|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
), oczywiście w bardzo małej ilości, tylko dla - za przeproszeniem - poślizgu
|
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1323 |
|
Zadomowienie
|
Madziaa zrob jajka faszerowane - szybko i zero zachodu i na rozne sposoby. Salatka tez ok
Carmela majonez light moze i mniej ma tluszczu, za to cukrow multum. Zdecydowanie uzywamy zwyklego majonezu Eh wkurzylam sie, bo wyszlam na basen i nasze auto po odstaniu dwoch i pol tygodnia u mechanika po trzech dniach znowu nie odpalil No kulka w leb, zatluke mechanika![]() Przegielam dzis z... goframi. Zjadlam 4 Jeden bez niczego (nie daje fruktozy), dwa z dzemem i jeden z kiwi polany jogurtem. Brzuch mnie bolal..., za to ciagota na wegle odeszla, a gofry przeciez typowo SB... Mialam nadzieje, ze spale na basenie, ale nic to, zjadlam bialkowa kolacje i niech sie trawi... A jutro na pieszo do pracyI tak jak mi smakowal obiad, tak tz sie wypial na niego Jakas rozdrazniona jestem...zjadlam dzis: sn (8.30): omlet z serem posmarowany pasta pomidorowa i warzywka + muffinka orkiszowa IIsn (11.45): pieczone jablko nadziewane twarozkiem z dzemem o (13.45): pstrag pieczony z czosnkiem w tymianku, fasolka szparagowa w sosie pomidorowym zapiekana z serem zoltym deser (16.45): 4 gofry maslankowe, 2 z dzemem, jeden suchy, jeden z kiwi i jogurtem k 19.30: dwa male jajka na miekko plus warzywka
|
|
#1324 |
|
Rozeznanie
|
effa jak zaczęłam czytać Twój jadłospis, to przy II śniadaniu musiałam przestać, bo się za bardzo rozmarzyłam
![]() u mnie: śn(13): twaróg wymieszany z ogórkiem kiszonym, jogurt naturalny z siemieniem ob(16.30): pierś kurczaka nafaszerowana soczewicą,fasolką z sosem z jogurtu nat i cebulki przek(19): 3 łyżeczki twarogu sernikowego (dlatego tylko 3, nic innego nie było )kol(21): pół żółtej papryki faszerowanej twarogiem chudym, ogórkiem i plasterkiem serka topionego Hochland fit + troszkę majonezu (zwykłego) jeśli będę późno szła spać, zjem jeszcze trochę twarogu albo serka wiejskiego. a i czy na I fazie można mak?
http://onet.pl Edytowane przez Corny Czas edycji: 2009-01-30 o 21:46 |
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
effa wrzyc prosze przepisa na gofry
|
|
|
|
#1326 |
|
Zadomowienie
|
zaczynam dzisiaj 1 faze
juz zrobilam liste zakupow
|
|
|
|
#1328 |
|
Zadomowienie
|
Ilona
![]() Ja w pracy, wczoraj w domku i wydaje mi sie, ze dzis poniedzialek. Na szczescie ok. 14.00 bede w domku juz I co wam tu powiedziec... sie popisalam wczoraj... Wychlalam butelke wina do meczu, zjadlam sera do niej i ... frytki. Co prawda tz - maniak frytek - nie zauwazyl, ze kupil takie, ktore powinno sie piec w tluszczu... Zatem byly suche jak wior i beztluszczowe Na szczescie zjedzona przez mnie wieczorem kosmiczna ilosc bialka zlikwidowala ten wybryk![]() To tak na poprawe humoru dla kazdego. Dzis zamierzam przykladnie przejesc dzien ![]() Zaczelam od jajek i warzywek.
|
|
#1329 | |
|
Zadomowienie
|
Kurcze za szybko wcisnelam wyslij...
Cytat:
Co do maku... nie mam przewodnika pod reka... SPrawdze i dam znac ![]() Witaj i powodzenia ![]() Ilona mnie wyprzedzila ![]() Ilona, kiedy jedziecie do Zakopca???
|
|
|
#1330 |
|
Raczkowanie
|
heej dziewczynki
chcialam sie pochwalic - kupilam wczoraj wage i dzis postanowilam sie zwazyc coby zobaczyc czy sa efekty, no i sa!!! 3.8 kg w dol!! nawet sie nie spodziewalam az tyle, w sumie nie mialam duzo do zrzucenia, start byl od wagi 55.5 a teraz jest 51.7, co mnie bardo zaskoczylo, nigdy w zyciu chyba tyle nie wazylam, no moze w zamierzchlych czasach, teraz tylko musze ladnie dorzucac weglowodany zeby efekt utrzymac, czytalam gdzies w madrej ksiazce z fizjologii, ze ludzki organiznm tak jakby przyzwyczaja sie hormonlanie do pewnej wagi i potem "chce" do niej wrocic, a stale efekty podobno sa jak przez okolo 12 miesiecy potrafimy utrzymac nowa nizsza wage, troche wyszlo maslo maslane, ale mam nadzieje ze wiecie o co chodzi no i te efekty sa po 2 tygodniach 1 ej fazy, w 3tyg dorzucalam pol-jeden owoc dziennie (jablko, gruszka, grejpfrut), z chlebkiem czekalam bo mialam dylematy ktory kupic no i malo czasu na zakupy, bo codziennie do pracy na dluugie godziny oprocz tego w wymiarach duuzo poszlo, nie mam pojecia ile dokladnie bo sie nie mierzylam, ale widze po ubranich, no i tak jak u effy chyba, cellulit zmalal, bez zadnych kremow wiec same plusy, kocham te diete!! zycze wszystkim udanego weekendu, ja sie wybieram do sklepu zamowic suknie do slubu buziaki |
|
|
|
#1331 |
|
Zadomowienie
|
Nieeee no nieeee, ja sie nudze jak mops w pracy,a tu taka cisza!!!!
Zjadlam wiesniaka z orzechami - tez se wymyslilam polaczenie ![]() Dilys wielkie gratulacje Bede pamietac o tych 12 miesiacach - cos na pewno w tym jestZ racji zachwiania morali na forum zwiazanych z upartoscia wagi, wczoraj szukalam i szukalam czegos o tych przekletych weglowodanach... Zeby chociaz gdzies jakas wskazowka... I nic nie wiem nadal... O, ze owoce jak najbardziej, ze ryz tez i chleb pelnoziarnisty i makarony... W koncu wegle pomagaja spalac tluszcze, nawet te dobre... Ale tak sobie dedukowalam kopiac w Agatsosnie, ze ta dieta to jednak dieta dosc wysokobialkowa... A bialko wiadomo - buduje miesnie, nawet jak sie mniej czlowiek rusza zima, to te miesnie jednak sie wytwarzaja, a wiadomo, ze one sa ciezkie... No czekam na wiosne... z utesknieniem juz powoli...
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak się pije zamiast czytać to tak się ma sama lepsza nie byłam![]() jedziemy 7 na tydzień} - z dziećmi, teściową i bratowa TZ poległ, gorączka
|
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz powoli robie zapasy i bede dzialac w kuchni, faktycznie ciekawe sa te przepisy na SB, zobacze czy potrafie cos zrobic w kuchni
do poniedzialku juz coraz blizej
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się cieszę, bo w poniedziałek zaczynam II fazę i się zważę.
|
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga chwale sie zakonczylam lekko udawana faze 1 i na liczniku minus trzy i pół kg
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
|
#1337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś jedzeniowo kiepsko, bo niedawno się doholowałam do domu ![]() Tak więc rano (ok. 11.00 ) przegryzłam w pośpiechu 2 kromki z chleba maślankowego z pastą jajeczno-łososiową + szynka i dopiero teraz 2 kabanosy, 2 zawijaski + resztki wczorajszej salatki.Teraz popędzę zrobić kuraka z przepisu Pysi (racuchowego ) z dużą ilością warzyw.Effa, dzięki za pomysł, zupełnie zapomniałam o jajkach faszerowanych, mniam... Na mojej wadze niewiele się dzieje, ale wymiary... ho, ho.... Ubrania na mnie wiszą I cellulit mniejszy, prawie niewidoczny...
|
|
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
justyna moze to nie byla taka calkiem udawana faza pierwsza, ale napewno z paroma grzeszkami
![]() dzieki za gratulacje! |
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela, wow
![]() Madzia, fajny, łatwy i smaczny jest też kurczak tandoori: kroisz kurczaka na kawałki, marynujesz w jogurcie z przyprawami [np. gotową mieszanką curry] a potem pieczesz na kratce przez 10minut w piekarniku rozgrzanym na maks - 250 stopni do tego kawałki bagietki, tortilli a`la czipsy czy czapati, jakiś sosik do maczania i już właśnie wróciłam i szamię pieczarki podsmażone z serem, i galaretkę drobiową, sama nie wiem czy to obiad czy kolacja, bo wyjechałam o 14 odwieźć babcię a ściągnęłam dopiero teraz, i nawet głodna nie byłam ![]() a ze mnie spadają dżinsy, a waga jak stała tak stoi
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia_M77 a co robilas na cellulit?
CarmelaSoprano domyslam sie ale wiesz to prawie 4 kg w ciagu 2 tygodni to calkiem sporo tez bym tak chciala ale juz poniedzialek zbliza sie wielkimi krokami, wiec do konca ferii jak dobrze pojdzie to powinnam byc o conajmniej 3 kg lzejsza tak jak Ty
|
|
#1341 |
|
Rozeznanie
|
witam wieczornie
![]() spowiedź: śn: omlet z 2 plastrami serka Hochland fit, cebulką i papryką + kawa II: jogurt nat z makiem + ćwiartka papryki III : trochę większa ćwiartka papryki z plasterkiem Hochlanda i twarogiem chudymobiad: pierś kurczaka z fasolką, brokułami, sezamem, Hochlandem, twarogiem i oczywiście papryczką przek: makowo-migdałowa mieszanka upieczona z jajkiem i łyżką oleju (trochę zmieniony przepis z przepisowego) kolacja: makowiec SB + trochę serka wiejskiego ale dzisiaj papryczkowy dzień, wydaje się, że monotonnie, ale tak mnie wzięło akurat na tego hochlanda i paprykę ![]() dobranoc
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
obejrzałyśmy z Olą Elisabeth: The Golden Era - świetnie zrobiony film, muzyka super o odtwórczyni głównej roli nie mówiąc - jestem pod wrażeniem
a mnie chyba witaminy C brak, bo non stop mnie ciągnie do mandarynek ![]() ostatnio jestem nieźle zakręcona, nabijałam się z TŻ, że pieluchę Oli tył naprzód założył a sama dziś chodziłam w podkoszulce założonej na lewą stronę, naprawdę nie wiem jak tego dokonałam ![]() dobranoc... |
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() właśnie wstałyśmy - nie mylić z obudzeniem się - mąż chorutki, Bati u teściowej czyli trochę spokoju od rana - piję wiadro kawki a waga jak zwykle 0,5 w górę, dziś 0,5 w dół - chciałabym już wyjść z tego zaklętego kręgu
|
|
|
|
#1344 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim!
No właśnie chodzi o to, że nic Pod prysznicem mniej więcej co drugi dzień używam masażera lub ostrej gąbki, od czasu do czasu peeling kawowy. Wydaje mi się, że to efekt wypijanych w hektolitrach płynówIlona, myślałam sobie o kuraku tandoori, ale w internecie znalazłam milion przepisów i każdy był inny, w związku z czym nie mogłam się zdecydować Z tego co pamiętam podawałaś kiedyś linka, ale też nie mogę go namierzyć![]() A w sumie mogłabym go dzisiaj obiadowo wciągnąć. I łazi za mną bigos..... |
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale równie dobrze możesz zrobić sobie garam masala sama albo kupić gotową w sklepie mnie chodziło raczej o sposób przygotowania kuraka, który jest niebywale soczysty, a zestaw przypraw możesz dobrać sama |
|
|
|
|
#1347 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1348 |
|
Raczkowanie
|
WITAM WSZYSTKIE BIKINIARY. CORNY , a co to za makowiec sb zajadałaś, podaj przepisik, ja uwielbiam wszystko co z makiem, ale o tym makowcu jeszcze nie słyszałam. A gdzie się podziewają PAPRAK, CYKADA, DOMI, no i MORELKA, odezwijcie się dziewczyny.
|
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zostalam na tydzien sama w domu, sama z psem
, TZ pojechal na tydzien do PL.Plan jest taki: same pysznosc SB spacerki z psowatym basen i jakos ten tydzien szybko zleci
|
|
|
|
#1350 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę się wreszcie wziąć w garść i jeść normalnie - znaczy się SB, a nie wszystko co mi wpadnie w ręce.
Dzisiaj póki co ładnie 1. Mix płatków (pszenne, żytnie, owsiane, jęczmienne) na mleku 2. Zupa-krem z soczewicą, pieczarkami i pomidorami, trochę surówki z czerwonej kapusty Plany też mam ładne na resztę dnia: 3. Filet z kurczaka w panierce orzechowej, surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem jabłka, z jogurtem 4. Mozzarella + papryka czerwona 5. tuńczyk z cebulką Mogłaby się waga wreszcie ruszyć- w dół oczywiście |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

), oczywiście w bardzo małej ilości, tylko dla - za przeproszeniem - poślizgu
No kulka w leb, zatluke mechanika
Jeden bez niczego (nie daje fruktozy), dwa z dzemem i jeden z kiwi polany jogurtem. Brzuch mnie bolal..., za to ciagota na wegle odeszla, a gofry przeciez typowo SB... Mialam nadzieje, ze spale na basenie, ale nic to, zjadlam bialkowa kolacje i niech sie trawi...
zębole