IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-07, 07:54   #1441
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX

Dzień dobry, nikt nie rodzi??
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Ale rzeście znów napisały dużo

Ja miałam dziś słabszy dzień...spać mi się chciało a usnąć nie mogłam, slabawo jakieś, ciśnienie niziutkie a wieczorem mnie zaczęło co chwila w podbrzuszu ćmić i takie kłucia w szyjce czuję..ech...

Kamila zobaczymy co jutro gin powie..na szczęście takie roawarcie to nie wyznacznik i spokojnie możesz do terminu tak dochodzić

Beatusia dobrze, że gipsu Ci nie chcieli założyć

Alloffkowa oddaj trochę hemoglobiny..ja jeszcze chw la a zastrzyki będę brała bo tabletki u mnie nic nie ruszają

Ananka fajnie, e masz tyle ktg i usg...bycie pod taką kontrolą jednak uspokoją, że w razie coś to szybko wyłapią nieprawidłowości

Misia super wiadomości po usg!

Mezzaluna u mnie w szpialu na porodówkę idziesz z tą mniejszą torbą z rzeczami tymi pierwszymi dla dziecka i jakąś wodą dla siebie, kapciami, szlafrokiem itp...a tą drugą torbę ze wszystkimi ciuszkami i rzeczami na pobyt to Tż przynosił po porodzie na salę już na oddziale położniczym

Arida u nas będzie córeczka Laura
A z komodą lipa..jak taką mozna wysłać
Skąpa nie jestem, mogę się podzielić

Cytat:
Napisane przez kama_pas Pokaż wiadomość
Tak u mnie Lilianna, bo starsza Zuzanna, więc ładnie pasuje. Kurczę dużo tych Lilek u nas w lipcowkach. Mam nadzieję, że nie będzie wysypujemy dziewczynek o tym imieniu, co? Niby nie jest mocno popularne, chociaż jak rodzilam Zu to wtedy też było rzadkie imię, a potem się taki wysyp zrobił, że byłam zła...

Najciekawiej będzie jak zaczniemy się rozpakowywac. Wtedy to już bycie na bieżąco to mus...

Mój już się nauczył widzieć, ale córka... No tragedia. Wysłałam ją żeby pozmiatala garaż. Wraca i mówi że miotły nie ma. Ja jej mówię precyzyjnie"stoi przy bramie tam gdzie regał z narzędziami" wraca i mówi, że nie ma przy regale. Wiedziałam, że jest tam bo wcześniej zmiatalam bruki. Idę z nią i oczywiście miotła stoi dokładnie tam gdzie mówiłam.. ehhh

U mnie w mieścinie wysyp Lilian jest

Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
Ja też chciałam zabrać do szpitala walizkę na kółkach No ale jak będę u nich na wizycie to zapytam się o pojemności ich szafek bo wiem, że nie zawsze walizki wchodzą a na podłodze nic nie może stać.

Mój mąż to też taki ciekawski jest o czym my tu piszemy cały czas I nawet mi czasami zerka na kompa co tak tu skrobię dziad jeden

No właśnie u mnie z tego względu nie można mieć... Bo się nie zmieści do szafki

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
My z Tż-tem nie uprawialismy seksu tylko "Liliankowanie", więc zmienić teraz imię, to jakby nie nasze dziecko było :P
Haha, padłam!!!

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
Olutka..No to niech mi się obniża, bo nie zniese siebie marudnej zbyt dlugo

Arida.mMowisz o pojedynczym Malm lub podwójnym? Ja mam tego 4 szuflady i jak uzylam do segregacji ubran pojemnikow-wkladow to wszystko mi sie zmiescilo w 2 szufladach i mam dwie puste narazie
A czym one się różnią?? Ja też mam ten z 4 szufladami i też mi się pomieściło wszystko pięknie w trzech.

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Muszę pamiętać pojechać rano do labo... Siedzę już przed tv z pojemniczkiem na siusiu, żeby go zabrać na górę i położyć na sedesie

Też tak robię jak mam sikańca oddać do labo

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Mam skurcze i mały mi grzebie w bożenie, jak ostatnio codziennie i tak sobie myślę.. Jaką apkę na androida do liczenia skurczy polecacie?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
A to są takie apki?? Nie wiedziałam

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Dzis wizyta. Nie mam czasu już nadrabiac, więc proszę tylko o mega kciuki mam potrójnego stresa jak stąd to Chin.

Zapisek: do nadrabiania od strony 140.

Jadę! Miłego dnia !
Kciuki za wizytujace dziś
Trzymam kciuki i też proszę o trzymanie o 12.00 mam dziś wizytę
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 08:02   #1442
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Dzień dobry Mimo, że dzisiaj przyjeżdża teściowa, bo jakby co, to mam opiekę do Niny i mogę jechać po Mikiego :-D
Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Dzis wizyta. Nie mam czasu już nadrabiac, więc proszę tylko o mega kciuki mam potrójnego stresa jak stąd to Chin.

Zapisek: do nadrabiania od strony 140.

Jadę! Miłego dnia !
Kciuki za wizytujace dziś
Powodzenia!
Cytat:
No właśnie nie wiem czemu wydawało mi się w tym ciążowym zamroczeniu, że 40 wieszaczków na bieżące ubranka wystarczy... Dobrze, że jutro znów do IKEA jadę to dokupię
W Tesco też kiedyś dostałam wieszaki ale u Młodego wolę wszystkie takie same, drewniane...

Mega kciuki!

A ja już w labo
Ja też preferuję identyczne drewniane wieszaki. Jakoś to bardziej schludnie wygląda.

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Kamila- kciuki! Wypytaj o wszystko dokładnie swoją ginkę
Olutka, a już myślałam, że zapomnisz o siuskach Też jestem fanką wieszania wszystkiego, co można, ale niestety na tym mieszkaniu już wykorzystałam na maxa wszystkie szafy, a żadna więcej się nie zmieści nawet zwykła ANEBODA :/ Wieszaczki dają jeszcze w hm i ja stamtąd mam wszystkie, jednakowo białe
marcylina - nie mam aplikacji (jeszcze) Przeraża mnie trochę to, jak człowiek staje się zależny od telefonu...

Dzisiaj pierwszy raz zalałam mlekiem łóżko, bo spałam bez stanika, jakoś mało komfortowe uczucie, a co dopiero jak mleczarnia będzie pracować na najwyższych obroctach... I zostawienie kotom kawałka styropianu to też nie był najlepszy pomysł. Także, brawo ja od samego rana
Ja mam od kilku tygodni bardzo silne skurcze w nocy.. I tak się zastanawiam czy to już czy nie ;-) nie umiem sobie częstotliwości z zegarkiem wymierzyć,więc pomyślałam o apce

Mleka jeszcze nie mam, więc jest spokój. jak mleczarnią ruszy, to pewnie będę spać w staniku. Chociaż robią mi się od tego rany ... :-(

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 08:04   #1443
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Bulka i jogurt z najbliższego sklepu i sniadanie na słonecznej lawce

O, że ja na to nie wpadłam!
Ale już jestem w domu, kawka gotowa, robię śniadanko i zjem na tarasie

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Kamila są kciuki!
Ja wstaję zaraz i się zbieram do labu.
Narazie ubranka poprasowalam i powkladalam do reklamówek rozmiarami. Nie układam ładnie w komodzie bo skoro nie wiem gdzie będziemy mieszkać to nie chce mi się tego robić dwa razy :p jak się wyjaśni co z przeprowadzka i kiedy to wtedy zdecyduje czy mi się opłaca tu układać czy lepiej poczekać

Sprawnego pobrania!

Cytat:
Dzień dobry

Kamila- kciuki! Wypytaj o wszystko dokładnie swoją ginkę

Olutka, a już myślałam, że zapomnisz o siuskach Też jestem fanką wieszania wszystkiego, co można, ale niestety na tym mieszkaniu już wykorzystałam na maxa wszystkie szafy, a żadna więcej się nie zmieści nawet zwykła ANEBODA :/ Wieszaczki dają jeszcze w hm i ja stamtąd mam wszystkie, jednakowo białe

marcylina - nie mam aplikacji (jeszcze) Przeraża mnie trochę to, jak człowiek staje się zależny od telefonu...

Dzisiaj pierwszy raz zalałam mlekiem łóżko, bo spałam bez stanika, jakoś mało komfortowe uczucie, a co dopiero jak mleczarnia będzie pracować na najwyższych obroctach... I zostawienie kotom kawałka styropianu to też nie był najlepszy pomysł. Także, brawo ja od samego rana

wypbraziłam sobie radość kotów
Ja kupiłam przed ślubem przyjaciółki 2 koszyki wiklinowe na ryż i je o koty zostawiłam... Poszły w drobny mak

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Allofkowa, już zaciskam kciuki najpierw za depilację
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 08:07   #1444
Arida_
Zadomowienie

MamaNiny, a poprzednio znalazłaś gdzieś biustonosz z dużą miseczką bez fiszbin? przejrzałam kilka stron i nic nie mogłam znaleźć, więc wzięłam soft, ale z fiszbinami. I teraz tak sobie myślę, że 24 na dobe w staniku z fiszbinami to nie jest najlepszy pomysł :/

Olutka, wieczorem świadomie(a może nie do końca?) zostawiłam im resztki w kartonie... A niech się pobawią... Ale rano jak weszłam do kuchni to już mi przeszło. Nie wiem, kto wymyślił odkurzacz, ale mam nadzieję, że dostał jakąś nagrodę

Edytowane przez Arida_
Czas edycji: 2016-06-07 o 08:09
Arida_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 08:09   #1445
olutka
Zakorzenienie

Dwa pierwsze pomidorki koktajlowe mi dojrzewają, hurrra!!
Stary 2016-06-07, 08:10   #1446
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki i też proszę o trzymanie o 12.00 mam dziś wizytę
Są kciuki ja dziś na 16:00

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 08:20   #1447
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
O, że ja na to nie wpadłam!
Ale już jestem w domu, kawka gotowa, robię śniadanko i zjem na tarasie

Sprawnego pobrania!

wypbraziłam sobie radość kotów
Ja kupiłam przed ślubem przyjaciółki 2 koszyki wiklinowe na ryż i je o koty zostawiłam... Poszły w drobny mak

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Allofkowa, już zaciskam kciuki najpierw za depilację
Depilacja była już wczoraj

Cytat:
Są kciuki ja dziś na 16:00
Powodzenia również
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-07, 08:21   #1448
marcylina
Wtajemniczenie

Alloffkowa ze komody? Bo jest chyba waska na 3 szuflady i 4.. i szeroka dwa razy po 3..

Glodnaaaa! Ide na kanapeczke i moze rusze na lumpa..
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 08:25   #1449
olutka
Zakorzenienie

A ja zjadłam i ruszyłam...z powrotem do łóżka

Deksterowa, Tobie również powodzenia na wizycie!
Stary 2016-06-07, 08:25   #1450
Yousthyna
Zadomowienie

Dzien dobry!
Ja wczoraj popołudnie i wieczor spędziłam w sklepach meblowych, bo mąż wymyślił zmianę łóżka do sypialni. Łóżko wybrane, nawet zamówione, ale w kolejce do kasy spędziliśmy 1h w nagrodę dla równowagi okazało się, że ktoś kupił takie samo łóżko, ale zrezygnował i maja na stanie, więc zamiast czekania na nie miesiąc bedzie już w czwartek

Arida ja mam kilka mebelków kupionych przez internet i na szczescie nigdy nie miałam problemu. Fajnie, że ostatecznie Twoj problem z komodą rozwiązany.

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
hahaha walizka + japonki + kółko dmuchane pod pachą i na oddział!
Ja jeszcze do zestawu podstawowego dokładam okulary przeciwsłoneczne i kapelusz - trzeba się chronić przed przebarwieniami

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
A walizkę też biorę jedną na kółkach, w ogóle o co chodzi z tymi walizkami, ja nawet nie myślałam, że nie wolno, chyba mnie z nią nie wyrzucą :-P
U mnie niestety nie mieszczą się w szafkach w szpitalu dlatego nie wolno. A pod łóżkiem ordynator nie pozwala trzymać. Gdyby było inaczej tez bym się pakowała w kabinowkę, bo wg mnie łatwiej w takiej wszystko znaleźć

Cytat:
Ja bardzo długo walczyłam z tż żeby nauczył się w i d z i e ć, jak czegoś szuka a nie zaraz mówić, że nie ma. oczywiście, jak wstałam, to się cudownie zmaterializowało Dalej ma takie czasami takie akcje, ale na szczęście już dużo rzadziej
Piona siostro! Moj tez czasem ma jesCze takie akcje, ale ja dzielnie odpowiadam "nie wiem, poszukaj".

Cytat:
Mój pyta jak tam moja społeczność na wizażu
Moj wstaje wczesniej niz ja i jak schodzę do niego to pyta:
1) jak spałaś?
2) co na forum?

Kamila, Alloffkowa, Deksterowa kciuki za wizyty dziewczyny
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 08:30   #1451
Arida_
Zadomowienie

hahah, jeszcze trochę i zaczniemy opowiadać : Kamila ma rozwarcie, Munia skurcze, komuś odeszły wody cay dom będzie żył wizażem

Zjadłam, wypiłam, wykąpałam sięi przebrałam łóżko - uffff! No to idę poleżeć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-07, 08:30   #1452
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Dzień dobry. Allofkowa, Kamila, deksterowa i jeśli jeszcze któraś to też - kciuki
Ja też poproszę ale dopiero wieczorem
Stary 2016-06-07, 08:34   #1453
Yousthyna
Zadomowienie

Cytat:
hahah, jeszcze trochę i zaczniemy opowiadać : Kamila ma rozwarcie, Munia skurcze, komuś odeszły wody cay dom będzie żył wizażem

Dokładnie!
Jak był taki moment, ze dziewczyny były w szpitalu jednocześnie to co chwilę dopytywał czy juz cos wiadomo
Jak w trakcie mojego porodu bedzie relacja na żywo to mozliwe, że moj mąż ją bedzie zdawał
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 08:34   #1454
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak a za moment ile kup na dobę

Nie szalej kochana z tą aktywnością
Ja też mam plan zmienić pościel. Śniadanko zaliczone. Potem będzie tak jak na kolorowej grafice z pierwszego posta - depilacja
Stary 2016-06-07, 08:38   #1455
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Eee, u mnie to już początek dzienny... Ciągle mu opowiadam. O Kamili wczoraj też mówiłam że ma termin tydzień przede mną i ma 1 cm rozwarcia
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-07, 08:40   #1456
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Mam skurcze i mały mi grzebie w bożenie, jak ostatnio codziennie i tak sobie myślę.. Jaką apkę na androida do liczenia skurczy polecacie?

Hejka jak tam twoje skurcze?? Rozpoczynasz rozpakowywanie na wątku?? jeszcze poczekaj może pare dni, chyba że się chcesz szybko tesciowej wyzbyć

Ja apki jeszcze nie mam, nie potrzebna jeszcze.

Kamila alloffkowa deksterowa kciuki mega zacisniete!!

Witam się rano, buro na razie na dworzu, może będzie dziś trochę chłodniej - byłoby miło. Muszę chyba zatrudnić kogoś do robienia mi śniadań

Laski mam pytanie: kiedy na usg było widać że wasze dzieciaczki wstawily się już główka w kanał?? Moja wczoraj taki cyrk robiła wieczorem ( ogólnie cały dzień) że myślałam że brzuchem wyjdzie, i teraz zamiast po lewej stronie raczek czuje je bardziej na dole przy wzgurku, i tak sobie myślę że chyba się przesunela wiercipieta takiego czadu wczoraj dawała, że już się zaczęłam martwić czy to normalne :/ ostatecznie poszłam spać a dziś obudziły mnie mocne kopy więc jest ok. Może zlokalizowanie czkawki rozwieje moje wątpliwości co do jej położenia...

Edytowane przez eskav8
Czas edycji: 2016-06-07 o 08:43
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 08:40   #1457
marcylina
Wtajemniczenie

Ja jak mu wczoraj w samochodzie opowiadalam, to mowi ze mam przestać bo mu slabo haha
Stary 2016-06-07, 08:44   #1458
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Hejka jak tam twoje skurcze?? Rozpoczynasz rozpakowywanie na wątku?? jeszcze poczekaj może pare dni, chyba że się chcesz szybko tesciowej wyzbyć

Ja apki jeszcze nie mam, nie potrzebna jeszcze.

Kamila alloffkowa deksterowa kciuki mega zacisniete!!

Witam się rano, buro na razie na dworzu, może będzie dziś trochę chłodniej - byłoby miło. Muszę chyba zatrudnić kogoś do robienia mu śniadań

Laski mam pytanie: kiedy na usg było widać że wasze dzieciaczki wstawily się już główka w kanał?? Moja wczoraj taki cyrk robiła wieczorem ( ogólnie cały dzień) że myślałam że brzuchem wyjdzie, i teraz zamiast po lewej stronie raczek czuje je bardziej na dole przy wzgurku, i tak sobie myślę że chyba się przesunela wiercipieta takiego czadu wczoraj dawała, że już się zaczęłam martwić czy to normalne :/ ostatecznie poszłam spać a dziś obudziły mnie mocne kopy więc jest ok. Może zlokalizowanie czkawki rozwieje moje wątpliwości co do jej położenia...
Ja moja czuje bardzo nisko od lasu dni... Normalne czasem to na wzgórku łonowym mam wrażenie... Ale nie wiem co to oznacza. dziś podpytam... Jakoś mam stresa że lekarz wywróży mi że niedługo urodzę :/
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-07, 08:50   #1459
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja moja czuje bardzo nisko od lasu dni... Normalne czasem to na wzgórku łonowym mam wrażenie... Ale nie wiem co to oznacza. dziś podpytam... Jakoś mam stresa że lekarz wywróży mi że niedługo urodzę :/
Nie pitol, toć pessar masz! I nie wpychaj się dziewczynom w kolejkę, nie widzisz ze mama Niny już się szykuje do startu ??

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
Nie pitol, toć pessar masz! I nie wpychaj się dziewczynom w kolejkę, nie widzisz ze mama Niny już się szykuje do startu ??
Moja mnie od wczoraj wali po pecherzu, że stale latam do łazienki i gmerala mi w bożenie. Zobaczymy dzis

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Kurna zamiast zrobić Edit to ja sama sobie odpiwiadam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-07, 08:51   #1460
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Moja mnie od wczoraj wali po pecherzu, że stale latam do łazienki i gmerala mi w bożenie. Zobaczymy dzis
Przepraszam
Panikuje bo brzuch mnie codziennie pobolewa od 3 dni... :P
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-07, 08:56   #1461
*misia*
Zakorzenienie

dzień dobry, dzięki za wczorajsze Wasze gratulacje mojego usg ucieszyłam się i nadal mnie to trzyma bo widzę, że mała rośnie, wód też nie ubywa także jest szansa że przejdę dzisiejszą wizytę kwalifikacyjną
poszłam rano na moment do biedronki po maślankę, a wyszłam z dwoma pełnymi torbami kurna czasem dopiero po fakcie łapię się na tym, że przecież w ciązy jestem i raczej zakupy same do domu nie przyjdą
idę zaraz zasłużyć na medal w ogarnięciu Bożeny, na 11 mam wizytę u mojej doktorowej i od razu wizytę kwalifikacyjną, także kciuki Wasze mocno wskazane
mamaNiny czyli kiedy planujesz wykurzać Mikiego z brzuszka? ja apki jeszcze nie mam, na razie mi nie potrzebna jeszcze
Eskav mi w sumie na podstawie usg nikt nic takiego nie mówił, a wtedy jak np w 28tyg miałam tą infekcję pęcherza i nerki to mała ewidentnie główkę w kanal pchała ale to mi doktorowa powiedziala nie po usg a po badaniu normalnym.
Arida nie fajna sytuacja z komodą, ale w sumie dobrze, że sprzedawca się i tak poczuwal do zwrotu choć częściowego kosztów ja tak miałam z łóżeczkiem, przyszło paczka cała to podpisałam kurierowi, a jak wypakowaliśmy to w dwóch miejscach jakieś rysy i wyszczerbienia, na szczęście są ona w miejscach niewidocznych dla oka, jednak i tak dogadałam się w tej kwestii ze sprzedawcą.
Stary 2016-06-07, 09:02   #1462
Margosia__
Zakorzenienie

Dziewczyny kciuki za wszystkie wizyty ))

Ja mam dzisiaj niby na 9 ale jeszcze 7osob przede mna

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 09:04   #1463
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Przepraszam
Widzę że już zaczynasz panikować chillout mamuśka, ciebie pessar trzyma
mnie też tak cmi jak na okres, nie zwracam już na to uwagi, zwrócę uwagę na jakiś nowy objaw

Co ja mam powiedzieć jak mi dwa razy w jakimś odstepie czasu zszedl taki glut galarety, a ja tak sobie czop wyobrazam ale spoko

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
dzień dobry, dzięki za wczorajsze Wasze gratulacje mojego usg ucieszyłam się i nadal mnie to trzyma bo widzę, że mała rośnie, wód też nie ubywa także jest szansa że przejdę dzisiejszą wizytę kwalifikacyjną
poszłam rano na moment do biedronki po maślankę, a wyszłam z dwoma pełnymi torbami kurna czasem dopiero po fakcie łapię się na tym, że przecież w ciązy jestem i raczej zakupy same do domu nie przyjdą
idę zaraz zasłużyć na medal w ogarnięciu Bożeny, na 11 mam wizytę u mojej doktorowej i od razu wizytę kwalifikacyjną, także kciuki Wasze mocno wskazane
mamaNiny czyli kiedy planujesz wykurzać Mikiego z brzuszka? ja apki jeszcze nie mam, na razie mi nie potrzebna jeszcze
Eskav mi w sumie na podstawie usg nikt nic takiego nie mówił, a wtedy jak np w 28tyg miałam tą infekcję pęcherza i nerki to mała ewidentnie główkę w kanal pchała ale to mi doktorowa powiedziala nie po usg a po badaniu normalnym.
Arida nie fajna sytuacja z komodą, ale w sumie dobrze, że sprzedawca się i tak poczuwal do zwrotu choć częściowego kosztów ja tak miałam z łóżeczkiem, przyszło paczka cała to podpisałam kurierowi, a jak wypakowaliśmy to w dwóch miejscach jakieś rysy i wyszczerbienia, na szczęście są ona w miejscach niewidocznych dla oka, jednak i tak dogadałam się w tej kwestii ze sprzedawcą.
Kciuki zacisniete nie wiedziałam jak to okreslic, czy to można zobaczyć po usg czy po badaniu normalnym, chodzi mi czy wiecie mniej więcej czy dzidziol już tam jest. Moja była wcześniej, ale przesunela się do góry teraz chyba znowu tam zeszla i znowu już mi daje czadu, zaraz mi kubek z jogurtem spadnie z brzucha
Stary 2016-06-07, 09:06   #1464
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też tak cmi jak na okres, nie zwracam już na to uwagi, zwrócę uwagę na jakiś nowy objaw

Co ja mam powiedzieć jak mi dwa razy w jakimś odstepie czasu zszedl taki glut galarety, a ja tak sobie czop wyobrazam ale spoko

Kciuki zacisniete nie wiedziałam jak to okreslic, czy to można zobaczyć po usg czy po badaniu normalnym, chodzi mi czy wiecie mniej więcej czy dzidziol już tam jest. Moja była wcześniej, ale przesunela się do góry teraz chyba znowu tam zeszla i znowu już mi daje czadu, zaraz mi kubek z jogurtem spadnie z brzucha

Czy tak panikuje... 34 tydzień to luksus już w porównaniu do 28 w którym lekarz zaczął mnie straszyć... Więc luzik, tylko wkurza mnie to po prostu... ten ból :P

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny kciuki za wszystkie wizyty ))

Ja mam dzisiaj niby na 9 ale jeszcze 7osob przede mna

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
Omg, masakra! Dobrze że u mojego gina max 15 minut poślizgu jest zawsze
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-07, 09:06   #1465
marcylina
Wtajemniczenie

Alloffkowa kumpela pessar miala pol ciazy..zdjeli w 37tc- miala rodzic w ciagu kilku dni.. urodziła po terminie, nawet oxy nie dzialalo na tego malego chlopca..musieli cc zrobic bo uparciuch chcial zostac w brzuchu
Stary 2016-06-07, 09:07   #1466
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Alloffkowa kumpela pessar miala pol ciazy..zdjeli w 37tc- miala rodzic w ciagu kilku dni.. urodziła po terminie, nawet oxy nie dzialalo na tego malego chlopca..musieli cc zrobic bo uparciuch chcial zostac w brzuchu
Eeej no nie, tak się nie bawie! Nie chce mieć cesarki z tego powodu :P
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-07, 09:09   #1467
marcylina
Wtajemniczenie

Nie życzę! ..ale sama widzisz kto tu rzadzi )
Stary 2016-06-07, 09:10   #1468
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Jeeeny dziewczyny, jak ja mam rozmawiać z teściową, która wypytuje kiedy ona ma wziąć urlop zeby pomóc przy małym? A skąd ja mam wiedzieć kiedy maly się urodzi? Może juz w czerwcu a może dopiero w drugiej połowie lipca? I w czym na początku ktoś może pomóc? Dziecko i tak większość czasu przy piersi, musimy sie poznać i zgrać, wolałabym miec spokój. Mąż będzie z nami. Średnio na początku widzę miejsce dla teściowej.
Stary 2016-06-07, 09:10   #1469
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam

chill, mnie tak boli dość mocno, w szpitalu twierdzą że jeszcze trochę nie urodzę. Zobaczymy co na to lekarka dziś, czy też będzie tak optymistyczna

Cytat:

Mnie raz, ale jak się okazuje przez zamknięta szyjkę, więc raczej słaby czop :p

Misia kciuki

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 09:10   #1470
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie życzę! ..ale sama widzisz kto tu rzadzi )
Biorąc pod uwagę jaka złośliwa jest moja córka to może tak być... :P
Zresztą dużo z Was mi to wróży wiedźmy jedne
Oliwka 21.07.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości