|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Puszyste uniesione włosy.
jak dbasz o swoje włosy jak je pielęgnujesz bo są naprawdę piękne!!!Proszę powiedz mi
|
|
|
|
|
#1412 |
|
Przyczajenie
|
sposób na puszyste i uniesione włosy: umyć je i wysuszyć suszarką używając dużej okrągłej szczotki
|
|
|
|
|
#1413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja pielegnacja wlosow jest dosc prosta i to ze wlosy ladnie wygladaja jest raczej kwesja koloru (mialam juz wiele roznych kolorow, ale odkiedy mam blond to moge powiedziec ze ten kolor najladniej wychodzi na foto i video). mam wlosy farbowane w salonie Wella i kolor jest odnawiany tonerem co miesiac-dwa. no i uzywam odzywki ktora jest sprzedawana z farba do wlosow "L'Oreal Preference" (dostaje ja od mamy, bo to ona farbuje wlosy ta farba ale nie korzysta z odzywki). ta odzywka jest doskonala do odbudowania wlosow suchych albo zniszczonych lecz musze przyznac ze dla wlosow w dobrej kondycji bylaby raczej zbyt intensywna i "ciezka". mam tez filmik gdzie wlasnie mowie o tym wszystkim oraz wspominam pare innych produktow ktore uzywam do pielegnacji wlosow i cery. nizej podaje link dla zainteresowanych ![]() http://www.youtube.com/user/lilithed.../2/Rhch09e5RVY Edytowane przez loveangelmusicbaby Czas edycji: 2010-06-28 o 15:55 |
|
|
|
|
|
#1414 |
|
Raczkowanie
|
rzeczywiście loveangelmusicbaby, masz bardzo ładne włosy i ten blond Ci bardzo pasuje. na początku myślałam, że na avatarze masz Gwen Stefani...
ja też jestem posiadaczką oklapniętych, prostych włosów, ktore na dodatek muszę codziennie myć. nie wiem dlaczego wszystkie kolezanki mi zazdroszczą. ta moda na proste włosy jest dla mnie trochę przesadzona. radzę sobie z nimi używając szczotki rowenty, gdzieś chyba nawet był o niej topic nie wymaga to ani dużo czasu, ani wprawy. a efekt jest
|
|
#1415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale teraz Ty mnie skusilas ta szczotka... bo mam taka zwykla okragla szczotke i od czasu do czasu stylizuje wlosy za pomoca tej szczotki i suszarki do wlosow, ale ta Rowenta szczotka-suszarka jest pewnie o niebo wygodniejsza?!?! |
|
|
|
|
|
#1416 |
|
Raczkowanie
|
A ja puszyste włosy uzyskuję susząc je w głową w dół, albo nakręcając na GRUBE wałki.
|
|
|
|
|
#1417 |
|
Przyczajenie
|
Włosy mega jestem pełna podziwu
. A znacie moze coś zeby włosy się jednak nie puszyły ?
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1418 |
|
Raczkowanie
|
ja bardzo sobie chwale sprej Matrix amplify root lift. Nie ma alkocholu co jest dla mnie ważne ponieważ nie che wysuszysc włosów. Dobrze unosi włosy u nasady i efekt u mnie sie utrzymuje cały dzien. Tylko zapach jest jak dla mnie do niczego ale da sie przeżyć.
Kiedyś użwałam pianki ale jakos zawsze miałam jakeis zastrzeżenia. .Jedyne pianki która mi pasowała to fekkai i Reen furterer ale są drogie wiec sobie odpuściłam. rewelacyjnie zagęszcza i dodaje objętości styling creme Bumble and bumble. Miałam próbkę i byłam bardzo zadowalana.Moze kiedyś się skusze na całe opakowanie ale nie spieszę się z zakupem ze względu na cenę. |
|
|
|
|
#1419 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dobrze, że przeczytałam ten wątek. Twoje filmiki loveangelmusicbaby są genialne, już widzę, ile błędów popełniam przy zwykłym nawijaniu wałków i wiem, czemu nie zawsze wychodzi wszystko tak jak powinno.
|
|
#1421 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ciesze sie ze pomoglam
|
|
|
#1422 |
|
Przyczajenie
|
Mój sposób na podniesione włosy :Umyję włosy, następnie je trochę podsuszę , potem biorę na grubą szczotkę i podkręcam . Potem ewentualnie jeszcze trochę podtapiruję od góry.
I to wszystko Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1423 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Oklapłe włosy
Witam. Dam Wam rade na oklaple wlosy. Sama mam takie i potrafie sobie z nimi poradzic. A wiec dziewczyny kupcie sobie jak najgrubsze walki rzepowe(bo to one odbijaja wlosy od nasady) + pianke w fryzjerskim sklepie firmy LOREAL (pianka loreal odbijajaca wlosy od nasady).Jezeli juz macie te dwie rzeczy tu pisze co macie robic po kolei:
Po umyciu wlosow nakladacie pianke.(na piance pisze jak macie ja nakladac,rozdzielajac pasma.....itd.musicie sobie poczytac.) Potem jak juz macie pianke na wlosach to nakladacie walki u nasady. Nastepnie czekacie az Wam te wlosy przeschna majac te walki na glowie i jak juz sa suche to powoli sciagacie walki (dlaczego mowie powoli zeby nie powyrywac wlosow).Jak juz macie sciagniete walki dobrze rozczesac wlosy i gotowe. Beda pieknie odbite od nasady . 2 a nawet 3 dni beda dobrze wygladaly Ps.te walki nosze oklo 2 godzin na glowie do wyschniecia wlosow , zeby byl dobry efekt. Dajcie znac dziewczyny czy udalo Wam sie stworzyc piekna fryzurke. Pozdrawiam cieplutko i powodzenia.
|
|
|
|
|
#1424 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: OBJĘTOSC. cienkie włosy-wätek zbiorczy.
Cytat:
Fajnie, że Ci się uniosły |
|
|
|
|
|
#1425 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cienkie włosy - aby były grubsze i gęściejsze
Również się dołączam
![]() mam cieniutkie włoski i moim zdaniem rzadkie (chociaż zdania na ten temat są podzielone ) używam olejku rycynowego po którym włosy ruszyły mi z rośnięciem , przyciemniły sie oraz (wczoraj zauważyłam!!) na czubku głowy widzę nowe włosy mające po 4-5 cm a stosuję już 3 miesiąc...łykam dromin od 6 dni i powiem wam że mam twarde pazurki a włosy już zaczęły mi ładnie błyszczeć Mam zamiar w weekendy stosować olejek rycynowy (zresztą już tak robię ) oraz suszyć włosy bez użycia suszarki - no najwyżej z chłodnym nawiewem ... Obecnie jestem w 2 klasie szkoły średniej ,a 3 lata temu w gimnazjum miałam około o połowę mniej włosów nie wiem czym jest spowodowane to że mi ich przybyło przez te 3 lata , bo przecież wcześniej nic nie stosowałam ? Powiem wam jeszcze że suszarki używam od roku ,wcześniej ani razu nie stosowałam takiego suszenia a raczej przesuszania włosów ;] z tą kitką na czubku głowy to nie wiem czy to najlepszy myk bo mi po tym zwykle zostawały ślady po frotce co mnie strasznie bulwersowało , susząc włosy w dół moje stawały się oklapnięte na czubku głowy u nasady , ogólnie nie wiem co odwala moim włosom , już wolę te na nogach
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wyglada ten olejek rycynowy? kupuje sie go w aptece??chyba musze kupic bo zapuszczam swoje naturalne i cos marny odrost mam
|
|
|
|
|
|
#1427 |
|
Wtajemniczenie
|
HairMania, ten dromin to jakieś tabletki? Dostępne są w aptece bez recepty? Jaka cena?
![]() anusia1990, olej rycynowy dostaniesz a aptece
|
|
#1428 |
|
Wtajemniczenie
|
No więc tak, olejek rycynowy w aptece znajdzie się na pewno: 30g czyli mniejsza buteleczka kosztuje ok 3 zł a większa czyli 100g jest za 7 zł
Dromin jest to suplement diety na włosy skórę i paznokcie dostępny w aptece bez recepty ja zapłaciłam za 100tabsów 22 zł tyle że trzeba go łykać 3x dziennie po 2 tabletki czyli wcale nie jest go tak dużo ;/ Ja mam Dromin z ApipolFarmy |
|
|
|
|
#1429 |
|
Raczkowanie
|
Oklapnięte włosy ! Help
Witajcie !
A więc moim problemem są włosy "leżące". Szczerze nigdy nie miałam jakiejś typowej "fryzury" pokazanej palcem na obrazek w magazynie. Jestem odważną osobą i chciałabym pokazać siebie niestety moje włosy na to mi nie pozwalają... Moja fryzura to przedziałek..przeważnie na środku bo chociażbym zrobiłam go w innym miejscu ,wraca na swoje dawne. Włosy pocieniowane , długie do klatki piersiowej. Aha i kolor jasny blond , naturalne. Chciałabym aby moje włosy trochę "stały". One poprostu rosną na dół a grawitacja działa na nie nieziemsko.. Nie wiem co mam robić bo wciąż mam niemalże tą samą fryzurę... Pofarbować włosy , czego używać? Nie chce codziennie wspomagać się lakierami do włosów... Prosze o pomoc
|
|
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
juz mam olejek
![]() od razu musiałam go wypróbować
|
|
|
|
|
#1431 |
|
Wtajemniczenie
|
Ważne abyś stosowała go regularnie najlepiej na noc :P
|
|
|
|
|
#1432 |
|
Wtajemniczenie
|
daj znać jak się spisuje na Tobie
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
a jak Wy go stosujecie? Bo ja zrobilam taka maseczke z jajka olejku i cytryny i nie bardzo widze sie z tym na noc dzis zakupilam nafte z olejkiem rycynowym i sokiem z cytryny zobaczymy jak sie spisze |
|
|
|
|
#1434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie nakładam na głowę ręcznika ani nic innego - po prostu kładę go na poduszkę ..
|
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
tak tez zrobie bo te jajko niezbyt mi sie podoba a raczej jego efekty.... nie moge wlosow rozczesac
|
|
|
|
|
#1436 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi te jajko również nie służyło
Miałam takie latające wokół głowy włosy , elektryzowały się i na wietrze wszędzie miałam ich pełno-w buzi i w oczach |
|
|
|
|
#1437 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
nawet nie pamiętam kiedy ostatnio udzielałam się w tym wątku ale wracam i może razem coś wymyślimy na nasze problemowe włosy ![]() przede wszystkim mam cienkie niefarbowane i doś długie włosy (po łoptkę) - wiem że im to nie służy ale mi się podoba po prostu staram się nie używac silikonów do włosów ![]() polecam wam szampony :Joanna, ziaja, farmona i herbal essences (używałam pomarańczowego na objętośc i bylo nam bardzo milo) noi oczywiscie wszelakie ziołowe barwy, bingo, evy itp ![]() ![]() ![]() ostatnio czytałam w urodzie artykól o termolokach i pomyślałam że to coś co się sprawdzi przy cienkich włoskach więc zamówiłam sobie na all jak dostane i potestuję to dam wam znac (mam proste włosy i zależy mi tylko na nadaniu im objętości)link do artykułu https://polki.pl/uroda_wlosy_galeria...lg_id=10006779 odżywki z nafty olejku czy jajka kojarzą mi się z dzieciństwem - moja mama mi robiła takie maseczki jak byłam mała trzymajcie się i włosy do góry
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie mam to samo
|
|
|
|
|
|
#1439 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oklapnięte włosy ! Help
Spróbuj lekko wiązac włosy na czubku głowy do spania.
|
|
|
|
|
#1440 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oklapnięte włosy ! Help
Witajcie!
Też miałam spory problem z "oklapniętymi" wlosami Teraz też nie jest jakoś super idealnie, ale na pewno ZNACZNIE lepiej Napiszę wam, co ja robię aby poproawić ich wygląd i trochę "podnieść" ![]() Przede wszystkim: Używam szamponów do włosów cienkich albo tych dodających objętości (m.in pantin pro v - nie wiem jak to się pisze:P, albo tego niebieskiego sun silk). Używałam też odżywek dodających objętości, ale chyba zbyt dużego efektu nie dawały, bo przerzuciłam się na odżywkę do włosów farbowanych, i efekt jest właściwie ten sam jak był. Po umyciu włosów: nakładam na WILGOTNE (nie mokre , wytarte w ręcznik ) włosy piankę taft, tą zieloną -volume coś tam![]() i zaczynam suszyć. Mi nic nie dawało suszenie włosów głową w dół Kupiłam na próbę taki spray unoszący włosy nivei - niebieska buteleczka z napisem volume. Trochę pracy mam przy suszeniu, bo biorę po kolei grubsze pasma, nawijam na szczotkę, pryskam troche tym sprayem u nasady, i suszę. I tak po kolei, każde grubsze pasmo. Najpierw włosy od spodu, później te "na górze" Oczywiście nawijam je na GRUBĄ szczote I uwierzcie, efekt po modelowaniu NAPRAWDE jest Na koniec, po dość misternej pracy niestety, spryskuję je lakierem (oczywiście oszczędnie, żeby dodatkowo nie obciążyć włosów). Oczywiście włosy mam do łopatek,wystopniowane, delikatnie pocieniowane. Wcześniej nie nosiłam grzywki, ale pare tygodni temu skróciłam ją do brwi (jest na boczku, wystopniowana), i myślę że dzięki niej włosy wyglądają lepiej Długie włosy, ścięte "na równo" zawsze będą niestety oklapnięte Modelowanie włosów przy suszeniu zajmuje mi niestety dość sporo czasu, muszę wygospodarować te pół godzinki z rana, ale efekt widać przez cały dzień Włosy myję co 2 dni. Następnego dnia nie są oczywiście już tak uniesione jak tego dnia co je umyłam, ale nie są takie "przylizane" jak wcześniej![]() Aha, i oczywiście WITAMINKI!! najlepiej takie, które zawierają skrzyp, no i wit A i E. Ja je przyjmuję ponad pół roku, i w końcu widać efekty ![]() Myślę że warto trochę czasu poświęcić na swoje włoski Pozdrawiam wszytskie dziewczyny z tym problemem! Jak macie jeszcze jakieś rady, to chętnie poczytam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.