|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Króliczek Miniaturka IV
dla Ciapuli {*} to nie tak mialo byc
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
o Boze , dlaczego
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
ja oczom własnym nie wierze
![]() dlaczego ? Kukis, jest mi cholernie przykro
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Ciapula
powiem dla mojego synka Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-12-31 o 14:36 |
|
|
|
#1415 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, że wtrącę, ale czy znacie jakieś stronki z adopcjami króliczków z okolic Bytomia, Katowic ? Najlepiej, żeby to były te króliczki "baranki"
dziękuję z góry za informacje.
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasia ma w podpisie link do adopcji a potem to juz trzeba szukac zeby byly z danego miasta, albo czekac na transport
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1418 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje za wsparcie...
Napisze cos więcej jak sie uspokoje... Teraz nie wiem co mam ze soba zrobić, chodzę po mieszkaniu bez celu i wyje, wołam ją, wrzeszczę, zeby do mnie wróciła... |
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Kukis
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Kukis
, wyżal nam sie tu, to pomaga, znow Stefus wrocil i inne moje kochania jak to czytam.....trzymaj sie kochana i wiedz, ze na nas mozesz liczyc, chociaz jestemy tak daleko, ale wszystkimi serduszkami z Toba
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kukis, przytulam mocno wypłacz się, wykrzycz... to pomaga
|
|
#1422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o nie przykro mi bardzo teraz Ciapula dołączyła do Tupki i Stefana i innych za tęczowym mostem ;([*]
|
|
|
|
|
#1423 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje...
Ciapulka wczoraj rano nie chciała jesc, więc pomasowałam brzuszek, dalam espumisan i papke z jabłka. Wyszlam z domu. Jak przyszlam wszystko bylo ok, widac espumisan jej pomógł. Wieczorem jeszcze ja biedaczke skrzyczałam, bo mnie capnęła dosyć mocno i tego najbardzej żałuję... Rano jak sie obudziłam, Ciapulka siedziała w domku, brzuszek, łapki, pyszczek miała umazany w kale... Wsadziłam ja do umywalki, obmyłam, a ona nawet nie walczyła, opadła mi tylko na rękach, musiałam jej podtrzymywac pyszczek... W agoni pojechalismy do weterynarza... Skręt jelit... Ostatnie agonalne oddechy... Ostatni pocałunek... Nic se nie dało zrobić... Ostatni zastrzyk... I jestem tak potwornie zdołowana, ze zamiast wczoraj ja przytulić, pocałowac, ja na nia nakrzyczałam i poszłam spać... Taką mnie zapamięta... Nieczułą... Chciałabym juz do niej pójść... Przytulić, pocałować, dotknąc, przeprosić... Powiedzcie mi tylko gdzie jest, to tam pójdę... |
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Kukis Ciapula na pewno wiedziala ze ja kochasz, wiec nie pisz mi tu głupot ze zapamieta Cie nieczula.
Bylas i jestes jednym z najlepszych opiekunów dla zwierzat jakie znam, gdyby kazdy byl chociaz podobny do Ciebie, swiat bylby piekny... przytulam wirtulanie
|
#1425 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam królika przez 6 lat i przyznam,że nie bylo to lekkie w hodowaniu zwierzatko. Pasjami ciąl mi kable, zdzierał tapety, wystarczyło stracić go 5 min z oczu i juz dziura w ścianie, postrzepiony dywan. Bardzo przezylam to jak umarł (typowe dla królików problemy z układem pokarmowym)ale na drugiego sie nie zdecyduje.
Liberian Girl Edytowane przez debauche Czas edycji: 2009-06-09 o 22:40 |
|
|
|
#1426 |
|
Zadomowienie
|
Kukis tak tak bardzo mi przykro z powodu Ciapuli
Wiem jaka było dla Ciebie ważna. Teraz musisz żyć dalej, ale pamiętaj jeszcze się spotkacie za Tęczowym mostem
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Kukis, tak b. mi przykro, jak wszystkim
![]() Szkoda, ze daleko do siebie mamy, bo kto tak nie zrozumie straty przyjaciela jak my.... Ale nie mozesz tez tak myslec, na pewno to jest teraz swieze, ale masz jeszcze Jaspera, to o nim mysl, a wiadomo Ciapula do konca zycia zostanie w serduszku Twoim, a to znak, ze jest blisko.....
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skad ja to znam ale zauwazyłam , ze krolik ktory duzo czasu musi spedzac w klatce wiecej niszczy "na wolnosci" wtedy na pewno odreagowuje to zniewolenie![]() Miałam kiedys psa i do dzis pamietam ile mi lalek pogryzł oj płaczu było bo miałam poniszczone prawie wszystkie zabawki przez nia.dla znajomej kot podrapał i wybebeszył nowy skorzany fotel na drugi dzien po zakupie.
|
|
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pwmiętałam że oddałam te liście koleżance która jeszcze wtedy była "opiekunką" Grzanki, i Grzanka zjadła ze smakiem ![]() domyślam się gdzie mieszkasz po tym dojrzewaniu truskawek ![]() Kukis, dlaczego i z kąd skręt jelit ?
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj specialnie dla Chmurki przyniosłam truskawki, sama nie jadłam ![]() w sobote najprawdopodobniej jade Filipa do Warszawy zawiezc, na bank sie zgubie na dworcu albo nie na tym peronie wysiade mam nadzieje , ze znajdzie sie dla niego wczesniej jakis transport |
|
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
peronu to chyba nie pomylisz ale później to może byc nieciekawie, pamietam jak byłam w warszafce i się pogubiłam, sama jak palec ![]() te tabliczki pod sufitem ... jak je widze to śmiac mi się chce, 1000 reklam, 1000 kierunków do tego i owego, a oznakowania miasta nawet nie widac. ten dworzec to moim zdaniem wstyd dla stolicy ![]() już ten w Katowiach jest lepszy.a zawsze na niego psioczyłam
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
to Ismenkusiu powodzenia, zeby wszystko sie udalo
![]() dzis od rana cyrki mialam, bo tata jechal do Poznania na rozprawe i za Pniewami mu samochod nawalil, o rany, szukanie pomocy, kto pojedzie, przelew musialam robic za holowanie....., same uroki zycia ![]() dobrze, ze jutro wolne, pojutrze tez taki labowy dzien
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj w nocy jade do domu
jedziemy rejestrowac nowy samochód, jestem cała w skowronkach ![]() chyba króliki jadą z nami, bo opieka mi się zatraciła... ech. nie mam z kim ich zostawic i pakujemy się z nimi najprawdopodobniej (może jeszcze uda się coś wykombiniowac) ![]() a ja już miałam nadzieje że nie będe musiała ich zabierac na ten krótki weekend
|
#1434 |
|
Zadomowienie
|
Gdybym ja to wiedziała...
Pustka... Nie ma już zadziornego stworzonka, który wszędzie musiał wepchnąć swój nochal, nikt nie wskakuje mi na łózko, żeby przypomnieć o kolacji, nikt rano nie domaga sie sniadania, nikt nie przychodzi na głaskacze, żeby potem ugryźć rękę pańci... Tak, mnie tez jest trudno w to uwierzyć, że juz nigdy jej nie przytule, nie pogłaskam, nie wtule sie w jej futerko, które pachnało pięknie, żaden królik którego znam nie pachnie tak ładnie, już nigdy jej nie przeprosze, nie powiem, że ją kocham... Jasper siedzi w rogu, nie ma juz Ciapuli za którą zawsze łaził, kiedy wołałam to zawsze przybiegała Ciapula, a on za nią, sam sie boi, to Ciapula mu dodawała odwagi... Tęsknie za ich gonitwami, zabawami, czułościami... Juz nigdy tego nie zobacze... A kiedy tak sobie przypominam te wspaniałe chwile to zaraz pojawia mi sie obraz leżącej na kocyku, na stole weterynaryjnym Ciapulki, z mokrymi łapkami i brzuszkiem, bez życia... Nie wiem czy zdołam przygarnąc króliczka, znowu zaprzyjaźnianie, wszystko mi sie pojawi przed oczami, nie wiem czy to zniose... Ale jak widze Petunie to az mi serce drga... Dziękuje za wsparcie, z wami jest troche lżej... Wiem, że musze dla Jaspera teraz byc, ale tak bardzo chciałabym już dołączyc do mjego Słoneczka... Gdybym tylko znała drogę...
Nie mogłem w to uwierzyć, lecz Ty wiedziałaś już, Że to śmierć odwiedziła nasz dom. I krzyczałem - nie zabieraj Jej, Zostaw Małą, zostaw proszę cię, Ale ona tylko uśmiechnęła się, mówiąc - ma już tylko mnie... Edytowane przez kukis Czas edycji: 2009-06-10 o 15:42 |
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Kukis, mi kilka papużek zdechło.
tak samo ogarniała mnie pustka... pamiętam że jedna umarła na moich oczach... to jest okropne i niestety pamieta się całe życie.moja kochana Pusia, ostatnia papużka jaką miała zdechła, a mnie nawet nie było w domu... nie wierze że zdechła, nie wierze. Pusiaka mojego bałam się wieźc do Poznania, bałam się że nie wytrzyma podróży... papużki faliste są takie delikatne, bałam się że podróż ją wykończy.nie było mnie tyle czasu przy niej. ![]() nawet sobie nie wyobrażam co Ty musisz czuc... jaka ta pustka musi byc ogromna. strasznie, ale to strasznie boje się że moje będą zdychały w bólu ![]() kompletnie nie wyobrażam sobie ich śmierci ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- czytałam o tym skręcie jelit
|
#1436 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dostałam dzis od pana na ryneczku cała reklamowke natki marchewki Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-06-10 o 16:12 |
||||
|
|
|
#1437 |
|
Zadomowienie
|
Kiedy sobie myśle, jak bardzo ona musiała przez całą noc cierpieć to żal i wyrzuty sumienia są jeszcze większe...
|
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko chciałam Cię nastawic bojowo !
dasz radę ja ciamajda życiowa dałam, to każdy da sobie rade ![]() ona się już nimi zajmowała, ale oni zaplanowali sobie weekend. może jeszcze nic straconego... wszystko "zależy od" jak wypali im weekend - oni też jadą. a jak im nie wypali - wtedy opiekę mam. dzisiaj wieczorem sie dowiem co i jak ![]() Kukis, tak dbałaś o Ciapkę, dobre żarełko, dobre wszystko. no i układ pokarmowy...... nie obwiniaj się ![]() ile razem miałyście dobrych chwil też się obwiniam że zostawiłam Pusiaka... zawsze staram się myślec że tyyyle dobrego z nim było.
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
mamy transprort dla Filipa
zobaczymy jaka bedzie diagnoza weterynarz z Oazy. Jezeli lekarze uznaja , ze leczenie Fifiego nie ma sensu krolik wraca do nas.
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-06-11 o 12:34 |
|
|
|
#1440 |
|
Wtajemniczenie
|
jak zwykle mam pyt
moja kroliczka wczoraj nie zjadla cekotrofów i caly czas ,,pach mi teraz od niej" chociaz nie wybrudzila sie nimi moge jej umyc pupke tak na wszelki wypadek zeby nie pachniala brzydko?
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

jest mi cholernie przykro
dziękuję z góry za informacje.

mam nadzieje , ze znajdzie sie dla niego wczesniej jakis transport