|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Jak jeździłam po Kieleckiem to dużo tam widziałam miejscowości które znałam z bajek czy powieści... Ale już nie pamiętam co tam jeszcze było. Może Bao wie...
Misiek widział jak ubieram stanik... "o cycusie mama ma... hahaha... buju buju... hahaha..."
|
#1292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no czad dokładnie o to mi chodziło ........ ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
lindsey sie chlopak doksztalca;-)
my dzisiaj do parku idziemy poszalec MINKA kiedy sie widzimy???
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Tort się piecze, bałam się że nie wyrośnie ale w końcu ruszył i piękny jest
Biszkopt na ananasowiec przygotowany do pieczenia. Jeszcze muffinki bananowo-jogurtowe robię Z ciast to chyba tyle... Monka a Tobie jak idzie? Chłopcy (Tz i Misiek) w ogrodzie wyciągnęli wreszcie piaskownicę (schowana na zimę była) Same okrzyki radości słyszę ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Wzięłam Michała dziś na zakupy bez pieluszki (takie bliskie jak dla nas zakupy ale autem). Trochę pochodziliśmy jednak, chciałam na parkingu żeby zrobił ale nie chciał. Dojechał suchy do domu... I dobrze bo zapomniałam o tym podkładzie na fotelik i ubrania na zmianę też nie wzięłam Po powrocie też nie chciał, dopiero przed wyjściem do ogrodu zagrozilam że nie pójdzie to zrobił... ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Też Wam te torty wyrastają z górką na środku? Co z tym zrobić ściąć do równego?
|
#1295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
Wróciłam z kartonem i wielką siatą ciuchów buciki dla niechodzącej niuni
|
|
#1296 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
drcron, faktycznie jula duża jak zawsze, ale teraz do tego taka...poważna, dostojna, wydoroślała jakby. Śliczna panna, i te loczki
Cytat:
A dziś była dalszy ciąg "kim jesteś". Rano się lenka pyta tż- -a ty jesteś mariuszem? i chłopcem jesteś? -tak. A ty? -Lenką, a potem dziewczynką - a mama kim jest? -mmmmm.....ewą. Mamuś, jesteś Ewunią? ,<bierze mnie za policzki i patrzy prosto w oczy> i jeszcze pizza. Idziemy do domu, M.ma robić pizze -tatuś będzie piekł pizze, usimy iść -ooo będziemy jeść pizze, boczki będę jeść. A mama będzie jadła musli... <cwaniak mały chciał mnie wygryźć> Cytat:
, co za pora, toż danio później ode mnie chodzi spać.... ![]() Cytat:
, gratuluję, niniejszym została kasownikiemCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No bo to tak czasem brzmi,jak dziewczyny piszą/mówią poczekam jak dziecko będzie gotowe, jakby czekały na znak z niebios, albo co najmniej bicie dzwonów ( ), a łatwo to przegapić i potem lipa się robi....Po mojemu jak przychodzi "czas", to trza zadecydować za dziecko i się wziąć za mopa ![]() Cytat:
A ogólnie to tą górę się daje jako dół, czyli do góry nogami,bo ta twardawa warstwa gorzej nasiąka gratuluję, super ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- a no i przechwaliłam gówniarza-pisałam, że dalej raczej nie woła, ale nie leje w gacie. To dziś rano się właśnie zlała-coś tam myłam, młoda dawno nie robiła, to krzyczę do tż żeby się nią "zajął". Się nie zajął, to się zlała (nocnik na widoku, ofkors). Niosę startemu dowody zbrodni wracam, a ta stoi koło nocnika, leje po nogach i mówi- -oo dalej lecą siki, spójrz - ![]() także nie ma lekko, ale się nie podajemy. Takie to moje niby mądre, a takie durne w tym temacie
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-04-21 o 13:12 |
||||||||
|
|
|
#1297 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja zrana zrobilam salatke, zaraz ide wafle dwa robic, jak tz wroci to za karpatke sie wezme. Jajka w majo jutro, aaa ide jeszcze galaretki porobic, mam kilka kolorow i bym chciala kwadraciki porobic i powymiezac. Nie wiem czy dobrze to bede robic - zobaczymy . Udka zrobie jutroi chlebek. Slodycyz mam pelno , owoce i wsio. U mnie i tak same suchary beda Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakie teksty . Masz racje jak to sie z boku czyta, ze mu czekamy az cieplo bedzie to tak dziwnie mzoe zabrzmiec .U nas pogoda od kilku dni jest posrana, swieci slonce, ostro razi, pogoda sliczna za 5 minut ciemno jak w dupie , leje i tak dzien w dzien. Przed chwila burza byla a teraz grzeje Moj maly sam siada na nocnik , dzis zero wpadek, nocnik jest na widoku i on leci i siura. Ja go nie pilnuje. Tak w sumie caly czas, tylko sa czasem te wpadki, no wiadomo. Takze ja uwazam ze to bardzo duzy sukces JEGO ( nie moj , moze tylko odpowiedni moemtn wybralam , za to mam plusika ) , w sumie jestesmy juz za polmetkiem, teraz wystarczy sprawdzic go na zewnatrz czekac na nocne nie sikanie , ale na to ma czas. Drugie to to, ze maly czesto jest z tz-tem, albo pracownikami na placu zabaw, a wecie jak to chlopy . Dlatego jak bym go puscila, maly by mi sie zlal, to bogwie ile taki mokry by latal . Ja przypilnuje oni juz gorzej.Teraz pojechali do miasta , sam tz z chlopakami, ( wkurzyl mnie) i w domu zostalam. Nie dopilnowal by go . Maly na dworze w naszym ogrodzie latal bezpieluchy oo, to tez sie liczy . Teraz pada wiec wiecie.
|
|||
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest twój numer w klubie ? Bo ja zadzwonię najpierw do ciebie i powiem Ci co mam i w jakim rozmiarku i za ile .
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- sprawdziłam - jest tel.
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie mieliscie tak zle 3 tyg to normalny czas .Lind jak tam ? porobione juz? Ja jeszcze krem do karpatki skoncze i wsio ![]() Rozlozylam lepkom namiot w domu , musialalam troche poprzestawiac stol bo mi sie nie miescil . Jutro na ogrod go rzuce .
|
|
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Monka tak wszystko już na tiptop masz gotowe? Ja jednak rano skończę tort - śmietanę ubiję i udekoruję, resztę już mam... z ciast pozostałe gotowe. Sałatkę też rano zrobię, upiekę mięsko, chlebek - na świeżo. Goście na 14 - dam radę
No i rano trzeba sprzątnąć do końca i stół przygotować. Teraz z farbą na głowie siedzę - tz mi nałożył ![]() Jeszcze pomyję podłogi i chyba skończę na dziś...
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz w sumie racja trzeba podjąć decyzje samemu 'za dziecko" tak samo jak ze smoczkiem, spaniem osobno czy innymi rzeczami, ogólnie są to sprawy indywidualne ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Muszę się pochwalić że za waszą namową od dziś nie zakładam Maćkowi pieluszki w dzień (jedynie na drzemkę i nockę ) , cały dzień chodził bez pampka, sikał ładnie do ubikacji w sklepach i raz pod krzaczkiem
|
|
#1304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez 14-15 gosci sie spodziewamy hehe.Nie no ja dzis nie myje podlog bo i tak bym musiala znowu to jutro robic. No i mam namiot jutro sie go pozbede. Przyszykowalam dla dzieciakow jeszcze male reklamoweczki z drobiazgami, tutaj taki zwyczaj ze jak dzieciaki wpadaja to im sie daje ☠☠☠☠☠☠☠y . 5 dzieci to malutko. Tez mieso i chleb jutro na swiezo. Lodowke mam pelna Cytat:
Z chlopakiem jest o tyle latwiej , ze jak chce siku w centrum a nie ma gdzie, to zawsze do butelki moze nalac , zawsze mam wode w wozku, albo torebce. Nie trzeba na szybko szukac jakiegos krzaczka czy ustronnego miejsca tylko kolo wozka kucnac i dziecko siura .---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Aneczka to super, oby tak dalej, my tez za niedlugo wyjdziemy bez, cieplej sie robi, dzis na ogrodzie bylam w krotkim rekawku , jak nie padalo oczywiscie i swiecilo slonce, nawet burza byla .
|
||
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super , zawsze się znajdzie miejsce gdzie można dziecko wysadzićLind że się udało bez wycierania kałuży w sklepie , najgorzej to się odważyć pierwszy raz ,jak zobaczyłaś że się udało to teraz już z górkiJak tort wyrasta z górką to dobrze bo znaczy że środek też ladnie się dopiekł ,można ściąć albo ja po upieczeniu obracam do góry nogami i tak sobie leży aż wystygnie i się ładnie wyrówna Ania 3 tygodnie to bardzo szybko moim zdaniem no może nie tak szybko jak Wercia i Nina ale i tak szybkoDziewczyny udanej imprezy życzę U nas dzisiaj znów piękna pogoda była po wczorajszym deszczu rano ładnie ziemia parowała ,a później lato dosłownie Ale biometr jakiś chyba niekorzystny ,tak mnie czacha dymi od rana że masakra nawet tabletka nie pomogła i jak poszłam biegać to jakbym całą drogę pod górę miała ,jakoś ciężko mi było i zmęczyłam się i do tego haluks mnie bolał jak diabli czy to zmiana pogody się szykuje czy co ![]() Moje roślinki w ogrodzie już ładnie wschodzą Pomidory tez mi piękne wyrosły aż za ,bo już się nadają do sadzenia a to za szybko muszę się zacząc hartować. Za to w kwiatowym ogrodzie już nie tak pięknie ,tulipany mam wydeptane ,irysy połamane i stratowane,funkie rozjeżdzone a lilie zżarte przez nornice ![]() same szkodniki ,no cóż z ciężkim sercem ale muszę to jakoś ścierpieć ![]() Dzisiaj się dowiedziałam jaki jest super sposób na kreta i nornicę uwaga! -wsadzić pręt metalowy w ziemię i prąd podłączyć tylko się zastanawiam w jakim miejscu ja wtedy bym musiała być
|
|
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Libra dzieki
, ale za to teraz skonczylam cwiczyc, a tak mi sie niechcialo, ale dalam rade i sie orzywilam . Pogoda ma sie zmienic ,ma byc cieplo z tego co slyszalam a nawet goraco ,zobaczymy. Moze w koncu z malym na rower wyjde Przypomnialo mi sie jak mi mlody kiedys zsikal sie w osiedlowym sklepie,ale suki krzywo sie patrzylu i cos do siebie gadaly, ale one takie pojechane sa . Teraz jak z malym pojade to moze tez sie zsiura |
|
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Libra Olka na szczęście szybciej zatrybiła bo w tydzień . gdybym ją wcześniej na żelki przerobiła , to chyba by jeszcze szybciej było
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]() Wczoraj Nina na podwórku krzyczała "siusiu"a że dolecieć po nocnik szans nie było to ją pod drzewem wysadziłam,ale zrobiła sisi ze śmierdzącym bonusem ![]() Nawaliła na własnym podwórku,a co!
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dobra karpatke zrobilam .
|
|
|
|
|
#1311 | ||||
|
Zakorzenienie
|
taka cena fajna za godzinę, tylko zeby znalezc kogos zaufanego, kiedys opiekwalam sie dzieckim, 6 letnim, i nie mialam zadnych kwalifikacji ale dzicko wybierało, miało jeden dzien z kazda opiekunka i on powiedzial mamie ze ja mam byc i koniec, mama jego sie wahala bo nie mialam kwalifikacji ale ostatecznie sie zdecydowala, po roku musialam zrezygnowac bo znalazlam prace w zawodzie i szukala babki juz na swoja rekę, no i tu się zaczeło.
Mąz tej mamy Krzysia (tak mial na imie chlopiec) zajmowal sie handlem wiec auta kupowal na zawolanie, mieli kase pochowana naprawde skrupulatnie a ta opiekunka poszukala kase i zwiala, chcialam cie tylko ostrzec. skolei nastepna znajoma zalozyla monitoring i opiekunka wyleciala po 3 dniach bo sprowadzala sobie chlopakow Cytat:
co to za odkurzacz?? ![]() Dawno to bylo? bo ja malej tez kupywalam w rebooku i nic nie bylo wtedy ztakich promocji. Cytat:
Fajnie ze dostalas tyle ciuszkow, jaka to oszczednosc. Cytat:
Cytat:
![]() Ale Was długo nadrabiałam, moje dziecko wczoraj nie spalo do 24 godziny, do północy, bawiła się z 10 letnia dziewczynka, masakra dawno nie mialam takiego wieczoru "wolnego" Dzis tylko cos siedzi w mnie bo winkowałam ![]() Miłej niedzieli |
||||
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nataszka to jest katarek http://www.katarek.pl/ bardzo przydatny podłanczasz do odkurzacza i po glutach |
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
nataszka w czwartek chyba to bylo,ale laska mowila ze juz ponad miesiac maja ta promocje. Wczoraj kumpela tez polazla adidasow szukala wiec za 219zl wziela sobie jedne a za zeta drugie facetowi
Oliwka kazala sie wozic babci w wozku dzisiaj i usnela w tym wozku na dworze,pare minut przed 11 a za jakies 5-10 minut puscila mega pawia ![]() mam nadzieje ze to bylo jednorazowe,przenioslam ja na lozeczko i spi do tej pory
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia moj starszy zawsze zoladkowa grype przesypia. Moze ktos jej sprzedal.
Ja dzisiaj zaliczylam pierwszy bieg na az 10,5km,dosc ladny czas bo 57min. No ale niestety nawet na losowane nagrody czy w mojej kat. Wiekowej sie nie zalapalam. Jedna laska wygrala voucher na 5tys na wycieczke,ryczala ze szczescia,bo dobiegla na koncu
|
|
#1315 | ||||
|
Rozeznanie
|
Tylkooliwka- mam wolny cały weekend, a nawet dwa majowe
Może któregoś dnia w tym czasie będziecie mogli, co? Cytat:
I też przed nocnikiem zwiewa, choć jak się ją zapytam, gdzie się robi siku pokazuje nocnik. To zadanie zostawiam sobie na weekend majowy. Teraz szkoda mi mojej mamy. I tak ma z nią dużo roboty i za nią biegania. Tu potrzeba czasu, cierpliwości, a babcia jakby tak miała czekać aż się dziecko przed spacerkiem wysika to mogłaby sobie czekać do wieczora. Ja tak próbowałam w zeszły weekend Tym razem zwinę dywan i niech leje- pampersa nie ujrzy (no chyba, że na noc). Na bilansie 2-latka nie byłyśmy. Wiem, co usłyszę- że za duża, że nie woła siku, mało mówi. No i mi się jakoś nie spieszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A propos starszego - mój przystojny nastolatek przewrócił się na boisku. Wieczorem coś tam miałczał, że trochę ręka go boli, a w nocy zapłakanego zawiozłam na pogotowie. Okazało się, że złamał kość łódeczkowatą. Gips na 4 tygodnie, później kontrola. Cytat:
Czy wiecie co zrobiłam z pilotem do dekodera n-ki? Szukam już pół dnia. Szafki, kosz na bieliznę, lodówka, kosze z zabawakami, szafki na buty, szuflady w kuchni, w łóżku, na balkonie, na trawniku pod balkonem. Nie ma nigdzie ![]() Wrzucam kilka fotek mojej młodszej, ostatnie na naszym małym, prywatnym lotnisku
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||||
|
|
|
#1316 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
szkoda że nic nie wygrałaś, to nie sprawiedliwe że się nie załapałaś przez wiek ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
będzie się działo .... oj będzie, już nie mogę sie doczekać przeprowadzki.
|
|
#1317 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a skad jestes Darusia? pytam bo moze promocje obejmuja tylko wybrane miasta... Cytat:
Ale pech z ta reka, lewa czy prawa?? Moze mala schowala gdzies,u mnie mala lubi wsadzic do swojej torebki albo do pralki wrzucic, znalazl się?? Kochana maluda, sliczne wloski ma, grzywuchna fajna
|
|||
|
|
|
#1318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z resztą to co mam pójdzie w remont, więc w i tak opiekunka by nic nie znalazłaa co do tych ciuszków to nie dostałam, tylko kupiłam od niej tragicznie drogie są teraz ubranka![]() Cytat:
wczoraj jak wróciłam od koleżanki i jak sie wyspał, zdjęliśmy pieluchę i do nocy chodził bez, udało się go przekonać, że siedział na tym nocniku, raz zrobił siku (po 40 minutach), a tak to ojszczał: łóżko, pufę, dywan 2 razy, panele raz i w gacie bezpośrednio chyba z 6 razy Dzisiaj pieluchę musiał mieć bo byłam poza domem w sumie cały czas, teraz jak go chciałąm wysadzić to znowu nie i ucieka od nocnika
|
|
#1319 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja też polecam ten wynalazek
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
|
|
#1320 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale zes zasuwala pieny wynik . Jaki byl najlapeszy czas? , pibilas swoj rekor mala ![]() Cytat:
twoj maly ma swoje tepo i swoje zalapie w swoim tepie. Kazde dziecko jest inne, nie jest gorsze ani lepsze, co to za roznica czy zalapie w wieku 2 lat czy 2 i pol TO NIE swiadczy o intelingencji czy szczesciu dzieka .Po co ty sie tak tym szczypiesz Serio , moj starszy zaczal bardzo pozno sikac , ale suma sumarum sika teraz sam, sam zalatwia swoje potrzeby. Cieszmy sie tym ze oni sa ZDROWI , ZDROWIE DOKLADNIE ,swoje beda robic, Sa ludzie ktorzy cale zycia musza pampery zmieniac , karmic , zmieniac pozyjcje lezenia, zeby odlezyn nie mialo. Masz zdrowe dziekociesz sie tym Dusiaka , fajna masz ta coreczke, taka kochana dziewczynka , slodzinka. CHuj wbijaj w bilans , fajnie wyglada. heehe ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Bao aaa zeby niebylo to j cienie atakuje Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-04-22 o 21:07 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

.
no czad 

Po powrocie też nie chciał, dopiero przed wyjściem do ogrodu zagrozilam że nie pójdzie
, co za pora, toż danio później ode mnie chodzi spać....
. 

to super, oby tak dalej, my tez za niedlugo wyjdziemy bez, cieplej sie robi, dzis na ogrodzie bylam w krotkim rekawku
ale i tak szybko

będę szukać, a biorą 5-8 zł za godzine
Dzisiaj pieluchę musiał mieć bo byłam poza domem w sumie cały czas, teraz jak go chciałąm wysadzić to znowu nie i ucieka od nocnika