Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-23, 16:03   #1321
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
ja na wynikach glukozy miałam przedział od 74-106 czyli Ty mieścisz sie w normie

dr Agatku zaklepuje termin 15.01 na poród bo dzis w nocy poszło bardzo sprawnie

dziewczyny macie też tak że czujecie się takie samotne, ja siedze już od 3 miesiecy na zwolnieniu i niby sie nie nudze w domu spotykam się ze znjomymi ale np dziś czuje się na maksa przez wszystkich zapomniana, Tz w pracy dłużej siedzi a ja nie mam do kogo gęby otworzyć
Ja, gdyby nie wizaż to chyba bym ześwirowała. Tylko, że ja tu sama, mam tylko męża, a wyjść też nie zawsze jest gdzie.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Mój gin przyjmował wiec się wbilam do niego na szczęście to wynik stresu nic wiecej dostałam luteine 2x2 i już jest ok
Teraz czekam na środowe USG gdzie poznam płeć
Agacia staraj się już unikać tego stresu najbardziej jak się da. Dobrze, że z Maleństwem wszystko ok.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 16:13   #1322
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Jejuuu na chwilke otworzylam okno i masa much wleciała, ale coś strasznego i usiadły na suficie, co za cholery. Nie wiem co z tym zrobic, nie mam siatki w oknie no to i wpadły :/ Chyba bede czyms pryskac, tak byłoby najlepiej
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 16:22   #1323
kropeczka1984
Rozeznanie

Agatek wypiłam pół tego dużego Kubusia. Teraz już wiem, że nigdy więcej go nie tknę... Co ciekawe sok ze świeżych marchwi mi nie szkodzi. Ciekawe co oni tam dodają do tego Kubusia...

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Mi sie podoba z tych imion Bartek

Dziewczyny mam we wtorek próbną fryzurę ślubną i nie mam pojęcia jak się uczesać.
co myślicie o tych:

http://img850.imageshack.us/img850/7...0262271010.jpg

http://img405.imageshack.us/img405/2...1928933510.jpg

http://img850.imageshack.us/img850/6...8548255611.jpg

http://img560.imageshack.us/img560/6...5046634611.jpg
Wybieram 2 i 4 Są śliczne Pokaż jaką będziesz miała suknię, bo fryzura powinna też do niej pasować

A ja po glukozie Zrażona doświadczeniem Agatki bardzo się bałam. Okazało się całkiem znośne. Miałam 50g. Pani z laboratorium powiedziała, że zwykle jest 75g, ale gdzieś czytałam, że jak przy 50g jest wszystko ok, to przy 75g też tak będzie. W poniedziałek Mężulek odbierze wyniki. Mam nadzieję, że będą dobre. Po glukozie było jedzonko z McDonalds Potem jeszcze troszkę odbijało mi się tą glukozą i to chyba było najgorsze :/

Byłam jeszcze w jednym lumpeksie, ale ja kompletnie nie umiem szukać tam ciuszków... Chyba muszę siostrę wyciągnąć na takie zakupy, żeby mi pomogła
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 16:53   #1324
elunia25
Raczkowanie

[QUOTE=nawojka8583;2958479 4]Ja, gdyby nie wizaż to chyba bym ześwirowała. Tylko, że ja tu sama, mam tylko męża, a wyjść też nie zawsze jest gdzie.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

ja niby mam znajomych tutaj ale wszyscy zalatani pracują mają czas od czasu do czasu wieczorkiem a dzień długii czasami dopadają mnie doły jak Tz dłużej w pracy więc w sumie wiem co czujesz
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 16:55   #1325
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
jak urodzę to się najem za te 9 miesięcy, póki co zadowoliłam się kanapką z suchą kiełbaską krakowską

ALE JAJCA! Jajca dosłownie (bo chłopczyk będzie) i w przenośni
Gratuluję!
jak urodzisz to chyba nadal nie wolno dopóki będziemy karmić chyba że mam błędne "domyśliwania" się
Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość

Dziewczyny powiedzcie mi , czy naprawdę jest tak ciężko po wypiciu tej glukozy?
Wiem ,że mnie też to czeka i jak czytam to zaczynam się bać.
W prawdzie nie miałam żadnych problemów z nudnościami czy wymiotami od początku ciąży ,ale jeśli to takie świństwo ...to...
Jedyne to reaguje mocno na coś co śmierdzi- muszę szybko unicestwić to z pola mojego widzenia i nosa....bo wtedy mi się podnosi...
ja dobrze przeszłam glukoze nie yło mi niedobrze ani nic no ale wynik marny...
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

Wczoraj miałam glukoze , hehehehe, wiecej smiechu przy tym było. Nie wiem czy ja na taka trafiłam czy ona ma byc taka, ale mialam wrazenie, ze pije słodka wode z piaskiem i kurzem. Smak nie był zły, dało sie wytrzymac , gdyby nie to, ze było to nierozpuszczone do konca. Pielegniarka mi to w malutkim kubeczku wymieszała. Juz mialam zwrocic, mialam to w buzi i siup spowrotem to połknęłam , ale dało jakoś radę. Wyniki juz odebrałam i wyszły ok.

Byłam z tż-tem na usg. Musielismy czekac ,az lekarz wroci z operacji. Jak juz wrocil to nas z buta potraktował. Usg nie trwało dłuzej niz 2 minuty, rozmawiał tylko z pielegniarka, mi nawet ekranu nie pokazał, tylko tż widział co sie tam dzieje. Z dzieckiem wszystko ok, waży 400g, jak zapytałam o płec to powiedział ,że dziewczynka, ale odniosłam wrażenie, że powiedział to na chybił trafił :/ Taki niemiły, stary dziad, nawet zdjec nie dał, ani jednego, a jak ostatnio tam byłam to dostałam zdjecia na 1m długie

Nosz trudno, mam nadzieje, ze nastepnym razem sie ktos normalny trafi..
no co za lekarzoby następnym razem było lepiej
no ale i tak gratulacje córeczki i wypitej glukozy
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Oby mu przez miesiac nie chcial stanac...

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

Mi gin przepisał dopiero to badanie ,ale mówił ,żebym siedziała tam te 2 godz. bo trzeba sprawdzić jak sobie trzustka poradzi z glukozą,a jak przejdę nawet kilkadziesiat metrów to już wynik będzie zakłąmany,więc będę musiała siedzieć mimo ,że mam blisko do domu.W ogóle gin powiedział ,ze to badanie mam zrobić nie wcześniej niż w 24 tygodniu,a wy chyba tak nie macie.Oczywiście będzie 75g bo 50g już sie nie robi niby.A tak to wszystko ok, posłuchaliśmy serduszka i kawałów gina
ja tez miałam zrobić w 24tyg i 75g...miałam się niby nie ruszać ale babki w ambulatorium powiedzialy ze lisko mieszkam to zebym sobie sama w domu zrobiła i przyszła za 2godz
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość

Heh no u mojej koleżanki było tak, że najpierw widział chłopca, a później się zrobiła z tego dziewczynka, więc nie wiem co on tam widział, chyba mu się siusiak wchłonął
u mojej koleżanki to samookazało się że ma mega wielkie wargi sromowe
Cytat:
mi pierwsza i ostatnia najbardziej
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Cześć dziewuszki
Dzięki za słowa wsparcia dla mojej kociej bidy.
Wczoraj miałam ją od 13 do 20, udało mi sie ją nakarmić i widać było, że szczęśliwa jest strasznie że jest w domu. Jak ją oddawałam to oczywiście masakra, kot się telepał i ja też. Dziś też ją zabieram o 13, więc zaraz lecę po tego chorusa. Rana się goi, nie jest to super postęp, ale nie jest gorzej więc to dobry znak.

Muszę opanować te moje nerwy bo od wczoraj zauważyłam, że Gabryśka jakaś taka mniej aktywna, czasami tylko ją czuję
Miłego dnia
musi być wszystko dobrze kochana zobaczysz zagoi się i będzie kocia hasać
Cytat:
mi sie śniło ostatnio że jakaś wysoka brunetka mojego Tzta kusiła. Wlazła na drabine w Castoramie i zaczęła tyłkiem kręcić. No to ja ją sruu na ziemię (a byłam już w bardzo zaawansowanej ciazy) złapałam za włosy i zaczęliśmy sie tłuc a rodzina Tzta w kółeczku wokół nas i okrzyki ,, dalej Monika! Dołóż jej ''

byłam u diabetologa i powiedział że ok na razie mam za miesiąc wypić kolejną glukoze i przyjść do niego więc w sumie nie jest źle

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 17:15   #1326
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
ja na wynikach glukozy miałam przedział od 74-106 czyli Ty mieścisz sie w normie

dr Agatku zaklepuje termin 15.01 na poród bo dzis w nocy poszło bardzo sprawnie

dziewczyny macie też tak że czujecie się takie samotne, ja siedze już od 3 miesiecy na zwolnieniu i niby sie nie nudze w domu spotykam się ze znjomymi ale np dziś czuje się na maksa przez wszystkich zapomniana, Tz w pracy dłużej siedzi a ja nie mam do kogo gęby otworzyć
Ja tez czuje sie samotna,moj TZ w pracy a ja nie mam tu rodziny.Znajomi jacys sa ale wszyscy pracuja,a ja pracuje raz w tygodniu.

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Ja wlasnie gotuje obiadek.Bedzie rybka, ziemniaczki i brokuly.Dziewczyny ogladacie jakies seriale?

Edytowane przez ewula83
Czas edycji: 2011-09-23 o 18:16
ewula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 17:16   #1327
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ojj to prawda, samotność doskwiera. Mieszkam niby z mamą jeszcze, ale i tak jakos tak pusto, zwariowac mozna, bo ilez mozna ogladac tv, sprzatac czy siedziec przed kompem. Wyjsc tez nie ma gdzie, bo wychodze tylko albo do sklepu, albo do lekarza i to wszystko. Tż pracuje od 6 do 18-19, potem sie kąpie i juz wprawdzie do lozka zmyka, dlatego jak sie widzimy to tylko w nocy, bo rano jade do domu, bo u niego to bym juz kompletnie zwariowała.

Ja oglądam pierwszą miłość i wróciłam do serialu ,ktory kiedys ogladałam , czyli do na wspolnej
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 17:37   #1328
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
czubasek20
Mi się osobiście podoba pierwsza fryzura

A kiedy masz ślub?

Wróciłam z egzaminu- długo by opowiadać bo historia jest długa tego faceta z którym miałam ten egzamin...
To była poprawka z Teorii Sprężystości. Same obliczenia i mnóstwo wzorów.
Dzisiaj dał takie zadania ,że chyba mi się pierwszy raz w życiu zdarzyło aby tyle ludzi wyszło po przeczytaniu zadań.
Ja sama za dużo nie wiedziałam ale coś naskrobałam...
ogólnie mamy trochę maly zlew na ten egzamin bo nas nie wyrzucą bo mamy już punkty aby studiować dalej, tylko ,że przed sama obroną mgr za rok będę musiała zdać ten warunek jak coś ...
a mam nie miłe wspomnienia , ponieważ na pierwszym stopniu studiów - inż ten jest przedmiot z tym facetem ( to taki facet z historia i najtrudniejszy egzaminy z nim są ) - Mechanika budowli
i z tym przedmiotem się męczyłam kilka lat.. szok....
i przed samą obroną pracy inżynierskiej go zdałam ...
i jak sobie pomyślę ,że przed mgr też bym miała coś zdać u niego to już się boje....!!! ale zobaczymy...

pozdrawiam i teraz idę odpocząć...bo padam... mało spalam itp.
trzymam kciuki za zdany egzam odważna kobietko! widzisz inni pouciekali a ty zostałaś i jeszcze coś naskrobałaś
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc..

od półtorej godziny walczę z krwawieniem z dziąsła... masakra jakś. nawet przykłądanie lodu nie pomaga ;/
mi tez krwawią dziąsła ale przy nici dentystycznej...to chyba norma w ciązy
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
własnie odebrałam wyniki tej mojej glukozy i wyszło na czczo 75 mg/dl a po 2h -98mg/dl to chyba dobrze nie? czy za mało
ja mam inny przelicznik mam w mmol/l i pierwszy wynik to 3.86 a drugi 3.38(po obciążeniu) i to jest za nisi cukier
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
kochane wrociłam od lekarza mam poczatki infelcji drog odechowych :/
mam wziasc antybiotyk zeby to sie nie rozwineło nie nie zaszkodzilo dziecku :/
z dzidzia oki :::::::
zdrówka!!
Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Ja wlasnie gotuje obiadek.Bedzie rybka, ziemniaczki i rybka.Dziewczyny ogladacie jakies seriale?
to może jeszcze rybka?pasowała by hihi

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2011-09-23, 18:27   #1329
ewula83
Rozeznanie

Renatka zamiast jednej rybki,brokuly mialy byc hehhe

Ja ogladam Pierwsza Milosc,M jak Milosc.
Stary 2011-09-23, 18:38   #1330
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość

Ja mam glukoze w srode i juz sie boje...
ja mam we wtorek albo sobotę za tydzień i już się boję

mmm kupiłam sobie właśnie puszeczkę sprite i ją pochłaniam mniam mniam

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 19:08   #1331
Zadomowienie

a ja dostałam masaż od męża i powiedział że będę miała codziennie bo na asen to on sie nie da wyciągnąć

Lilka już z nami!!

Stary 2011-09-23, 19:56   #1332
kropeczka1984
Rozeznanie

Ewula, Ultraradiola ja miałam dzisiaj glukozę 50g i było naprawdę spoko Jeśli macie taką samą dawkę, to spokojnie dacie radę. Tylko się nie wkręcajcie, że będzie źle

Dziewczyny kupowałyście może spodnie dresowe na allegro?
Możecie jakieś polecić? Boję się troszkę, że mogą się skurczyć po praniu..
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 19:58   #1333
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Wyginałam się, żeby zobaczyć cos na tym usg i on to doskonale widział i nie umiał nawet tego ekranu w moja strone przekręcic, nic by mu sie nie stało a ja byłabym zadowolona. Mam nadzieje, ze nastepnym razem bedzie to inaczej wyglądało.
Co za palant

[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;29571191]Hej dziewczyny, mało się udzielam, ale staram się czytać Was na bieżąco. U mnie już 18 tydzień. Czy już jest możliwość odczuwania takich typowych wyraźnych, ruchów, kopniaków? czekam z taką niecierpliwością...[/QUOTE]

Ja zaczynałam wtedy czuć pierwsze puknięcia
Teraz w 22 tyg., to już regularne uderzenia i przetaczania w brzuchu

Cytat:
1 lub 4

Cytat:
przyszły zakupy z patryczka więc pokazuję
najbardziej mi siępodoba biały komplecik ale reszta tez wiec polecam jakby co
a kocyki dostałam od kuzynki po jej dzieciakach prawie nie używane.
śliczne
Muszę tam zajrzeć

Co do krwawienia dziąseł, to mam tak przy każdym myciu i jedzeniu twardszych rzeczy
_________________________ ____
Ale miałam szalony dzień...
Rano wyprawiłam męża do pracy, potem spowrotem do wyrka, potem odwiedziny mamy, potem poszłam do pracy pogadać z dyr (przy okazji musiałam się określić, kiedy wrócę do pracy). potem do domu, a po drodze dzwoniła przyjaciółka czy może wpaść na kawkę, na to sprint do domu, ogarnięcie salonu. Przyszła z 1,5 rocznym synkiem, posiedzieli 1,5 godziny i w pół godziny zrobiłam obiad.
Po czym przyjechał teść z worem buraków na przetwory wypił herbatkę, a po godzinie dostałam kolejną porcję buraków

Więc jestem wykamana... jeszcze mąż wyjeżdża w niedzielę rano na tydzień
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:14   #1334
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a my z mamą całe popołudnie robiłyśmy smakołyki na jutro bo rodzice teściów zaprosili. będzie grill i słodkosci najpierw. będzie biszkopt z truskawkami , jabłecznik, mama wymyśliła jakis wynalazek- cos ala rafaello no i potem na grilla rózne mięska i sałatki. zrobiłam sałatkę z tuńczyka (bo u nas wszyscy lubią) jutro jeszcze zrobię sos czosnkowy i nie wiem co jeszcze

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

a to krwawienie z dziąsła przeszło mi po prawie 2 godzinach dopiero przy przyłożeniu lodu....;/ pierwszy raz tak miałam...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:38   #1335
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

hej, ja byłam dziś u mojego gina na usg w szpitalu, robił długo dokładnie, mam sporo filmików na płycie i zdjęć i Olek nadal jest Olkiem, ale była ze mną mama i zaczął jej wkręcać że chyba się pomylił i dziewucha będzie a mama nic na usg nie widziała i mu wierzyła a jak byk siusiora było widać

Ja mam glukozę 75g. Muszę iść jakoś w przyszłym tygodniu. Pytałam o to i pan mi powiedział, że dzień wcześniej najpóźniej o 18 zjeść lekką kolację, przyjść na 7 wypić i 2h czekać ale powiedział, że mogę pół cytryny wkropić sobie. Chyba ciężko to zniosę bo słodkie działa na mnie źle

Co do krwawienia dziąseł, to moja dentystka przepisała mi maść na to (nie używam, bo lekko krwawią przy myciu tylko), na bazie ziół bezpieczną w ciąży. Mam gdzieś tą maść, jak znajdę to napiszę wam co to było
Stary 2011-09-23, 20:47   #1336
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
hej, ja byłam dziś u mojego gina na usg w szpitalu, robił długo dokładnie, mam sporo filmików na płycie i zdjęć i Olek nadal jest Olkiem, ale była ze mną mama i zaczął jej wkręcać że chyba się pomylił i dziewucha będzie a mama nic na usg nie widziała i mu wierzyła a jak byk siusiora było widać

Ja mam glukozę 75g. Muszę iść jakoś w przyszłym tygodniu. Pytałam o to i pan mi powiedział, że dzień wcześniej najpóźniej o 18 zjeść lekką kolację, przyjść na 7 wypić i 2h czekać ale powiedział, że mogę pół cytryny wkropić sobie. Chyba ciężko to zniosę bo słodkie działa na mnie źle

Co do krwawienia dziąseł, to moja dentystka przepisała mi maść na to (nie używam, bo lekko krwawią przy myciu tylko), na bazie ziół bezpieczną w ciąży. Mam gdzieś tą maść, jak znajdę to napiszę wam co to było
no to super, że na usg ok i że Oluś to Oluś a nie Ola
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:24   #1337
uska000
Zadomowienie

a ja jutro jade do szkoly;( nie ce;(

a teraz lulu

gratuluje udanych wizyt, a Tobie Zoska wspolczuje zrytego lekarza;/

dobrej nocki

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:49   #1338
agawoo
Zakorzenienie

Hejka
dopiero nadrobiłam, ale nie poodpisuję, bo nie dam rady
Padam na mordkę

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 22:43   #1339
19mala83
Raczkowanie

Hej mamuski, ja przeszlam pozytywnie glukozę, nie było źle, też miałam cytrynkę i nawet własny noż ale do cytryny a nie na pielęgniarki
pani przyrządziła specyfik i nawet tak źle nie smakowało, wypiłam na dwa razy. Miałam posiedzieć pół godziny a potem mogłam chodzić, więc wybyłam na rynek, ale nic nie było a ceny z kosmosu. Jak wypuściłam się na badania rano do miasta to wróciłam po 21

Czubasek mi najbardziej podoba się pierwsza fryzurka. Ja na swój ślub miałam z boku dobieranego warkocza a reszta loki podpięte.

Agatek kariere robisz dziewczyno, znachorka i położna w jednym ja mam do Ciebie dość blisko to może na 12.01 będziesz miała jeszcze wolny termin żeby poród odebrac

Kazikzaki przyznaję się bez bicia, że to moja wina i tylko moja, dołączyłam do Was jakoś w sierpniu dopiero, mało pisałam, ogolnie mało aktywna byłam bo zanim was nadrobiłam to juz nie pamiętałam co komu odpisac (skleroza) ale teraz staram się jak mogę chociaż też z różnym skutkiem Miałam napisać do Ciebie na priv wiadomość z prośbą o dopisanie ale tak się jakoś odwlekało ale zaraz napiszę i obiecuję poprawę

Jeszcze do którejś z dziewczyn prośbę o zaproszenie do klubu wysłać muszę, pisałyście do kogo ale...jaka niespodzianka nie pamiętam

Edytowane przez 19mala83
Czas edycji: 2011-09-23 o 22:44
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 22:55   #1340
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Dziewczyny, a ja mam pytanie.
Dostalismy od znajomych lozeczko, fotelik maxi cosi cabrioFix i baze easy base II jednak nie moge nigdzie znalezc wynikow z crash testow dla tego zestawu - wszedzie sa wyniki dla cabrioFix + easyFix
Nie wiem teraz, czy zostac przy tym wariancie, czy jednak nie skorzystac z fotelika, ale dokupic wlasna baze easyFix Slyszalyscie cos o tym? Co byscie zrobily?
my wybierzemy bazę family fix, ogólnie te foteliki czy cabrio czy pebble mają testy właśnie na easy albo na family. Gdzieś widziałam stronkę gdzie testowane były inne bazy - nie pamiętam czy ta twoja na złość tej str teraz znaleźć nie mogę...

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
co prawda nasza 70% dziewczynka okazała się 200% chłopcem ale najważniejsze przecież że dzieciątko zdrowe
gratulację
Cytat:
Mi sie podoba z tych imion Bartek

Dziewczyny mam we wtorek próbną fryzurę ślubną i nie mam pojęcia jak się uczesać.
co myślicie o tych:

http://img405.imageshack.us/img405/2...1928933510.jpg

http://img850.imageshack.us/img850/6...8548255611.jpg

http://img560.imageshack.us/img560/6...5046634611.jpg
mi się podobają te z warkoczykami

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
dziewzyny czy ktoras z Was miała tak niska tem wciazy??
ja mam dzisiaj 36 czuje sie tragicznie ciezko mi sie oddycha i jest mi słabo cały czas :/
nie wiem co sie dzieje :/ dzwonie zaraz do lekarza a co on mi pomoze:/
boje sie ze jak mi sie ciezko oddych to dziecko moze nie dpstawac odpowiedniej ilosc tlenu :/
ja mam niską normalnie, jakoś 36,1 czy 36,2

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
własnie odebrałam wyniki tej mojej glukozy i wyszło na czczo 75 mg/dl a po 2h -98mg/dl to chyba dobrze nie? czy za mało
ja mam 79 na czczo i 85 po 2h (dla 75g). Zakres ref 60-99

Cytat:
przyszły zakupy z patryczka więc pokazuję
a jakościowo sa ok?
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki, bylam na glukozie masakra;( ta 50 to byla pyszna przy 75..
wyladowalam na kozetce bo mi sie slabo zrobilo ale nie zwrocilam
wyniki wyszlu dobre
lece was nadrabiac
to super!

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

ja nie miałam zaleceń co do jedzonka dzień wcześniej, nikt mi nic nie mówił o tym....

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
a ja jutro jade do szkoly;( nie ce;(

a teraz lulu

gratuluje udanych wizyt, a Tobie Zoska wspolczuje zrytego lekarza;/

dobrej nocki
dobranoc, oby szkoła szybko zleciała

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Hej mamuski, ja przeszlam pozytywnie glukozę, nie było źle, też miałam cytrynkę i nawet własny noż ale do cytryny a nie na pielęgniarki
pani przyrządziła specyfik i nawet tak źle nie smakowało, wypiłam na dwa razy. Miałam posiedzieć pół godziny a potem mogłam chodzić, więc wybyłam na rynek, ale nic nie było a ceny z kosmosu. Jak wypuściłam się na badania rano do miasta to wróciłam po 21

Jeszcze do którejś z dziewczyn prośbę o zaproszenie do klubu wysłać muszę, pisałyście do kogo ale...jaka niespodzianka nie pamiętam
ja sobie wkropiłam troszkę na sam koniec bo została taka farfoclowata i najbardziej słodka na dnie

Inutil zarządza klubem więc prośbę trzeba wysłać do niej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 23:47   #1341
katalinka17
Zadomowienie

Sorki pomyliłam wątki

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 23:49   #1342
Lily Rose
Rozeznanie

Hej dziewczyny.
Widzę, że na liście widnieję jako zaginiona, więc melduję się i wracam do was z powrotem. U mnie małe zawirowania, praca, wkrótce remont mieszkania, także niewiele miałam czasu na udzielanie się tutaj.

U nas wszystko w miarę ok, jesteśmy w trakcie 20tygodnia ciąży,najedliśmy się strachu ostatnio, bo zaczęłam plamić, na szczęście po 2 dniach wszystko ustało. Myślałam, że to już koniec...

Nadal nie wiemy jaka jest płeć maleństwa, bo na ostatniej wizycie nie miałam usg, natomiast połówkowe mamy w środę, więc czekamy z niesamowitym napięciem. Może uda się dojrzeć już cosik??
Obiecuję, że będę się już odzywała na bieżąco i wdrożę się w pisanie tutaj.
Można mnie wrzucić z powrotem na listę, wiek 24 lata już

Najdroższy Aniołek 7.12.2010 [']

Edytowane przez Lily Rose
Czas edycji: 2011-09-23 o 23:50
Lily Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 00:03   #1343
ultraradiola
Wtajemniczenie

A ja dzisiaj nie mogę zasnąć kręcę się i kręcę w łóżku i nic malutki tez daje znać ze nie śpi Kopie a kopie mamusię

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 08:28   #1344
agawoo
Zakorzenienie

Witam w sobotę

Obudziłam się z takim bólem gardła, że masakra
TZ w pracy, ja jestem po śniadanku, zaraz lecę na jakies zakupki, bo w lodówce tylko światło ..
Buziaki

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 08:49   #1345
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

dzień dobry!

Lily Rose dobrze, że to był tylko fałszywy alarm oby maluszek w środę się ujawnił

Na dzisiaj mam ambitny plan posprzątania w szafie i odłożenia rzeczy, w które w najbliższym półroczu na pewno nie wejdę. Sporo tego jest :/

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-09-24 o 08:53
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 08:50   #1346
annyonne
Raczkowanie

Witam dziewczynki

Wczoraj któraś z Was pytała o dresik, ja na allegro zamówiłam taki: http://allegro.pl/dresowe-spodnie-ci...804861844.html jednakże mam go dopiero od wczoraj i jeszcze nie był prany i za bardzo testowany ale tak na pierwszy rzut oka i pierwsze przymierzenie jest ok

Dziękuję za gratulacje synka, teraz nadszedł czas intensywnego myślenia nad imieniem

A ja wskakuję do łóżka bo coś ten wirus nie chce mnie uwolnić, chyba muszę go zależeć a na dworze takie piękne słoneczko
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 08:53   #1347
Zadomowienie

bry
my jemy sniadanko i wybywamy w góry bede jutro
udanego weekendu zycze

Lilka już z nami!!

Stary 2011-09-24, 09:03   #1348
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Renata ale masz fajnie

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Pisałyście znowu o spaniu, ja śpię jak popadnie. Na boku jednym i drugim, na plecach i na półbrzuchu (taki mi o dziwo najwygodniej)
Stary 2011-09-24, 09:32   #1349
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Hej ! Ja dzisiaj zaczęłam dzień od kawy bezkofeinowej i 3 kanapek z nutellą

A teraz czeka mnie dwu dniowe granie na weselu - więc do zobaczenia w poniedziałek !

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 10:16   #1350
Mijus
Rozeznanie

Dzień Dobry

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
bry
my jemy sniadanko i wybywamy w góry bede jutro
udanego weekendu zycze
Jejku jak Wam zazdroszczę Udanego pobytu

Ja już po śniadanku, zjadłam pyszną jajecznicę ze świerzymi prawdziwkami, przygotowaną przez tż Uwielbiam wspólne weekendy
Kicia nadal w szpitalu, znowu o 13 po nią idę na wyjściówkę na obiad i kolację. Nie mogę się doczekac kiedy będę ją miała już na stałe w domku.
Po za tym szykuje nam się chyba rewolucja w życiu, bo tż dostał propozycję pracy i chyba będziemy wracać w okolice mojej kochanej Bydzi
Miłego dnia Mamuśki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości