|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI
Misqa nic sie nie zmienilas
super brzuchol agus super ze sie nocleg udalo zalatwic A ja dzis kupilam kocyki dla dzidziusia ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2064 |
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI
Marta, nie za samą kuchnię. Tzn. zmieniamy instalacje w całym mieszkaniu, doliczyłam ogólnie wszystko.
|
|
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli tak 10 tys wymiana instalacji 7 tys meble do kuchni sprzety z 3-4 minimum podlogi 5 tys, lazienka 3.. to 28 tys remoncik... boskooo chyba ze zle licze...
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Liczę że za wymianę instalacji będzie 10 tyś. Troche żal mi na to kasy, bo jak sie kupuje mieszkanie to raczej mało ludzi wymienia wszystkie instalacje. My to robimy bo budynek ma 50 lat
okrągła rocznica a wnętrze mówi jednoznacznie że poprzedni własciciele przez te 50 lat nie wymieniali instalacji... za te pieniadze moglibyśmy wkupić meble, albo mieć wakacje
|
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
ale lepiej wymienic teraz przed remontem niz jak juz wszystko sobie zrobicie i cos wam padnie.. i trzeba bedzie kuc i zmieniac.. i kasa pojdzie w bloto...
|
|
#1416 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wczoraj dalam znac kolezance ze nie bedziemy na ich slubie .. chyba sie obrazila bo nic nie odp ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
sliiiiczny brzusio
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki
![]() dzisiaj bylam na zakupach i kupilam test ale jeszcze nie zrobilam bo za wczesnie..;/ a wczoraj kłuło mnie w jajnikach najpierw w lewym a jak juz lezelismy z TZ w łóżeczku i zasypialam juz to w prawym ale tak dosc mocno ze az sie rozbudzilam.... tzn chyba to byly jajniki.. a dzisiaj mnie tak dzwinie kłuło w piersiach....no i prawie cały czas uczucie bólu brzucha jak na @.ech moze sobie wkrecam....;/ albo to nie ciąza tylko cholera wie co.... ;/
|
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
czesc lasencje
![]() przesylam pozdrowienia z mojego cudownego Bielska dzis rano sie pakowalam i nie mialam czasu zagladnac... przyjezdzam do domu i widze ze mamcia tez juz podjarana i spakowana na wyjazd ![]() musze tylko jeszcze pomyslec gdzie schowac wódke... bo od wesela stoi u mnie w pokoju karton weselnej... no tylko ze moj kochany braciszek bardziej opija nasze wesele niz my i ponoc co impreza bierze sobie od nas wodke... mama mi dzis powiedziala... no i faktycznie patrze do tego kartonu i "troche" jej ubylo... dno widac... a teraz mlody bedzie sam w domu wiec jak sprosi kolegow to duzo moze tego nie zostac... za niedlugo to na chrzciny nie bedzie ![]() a za chwile ide na ploteczki z kolezanka uwielbiam moje miasto heheMisqa piekny brzusio
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jakiego mam gula w gardle. Mąz dzwonił, że będzie za jakies 30 minut i po 19 jedziemy do teściowej (bo dziś po pracy ma jeszcze wizyty domowe, dlatego będzie później). Mąz mówi, że jak mamy się tak kłócić i nie dogadywać to już woli mieszkac w bloku
Tylko strasznie mu szkoda jego mamy, że jej musimu odmówic. Ale kurcze.... lepiej teraz w normalnej atmosferze niż potem prawda?? Mona a ja myslałam, że ty ze mną chciałaś jechac heheZabcia (nie) dziękuję. Oby udało jej się to powiedziec. Oby wszystko poszło gładki...boję się ![]() Sukienkę pokaże jutro (postaram się). |
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia- trzymam kciuki zeby jakos Wam sie ułozylo z tesciowa
|
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
(nie) dziękuję.
jejku moim marzeniem jest powiedzenie jej (na spokojnie) że nie będziemy tam mieszkali. Ze chcemy kupic mieszkanie w bloku, bo bardzo ją lubimy a czujemy, ze nie potrafimy się dogadać i nie chcemy tego uczucia zepsuć. Ciekawa jestem czego ona sie spodziewa, bo mąz dzwonił,. że dziś będziemy z nią pogadać i to od razu po tej aferze z podlicznikami. |
|
|
|
#1422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czemu mama wczesniej nie schowala tej wodki? Cytat:
czekam na relacje
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
Zabciu oczywiście relacja i zdjęcia będą
Kurcze gdyby nie to, że ta hydraulika i wywalone płytki stare z łazienki oraz podłoga to bym się nie bała jej tego powiedzieć. A tak?? Na bank będzie afera, ze co ona teraz z takim *******nikiem zrobi. To niech zaszpachluje czy coś a jak by komuś wynajmowała to tak czy siak by było trzeba coś z tym zrobić. |
|
|
|
#1424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile wezmie od was murarz?ja tak szczerze po mału mam dosc tej budowy Cytat:
no cóż tak czasem bywa... same uparciuchy , emocje biora góre...moze jeszcze dojdziecie do porozumienia, choc najlepiej za wczasu wszystko wyjasnic i uzgodnic. [ pięknie wyglądasz, i jaka Ty zgrabniutka ![]() mam nadzieje, ze reszta spraw tez szybko sie ułozy Cytat:
dzis tez miałam niezłego nerwa. zaczeło się, że moj fryzjer spoznił sie 30 min... na szczescie fryz mi sie podoba i zaplaciłam tylko 35zł w ramach przeprosin za spoznienie ![]() no i znowu fachowcy... druga sprawa hydraulik... ech... dziewczyny nie pamietam na ile sie dokładnie z nim umowiłam- kwota za robocizne. to juz było dawno, aja sierotka tego akurat nie zapisałam(a ostatnio mam mnsotwo takich rozmów i moglo mi sie cos pokrecic) dzwonie i mowie, ze mielismu pogadac, a ten , ze juz chyba powiedział wszystko mężowi, a ja na to, ze jednak nalegam zeby ze mna to ustalil, no i w koncu wymusiałm na nim jutro spotkanie po mojej pracy (on konczy szybciej, bedzie musial przyjechac drugi raz)No i teraz nie wiem czy sobie cos ubzdurałam z tymi 3 tys, czy to on zmienił zdanie. jestem an siebie zła, ze tego nie zapisałam ogolnie to polecony i bardzo dobry hydraulik(pracuje równiez z jego zona) i raczej nie chcialaby mnie oszukac... no ale sama nie wiem, mzoe sobie cos wkreciłam. postanowiłam jutro tak zartem powiedziec, ze cały czas mi się wydawało, ze mowimy o 3 tys i poprosze go o dokładna rozpiske co za ile zrobił. wiecie nie chciałabym go urazic i zeby nie poczuł sie głupio, ale sama dopoki nie bede miec pewnosci tez nie mam zamiru odpuscic - ale głupia sytuacja, pierwszy raz mi sie zdarzyło,wukonczy mnie ta budowa
|
|
#1425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Misqa piekny brzuszek a ty nic nie przytyłaś chyba
http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/ Pracowity tydzień za nami http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/2...y-tydzien.html Edytowane przez mikakrolikowa Czas edycji: 2010-07-29 o 18:36 |
||
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
India z ceną za robociznę to od razu mi się przypomina ten majster rodzinny od teściowej (pisałam rano) jak ją skasował na 1200 zł za wstawienie 2 okien + ułożenie płytek na 4m2
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można ja jak najbardziej uznac za norme, tyle, ze w mojej głowie siedzi 3 tys ( i teraz nie wiem skad mi sie to wzieło, czy była taka umowa czy to tylko moja wyobraźnia )
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
hej Żonki.... ostatnio nie jestem na bierząco za bardzo musze was nadrobić widiząłam tylko MisQowy brzuszek - sliczny.... jaka ty zgrabna jestes
![]() ja wlasnie bylam w szpitalu zobaczyc naszego nowego członka rodziny u nas ciagle cos sie dzieje .... byly wakacje w planach potem wyszla z tego figa z makiem teraz znow cos sie na horyzoncie pojawia.... ![]() narazie czekam z utęsknieniem na urlop - od 9 sierpnia mam dla was mały prezent w K.
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
gold fish a nie masz kogos w rodzinie z uprawnieniami kto by Ci instalacje elektryczna zorbil za darmo? jeso wspolczuje takich kosztow. dobrze ze lektryke wymienial moj tato.
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bo na poczatku to jakos tak wyszlo ze brat zapytal po weselu czy moze sobie wziac do akademika zeby opic z kolegami, no i najpierw wzial jedna flaszke bo szedl do swojego przyjaciela... no i mama mowila ze byl taki dumny ze mogl przyniesc weselna, ze nie chcialam mu psuc tej przyjemnosci... potem wzial do akademika, potem jeszcze gdzies na jakas impreze... mnie tutaj nie ma wiec tego nie kontroluje, a szczerze to jakby mnie zapytal to bym mu i tak pozwolila bo nie bede zalowac wlasnemu bratu no ale dzis sama mama powiedziala zebym ja schowala bo obawia sie ze niewiele moze z tego zostac jak nas tydzien nie bedzie... w sumie to nie chodzi o mojego brata, bo on ponoc zawsze mamy pyta czy moze sobie zabrac (ostatnio ponoc wzial 2 flaszki i mama powiedziala ze mi je odkupi bo mu pozwolila - ale bez przesady ) no ale jak jego koledzy wpadna na chate to na pewno nic z tego nie zostanie... a przynajmniej na chrzciny trzeba miec hehe a moj brat juz pochlonal z 10 flaszek jak nic...
|
|
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stokrotka to podziwiam Was ,bo faktycznie 46 m2 to bez szalenstwa.A jadalnie mozna wydzielic w pokoju dziennym i tez bedzie wygodnie My nawet przy 85 m2 nie bedziemy mieli osobnej jadalnimadzialenka wow jestem w szoku,myslalam ze z tesciowa zyjesz w zgodzie |
|
|
|
|
#1432 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia ja też trzymam kciuki za rozmowe
Mika chyba jest tak że jak zatrudniają studentów lub uczniów to płacą mniejsze podatki. też już myślałam o tym żeby sie do jakieś szkoły zapisać ale zanim by mi legitke wydali to praca by przepadła.
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Hmm ja wiem??? ... STARACZKOWY
to jedyny o którym słyszałam Cytat:
Jejku dziewczyny ja to jestem jakiś głupol bo Wy tu tak piszecie , liczycie, projektujecie... Chryste dla mnie to czarna magia dlatego nie bardzo podejmuję się dyskusji w tym temacie. No chyba , że widzę jakieś pytanie o sprzęt AGD czy o płytki to mogę coś napisać bo w sumie nie dawno to kupowaliśmy... ale ja wcale nie znam się na tych cenach, wymiarach, projektach , instalacjach... szok. Gdyby nie moja mama to ja była bym w czarnej pupie!!!! Misqa brzusio śliczny a jak Ty jesteś szczuplutka!!! Mnie za to grawitacja uwielbia!!! Przyciąga mnie tak , że szok ... ale już Wam o tym kiedyś pisałam. Chociaż moi znajomi ... może z grzeczności mówią , że nie widać żebym aż tyle przytyła... poza tym są kobiety co im się bardzo woda zatrzymuje i mają na plusie po 30 kg... A do tego sporo mi brakuje ![]() A co do imienia to nie wiemy... trochę skłaniamy się ku Ani... ale teraz to już kompletnie nie wiemy... miała być Iga ale tak głupio na spacerze Tż wołać będzie Izaaa, Igaaa ![]() Chyba jak się urodzi i zobaczymy jak wygląda to dopasujemy jakieś imię??? |
|
|
|
|
#1434 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na co takie wielkie budowle robicie? Cytat:
kutwa zabraklo mi 10 punktow Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#1435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny ... jeszcze tylko 9 dni ![]()
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
budujemy halę produkcyjną dla meza z dobudową socjalno-biurowo-mieszkalną i jeszcze musmy pociągnąć przez droge bez robiernia tej drogi media i jszcze tam ta rzeczka (rów taki) i a tez trza ominąć w sumie tego bedzie 600m2 powierzchni uzytkowej masakra tylko to jest taki kosztorys do banku aduzo zeczy wyjdzie taniej boona to wg jakichs stawen normowych liczy .. czyli zawyzonych a duzo zeczy maz sam bedzie robił cała instalacje ojciec tylkoprzyjdzie znajomy do odbioru centralne maz tez sam bedzie robił bo mamy juz komplet rurek kaloryferów i piec z tej siedziby gdzie maz teraz wynajmuje wiec wyjdzie troche mniej ale i tak dosc duzo... cale zycie spłacania
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dostalismy kredyt
|
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
super
no to oblewamy ![]()
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

okrągła rocznica
Nawet kartki jeszcze nie kupiłam 

ogolnie to polecony i bardzo dobry hydraulik(pracuje równiez z jego zona) i raczej nie chcialaby mnie oszukac... no ale sama nie wiem, mzoe sobie cos wkreciłam. postanowiłam jutro tak zartem powiedziec, ze cały czas mi się wydawało, ze mowimy o 3 tys i poprosze go o dokładna rozpiske co za ile zrobił. wiecie nie chciałabym go urazic i zeby nie poczuł sie głupio, ale sama dopoki nie bede miec pewnosci tez nie mam zamiru odpuscic - ale głupia sytuacja, pierwszy raz mi sie zdarzyło,