|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV
Cytat:
Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja do niej- mamo w Polsce maja dziewczyny usg co miesiac a ja mam 4 na ciaze z czego tylko 2 mi sie nalezaly ze sluzby zdrowia.. Mowie, chyba ja emocje poniosly bo zawsze taka wspierajaca byla, plus chyba jest zla za moja klotnie z siostra i chciala sie poprzyczepiac troche
|
|
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale.moja z tych co sie nie czepiaja itp.. odchowala 4 dzieci i jej wystarczy ![]() Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie wchodze na wage, po co sobie glowe zawracac, przeciez i tak na diete teraz nie pojde
![]() Na wage stane jak mi polozna bedzie kazala, a pozniej dopiero po porodzie jak juz bede widziala, ze dieta i cwiczenia przynosza efekty ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
ja na diete po porodzie a po pologu cwiczyc mam zamiar
![]() moze mama miala.gorszy humor wlasnie przez to ze.poklocilas sie z.siostra??? co wyszlo z nietoperzem? Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Żyje
Słuchajcie zjadłam obiad byk znośny nawet i co cukier 178.. Najlepsze że o glukometrze pamiętałam żeby wziąć a ubrań no cholera nie, myślałam że na IP mnie wyciszą i czekam na TŻ aż przywiezie Ściany pomalowane ciekawe jak wyglądają (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#1329 |
|
Zadomowienie
|
Napisałam się i d.. Coś nie tak z tym forum.
Ja w ostatnim miesiącu mam +1kg, a razem +9kg. Za pierwszy m razem miałam chyba +12kg i w 2 tyg schudłam 15kg, także ten, na razie się nie spinać, choć lekarz, na mnie jakaś dziwna presję wywołuje twierdząc, że już nie powinnam przybierac na wadze. Ale ważę 66kg przy 170cm w 8-mym miesiącu ciąży, więc chyba nie ma tragedii :/ Karolkowa, ja się nie znam, ale chyba wysoki ten cukier? Ja mam dzisiaj doła z powodu kumulacji wydatków w 1 miesiącu dwie wypłaty przyszły i wyszły Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Wysoki ale myślę że przez kompot choć był nie słodki już sama nie wiem .
Nooo gdzie ten mój (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#1331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaden z nietoperzy nie zostal odnaleziony Ja nie wiem gdzie jak one nie mialy jak wyleciec, wciaz mi sie wydaje, ze one sie po prostu gdzies schowaly i siedzaCytat:
Co do wyplaty, to dokladnie cie rozumiem, leci jak szalona. Nade mna ciazy jeszcze wizja, ze w listopadzie dostane moja ostatnia wyplate, a pozniej bede zyla za jakies smieszne £500, ktore mi sie naleza na macierzynskim
|
||
|
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
macierxynski w uk to porazka ![]() Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam sie co do macierzysskiego. Ja nie rozumiem, dlaczego kobieta ma nie dostawac wyplaty, jezeli do tej pory normalnie pracowala i nagle fizycznie nie moze tego robic. Jest to dla mnie naprawde okropnie nie sprawiedliwe. Tak samo jak wiele firm nie placi za chorobowe, a panstowe chorobowe to tez jakas smieszna kwota. Jak ludzie sie maja utrzymac za to?? |
|
|
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
A pozniej jeszcze wracasz po pracy splukana po macierzynskim i polowe wyplaty trzeba zaplacic na zlobek :p Zawsze chcialam miec dzieci w podobnym wieku, ale w uk trzeba czekac do 3 roku zycia, bo pozniej troszke latwiej.
|
|
|
|
#1336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojej kuzynki mama też na nią nawrzeszczala że po co jej tyle USG i dziecku szkodzi ![]() Cytat:
![]() 🤷Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Haha kazdy mnie pyta, czy ja sobie tych nietoperzy nie wymyslilam, ale kurde no latal nade mna z pol minuty zanim ucieklam z pokoju, a pozniej go obserwowalam przez szybe z 10 minut !
|
|
|
|
|
#1338 |
|
Zadomowienie
|
Z tym macierzyńskim w UK, czy IRL to rzeczywiście jest kiepsko, choć tam łatwiej utrzymać się z 1 wypłaty, bo łatwiej o lepsze zarobki. Takie bynajmniej mam wrażenie jak tam spędzalam wakacje
i jak patrzę na brata który już od 11 lat jest w IRL.Jeszcze gorsza sprawa są żłobki /przedszkola... Te koszty są straszne. A ja osobiście wolałabym mieć 6 m-cy macierzyńskiego jak kiedyś, żeby zabrali sobie to 500+ w cholere, ale za to żebym miała 100% ochrone w pracy po powrocie co najmniej rok i 100% pewne miejsce dla dziecka w normalnym żłobku, a później w przedszkolu za normalne opłaty. Ale co ja tam mogę... Posiedzę rok w domu, w pierwszy dzień po macierzyńskim mogę zostać zwolniona, a za żłobek prywatny 1,5k bez jedzenia to min. Tak jest u nas super a u nas z 1 wypłaty nie wyzyjemy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1340 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jaki rozmiar czapeczki kupic mlodemu? Ile takie dzieciatko ma w obwodzie glowki? Przegladam ☠☠☠☠☠☠☠ki na smyku i tam sa rozmiary tych czapeczek od 36/38 o ile dobrze pamietam, ale to nie bedzie za mala? Musze Igorkowi jakas czape na zime kupic
![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze cos z prawdy jest w tym co mowisz w sumie. Ja nigdy w Polsce nie pracowalam, oprocz prac dorywczych na studiach, wiec w ogole nie orientuje sie jak wygladaja zarobki w Polsce. Utrzymac sie mysle spokojnie utrzymamy z jednej wyplaty, ale nie ma co liczyc na jakis spektakularny postep w remoncie, dlatego staramy sie zrobic teraz jak najwiecej, bo wszystko stanie w miejscu na rok ;/ Cytat:
|
||
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1344 |
|
Wtajemniczenie
|
No to spoczko. Czyli jednak te najmnjejsze nie beda za male
dziekuje ![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
Mój już pojechał, miał minę zbitego psa.
Aż mi się go szkoda zrobiło .. (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Jak twardnieje brzuch to nospa czy magnez ?
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
To IP ale migiem
![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1349 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny.
Byla moja przyjaciółka przywiozla mi drozdzoweczki i soczek zaraz po niej przyjechał TZ przywiozl spaghetti i cini minis posiedzial godzine i uciekl (widzialam ze zmeczony jest, ale tak mi sie przykro zrobilo). Teraz siedze i rycze i sama nie wiem dlaczego. Jakos mi smutno ze nie moge byc z Nim w domu, ze zaraz pojedzie, ze młoda u babci zamiast ze mną. W ogole powinnam mieć dobry humor, tyle osób mnie odwiedziło a ja płacze. Jakbym powód miała, a nie mam. W ogole moje wyjscie w sobote stoi pod znakiem zapytania, dzisiaj mialam znowu dwa razy te sciskajace bóle macicy i na obchodzie lekarz nie byl. z tego zadowolony. Mialam dzis dostac drugi zastrzyk ze sterydami i ani widu ani słychu go ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
Smileska też pewnie bym płakała, miałaś dużo stresować i to normalne czuć się przybitym, plus szpital też nie napawa optymizmem, wiadomo, że w domu zawsze lepiej. Ale myśl, że niedługo to będzie tylko wspomnienie, a dla swojego maluszka jeszcze każda z nas jeszcze wiele wycierpi, taki nasz już ten los!
Ja siedzę od 45 w aucie bo tz mnie zgarnął z pracy i podjechaliśmy pod szkołę, bo on chce się zapisać na jakiś kolejny etap kursu angielskiego.. Masakra plecy bolą, mały tak pod żebra włazi że mi zaraz coś złamie ;p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

te matki wiedza jak nas pocieszyc 

dwie wypłaty przyszły i wyszły

mojej kuzynki mama też na nią nawrzeszczala że po co jej tyle USG i dziecku szkodzi 
i jak patrzę na brata który już od 11 lat jest w IRL.

zaraz po niej przyjechał TZ przywiozl spaghetti i cini minis