|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
każda z nas ma inaczej ja marze by mieć na codzień tż do pomocy ...jakoś staram się nie narzekać ze mlody umeczy przez cały dzień...i co z tego ze dużo śpi? Jakieś 4 godziny w ciągu dnia...ale ja go karmie...ja go Przebieram.....ja wstaje w nocy....kapie...noszę...z abawiam...wyprowadzam na spacer....robie zakupy...sprzątam...pio re....prasuje....gotuje.. ..I non stop w trybie czuwania bo jest tylko na mojej glowie całymi tyg.....I wiesz co ? Ani razu tż nie usłyszał ze mi ciężko....jestem matką a to zobowiązuje....wątpię zeby ktoras z was chciala sie zamienic ze mna wiec gdyby mi jeszcze nie sypial a miałabym tyle na głowie to padlabym....myślałam ze i dobre rzeczy tez mozemy pisac bo jakos trzeba szukac plusow....wszystkiego dobrego dla Ciebie i małej Cytat:
|
|
|
#1413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
|
#1415 |
|
Raczkowanie
|
Kazda mama ma inna sytuacje i ciezko to porownac, ale zadnej z nas nie jest latwo. Agi Patrys np. pieknie spi, ale ma cala gromadke do ogarniecia plus robi za mechanika i cala reszte
Niektore z nas zmagaja sie jeszcze z tesciowymi i innymi irytujacymi osobami z rodzinki a inne, ktore mieszkaja z dala od rodziny marza o mamie ktora moglaby przypilnowac dzieciaczka przez godzinke. Aninis rozumiem, ze Ci ciezko, bo ja bez niewystarczajacej ilosci snu jestem nie do zycia. W koncu to minie i jeszcze z lezka bedziemy wspominac ten czas![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie chodzi mi o to, że nie można się pochwalić czymś dobrym. Tylko jak przeczytałam jakiś czas temu wpis innej osoby jak się żali, bo dziecko nie spało do 10 czy 11 jak zawsze tylko do 7... od godziny 21... to mnie to ruszyło. Nie chciałam wtedy komentować... ale po dzisiejszej nocy nie wytrzymałam. Nie wiem... może te, które mają ciężko za mało narzekają i komuś się wydaje jakie to niegrzeczne dziecko ma. I nie twierdzę, że ja nam najgorzej... bo gorzej ma Marta i Paula a są same cały dzień... i mogłyby non stop narzekać a tego nie robią. Chociaż często z tego, że mam tż obok to wcale tak kolorowo nie jest. On bez aparatów słuchowych nie usłyszy jak mała płacze... a w aparatach spać się nie da. A w ciągu dnia Lilka najchętniej nie schodziłaby z cyca, więc rola mojego tż to przynieś podaj... i gdyby nie to, to bym padła. Dobra już się nie będę lepiej odzywać, bo jedno wielkie nieporozumienie z tego wychodzi. A jakbym napisała wprost tej osobie, o którą mi chodzi, żeby się zastanowiła czasem na co narzeka... to by się popłakała i dopiero by było nieprzyjemnie. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem o czym mowisz bo ja jestem happy jak mi przespi od 22 do chociaz 2 a co mowa jak dluzej... Ale kazdy ma inne priorytety Kasia i inne babki co wam dzieci sa super. Chwalcie sie bo dajecie nadzieje! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1419 | ||||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cześć! Piękna dziś pogoda
![]() Jesteśmy niewyspani, bo Hania dzień zaczęła po 5 Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Aninis, każdy ma inne progi, przyzwyczajenie i tak dalej. I ktoś kto ma dziecko takie jak Ty i zacznie dzień o 6 po całej nocy to święto i jest super, a jak ja np przyzwyczajona do tego, że Hania śpi długo i ide spać tak jak dzisiaj np o 2 ("bo i tak się wyspie do tej 9") a tu ona nagle zaczyna dzień o 5 czy 6 to mam prawo być niewyspana i niemiło zaskoncozna bo w kategoriach Hani to była zła noc. A wiadomo. Że piszę w kategoriach Hani bo to jej mama jestem i z nią żyje.To tak jak nie wiem, kupiłam klimatyzację za 1500 i się cieszę to nie mogę tego napisać? Jest tu pewnie ktoś kogo nie byłoby stać na taki wydatek, ale też ktoś dla kogoś klima za 1500 jest śmieszna i wolał założyć taka naścienna porządna za 10000, ale co z tego, dla mnie ten zakup był super i to mówię i nie mogę się Każdym przejmować bo wiadomo że piszę że swojej perspektywy Cytat:
ja bym tak zrobiła i sama też nie będę czekać do ukończenia 6 mż z rozszerzeniem. jak trochę wcześniej spróbujesz jej coś podać to wcale nic się jej nie stanie. Zwłaszcza w Twojej sytuacji. Pomału, może się uda, trzymam kciuki jak zawsze za Zoche. I może kubeczek coś da...Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1420 |
|
Wtajemniczenie
|
Siemka
![]() Sumiennie Was nadrabiam przy makaronie z truskawkami ![]() Ubaw niesamowity mam po kremie z cyckiem i kupieniem karmi na porost cycków kaaasi- 6 dni i kupa?! Strasznie długo... Lami- Marzenka przebiła nawet mnie w ciepłym ubieraniu dziecka... aninis- nie wiem czy pamiętasz jak Ci pisałam, że moja Małgosia chodzi spać około północy lub 1.00 i pobudka 7 a w dzień spała do 2h. Tak samo miała MamaKarolci... Nawet Figa z tego co pamiętam miała łobuza małośpiącego. Ja Cię bardzo dobrze rozumiem i nie ma się co licytować kto ma lepiej i gorzej. Naprawdę to minie kiedyś i nawet zapomnisz jak się teraz czujesz. Moja naprawdę mało spała(średnio ok 10 h na dobę) i też się pytałam lekarza czy jest ok. A lekarz powiedział, że widocznie tak ma. Bo na swoim forum wrześniowo-październikowym jak czytałam to też nie mogłam się nadziwić jak to możliwe, że dzieci mogą tak długo spać. Też mi było strasznie przykro, że ciągle cycek, że nie mogę wyjść (a też czytałam, że wychodzą pobiegać, fitness, spotkanie z koleżanką na mieście). Baaa....nawet nie miałam czasu kiedy pisać i czytać i 2 razy z klubu wyleciałam bo Mała była tak absorbująca. Teraz mam zupełnie inny egzeplarz i jestem mniej zmęczona przy ich dwójce niż przy Małej gdy była bobasem. Ja pamiętam, że w 5 miesiącu miałam takie pobudki co 1h ale było to spowodowane tym, że dziecko wtedy dużo rośnie. Więc generalnie to nie jest tak, że wszystkie dzieci, które dużo śpią zawsze będą tak miały a Ty do 18 roku życia będziesz się męczyła.
|
|
|
#1421 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
współczuję tych nieprzespanych nocy... :/ Oby i u Was szybko się to unormowało... u nas jak zaczęłam karmić mm wtedy zaczęło wszystko być jak w zegarku ![]() U nas nie ma na co narzekać, Zuzia śpi od 20-21 do 6 rano... budzi się i zaczyna wariacje w łóżeczku... Ładnie je, zjada już cały słoiczek marchewki z jabłuszkiem, na deser tez jabłuszko. Jutro zamierzam wprowadzić zupkę jarzynową - zobaczymy jak ją przyjmie. Wcześniej robiła nam kupkę raz na dzień lub na 2 dni, a odkąd rozszerzyliśmy dietę robi 2-3 dziennie. Jutro też z 4 porcji kleiku ryżowego schodzimy na 3 porcje kleiku i 1 porcję kaszki. Dzisiaj kończy 5 miesięcy |
|
|
|
|
#1422 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
nie doczekam się aż będę Hani rozszerzać dietę.Cytat:
Co do makaronu z truskawkami - ja już nie mogę z tymi truskawkami :-D muszę kupić turę do zameozenia i koniec z truskawkami w tym sezonie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się od mamy 😊 M mnie powqrwial jeszcze przed wyjazdem...ale...nie będę pisać bo szkoda sobie humoru psuć...
Magdzinska Zuzia ladnie je ale wg mojej opinii (choc za experta sie nie uważam) za dużo rozmaitości jak na 5miesiecznego bobasa... |
|
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Pojechaliśmy na Rodos, wszystko fajnie. Bartuś popodziwiał pomidorki, czeresieńki jak zaczarowany. Ale cholerka jest taki skwar, że się siedzieć nie dało.Pot się leje każdym rowkiem
A już nakarmić go w terenie Każdy listek, każda mucha to mega zjawisko Głowa mu latała na boki jak chorągiewka na wietrze Ciekawskie to to Pospał ze 20 minut i w dupie miał, przyroda ciekawsza ![]() Cytat:
Dziewczyny, forum to forum. Każda pisze ze swojej perspektywy, wiadomo. Ja tez bym wolała móc siedzieć z Bartusiem i zawołać męża, ze weź mi podaj to czy tamto. a nie moge, bo jego wiecznie nie ma Więc suma sumarum dziecko mam w miare grzeczne, a wieczorami i tak padam na pysk bo się zwyczajnie dwoję troję. I ja chcę drugie, chyba oszalałam A ktoś inny powie, że wolałby takie dziecko ale w zamian coś tam innego. No takie życie. To mi przypomina tez jak byłam tu na forum w roli staraczki. Laski na wątku zachodziły, chwaliły się tym, obwieszczały swoje bety, a ja ryczałam do poduszki, że czemu to nie ja. to forum mnie wpędziło w mega depresję, 2 lata ryczenia Ale suma sumarum doczekałam się i ja, w końcu i ja mogłam sie pochwalić betą i zdaję sobie sprawę, że wtedy to zabolało inne, które jeszcze sie nie doczekały.. ale co poradzić.
|
|
|
#1426 |
|
Rozeznanie
|
Agnieszka_2293 wszystkiego dobrego także dla Waszej Zuzi
Agata jedzenie u nas idzie zgodnie z zaleceniami lekarza. Zuzia nie bóli brzuszka, nic jej nie obsypuje. Z kupkami jest ok wiec nie ma przeciwwskazań do rozszerzenia. Koleżanka która ma córeczkę 3 tyg. starszą już dawno karmi zupkami.
Edytowane przez Magdzinska85 Czas edycji: 2016-06-19 o 17:18 |
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1428 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez juz dokarmiam Vivi i obiadkami i deserkami i kaszkami ale i tak nie koniecznie spi.Chyba ze to przez zabki nie chce spac...sama juz nie wiem
|
|
|
|
|
#1429 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
A Ty Lucy masz już swoje szczęście i to jakie kochane Super, że taki ciekawski świata, pomysł co będzie jak będzie umiał chodzić i biegać hihi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#1430 |
|
Rozeznanie
|
Vivien26 ile idzie u Waz zabków bo u nas dziiaj zauwazyłam grugi który zaczyna sie przebijac i 2 na górze ale Zuzia na szczescie nie goraczkuje tylko moze troche wiecej marudzi.
---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Esor my kleik dajemy ryzowy, na 180 ml dajemy 4 porcje kleiku, mieszam i normalnie podgrzewam tak jak mleko. Z kaszkami tez bedzie podobnie, 1 porcja kaszki manny i 3 porcje kleiku ryzowego. Po tygodniu 2 porcje tego i 2 tego. |
|
|
|
|
#1431 |
|
Rozeznanie
|
Ja jej kupilam takie kaszki i podaje na przemian
---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Nie da sie wkleic zdjec nie wiem dlaczego ja jej kupilam kaszke Bebivita bananowa,hippa biszkoptowa i Alete miodowa i podaje je na przemian Edytowane przez Vivien26 Czas edycji: 2016-06-19 o 17:52 |
|
|
|
|
#1432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo widzisz tak jak sama napisałaś... każdy pisze z własnej perspektywy. A moja perspektywa jest taka, że po kolejnej nieprzespanej nocy ledwo trafiam do drzwi od łazienki i dziwnie mi się później czyta, że masz problem bo tż odwiesił ręcznik nie tam gdzie trzeba. Nooo ale z Twojej perspektywy to może być faktycznie koniec świata 😉 A z mojej perspektywy wszystko mnie drażni od kilku dni... nie wysypiam się... źle się czuję... ciągle mnie gardło boli i lepiej chyba żebym nie wchodziła na wizaż przez kilka dni. Mam nadzieję, że za parę dni będę w lepszym nastroju. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
|
#1435 |
|
Raczkowanie
|
U nas pobutki w nocy co 2 godzinki i nawet pierwszy dłuższy sen max 23:30 i spać też później chodzi. I pobutka 4-5 choc mam teraz na nia sposob wkladam do wozka i jeszcze mi zaspi do 7-8.Do tego dzis i wczoraj budzi sie z placzem albo placze przez sen. Teraz padla nie kapana nie przebrana i nie wiem czy to drzemka czy nocny sen bo o tej porze zaczynamy rytuał kąpiel.
Magdzinska,vivien skąd wiecie co jak podawać jak robić dla mnie to czarna magia😨 i strasznie boję się tego rozszerzania diety😢 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1437 |
|
Zadomowienie
|
O jeżu kolczasty... Chcemy z tż iść w sierpniu na wesele i dzisiaj odciągnęłam mleko i chciałam dać Zuzi butlę. Ale się darła, w ogóle jej nie chciała zassać, chyba zapomniała jak się ssie butlę 😢
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Vivien i bez problemu jej podchodzą te smakowe? |
|
|
|
|
|
#1440 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie jak na razie kroluje miodowa i waniliowa
w zasadzie to obiadki tez lubi jesc i deserki.Ale zauwazylam ze bardziej niz miesko woli warzywka i owoce Renatka to nic skomplikowanego na poczatku dajesz troszke i obserwujesz czy nic sie nie dzieje ( bol brzucha,wysypka itp) jak nie to na drugi dzien wiecej i znow to samo nie ma sie czego bac noe taki diabel straszny
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

każda z nas ma inaczej ja marze by mieć na codzień tż do pomocy ...jakoś staram się nie narzekać ze mlody umeczy przez cały dzień...i co z tego ze dużo śpi? Jakieś 4 godziny w ciągu dnia...ale ja go karmie...ja go Przebieram.....ja wstaje w nocy....kapie...noszę...z abawiam...wyprowadzam na spacer....robie zakupy...sprzątam...pio re....prasuje....gotuje.. ..I non stop w trybie czuwania bo jest tylko na mojej glowie całymi tyg.....I wiesz co ? Ani razu tż nie usłyszał ze mi ciężko....jestem matką a to zobowiązuje....wątpię zeby ktoras z was chciala sie zamienic ze mna wiec gdyby mi jeszcze nie sypial a miałabym tyle na głowie to padlabym....myślałam ze i dobre rzeczy tez mozemy pisac bo jakos trzeba szukac plusow....wszystkiego dobrego dla Ciebie i małej
Niektore z nas zmagaja sie jeszcze z tesciowymi i innymi irytujacymi osobami z rodzinki a inne, ktore mieszkaja z dala od rodziny marza o mamie ktora moglaby przypilnowac dzieciaczka przez godzinke. Aninis rozumiem, ze Ci ciezko, bo ja bez niewystarczajacej ilosci snu jestem nie do zycia. W koncu to minie i jeszcze z lezka bedziemy wspominac ten czas

No nie ruszało go, nawet jak śpiący był.
Ew widziałam u znajomej taką jakby nerkę, chusto-nosidło czy jakoś tam. Jej 4 miesięczna dziewczynka w tym słodko spała u lekarza. Sama nie wiem 

Każdy listek, każda mucha to mega zjawisko
Wróciliśmy do domu. Teraz sprzedałam go ojcu. Gó.. mnie obchodzi że ma pracę