|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część V
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#122 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
u nas noc ok (znowu po Camilli) i dzień też ok szkoda tylko, że przysnęła o 18 i spała do 19 bo spać ją i to w trudach odkładaliśmy po 22za to TZ tak posmakowało sushi mojego wyrobu, że w ciągu dwóch tygodni robiłam już 3 raz teraz siedzę i zamawiam paczki - kliknęłam już gemini, zaraz kliknę sanki od moich rodziców pod choinkę dla Nadii a potem będę robić zamówienie książeczkowe Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
palcem też nie pokazuję - rączkę wyciąga i jeszcze wywraca tak wierzchem do góry ale palcem nic nie pokazuje także takCytat:
o mamuniu jaki cyrk - mam nadzieję, że chociaż w nocy będziecie mieć spokój po takich przebojach wieczornychCytat:
Cytat:
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Eyo super że nocka ok
mój Maks też zaczyna rozumieć jak mówię nie wolno i kiwam palcem Odespała se matka w dzień to teraz nie umie zasnąć #matceniedogodzisz# Sent from my HTC Desire 310 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#124 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja bym zapytala lepiej czym mama Kajunie dzis nakarmila Cytat:
bez gier i zabaw camilie tez daje i spi lepiej w pierwszej polowie nocy niz pozniej... Tylko ja taka zuamatka ze sie ciesze ze maciek do zloba idzie?
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Just, a co to Kai się stało???
|
|
|
|
#126 |
|
Wtajemniczenie
|
Just, poszalala Kaja
U mnie pada śnieg, tak ładnie się zrobiło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też #zuamatka, B nie idzie ale zazdroszczę wszystkim, których dzieci idą i nie umiem doczekać się tego momentu.
Noc taka sobie. Budził się 3 razy do północy ale potem spał ciągiem do 6.20.... Mnie dalej katar męczy więc i tak się nie wyspałam. |
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
sQ jadę omówić adaptacje, pierwszy tydzień Niny w żłobku, koszty, czy wózek można zostawić, czy ją dokarmia jak nie będzie chciała nic jeść, co jest do wyprawki potrzebne i poproszę o listę cioć, żeby dokładnie wiedzieć, kto się nią zajmuje.
Ja się cieszę, że wracam do zarabiania, ludzi itd, ale smuci mnie, że już nie będę obserwować, jak się rozwija. Teraz widzę nawet drobne postępy i tego mi będzie brakować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do postępów to tłumaczę sobie to tak, że przecież nie będę świadoma co B robi w żłobku/u babci więc jak zrobi coś nowego w domu to dla mnie to i tak będzie pierwszy raz i zobaczę przecież postępy. Boli mnie jedynie fakt, że będę miała okazję na obserwowanie go max 2h dziennie jedynie. |
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017
- część V
Hej
U nas nocka lepsza. Nie wiem co to ostatnio było, ale na szczęście dziś spała. A czy któraś z Was, tak jak ja, idzie na wychowawczy? Wysłane z mojego myPhone Cube przy użyciu Tapatalka
|
#131 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lutówki 2017
- część V
Cytat:
Js planuje iść na wychowawczy do września. Od września będzie niania a ja wracam na 6 h do pracy. Starsza do pkola. U nas noc masakra Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale widzę go na sali zabaw. Widzę jak się świetnie bawi da radę przypomnij mi od kiedy Niniuniusia idzie? Kojarzy mi się połowa stycznia... My wg planu od 5.2...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej
U nas noc ok. Tez dalam camilie na noc. Kaja takie psikusy ?! Nie wierze ! A ja Wam powiem, ze mi sie nie chce isc do pracy ![]() Od poczatku ciazy na l4 a teraz macierzynski. wiadomo, ze wiecej pieniedzy mialam jak pracowalam.. po macierzynskim jak cos to mysle o wlasnym biznesie ale sie zobaczy. Chyba ze bede w ciazy
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Od czwartku w lidlu fajne książeczki dla dzieci np. Pucio, albo seria Na ulicy Czeresniowej, w super cenach! 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Rehabilitantka stwierdziła, że Kaja przymierza się do wstawania A gdzie w tym wszystkim raczkowanie ja się pytam?! Ale spoko, powoli i raczkowanie zaczyna ogarniać. Idzie do przodu, ale póki co jeszcze bardzo niezgrabnie i powoli. Więc ćwiczymy dalej
|
|
|
|
#136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u nas drzemka
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pucio, Czereśniowa, Mamoko (mniej mi się podoba od czereśniowej), pod ziemią/pod wodą, jakieś takie małe typu pierwsze 100 słów. Sporo tego
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oddałam jak miał 8 miesiecy i nie moglam sie doczekac
Takze spoko A teraz jak widze, jak Luca lubi tam byc to w ogole juz lepiej mi. Dobrze je i spi i to najwazniejsze. Co do jedzenia - mamy juz 3 posilki stałe i trzy razy KP w dzien i raz w nocy. Tzn kp 0 8, obiad o 11, kp, owoce 15, zupka o 18 i KP na noc, plus jedno w dzien. Super wszystko zjada ALE tylko ulubione. Dzis mialam podejscie do ryby, jedna lyzeczka i fujoza. Takze marchew, dynia, kurczak, ryz, kalafior, ziemniak to nasz repertuar. No i banan z jablkiem. I tak codziennie
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a w jakich cenach te ksiazeczki w lidlu?
Pozdrawiam z sasiedniego watku mam marcowych ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#142 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
u nas noc bez Camilli i o dziwo spokój ale zęba dalej nie ma na wierzchu więc dzisiaj będzie kolejna ruletka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Eyo, pewnie! Ja staram sie nie porownywac, wiadomo, ze to jest bardzo stresujace, jak masz swiadomosc ze twoje dziecko placze i nie moze sie odnalesc, ale jak widac jest nadzieja
|
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś Janek ma na obiad indyka, ziemniaki i surówkę z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem. Zobaczymy ile zje, a ile będzie na podłodze 😁
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
Pozdrawiamy 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle to siedzę sobie teraz i rysuje elementy na tipi i na suchy basen bo stwierdziłam, że będę bohaterem domu i sama zrobię te dwie rzeczy dla Nadii na święta - póki co rozplanowuję sobie ile potrzeba na to materiału i powiem wam jedno - już wiem skąd te ceny
|
|
#146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takze zaraz Kaja może śmigać ![]() Cytat:
Przechodziłam kolo Lidla i mysle sobie "nie ma jeszcze ksiazeczek to nie ide". Zajrze jutro, może coś się uchowa. Odwołuje to co napisałam wczoraj. Młoda wieczorem zaczęła robić brawo Z tego powodu usypianie trwalo godzinę. Co sobie przysypiala to nagle brawo z miną "matka, sama chciałaś" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do pracy to ja będę wracać, dziecko i pracować dalej kilka godzin... Więc i tak i tak będę miała coś do zrobienia więc niech mi chociaż płacą 100% a nie 3/4. Choć koleżanka polecala, mówiła że sovie pilnowała że pracuje 3 tygodnie a 1 nie... Tylko że to nie daje tego co ja chce... Co mi po 1 w domu jak w pozostałe 3 Maciek będzie w żałobie 9h dziennie? Masakra. Będę musiała przemyśleć, policzyc. Luzbiejszy miesiące będę brała homeoffice i go odbierala wczesnej po prosty raz ja raz mąż i jakoś to będzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() sQ my jednak dobieralismy zlobek pod dom, bo oboje myslimy o zmianie pracy i bylaby wtopa jakby po zmianie żłobek byl w innej części miasta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Kaja śpi już ponad 2,5h. Nie wiem co ze sobą zrobić
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

przeżywam tą Twoją Ninke w żłobku jakbym swoje dziecko posylala

szkoda tylko, że przysnęła o 18 i spała do 19 bo spać ją i to w trudach odkładaliśmy po 22
często słyszę żeby już robić drugie bo potem ciężko w pieluchy wrócić, ale one mi najmniej przeszkadzają. Najbardziej mi snu brakuje

palcem też nie pokazuję - rączkę wyciąga i jeszcze wywraca tak wierzchem do góry ale palcem nic nie pokazuje
także tak
o mamuniu jaki cyrk - mam nadzieję, że chociaż w nocy będziecie mieć spokój po takich przebojach wieczornych
Kaja no co Ty takie psikusy?

- część V

A gdzie w tym wszystkim raczkowanie ja się pytam?!