|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Fotelik tak się prezentuje. Od razu możecie zobaczyć kolor ścian świeżo malowanych
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- hehe szpinak pojedz trocheu mnie na arzie wszytsko sie trzyma w normach, poza krwinkami czerownymi |
|
|
|
|
#1293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja asmag forte musiałam odstawić bo zawierał laktozę i jazdy po nim miałam straszne ![]() przegięcie Mam wrażenie, że oni jak zwykle naciągają, tak jak co ślubne to conajmniej 2 razy droższe tak teraz widzę że co związane z niemowlakiem to też płaci się conajmniej podwójnie |
|
|
|
|
#1294 |
|
Zadomowienie
|
U nas z kolei za 250 zł zapisać można się 29 tygodni do szkoły rodzenia. Zajęcia są co tydzień przez 2 godziny. Jedna godzina wykład druga ćwiczenia. I tak do samego porodu. A po narodzinach dziecka to wszystkie gwiazdki, dnie mamy i dzień dziecka spędza się razem jak ktoś chce
|
|
|
|
#1295 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na zgagę podobno dobrze działają jeszcze migdały, ale bez skórki. Ile dałaś i gdzie kupowałaś?
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
tz mnie podwiozł do lekarza bo dzis przyjmuje. Nie chcialam isc do niego a sie poloznej spytac. NO a pech chciał ze lekarz wszedl akurat po cos
![]() no to mu powiedzialam po co przyszłam i on mi brzuch macał(mowilam tez o wczorajszych bolach zeby wrazie co nie wyszło ze z twarza przyszłam tylko) i on do mnie co pani brzuch sie tak klei czym pani sie smaruje , a ja mowie WAZELINĄ ) a On sie zaczal z emnie smiacmowi bym przed wizyta za tydz poszla na ktg , i przez ten tydzien nie uzywała podkladu zadnego . moze on mnie uczula, a jesli nie to na wyniki mi da skierwanie juz na nast wizycie. I sie z emnie smiał, ze jestem aparatka
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-05-15 o 12:16 |
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I on z Tobą ![]() Kurier się spóźnia ![]() EDIT: No w końcu przyjechał i mam już materacyk
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-15 o 12:29 |
|
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie pochwale-zamowilam na allegro moskitiery na okna, bo sa sporo tansze niz w sklepach z oknami, chce zeby letam nie wlatywały nam insekty
|
|
|
|
|
#1299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I oby to się sprawdziło, że przy kolejnym dziecku jest łatwiej ![]() Jestem w szoku, bo Dorotka całą drogę tam i z powrotem szła grzecznie za rękę Małpka też była, ale chyba jako ozdoba tylko Daleko nie byłyśmy, ale i tak jestem z niej dumna, bo zwykle to tż z nią tak chodzi, a ja zawsze z wózkiem![]() Byłyśmy w charity-znalazłam śliczny płaszczyk, byłby akurat na jesień... ale go nie wzięłam bo się okazał strasznie poplamiony z przodu ![]() A w bibliotece trafiłyśmy na końcówkę szkockiej grupy bookbugs (dzieci czytają książeczki, tańczą, śpiewają), jak facet któremu oddawałam książkę zobaczył że jest po polsku to mi powiedział że dziś o 14 jest taka polska grupa ![]() Cytat:
A gdzie połóg???Ja karmiłam "ekologicznie"-tzn. przez prawie pół roku tylko pierś, żadnego dokarmiania. Do tego na żądanie i obowiązkowo w nocy. Okres dostałam po 7 miesiącach (1,5 miesiąca po tym jak już wprowadziłam jej stałe pokarmy), ale nie wiem czy miałam wcześniej owulację... I tak jak ten lekarz w tv dziś mówił-te tabletki dla mam karmiących są jednoskładnikowe, zawierają tylko progestagen i bierze się je bez przerwy. Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-05-15 o 12:32 |
||
|
|
|
#1300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale strasznie duzo magnezu dostalas ![]() Ja bym chyba wziela wieksza dawke, zeby brac mniej tabletek dziennie O ile sie nie myle u nas kosztowala 250 ![]() Za same zajecia tyle bym nie zaplacila, chociaz zajecia z kapieli noworodka byly ciekawe (cwiczenia na lalce). Ale za to dali fajne gratisy, butelki Avent itd.Cytat:
![]() Jesli nie przeszkadza Ci duza ilosc scen seksu i krwi, to polecam. Kilka dziewczyn tutaj w watku rowniez polecalo ten serial. W przyszlym miesiacu wychodzi nowy sezon ![]() Cytat:
![]() Od wielu lat bardzo interesuje sie Korea - muzyka, filmy, kultura, jezyk itd. Tutaj w Polsce wyszukalam sobie znajomych Koreanczykow A wczesniej troche internetowych. Wiec jesli ktos akurat jedzie do rodziny - moge liczyc na paczke Zreszta moj byly na stale wrocil do Korei, czesto jeszcze dzwoni i pisze, juz sie zapowiedzial, ze jesli czegos potrzebuje, moge mu dac znac i wysle mi paczke z jedzeniem/kosmetykami ![]() Uzywam najczesciej skinfood - jesli chodzi o pielegnacje, lubie ich kremy pod oczy, toniki. Kremy BB - skin79 najbardziej mi odpowiada, boje sie testowac inne ![]() Polecam kolorowke z tonymoly Ich eyeliner wytrzymal nawet jak moj syn sie do niego dobral i zostawil otwarty sloiczek (mowie o tym, ktory jest od razu z pedzelkiem). Do mycia twarzy aktualnie uzywam Etude House, bo mam jeszcze pare tubek, wiec nie kupuje nic innego Niby tania firma, ale z zelu (a wlasciwie pasty - bo tak wyglada jak wyciskam z tubki ) do mycia twarzy jestem bardzo zadowolona ![]() Cenowo staram sie celowac dosc nisko, mam sporo innych wydatkow (jak to przy dziecku), wiec nic z wyzszej polki nie kupuje. Zwyczajnie mnie nie stac ![]() Faktycznie ciezko... Az nie wiem co napisac. Coz, nie pomozesz mu na sile, najpierw musi sam tego chciec. Nie masz juz zadnych argumentow zeby jakos do niego przemowic?
|
|
#1301 |
|
Zadomowienie
|
No i był kurier z moim cacuszkiem Maxi Cosi Cabro Fix
|
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1304 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie taki etap, mam nadzieje, ze jeszcze pare miesiecy i mu przejdzie ![]() Fajnie macie z ta grupa! Szkoda ze u nas nic takiego nie ma z checia bym go wziela...---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znajoma zaszła w nieplanowaną ciążę w bardzo krótkim czasie po urodzeniu pierwszego dziecka będąc przekonaną o skuteczności karmienia piersią jako metodzie antykoncepcji. O ciąży dowiedziała się dopiero w 5 miesiącu i trudno było jej zrozumieć jak to mogło się stać skoro ona karmiła
|
|
|
|
|
#1307 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazda tutaj ma swoje zdanie na temat ivonci, niezaleznie od tego jakie ono jest, juz chyba nie ma co tego ciagnac. Przynajmniej wedlug mnie.
|
|
#1309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To rzeczywiście masz super źródło kosmetycznych zakupów, rewelacja, spisałam sobie nazwy, może mi się kiedyś coś uda upolować ![]() Moim ostatecznym argumentem jest to że nie będzie miał sił bawić się z synem a za parę lat po prostu umrze...tyle że to ja wtedy płaczę i rozmowa się kończy...może jak dziecko będzie na świecie to jakoś to do niego przemówi i coś się zmieni Spadam na razie, mam góre prasowania, muszę umyć głowę, a potem podróż do Wawy na wizytę u diabetologa
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-05-15 o 12:48 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak ktoś myśli że będzie karmić piersią, ale jakby co to poda butelkę z mlekiem/wodą/herbatką, albo smoczek, albo będzie się trzymać sztywnych godzin karmienia zamiast karmić na żądanie-to rzeczywiście szybko może zajść w ciążę.
|
|
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykladowo - tam cos kupisz za ok. 20-30zl, a u nas juz za 70...A co on na to wszystko odpowiada? Moze po porodzie mu sie odmieni? Albo przy rozszerzaniu diety - bedziesz mogla wiele razy mowic o tym co jest zlego w smieciowym jedzeniu. Pytac czy dziecku da do jedzenia to samo co sam je... Mysle ze to moglaby byc spora szansa na zmiane Bo nie watpie, ze probowalas juz wszystkiego. Moze akurat dziecko bedzie najlepsza pomoca ![]() Powodzenia i trzymam kciuki za wizyte u diabetologa
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1313 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Przyszła do mnie pacjentka z dwójką dzieci - chłopiec 3 lata i jego braciszek 10 miesięcy. Starszy chłopiec jakby "cofnął się" o 2 lata, raczkował, gaworzył, kopiował każde zachowanie młodszego brata i trudno było jej nad tym zapanować. Stał się bardzo zaborczy o rodziców, zwłaszcza o tatę. Wpadał w histerię kiedy tatuś nie pojawił się w przedszkolu żeby go odebrać. Oni bardzo się starali nastawić synka na narodziny braciszka ale było im trudno![]() Cytat:
Cytat:
nawet przez myśl mi nie przeszło, że z karmieniem mogą być takie problemy.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Reakcja mojego męża była podobna - "od dziś będę Cię tuczył"
|
|||||||
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak juz pisalam, Michal jest baaardzo za TZ. Tylko "tata" i "tata" dzisiaj tata mial pozniej do pracy, a Michal wstal o 7. I co? Na wszelkie sposoby tatusia budzil. Buzi w usta, szturchanie, zagadywanie, przytulanie... Kladl sie obok niego pod koldra... Wole nie myslec co to bedzie jak TZ nie bedzie mial wyjscia i podzieli swoja uwage na dwojke ![]() Trudno. Jakos przez to przejdziemy
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie po malu szykuej do mojego obozu pracy... i ide prosto do szefa z aplikacja o macierzynski, zobaczymy co da sie z tym zrobic.
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- mnie tez tak wczoraj bolal krzyz jak na @ |
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki!
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamcie
![]() Bardzo zimno mi dzisiaj. Dlatego zaraz pójdę zrobić obiad - przynajmniej się przy tym rozgrzeję Wieczorem małż jedzie na trening i będę miała dużo czasu na wizaż |
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki.
wiem ze Wam tu smece ale czuje sie taka bezsilna, jak male dziecko, nie umiem sobie z tym wszystkim poradzic
|
|
|
|
#1320 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
/QUOTE] moj bez patrzenia w wyniki uznaje ze musi mi dogadzac bo kobieta w ciazy zasluguje na wszystko co dobre kiedy chce i ile chce wiec ciagle smakolyki podrzuca....ja sie tylko ciesze ze za slodycze mnie nieciagnie bo bym juz ze 20kg miala na plusie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

hehe szpinak pojedz troche

, więc sobie podarowałam.

A gdzie połóg???