|
|
#121 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny ! Uwaga ! Pilne !
Dziewczyny jeżeli któaś z was ma psa a zapewne wiele
To ostrzegam was drogie wizażanki że mój piesek jest chory na babejszoze ;( Myślałam że jeszcze nie ma kleszczy a niestety ;( Dzisiaj dzień krytyczny jeżeli przetrwa do jutra to sie wyliże ;( mam nadzieje że tak Proszę was nie bądźcie takie głupie jak ja i już dziś zacznijce chronić przed kleszczami ! I t jak najlepiej!
|
|
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dziewczyny ! Uwaga ! Pilne !
Współczuję !! 3maj się ... oj te kleszcze paskudne ..
Mam nadzieję , że preparat owadobójczy wystarczy ? żeby zabiezpieczyc pieska ? ...
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
Przykro mi mam nadzieje że się piesek wyliże
Właśnie słyszałam że już są kleszczeW poniedziałek musze iśc do weta po kropelki dla moich 3 futerek. Trzymam kciuki za psiaka |
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzenon!! Musicie być silni! I wierzyć!! Mój piesio miał babeszjozę we wrześniu zeszłego roku. Okropnie to wyglądało ale szybka diagnoza i leczenie dały oczekiwany efekt. Musisz go dużo poić żeby nerki płukać!! Ja mojemu dawałam wodę łyżeczką i bardzo często go znosiliśmy (nie miał siły sam chodzić) na dwór na siusianie. Trzymamy kciuki za piesia!!
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Moj pies jest zabezpieczony caly czas. Jeszcze w grudniu z tego co pamietam nie bylo porzadnych przymrozkow ktore pohamowalyby wstretne kleszczory i do naszego weterynarza trafil psiak z kleszczami. Tak wiec ja Klare caly czas zabezpieczalam.
Ja polecam FRONTLINE. Mozna kupic w kroplach albo w aerozolu. Wg mnie i wielu innych osob najbardziej skuteczny. Nie dajcie sie nabrac na obrozki w sklepie zoologicznym, one nic nie daja. |
|
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
Te obroze to nic nie daja zgadzam się ... tylko przeciera sie zwierzaczkom futerko od tego ;/ Moja kotka w zeszłym roku miała kleszcza choć na jej szyi była ta obróżka niby owadobójcza :/
|
|
#127 |
|
Rozeznanie
|
Też znalazłam dziś wstrętnego kleszczora
Natychmiast kropelki!!! |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
Ja też swoim kupiłam w grudniu kropelki,właśnie z tymi przymrozkami tak było że ich nie było hehe.
Podobno właśnie kleszcze były. Właśnie sprawdziłam 9.12 podawane kropelki były. A pytanko mam ile te kropelki działają????????? |
|
|
|
|
#129 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zaraz sprawdzę swoje pieski, czy nie mają jakiś kleszczy, a i koty też
dziękuję za ostrzeżenie.
|
|
#130 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
Wstretne są te kleszcze!! U mnie jest jakaś plaga...w zeszłym roku mój pies zachorował na padaczke i lekarz powiedział, że to właśnie od kleszczy
To już 4 pies na moim osiedlu, który ma padaczke. Okropne robale! Mam nadzieję, że Twój zwierzak wróci do zdrowia |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny dzięuje naprawde z całego serca ;*
Nawet nie dopuszczam myśli że Rufuska może nie być Narazie nie widze poprawy ale może za dużo wymagam podaje mu wode z b compositum tak jak zalecił vet
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
frontline nie działa
w ostatnie wakacje. preparat zakraplał wet.
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
wersta, ponoć nie ma środka który by zabezpieczył nasze psy w 100% przed kleszczami, ale frontline jest najskuteczniejszy. Mój pies jest zakraplany co ok. 10-11 tygodni, regularnie i cały rok na okrągło i w zeszłym roku miał tylko jednego kleszcza (byliśmy na urlopie w okolicach Lublina, w dziczy totalnej, same lasy i krzaczory a tam ponoć jest ZAGŁĘBIE zarażonych kleszczy) i niestety to był TEN z babeszjozą...
Zuzenon - mocno wierzymy, że Twój psiak wyzdrowieje. Rufuskowi przesyłamy wirtualne głasie i mizianka!!
|
|
#135 |
|
Konto usunięte
|
Mój pies wczoraj złapał dwa kleszcze
Byliśmy z nim u weta, posmarował mu czymś kark i powiedział, że to go zabezpieczy na miesiąc, za miesiąc mamy przyjść znowu. Mam nadzieję, że psiakowi nic nie będzie
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mimo wszystko polecam frontline, bo sprawdzilismy po prostu wiele produktow i on sie sprawdzil najlepiej. |
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupulismy najwieksze opakowanie aerozolu (chyba 250 ml) co starczylo nam w zasadzie na rok uzywania. W calym Klarci zyciu zlapala 2 kleszcze, bylo to w gorach bylo bardzo duzo kleszczorow. Oba kleszcze nie wypily ani kropli krwi i zostaly unicestwione przez preparat znajdujacy sie na skorze. Z Klara wychodzimy do lasu za blokiem zwykle codziennie. Wiec jest psem mozno narazonym na zlapanie kleszcza. Koszt najwiekszego opakowania to kolo 60-70 zl. Mozna dostac mniejsze opakowanie (chyba 100 ml) no i krople (to najczesciej wet zakrapla) ale najbardziej ekonomiczne jest to duze opakowanie. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Raróg
|
Przydatny wątek o środkach przeciw kleszczom: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=112587 ;
kiedy zwierzak złapie już kleszcza: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...light=kleszcze
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uwaga - kleszcze i BABESZIOZA
uwaga na kleszcze. w tym roku juz sa, bo dzis moj kot przyniosl jednego w skorze. myslalam, ze jeszcze wczesnie na kupowanie nowej obrozy przeciwkleszczowej, ale widocznie najwyzszy czas.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
zuzenon, jak z psiakiem? Nic nie piszesz...
|
|
#141 |
|
Przyczajenie
|
Cześć.Jeżeli już tak sie stanie , że kleszcz jest to należy go złapać dość mocno palcami lub pensetką i kręcić w prawo powoli.Po 2,3 obrotach kleszcz wyjdzie cały .Zdezynfekować i mieć nadzieję ,że obędzie się bez komplikacji.Bardzo niedobrze jest kleszcza wyrywać , bo pozostaje głowa i może spowodować infekcję ropn a skóry .Choroby , które przenoszą kleszcze mogą wystąpić u zwierzęcia niezależnie od tego jak zostanie usunięty.
|
|
#142 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie - co jest lepsze - krople jakieś czy obroża? Co taniej wyjdzie? I jakie krople/obroże polecacie?
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Według opinii mojego veta i innych właścicieli psów najskuteczniejszy jest Frontline. Nie jest tani niestety.
betita - kleszcze wykręca się w przeciwną stronę do ruchu wskazówek zegara. Czyli w lewo. Poza tym nie wyobrażam sobie jak można łapać kleszcza palcami i go wykręcić?? Kto ma tyle siły w palcach żeby to dziadostwo utrzymać? Przecież kleszcz jest za mały i wyślizguje się z palców. Do tego celu stosuje się specjalne szczypczyki które "same" trzymają kleszcza i wtedy można łatwo kręcić.
|
|
#144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja swoim psiakom kupuje zawsze kropelki,działają. W zeszłym roku i w tym kupiłam FIPREX,nie było żadnych problemów. Cena 18zł. Obroży nigdy nie uzywałam to nie wiem. |
|
|
|
|
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
kiara a na jaką wagę te krople za tą cenę? Bo ja za frontline płacę też koło 20 zł.
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
Na kleszcze co miesiąc,a na pchły co 3 miesiące.Wet mówił że to producent daje tyle gwarancji.
Wcześniej o tym nie wiedziałam i dawałam raz na sezon,i działały cały czas. A te były od 20kg do 40kg (18zł) |
|
|
|
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
A ile się tych kropli zapuszcza? Bo ja raz kupiłam jakieś u weterynarza i na jedną aplikacje szła cała tubka, która kosztowała właśnie ok. 25 zł. Przepraszam, że tak o wszystko pytam, ale chcę znaleźć jak najbardziej wydajny (ale przede wszystkim DOBRY) środek.
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój psiak waży 29kg,i dawałam całą tubke.Reszcie to samo bo się mieszczą w tej granicy do 40kg. Zależy ile twój psiak waży.Wet napewno ci powie ile masz dać. U mnie się sprawdził FIPREX. |
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

To ostrzegam was drogie wizażanki że mój piesek jest chory na babejszoze ;( Myślałam że jeszcze nie ma kleszczy a niestety ;( Dzisiaj dzień krytyczny jeżeli przetrwa do jutra to sie wyliże ;( mam nadzieje że tak 

Mam nadzieję , że preparat owadobójczy wystarczy ? żeby zabiezpieczyc pieska ? ...

56...54...53...52...51...50 

Nawet nie dopuszczam myśli że Rufuska może nie być
Byliśmy z nim u weta, posmarował mu czymś kark i powiedział, że to go zabezpieczy na miesiąc, za miesiąc mamy przyjść znowu.