Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-13, 14:32   #1411
budowniczka
Rozeznanie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Idę się zdrzemnąć
Jem kolejna gumę kulkę i rozmyślam o:

Hubie- Bubie i gumie trubo

ale mam smaka!

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Przeleciałam was tylko...ale tak z uczuciem A nas zaczął się 5 miesiąc

Gratuluje poznanych płci,widzę że dziewczynki dogoniły chłopców

Domi fajnie,ze zaczyna wam sie z tz układac.Trzymam kciuki!!

weronisek niezła ta twoja córaZ ducha Świntucha padłam

Moja dwulatka tez mnie zaskakuje,czasem walnie tekstem to albo lejemy ze śmiechu,albo szczeka nam pada na podłogęZwłaszcza,ze ona jeszcze takim dzidziusiem jest

Ostatnio kapię się,tż w łazience,ja przechodzę ,a ona :"Mamusiu chodź do nas!Kawę robię!Z PIANKĄ" No to poszłam na kawę W filiżance plastikowej czekała na mnie kawa z pianką.Lila do mnie:"Tylko spokojnie,bo gorąca" No ja padłam!

Albo: opowiadam jej,że jej ulubiony wujek Daniel(Danio)leciał samolotem,a potem wyskoczył ze spadochronem.

A ona z taką zmartwioną miną:"Nie ma juz Danio"
Musiałam jej tłumaczyc,ze szczęsliwie wylądował

Gdybym z nim nie rozmawiała chwile wczesniej po oddaniu skoku,to bym sie nieźle zestresowała

Czy wy takze macie problem z wyborem imienia dla dziecka???Dla córki nie miałabym problemu,a dla syna mam wielki

Liluś wybrała imie RomekBoże uchroń to dziecko! Narazie robocza nazywam go DŻORDŻEM!
ja dla syna nie mialam problemu, bo raczej gustowalismy w podobnych, tzn. szczerze, to wszystkie meskie imiona sa takie... siakie...

jesli chodzi o imiona dla dzieczynki jest ogromny wybor i dlatego nie moglismy sie polapac

ale bedzie Maksymek,a coreczka miala byc Lilia bądź Masymilianna

A co do imienia meskiego mi sie podobało imier RADOSŁAW... tzn. znaczenie ale moj TŻ byl mega przeciwny, to to odrzucilismy od razu

Edytowane przez budowniczka
Czas edycji: 2013-06-13 o 14:35
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 14:39   #1412
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Witam Mamusie

Przeleciałam was tylko...ale tak z uczuciem A nas zaczął się 5 miesiąc

Gratuluje poznanych płci,widzę że dziewczynki dogoniły chłopców

Domi fajnie,ze zaczyna wam sie z tz układac.Trzymam kciuki!!

weronisek niezła ta twoja córaZ ducha Świntucha padłam

Moja dwulatka tez mnie zaskakuje,czasem walnie tekstem to albo lejemy ze śmiechu,albo szczeka nam pada na podłogęZwłaszcza,ze ona jeszcze takim dzidziusiem jest

Ostatnio kapię się,tż w łazience,ja przechodzę ,a ona :"Mamusiu chodź do nas!Kawę robię!Z PIANKĄ" No to poszłam na kawę W filiżance plastikowej czekała na mnie kawa z pianką.Lila do mnie:"Tylko spokojnie,bo gorąca" No ja padłam!

Albo: opowiadam jej,że jej ulubiony wujek Daniel(Danio)leciał samolotem,a potem wyskoczył ze spadochronem.

A ona z taką zmartwioną miną:"Nie ma juz Danio"
Musiałam jej tłumaczyc,ze szczęsliwie wylądował

Gdybym z nim nie rozmawiała chwile wczesniej po oddaniu skoku,to bym sie nieźle zestresowała

Czy wy takze macie problem z wyborem imienia dla dziecka???Dla córki nie miałabym problemu,a dla syna mam wielki

Liluś wybrała imie RomekBoże uchroń to dziecko! Narazie robocza nazywam go DŻORDŻEM!
Aż mnie dreszczyk przeleciał
Mamy na wątku same rozbrajające dzieciaki

Z imieniem mam to samo.Dla dziewczynki dużo więcej propozcji

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 14:43   #1413
coralady
Wtajemniczenie

magalska będziecie jakoś zdrabniać imię Bruno???

Ale mnie synek kopię,a raczej puka w brzuszek
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 14:43   #1414
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Idę się zdrzemnąć

ale mam smaka!

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

ja dla syna nie mialam problemu, bo raczej gustowalismy w podobnych, tzn. szczerze, to wszystkie meskie imiona sa takie... siakie...

jesli chodzi o imiona dla dzieczynki jest ogromny wybor i dlatego nie moglismy sie polapac

ale bedzie Maksymek,a coreczka miala byc Lilia bądź Masymilianna

A co do imienia meskiego mi sie podobało imier RADOSŁAW... tzn. znaczenie ale moj TŻ byl mega przeciwny, to to odrzucilismy od razu
Gumy kulki mniam,zawsze 10 na raz pożerałam.
Turbo tez lubiałam,mialam nawet pokaźną kolekcję historyjek.

A i jeszcze były gumy Donald

Pamiętam pełno ich było w sklepach,takie kolorowe w pudełkach.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-13, 14:43   #1415
paulinaizabela
Zakorzenienie

Jestem spowrotem
Pomyłam łazienki i pozamiatałam na dole, a teraz relaksik z latte i ciachem No i z Wami

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Maleństwo daje mi od rana popalić i kopie do tego stopnia że aż nie raz przysiadać muszę. (nie są to typowe kopniaki tylko kłucie w różnych miejscach co jakiś czas, ale czuję jak mi się tam rusza )
pracuje razem z mamusią

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Edit; jutro lub pojutrze jedziemy do auchan na ta akcje z usg 3d

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
super, czekamy na fotkę synusia

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
A ja sobie zdałam sprawę właśnie, że wg pierwszego USG to zaczynam dziś II trymestr

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny wielkie dzieki za troske podczytuje was codziennie ale nie odzywam sie bo mam zepsuta klawiature i musze pisać na ekranowej.
u nas wszystko dobrze, byłam wczoraj na usg i bedziemy mieli dziewczynke Basie można dopisać na 1 strone. głowka 4,21cm a cała razem z nogami ma 20cm no i waży 274g ale ja sie nigdy tym nie sugeruje i tak
u nas ładna pogoda wiec zaraz ide na spacer i powinnam umyć dziś okna
miłego dnia
Fajnie, ze się odezwałaś
Gratuluję córci Duża pannica już z niej

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj w kościele załatwić wszystkie formalności związane ze ślubem. Siedzimy z Tż na poczekalni i tak patrzy na mnie dłuższą chwilę i mówi "Kotek Ty jesteś z dnia na dzień piękniejsza" Nie powiem miłe to było
dla Tż-ta!!

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie, wszystko ok, Bruno rosnie duzy i zdrowy (ponads tydzien wyprzeda OM) będę wieczorkiem
świetne wieści

Coralady ciężki wybór z imionami...u mnie jak narzie chyba będzie Maja, o ile znowu mi się nie odmieni

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-06-13 o 14:45
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 14:57   #1416
Nanusia76
Zadomowienie

Wpadam na chwilkę bo w domu zamieszanie, pakowanie jednym słowem rozgardiasz . U mnie okazało sie że naszej córci urosły jajeczka i ptaszek więc będzie synuś Leon . Tak już się nastawiłam na córcię, mówiłam do niej po imieniu a tu nagle zmiana .... i jakoś tak dziwnie się czuję Cieszę się bo zawsze marzyłam o synku ale.......
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 14:59   #1417
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:
Idę się zdrzemnąć

ale mam smaka!

Smaczki z dzieciństwa!
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 15:10   #1418
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Wpadam na chwilkę bo w domu zamieszanie, pakowanie jednym słowem rozgardiasz . U mnie okazało sie że naszej córci urosły jajeczka i ptaszek więc będzie synuś Leon . Tak już się nastawiłam na córcię, mówiłam do niej po imieniu a tu nagle zmiana .... i jakoś tak dziwnie się czuję Cieszę się bo zawsze marzyłam o synku ale.......
Oja ale niespodzianka
To Gratki synusia - teraz musisz się przestawić...mam nadzieję, ze mojej jajka nie wyrosną
Kochana a w którym jesteś tc? nie widzę Cię na liście...

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-06-13 o 15:13
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 15:20   #1419
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Oja ale niespodzianka
To Gratki synusia - teraz musisz się przestawić...mam nadzieję, ze mojej jajka nie wyrosną
Dzięki , niespodzianka była naprawdę , myślałam że z kozetki nie zejdę . Tak to już jest z kobietami że nigdy nic nie wiadomo . Tż dumny jak paw i też się przestawia z córy na syna ale podejrzewam że jemu pójdzie łatwiej.

Dziś robiłam sobie pierwszy raz przed jutrzejszym lotem zastrzyk p/zakrzepowy i mało nie wywinęłam orła. Ja to jednak wolę być po przeciwnej stronie.
Wkurzyłam sie też na obsługę LOTu bo rozgarniete te panie że pożal się Boże. Dzwonię d nich z zapytaniem w którym bagażu mogę umieścić zastrzyki na lot powrotny a oni kierują mnie do lekarza żeby wystawił mi zaswiadczenie że je koniecznie potrzebuję . Chyba ich pogięło, przecież nie bedę się w samolocie szprycować tylko przed wylotem. Przetrzymała mnie na lini kilka minut potem jeszcze kilka minut bo musi zapytać kogoś tam i wyszło że mogę to wrzucić do bagażu rejestrowanego. Normalnie ręce opadają

Jestem w 18tc , na liście mnie nie ma bo rzadko tu bywam i takie tam .

Edytowane przez Nanusia76
Czas edycji: 2013-06-13 o 15:22
Stary 2013-06-13, 15:33   #1420
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Mąż już się nauczył że jak wchodzę do łóżka to się grzecznie obraca na plecki żeby mamusia z córusią się mogły wyspać, a w sumie to zasnąć bo najgorzej mi zasnąć. Ogólnie to jestem pokrzywdzona bo mamy telewizor tak że jak leże na łóżku to muszę leżeć na prawym boku, teraz jeszcze wytrzymuje trochę, chwilę na plecach też poleżę ale nie wiem jak będzie później. Rozmawiałam dzisiaj ze znajomą, jest już na samym końcu (tydzień do terminu) i mówi że na plecach nie da razy już wytrzymać bo jej w momencie słabo, na prawym boku to samo i całą noc się kręci wierci i spać nie może

no to ja akurat leże na lewym boku ale powiem Ci że jest mi ciężko spać na nim, przewracam się na brzuch, dlatego tż jet mi potrzebny, ale kiedy on zasypia to odwraca się na lewy bok i ja ląduje na brzuchu... za zwyczaj się przekładam na plecy chociażby a dzisiaj nie co mnie zdziwiło, zreztą nie wiem jak to jest naprawdę z tym spaniem, co dokładnie szkodzi itd. jak jutro trafi na fajnego lekarza to zapytam :P
Cytat:
łooo, ale niespodzianka. ale fajnie, że teraz sie dowiedziałaś niż jak miałabyś wszystko kupione :P

dodać Cię do listy? : >

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

ale mnie pali ... maasakra jakaś
Stary 2013-06-13, 15:37   #1421
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

łooo, ale niespodzianka. ale fajnie, że teraz sie dowiedziałaś niż jak miałabyś wszystko kupione :P

Jakoś nie mam szału na kupowanie wyprawki bo mam sporo rzeczy po córci i synku siostry, kupiłam tylko kilka bodziaków, niedrapki i jakiś tam kocyś. Właśnie miałam zacząć kompletować wyprawkę w Usa i specjalnie poszłam na usg żeby zerknąć kto tam właściwie mieszka a teraz tak się wkurzyłam na całą sytuację że kupuję wszystko w neutralnych kolorach a później się zobaczy i dokupi
W sumie to możesz mnie dodać
Marzena , om 10.02.2013, tp 17.11.2013, - jak na razie synuś
Stary 2013-06-13, 15:50   #1422
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale numerLeoś podoba mi się.

Ale mnie sen zmorzył chwilkę zdrzemnęłam się i jak nowa.
Zaraz wybywam z domku.
Ale mam ochotę na loda włoskiego..wielkiego najlepiej podwójnego!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-06-13 o 15:52
Stary 2013-06-13, 15:56   #1423
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Zaraz wybywam z domku.
Wstępnie miał być Oskar ale chyba zostanie Leoś.
Ja zaraz muszę dać sobie kopa i w końcu wyjąć tą walizę z szafy i zacząć się pakować
Stary 2013-06-13, 16:10   #1424
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Jezeli ktoras nie zastanawiala sie jeszcze nad nosidelkiem,polecam tak od 4 miesiaca manduce.Wszystko moglam w domu zrobic,a dziecko mialam na plecach
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
A może ktoś korzystał jeszcze oprócz De z nosidełka? Chciałabym kupić i trochę się rozglądam, ale 400-500 zł mnie zabija, wiec może ktoś miał doświadczenia z czymś godnym polecenia tylko w cenie do przełknięcia?
Ja z synkiem używałam chusty, ale dopiero gdzieś od 3 miesiąca (wrzesień), bo wcześniej było lato i niemiłosierne upały, więc się nie dało. Tym razem będzie zima, więc planuję nosić praktycznie od urodzenia.

Co do chusty to nie jest to idealne rozwiązanie, ale o wiele tańsze niż nosidełko (ja akurat kupiłam używaną w idealnym stanie za 50zł, więc praktycznie darmocha). W chuście wkurzało mnie to, że jak chciałam dziecko wsadzić tylko na chwilę, to więcej było tego wiązania niż noszenia. Nosidełko pod tym względem lepsze.

Cytat:
Ja nie wiem co mi sie dzieje, ale jakoś taka nietowarzyska sie zzrobilam, czy co?
Wolę siedziec w domu czytać gazety niz myslec o imprezach... doslownie odstawilam ich na 2. plan i uwazam, ze wazna jestem ja i tylko dziecko. to normalne?
Chociaz na wycieczkę bym sie przejchała, ale ja i moj TZ Tylko nasza trojeczka.
Ja mam to samo, jakoś niechętnie się spotykam z innymi, no może na chwilę, ale szybko mam dość. Za to uwielbiam wycieczki z mężem i synkiem
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 16:16   #1425
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś nie mam szału na kupowanie wyprawki bo mam sporo rzeczy po córci i synku siostry, kupiłam tylko kilka bodziaków, niedrapki i jakiś tam kocyś. Właśnie miałam zacząć kompletować wyprawkę w Usa i specjalnie poszłam na usg żeby zerknąć kto tam właściwie mieszka a teraz tak się wkurzyłam na całą sytuację że kupuję wszystko w neutralnych kolorach a później się zobaczy i dokupi
Masz TP w moje uro

zjadlam donata czekoladowego
Stary 2013-06-13, 16:33   #1426
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
o rany, żeby mi jutro córa nie wycięła takiego numerku

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
no to ja akurat leże na lewym boku ale powiem Ci że jest mi ciężko spać na nim, przewracam się na brzuch, dlatego tż jet mi potrzebny, ale kiedy on zasypia to odwraca się na lewy bok i ja ląduje na brzuchu... za zwyczaj się przekładam na plecy chociażby a dzisiaj nie co mnie zdziwiło, zreztą nie wiem jak to jest naprawdę z tym spaniem, co dokładnie szkodzi itd. jak jutro trafi na fajnego lekarza to zapytam :P

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

ale mnie pali ... maasakra jakaś
ale co? zgaga?

Cytat:

Zaraz wybywam z domku.
tez mam ostatnio fazę na lody i kupiłam jakies w biedronie takie z całymi wiśniami na wierzchu- pycha

a i tak rozmawiacie o gumach i smakach dzieciństwa- pamiętacie takie picie w woreczkach ze słomką? nie zapomnę tego smaku mmmmniam

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-06-13 o 16:37
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 16:33   #1427
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedy lecisz?? Udanego urlopu I pochwal nam się potem ciuszkami
O to jesteś dzień wcześniej ode mnie
Czujesz już ruchy??

Cytat:
Zaraz wybywam z domku.
Trzeba ulec zachciance

A ja idę na chwilę do pracy, męża zmienię, bo mają z kolegą mebelki montować Ciekawe, czy wszystkie skręcą dzisiaj
Stary 2013-06-13, 17:12   #1428
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Kiedy lecisz?? Udanego urlopu I pochwal nam się potem ciuszkami
O to jesteś dzień wcześniej ode mnie
Czujesz już ruchy??

Trzeba ulec zachciance

A ja idę na chwilę do pracy, męża zmienię, bo mają z kolegą mebelki montować Ciekawe, czy wszystkie skręcą dzisiaj
hehe, to dziś pierwszy raz lecisz do pracy z największą przyjemnością?
pochwal się potem foteczkami

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-13, 17:17   #1429
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:

a i tak rozmawiacie o gumach i smakach dzieciństwa- pamiętacie takie picie w woreczkach ze słomką? nie zapomnę tego smaku mmmmniam
Ja z dzieciństwa pamiętam jeszcze Hubbe Bubbe ale tą metrową, gumy shock i czekoladki magic stars
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg magic.jpg (126,3 KB, 17 załadowań)
20.08.2016
Stary 2013-06-13, 17:18   #1430
Madzik 89
Zadomowienie

A i byłam zapaloną kolekcjonerką karteczek do segregatora
20.08.2016
Stary 2013-06-13, 17:21   #1431
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
No nie przesadzaj

Dokładnie mam to samo

ja nie to, że miałam spięcie, ale codziennie mamy 'cos do siebie' i wracamy do tego z kazda lekka klotnia. dzis pogadalismy i postanowilsmy isc do psychologa rodzinnego. Ale fakt, dzis do konca nie rozwizalismy problemu, bo sie nie da, ale napiecie lekko opadlo
Trzymam kciuki i za Was ! napewno dojdziecie do porozumienia, psycholog dużo daje, w prawdzie nie chodziłam z TŻtem ale z mamcią w okresie buntu i psycholog naprawdę bardzo nam pomógł

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ten osioł wczoraj nie napisał :/.
Za to odezwał się jeden z lepszych grafików w Polsce, że zdecydował się pracować z Łukaszem .wspaniala wiadomość z rana.

Super wiadomość

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
witam w słonecznym dniu nic tylko siąść nad notatkami i uczyć się do egzaminu
widziałyście tytuł wątku mamuś lipcowo- sierpniowych?

Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!

maja dystans nie?

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41298705]Dobra, zawsze jęczę i marudzę to dziś na wesoło

Pokażę Wam co wymyśla moja 3latka

To tylko kropla w morzu jej pomysłów i toku myślenia:

1.
Babcia: "Olu idziesz do kościoła?"
Ola: "nie"
B: "ale dlaczego?"
O: "bo jadę!"

2.
Ola: "co to?"
Tata: "ślimak"
O: "a czemu on nie fruwa?"
T: "bo chodzi"
O: "no to gdzie ma nogi???"

3. Wieczorna modlitwa Oli przybiera od jakiegoś czasu taką formę: "[...] i Ducha Świntucha. Amen."

4. Niedziela Palmowa z Olą: w kościele, Ola wyciąga mi opakowanie po batoniku z torebki i krzyczy: "czemu zjadłaś mi batona?!".
Jest niegrzeczna, tatuś na ucho szepcze jakieś pouczenia, Ola krzyczy: "nie!!! Ksiądz mnie nie zabierze!!".
Ja mówię, że: "ciii, modlimy się", Ola krzyczy: "nie będę się modlić! nie chcę!".
Wcześniej: "nie idźmy święcić palemki bo mi ksiądz psiknie wodą w oko".

5. Ja: "Olu! Nie wkładaj brudnych zabawek do buzi!", O: "Mamo! to czemu mi dajesz brudne zabawki??"

6. "Olu, gdzie się podziała moja grzeczna córeczka?", Ola: "poszła w pole i już nie wróci!"

7. Ola z dziecięcą komórką w ręku: "zadzwonię do mojego ojca, niech mi kupi lizaka, ale takiego kwiatuszka!". Kilka godzin wcześniej: ja:"Olu, tata będzie zły, że pomazałaś ściany", O:"nie będzie krzyczał, kocha mnie więc nie będzie zły".

Niedzielny poranek z moją Olcią: "Mamo piękna jesteś i wiotka taka, iiii sandałyyyy, gładka taka, kocham cię wiesz, Amen"

[/QUOTE]

Ale mała ma pomysły

Cytat:
Hej dziewczyny wielkie dzieki za troske podczytuje was codziennie ale nie odzywam sie bo mam zepsuta klawiature i musze pisać na ekranowej.
u nas wszystko dobrze, byłam wczoraj na usg i bedziemy mieli dziewczynke Basie można dopisać na 1 strone. głowka 4,21cm a cała razem z nogami ma 20cm no i waży 274g ale ja sie nigdy tym nie sugeruje i tak
miłego dnia
Gratuluję dziewczynki
Dobrze że się odezwałaś i że u Was wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie, wszystko ok, Bruno rosnie duzy i zdrowy (ponads tydzien wyprzeda OM) będę wieczorkiem
Super że Bruno ma się dobrze
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 17:21   #1432
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jeszcze jak w ciąży nie byłam to było postanowione że będzie albo Jaś albo Julka i jak byłam już w ciąży to TŻ zapytał mnie tylko czy wymyśliłam jakieś nowe imiona czy zostają te i tak zostało .
Teraz czekamy tylko aż maluszek rozłoży nózki i ujawni płeć

Cytat:
Ale niespodziankę maluszek zrobił rodzicom

Cytat:

Zaraz wybywam z domku.
Tak żeby zrobić Ci smaka napiszę że właśnie wybieram się z TŻtem na lody chcesz to kupię i Tobie i wyślę e-mailem albo przez USB

Dziewczyny ale mam zgagę okropną, mamcia mi powtarza cały czas że dziecku włosy rosną
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 17:23   #1433
Madzik 89
Zadomowienie

I lody wodne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lody wodne.jpg (33,5 KB, 10 załadowań)
20.08.2016
Stary 2013-06-13, 17:25   #1434
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny ale mam zgagę okropną, mamcia mi powtarza cały czas że dziecku włosy rosną
Na zgagę podobno dobre jest mleko - takie zimne z lodówy
20.08.2016
Stary 2013-06-13, 17:30   #1435
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
A i byłam zapaloną kolekcjonerką karteczek do segregatora
też zbierałam, ostatnio gdzies mi w ręce wpadł u rodziców
ale patrzcie, całe pokolenie pamięta te słodycze, nazwy gum itd, a teraz jest tego tyle na półkach, że nasze dzieci to juz tak jak my nie pogadaja, że całe pokolenie będzie to samo wspominać- dobrobyt tak jak ostatnio Coralady chyba jak dobrze pamiętam wyjaśniała Małemu w pamiętniku co to jest jakiś tam rodzaj cukierków, bo zanik dorośnie to dawno nie będzie, a my- wszyscy wiedzą co to delicje czy guma donald

Cytat:

jak juz Cię te włosy dzidziola będą dobijać, to wypij szkl. wody z połową lub całą łyżeczką sody- ręką odjął

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-06-13 o 17:32
Stary 2013-06-13, 17:32   #1436
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale numer! Dobrze, że spradziłaś przed wyprawką Leoś - bardzo mi sie podoba, tylko miałam takiego kolege na studiach o tym imieniu którego mocnoo nie lubiłam....

Coralady u mnie jest mega problem z imieniem dla chłopca. Nie wiem co będziemy mieli jeszcze i dla dziewczynki jesteśmy zgodni i jest postanowione, że będzie Milenka, a co do chłopca to jakoś nic nam się nie podoba i nie pasuje... ostatnie typy to Mikołaj i Arek (Arkadiusz), ale jakoś nie mam przekonania...

Ale mnie zjarało to słonko.....szczypie i pali jak nie wiem co - dobrze, że to tylko nóżki z przodu, ręce i trochę dekold...w ogóle tego nie czułam wylegując się na tarasie...

Zjadłabym takiego loooda wodnego... ale mam smaka....

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 17:41   #1437
iguana333
Rozeznanie

Dziewczynki ja tak z innej beczki odebrałam dziś wyniki morfologii. 2 miesiące temu miałam wszystkie wyniki troche wyższe niż teraz, teraz w miarę ok ale wszystkie bliżej tego minimum no i hemoglobina i hematokryt poza normą
Hemoglobina 11,62 norma 12-17 g/dl, tamtym razem miałam 12,8
Hematokryt 34,22 norma 35-50 %, tamtym razem miałam 38,7
????????????????????????? ?????????

A tak poza tym - magic stars pyyyychhhaaa i gumy turbo lub kaczor donald też :P

Córeczka Nikola
9.11.2013 godz. 21.30
3KG 54CM
iguana333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 17:42   #1438
Madzik 89
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanko - czy jak przebywacie na słonku to też Wam wyskakują takie małe plamki na dekolcie?? Ja się specjalnie nie opalam, ale wystarczy jak wyjdę na spacer i złapię troszkę słoneczka to mnie zaraz wysypuje, swędzi i trzyma tak kilka dni Uczulenie na słonko, czy co?
I dodam, że przed ciążą tak nie miałam.
20.08.2016

Edytowane przez Madzik 89
Czas edycji: 2013-06-13 o 17:46
Stary 2013-06-13, 17:48   #1439
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja tak z innej beczki odebrałam dziś wyniki morfologii. 2 miesiące temu miałam wszystkie wyniki troche wyższe niż teraz, teraz w miarę ok ale wszystkie bliżej tego minimum no i hemoglobina i hematokryt poza normą
Hemoglobina 11,62 norma 12-17 g/dl, tamtym razem miałam 12,8
Hematokryt 34,22 norma 35-50 %, tamtym razem miałam 38,7
????????????????????????? ?????????

A tak poza tym - magic stars pyyyychhhaaa i gumy turbo lub kaczor donald też :P
ja z racji podobnych wyników dostałam żelazo w tabletach

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-13, 17:51   #1440
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Trele miałam Cię pytać, bo pisałaś kiedyś że Majka się w tyłek kopie. Mała znów przez kilka ostatnich dni taka cichutka, ale wydaje mi się, że czuje takie właśnie ruchy w zadnią stronę tylko nie wiem czy rzeczywiście, bo to takie słabe i jakby przytłumione u Ciebie to takie konkretne odczucie czy też dużo słabsze niż jak kopie do przodu?
Duzo duzo slabsze , takie przytlumione , czuje je tak inaczej jakby tak gleboko I dosc czesto mam wlasnie uczucie jakby kopala mnie po doopie )

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
miłego dnia
Gratulacje dziewczyny gonna

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości