Ostatnio testowałam - cz. III - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-28, 17:18   #1441
misianka
kosmita jakiś normalnie

Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
O, jak się wykokonił to bardzo miło z jego strony

Dziękuję kochana ale pewnie go kliknę w listopadzie
nie, to nie (tu foszątko malutkie)
a róża w składzie, to i nie dziwota, że przemyka

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 17:31   #1442
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misianka Pokaż wiadomość
nie, to nie (tu foszątko malutkie)
a róża w składzie, to i nie dziwota, że przemyka
Oj nie foszątkuj się już , jak chcesz to wezmę całą butlę, mało tego, nawet wszystkie Twoje flaszki
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 19:24   #1443
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Oj nie foszątkuj się już , jak chcesz to wezmę całą butlę, mało tego, nawet wszystkie Twoje flaszki

Oj, Asiulu - Ty to rozbawisz człeka. Nie sądzę poza tym, żebym miała coś, czego Ty nie masz (oprócz Marcela)

Stary 2011-10-28, 19:34   #1444
ropuszka
Zakorzenienie

No dobra testow ciag dalszy, bo nie mam teraz nic innego do roboty
Rare pearls Avon jak dla mnie smierdziuch przeokropny. W katalogu pachnial inaczej niz z probki, wiec dobrze, ze nie zamowilam w ciemno, bo nawet moja tesciowa by tego nie chciala Podobne sa minimalnie do Today, ale jak Today trawie, a nawet mi sie podoba, tak RP odrzuca mnie na kilometr. Duszacy, pudrowy potworek, caly okurzony, smierdzi jak wymydlone stare futro wyjete po 100 latach z szafy starszej pani
Angel Le lys ponownie - teraz pachnie jak cukierek Zreszta podobnie jak Violette z serii ogrodkow. Szukam lilii, ale bardziej domyslam sie, ze jest niz zeby czuc ja bylo od razu. Zawiodl mnie ten zapach, chociaz na pewno jest lepszy od klasycznego Angela, do ktorego obecnie mam uraz.
A Marcel faktycznie podobny jest do Cocona, tylko na poczatku ma wiecej kadzidla.
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 00:56   #1445
królewna z drewna
Zakorzenienie

Jimmy Choo - kojarzą mi się z jakimś zapachem z dzieciństwa i tak mi się spodobały, że muszę mieć chociażby kilka ml...
Stary 2011-10-29, 13:23   #1446
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez królewna z drewna Pokaż wiadomość
Jimmy Choo - kojarzą mi się z jakimś zapachem z dzieciństwa i tak mi się spodobały, że muszę mieć chociażby kilka ml...
Na mnie Jimmy Choo to straszne , tragiczne , okropne landrynkowe landryny z oranżadą

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 13:57   #1447
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Na mnie Jimmy Choo to straszne , tragiczne , okropne landrynkowe landryny z oranżadą
Ja testowałam jedynie na papierku, muszę koniecznie przetestować na skórze Mam nadzieję, że to nie chwilowe zauroczenie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-29, 14:18   #1448
Trzy_Ryby
Zakorzenienie

Cytat:

I bardzo cieszę się, że ktoś to wreszcie powiedział głośno
Dodałabym jeszcze, że to syntetycznie farbowane landryny. I słodzone aspartamem.
Stary 2011-10-29, 19:01   #1449
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez Trzy_Ryby Pokaż wiadomość

I bardzo cieszę się, że ktoś to wreszcie powiedział głośno
Dodałabym jeszcze, że to syntetycznie farbowane landryny. I słodzone aspartamem.

Aspartamu nie czuję , dla mnie to takie straszliwe landryny z głębokiego PRLu , jeszcze w metalowej puszce , znaczy metalu tam nie ma , ale właśnie te z puszek tak pachniały
Prawdę mówiąc trochę się dziwię , że takie coś wypuszczono pod taką marką , do bucianej elity mi ten zapach nijak nie pasuje

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2011-10-31, 08:29   #1450
Luzia
Zakorzenienie

Wczoraj:
Neonatura: kakao.. Pyszne jadalne kakao, aż musiałam sobie zrobić bo od wąchania nadgarstka zgłodniałam.

Angel, kolejne podejście. Tym razem zniosłam go dłużej, ale dla mnie pachnie jak.. płyn ludwik zapach który kojarzy mi się z dzieciństwem, kiedy mama myła naczynia.

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 09:03   #1451
agnieszka1970
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Wczoraj:
Angel, kolejne podejście. Tym razem zniosłam go dłużej, ale dla mnie pachnie jak.. płyn ludwik zapach który kojarzy mi się z dzieciństwem, kiedy mama myła naczynia.
Ale skojarzenie... W życiu bym nie pomyślała, że Angel może się z Ludwikiem kojarzyć
agnieszka1970 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 09:22   #1452
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez agnieszka1970 Pokaż wiadomość
Ale skojarzenie... W życiu bym nie pomyślała, że Angel może się z Ludwikiem kojarzyć
Tez nie przecież ludwik był miętowy na dodatek

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 10:20   #1453
Opersia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Tez nie przecież ludwik był miętowy na dodatek
a ja w Angelu czasem czuję miętę. Serio serio.
Opersia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 10:34   #1454
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Opersia Pokaż wiadomość
a ja w Angelu czasem czuję miętę. Serio serio.
edp, czy edt?

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2011-10-31, 10:38   #1455
Luzia
Zakorzenienie

No cóż, każdy ma swoje skojarzenia I nie kojarzy mi się z miętą, ale z takim hm.. płynem do mycia naczyń, mydlanym zapachem.

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-31, 11:26   #1456
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
No cóż, każdy ma swoje skojarzenia I nie kojarzy mi się z miętą, ale z takim hm.. płynem do mycia naczyń, mydlanym zapachem.
fajny avatar

Amouage Ubar
jak to ma "oddawać tajemnicę i bogactwo" arabskiego miasta, to chyba było to miasto Sodomii i Gomorii zaczyna się niewinne cytryną i konwalią, potem dochodzi róża, gęsta, oleista, ciemnoczerwona.
A potem wyłazi nuta fizjologiczni-zwierzęcych wyziewów z okolic, hm, intymnych i szlag trafia cały urok. Czyżby to cywet na mojej skórze wyczyniał takie brudne harce?

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-10-31 o 11:27
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 13:07   #1457
Opersia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
edp, czy edt?
Edp. Takie miętowe wrażenie pojawia się u mnie czasem jak psiknę dużo i od razu nos przykleję do nadgarstka. Mam wtedy wrażenie podobne jak kiedyś, gdy byłam mała, i wsunęłam stupę pod strumień okropnie gorącej wody. Poczułam wtedy najpierw zimno a potem dopiero kwiknęłam z bólu. Tutaj czuje sie tak samo.
Opersia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 13:43   #1458
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Opersia Pokaż wiadomość
Edp. Takie miętowe wrażenie pojawia się u mnie czasem jak psiknę dużo i od razu nos przykleję do nadgarstka. Mam wtedy wrażenie podobne jak kiedyś, gdy byłam mała, i wsunęłam stupę pod strumień okropnie gorącej wody. Poczułam wtedy najpierw zimno a potem dopiero kwiknęłam z bólu. Tutaj czuje sie tak samo.
Jak edp to jestem wielce zdziwiona, bo nic takiego nigdy nei wyczuwałam, poza paczulą i mnogością słodkości
Ale masz ciekawe skojarzenie z dzieciństwa

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2011-10-31, 18:23   #1459
misianka
kosmita jakiś normalnie

Idylle Eau Sublime Guerlain - róża, prawdziwa róża, nie słodko-ulepno-dusząca, ale i nie polna jakaś, wiosenna, bezcharakterna.
Jak na edt trwałość bardzo dobra, tzn. u mnie, bo ze mnie prawie wszystko znika wrednie szybko, a tu 3h i nadal z łapki, mimo mycia, zalatuje.
Nie jestem dobra w opisie nut, ale wielbicielkom róży polecam, choć ... raczej na wiosnę i lato, mało zimowe są moim skromnym zdaniem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-01, 18:03   #1460
magdulenka
Zakorzenienie

Bang Bang - M.Jacobs
No i co ja poradze na to, ze kicz mnie pociaga?
Juz Bang mi sie podobalo, a Bang Bang chyba jeszcze bardziej...
Cytrusowo-kardamonowy poczatek orzezwia, ozywia i dodaje energii.
Dalej ciagnie sie leniwy sandalowiec. Nie zaden tluscioch, tylko taki wysuszony na wior, nigdzie nie spieszacy sie drewniaczek W bazie zostaje pizmo, troche sandala i szczypta kardamonu. Calosc jest zgrabna, przyjemna.
Moze i kiczowata, moze i malo odkrywcza, ale mnie tam odpowiada

L'Homme Libre - Yves Saint Laurent
Wersja nocna byla przez dlugi czas moim faworytem po meskiej stronie perfumerii.
Z ciekawoscia wiec wyprobowalam nowego czlonka rodziny (butelka tez zrobila swoje - jest najladniejsza ze wszystkich L'Homme).
No i przyznaje, ze sie 'ciut' zawiodlam.
Fajny jest skubaniec , ale troche zbyt ugladzony (by nie rzec dosadniej - wykastrowany) Jest anyz, jest paczula, jest wetiwer, jest tez troche fiolkowego zielska i bazyliowej goryczki, ale wszystko przysloniete jakas zamglona slodycza. Jakbym probowala cos wywachac przez wate cukrowa....

5269
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:21   #1461
Twitter
Zakorzenienie

Biagiotti Venezia Nie wiem którą wersję testowałam (Super-pharm), wydaje mi się, że starą, chociaż nie jestem pewna czy to możliwe?

Enyłej, dała mi po nosie. Pachnie mi na papierku piżmakiem, podstarzałą wodą z kwiatków -i te wonności mnie odstraszają, ale dowąchuję się też pudrowo-słodkiej woni, którą znalazłam w Naughty Alice Westwood i to jest miłe.
Jako całość nie spodobała mi się, ponieważ wydaje mi się pobratymcem Royal Muska cz Musc Koublai Khan z lekką domieszką Naugty Alice właśnie. Cieszę się, że nie zanabyłam w ciemno, bo bym rzewnie zapłakała, gdybym miała tym pachnieć
Stary 2011-11-02, 19:38   #1462
beyza
Perfume Lover

Cytat:
Napisane przez Twitter Pokaż wiadomość
Biagiotti Venezia Nie wiem którą wersję testowałam (Super-pharm), wydaje mi się, że starą, chociaż nie jestem pewna czy to możliwe?

Enyłej, dała mi po nosie. Pachnie mi na papierku piżmakiem, podstarzałą wodą z kwiatków -i te wonności mnie odstraszają, ale dowąchuję się też pudrowo-słodkiej woni, którą znalazłam w Naughty Alice Westwood i to jest miłe.
Jako całość nie spodobała mi się, ponieważ wydaje mi się pobratymcem Royal Muska cz Musc Koublai Khan z lekką domieszką Naugty Alice właśnie. Cieszę się, że nie zanabyłam w ciemno, bo bym rzewnie zapłakała, gdybym miała tym pachnieć
Super-pharm ma w ofercie tylko i wyłącznie nową wersję. Szkoda, że Ci się nie spodobał, zawsze mi się wydawało, że to mimo wszystko bezpieczny zapach, z serii tych które mniej lub bardziej każdemu się podobają, a przynajmniej nie wzbudzają tak silnych emocji

Inna sprawa, że mnie dziwią histeryczne opisy jak to nowa i stara Venezia diametralnie się różnią. Jasne, że pewne niunse się zmieniły, ale nadal w ciemno czuć, że to TA Venezia. Mam starą wersję, także nie kieruję się tylko wyidealizowanymi wspomnieniami i owszem, wwąchując się czuć minimalne zmiany, ale to drobne kwestie nie zasługujące moim zdaniem na rozdzieranie szat, że to dwa różne zapachy.

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 19:57   #1463
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez beyza Pokaż wiadomość
Super-pharm ma w ofercie tylko i wyłącznie nową wersję. Szkoda, że Ci się nie spodobał, zawsze mi się wydawało, że to mimo wszystko bezpieczny zapach, z serii tych które mniej lub bardziej każdemu się podobają, a przynajmniej nie wzbudzają tak silnych emocji
nabyłam próbkę - więc pewnie nowa - i faktycznie, dla mnie to zapach bezpieczny. Ładny, ale bez szału. Nic powalającego na kolana, ale i nie wzbudza negatywnych uczuć...
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 20:50   #1464
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:

Inna sprawa, że mnie dziwią histeryczne opisy jak to nowa i stara Venezia diametralnie się różnią. Jasne, że pewne niunse się zmieniły, ale nadal w ciemno czuć, że to TA Venezia. Mam starą wersję, także nie kieruję się tylko wyidealizowanymi wspomnieniami i owszem, wwąchując się czuć minimalne zmiany, ale to drobne kwestie nie zasługujące moim zdaniem na rozdzieranie szat, że to dwa różne zapachy.
Eee, nie szkoda Portfel odetchnął z ulgą
Nie będę się paliła do testów porównawczych: wersja nowa-stara, bo mój entuzjazm wenecyjny wygasł.
Mam awersję na piżmo i choć wiem, że w składzie piżma nie ma (bo nie ma, prawda?), to jest coś, co mi piżmo przypomina i dlatego zapach mnie odrzuca.
Przypomniałam sobie jeszcze jeden tworek z podobną nutą, która szczerzy na mnie kły: Vintage Musc Kate Moss Brrr, wrrrr.
Zostanie więcej Venezii dla jej wielbicielek
Stary 2011-11-02, 21:12   #1465
Kota
Zakorzenienie

Eau Claire de Merveilles.
To rozrzedzona wersja starszej siostry, bardziej zjadliwsza na mojej skórze, ech, i podoba mi się bardziej.
Chyba sobie kiedyś strzelę.
Stary 2011-11-03, 23:23   #1466
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie bardzo się różnią- też mam starą wersję i ona ma to coś, czego nie ma nowa, ale nowa ma też coś, ale inne niż stara

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 11:15   #1467
ropuszka
Zakorzenienie

Tendre jasmin Yves Rocher jak on jest tendre to ja nie wiem co jest nie-tendre Myslalam, ze oszaleje - tak sie z nadgarstka do nosa pchal, ze az dolecial do mozgu i narobil mi w nim malego wstrzasu Niestety zaczynam nie lubic perfum jasminowych. Od kiedy testowalam ciekawego jak by nie bylo Elie Saab moja tolerancja dla jasminu ogranicza sie jedynie do podziwiania zywego krzaczka z tymze kwieciem Ludze sie, ze to moje hormony i ze to chwilowe, bo dawniej nawet Aliena znosilam i dalam rade nosic, a teraz niestety nic z tego.
Cthru Golden touch od niechcenia psiknelam papierek w Rossmanie i okazuje sie, ze C-thru ma cos dla mnie w swojej ofercie bardzo fajny, kwiatowo-pizmowy zapach, troche mydlany - takie lubie - zupelnie pospolity i moze nawet tani, ale mi to nie przeszkadza. Pewnie nabede niebawem
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 18:30   #1468
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Tendre jasmin Yves Rocher jak on jest tendre to ja nie wiem co jest nie-tendre Myslalam, ze oszaleje - tak sie z nadgarstka do nosa pchal, ze az dolecial do mozgu i narobil mi w nim malego wstrzasu
Tendre jasmin to perfumy , do których w ogóle nie pochodzę , bo na mnie w ogóle nie pachną kiedy się pojawił , bardzo się ucieszyłam , bo uwielbiam jaśmin , ale wyszło ciężkie rozczarowanie , bo to wcale nie pachnie , podobnie jak Rose Absolue

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2011-11-04, 19:29   #1469
OlaVS
Zadomowienie

Cytat:
Tendre jasmin to perfumy , do których w ogóle nie pochodzę , bo na mnie w ogóle nie pachną kiedy się pojawił , bardzo się ucieszyłam , bo uwielbiam jaśmin , ale wyszło ciężkie rozczarowanie , bo to wcale nie pachnie , podobnie jak Rose Absolue
Hm,ciekawe... Ja mam wrażenia podobne jak Ropuszka, swego czasu spędziłam jeden dzień testowy nie mogąc opędzić się od mało jednak jaśminowego zapachu dręczącego mój nos z pozycji nadgarstka i rękawa.

OlaVS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 17:29   #1470
ewika70
Zadomowienie

Z przyjemnością przetestowałam limitowankę Bvlgari Jasmin Noir L'essence
Tak jak Jasmin Noir edp jest piękny, elegancki, ale także niezwykle ulotny, tak wersja l'essence zachwyciła mnie ciepłem, migdałową słodyczą i trwałością. Jest intymna, pięknie integruje się ze skórą i otula miękkością kaszmiru. Wyśmienicie łączy zimny i duszny jaśmin ze słodko-gorzkim migdałem. Obawiam się, że czeka mnie nowy zakup.

Edytowane przez ewika70
Czas edycji: 2011-11-06 o 17:30
ewika70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości