|
|
#1411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowe Mamusie 2016 :)
Cytat:
Byłam w HM w Pasażu Grunwaldzkim, ale dział Mama zawierał z 5 wieszaków, w tym jeansy które przypominały bardziej getry, taka marna jakość. Muszę przejść się do C&A, skoro mówisz że coś tam jest. Dziś trafiłam w lumpku na nową dostawę i kupiłam pare rzeczy, ale typowo wiosennych -.m.in. lużne spodnie "cygaretki"wiązane w pasie w węzowy wzorek i prostą sukienkę ciemnoszary melanż długość przed kolano, rękaw do łokcia, mega obcisła - do podkreślania brzucha idealna! ![]() Ja chcę WIOSNĘ! Co do samopoczucia to jest w kratkę i zależy od pory dnia. Wysypiam się, nocami śpię dobrze, w pracy jakoś daję radę bo mam dużo latania. Z rozpędu gotuje obiad, bo jak usiądę, to już nie wstanę Ciężko wytrzymać do wieczora, taka senność mnie dopada i łapię już zadyszkę - strach pomyśleć co będzie potem!
|
|
|
#1412 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=cala_w_kwiatkach;53 733447]Byłam w HM w Pasażu Grunwaldzkim, ale dział Mama zawierał z 5 wieszaków, w tym jeansy które przypominały bardziej getry, taka marna jakość. Muszę przejść się do C&A, skoro mówisz że coś tam jest.
Dziś trafiłam w lumpku na nową dostawę i kupiłam pare rzeczy, ale typowo wiosennych -.m.in. lużne spodnie "cygaretki"wiązane w pasie w węzowy wzorek i prostą sukienkę ciemnoszary melanż długość przed kolano, rękaw do łokcia, mega obcisła - do podkreślania brzucha idealna! ![]() A zastanawiałam się ostatnio, czy są może jakieś lumpeksy z takimi ciuszkami? bo jak widać sklepów ciążowych jest mało, a po za tym drogo….Jak masz jakieś namiary to daj znać:p A na jakiej mieszkasz ulicy?;p |
|
|
|
#1413 |
|
Wtajemniczenie
|
Ulicy zamieszkania wolałabym nie podawać
![]() A byłam w lumpku obok PKP Cargo - przy skrzyżowaniu Małachowskiego i Pułaskiego. Wśród jeansów były nawet typowo ciążowe - z tym specjalnym wysokim pasem - ale niestety nie mój fason (proste szerokie nogawki), a ja lubię rurki. Ale dużo było spodni dresowych, leginsów, getrów i te materiałowe luźniejsze, ale bardziej 'eleganckie'. Nie wiem czy istnieją typowo ciążowe lumpeksy? Jak będę miała więcej czasu wolnego, to zrobię rozeznanie terenu.
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Latem nawet nie wiem co bede nosic. Moze jak bedzie goraco to sukienki? |
|
|
|
|
#1415 |
|
Wtajemniczenie
|
A gdzie kupujecie staniki? Obecnie mieszczę się w jeden, z reszty się wylewam. Kupujecie już typowe z myślą o przyszłym karmieniu czy po prostu w większym rozmiarze? Te do karmienia to chyba są takie miękkie miseczki odpinane? A ja wolę usztywniane, więc po prostu poszukam czegoś większego, ale ładnego, żeby za wcześnie nie zamieniać się w mleczarnie
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zawsze nosiłam sztywne miski, ale teraz piersi są dosyć obolałe, wiec zastanawiam się jednak nad miękka wersją |
|
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1419 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie używałam staników do karmienia, po prostu kupiłam większe. Ale teraz też zaczynam się wylewać z obecnych, więc muszę wybrać się po nowe.
Właśnie wypiłam szejka truskawkowego i chyba pęknę 😷
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Widzę, że nie tylko ja mam zero chęci do działania Ja się śmieję, że niedługo zamienię się w misia, który śpi całą zimę i nosa z domu nie wystawia :PJestem migrenowcem i trochę się martwię jak przeżyję do lipca... Miałam ostatnio takie bóle głowy, że tylko solpadeine dała radę mi pomóc. Teraz się martwię, czy nie zaszkodziłam dzidzi ![]() Po za tym u mnie wszystko gra ![]() Nie myślę jeszcze o stanikach, ubrankach ciązowych i imionach
|
|
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Tez mam permamentne wzdencie i zerowy apetyt (nie liczac slodyczy). Nawet dzis uslyszalam, ze schudlam po twarzy. Za to brzuchol od wzdec jest ogromny i boli :/. Ehh juz chce II trym! |
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1425 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
A ćwiczycie coś dziewczyny? Ja przed ciąża byłam dość aktywna fizycznie, bo niestety mam skłonności do tycia. Ale od prawie 2 miesięcy nic nie ćwiczę, bo zwyczajnie brak mi sił, przychodzę z pracy i moge przespać resztę dnia. Mój gin mowil, zeby nie rezygnować z ćwiczeń i chodzić chociaż na długie spacery. A dzisiejsza zadyszka troche mnie przestraszyła, wiec trzeba się zebrać w sobie i cos zacząć ćwiczyć ![]() ![]()
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1426 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powiem Wam że zaczynam tyć, najpewniej to wynik mojego ostatniego braku ruchu i popuszczaniu sobie w jedzeniu, coś czarno widzę tą moją wagę. Apetyt mam masakryczny, ciągle bym coś jadła i to najlepiej tłuste i smażone ![]() Co do bólów głowy- to jestto sytuacja normalna, w tej chwili mamy w organizmie dużo hormonu zwanego chyba progastyną ( ale mogłam się przejęzyczyć) i to stąd. Od kilku dni mam prawie na okrągło bóle głowy, najgorzej było w zeszły piątek.
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
ja to dopiero w ciąży odpoczywam od bólu głowy. Wcześnej miałam bóle codziennie nawet prez miesiąc. koszmar!
teraqz dwa razy na tydzień to jest cud ![]() Ja też ciągle jem i waga mi skończyła! a startuje z lekką nadwagą...
|
|
|
|
#1428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem jak się ratować. Czuję się jakbym pół dzika zjadła. A mój ostatni posiłek był o 16, potem jabłko, herbata bez cukru, woda i spacer. Czuję się jak balon i tak wyglądam.
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Moze boli Cie z glodu i niedostatecznej ilosci wody?
|
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
To całkiem prawdopodobne, że głowa boli z powodu odwodnienia.
Staram się już pić więcej wody, ale muszę się zmuszać. A tak w ogóle, to dzień dobry Mamuśki ![]() Jadę dziś zobaczyć fasolkę
|
|
|
|
#1431 |
|
Raczkowanie
|
kciuki za wizyte
|
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę dospać tak się denerwuję.
Mam nadzieję, że p.doktor okaże się ludzka To jedyna Polka w promieniu 100 km. Liczę, że znajdzie dla mnie miejsce od nowego roku
|
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ja dziś do pracy już jadę ale mój leń kanapowiec sięga apogeum i najchętniej bym została w domu i spała.
Kamila kciuki za wizytę
|
#1435 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry ( oby )
Kamila kciuki za wizytę !!! Dziś znowu głowa doskwiera. Może nie bardzo ale przeszkadza. Wody faktycznie pijam mniej ale jak mam ją pić skoro kiedyś ulubiony napój, teraz wywołuje odruch wymiotny. Pozdrowienia dla wszystkich maleńkich krewetek
|
#1436 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
siedzę juz jak na szpilkach :-D
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Rozeznanie
|
Ja po badaniach.
W diagnostyce zostawiłam 187zl... A i tak nie zrobiłam tej różyczki, bo nie spodziewałam sie i z bankomatu wyjęłam "tylko" 200zl.... Mocz Glukoza na czczo Morfologia Toxo igg igm Cmv igg igm Tsh |
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cóż, u mnie się okaże w przyszłym tyg, bo wtedy idę. Edit: A ile zapłaciłaś za toxo i cmv? Trzymam kciuki za Dziewczyny, które dziś wizytują! ![]()
Edytowane przez confused women Czas edycji: 2015-12-09 o 10:17 |
|
|
|
|
#1439 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a może spróbujcie załatwić sobie skierowanie? Z zaświadczeniem to nawet internista powinien wypisać... Szkoda pieniędzy jak każda kobieta w ciąży jest ubezpieczona i pod szczególną opieką
|
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

i prostą sukienkę ciemnoszary melanż długość przed kolano, rękaw do łokcia, mega obcisła - do podkreślania brzucha idealna! 

będę musiała łykać więcej magnezu i pewnie znów dostanę duphaston :/ poprzednio raz gin nie był w stanie mi nawet usg przez brzuch zrobić, bo miałam macicę w permanentnym skurczu :/ a to znów może spowodować niedotlenienie dziecka i generalnie nie jest dobre

Cóż, u mnie się okaże w przyszłym tyg, bo wtedy idę.