|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
ehh, mierzyłyście sobie brzuch miarą? bo ja wczoraj wieczorem zmierzyłam i było 93 cm
a rano 91 ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
To pewnie przez to kubłkowe siedzenie, bo reszta nawet nie jest zła. Ja już sama nie wiem, jaki wózek kupić, jakie koła Muszę na żywo pooglądać te wózki
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, a co to jest kubełkowe oparcie?????? bo nie mam pojęcia
|
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
A to moi faworyci :
http://allegro.pl/x-lander-xa-zestaw...722303646.html obowiazkowo kolor amethyst ![]() http://allegro.pl/2-w-1-espiro-gtx-g...736334789.html - ten wydaje się ze ma wszystko, i to za rozsądne pieniązki musze sie przymierzyc do niego kolor fioletowy albo zielony:dhttp://allegro.pl/roan-marita-wersja...707988103.html ten wydaje sie byc solidny duzy i wygodny, ale nie jest taki ładny podoba mi sie taki jak nr 519 tylko kiedys widzialam w brązie
|
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Haniula mi się X-lander też podoba - kolor Desert najbardziej - ale niestety cena powala, wiem, że rodzice dołożą - i jedni i drudzy - ale nie wiem czy jest sens kupowania wózka za ponad 2 tys. A szkoda, bardzo mi się podoba.
Espiro też wygląda fajnie no i cena już bardziej 'ludzka' roan marita najmniej mi się podoba. Z tym, że ja patrzę na razie na wygląd
|
|
|
|
#1326 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj sobie myślałam nad imieniem Patrycja, jak na razie w razie dziewczynki to Blanka mi sie podoba ale Patusia tez fajne Cytat:
Espiro świetny chyba wszystko jest ok a kolorek zielony po prostu cudny
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i cena![]() roan brzydki ale ma najwieksza gondole i w ogole podobno to sa dobre wozki ![]() chyba espiro z tych 3 najlepszy |
|
|
|
|
#1328 | |
|
Zadomowienie
|
to jest taka spacerówka co nie ma rozkładanego oparcia tylko całe siedzisko przesuwasz w góre i w dół. Czyli jak dziecko śpi to nie może sobie prosto leżeć bo ten podnóżek sie unosi. Widziałam takie wózki wczoraj na żywo i jak dla mnie porażka
Cytat:
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-08-05 o 14:12 |
|
|
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit juz widze ![]() fajny kolorystycznie super, ale te przednie kóleczka mi sie wydaja za małe, i spacerowa dziwna z boku
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-08-05 o 14:14 |
|
|
|
|
#1330 |
|
Zadomowienie
|
Haniula na tej stronce o espiro co ja podałam nie znalazłam wagi a na tej Twojej jest ze 15kg....kurcze trochę dużo, no i nie ma przekładanej rączki....jak narazie zostaję przy Matteo Coletto
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Haniula ja taka gapa, piszę coś i zapominam dokończyć ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- aaa..... Twój jest GTX a ten co ja znalazłam victor, faktycznie wygląda inaczej ale rączkę ten victor ma przekładaną ![]()
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-08-05 o 14:19 |
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to akurat duzy plus, bo ciezko znalesc dobry ładny i lekki wozek |
|
|
|
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
no i fakt te kółeczka za małe.....
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Uciekam do sklepu....bo w końcu za ten obiad się muszę wziąć.....bo ja tylko na wizażu siedzę
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
uuu myslalam ze ten Gtx tez ma raczke przekladana
|
|
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie muszę też patrzeć na wagę, mieszkamy w domku który był przystosowany dla siostry tż na wózku - więc nie ma żadnego schodka a ten espiro vector fajny
|
|
|
|
|
#1335 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Ja znowu poruszam ten sam temat, ale proszę powiedzcie mi jakich kremów na rozstępy używacie? Ja używam tego babydream z rossmana, ale na piersiach pojawily sie rozstepy i to niemało, juz teraz wokół brodawek przy obu... :/ a tak mialam nadzieje, ze mnie to nie dotknie. Jaki krem polecacie? Bo najwidoczniej ten babydream rady sobie nie daje Znajoma , ktora jest w ostatnim miesiacu ciazy poleciła mi Mustelle, ale to jest strasznie drogie jak na mnie... Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-08-05 o 14:34 |
|
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1337 |
|
Wtajemniczenie
|
część Mamusie ja już w domku starałam sie was na bieżąco czytać ale ze rodzic emają wolny net ze jedna strona pół godziny otwiera co mnie strasznei wkurzało więc po łebkach leciałam -sory
dostałam od cioci do lalki a ze były tak ładne to mamie powiedziałam zeby tego nie wyrzucała ani nie wydawała tylko schowała bo kiedyś się przyda no i proszę ubranka były wyprane i schowane i są w super stanie kupiłam sobie gazete m jak mama i tam był pokazany super wózek tu niedaleko mnie jest hurtownia wózków i ponoć tam on jest tak było napisane w necie jak spojrzałam na lokalizacje sklepów to ta hurtowni abyła podana więc w którąś sobotę rodzice do mnie przyjadą i się tam przejdziemy bo w końcu dziadek funduje brykę ale musi zobaczyc za co płaci ![]() http://www.bebetto.pl/ oferta i odrazu pierwszy od góry Fabio - cudeńko zawsze mi się taki marzył i tego jak zobaczyłam to się zakochałam a tu są ciuszki jakie przywiozłam z domu to te pierwsze a te następne to dostałam od szwagierki jedne spodnei musze przerobić bo mają kokardki na nogawkach więc idą do ucięcia a poranniczek od teściowej
|
#1338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dopiero połowa 4 miesiaca, a tu juz takie rozstępy:/ to co będzie pod koniec ciąży? Ani nie chce wiedzieć, załamana jestem jak to zobaczyłam |
|
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
Monika jaka pokazna kolekcja
![]() a bylas na tym usg w poznaniu? ciekawa jestem jak wrazenia po usg 3d ![]() zoska ja tez uzywam tego z rossmana, ale na rozstepy cudow sie nie zdziala, trzeba dobrze nawilzac skore, smarowac jak najczesciej. Moze oliwka dla dzidzi, to bardziej natłusci Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-08-05 o 14:46 |
|
|
|
#1340 |
|
Raczkowanie
|
Nie łapię się w tych wózkach
. Co potrzebne, a co nie? Mój faworyt to x-lander i taki też "wypozyczy" mi siostra
|
#1341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jest dopiero 6-7sierpień ale 6 nie dam rady bo jadę z rana po lodówkę więc po południu nie ma sensu jechać bo tam decyduje kolejnośc zgłoszeń ale może się w niedzielę wybiorę
|
|
#1342 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie! Ja już po pracy
Cytat:
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
. Nie denerwuj się i nazwij swoje dzieciątko tak jak Tobie pasuje, a na nią nie zwracaj uwagi, skoro jest taka jaka jest. Boszszsz co za ludziska!!! Zresztą sama napisałaś, że kontakt Wam się urwał, a teraz skoro takie"świństwo jej zrobiłaś", że ślub w tym samym roku i ukradłaś jej imię dla córki to pewnie obrazi się na Ciebie na śmierć i nie będzie chciała już wogóle mieć z Tobą nic wspólnego to co za różnica czy Wasze dzieci będą nosić takie samo imię czy nie?
Edytowane przez nawojka8583 Czas edycji: 2011-08-05 o 15:12 |
||
|
|
|
#1343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
planuje kupić krem z Biotherm na rozstępy bo podobno jest ok, Mustele mam Zosiu za krem na rozstępy i na biust dałam 260 zł i jest do d****. Strasznie ciężko jest go rozsmarować i teraz w lato potem cała się kleisz. Zostawiłam go na chłodniejsze dni, ten Le'Maadr to jest taki krem-żel i jest znacznie przyjemniejszy, to samo Biotherm. Znajoma polecała mi jeszcze Pharmaceris i chyba się po niego wybiorę bo ona nie ma pół rozstępu po ciąży i jeszcze w innym wątku dziewczyny polecały krem Palmers z kokosem, ale nie można go kupić u nas, jedynie przez allegro a cene ma super pewnie też wypróbuje bo taki krem to mi na tydzień - dwa starczy A Palmers kosztuje jakies 20-25 zł więc cena ok http://allegro.pl/palmers-balsam-na-...726657631.html tu możesz zobaczyć jest zreszta cała seria jak się okazuje
|
|
|
|
|
#1344 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny wpadlam w trans posprzatalam wszystko;p i zrobilam moje ulubione kotlety i surowke wiec tylko ziemniole wstawie jak tz da znaka ze jedzie w strone domu
![]() co do rozstepow Zosiu to prawda jak masz miec to bedziesz miala.. a regularnie sie smarowalas?? bo ja smaruje sie codziennie i mam tylko te z okresu dojrzewania nowych nie widze.. tzn jeden ze staryuch zrobil sie czerwony;/ wozki to dla mnie temat rzeka.. juz nie mam sily ogladac.. ale jedno pewne kupuje tani zeby zostawiac pod blokiem i nie dziwgac a na lato kupuje pozadna lekka spacerowke i tyle ![]() juz bym zjadla te kotleciki tak patrza na mnie dobrze ze zrobilam wiecej to wsune zaraz kilka bez ziemniaczkow
|
#1345 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale piękny mi wykład zrobiłas Posmarowalam sie narazie oliwka, ale w nastepnym tygodniu przejde sie po drogeriach, poogladam, a jak nic to nie da to czeka mnie zabieg jakis po ciazy ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
jak ja sie pokaze w łózku facetowi kiedys :P Smarowałam sie no.. srednio regularnie, teraz juz sie biorę za siebie :P moja mama rozstępów nie miała, bo pytałam ją o to a co do wozka, ja narazie z tym nie kombinuje, bo ponoc ma dziadek dzieciaczka kupić, niby taka tradycja, no zobaczymy, a ja i tak sie na tym nie znam A Haniulka tą kobietą sie nawet nie przejmuj, przecież imię to nie było zarezerwowane , czy tam wymyślone akurat przez nią. Tysiace dziewczynek ma tak na imię , a poza tym ona jeszcze nie ma dziecka, więc niech fochów nie strzela nawet. Buźki dla Lenki i Dla Ciebie
Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-08-05 o 15:28 |
||
|
|
|
#1346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Może to jakaś zazdrośnica jest?
|
|
|
|
|
#1347 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też mam rozstępy mimo że się codziennie smaruję , coś się źle czuję katar nagle dostałam i głowa mnie boli chyba mnei coś łapie
aaa dziewczyny polecam wam tą panierkę winiary do kurczaka moze widziałyście ta reklame z tymi dziećmi co chcą cos zamówić do jedzenia a ich mama wyciąga panierkę to wczoraj to z mamą zrobiła z sosem czosnkowym no rewelacja ale kupiłyśmy 2 piersi a tylko jedną panierkę i na wszytsko nam nie starcyzło ale jak to spróbowałam to myślałam że padne takie pyszne do tego frytki i obiad rewelka muszę kupić kilka szt tego i mieć w szafie pod ręką jak nie będe mieć pomysłu na obiad to mięcho panierka i obiadek jak tralala
|
#1348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Je jeszcze powinnam z dwie godziny siedzieć (bo się spóźniłam przez badania), ale chyba zmyję się wcześniej ....Głowa mnie boli cały dzień, wzięłam tabletke i jest trochę lepiej ![]() Nikotynka, nie stać mnie na tak drogie specyfiki Chociaż Biotherm bardzo lubię
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

a rano 91 

musze sie przymierzyc do niego

. Co potrzebne, a co nie? 
. Nie denerwuj się i nazwij swoje dzieciątko tak jak Tobie pasuje, a na nią nie zwracaj uwagi, skoro jest taka jaka jest. Boszszsz co za ludziska!!! Zresztą sama napisałaś, że kontakt Wam się urwał, a teraz skoro takie"świństwo jej zrobiłaś", że ślub w tym samym roku i ukradłaś jej imię dla córki to pewnie obrazi się na Ciebie na śmierć i nie będzie chciała już wogóle mieć z Tobą nic wspólnego to co za różnica czy Wasze dzieci będą nosić takie samo imię czy nie?

Chociaż Biotherm bardzo lubię