NPR, obliczanie dni p³odnych - w±tek zbiorczy! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi zwi±zane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2006-05-12, 12:49   #121
obca
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 413
Dot.: pytanie o dni plodne

wiesz..polecam forum NPR http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906

tam mo¿na porozmawiaæ na temat róznych takich w±tpliwo¶ci (które nazywam bajkami)..

w skrócie NPR opiera siê w³a¶nie na udowodnionych badaniami faktach: w fazie poowulacyjnej sex jest w pe³ni bezpieczny.. nie ma mo¿liwo¶ci ¿eby plemniki sobie przeczeka³y do kolejnego cyklu..

to co opisa³a¶ mo¿e mieæ rózne wyt³umaczenia, choæby:

- krwawienie okoloowulacyjne które mo¿na pomyliæ z miesi±czk±
- krwawienie podczas pierwszych miesiêcy ci±¿y (zdarza siê, choæ mo¿e byæ gro¼ne dla p³odu)
- no taki typowo ludzki powód.. nie zawsze mo¿na wierzyæ wszystkiemu co siê s³yszy

i naprawdê polecam tamto forum.. s± tam osoby "obcykane" z tematem w sposób powiedzia³abym perfekcyjny..

pozdrawiam ciep³o
obca jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-05-12, 13:06   #122
Marilyn
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 418

Cytat:
Napisane przez karolca
obca to w takim razie wyja¶nij mi fenomen zap³odnienia w czasie kiedy nie by³o stosunku? i to juz PO okresie?
Co, niby okres by³ u ju¿ zap³odnionej kobiety tylko o tym nie wiedzia³a? W±tpiê w takie przypadki a ci±¿± bez stosunku jest czêstym powodem rozwodów. Bo jak facet moze uwierzyc kobiecie ze jest w ci±zy skoro go nie by³o?! (delegacja). znam taki przypadek ale facet okaza³ siê normalnym i swojej zonie wierzy³. A o takiej mo¿liwosci dowiedzieli siê od lekarza.
Nasze organizmy potrafi± rzeczy, o których nam siê nie ¶ni.
Gdyby¶ przeczyta³a uwa¿nie, potrafiê przezyc tyle czasu zagrzebane w nablonku miêsni g³adkich. (biologia siê k³ania).

teraz odpowiem tobie bezposrednio na Twoje pytanie skad wiem. Z zycia kochana, z zycia.
Nie ma mozliwo¶ci, ¿eby plemnik "zagnie¼dzi³ siê" w drogach rodnych kobiety. Miesi±czki u kobiet, które s± ju¿ w ci±zy to wcale nie takie rzadkie zjawisko.
Marilyn jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-05-12, 13:07   #123
karolca
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 30 611

krwawienie okoloowulacyjne ktore mozna pomylic z miesi±czk±... ale ono, jak sama nazwa wskazuje, nie wystêpujê w tym czasie w którym powinien zacz±æ sie normlany okres. Wiec hmm... w jaki sposob mozna je pomylic z miesi±czk±

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obra¿aj.
karolca jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-05-12, 13:12   #124
margitta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 442

Cytat:
Napisane przez karolca
Cos jeszcze mi siê przypomnia³o. Chyba do¶æ wa¿nego. Je¶li chodzi o dni plodne, to zaleca sie doliczenie przynajmniej 2-3 dni przed jajeczkowaniem i nawet tydzien PO jajeczkowaniu. Gdyz w tym czasie jest najwiêksze prawdopodobnieñstwo zaplodnienia.
No w³a¶nie. 14 dni przed koñcem cyklu wystêpujê owulacja, a nie dni p³odne. Za dni p³odne uwa¿a siê w³a¶nie jeszcze nawet 4 dni przed i po. Pamiêtaj te¿, ¿e teoretycznie szansa na zap³odnienie istnieje przez ca³y cykl.
Stary 2006-05-12, 13:15   #125
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolca
krwawienie okoloowulacyjne ktore mozna pomylic z miesi±czk±... ale ono, jak sama nazwa wskazuje, nie wystêpujê w tym czasie w którym powinien zacz±æ sie normlany okres. Wiec hmm... w jaki sposob mozna je pomylic z miesi±czk±
To ja mam do Ciebie pytanie...z czego, ¿e tak powiem, "¿yj±" pleminiki zagrzebane w nab³onku? co je odzywia przez 20 dni? Pasozytuj± w macicy czy jak?
No i - jakim cudem opieraja sie pr±dowi krwi menstruacyjnej? Mo¿e one maj± jakie¶ specjalne przyssawki, albo haczyki?
Stary 2006-05-12, 13:44   #126
karolca
Zakorzenienie

Jak wszystko w przyrodzie, tak samo plemniki potrafi± przetrwac niesprzyjaj±ce warunki ¶rodowiskowe (niewazne czy wewn±trz organizmu sie to dzieje czy na zewn±trz).
Podam przyk³ad na schemacie dzia³ania wirusów.
Gdy dostaja sie do organzmu nie musisz od razu zachorowaæ, prawda?
Warunki w naszym organizmie do jego przetrwania tez nie zawsze sa korzystane wiec musi sie "chronic". cos na przykladzie czlowieka przed zimnem.
W momencie nastania idealnych warunków rozwojowych wirus zaczyna swoj± dzia³alno¶æ.
Na takiej wlasnie zasadzie przezywaja inne drobnoustroje, bakterie i wreszcie nasze kochane plemniczki.

Wyzej by³o o tym, ze to niemozliwe.
To moje panie, wytlumaczcie mi w takim razie jak mozna wytlumaczyæ ci±¿ê, skoro w miesi±cu X ludzie sie kochali etc. Pozniej byl okres, miesi±c Y, a w miesi±cy Z kobieta dowiedziala siê, ze jest w ci±zy. Prawdopodobne zaplodnienie okreslane jest na miesiac Y... ale wtedy nie by³o zblizenia.
Wiem, jest to nielogiczne i teoretycznie niemozliwe. Ale jednak zadarzaja sie takie "ewenementy". A wiadomo, ze dobry ginekolog-poloznik bardzo trafnie moze okreslic datê poczêcia, szczegolnie gdy kobieta wie, kiedy ma dni plodne :P
takie jest moje zdanie, z którym nikt nie musi sie zgadzac.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obra¿aj.
Stary 2006-05-12, 13:50   #127
margitta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 442

Cytat:
Napisane przez karolca
To moje panie, wytlumaczcie mi w takim razie jak mozna wytlumaczyæ ci±¿ê, skoro w miesi±cu X ludzie sie kochali etc. Pozniej byl okres, miesi±c Y, a w miesi±cy Z kobieta dowiedziala siê, ze jest w ci±zy. Prawdopodobne zaplodnienie okreslane jest na miesiac Y... ale wtedy nie by³o zblizenia.
Nie wiem sk±d wziê³a¶ taki przypadek? Bo ja np pierwszê s³yszê. Masz prawo do w³asny pogl±dów, ale tu nie chodzi o zdanie tylko o fakt. Jest stwierdzone, ¿e plemnik ¿yje tyle i tyle w najbardziej nawet sprzyjaj±cych warunkach i umiera. A jest to oko³o 72 godzin. Wydaje mi siê, ¿e by³o to badane od wielu lat i wybacz, ale twoje zdanie w konfrontacji z naukowacami chyba jest mniej znacz±ce.

Niby kobieta jak wspó³¿y³a to powinna siê pewnie jeszcze przez miesi±c zabezpieczaæ, bo plemnik tylko czeka na okazje w ukryciu?

I nie ma co porównywaæ bakterii i drobnoustrojów, które chorób zreszt± nie wywo³uj± jak wirusy. Wirysy s± specyficzn± grup± i maj± niewiele wspólnego z plemnikami.
Stary 2006-05-12, 13:58   #128
karolca
Zakorzenienie

Question Dot.: pytanie o dni plodne

To w takim razie jak mi wytlumaczysz ciaze u znajomej. Jej m±¿ by³ w tym czasie w delegacji w Warszawie (budowa hipermarketu) i nie by³o go w domu prawie przez 3 miesi±ce (przez co musialam z mê¿em szukac innego ¶wiadka). W tym czasie M. zasz³a w ci±¿e.
nie by³o czego¶ takiego jak zdrada, wiec wyja¶nijcie mi wiêc w jaki sposob pojawila sie ta ci±¿a?!

A po badaniach jakie przesz³a jasno wynika³o ze do zaplodnienia dosz³o w czasie, jak nie bylo mê¿a i seksu. Proszê, wyt³umaczcie mi to! Mo¿e powinna uwa¿aæ, bo jest wiatropylna? Albo obojnak?!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obra¿aj.
Stary 2006-05-12, 14:16   #129
asia26
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 208
GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

oko³o 12 -13 dzieñ cyklu to twoje dni p³odne

asia26
asia26 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-05-12, 14:28   #130
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolca
To w takim razie jak mi wytlumaczysz ciaze u znajomej. Jej m±¿ by³ w tym czasie w delegacji w Warszawie (budowa hipermarketu) i nie by³o go w domu prawie przez 3 miesi±ce (przez co musialam z mê¿em szukac innego ¶wiadka). W tym czasie M. zasz³a w ci±¿e.
nie by³o czego¶ takiego jak zdrada, wiec wyja¶nijcie mi wiêc w jaki sposob pojawila sie ta ci±¿a?!

A po badaniach jakie przesz³a jasno wynika³o ze do zaplodnienia dosz³o w czasie, jak nie bylo mê¿a i seksu. Proszê, wyt³umaczcie mi to! Mo¿e powinna uwa¿aæ, bo jest wiatropylna? Albo obojnak?!
Napisa³as pare postów ni¿ej, ¿e biologia siê k³ania - otóz odno¶nie budowy wirusów i zasad ich trwania w organizmie zostaje mi tylko powtórzyc - biologia siê k³ania.
co do ci±¿y znajomej...czy para ta zrobi³a testy DNA? Czy ojciem dziecka jest na pewno m±¿ kobiety?
Bo s± trzy wyj¶cia: albo zasz³a w ci±¿e przed wyjazdem m꿱, albo go po prostu zdradzi³a albo nosi w sobie/nosi³a nastêpcê Chrystusa... Przy czym to ostatnie uwa¿am za ma³o prawdopodobne
Stary 2006-05-12, 14:44   #131
karolca
Zakorzenienie

Tak, robili testy DNA. A pocz±tek ci±¿y "przypada³" na drugi miesiac nieobecno¶ci mê¿a. Akurat wtedy pomagala mi w kuchnii w przygotowaniach slubnych wiec prawie ze sob± mieszka³y¶my. Dlatego w³asnie probujê powiedziec, ze cos takiego jest mozliwe. Jak? wszystko obalone i juz sama nie wiem. Moze znajdzie sie tutaj jakas mama, ktora mialam podoby "przypadek"?
Bo "objawienia" tez nie mia³a

pozdrawiam.
i mam nadzieje, ze ktos bedzie wiedzial cos na ten temat

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obra¿aj.
Stary 2006-05-12, 15:39   #132
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolca
Tak, robili testy DNA.
to siê przejêli
Obstawiam nadal, ¿e kobieta by³a w ci±¿y wcze¶niej, b³êdy lekarskie zdarzaj± siê znacznie czê¶ciej ni¿ cuda
Stary 2006-05-12, 16:51   #133
karolca
Zakorzenienie

bledy,owszem zdarzaja sie ale chyba nie moze sie lekarz pomylic az o dwa miesiace?!
szczegolnie ze dobrze wyznaczyl termin porodu (rozbierznosc kilku dni).
Dziêkujê

Ano przejeli sie. a ty bys sie nie przejela? jezeli dziecko pojawia sie nie wiadomo jak... szczegolnie ze meza nie ma w domu... wiem, zycie plata rozne niespodzianki :/

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obra¿aj.
Stary 2006-05-12, 18:55   #134
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolca
bledy,owszem zdarzaja sie ale chyba nie moze sie lekarz pomylic az o dwa miesiace?!
Dziêkujê

Ano przejeli sie. a ty bys sie nie przejela? jezeli dziecko pojawia sie nie wiadomo jak... szczegolnie ze meza nie ma w domu... wiem, zycie plata rozne niespodzianki :/
Czekam w takim razie na opiniê lekarza, bo przypadek znajomej by³by chyba ewenementem na skalê ¶wiatow± I wszystkie NPR- y szlag by trafi³ ostatecznie
a btw...gdzie i za ile zrobili testy? mo¿e wiesz? znam kogo¶ kto jest zainteresowany potwierdzeniem ojcostwa...
Stary 2006-05-12, 19:26   #135
obca
Zadomowienie

a co do krwawieñ oko³oowulacyjnych i miesi±czki to nie wiem jak mo¿na je pomyliæ bo ich nie mylê ale czyta³am o tym trochê..

i chodzi oczywi¶cie o sytuacjê gdy takie krwawienie wystêpuje w dniu "przewidywanej" miesi±czki - kobieta my¶li ¿e to okres..a to w³a¶nie najbardziej p³odny czas w cyklu..

pozdrawiam

p.s. mi poza Chrystusem przychodza na my¶l jeszcze kosmici
Stary 2006-05-12, 19:42   #136
Fresa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 25 976

Cytat:
Napisane przez karolca
Dziêkujê

A mo¿e na bazarze kupi³a te wynki,teraz wszystko mo¿na kupiæ.S± dowody,prawa jazdy,dyplomy...to czemu by nie mia³o byæ wyników DNA?

Fresa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-05-12, 22:19   #137
cziki
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 136

Wpisujesz tu potrzebne dane a komputer sam obliczy
Mo¿na sobie tak te¿ sprawdziæ kiedy wypadnie okres
http://www.milosc.god.pl/kalendarz.htm
cziki jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-05-12, 23:33   #138
Fresa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 25 976

Cytat:
Napisane przez cziki
Wpisujesz tu potrzebne dane a komputer sam obliczy
Mo¿na sobie tak te¿ sprawdziæ kiedy wypadnie okres
http://www.milosc.god.pl/kalendarz.htm
Hehehe,dobre ,a masz mo¿e stronkê ,¿eby obliczyæ szóstkê w lotka

Fresa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-05-13, 20:28   #139
cziki
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 136

Cytat:
Napisane przez Fresa
Hehehe,dobre ,a masz mo¿e stronkê ,¿eby obliczyæ szóstkê w lotka
Nie wiem co Cie tak roz¶mieszy³o, ja go uzywam ¿eby wiedzieæ kiedy mi wypadnie okres i zawsze siê sprawdza, a jak sobie sama próbuje obliczaæ to nie daje rady.
A co do szóstki w lotka to chciwo¶æ to z³a cecha :P
cziki jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-05-14, 17:18   #140
pstycka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4

¯eby obliczyæ kiedy wystêpuj± dni p³odne,trzeba bardzo dok³adnie obserwowaæ swój organizm i zapoznaæ siê z metod± naturalnego planowania rodziny. Powinnas mieæ co najmniej 12 obserwowanych cykli miesi±czkowych,¿eby to z pewno¶ci± stwierdziæ!Nie wolno polegaæ na tym co mówia inne kobiety bo u ka¿dej jest troche inaczej i do tego ma na to wp³yw wiele dodatkowych czynników-stres, choroba itd.To nie ma nic wspólnego z obliczeniami liczbowymi,bo w ka¿dym cyklu jest inaczej i mo¿esz to stwierdziæ tylko na podstawie regularnych obserwacji! Polecam dobr± literaturê na ten temat-np. ksi±¿eczkê pani Kramarek Naturalna Metoda Planowania Rodziny.Pozdrawiam
pstycka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-05-14, 17:35   #141
primavera
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 552

Cytat:
Napisane przez pstycka
¯eby obliczyæ kiedy wystêpuj± dni p³odne,trzeba bardzo dok³adnie obserwowaæ swój organizm i zapoznaæ siê z metod± naturalnego planowania rodziny. Powinnas mieæ co najmniej 12 obserwowanych cykli miesi±czkowych,¿eby to z pewno¶ci± stwierdziæ!Nie wolno polegaæ na tym co mówia inne kobiety bo u ka¿dej jest troche inaczej i do tego ma na to wp³yw wiele dodatkowych czynników-stres, choroba itd.To nie ma nic wspólnego z obliczeniami liczbowymi,bo w ka¿dym cyklu jest inaczej i mo¿esz to stwierdziæ tylko na podstawie regularnych obserwacji! Polecam dobr± literaturê na ten temat-np. ksi±¿eczkê pani Kramarek Naturalna Metoda Planowania Rodziny.Pozdrawiam
Zgadzam siê z twoj± wypowiedzi±
(jedno "ale" - wystarczy 6 obserwowanych cykli)

A na "komputerowych Obliczankach" mo¿na polegaæ jak na wró¿eniu z fusów - one bazuj± na tzw "kalendarzyku", który przez NPR traktowany jest tylko jako metoda HISTORYCZNA.
primavera jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-05-14, 17:36   #142
nestka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 467

ja mam pytanie, czy maj±c cykle z rozbie¿no¶ci± 3 dni czyli raczej nieregularne, mog± na ok 3 dni przed miesi±czk± wyst±piæ dni p³odne? (termin miesi±czki obliczony zosta³ na podstawie kalendarzyka gdzie podaje siê d³ugo¶æ najkrótszego i najd³u¿szego cyklu).
nestka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-05-14, 17:55   #143
obca
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nestka
ja mam pytanie, czy maj±c cykle z rozbie¿no¶ci± 3 dni czyli raczej nieregularne, mog± na ok 3 dni przed miesi±czk± wyst±piæ dni p³odne? (termin miesi±czki obliczony zosta³ na podstawie kalendarzyka gdzie podaje siê d³ugo¶æ najkrótszego i najd³u¿szego cyklu).
je¶li cykle s± nieregularne to tym bardziej nie mo¿na robiæ wyliczanek :0

nawet przy cyklu regularnym jak w zegarku zawsze mo¿e zdarzyæ siê, ¿e akurat w danym miesi±cu organizm zrobi niespodziankê i owulacja wystapi w innym dniu ni¿ przewidywany.. je¿eli kto¶ nie mo¿e sobie pozwoliæ na ruletkê musi o tym pamiêtaæ

je¿eli chce siê wiedzieæ czy owulacja ju¿ by³a czy dopiero bêdzie najpro¶ciej (choæ to znów pewne uproszczenie) robiæ pomiary temperatury (codziennie rano o tej samej porze, np. w ustach)..
- w okolicy owulacji (najczê¶ciej nied³ugo po niej) temperatura podnosi siê o co najmniej 0,2 stopnia i taka podwy¿szona utrzymuje siê a¿ do miesi±czki .. ¿eby mieæ pewno¶æ ¿e to w³a¶nie takie podwy¿szenie stosuje siê pewne regu³y opisywane w publikacjach NPRu - najlepiej poczytaæ sobie o tym trochê.. bo jednak kobiecy organizm ma wiele ciekawych "mechanizmów" dzia³ania

pozdrawiam
Stary 2006-05-14, 17:58   #144
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestka
nestko- po pierwsze, to masz cykle regularne!
(nieregularne s± wtedy, gzy ró¿nica pomiêdzy najd³u¿szym a najkrótszym z ostatnich 6 cykli wynios³a powy¿ej 6 dni).

Po drugie- takie obliczenie to ¿adne obliczenie i równie skuteczna jest szklana kula.
Je¶li wiesz, kiedy by³o owulacja- to mo¿na obliczyæ, kiedy bêdzie miesi±czka i czy masz teraz dni p³odne czy nie; bez tej informacji jest to niemo¿liwe.

Dla wszystkich dziewczyn maj±cych pytania odno¶nie obliczeñ/ wyliczeñ i metod naturalnych-polecam zapoznanie siê z tymi stronami:
http://www.lmm.pl/
http://www.npr.prolife.pl/
Stary 2006-05-14, 18:02   #145
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca
temperatura podnosi siê o co najmniej 0,2 stopnia i taka podwy¿szona utrzymuje siê a¿ do miesi±czki
Nie zawsze- u czê¶ci kobiet dzieñ przed miesi±czka temperatura spada
Stary 2006-05-14, 18:11   #146
nestka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 467

a czy mogê której¶ z Was zadzac pytanie ale na priv ?
nestka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-05-14, 18:17   #147
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestka
a czy mogê której¶ z Was zadzac pytanie ale na priv ?
Pewnie, ze tak
Stary 2006-05-14, 18:33   #148
obca
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez primavera
Nie zawsze- u czê¶ci kobiet dzieñ przed miesi±czka temperatura spada
zgadza siê i dlatego polecam zag³êbienie siê w szczegó³y w bardziej profesjonalnych publikacjach

zreszt± juz po 1-2 cyklach kobieta widzi jak to wszystko u niej dzia³a
Stary 2006-05-17, 04:41   #149
magdahh
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6
sluz plodny

mam pytanie jak to wlasciwie jest z tym sluzem plodnym ja tak naprade jako takiego nie mam tzn przjrzystego i rozciagliwego, czy to ma jakies wieksze znaczenie?
magdahh jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-05-17, 16:47   #150
bisskit
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 89
Dot.: sluz plodny

jakie znaczenie? zale¿y o co chodzi
bisskit jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Ginekologia

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2019-08-02 23:56:11

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.