|
|
|
#1309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie zapomnê jak siê czesa³am i mia³am plecy we w³osach a¿ siê trzês³am ca³a, co szczerze mówi±c skapy nie by³o po wyschniêciu, a co dopiero stracic ca³e w³osy..... tfu tfu dziewczyny nie schizujmy siê ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- [1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;20855879]Nie wiem co s±dziæo Dermenie, mam wra¿enie, ¿ê wypada mi po niej jeszcze wieæej w³osów... Jakie inne szampony polecacie?[/QUOTE]dermeny nie u¿ywa³am tak¿e nie wiem.. ja odstawi³am wszystkie wi¶niowe fryzjerskie, zakwaszaj±ce bla bla bla cuda nie widy.. my³am 2 raz wczoraj szamponem z apteczki babuni ze skrzypem polnym, (bo akurat tylko taki "naturalny" mam w domu, uzywa³am go kiedy¶) sam± skórê masowa³am (na wiza¿u wyczyta³am ¿eby niepotrzebnie nie szorowaæ ca³ych w³osów, bo sp³ywaj±ca piana umyje "d³ugie" w³osy) i jeden w³os mi zlecia³. Tak¿e skoñczê t± resztkê i kupiê najzwyklejszy z czarnej rzepy. My³a¶ w³oski po ¶ciêciu i nadal wypadaj±?
|
|
|
|
|
#1310 |
|
Zadomowienie
|
nie próbowa³am, a jaki ten serboadin polecacie?? ten regeneruj±cy ??
|
#1311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
seboradin lotion niger, czerwony https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...owa-wersja.htm ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- od dawna wypadaj± Ci w³oski? |
|
|
|
|
#1312 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;20855879]Nie wiem co s±dziæo Dermenie, mam wra¿enie, ¿ê wypada mi po niej jeszcze wieæej w³osów...
Jakie inne szampony polecacie?[/QUOTE]Mnie dermatolog poleci³a oprócz Dermeny, Klorane - szampon na bazie chininy i wit B. W aptece widzia³am tak¿e Vitapil, mam w domu próbki ale nie u¿ywa³am jeszcze.
|
#1313 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 160
|
no w³a¶nie ¿elazo odstawi³am teraz, nie wiem gdzie moge zrobiæ takie badanie ? o.O a ja te¿ trafi³am na ten program w rozmowach w toku, i zaczê³am panikowaæ, to mi ch³opak od razu wy³±czy³ :P ja nie suszê w³osów ju¿ od 2 lat, no chyba, ¿e naprawdê siê spieszê ale to zdarza siê bardzo rzadko i oczywi¶cie ograniczam prostownicê.. Znacie jakie¶ dobre od¿ywki regeneruj±ce? Bo u¿ywa³am ju¿ ró¿nych i marne efekty.
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
w³a¶nie umy³am w³osy... czemu t musi byæ takie przykre? ;(
mam zniszczone w³osy mimo ¿e u¿ywam od¿ywek, masek, szamponów regeneruj±cych.. nie prostuje w³osów ju¿ od 4 lat, susze raz na parê miesiêcy. a w³osy lec±.. przestawiam siê powoli na kosmetyki bez silikonów. mo¿e to te¿ co¶ pomo¿e. chcê kupiæ tabletki wspomagaj±ce w³osy, waham siê miêdzy vitapilem, merz special a revalidem. ha- pantoten optimum w ogóle mi nie pomóg³, belissa te¿. od dermeny dosta³am ³upie¿u.. myslê o vichy aminexil, alpecin albo o nerilu.. mo¿na straciæ maj±tek ![]() http://mamzdrowie.pl/dieta-na-piekne-wlosy-i-paznokcie/ tu jest fajny artyku³ o diecie na mocne w³osy. poza tym my¶lê, ¿e codziennie przypad³oby siê pomasowaæ trochê skalp. Cytat:
Edytowane przez phenomena Czas edycji: 2010-07-22 o 20:47 |
|
|
|
|
#1315 |
|
Zadomowienie
|
w tamtym roku wypada³y w lecie ale zjad³am 3 opakowania capivitu i przesz³o, teraz wypadanie zaczê³o sie w maju i trwa nadal ....
kupie sobie ten Seboradin Niger, Lotion z czarn± rzodkwi± zobaczymy co bêdzie po tym. Mam na g³owie du¿o ma³ych w³osów ostatnio je zauwa¿ylam, no ale strasznie mi wypadaj± ....
|
#1316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kup ten seboradin i daj znac czy pomóg³
|
|
|
|
|
#1317 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 3 676
|
Taki szybki skok do tego w±tku, bo te¿ narzekam na swoje w³osy
Oczywi¶cie wypadaj±, bo o tym jest w±tek, ale sama siê o to prosi³am, je¶li mam byæ szczera Zaczê³y wypadaæ w zimê, czyli sezonowo, a ja spotêgowa³am efekt czêstym farbowaniem. Szczê¶cie w nieszczê¶ciu, ¿e mam bardzo du¿o w³osów, wiêc nie jestem ³ysa, ale z drugiej strony - by³o ich znacznie wiêcej i to trochê smutne ![]() Po skonsultowaniu tego z moj± fryzjerk± - kategorycznie zabroni³a mi farbowaæ Chodzi³am przez d³u¿szy czas z odrostem ciemniejszym o kilka tonów od reszty, ale lepszy odrost, ni¿ ³ysina £yka³am Bellisê - e... mo¿e to i dobre, ale wola³am, ¿eby preparat skupi³ siê tylko na w³osach, a nie na cerze i paznokciach. Popyta³am farmaceutki i poleca³y Skrzypowitê - i znów dzia³a³oby na wszystko, tylko u mnie "wszystko" gra, tylko w³osy nie takie ![]() Kupi³am ten spray/mgie³kê Seboradin i ampu³ki - i tu fakt by³o widaæ jak±¶ poprawê. Ale gdzie¶ po dwóch opakowaniach ampu³ek (ciê¿ko mi by³o z tym spray'em, bo psiuk³am w jednym miejscu, w drugim nie, a ampu³k± by³o ³atwiej - a tak w ogóle to wydaje mi siê, ¿e p³yn z spray'u jest tym samym p³ynem z ampu³ek, no ale ).Do tej pory u¿ywam Wax'a, przy czym kiedy¶ robi³ cuda z moimi w³osami - teraz wkurza mnie niemi³osiernie Teraz problem znów siê pojawi³, wiêc kupi³am Revalid - odradzam. Paznokcie rosn± jak oszala³e, w³osy lec± jak lecia³y. I tak naprawdê jedyny preparat, jaki u mnie dzia³a, to Vitapil. Po kilku tabletkach widzê, ¿e w³osów leci mniej - byæ mo¿e to efekt placebo, ale naprawdê mam takie wra¿enie
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1318 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Hej dziewczyny. Ja jak pisa³am wcze¶niej zauwa¿y³am u siebie ³ysy placek z ty³u g³owy 2 m-ce po urodzeniu dziecka...Pobieg³am do dermatologa i wizyta wygl±da³a tak: wesz³am...pan dr rozmawial 5 min przez tel a ja sta³am jak g³upia...potem zapyta³ jaki mam problem i kaza³ pokazaæ co sie dzieje...nie podszed³ nawet i z odlag³o¶ci 1,5 metra stwierdzi³, ¿e to androgenne :/ kaza³ kupic Alplicor E, zazywac cynk i ewentualnie szampon Novoxidyl...SPOKO! Posz³am do endokrynologa i ten na dzieñ dobry stwierdzi³ Hashimoto
Trzymajcie kciuki!
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 058
|
Witam z powrotem
![]() Nie wiem czy te upa³y sprawi³y, ale moich w³osów wypada duuuu¿o. Podczas mycia - wyci±gam gar¶ciami - jakie¶ 100w³osów, potem rozczesanie - 3x tyle. A podczas samoschniêcia - te¿ mnóstwo ich leci ![]() Wczoraj wieczorem pozamiata³am pod³ogê w pokoju, trochê siê po nim pokrêci³am itp, dzisiaj rano wstajê, mija chwila, a na pod³odze znowu pe³no moich w³osów. To samo w ³azience. Rozumiem, ¿e trochê mo¿e ich wypadaæ, ale mi nie to, ¿e wypadaj±, po prostu lec±. ![]() Do tej pory pi³am tylko pokrzywkê, ale widzê, ¿e wy tutaj Seboradin, cynk, ¿elazo, vitapil... dzisiaj i ja siê w to zaopatrzê. Mam nadziejê, ¿e efekty to przyniesie, poczekam jakie¶ 2 miesi±ce, i najwy¿ej wtedy pójdê do dermy.
|
#1320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
witamy (niestety )ja mam nadziejê ¿e to przez te upa³y tak siê dzieje, bo dziwne ¿eby tyle osób zaobserwowa³o u siebie nasilone wypadanie w³osów w zbli¿onym czasie Ja mam na razie spokój, ale STRACH ¿e TO wróci, zostaje..
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

..najgorsze jest to ¿e nie wiadomo jak siê ratowaæ 

oby tak dalej ;p Idê zaparzyæ pokrzywkê i wydzieliæ dzisiejsze suplementy ;d

Pomog³a mi wcierka Radical, podczas u¿ywania w³osy by³y naprawdê gêste i nie wypada³y...Ale przecie¿ nie mam czasu stosowac go codziennie przez ca³e ¿ycie, wiêc znowu mi lec±. Eh. Szukam czego¶ co pomo¿e raz i efekty bêd± d³ugotrwa³e.

No i brwi i rzêsy te¿ wypad³y. Wrogowi nie ¿yczê
bo wlosy to jednak ozdoba nawet bardzo króciutkie...

myslê o vichy aminexil, alpecin albo o nerilu.. mo¿na straciæ maj±tek
Zaczê³y wypadaæ w zimê, czyli sezonowo, a ja spotêgowa³am efekt czêstym farbowaniem. Szczê¶cie w nieszczê¶ciu, ¿e mam bardzo du¿o w³osów, wiêc nie jestem ³ysa, ale z drugiej strony - by³o ich znacznie wiêcej i to trochê smutne