Biedronka - produkty godne polecenia - cz. VII - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-07, 14:55   #1411
marlena_m
Rozeznanie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia - cz. VII

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
ja kupiłam 2 puszki masy krówkowej i jeszcze nie wiem co z nią zrobić ale uważajcie! Jedna puszka ma 460g a druga 400g bez żadnych napisów typu gratis, promocja, a obydwie kosztowały tyle samo
.
Przepisy :
http://www.wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=3468 -robiłam i bardzo mi smakowało !!! jest bardzo słodkie.
http://www.wizaz.pl/kulinaria/przepi...k.php?id=1063- dopiero będę robiła

a z tą różnicą w gramaturze to dziwne, muszę zobaczyć jak to u mnie jest w Biedrze.
www.siepomaga.pl

Edytowane przez marlena_m
Czas edycji: 2011-01-07 o 15:01
marlena_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 15:27   #1412
Aguu
Rozeznanie

W mojej Biedrze dziś jak po wybuchu bomby - witryny pustawe, lodówki puściutkie, żadnego mięska nie dostałam..
W ostatniej chwili chwyciłam lasagne - ostatnią nota bene - i tym samym dzisiejszy obiad uratowany.

Kupiłam w końcu świeczkę zapachową - w mlecznym szkle owoce leśne.
Już się pali, pachnie ślicznie.

Oglądałam te lampki z muszelkami itp. do kontaktu - kupił ktoś? Daje to w ogóle jakieś konkretniejsze światło?
Widziałam też ten kulisty nawilżacz - duże to to

Aguu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 15:33   #1413
serduszkowa
Rozeznanie

Tż kupił miski, są porządne i duże dzięki za informacje.
serduszkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:08   #1414
skimos
Zakorzenienie

dzieki indja2 i marlena_m
Podsunę TŻtowi te przepisy niech się wyżyje

Jeszcze raz polecam rondelki z Olkusza, dziś mój porządnie przypaliłam, ale dało radę doszorować druciakiem - już któryś raz Szkoda tylko że troszkę nie unowocześnią wizerunku Ale zdecydowanie dają radę.
Wyczaiłam że współlokatorka ma patelnię z Olkusza (chyba teflonową), też świetna

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:10   #1415
2016070150903
Konto usunięte

ciekawy artykuł o sieciówkach spożywczych, o B. też: http://wyborcza.pl/1,87648,8892224,G..._piwa_VIP.html

moje dzisiejsze zakupy skromne, wpadłam .in. po papier Mega Sweep, czy jakoś tak, polecam, jest bardzo dobry.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:16   #1416
pat0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marlena_m Pokaż wiadomość
Przepisy :
http://www.wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=3468 -robiłam i bardzo mi smakowało !!! jest bardzo słodkie.
http://www.wizaz.pl/kulinaria/przepi...k.php?id=1063- dopiero będę robiła
czy do bananowca moge uzyc herbatnikow? i je zmieszac z maslem? jak radzisz?
Stary 2011-01-07, 19:29   #1417
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Napisane przez Aguu Pokaż wiadomość
W mojej Biedrze dziś jak po wybuchu bomby - witryny pustawe, lodówki puściutkie, żadnego mięska nie dostałam..
W ostatniej chwili chwyciłam lasagne - ostatnią nota bene - i tym samym dzisiejszy obiad uratowany.
hehehe u mnie dokładnie to samo - dziwnie się czułam patrząc na te pustki

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-07, 19:38   #1418
Fufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorcia91 Pokaż wiadomość
mam pytanie do Was, używała może któraś z Was odżywki do włosów regeneracyjnej w tubie, kolor fioletowy, nazwa jakoś elitsse czy coś takiego dobra jest???Jakie są włosy po niej??
o odżywce już było ogólnie ok, ale jak za tę cenę(chyba 5,99) to można trochę dołożyć i kupić firmówkę, takie wnioski nielicznych użytkowniczek
Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:42   #1419
asiaczi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Synthesthesia Pokaż wiadomość
hehehe u mnie dokładnie to samo - dziwnie się czułam patrząc na te pustki
kurczę,a u nas dalej nei ma tych bagietek wrr ;/

asiaczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:50   #1420
mroowa_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
ciekawy artykuł o sieciówkach spożywczych, o B. też: http://wyborcza.pl/1,87648,8892224,G..._piwa_VIP.html
Ehh, jak zwykle dla sensacji znaleźli ludzi biegunowo różnych. Znam wielu ludzi zamożnych, którzy pewne rzeczy owszem kupują w delikatesach, a codzienne zakupy robią w Biedronce, czy innych dyskontach i wcale nie robią z tego powodu afery, nie kręcą nosem. Tylko trzeba znaleźć złoty środek - to co w Biedronce jest równie dobrej jakości kupować w Biedronce, a to co gorsze (jak np. to wspomniane piwo, z tym się zgodzę) kupować gdzie indziej.
A tak jeszcze BTW, dużo bardziej hmm rozśmieszyła mnie? przeraziła? wypowiedź tego pana, który kupuje TYLKO w Almie, niż teksty o Biedronce. To jest właśnie polskie podejście - ja tam różnicy nie widzę, ale musi być szpan przed innymi. I jeszcze stwierdzenie, że mają 20 tys dochodów, 8 tys. opłat, to reszta od razu na konsumpcję. A oszczędności? inwestycje? I to pan pracujacy w banku...

Ale żeby nie było tak całkiem offtopowo, dodam, że robiłam w święta z biedronkowego ciasta francuskiego filet w cieście, z przepisu kieeedyś dawno tu podawanego i pyyyszny wyszedl
mroowa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 20:50   #1421
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mroowa_ Pokaż wiadomość
Ehh, jak zwykle dla sensacji znaleźli ludzi biegunowo różnych. Znam wielu ludzi zamożnych, którzy pewne rzeczy owszem kupują w delikatesach, a codzienne zakupy robią w Biedronce, czy innych dyskontach i wcale nie robią z tego powodu afery, nie kręcą nosem. Tylko trzeba znaleźć złoty środek - to co w Biedronce jest równie dobrej jakości kupować w Biedronce, a to co gorsze (jak np. to wspomniane piwo, z tym się zgodzę) kupować gdzie indziej.
A tak jeszcze BTW, dużo bardziej hmm rozśmieszyła mnie? przeraziła? wypowiedź tego pana, który kupuje TYLKO w Almie, niż teksty o Biedronce. To jest właśnie polskie podejście - ja tam różnicy nie widzę, ale musi być szpan przed innymi. I jeszcze stwierdzenie, że mają 20 tys dochodów, 8 tys. opłat, to reszta od razu na konsumpcję. A oszczędności? inwestycje? I to pan pracujacy w banku...
Wypowiedzi tego czlowieka na prawde zenujace... Bo ser musi podac gosciom zielony, zeby spytali sie go co to i zeby zostal zapamietany... Ale podplesniala szynke hiszpanska... zalosny szpan... pfff...
I po co mu zostac tym "Goldem" - bo dostanie 20% znizki do Vistuli? A na co mu to skoro ponoc nie liczy sie z pieniedzmi?

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik

Edytowane przez hanusia505
Czas edycji: 2011-01-07 o 20:52
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-07, 20:56   #1422
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, czyżby wieśniaki z truskawkami/ananasem/miodem zostały wycofane?
W mojej biedrze od jakiegoś czasu ani śladu nawet po cenie.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 21:26   #1423
Atmis
Przyczajenie

Dziewczynki mam pytanie , czy w biedrze jest teraz jakis proszek w promocji?persil ariel lub cos w tym stylu? jaka cenka? z góry bardzo dziekuje za odpowiedz
Atmis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 21:32   #1424
gasolina84
Zakorzenienie

kupiłam dziś klocki z gazetki za 13,99 będą na prezent urodzinowy dla bratanka , czy któraś z Was próbowała je doczepiać do klocków Lego??
dobre są jakościowo?

10 przykazań żywieniowych

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller

silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
gasolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 21:47   #1425
aleksandra112233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czyżby wieśniaki z truskawkami/ananasem/miodem zostały wycofane?
W mojej biedrze od jakiegoś czasu ani śladu nawet po cenie.
wlasnie ubolewam nad ich brakiem rówiez u mnie w biedronce uwielbiam te serki czy gdzies w innych biedronkachsa jeszcze dostepne?????
aleksandra112233 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-07, 22:42   #1426
aanuszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gasolina84 Pokaż wiadomość
kupiłam dziś klocki z gazetki za 13,99 będą na prezent urodzinowy dla bratanka , czy któraś z Was próbowała je doczepiać do klocków Lego??
dobre są jakościowo?
ja kupuję te klocki za każdym razem jak się pojawiają, pasują do Lego
aanuszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 10:14   #1427
orangemisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandra112233 Pokaż wiadomość
wlasnie ubolewam nad ich brakiem rówiez u mnie w biedronce uwielbiam te serki czy gdzies w innych biedronkachsa jeszcze dostepne?????
Jakiś tydzień temu widziałam je u mnie. Tzn. tylko serki z truskawką, ale zawsze coś
orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 10:16   #1428
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez aleksandra112233 Pokaż wiadomość
Cooooo? Nie ma moich wieśniaków? A z ciekawości muszę sprawdzić. To będzie tragedia, bo ananasowy to mój faworyt, innych serków wiejskich nie jadam.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 10:28   #1429
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Pokaż wiadomość
Coś ta biedra oszukuje mają na ulotce, że ceny nie wzrosły z powodu VAT'u a wczoraj chciałam kupić sałatę pakowaną i co?! Z 2,99 wzrost na 3,79 to samo soki jabłkowy i pomarańczowy...
sałata to akurat zawsze na zimę drożeje i VAT nie ma nic do tego tak jak i większość owoców i warzyw.
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 10:40   #1430
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
ja kupiłam 2 puszki masy krówkowej i jeszcze nie wiem co z nią zrobić ale uważajcie! Jedna puszka ma 460g a druga 400g bez żadnych napisów typu gratis, promocja, a obydwie kosztowały tyle samo

TŻ kupił smalec z cebulką i boczkiem i mu nawet smakował.
po ile ta masa i gdzie jej szukać?

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 11:33   #1431
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
Bo widocznie nie z powodu Vatu tylko widzimisię Taki chwyt reklamowy, przykre że akurat ze strony Biedronki.
Ehh no cóż, musieli podnieść ceny, bo vat dotyczy wszystkich, więc gdyby zostały stare to byliby stratni. Ale wkurza mnie to ogólne wykorzystywanie vatu jako wymówki do radykalnego podniesienia cen, np. cena biletu autobusowego z 22 na 27zł :roll eyes: przecież w vacie to tylko 1% różnicy, a podwyżka 25%
Skoro już Biedra podniosła ceny to mogli wprowadzić płatność kartą, pf.

VAT wzrósł o 1 punkt procentowy, a to co innego niż 1 %

A ceny wzrosną nawet na to, na co VAT nie wzrósł - bo przez podwyżkę VATu produkcja i dystrybucja wszystkiego wyjdzie drożej. Już nie wspomnę o lecącej w górę cenie paliwa, osiągnęła magiczny prób 5zł/litr, więc i dostarczenie towaru droższe - co też się na cenie odbija.

Płatności kartą nie wprowadzą, zbyt duża strata - u mnie w firmie kombinujemy jak nie przepuścić karty i tym samym zachęcić klienta do płatności gotówkowej - bo 3-4% z każdej transakcji to idzie zbankrutować, zwłaszcza na większą skalę.
Ja wolę mieć przy sobie gotówkę idąc do biedry i mając wtedy pewność że i tak będzie taniej niż gdyby musieli podnieść ceny żeby umożliwić płatność kartą.

Cytat:
Napisane przez Aguu Pokaż wiadomość
Miałam podobnie wczoraj - złapałam ostatnią na dzisiejszy obiadek Tylko trochę dziwna, bo z jednej strony ser jest podtopiony, no ale mówi się trudno

Eden używam z powodzeniem, miałam czerwony, teraz mam biały, bardzo ładnie pachną. Moja mama używa złotego i pachnie fantastycznie, ale niestety jak kupowałam to nie było - za to był biały w promocji za 4 zł chyba A powiedzcie mi - bo to są koncentraty - wy je rozcieńczacie? Ja wlewam koncentrat bezpośrednio, żeby zapach był intensywniejszy

Używacie biedronkowego Tima, odpowiednika Cifu? Kupiłam wczoraj bo skusiła mnie cena, a nie wiem czy nie będę żałować

Mandarynki u mnie też pyszne, wzięłam 2 kg od razu - połowa ceny z TESCO, coś pod 3 zł

Co do parówek - kupiłam takie wędzone drobiowe i mi smakują. W przypadku tego produktu już dawno przestałam czytać skład Wolę nie wiedzieć
Stary 2011-01-08, 11:37   #1432
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość

VAT wzrósł o 1 punkt procentowy, a to co innego niż 1 %

A ceny wzrosną nawet na to, na co VAT nie wzrósł - bo przez podwyżkę VATu produkcja i dystrybucja wszystkiego wyjdzie drożej. Już nie wspomnę o lecącej w górę cenie paliwa, osiągnęła magiczny prób 5zł/litr, więc i dostarczenie towaru droższe - co też się na cenie odbija.

Płatności kartą nie wprowadzą, zbyt duża strata - u mnie w firmie kombinujemy jak nie przepuścić karty i tym samym zachęcić klienta do płatności gotówkowej - bo 3-4% z każdej transakcji to idzie zbankrutować, zwłaszcza na większą skalę.
Ja wolę mieć przy sobie gotówkę idąc do biedry i mając wtedy pewność że i tak będzie taniej niż gdyby musieli podnieść ceny żeby umożliwić płatność kartą.
Ależ kochana, nie próbuj zrobić ze mnie idiotki takimi minkami i czcionką Podwyżka stawki Vat o 1p.p. nie powinna odbijać się podwyżką ceny o 25%, to był sens mojej wypowiedzi, że akurat firma przewozowa która to zrobiła przeprowadziła złodziejski proceder na który nie można nic poradzić.
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 11:43   #1433
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
Ależ kochana, nie próbuj zrobić ze mnie idiotki takimi minkami i czcionką Podwyżka stawki Vat o 1p.p. nie powinna odbijać się podwyżką ceny o 25%, to był sens mojej wypowiedzi, że akurat firma przewozowa która to zrobiła przeprowadziła złodziejski proceder na który nie można nic poradzić.
Ależ nie muszę robić

O taki poziom podwyżki cen się odbije, niestety. Jak doliczysz sobie wzrost u wszystkich pośredników wszystkiego.

Cytat:
Ponieważ dla nich liczy się cena - mówi dr Tomasz Marcysiak, socjolog z Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego w Bydgoszczy. - Nie widzą obdrapanej półki, nie liczą czasu, bo zwykle mają go dość. Liczą pieniądze. Ten zgiełk i brak klimatyzacji, które mogą przeszkadzać przedstawicielowi klasy średniej, dla bezrobotnego nie mają znaczenia. Natomiast różnica 50 groszy w cenie puszki piwa - ma.
Normalnie jestem w szoku. Kupuję w biedronce bo przedkładam cenę piwa nad atmosferę
Stary 2011-01-08, 13:27   #1434
pat0
Wtajemniczenie

Ile kosztuje w biedronce smietana 30%?
Stary 2011-01-08, 16:17   #1435
niko325
Raczkowanie

No tak, człowiek na poziomie. Dowartościowuje się zakupami w Almie. Po prostu bez komentarza
niko325 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 17:34   #1436
klaudetka
Wtajemniczenie

Heeej
Czy któraś może miała tą polarową bluzę z Code??
Nie wiem jak jakościowo, ale 35zl to nie jest dużo.....macie jakieś uwagi??
klaudetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 18:08   #1437
antunka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Ależ nie muszę robić
Co najmniej nie na miejscu komentarz, więc na przyszłość daruj sobie.
antunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 18:46   #1438
guszka
Raczkowanie

podoba mi się tekst z wmiankowanego artykułu, zabawny jest:

Marcysiak: - Żeby dopieścić klienta supermarketu środka, czyli Auchana albo Reala, trzeba się bardziej napracować. Dać mu muzyczkę, hostessę, stoisko w stylu wiejskim albo dopisać: "Żywność ekologiczna".

oooo rety, a ja omijam sklepy z muzyką, któa teraz jest juz tak głośna, że nawet rozmowy nie da się prowadzic, ekologiczna żywność w realu....no to chyba jest robienie z ludzi komletnych idiotów....

- Rękawka to odpust w jakiejś krakowskiej parafii. Tam przed wojną hitem były takie cukierki. Przeczytałem na opakowaniu. Częstuje na spotkaniu landrynkami, klient pyta, skąd je mam, wtedy walę mu niebanalną historyjkę.

szkoda, ze już nie wie w jakiej walnąłby jeszcze bardziej niebanalnie....co tzn WALIĆ NIEBANALNA HISTORYJKĘ?

i kult cotygodniowych zakupów....przeraż mnie to, ale już nie będę komentować dalej bo jeszcze powiecie, że sflustrowana jakaś....<hahaha>
guszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 19:31   #1439
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gaga87 Pokaż wiadomość
po ile ta masa i gdzie jej szukać?
Taka puszka (coś jak do ananasów w puszce), z Bakallandu, stoi u mnie między jajkami a kisielami gdzieś powinna być koło ciast w proszku.
U mnie chyba 4,69zł o ile dobrze pamiętam. Są smaki: orzechowy, kokosowy, kajmakowy

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

co do podwyżek to niestety prawda, jeśli vat rośnie o 1% to wcale nie oznacza że tylko o 1% wzrośnie cena w sklepie. Po drodze jest nie tylko koszt transportu (a to nie tylko paliwo) ale i magazynowania, a i przecież koszt nawet głupiego wystawienia w sklepie towaru jest wyższy (prąd). Jasne, że wielu sprzedawców przy tym próbuje ugrać coś dla siebie, ale też nie można liczyć że tylko 1% więcej wydamy na zakupy.

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 20:19   #1440
moja imaginacja
Zakorzenienie

jest u was szynka wędzona z kurczaka w plastrach? ze świata drobiu
bylam w biedronce w 2 różnych miastach, i śladu po niej nie bylo..
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości