|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część X
Przyszedł mi dziś box f&l. Niby wiedziałam co będzie w środku, a i tak otwierałam jak prezent na gwiazdkę
W sumie nie przydadzą mi się z niego 3 produkty (na 15 szt), bo nie mój kolor (lakier do paznokci w jakimś niemal neonowo-różowo-czerwonym kolorze) albo nie używam w ogóle (róż, kredka do oczu). Za to kuleczki rozświetlajace z ingrid już skradły me serce ![]() Jak chłop dziś zdezerteruje i zamiast przybyć do mnie po pracy postanowi zostać w domu i grać w gry ( ) to rozłożę sie z całym swoim arsenałem, uaktualnię cały spis kosmetyków i obfocę. Mam już na podorędziu na tę akcję schłodzone piwo miodowe
|
|
|
|
#1412 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
a w co gra?
|
|
#1413 |
|
Rozeznanie
|
czołgami jakimiś jeździ online
Ale "dobra" wiadomość jest taka, że dziś poszedł rozwalać wroga, więc mogę sobie na spokojnie zrobić spis kosmetyków ![]() Tak wywaliłam wszystko na kupę i pomyślałam hmm jest lepiej niż rok temu, a później łomatkobosko na co jednej babie tyle tego?! Także no ten, ja i łomża miodowa idziemy robić inwentaryzację. Wpadnę później ze zdjeciami i spisem
|
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Skonfrontowałam spis kosmetyków ze zdjęciami - przegapiłam 3 żele
![]() Zapomniałam o nich w spisie żeli, który kiedyś robiłam. Liczbowo wyszło mi pielęgnacji 254 (w tym jest 8 maseczek w saszetce, 2 peelingi w saszetce i 1 maska do włosów w saszetce, kawałek balsamu masło shea w małej kostce, więc tu szybko pójdzie -12 szt) + miniaurki (8), próbki (nie policzyłam) 254 to stan na początek 2015, kilka rzeczy już zużyłam.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2015-01-05 o 20:18 |
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Mama kupila mi dzis ten zestaw Aussie za 25 zl.
Jej wytlumaczenie? "Byl ostatni" I juz wiadomo po kim mam zakupoholizm
|
|
#1417 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
'dostaliśmy w gąsienicę' 'weszło jak w masło, przeciwnik oberwał'
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1419 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ok, ogarnęłam wszystko. Podczas inwentaryzacji Zostało 146 szt. Nie jest źle, a na pewno lepiej niż myślałam (zwłaszcza po ostatnich zakupach i tym boksie) - jednak mój poprzedni spis był mocno nieaktualny. Rozpiski wstawiać nie będę, bo chyba wszystko widać na fotach. Plan na najbliższe miesiące: W styczniu nie kupić nic, w lutym tylko szampon, odżywkę i maskę (zaczęłam zimą używać masek zamiast odżywek, więc szybko pójdą, bo myję kudły codziennie) 1. twarz pielęgnacja + mydło barwa siarkowe 2. ciało pielęgnacja 3. włosy + nie załapało się jeszcze jedno serum natura silk, po czasie sie zorientowałam, że mam 2 szt 4. kremy do rąk (+2 isany mam w pracy)/ kremy do stóp/ deo 5. półprodukty 6. pudry, podkłady, korektory itd 7. kolorówka (dorzuciłam do foto te dwie paletki podwójnych cieni z boots no7, takie ładne, a kompletnie nie moje kolory 8. pomadki 9. lakiery, odżywki do paznokci Edytowane przez emmmm Czas edycji: 2015-01-05 o 22:34 |
|||
|
|
|
#1420 |
|
Rozeznanie
|
I reszta fot, w sumie dla odnotowania
1. perfumy itd - 17 szt 2 próbki - 60 szt (zaczynam się ich pozbywać, w styczniu poszło już 6 szt)/ chusteczki nawilżane - 6 szt/ bibułki - 9 szt - z wszystkich tych rzeczy muszę zejść, choć bibułki bardzo szybko u mnie idą |
|
|
|
#1421 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
emmmm fajne, czytelne foty, lubię takie
![]() przeraziła mnie trochę ilość chusteczek cleanic i bibułek matujących
|
|
#1422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
robię takie, bo są dla mnie później bardziej czytelne, od razu widze co mam, no i łatwiej zamalowywać czarnymi kwadratami zużycia![]() A noę dorwałam 25 ml za 50 zł w Naturze kiedyś - interes życia patrzac na ceny 30stek - ale używam oszczędnie, głównie na jakieś spędy i imprezy przy stole, bo jest nieinwazyjna ![]() Isany kiedyś wpadło mi sporo produktów za darmo z konkursu i tak je zużywam sukcesywnie A z dermedic powtarza mi się jedynie żel do mycia twarzy, reszta pojedyncze sztuki, niby wszystko dobre, ale jak pozużywam to rpzeżucam się na inną firmę |
|
|
|
|
#1423 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
-o ile Dermedica - Z Białego Jelenia to krem do twarzy? Dobry jest? Ile bibułek )
|
|
#1424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- w sumie mam tu dwa rodzaje: z hydrain 3 - krem na noc, peeling enzymatyczny, 3x płyn micelarny (rewelacyjny - biały jeleń to mój ulubiony krem do twarzy (i wydajny - tubę 100 ml mam chyba od marca i używam prawie codziennie a jeszcze sporo zostało), jest lekki, nawilża (ale nie ekstremalnie), nadaje się świetnie pod makijaż i co dla mnie najważniejsze nie zapycha. Zimą na noc za lekki, ale latem jak najbardziej. W ogóle same ochy i achy dla mnie |
|
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
emmm troche tego jest, ale lecisz do przodu
co to za 3 pomaranczowe buteleczki w srodku zdjecia z pielegnacja ciala? wyglada zachecajaco, lubie pomaranczowe zapachy (takie przypuszczenie ze tak pachna) ![]() ja marze o takiej ilosci lakierow jaka masz na razie odlozylam na bok 3 lakiery i mam mocne postanowienie, ze za kazdy kupiony lakier inny musi wyleciec, co bedzie trudne bo wszystkie, ktore mam mi sie podobaja. Wiec mam hamulec na razie.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1426 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). Sporo tego, ale pamiętam, że było prawie drugie tyle i jakoś mi lżej to w środku o co pytasz to zestaw (żel pod prysznic, płyn do kąpieli i mydło w płynie) bebeauty z biedronki o zapachu ciasteczkowym Trzymam kciuki za lakiery ja i tak uważam że mam za dużo, w sumie wystarczyłby mi jeden nudziak i jedna odżywka, a jeszcze teraz ten dziwny różowo-czerwony mi wpadł i nie wiadomo co z tym zrobić
|
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez emmmm Czas edycji: 2015-01-06 o 00:22 |
|
|
|
|
#1429 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Zużyłam Yves Rocher, żel pod prysznic czekolada z pomarańczą
pozwolę sobie odgapić od kiss spis pielęgnacji i zobaczymy, z jakimi ilościami wchodzę w nowy rok: pielęgnacja: antyperspirant/dezodorant: 2 higiena intymna: 1 balsam/krem/mleczko do ciała: 1 olejek do ciała: 2 krem do rąk: 2 krem do stóp: 1 krem do twarzy/pod oczy: 1 krem z filtrem: 1 odżywka do włosów + odlewki: 8 szampon do włosów: 2 demakijaż: 1 peeling do twarzy: 1 tonik do twarzy: 1 żel pod prysznic: 1 balsam pod prysznic: 1 mgiełka do ciała: 1 odżywka w sprayu: 1 stylizacja włosów: 2 półprodukty: 6 razem: 36 kolorówka: podkład: 1 puder: 3 bronzer: 1 róż: 3 tusz do rzęs: 3 kredka do oczu: 1 kredka do brwi: 1 cienie do powiek: 4 (w paletce) szminki/masełka kolorowe: 4 korektor: 1 razem: 19 perfumy:5ml: 3 15ml: 1 30ml: 2 75ml: 1 100ml: 1razem: 8 Edytowane przez Inspire Czas edycji: 2015-01-06 o 11:09 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a juz kolorowka minimalistyczna calkiem moze oprocz 3 tuszy, ale jesli nie sa wszystkie otwarte to jest idealnie nie masz zadnego lakieru do paznokci? ![]() z ciekawosci zapytam, z jakich ilosci sie odwykowalas??
|
|
|
|
|
#1431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mało mam? A krem odłożyłam jeszcze przed spisem i zdjęciami, więc przez wymianę miałąbym +1 ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Dla mnie nie do przejścia Np. lubię używać różnych kredek do oczu, solo, albo łączyć z cieniami, więc 1 by mi nie wystarczyła
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do oczu mam 2 kredki (czarna i srebrna) i 1 czarny liner w pisaku, ktorych nie uzywam, bo nauczylam sie robic kreske cieniem na mokro i to dla mnie najlepszy sposob. Od kilku dni testuje moje cienie w kremie z Benefit i upewniam sie powoli ze co najmniej 2 sa mi kompletnie nie potrzebne.
Edytowane przez favianna Czas edycji: 2015-01-06 o 11:54 |
|
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam niebieskie oczy i urode chlodnego lata, jesli uzyje odrobine mocniejszego koloru na twarzy to do razu wygladam jakbym miala isc pod latarnie Z drugiej strony jak juz to wiem, masa chciejstw mi odpadla ![]() Czarny liner tez jest juz prawie na wylocie, czekam az sie przeterminuje. Jest dla mnie zbyt graficzny, nie czuje sie dobrze w takiej kresce juz. Edytowane przez favianna Czas edycji: 2015-01-06 o 12:11 |
|
|
|
|
#1435 | |
|
Ekspert ds. fantastyki
|
Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część X
Cytat:
Ja zrobiłam nowe ładne pudełecznko, idealnie na wysokość lakieru Essie i teraz nie mogę odgonić od siebie myśli, że do pudełeczka wejdzie jeszcze 6 takich lakierów. ![]() Inspire
Edytowane przez Amicitia_ Czas edycji: 2015-01-06 o 12:56 |
|
|
|
|
#1436 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No to w takim razie zredukuj
![]() Cytat:
Widzę, że najwięcej żeli pod prysznic i produktów włosowych.Cytat:
Ale odkąd zaczęłam się odwykować, to ją też wciągnęłam i podłapała, teraz kupuje mniej i nie ma takich zapasów ![]() Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Jak oceniasz te 3 rzeczy? - balsam Lirene Golden Charm (chamskie drobinki?) - korektor Healthy Mix - bronzer L'Oreal. Cytat:
|
||||
|
|
|
#1437 | ||
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
![]() nie zliczałam tego na początku, ale bywały momenty, że miałam 2x tyle ![]() Cytat:
![]() aa, tak dla przykładu nie no, jakbym nie starała się trzymać fasonu, to utonęłabym w tych kosmetykach i resztkach na 1-2 użycia
|
||
|
|
|
#1438 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
mam jeden w odcieniu carte blanche i lubię go, czasem używam jako bazy pod cienie gdy robię jakieś porządne smoky eye na większą imprezę, a tak to jest super do lekkiej kreski na co dzień.
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
EE jednak stwierdzam, że mam mało odżywek do włosów
Cytat z bloga : "Z niedowierzaniem patrzyłam na wcześniej poupychane w różnych zakamarkach kosmetyki, które teraz zaczęły bez skrupułów zalewać i przykrywać podłogę, zresztą tak samo jak i mnie i moje życie. Doliczyłam się ponad 100 szamponów, 300 odżywek i 200 masek do włosów. Lepiej było z kosmetykami do twarzy i ciała, ale i tak to wszystko było chore."
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emmm nie masz tego dużo |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

) to rozłożę sie z całym swoim arsenałem, uaktualnię cały spis kosmetyków i obfocę. Mam już na podorędziu na tę akcję schłodzone piwo miodowe 

a w co gra?

'dostaliśmy w gąsienicę' 'weszło jak w masło, przeciwnik oberwał'

mam jeden w odcieniu carte blanche i lubię go, czasem używam jako bazy pod cienie gdy robię jakieś porządne smoky eye na większą imprezę, a tak to jest super do lekkiej kreski na co dzień.