Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-05, 18:45   #1441
myboyismine
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Zaczyna mnie to wszystko przerazac chyba wole na razie skupic sie na ubrankach to jest przyjemne.
W ogole to zla jestem bo tz w sobote zaprosil swojego znajomego z dziewczyna na dzisiejszy wieczor. Co by nie bylo smutno to zadzwonil do jeszcze jednego. Wczoraj pol dnia myslalam co przygotowac bo przy chipsach to troche glupio, rano tz lecial na zakupy bo ja dalej chora. W poludnie wzielam sie ostro do roboty bo to ciasto salatka itd a ten pierwszy ciolek dzwoni o 14, ze oni mieszkanie jada ogladac i nie dotra. No szlag mnie trafil bo ja koncze robic ciasto bagietki juz dochodza w piecu a jajaca nagotowane na salatke.
Z tego wszystkiego tz oberwal ode mnie i focha mialam przez 2h
Juz powiedzialam ze wiecej sie z nimi nie umawiam i ich noga dlugo u nas nie postanie

ojj też wkurzyłabym się...

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie! Tęskniłam

Wpadłam tutaj się przywitać, bo dawno mnie nie było, bo z Tż byliśmy tydzień w górach odpoczęłam jak nigdy, kocham te miejsca i przyjechałam do domu z nową energią

Tydzień temu byłam u lekarza i wszystko jest ok i będzie chłopak lekarz powiedział żebyśmy nawet nie mysleli nad imieniem dla dziewczynki bo podobno ewidentny facet następną wizytę mam 22.01 i to już będzie połówkowe

teraz zaczynam Was nadrabiać...

oo gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
melduje sie z goframi na kolanach i po wizycie

wszystko jest pięknie, moja gin powiedziała że ta ciąża sie poprostu sama prowadzi , szyjka ładna tak że moge sie bzykać i zrobiłam cytologie, bo już mi rok mija od ostatniej
zapytała czy chce skierowanie na II prenataln. . a co , jak na nfz to biore ale kolejnego już nie bede robić, jak bedzie nadal wszystko ok to nie widze potrzeby

dziś pojawił sie między nogami mały dzyndzelek, ale ginka powiedziała że to może być łechtaczka wiec mam sie jeszcze nie nakręcać

małe waży ponad 200 gram, czyli tyle co dwie czekolady

następna wizyta 3.02. Myboy, moge prosić o dopisanie?

aaaa, no i najważniejsze: lody z lidla czekają już w zamrażarce

tak czytam o wizytach i już sama nie mogę doczekać sie piątku...to będzie już ponad miesiąc od ostatniej wizyty...

teraz k a j a prowadzi watek, więc dopisze
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 18:45   #1442
rybkaa90
Zakorzenienie

industria gratulacje! nic tylko skakać z radości i wcinać lody!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 18:51   #1443
tassia
Zakorzenienie

Ja laktatory mam dwa.
Była mega jazda bo myslalam ze spoko Loko kupiec jak będzie potrzebny. Ze szpitala wyszlam w czwartek a w piątek wieczorem lakrator na gwałt potrzebny. .... I najgorsze było to ze w sklepie kosztował 150 zł drozej niż na allegro

Nie mogłam tego przebolec.

Przetrzymalam na ręcznym laktatorze ale plulalam sobie w twarz ze nie kupilam od razu.

Tyle ze na to nie ma reguły. Są osoby które kupiły a nie użyły ani razu albo w ogóle nie kupowały i nie potrzebowały.

Tez jak Irmusia mam ręczny avent i jest super.
I elektryczny snow bear- 100zl a nie różni się od medeli i pasuje do butelek avent wiec z czystym sumieniem polecam.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 18:57   #1444
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
industria gratulacje! nic tylko skakać z radości i wcinać lody!
właśnie taki miałam zamiar, ale tak sie objadłam goframi że chyba sie obrzygam....więc lody zostawie sobie na jutro

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość

teraz k a j a prowadzi watek, więc dopisze
o widzisz, a ja sie przyzwyczaiłam że ty wszystko prowadzisz

w takim razie kaja, ciebie prosze o dopisani mi wizyty 3.02
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 18:58   #1445
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

no właśnie ja chciałam jeżeli już w ogóle kupować laktator to te medeli ale cena....no mam jeszcze czas żeby pomyśleć

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 20:05   #1446
Marei
Zakorzenienie

Aika na fb reklamowała się kiedyś dziewczyna, która szyje kocyki jak lamillou. Może znajdę ją i jak poda lepszą cenę to wam wkleję jej dane.

Rybkaa też się boję, ale teraz wreszcie mogę się cieszyć ciążą. Stresuję się oczywiście przed wizytami, czy jak mniej się rusza, ale już jest lepiej o wiele trzymam kciuki, żebyś wyszła z tej wielkiej kupy psychicznej.

Po urodzeniu dziecka ile miesięcy jest takie krytyczne? Tzn kiedy nie ma czasu się nawet wysikać? Myślałam od października iść do szkoły i nie wiem czy nie poczekać rok jeszcze.

Ojjj lody... rzadko jadam, bo mam problemy z laktozą,ale robicie mi smaka... dzisiaj cały dzień jem ogórki kiszone i ogórkową, bo dostaliśmy 5 litrów ogórków kiszonych od koleżanki. Lody średnio pasują do tego

Masija laktator kupię, na pewno. Tylko jeszcze nie wiem jaki.

Selis gdzie byłaś? Też kocham góry i gratulacje chłopaka!

Coś czuję, że będziemy mieć Madzię. Żadnego siuraka... zobaczymy, czy się sprawdzi
Stary 2015-01-05, 20:09   #1447
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Aika na fb reklamowała się kiedyś dziewczyna, która szyje kocyki jak lamillou. Może znajdę ją i jak poda lepszą cenę to wam wkleję jej dane.

Rybkaa też się boję, ale teraz wreszcie mogę się cieszyć ciążą. Stresuję się oczywiście przed wizytami, czy jak mniej się rusza, ale już jest lepiej o wiele trzymam kciuki, żebyś wyszła z tej wielkiej kupy psychicznej.

Po urodzeniu dziecka ile miesięcy jest takie krytyczne? Tzn kiedy nie ma czasu się nawet wysikać? Myślałam od października iść do szkoły i nie wiem czy nie poczekać rok jeszcze.

Ojjj lody... rzadko jadam, bo mam problemy z laktozą,ale robicie mi smaka... dzisiaj cały dzień jem ogórki kiszone i ogórkową, bo dostaliśmy 5 litrów ogórków kiszonych od koleżanki. Lody średnio pasują do tego

Coś czuję, że będziemy mieć Madzię. Żadnego siuraka... zobaczymy, czy się sprawdzi
Ja wrocil am na studia jak młody miał 3,5 miesiąca. Raz w miesiącu ale cały weekend w wawie.
Nie ma reguły.
Mój miał kolki a i tak miałam dużo czasu. Większy hardcore zaczął się jak miał właśnie 4 miesiące i coraz mniej spał a jeszcze ciężko było cos z nim robić konkretnego.

[/RIGHT]
Stary 2015-01-05, 20:23   #1448
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ja wrocil am na studia jak młody miał 3,5 miesiąca. Raz w miesiącu ale cały weekend w wawie.
Nie ma reguły.
Mój miał kolki a i tak miałam dużo czasu. Większy hardcore zaczął się jak miał właśnie 4 miesiące i coraz mniej spał a jeszcze ciężko było cos z nim robić konkretnego.
Raz w miesiącu to naprawdę fajnie.

Myślałam o dziennych 3-letnich. Dwa lata na macierzynskim a trzeci pokombinować w pracy ze zmianami. Muszę pójść i popytać jaki plan zajęć, czy mogłabym z dzieckiem przychodzić...
Stary 2015-01-05, 20:28   #1449
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Raz w miesiącu to naprawdę fajnie.

Myślałam o dziennych 3-letnich. Dwa lata na macierzynskim a trzeci pokombinować w pracy ze zmianami. Muszę pójść i popytać jaki plan zajęć, czy mogłabym z dzieckiem przychodzić...
Masz dwa lata macierzyński???

Wiesz wszystko zależy czy masz kogoś kto się ,ajmie dzieckiem i jak dużo tych zajęć.

[/RIGHT]
Stary 2015-01-05, 20:33   #1450
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Masz dwa lata macierzyński???

Wiesz wszystko zależy czy masz kogoś kto się ,ajmie dzieckiem i jak dużo tych zajęć.
Mam 8tyg po porodzie płatnego 100% później rok rodzicielskiego czy jak to się zwie płatnego 65% a później mogę dobrać dwa lata bezpłatnego wychowawczego. I chciałam wziąć ten rok płatnego 65% plus rok bezpłatnego.
Stary 2015-01-05, 20:34   #1451
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Mam 8tyg po porodzie płatnego 100% później rok rodzicielskiego czy jak to się zwie płatnego 65% a później mogę dobrać dwa lata bezpłatnego wychowawczego. I chciałam wziąć ten rok płatnego 65% plus rok bezpłatnego.
W sumie w miarę spoko opcja

[/RIGHT]
Stary 2015-01-05, 20:41   #1452
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie w miarę spoko opcja
W Polsce jest chyba podobnie? Rok płatnego 80% procent i 2 czy 3 wychowawczego?
Stary 2015-01-05, 20:56   #1453
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
W Polsce jest chyba podobnie? Rok płatnego 80% procent i 2 czy 3 wychowawczego?
Albo pol roku 100% a jak chcesz przedluzyc to chyba wtedy 60%

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-05, 20:59   #1454
Domincia_1987
Zadomowienie

Talking Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
U mnie są pyszne rolady lodowe, jedna wiśniowo waniliowa druga waniliowa z kawałkami czekolady
Lody az sie poslinilam na mysl o nich, a ja siedze w domu i nie mam kogo poslac bo tz na awari jeszcze siedzi

Cytat:
Zaczyna mnie to wszystko przerazac chyba wole na razie skupic sie na ubrankach to jest przyjemne.
W ogole to zla jestem bo tz w sobote zaprosil swojego znajomego z dziewczyna na dzisiejszy wieczor. Co by nie bylo smutno to zadzwonil do jeszcze jednego. Wczoraj pol dnia myslalam co przygotowac bo przy chipsach to troche glupio, rano tz lecial na zakupy bo ja dalej chora. W poludnie wzielam sie ostro do roboty bo to ciasto salatka itd a ten pierwszy ciolek dzwoni o 14, ze oni mieszkanie jada ogladac i nie dotra. No szlag mnie trafil bo ja koncze robic ciasto bagietki juz dochodza w piecu a jajaca nagotowane na salatke.
Z tego wszystkiego tz oberwal ode mnie i focha mialam przez 2h
Juz powiedzialam ze wiecej sie z nimi nie umawiam i ich noga dlugo u nas nie postanie
No to ja sie wcale nie dziwie, ze akcja foch poszla w ruch

Cytat:
Cześć Mamusie! Tęskniłam

Wpadłam tutaj się przywitać, bo dawno mnie nie było, bo z Tż byliśmy tydzień w górach odpoczęłam jak nigdy, kocham te miejsca i przyjechałam do domu z nową energią

Tydzień temu byłam u lekarza i wszystko jest ok i będzie chłopak lekarz powiedział żebyśmy nawet nie mysleli nad imieniem dla dziewczynki bo podobno ewidentny facet następną wizytę mam 22.01 i to już będzie połówkowe

Gratuluje chlopaka
Juz tez czekam na wizyte i nastawiam sie na to, ze dowiem sie kto mieszka w brzuszku

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma

Edytowane przez Domincia_1987
Czas edycji: 2015-01-05 o 21:02
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 21:06   #1455
Cos_
Zakorzenienie

Pocieszylam sie krushersem z kfc,ale to nie to samo co shake czy lody :P

Edytowane przez Cos_
Czas edycji: 2015-01-05 o 21:08
Cos_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-05, 21:12   #1456
mlodakrk
Raczkowanie

Dziewczyny mam mały problem, jestem w 17tc i po dzisiejszej wizycie jestem trochę w kropce.
Mianowicie cytologia mi wyszła kiepsko: mikroflora bakteryjna mierna i podejrzenie o gardnerelle. Mam iść do Centrum Mikrobiologii i zrobić wymaz... nie orientuję się może któraś z Was ile taka przyjemność kosztuje orientacyjnie?
mlodakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 21:21   #1457
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:

wiesz co ..... no tak jak tassia pisała zależy wiele od dziecka ale wydje mi się, że to już taki wiek, że dasz radę

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 22:09   #1458
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Mamusie! Tęskniłam

super Gratuluję!

Cytat:
melduje sie z goframi na kolanach i po wizycie

wszystko jest pięknie, moja gin powiedziała że ta ciąża sie poprostu sama prowadzi , szyjka ładna tak że moge sie bzykać i zrobiłam cytologie, bo już mi rok mija od ostatniej
zapytała czy chce skierowanie na II prenataln. . a co , jak na nfz to biore ale kolejnego już nie bede robić, jak bedzie nadal wszystko ok to nie widze potrzeby

dziś pojawił sie między nogami mały dzyndzelek, ale ginka powiedziała że to może być łechtaczka wiec mam sie jeszcze nie nakręcać

małe waży ponad 200 gram, czyli tyle co dwie czekolady
super, że wszystko ok

Cytat:
Ja laktatory mam dwa.
Była mega jazda bo myslalam ze spoko Loko kupiec jak będzie potrzebny. Ze szpitala wyszlam w czwartek a w piątek wieczorem lakrator na gwałt potrzebny. .... I najgorsze było to ze w sklepie kosztował 150 zł drozej niż na allegro
.
Dlatego ja własnie wolałam kupić przed porodem. Byłam mocno nastawiona na kp i miałąm cały arsenał przygotowany A w razie czego zawsze mozna sprzedać.

Cytat:
Napisane przez mlodakrk Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam mały problem, jestem w 17tc i po dzisiejszej wizycie jestem trochę w kropce.
Mianowicie cytologia mi wyszła kiepsko: mikroflora bakteryjna mierna i podejrzenie o gardnerelle. Mam iść do Centrum Mikrobiologii i zrobić wymaz... nie orientuję się może któraś z Was ile taka przyjemność kosztuje orientacyjnie?
nie mam pojęcia
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 22:28   #1459
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
super Gratuluję!

super, że wszystko ok

Dlatego ja własnie wolałam kupić przed porodem. Byłam mocno nastawiona na kp i miałąm cały arsenał przygotowany A w razie czego zawsze mozna sprzedać.

nie mam pojęcia
No ja ręczny miałam przed porodem ale nie podołał w okresie nawału.
A potem uzywal am zamiennie. Ale raczej więcej elektrycznego.

[/RIGHT]
Stary 2015-01-05, 22:32   #1460
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
No ja ręczny miałam przed porodem ale nie podołał w okresie nawału.
A potem uzywal am zamiennie. Ale raczej więcej elektrycznego.
Ja mam reczny aventu a teraz wlasnie zastanawiam sie nad tym snowbearem bo pamietam ze nadgarstki mnie bolaly czasem od odciagania Moj tez w okresie nawalu nie dawal rady. Cycki byly za twarde i zassac nie mogl
Stary 2015-01-05, 22:56   #1461
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

u mnie z kolei ręczny avent (podobno taki super) dawał radę tylko z nawałem, poza tym praktycznie nic nie ściągał, generalnie miałam ogromne problemy ze ściągnięciem czegokolwiek dlatego rzadko używałam.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 23:00   #1462
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Albo pol roku 100% a jak chcesz przedluzyc to chyba wtedy 60%

Fajnie to zrobili w Polsce.
Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
wiesz co ..... no tak jak tassia pisała zależy wiele od dziecka ale wydje mi się, że to już taki wiek, że dasz radę
Zobaczymy. Do pracy nie wrócę, bo bez nadgodzin nie da się pracować, a przy rocznym dziecku nie chcę pracować po 11h. Za to dwa lataw domu bym się nudziła i taka szkoła byłaby fajną opcją.

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-01-05 o 23:04
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 08:32   #1463
country111
Zakorzenienie

Witam
Weszlam rano na wagę i też mam 3kg na plusie. Ten ostatni kilogram to normalnie w pare dni
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 09:44   #1464
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Weszlam rano na wagę i też mam 3kg na plusie. Ten ostatni kilogram to normalnie w pare dni
Teraz to chyba mozemy sie spodziewac szybkiego wzrostu

Stary 2015-01-06, 10:15   #1465
industria
Zakorzenienie

cześć dziewczynki
musze dziś ogarnąć dom, bo sie zapuściłam przez te kilka dni
i nie mam zielonego pojęcia co zrobić na obiad....co gotujecie?

mlodakrk - ja tez niestety nie mam pojęcia, nigdzie w necie nie ma cennika? poszukaj, może coś bedzie
Stary 2015-01-06, 10:25   #1466
country111
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczynki
musze dziś ogarnąć dom, bo sie zapuściłam przez te kilka dni
i nie mam zielonego pojęcia co zrobić na obiad....co gotujecie?

mlodakrk - ja tez niestety nie mam pojęcia, nigdzie w necie nie ma cennika? poszukaj, może coś bedzie
Do mnie dzisiaj przychodzi rodzina i robimy pierogi ruskie. tzn mama przyjezdza z barszem i farszem na pierogi a tz robi ciasto a z siostrą lepimy pierogi
Stary 2015-01-06, 11:53   #1467
mehja
Zakorzenienie

Witam się

Industria ja dziś robię naleśniki ze szpinakiem i mięskiem mielonym

Country uwielbiam ruskie

Zamówiłam właśnie przez Allego Prenatal Duo- z dostawą za 32zł a u mnie w aptece najtaniej za 47zł
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 11:57   #1468
country111
Zakorzenienie

Ruskie mi się zamarzyły parę dni temu więc mama spełnia moje zachcianki.

Dzisiaj według BBF zaczynam 20tydzień To już połowa szok
Stary 2015-01-06, 12:03   #1469
Marei
Zakorzenienie

Industria u nas ogórkowa i chilli con carne. Razem nie pasują, ale zupę jemy ok 13 a drugie zawsze ok 16-17. Chilli con carne łatwo się robi, idealna potrawa na dwa dni.

Ruskie... mniam!

Gratulacje country ja dzisiaj zaczynam 18 tydzień

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-01-06 o 12:04
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 12:14   #1470
industria
Zakorzenienie

co jedna to lepsza z tymi obiadami......mmm chili con carne bym zeżarła

country, już połóweczka, no graty ale leci nie? kurcze, dopiero pisałyśmy o testach i betach i opisywałyśmy pierwsze objawy a już połowa za nami
zaraz bedziemy rodzić

ogarnełam chałupe, pomysłu na obiad dalej nie mam , a jak mi sie coś zamarzy to nie mam tego w lodówce.......coś czuje ze sie skończy na makaronie na słodko albo ryżu z warzywami.......chociaż jakiś kluseczki bym wciągneła
ide oglądać "klinike urody".....boże ja po tej ciąży chyba branże zmienie jak skończe te wszystie programy oglądać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości