|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1
My nie jedziemy- w tym roku bo odkładamy wszystko na dom
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1323 |
|
Zadomowienie
|
piszecie o karmieniu dzieci, ja też nie planuje dawać słodyczy, na dobre wyjdzie to całej rodzinie
u nas plus, że jesteśmy sami za granicą więc nikt nam nie będzie się wtracal, za to jak przyjedziemy do pl na wakacje to może być ciężko, bo teściowie też z takich co dadzą dzieciom czego tylko zapragna.. za to wśród naszych znajomych, jedni karmią niby zdrowo, soki własne wyciskane, warzywa z ogrodu, cuda wianki, po czym dzieci przychodzą do nas i rzucają się, dosłownie! na szafki w poszukiwaniu słodyczy a jak znajdą czy leży cos na stole znika w sekundę! już pomijam ich zachowanie, bo to tragedia u kogoś tak grzebać a rodzice uwagi nie zwrócą, ale skoro karmią zdrowo to co to za żywienie jak u kogoś kilo słodkości zjedzą.. to chyba trzeba dziecko przypilnowac, nauczyć jeśli zależy na zdrowym żywieniu i tym bardziej że się tym tak chwala drudzy znajomi zaś karmią dzieci chyba tylko mlekiem (maja półtora roku), nigdy nie widziałam żeby jedli jakąś zupę (może raz), jogurt, warzywa. jak do nas przychodzą to tylko przynoszą mleko i chrupki. oczywiście dzieci jedzą to co jest na stole, popapraja, ale chodzi mi że nie mają stałych posiłków a bywalismy u nich o różnych porach dnia więc zaobserwowalam sytuacje no i non stop tylko mleko, mleko.. płacze mleko, głodne mleko, obrazilo się to bach mleko w buzię, no dziwne to trochę dla mnie |
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle, w tygodniu koleżanka ma mi wysłać czeską maść na kolki "Pupik", podobno super jest. Używała któraś?
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Oni nic nie rozumieją!
Co do karmienia to ja też bym chciała zdrowo. Zobaczymy jak chęci przełożą się na czyny... ciężko będzie całkiem ograniczyć słodkie, zwłaszcza ze ja bardzo lubię, to dziecku mam nic nie dać a sama będę jadła? Spróbuję sama piec zdrowo i smacznie i ewentualnie raz w tygodniu jakiś grzeszek dla całej rodziny
|
#1326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zresztą jak już tam zamieszkamy to będą i tak najlepsze wakacje
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle to wstawiłam kiedys pod jakis komenmatrz z bebetto na fb zdjecie naszego wózka ze spaceru i napisali do mnie zebym podała swoj adres zamieszkania na prywatna wiaodmosc. Napisałami dziś dostałam info że wysyłają do mnie torbe gadzetów z bebetto
|
|
|
|
#1328 |
|
Wtajemniczenie
|
32-biorę leki i chyba po ciąży nie muszę mieć aż tak dużej dawki.
Ja nie chcę,by moje dziecko piła colę i inne gazowane. Co do słodyczy to z umiarem raz na jakiś czas. U nas dziś deszczowo. Pogoda wpływa na córkę sennie. Je i śpi i tak na zmianę. |
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dzis tak ☠☠☠☠zi ze musiałam prosic teścia zeby zapalił w piecu bo bym tu z Igorem zamarzła
nawet na spacer nie ide bleee paskudnie dziś. |
|
|
|
#1331 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry. Skok rozwojowy chyba pomału przechodzi, w każdym razie noc całkiem niezła więc jakby coś to mam siły na dalszą walkę.
32, trzymam kciuki za Jura i za Ciebie. Ale masz przejścia… Zgadzam się z dziewczynami że w takich przypadkach nie ma jak intuicyjne działanie. Pomoc mamy - u mnie podobnie jak u Kalliny, rodzice i teściowie widzieli dziecko 3 razy… Chęci do pomocy są, odległość to nie problem bo jest komunikacja, samochody, ale nam po prostu wygodniej robić wszystko samodzielnie… dotyczy dziecka i wszystkiego w ogóle (wyjechałam 250 km od domu 15 lat temu i jakoś się przyzwyczaiłam). Wiem, że z czasem będę musiała się przełamać i jeździć częściej, żeby dziecko nie mówiło do babci proszę pani… Słodycze - również planuję nie dawać tak długo jak się będzie dało (tych z białej mąki, cukru, z tłuszczami trans etc). Nie ogarniam co kieruje ludźmi wpychającymi malutkim dzieciom syf, no faktycznie “co to za dzieciństwo” bez głodu cukrowego… kurde, przecież jak nie zna jakiegoś smaku to jej go nie brakuje! Ja bym zdecydowanie wolała nie wiedzieć o istnieniu np. coli, żyłabym sobie szczęśliwie bez niej a tak muszę się powstrzymywać siłą rozsądku. Na pewno będę miała wsparcie w tż (oboje jemy zdrowo) i w moich rodzicach (też zdrowy styl życia, tata wege, mama co chwilę wynajduje jakieś nowinki typu puddingi z chia). Teściowie… zobaczymy, jest nadzieja - ostatnio nawet przystopowali z tekstami do tż że muszę zacząć jeść mięso (jak zobaczyli, że Mała przybrała na moim “bezmięsnym” mleku 1,5 kg w 1,5 m-ca) i teściowa specjalnie dla mnie ugotowała wege krupnik ![]() Wakacje - nie wiem, w ciąży snuliśmy ambitne plany nawet bardzo dalekich podróży (bo grzech nie skorzystać z darmowych biletów lotniczych dla niemowlaków), a teraz jak pomyślę o pakowaniu tego całego majdanu to mi się nie chce
|
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
U nas od wczoraj co chwilę pada i wieje tak, że łeb urywa.
Nina w końcu, po 2 dniach walnęła sama kupę!
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też babcia pali 😀
|
|
#1334 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1335 |
|
przyczajony tygrys
|
Nadia, my jak bedziemy miec auto to raczej dojechac gdzes to nie problem. Gorzej w pracy tz. Bo on nie wezmie pt tak urlopu dopoki nie znajdzie kogos ja zastepstwo. Fajnie by bylo gdzies po srodku sie tez spotkac w jakims pensjonacie.
32, Monikmi, Wy daleko macie do Liblina, Zamoscia? Zobaczymy jak sie z autem pouklada ale tez chcielismy tamte rejony odwiedzic jak nie w tym roku to w przyszlym na wiosne
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak będziecie to dajcie znać
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
To co odj e bal mój tż bije Waszych na głowę!
Ubralam Alicję, ubralam starszaki i wychodzimy. Ja za klucze - kluczy nie ma. Szukam, nie ma. Dzwonię do tego cymbala, a on ma moje klucze w swojej kurtce. I pal go sześć z kluczem od domu. Ale ma też klucz od stelaża który przypinamy na dole żeby nie targac całego wózka. No ja go dzisiaj udusze jak wróci z pracy. Czyli około północy ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#1338 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie macie z tym spotkaniem, trzymam kciuki za powodzenie w zorganizowaniu się.
Niestety ja się nie piszę, bo jestem z zachodu Polski ![]() 32- mam zapisany letrox 125(po eythyroxie serce mnie bolało . Przypuszczam, że lekarka zmniejszy mi dawkę, ale muszę najpierw do niej się dodzwonić. Teraz już wiem skąd u mnie płaty suchej skóry.Wizyta u tego chirurga to chyba już jest proforma, bo skoro schodzi Ci ból i obrzęk to raczej nie będą Ci nic nacinać. Oby okazało się, że masz drożne kanaliki. Trzymam kciuki. Ja idę na usg piersi za ok. 2 tyg. Mam guzy i muszę sprawdzić czy urosły w trakcie ciąży i czy coś się zaczyna dziać. Miałam iść od razu po ciąży, ale tak mi jakoś zeszło Obawiam się tylko, że będzie mi jeździł tym usg i mleko będzie lecieć.. |
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja Wam nie mówiłam co zrobił mój TZ moja mama spała u nas w sobote - bo mąŻ szedł w niedziele do pracy ja bylam na ten imprezie no to została żeby sie choć troche wyspał,. no i mamy z mama takie same torebki. Wsadził reke wygrzebał dokumenty z auta i schował do portfela. Dziś rano dzwoni mi ze zapomnial mi zostawic dokumentów z auta.,. ja mowie ZE MAM DOKUMENTY W TOREBCE a on ze nie bo on je mA.. NO MIAL ale dokumenty z samochodu moich rodziców |
|
|
|
|
#1340 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przejeżdżania przez Kraków nie polecam już teraz, bo w ramach przygotowań postanowili rozkopać wszystko naraz. Na ŚDM barykaduję się w domu (mam nadzieję być już po przeprowadzce pod miasto).Cytat:
|
||
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej to one są niezdrowe :O ????
|
|
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nina znowu zasnęła. Może w końcu spokojnie sobie podrzemać bez jęków i stęków.
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Waga drgneła 2 kilo mniej
|
|
#1344 |
|
Wtajemniczenie
|
Polly- zawsze można zorganizować spotkania na dwa fronty- wschód i zachód
|
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam nadzieję, że wszystko drożne, ale już miałam moment na poprzednim antybiotyku, że wydawało się że wszystko ok, a zaraz znów się zatkało porządnie, także niech posprawdza dokładnie... Cytat:
Cytat:
![]() Jurek też śpi, zasnął o 11, obudził się tylko na jedzenie koło 12, wydoił co trzeba i śpi dalej... super! U mnie 0,5 kilo, ale też dobrze, zawsze coś
|
|
#1347 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na wizycie kontrolnej Andrzej pytał się o moje plany rozrodcze, bo wypadałoby się zdecydować na antykoncepcje. I poleca wkładkę, tylko teraz czy wolałabym tą bez hormonów, czy z. Kurde, wolałabym tą z, bo po niej miesiączki są bardziej skąpe, ale mimo wszystko boję się, że jednak mogę przytyć, chociaż Andrzej mówił, że ten hormon uwalnia się tylko w odrębie macicy. Ale wygooglowałam to i niby kobiety piszą, że po tym też tyły. I się boję wydać 1000zł na coś, co się okaże, że po chwili będę musiała wyciągnąć. ![]() Niestety. ![]() Proponuję wieś Piątek, środek Polski.
|
|
|
#1350 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale by było jakbyśmy się tam wpakowały z dziećmi,tżtami,wózkami, ch ustami, pampersami. Pisaliby o nas w gazetach haha
Co do wkładki fajna sprawa. Nie mogę się doczekać,kiedy będę mogła ją założyć. Niestety muszę czekać po cc i nie karmić dziecka. Myślę, że za 3miesiące będę gotowa. Ta z hormonami bardziej mnie przekonuje. Tylko faktycznie nie wiadomo co ze skutkami ubocznymi. Taki ryzyk fizyk. Co do planów na kolejne dziecko to najwyżej szybciej wyjmę,tj.po dwóch latach😀 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.

Ech z tymi tż... mój wielkiego focha strzelił ze do lekarza chcę z malym iść i musi wstac zarejestrowac... jeszcze jak tylko wyszliśmy to mi nawtykal ze od początku mówił ze to moja fanaberia i nic się nie dzieje i ze mi odetnie dostęp do internetu.

ambitny cel to wytrzymać 3 tygodnie ćwicząc rano i wieczorem. Jak to plus dieta nie spowodują że zmieszcze się w moje jeansy to ja się poddaję. Zostanę pierwszym watkowym zdeklarowanym grubasem 
akurat wtedy są Światowe Dni Młodzieży w Krakowie i całe południe jedzie na północ! Kolega tż dzwonił w kilka miejsc zapytać o noclegi to nic nie ma a jedna kobieta jak usłyszała, że z Krakowa to zapytała co się ludziom w tym Krakowie dzieje, że wszyscy chcą nad morze akurat wtedy
nocleg by pewnie znalazł jakiś ale będą dzikie tłumy na drogach nie wspominając o plażach
I się boję wydać 1000zł na coś, co się okaże, że po chwili będę musiała wyciągnąć.