|
|
#1411 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oczekujące Panny Młode 2011! ;)
Ja pracowałam na 2 roku studiów. Zajęcia miałam od poniedziałku do piatku od rana do ok 17 a na 20 szłam do pracy. Rano po pracy jechałam do domu się umyć i szłam na zajęcia bo pracowałam na nocki ( 2-3 razy w tygodniu). Raz nawet zasnęłam na wykładzie.
|
|
|
|
#1412 |
|
Rozeznanie
|
Ja obecnie koncze studia ale rok temu pracowalam caly semestr w sklepie z ciuchami. Dodam ze studiuje dziennie, ale od razu na rozmowie zaznczylam ze studiuje dziennie i moglam sobie grafil dopasowac do moich zajec, co prawda mialam czasem jakies 30-40 min na wyjscie z zajec i dojechanie do pracy a w Katowicach to czesto nie mozliwe ale dalam rade. Kierownicy tez poszli mi na reke bo widocznie dobrze pracowalam no i na zarobki nie narzekalam
Sama szukam teraz stalej pracy i wiem dziewczyny ze to ogromny problem teraz bo wiele pracodawcow nie chce obecnie zatrudniac nowych osob, ale nalezy byc dobrej mysli
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
oj dziewczyny ale tu dzisiaj cicho
u mnie w domku wlasnie skonczyla sie imprezka rodzinna, tatus ur obchodzil ![]() udzielacie sie jeszcze w jakichs watkach tu na forum ? pisze bo dziwi mnie postawa niektorych dziewczyn. Wybieram sie do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne. Nie jestem do konca jeszcze przekonana, boje sie troche skutkow ubocznych i tego ze doktor dobierze mi ni odpowiednie. Zapytalam o to w vademecum( konkretnie o badania ktore musi mi zlecic lekarz) i spotkalam sie tylko z tym ze mam sobie watek poczytac. Jak juz ktos ma tylko tyle do powiedzenia to niech sobie zachowa do siebie te komentarze:/ zawsze wydawalo mi sie ze forum jest po to zeby pytac rozmawiac i dzielic sie doswiadczeniami o co mi przede wszystkim chodzilo. A teraz o co bys nie zapytal to jakies piec wspaniach kolezanek napisze ci dobitnie " google nie gryzie" lub os w tym stylu ..........eh:/
|
#1414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak dobrze, że TŻ był, pomógł, zrobił kolację, pomógł sprzątać i w ogóle ![]() a co do tematów to powiem, że też mnie czasem gryzą takie odpowiedzi co chwile google nie gryzie itp... |
|
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
to wszystkiego naj niunia32
zdrówka, szcześcia i duzo, duzo miłosci z TŻ, no i wspanialego ślubu w 2011 hihi![]() dobranoc
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
Buziaczek na powitanie Kajutka
Ja na studiach też dorabiałam w sklepie, w ktorym moja mam była kierowniczką i czasem dobijało mnie to latanie na wariata między pracą i uczelnią, a tu jeszcze TŻ jęczał, że nie mam dla niego czasu Ale czasem było tak, że gdy miałam egzamin czy zaliczenie to mama mi wpisała, że byłam a nie przychodziłam Kochana Mamusia A teraz mam stałą pracę, a mój TŻ póki co stara się na okresie próbnym, ale bądźmy dobrej myśli, że mu się uda ![]() Haniu też się zastanawiam nad tabletkami antykoncepcyjnymi Kiedyś brałam, ale to było z innym chlopakiem Długo ich nie brałam, bo się rozstaliśmy Skutków ubocznych raczej żadnych nie miałam - nie przytyłam, nie spadło mi libido, ani nic z tych rzeczy ![]() Mój TŻ obecny na początku powiedział mi na początku związku, że absolutnie mi nie pozwoli brać tabletek, ale jak powiedział argumenty to takie komunistyczne podejście Tylko mówił, żebym porozmawiała z ginekologiem otych tabletkach czy nie są szkodliwe ![]() Wszystkiego najlepszego Niunia32 Edytowane przez ivona84 Czas edycji: 2009-06-29 o 10:25 |
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam dziewczyny, które zdecydowały się pracować na studiach... ja właśnie 4 rok skończyłam i dopiero zaczynam się rozglądać za pracą, a i tak mam rozterki czy nie powinnam się na pracy magisterskiej skupić
![]() Co do tabletek antykoncepcyjnych to ja kiedyś brałam, krótko, ale żadnych skutków ubocznych nie zauważyłam. Niunia32 wszystkiego najlepszego Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2009-06-29 o 09:55 |
|
|
|
#1420 |
|
Wtajemniczenie
|
niunia32 stooooo lat
![]()
|
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
R.ówniez dołączam sie do życzeń. Wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń
![]() A u mnie dziś ostatnia noc u TŻ, ehh szkoda, bo powiem Wam, że mi sie podocało Fakt, że miałam mniej czasu dla Was, ale podczytywałam was ![]() Dzisiaj wracają ptzyszli teściowie i mama TŻ poprosiła mnie o dobro tradycyjny Polski obiad, więc zrobiłam schabowe, Tż ma ugotować ziemniaki i zrobie mizerie Myślę, że będzie ok.hania207 faktycznie dziewczyny czasami przesadzają z dosadnością tych odpowiedzi. W końcu gdyby łatwo można było znaleźć, to nie zadawałybyśmy tylu pytań. A wśród tylu wątków na forum czasami ciężko się onaleźć.
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2009-06-29 o 14:20 |
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
oj z praca to jest katastrofa. ja co prawda na studiach jeszcze nie jestem ale co...mialam pracowac w markecie pani na rozmowie zaproponowala pensje 840 zl/brutto na pol etatu. czyli nawet nie tak zle. ale co ?? dzisiaj ide do pracy (pierwszy dzień) dostaje umowe do podpisania i co widze?? - 625zl/brutto.
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
Ma.ko bardzo tradycyjny obiadek
A ja jutro wprowadzam się do TŻ i już na zawsze będziemy mieszkać razem - taką mam nadzieję Może wytrzyma ze mną Już jestem przygotowana do spakowania Żal mi troszkę tylko rodziców - mama obiecała już pomoc w urządzaniu naszego pokoiku i dala kilka cennych rad, a tata pyta co mi kupić z okazji tego wyprowadzenia się Troszkę rzeczy muszę kupić, ale to stopniowo, bo narazie i tak mnie ta przeprowadzka szarpnie po kieszeni (juz wczoraj szarpnęła - musiałam kupić kosmetyki, ktore przeważnie miałam na spółkę z mamą ![]() Ale w gruncie rzeczy to strasznie się cieszę Zobaczymy ![]() Senira666 wiesz co to już jest chamstwo, zeby tak ludzi oszukiwać Edytowane przez ivona84 Czas edycji: 2009-06-29 o 14:28 |
|
|
|
#1424 |
|
Rozeznanie
|
Ja również dołączam sie do życzeń.
Ja dalej pracy poszukuję ale juz trace cierpliwość Jednak jak byłam na studiach to dużo łatwiej było znaleźć pracę niż teraz jeszcze w dobie kryzysu.A co do wątków i niemiłych uwag niektóych wizażanek to sama tego doświadczyłam, mimo że sama wcześniej próbowałam szukać w już istniejących i nie znalazłam, wiec założyłam nowy i tam uzyskałam odpowiedz ale wraz z nia że juz było mnostwo takich watków. ![]() Na szczeście w tym wątku jest naprawdę miła i spokojna (jeszcze bo pewnie w 2011 bedzie nerwowa) atmosfera Pozdrawiam
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
gadalam z kierowniczka dlaczego mowila jedna a widze na umowie co innego to tlumaczyla ze reszta pensji jest jako premie tylko ze o tych "premiach" nic w umowie nie bylo. takze podziekowalam za ta prace.
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Senira666 w sumie dobrze zrobiłaś, bo kto by się zażynał za 450 zł i żeby dostać 150 zł premii
Mam nadzieję, że do 2011 jakoś się ta sprawa umormuje
|
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze raz dziękuję za życzenia
![]() senira666 to to już jest szczyt chamstwa, to co chcieli zrobić. to mogli o tych "premiach" od razu powiedzieć, a nie obwijać w bawełnę... a mogę się dowiedzieć w jakim markecie?? u mnie też trwają rozmowy i też chcą brać na pół etatu.. dobrze zrobiłaś, że odmówiłaś. |
|
|
|
#1428 |
|
Konto usunięte
|
niunia32 wszystkiego najlepsiejszego
![]() !
|
|
|
|
#1429 |
|
Raczkowanie
|
Ja chcialam się jeszcze wypowiedziec w sprawie tabletek. Z tego co wiem to róznie z nimi jest. Jednym szkodza innym nie. Np moja kuzynka załuje ze brała tabletki. Po odstawieniu ich baaardzo długo nie mogła zajsc w ciaze a jak juz zaszła ( ciąza blizniacza - lekarz powiedział jej ze czesto sie zdarza ze kobieta zachodzi w blizniacza ciaze po tabletkach) to w 3 miesiącu poronila. Kolezanka tez miała problem z zajsciem w ciaze po tabletach. Ale wiadomo ze sa tez osoby którym nic nie jest. Ja osobiscie nie chce brac tabletek.
juz drugi raz mi sie do zdarza |
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
w Lidlu w Częstochowie. szkoda tylko ze musialam zaplacic z wlasnej a dokladniej z brata kieszeni za badania lekarskie i zaswiadczenie o nie karalnosci... i jestem dosc ze bez pracy to jeszcze 100 zl w plecy
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na pewno znajdziesz jakąś pracę
|
|
|
|
|
#1432 |
|
Raczkowanie
|
tak odnośnie tabletek: biorę od około 1,5 roku i w tym czasie zmieniałam już 3 razy;/ tak to wszystko ok ale po każdych libido spadało poniżej zera
zaraz zaczynam nowe zobaczymy jakie te będą... ale generalnie nie zdecydowałabym się już na odstawienie jednak jest to spore ułatwienie no i TE dni w miesiącu są o niebo lepsze
|
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę tabletki od około roku (Novynette) i na szczęście nie było żadnych skutków ubocznych, miesiaczki są krótsze, mniej obfite i mniej bolesne ALE spadło mi libido i to baaardzo
TŻ ciagle narzeka i nie wiem czy ich nie odstawić
|
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() niunia32, wszytskiego najlepszego, spelnienia marzen ![]() ja biore tabletki od 2 miesiecy dopiero (kiedys juz wczesniej bralam z pol roku) i poki co nie ma zadnych efektow ubocznych i mam nadzieje ze tak zostanie ale chyba nie bede ich za dlugo brac...boje sie ze wlasnie bede miec potem problemy z zajsciem w ciaze albo inne....a jesli chodzi o prace to tez bede teraz szukac jakas na wakacje i w przyszlym roku akademickm tez powinnam cos miec bo mama bedzie splacac kredyt wiec przyda sie pomoc... nie wiem jak sobie dam rade, mam nadzieje ze bede miec w miare plan ulozony...najbardziej mi smutno ze nie bede mogla sie zbyt czesto z Tz widziec
|
|
|
|
#1435 |
|
Raczkowanie
|
nadgonić za Wami - ciężka sprawa
![]() co do pracy, to od czerwca do marca pracowałam w agencji banku z żubrem prawie nic nie odłożyłam, bo w sumie o ślubie rozmów nie było, więc teraz zaczynam się martwić...a się pochwalę, że w sobotę uzyskałam absolutorium ale kurcze, uczucie podczas rzucania biretem - bezcenne... rewelacja...i byłam dziś się zarejestrować w UP i dostałam nawet kartę bezrobotnego tak sie dziwnie z tym czuję... Głupio tak... Ale jutro idę na rozmowę w sprawie ewentualnego stażu, tak wiec... trzymajcie kciuki! ![]() jeszcze chciałam dodać, że instaluje SIMSy i nie mogę sobie z nimi poradzić... i tak na koniec Wam powiem, ze do Naszego ślubu został rok, 10 miesięcy i 1 dzień...
10.08.2003 - Dzień, w którym wszystko się zaczęło... 27.09.2008 - Nowy etap w Naszym związku - Narzeczeństwo ![]() 07.05.2011 - Dzień Naszego Ślubu... TAK! TAK! TAK! Edytowane przez AinaN Czas edycji: 2009-06-29 o 22:12 |
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
Tez bym chciala juz skonczyc studia
![]() bede trzymac kciuki za staz ![]() do mojego slubu to jakies 2 lata i niecaly miesiac
|
|
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my dzisiaj z Tz bylismy na parterze gdzie narazie babcia mieszka i sobie wymyslalismy jak urzadzimy nasze mieszkanko hihi ![]() ojj chciałabym juz z nim mieszkac ivona zazdrosze ze Wy juz zaczynacie ale tez zycze cudownych chwil w nowym mieszkanku no i najważniejsze dziewczyny jutro odbieram maturke boje sie jak nie wiem, i teraz zaluje ze uczylam sie tak malo
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie, co? ja się dzisiaj zorientowałam, że na oczepinach u nas na weselu będzie mało panien i kawalerów...
Tygryska dziękuję
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
tez dzisiaj odbieram wyniki matur. zobaczymy co bedzie
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się sama zastanowić nad tymi tabletkami, bo obniżonego libido TŻ by chyba nie wytrzymał, choć i tak jest baaaaardzo tolerancyjny
A problemy z zajsciem w ciążę to nie przelewki - chciałabym mieć bobaska przed 30. A bliźniaki mamy już w rodzinie i jak patrze na kuzynkę taką zmęczoną to mi się odechciewa, ale dzieciaki ma rewelacyjne - mają 2,5 roczku ![]() Hecate a może się zbyt drastycznie odchudzasz i dlatego nie masz miesiączku ![]() AinaN - powodzenia na obronie i rozmowie z sprawie stażu A spróbuj nadgonić za PM 2009 czy PM 2010 ![]() Haniu będziemy mieszkanko wynajmować, ale najważniejsze że razem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Sama szukam teraz stalej pracy i wiem dziewczyny ze to ogromny problem teraz bo wiele pracodawcow nie chce obecnie zatrudniac nowych osob, ale nalezy byc dobrej mysli
u mnie w domku wlasnie skonczyla sie imprezka rodzinna, tatus ur obchodzil 

Ale czasem było tak, że gdy miałam egzamin czy zaliczenie to mama mi wpisała, że byłam a nie przychodziłam
Skutków ubocznych raczej żadnych nie miałam - nie przytyłam, nie spadło mi libido, ani nic z tych rzeczy 

zaraz zaczynam nowe zobaczymy jakie te będą... ale generalnie nie zdecydowałabym się już na odstawienie jednak jest to spore ułatwienie no i TE dni w miesiącu są o niebo lepsze
ale tez zycze cudownych chwil w nowym mieszkanku
boje sie jak nie wiem, i teraz zaluje ze uczylam sie tak malo