Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-29, 17:00   #1411
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI

Misqa nic sie nie zmienilas
super brzuchol

agus super ze sie nocleg udalo zalatwic

A ja dzis kupilam kocyki dla dzidziusia
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2064

kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 17:07   #1412
gold-fish
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI

Marta, nie za samą kuchnię. Tzn. zmieniamy instalacje w całym mieszkaniu, doliczyłam ogólnie wszystko.

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 17:12   #1413
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Marta, nie za samą kuchnię. Tzn. zmieniamy instalacje w całym mieszkaniu, doliczyłam ogólnie wszystko.
juz sie przerazilam..

czyli tak 10 tys wymiana instalacji 7 tys meble do kuchni sprzety z 3-4 minimum podlogi 5 tys, lazienka 3..
to 28 tys remoncik... boskooo chyba ze zle licze...
Stary 2010-07-29, 17:17   #1414
gold-fish
Zakorzenienie

Liczę że za wymianę instalacji będzie 10 tyś. Troche żal mi na to kasy, bo jak sie kupuje mieszkanie to raczej mało ludzi wymienia wszystkie instalacje. My to robimy bo budynek ma 50 lat okrągła rocznica a wnętrze mówi jednoznacznie że poprzedni własciciele przez te 50 lat nie wymieniali instalacji... za te pieniadze moglibyśmy wkupić meble, albo mieć wakacje

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 17:31   #1415
martucha84
Zakorzenienie

ale lepiej wymienic teraz przed remontem niz jak juz wszystko sobie zrobicie i cos wam padnie.. i trzeba bedzie kuc i zmieniac.. i kasa pojdzie w bloto...
Stary 2010-07-29, 18:05   #1416
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

A my w sobotę idziemy na wesele.... nie chce mi się Nawet kartki jeszcze nie kupiłam Nie wiem czy się jakoś uczesać, czy tylko włosy wyprostować Nie mam weny Chyba pójdę i powiem nich fryzjerka robi co sobie chce
pochwal sie w jakiej sukience idziesz

ja wczoraj dalam znac kolezance ze nie bedziemy na ich slubie .. chyba sie obrazila bo nic nie odp

Cytat:
Mój kiedyś spał w wannie jak się napił na grillu wygoniłam go z łózka a rano moje mama jak weszła myc włosy do łazienki to zobaczyła TZ śpiącego w wannie z szamponem wylanym na głowie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
kurcze przeglądałam wątek ten co się dowiedziałam że w ciąży jestem i znalazłam jedną nasza koleżankę która urodziła miesiąc temu .... nie wiem czy był już konkurs z nią , ale ........
wiem ze Iza urodzila widzialam fotki na nk

Cytat:

proszę o wielkie kciuki. Aby mąz się dał przekonać i aby z teściową rozmowa się powiodła. żałuje tylko, że od razu przy pierwszych spięciach nie odmówiłam jej
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
a może teraz
sliiiiczny brzusio

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 18:08   #1417
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

hej laseczki

dzisiaj bylam na zakupach i kupilam test ale jeszcze nie zrobilam bo za wczesnie..;/ a wczoraj kłuło mnie w jajnikach najpierw w lewym a jak juz lezelismy z TZ w łóżeczku i zasypialam juz to w prawym ale tak dosc mocno ze az sie rozbudzilam.... tzn chyba to byly jajniki.. a dzisiaj mnie tak dzwinie kłuło w piersiach....no i prawie cały czas uczucie bólu brzucha jak na @.ech moze sobie wkrecam....;/ albo to nie ciąza tylko cholera wie co.... ;/
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-29, 18:11   #1418
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

czesc lasencje
przesylam pozdrowienia z mojego cudownego Bielska dzis rano sie pakowalam i nie mialam czasu zagladnac... przyjezdzam do domu i widze ze mamcia tez juz podjarana i spakowana na wyjazd

musze tylko jeszcze pomyslec gdzie schowac wódke... bo od wesela stoi u mnie w pokoju karton weselnej... no tylko ze moj kochany braciszek bardziej opija nasze wesele niz my i ponoc co impreza bierze sobie od nas wodke... mama mi dzis powiedziala... no i faktycznie patrze do tego kartonu i "troche" jej ubylo... dno widac... a teraz mlody bedzie sam w domu wiec jak sprosi kolegow to duzo moze tego nie zostac... za niedlugo to na chrzciny nie bedzie

a za chwile ide na ploteczki z kolezanka uwielbiam moje miasto hehe

Misqa piekny brzusio
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 18:11   #1419
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dziewczyny jakiego mam gula w gardle. Mąz dzwonił, że będzie za jakies 30 minut i po 19 jedziemy do teściowej (bo dziś po pracy ma jeszcze wizyty domowe, dlatego będzie później). Mąz mówi, że jak mamy się tak kłócić i nie dogadywać to już woli mieszkac w bloku Tylko strasznie mu szkoda jego mamy, że jej musimu odmówic. Ale kurcze.... lepiej teraz w normalnej atmosferze niż potem prawda??

Mona a ja myslałam, że ty ze mną chciałaś jechac hehe

Zabcia (nie) dziękuję. Oby udało jej się to powiedziec. Oby wszystko poszło gładki...boję się
Sukienkę pokaże jutro (postaram się).

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 18:13   #1420
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Madzia- trzymam kciuki zeby jakos Wam sie ułozylo z tesciowa
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 18:17   #1421
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Madzia- trzymam kciuki zeby jakos Wam sie ułozylo z tesciowa
(nie) dziękuję.

jejku moim marzeniem jest powiedzenie jej (na spokojnie) że nie będziemy tam mieszkali. Ze chcemy kupic mieszkanie w bloku, bo bardzo ją lubimy a czujemy, ze nie potrafimy się dogadać i nie chcemy tego uczucia zepsuć.

Ciekawa jestem czego ona sie spodziewa, bo mąz dzwonił,. że dziś będziemy z nią pogadać i to od razu po tej aferze z podlicznikami.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-29, 18:23   #1422
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czesc lasencje
przesylam pozdrowienia z mojego cudownego Bielska dzis rano sie pakowalam i nie mialam czasu zagladnac... przyjezdzam do domu i widze ze mamcia tez juz podjarana i spakowana na wyjazd

musze tylko jeszcze pomyslec gdzie schowac wódke... bo od wesela stoi u mnie w pokoju karton weselnej... no tylko ze moj kochany braciszek bardziej opija nasze wesele niz my i ponoc co impreza bierze sobie od nas wodke... mama mi dzis powiedziala... no i faktycznie patrze do tego kartonu i "troche" jej ubylo... dno widac... a teraz mlody bedzie sam w domu wiec jak sprosi kolegow to duzo moze tego nie zostac... za niedlugo to na chrzciny nie bedzie

to fajny braciszek nie ma co
a czemu mama wczesniej nie schowala tej wodki?

Cytat:
dziewczyny jakiego mam gula w gardle. Mąz dzwonił, że będzie za jakies 30 minut i po 19 jedziemy do teściowej (bo dziś po pracy ma jeszcze wizyty domowe, dlatego będzie później). Mąz mówi, że jak mamy się tak kłócić i nie dogadywać to już woli mieszkac w bloku Tylko strasznie mu szkoda jego mamy, że jej musimu odmówic. Ale kurcze.... lepiej teraz w normalnej atmosferze niż potem prawda??

Zabcia (nie) dziękuję. Oby udało jej się to powiedziec. Oby wszystko poszło gładki...boję się
Sukienkę pokaże jutro (postaram się).
dokladnie tak !

czekam na relacje no i zdjecie sukienki

Olivia 2.07.2014
Stary 2010-07-29, 18:26   #1423
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Zabciu oczywiście relacja i zdjęcia będą

Kurcze gdyby nie to, że ta hydraulika i wywalone płytki stare z łazienki oraz podłoga to bym się nie bała jej tego powiedzieć. A tak?? Na bank będzie afera, ze co ona teraz z takim *******nikiem zrobi. To niech zaszpachluje czy coś a jak by komuś wynajmowała to tak czy siak by było trzeba coś z tym zrobić.

Stary 2010-07-29, 18:34   #1424
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
O laski mamy wstępnie murarza... bardzo się cieszę, gdyż pan ten wymurował dom moim rodzicom trochę się boi, gdyż ma problemy ze zdrowiem, ale mam nadzieję, że się zgodzi...
super, wiec niedłguo ruszacie ile wezmie od was murarz?

ja tak szczerze po mału mam dosc tej budowy

Cytat:
[
tesciowa powiedziałą,m ze jak pralke kupimy to ona się zgodzi na podlicznik. Az mi się płakac chce. Ile taka pralka weźmie wody na tydzien. za 3-5zł (tak mój tata powiedział) a ona się już tego czepia

Mąz powiedział, że tam zadzwoni aby tesciowa się ze wszystkim wstrzymała i dziś jedziemy z nią pogadać.

Dziewczyny nie widze się abym tam mieszkała. I co my teraz kase wpakujemy na remont, na meble na wymiar itp a ja się będę tam męczyła i tylko będę kłótnie w domu

[.
[Madzia widze, że tesciowa pokazuje swoje prawdziwe oblicze no cóż tak czasem bywa... same uparciuchy , emocje biora góre...
moze jeszcze dojdziecie do porozumienia, choc najlepiej za wczasu wszystko wyjasnic i uzgodnic.

[
Cytat:
a może teraz
pięknie wyglądasz, i jaka Ty zgrabniutka
mam nadzieje, ze reszta spraw tez szybko sie ułozy

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Wiecie co... coraz bardziej przekonuje się do Ikei. Wczoraj jeszcze raz zrobiłam przeliczenie i mebelki wyszły za 7050 Żadna firma na razie nie dała takiej ceny
Do tego zbieramy oferty cenowe za instalację wodną i gazową. Dziaj dostałam kolejną za 2600 za robociznę i 2300 za materiały 5 kafli buuuuuu Do tego elektryczna 2 kafle za robocizne po znajomości i pewnie suma sumarum wyjdzie 10 tyś za samą wymianę instalacji... + meble kuchenne i sprzęty też 10 tyś. + kafle, podłogi licze około 5 tyś, sprzęty do łazienki około 3 tyś. Dobrze liczę?
sporo za to wszystko. gold ja nie wiem jakie sa cenniki w bloku. ale jak bedziesz zainteresowana moge Ci podac ile wydalismy na instalacje w domku - wlasnie jestem na tym etapie

dzis tez miałam niezłego nerwa.
zaczeło się, że moj fryzjer spoznił sie 30 min... na szczescie fryz mi sie podoba i zaplaciłam tylko 35zł w ramach przeprosin za spoznienie

no i znowu fachowcy... oczywiscie parapetów nie zdazyli wszystkich zamontowac, jutro beda konczyc. na szczescie wszystkie ich babole poprawione i drugie drzwi zamontowane, chociaz jakis plus.

druga sprawa hydraulik... ech... dziewczyny nie pamietam na ile sie dokładnie z nim umowiłam- kwota za robocizne. to juz było dawno, aja sierotka tego akurat nie zapisałam(a ostatnio mam mnsotwo takich rozmów i moglo mi sie cos pokrecic) wydaje mi się, że mowa była o 3 tys, a mi mąż mówi, ze on wczoraj powiedział, że 4 tys + cos tam jescze musi doliczyc za zawory dodatkowe. i teraz zwatpiłam. pojechałam dzis na budowe i mowie, ze jak skonczy to chciałabym z nim pogadac o kosztach... no ale robił i robił, wiec pojechałam wymienic buty (godzine mnie nie było) a ten sie zmył dzwonie i mowie, ze mielismu pogadac, a ten , ze juz chyba powiedział wszystko mężowi, a ja na to, ze jednak nalegam zeby ze mna to ustalil, no i w koncu wymusiałm na nim jutro spotkanie po mojej pracy (on konczy szybciej, bedzie musial przyjechac drugi raz)
No i teraz nie wiem czy sobie cos ubzdurałam z tymi 3 tys, czy to on zmienił zdanie. jestem an siebie zła, ze tego nie zapisałam ogolnie to polecony i bardzo dobry hydraulik(pracuje równiez z jego zona) i raczej nie chcialaby mnie oszukac... no ale sama nie wiem, mzoe sobie cos wkreciłam. postanowiłam jutro tak zartem powiedziec, ze cały czas mi się wydawało, ze mowimy o 3 tys i poprosze go o dokładna rozpiske co za ile zrobił. wiecie nie chciałabym go urazic i zeby nie poczuł sie głupio, ale sama dopoki nie bede miec pewnosci tez nie mam zamiru odpuscic - ale głupia sytuacja, pierwszy raz mi sie zdarzyło,

wukonczy mnie ta budowa
Stary 2010-07-29, 18:35   #1425
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

mikakrolikowa moze ci od razu od czynszu nadplate odjeli? co czy masz mniejszy czynsz i sie cos im pomieszalo..
Właśnie napisane ze mam zadłuzenie i odsetki 10 zł wic juz nie wiem jutro ide do spółdzielnii bo dzis niedawno wróciłam z delegacji

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Anika ja najpierw myślałam że to jakis samojezdny, z klimą czy cuś, ale to zwykły x-lander, czerwony

Madzia to się porobiło, jeśli nie można podłączyć podliczników to też bym się zastanawiała czy się tam wprowadzić

Co do mojego wyjazdu do pracy to na razie nici, bo szukaja pracowników ale studentów, a że ja studentka nie jestem to mnie nie chcą
A dlaczego studentów ??moze zapisz sie do jakiejs szkoły policealnej i dostaniesz legitymacje i bedziesz mogła jechac
Misqa piekny brzuszek a ty nic nie przytyłaś chyba

Edytowane przez mikakrolikowa
Czas edycji: 2010-07-29 o 18:36
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 18:37   #1426
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

India z ceną za robociznę to od razu mi się przypomina ten majster rodzinny od teściowej (pisałam rano) jak ją skasował na 1200 zł za wstawienie 2 okien + ułożenie płytek na 4m2

Stary 2010-07-29, 18:44   #1427
india83
Zakorzenienie

Cytat:
India z ceną za robociznę to od razu mi się przypomina ten majster rodzinny od teściowej (pisałam rano) jak ją skasował na 1200 zł za wstawienie 2 okien + ułożenie płytek na 4m2
Madziu akurat 4 tys to nie jest jakas wygórowana cena można ja jak najbardziej uznac za norme, tyle, ze w mojej głowie siedzi 3 tys ( i teraz nie wiem skad mi sie to wzieło, czy była taka umowa czy to tylko moja wyobraźnia )
Stary 2010-07-29, 18:51   #1428
myszka_maj
Zakorzenienie

hej Żonki.... ostatnio nie jestem na bierząco za bardzo musze was nadrobić widiząłam tylko MisQowy brzuszek - sliczny.... jaka ty zgrabna jestes jak to robisz

ja wlasnie bylam w szpitalu zobaczyc naszego nowego członka rodziny

u nas ciagle cos sie dzieje .... byly wakacje w planach potem wyszla z tego figa z makiem teraz znow cos sie na horyzoncie pojawia....

narazie czekam z utęsknieniem na urlop - od 9 sierpnia

mam dla was mały prezent w K.

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 19:01   #1429
kliwia
Zakorzenienie

gold fish a nie masz kogos w rodzinie z uprawnieniami kto by Ci instalacje elektryczna zorbil za darmo? jeso wspolczuje takich kosztow. dobrze ze lektryke wymienial moj tato.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 19:18   #1430
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
to fajny braciszek nie ma co
a czemu mama wczesniej nie schowala tej wodki?

no bo na poczatku to jakos tak wyszlo ze brat zapytal po weselu czy moze sobie wziac do akademika zeby opic z kolegami, no i najpierw wzial jedna flaszke bo szedl do swojego przyjaciela... no i mama mowila ze byl taki dumny ze mogl przyniesc weselna, ze nie chcialam mu psuc tej przyjemnosci... potem wzial do akademika, potem jeszcze gdzies na jakas impreze... mnie tutaj nie ma wiec tego nie kontroluje, a szczerze to jakby mnie zapytal to bym mu i tak pozwolila bo nie bede zalowac wlasnemu bratu no ale dzis sama mama powiedziala zebym ja schowala bo obawia sie ze niewiele moze z tego zostac jak nas tydzien nie bedzie... w sumie to nie chodzi o mojego brata, bo on ponoc zawsze mamy pyta czy moze sobie zabrac (ostatnio ponoc wzial 2 flaszki i mama powiedziala ze mi je odkupi bo mu pozwolila - ale bez przesady ) no ale jak jego koledzy wpadna na chate to na pewno nic z tego nie zostanie... a przynajmniej na chrzciny trzeba miec hehe a moj brat juz pochlonal z 10 flaszek jak nic...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 19:35   #1431
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje za miłe słowa

termin mam na 20.10, ale równie dobrze mogę urodzić we wrześniu....

imię wybrane - Julia wiem, wiem, dużo teraz tych Julek ale bardzo nam się podoba i chcemy Julie i koniec

a z TZ dobrze... tylko teraz sporo problemow mamy i bywają spięcia itd.... TZ został bez pracy... bez wypłaty.... ja nie wiem kiedy dostane kase za zwolnienie... a jeszcze samochod sie zepsuł i ok 2 tys będzie naprawa kosztowac....
oboje denerwujemy się jak to bedzie dalej i wtedy róznie bywa.... ja to czasem potrafię cały dzień płakać, jak jego nie ma, tak mi źle z tym wszystkim....
ale najbardziej to TZ-ta mi szkoda, bo kurcze tyle miechów pracował jak wół... jeździł tysiace kilometrów i nic z tego nie ma, od października kupił sobie tylko koszulke i spodenki ostatnio... reszta wszystko szło na rachunki lub samochód, bo jednak przy tylu km ciagle coś sie zużywa... a jeszcze teraz szef w ch*** go zrobił .... ajjj szkoda gadać....

ale otwieram dziś cukierka a tam napis - Nie poddawaj się !

kolanko - a lustereczko to prezent od mamy
Slicznie wygladasz

stokrotka to podziwiam Was ,bo faktycznie 46 m2 to bez szalenstwa.A jadalnie mozna wydzielic w pokoju dziennym i tez bedzie wygodnie My nawet przy 85 m2 nie bedziemy mieli osobnej jadalni

madzialenka wow jestem w szoku,myslalam ze z tesciowa zyjesz w zgodzie

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 19:44   #1432
mona_ja
Wtajemniczenie

Madzia ja też trzymam kciuki za rozmowe

Mika chyba jest tak że jak zatrudniają studentów lub uczniów to płacą mniejsze podatki. też już myślałam o tym żeby sie do jakieś szkoły zapisać ale zanim by mi legitke wydali to praca by przepadła.

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 19:55   #1433
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Wziełabym sobie udział w jakimś konkursie, nie słyszałyście o jakimś?
Hmm ja wiem??? ... STARACZKOWY to jedyny o którym słyszałam
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
gold fish a nie masz kogos w rodzinie z uprawnieniami kto by Ci instalacje elektryczna zorbil za darmo? jeso wspolczuje takich kosztow. dobrze ze lektryke wymienial moj tato.

Jejku dziewczyny ja to jestem jakiś głupol bo Wy tu tak piszecie , liczycie, projektujecie... Chryste dla mnie to czarna magia dlatego nie bardzo podejmuję się dyskusji w tym temacie.
No chyba , że widzę jakieś pytanie o sprzęt AGD czy o płytki to mogę coś napisać bo w sumie nie dawno to kupowaliśmy... ale ja wcale nie znam się na tych cenach, wymiarach, projektach , instalacjach... szok.
Gdyby nie moja mama to ja była bym w czarnej pupie!!!!

Misqa brzusio śliczny a jak Ty jesteś szczuplutka!!!
Mnie za to grawitacja uwielbia!!! Przyciąga mnie tak , że szok ... ale już Wam o tym kiedyś pisałam.
Chociaż moi znajomi ... może z grzeczności mówią , że nie widać żebym aż tyle przytyła... poza tym są kobiety co im się bardzo woda zatrzymuje i mają na plusie po 30 kg...
A do tego sporo mi brakuje

A co do imienia to nie wiemy... trochę skłaniamy się ku Ani... ale teraz to już kompletnie nie wiemy... miała być Iga ale tak głupio na spacerze Tż wołać będzie Izaaa, Igaaa
Chyba jak się urodzi i zobaczymy jak wygląda to dopasujemy jakieś imię???
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 20:00   #1434
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
u nas maz dzis odebral kosztorysy budowy i projekty wykonawcze
i wg kosztorysu
580 hala +380 socjalne/biura/mieszkanie + 200 przyłącza...

siadłam se...
TYSIECY ?
na co takie wielkie budowle robicie?

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
składamy wniosek na styczen na dofinansowanie teraz sie nie zalapalismy
ja tez sie staram o dofinansowanie z unii o 40 tysiecy
kutwa zabraklo mi 10 punktow
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Misqa nic sie nie zmienilas
super brzuchol

agus super ze sie nocleg udalo zalatwic

A ja dzis kupilam kocyki dla dzidziusia
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2064

Stary 2010-07-29, 20:12   #1435
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
no bo na poczatku to jakos tak wyszlo ze brat zapytal po weselu czy moze sobie wziac do akademika zeby opic z kolegami, no i najpierw wzial jedna flaszke bo szedl do swojego przyjaciela... no i mama mowila ze byl taki dumny ze mogl przyniesc weselna, ze nie chcialam mu psuc tej przyjemnosci... potem wzial do akademika, potem jeszcze gdzies na jakas impreze... mnie tutaj nie ma wiec tego nie kontroluje, a szczerze to jakby mnie zapytal to bym mu i tak pozwolila bo nie bede zalowac wlasnemu bratu no ale dzis sama mama powiedziala zebym ja schowala bo obawia sie ze niewiele moze z tego zostac jak nas tydzien nie bedzie... w sumie to nie chodzi o mojego brata, bo on ponoc zawsze mamy pyta czy moze sobie zabrac (ostatnio ponoc wzial 2 flaszki i mama powiedziala ze mi je odkupi bo mu pozwolila - ale bez przesady ) no ale jak jego koledzy wpadna na chate to na pewno nic z tego nie zostanie... a przynajmniej na chrzciny trzeba miec hehe a moj brat juz pochlonal z 10 flaszek jak nic...
no racja glupio bylo mu powiedziec : " nie nie mozesz sobie wziasc" ale teraz tak jak piszesz lepiej schowac bo jak koledzy przyjda to moze pusty karton zostac

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość

A co do imienia to nie wiemy... trochę skłaniamy się ku Ani... ale teraz to już kompletnie nie wiemy... miała być Iga ale tak głupio na spacerze Tż wołać będzie Izaaa, Igaaa
Chyba jak się urodzi i zobaczymy jak wygląda to dopasujemy jakieś imię???
duzo osob wlasnie tak ma ze wybiera imie dopiero jak dzidzia sie urodzi albo np maja wybrane 3 i pozniej wybieraja jedno ktore najbardziej pasuje do dziecka

Dziewczyny ... jeszcze tylko 9 dni

Olivia 2.07.2014
Stary 2010-07-29, 20:16   #1436
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
TYSIECY ?
na co takie wielkie budowle robicie?

ja tez sie staram o dofinansowanie z unii o 40 tysiecy
kutwa zabraklo mi 10 punktow

tak aguś tysięcy tysięcy

budujemy halę produkcyjną dla meza z dobudową socjalno-biurowo-mieszkalną i jeszcze musmy pociągnąć przez droge bez robiernia tej drogi media i jszcze tam ta rzeczka (rów taki) i a tez trza ominąć
w sumie tego bedzie 600m2 powierzchni uzytkowej

masakra
tylko to jest taki kosztorys do banku aduzo zeczy wyjdzie taniej boona to wg jakichs stawen normowych liczy .. czyli zawyzonych
a duzo zeczy maz sam bedzie robił
cała instalacje ojciec tylkoprzyjdzie znajomy do odbioru centralne maz tez sam bedzie robił bo mamy juz komplet rurek kaloryferów i piec z tej siedziby gdzie maz teraz wynajmuje

wiec wyjdzie troche mniej ale i tak dosc duzo...

cale zycie spłacania

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 20:25   #1437
atomufka
Zakorzenienie

dziewczyny dostalismy kredyt Chyba pojde sie upic z radosci

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 20:27   #1438
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość

booosko

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 20:29   #1439
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
super
no to oblewamy

Olivia 2.07.2014
Stary 2010-07-29, 20:31   #1440
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości