Lutówki 2017 ❤ - część V - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-10, 22:37   #121
MartaMagda
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część V

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Kochana jestem z Tobą przeżywam tą Twoją Ninke w żłobku jakbym swoje dziecko posylala

Justi o mamuniu Kaja powojowala za całe 11 miesięcy

Sent from my HTC Desire 310 using Wizaz Forum mobile app

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-12-10, 23:16   #122
eyo
Zakorzenienie

u nas noc ok (znowu po Camilli) i dzień też ok Nadia już pięknie zjada to co jej naszykuję, i z łyżeczki i ze swojej rączki a ja co raz rzadziej dostaję jedzeniem w twarz także jest postęp szkoda tylko, że przysnęła o 18 i spała do 19 bo spać ją i to w trudach odkładaliśmy po 22

za to TZ tak posmakowało sushi mojego wyrobu, że w ciągu dwóch tygodni robiłam już 3 raz ale w sumie praktycznie samo zdrowe więc czemu nie

teraz siedzę i zamawiam paczki - kliknęłam już gemini, zaraz kliknę sanki od moich rodziców pod choinkę dla Nadii a potem będę robić zamówienie książeczkowe ale nie daliśmy dzisiaj Camilli i się boję co będzie w nocy ale też nie chce jej tego non stop dawać...

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
(...)
Ja też często słyszę żeby już robić drugie bo potem ciężko w pieluchy wrócić, ale one mi najmniej przeszkadzają. Najbardziej mi snu brakuje
(...)
gdyby pampersy to był największy problem to ja bym mogła przedszkole mieć albo jakby tak urodzić dziecko, które ma już zęby - biorę i nie zadaję pytań

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Moja siostra jest w ciąży

gratulacje

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Czuję się jakby mi ktoś sypnął piaskiem w oczy. Spałam może 3 godz.
Hania obudziła się przed 22..zasnęła dopiero po 2.
Obudziła sie o 4, potem jakoś zasnęła , obudziła się o 6. Potem jej sie za chwilkę przysnęło i obudziła się o 7....koniec spania.(...)
oby dzisiaj było lepiej

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
(...)

I też tak z rozczuleniem obserwuję, ze dzieciaczki już takie mądre. Zaczynają kojarzyć przedmioty z nazwą, wiedzą co gdzie jest w domu, do czego co służy. Jaś jak znalazł szczotke Tosi do włosów to zaczął sobie do głowy przykładać i czesac 😀. A dopiero co takie malutkie były.

(...)
też mnie to rozczula zwłaszcza to jak Nadia reaguje na zakazy - widzę, że ona już ogarnia "nie wolno", zaczyna się wahać zanim coś zrobi jak tak powiem (głównie chodzi o jedzenie chusteczek/książek itp. generalnie Nadia jest fanką diety papierowej) a jak ją "przyłapię" na grzebaniu przy regale z książkami to aż podskakuje z wrażenia i zaczyna na czworakach uciekać

Cytat:
Napisane przez Ania_Frania1 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku mało pisze bo dużo się dzieje pozytywnie
Pozdrawiamy serdecznie wszystkich z Asią

najważniejsze, że pozytywnie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku

U nas czas zapie*rza jak szalony. Na wszystko brakuje czasu.
Młoda zasuwa jak szalona, wstaje przy wszystkim.
Trochę się martwię tylko, bo nie robi papa (chociaż codziennie robimy tacie do pracy) ani brawo. Nie pokazuje też paluszkiem nic Niby ma czas, ale wiecie...

Gratuluje wszystkim ciekawych planów na 2018
Mnie się chce płakać na samą myśl jakby to było. Zwłaszcza, ze wszystkie moje dolegliwości na 90% by sie powtorzyly, pewnie jeszcze ze zdwojoną siłą. Takze Marysia zostanie jedna jedyna chyba.

Nadia robiła papa przez jakiś tydzień miesiąc temu i od tamtej pory nic, zero palcem też nie pokazuję - rączkę wyciąga i jeszcze wywraca tak wierzchem do góry ale palcem nic nie pokazuje za to dzisiaj zaklaskała jak ją TZ podnosił do góry nad sobą a co ciekawe na siedząco klaskać nie potrafi nie mówi ani "mama" ani "tata" za to non stop słyszę coś w stylu "jadzia" oraz "edzio" także tak

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Kaja jest śpiąca, więc daje jej jeść. Podczas jedzenia strzela kupe giganta. Po jedzeniu ulała na siebie i na mnie, więc ją przebieram w nową piżamę i ogarniam kupe. Zapięłam body, Kaja ulewa. ZNOWU. Ulana jest łącznie z włosami, więc wkładam ją do wanny. Kąpie, ubieram body. Odkładam ją do łóżeczka i słyszę.. kupe. ZNOWU. Więc przebieram. ZNOWU. Okazuje się że nie wszystko trafiło w pampersa, więc zmieniam kolejne body. Odkładam ją do łóżeczka a ona oczy jak 5 zł. Rozbudziła się. No nie możliwe.. Kurtyna.

No to się wyżaliłam.

o mamuniu jaki cyrk - mam nadzieję, że chociaż w nocy będziecie mieć spokój po takich przebojach wieczornych

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Witam się dopiero teraz. Dzisiaj udało mi się wyspac do 10. Mąż wziął rano Alę, a mi dał pospać

Gratulacje!
mój TZ dzisiaj zrobił tak samo i też wylegiwałam się do 10

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
O rany, współczuję!

Jadę jutro do żłobka ustalać terminy i inne rzeczy Źle mi z tym

ja sobie już tłumaczę, że dla Nadii będzie lepiej jak będę pracować (bo chociażby stać nas na własny dom a nie mieszkanie kątem u moich rodziców a przecież po pracy będę jej poświęcać czas), myślę sobie, że może przynajmniej nie będzie takim odludkiem jak ja (bo ja raczej z tych aspołecznych osób, lubię w domu siedzieć a z towarzystwa na żywo to pasuje mi pies ) - no generalnie nic nie robię tylko wynajduję powody dla których "to dobrze, że idzie do żłobka" chociaż przyznam bez bicia, jakbym wygrała teraz w lotka to w życiu bym jej do żłobka nie oddała no ale co zrobić, zarabiać trzeba a tak realnie pociesza mnie głównie to, że nie tak dawno temu inne dziewczyny miały tylko 6 msc z dzieckiem do dyspozycji

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-10, 23:31   #123
sreberko4
Zakorzenienie

Eyo super że nocka ok mój Maks też zaczyna rozumieć jak mówię nie wolno i kiwam palcem

Odespała se matka w dzień to teraz nie umie zasnąć #matceniedogodzisz#

Sent from my HTC Desire 310 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2017-12-10, 23:35   #124
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
My dziś pierniczki robiliśmy

Jestem wyczerpana po ostataniej nocy. W dzień spała tylko godzinę.
Aż się boję dzisiejszej nocy

Wysłane z mojego myPhone Cube przy użyciu Tapatalka
bedzie dobrze !!

Cytat:
Kaja jest śpiąca, więc daje jej jeść. Podczas jedzenia strzela kupe giganta. Po jedzeniu ulała na siebie i na mnie, więc ją przebieram w nową piżamę i ogarniam kupe. Zapięłam body, Kaja ulewa. ZNOWU. Ulana jest łącznie z włosami, więc wkładam ją do wanny. Kąpie, ubieram body. Odkładam ją do łóżeczka i słyszę.. kupe. ZNOWU. Więc przebieram. ZNOWU. Okazuje się że nie wszystko trafiło w pampersa, więc zmieniam kolejne body. Odkładam ją do łóżeczka a ona oczy jak 5 zł. Rozbudziła się. No nie możliwe.. Kurtyna.

No to się wyżaliłam.

ło mamo !!

Cytat:
O rany, współczuję!

Jadę jutro do żłobka ustalać terminy i inne rzeczy Źle mi z tym

o musze tez isc ! O co edziesz pytac?

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
o mamuniu! mama anielska cierpliwość Kaja no co Ty takie psikusy?
ja bym zapytala lepiej czym mama Kajunie dzis nakarmila

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość

u nas noc ok (znowu po Camilli) i dzień też ok Nadia już pięknie zjada to co jej naszykuję, i z łyżeczki i ze swojej rączki a ja co raz rzadziej dostaję jedzeniem w twarz także jest postęp szkoda tylko, że przysnęła o 18 i spała do 19 bo spać ją i to w trudach odkładaliśmy po 22

za to TZ tak posmakowało sushi mojego wyrobu, że w ciągu dwóch tygodni robiłam już 3 raz ale w sumie praktycznie samo zdrowe więc czemu nie

teraz siedzę i zamawiam paczki - kliknęłam już gemini, zaraz kliknę sanki od moich rodziców pod choinkę dla Nadii a potem będę robić zamówienie książeczkowe ale nie daliśmy dzisiaj Camilli i się boję co będzie w nocy ale też nie chce jej tego non stop dawać...

gdyby pampersy to był największy problem to ja bym mogła przedszkole mieć albo jakby tak urodzić dziecko, które ma już zęby - biorę i nie zadaję pytań

gratulacje

oby dzisiaj było lepiej

też mnie to rozczula zwłaszcza to jak Nadia reaguje na zakazy - widzę, że ona już ogarnia "nie wolno", zaczyna się wahać zanim coś zrobi jak tak powiem (głównie chodzi o jedzenie chusteczek/książek itp. generalnie Nadia jest fanką diety papierowej) a jak ją "przyłapię" na grzebaniu przy regale z książkami to aż podskakuje z wrażenia i zaczyna na czworakach uciekać

najważniejsze, że pozytywnie

Nadia robiła papa przez jakiś tydzień miesiąc temu i od tamtej pory nic, zero palcem też nie pokazuję - rączkę wyciąga i jeszcze wywraca tak wierzchem do góry ale palcem nic nie pokazuje za to dzisiaj zaklaskała jak ją TZ podnosił do góry nad sobą a co ciekawe na siedząco klaskać nie potrafi nie mówi ani "mama" ani "tata" za to non stop słyszę coś w stylu "jadzia" oraz "edzio" także tak

o mamuniu jaki cyrk - mam nadzieję, że chociaż w nocy będziecie mieć spokój po takich przebojach wieczornych

mój TZ dzisiaj zrobił tak samo i też wylegiwałam się do 10

ja sobie już tłumaczę, że dla Nadii będzie lepiej jak będę pracować (bo chociażby stać nas na własny dom a nie mieszkanie kątem u moich rodziców a przecież po pracy będę jej poświęcać czas), myślę sobie, że może przynajmniej nie będzie takim odludkiem jak ja (bo ja raczej z tych aspołecznych osób, lubię w domu siedzieć a z towarzystwa na żywo to pasuje mi pies ) - no generalnie nic nie robię tylko wynajduję powody dla których "to dobrze, że idzie do żłobka" chociaż przyznam bez bicia, jakbym wygrała teraz w lotka to w życiu bym jej do żłobka nie oddała no ale co zrobić, zarabiać trzeba a tak realnie pociesza mnie głównie to, że nie tak dawno temu inne dziewczyny miały tylko 6 msc z dzieckiem do dyspozycji
ja zgosilam wczoraj swiatło do zera (ciemno jak w ) i pierwszy raz od daaawna byla to noc ze wstawał, piers,spał bez gier i zabaw
camilie tez daje i spi lepiej w pierwszej polowie nocy niz pozniej...

Tylko ja taka zuamatka ze sie ciesze ze maciek do zloba idzie?
Stary 2017-12-10, 23:49   #125
Escorpio
Zakorzenienie

Just, a co to Kai się stało???
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 00:17   #126
minula
Wtajemniczenie

Just, poszalala Kaja

U mnie pada śnieg, tak ładnie się zrobiło.

minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 07:49   #127
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Ja też #zuamatka, B nie idzie ale zazdroszczę wszystkim, których dzieci idą i nie umiem doczekać się tego momentu.

Noc taka sobie. Budził się 3 razy do północy ale potem spał ciągiem do 6.20.... Mnie dalej katar męczy więc i tak się nie wyspałam.
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-12-11, 08:13   #128
MartaMagda
Zakorzenienie

sQ jadę omówić adaptacje, pierwszy tydzień Niny w żłobku, koszty, czy wózek można zostawić, czy ją dokarmia jak nie będzie chciała nic jeść, co jest do wyprawki potrzebne i poproszę o listę cioć, żeby dokładnie wiedzieć, kto się nią zajmuje.

Ja się cieszę, że wracam do zarabiania, ludzi itd, ale smuci mnie, że już nie będę obserwować, jak się rozwija. Teraz widzę nawet drobne postępy i tego mi będzie brakować.

Stary 2017-12-11, 09:20   #129
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się cieszę, że wracam do zarabiania, ludzi itd, ale smuci mnie, że już nie będę obserwować, jak się rozwija. Teraz widzę nawet drobne postępy i tego mi będzie brakować.
Ja jak wrócę do pracy będę zarabiała mniej niż teraz

A co do postępów to tłumaczę sobie to tak, że przecież nie będę świadoma co B robi w żłobku/u babci więc jak zrobi coś nowego w domu to dla mnie to i tak będzie pierwszy raz i zobaczę przecież postępy. Boli mnie jedynie fakt, że będę miała okazję na obserwowanie go max 2h dziennie jedynie.
Stary 2017-12-11, 09:41   #130
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 - część V

Hej

U nas nocka lepsza. Nie wiem co to ostatnio było, ale na szczęście dziś spała.

A czy któraś z Was, tak jak ja, idzie na wychowawczy?

Stary 2017-12-11, 09:47   #131
Ania_Frania1
Rozeznanie

Dot.: Lutówki 2017 - część V

Cytat:
Hej

U nas nocka lepsza. Nie wiem co to ostatnio było, ale na szczęście dziś spała.

A czy któraś z Was, tak jak ja, idzie na wychowawczy?

Hej,
Js planuje iść na wychowawczy do września. Od września będzie niania a ja wracam na 6 h do pracy. Starsza do pkola.

U nas noc masakra

Ania_Frania1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-11, 09:57   #132
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
sQ jadę omówić adaptacje, pierwszy tydzień Niny w żłobku, koszty, czy wózek można zostawić, czy ją dokarmia jak nie będzie chciała nic jeść, co jest do wyprawki potrzebne i poproszę o listę cioć, żeby dokładnie wiedzieć, kto się nią zajmuje.

O te postępy też mam... I że tak jak ja uczę pokazania kotka w książce tak pieska j słonia nauczy ciocia. Że czasami nawet nie będę świadoma że moje dziecko coś umie ale widzę go na sali zabaw. Widzę jak się świetnie bawi da radę przypomnij mi od kiedy Niniuniusia idzie? Kojarzy mi się połowa stycznia... My wg planu od 5.2...

Stary 2017-12-11, 09:58   #133
malawrednioszka
Zakorzenienie

Heeej
U nas noc ok. Tez dalam camilie na noc.
Kaja takie psikusy ?! Nie wierze !
A ja Wam powiem, ze mi sie nie chce isc do pracy
Od poczatku ciazy na l4 a teraz macierzynski. wiadomo, ze wiecej pieniedzy mialam jak pracowalam.. po macierzynskim jak cos to mysle o wlasnym biznesie ale sie zobaczy. Chyba ze bede w ciazy

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 10:03   #134
anolta
Zakorzenienie

Od czwartku w lidlu fajne książeczki dla dzieci np. Pucio, albo seria Na ulicy Czeresniowej, w super cenach! 😊

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
O te postępy też mam... I że tak jak ja uczę pokazania kotka w książce tak pieska j słonia nauczy ciocia. Że czasami nawet nie będę świadoma że moje dziecko coś umie ale widzę go na sali zabaw. Widzę jak się świetnie bawi da radę przypomnij mi od kiedy Niniuniusia idzie? Kojarzy mi się połowa stycznia... My wg planu od 5.2...

Janek idzie od 1 września dopiero, ale też wiem, ze będzie tam super się bawił, on tak lubi ludzi, inne dzieci, na pewno się tam odnajdzie 😊. No i my mamy taki luksus, ze tak pracujemy z mezem plus pomoc teściowej, ze Janek tak jak Antosia będzie żłobku od 7 do 13/14 max. Także idealne rozwiązanie 😊.

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 10:46   #135
justkonev
Zakorzenienie

Dzień dobry Wróciłyśmy z rehabilitacji, więc wzięłam się za śniadanie i kawkę.
Rehabilitantka stwierdziła, że Kaja przymierza się do wstawania A gdzie w tym wszystkim raczkowanie ja się pytam?! Ale spoko, powoli i raczkowanie zaczyna ogarniać. Idzie do przodu, ale póki co jeszcze bardzo niezgrabnie i powoli. Więc ćwiczymy dalej
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 11:00   #136
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Od czwartku w lidlu fajne książeczki dla dzieci np. Pucio, albo seria Na ulicy Czeresniowej, w super cenach! 😊

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Janek idzie od 1 września dopiero, ale też wiem, ze będzie tam super się bawił, on tak lubi ludzi, inne dzieci, na pewno się tam odnajdzie 😊. No i my mamy taki luksus, ze tak pracujemy z mezem plus pomoc teściowej, ze Janek tak jak Antosia będzie żłobku od 7 do 13/14 max. Także idealne rozwiązanie 😊.

chcialabym zeby Macius byl wlasnie do 14... ale w moim zawodzie powrot na 3/4 oznacza tyle ze robisz to samo, zarabiasz mniej

Cytat:
Rehabilitantka stwierdziła, że Kaja przymierza się do wstawania A gdzie w tym wszystkim raczkowanie ja się pytam?! Ale spoko, powoli i raczkowanie zaczyna ogarniać. Idzie do przodu, ale póki co jeszcze bardzo niezgrabnie i powoli. Więc ćwiczymy dalej
o ! no i pojdzie, pojdzie, na 2

u nas drzemka
Stary 2017-12-11, 12:23   #137
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:

Adaptację zaczynamy 22.01. Ja się o Ninę nie martwię. Mnie boli, że jak ją zawiozę na 7:20 to odbiorę ją o 16:45... o 17.40 będziemy w domu i zostaje nam godzina do jej pójścia spać. Liczę, że może od marca teściowa 3 dni w tygodniu będzie ją odbierać o 14:30 po obiadku. Bo do teściów dojadę z pracy w 15 min. Jeszcze mogę z szefem zagadać, czy będę mogła pracować w godz. 7:00-15:00. Zwłaszcza latem to by było fajne.

Stary 2017-12-11, 12:38   #138
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
U nas juz dzisiaj były Pucio, Czereśniowa, Mamoko (mniej mi się podoba od czereśniowej), pod ziemią/pod wodą, jakieś takie małe typu pierwsze 100 słów. Sporo tego
Stary 2017-12-11, 12:54   #139
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja oddałam jak miał 8 miesiecy i nie moglam sie doczekac Takze spoko A teraz jak widze, jak Luca lubi tam byc to w ogole juz lepiej mi. Dobrze je i spi i to najwazniejsze.

Co do jedzenia - mamy juz 3 posilki stałe i trzy razy KP w dzien i raz w nocy. Tzn kp 0 8, obiad o 11, kp, owoce 15, zupka o 18 i KP na noc, plus jedno w dzien. Super wszystko zjada ALE tylko ulubione. Dzis mialam podejscie do ryby, jedna lyzeczka i fujoza.
Takze marchew, dynia, kurczak, ryz, kalafior, ziemniak to nasz repertuar. No i banan z jablkiem. I tak codziennie
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-11, 13:13   #140
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
U nas juz dzisiaj były Pucio, Czereśniowa, Mamoko (mniej mi się podoba od czereśniowej), pod ziemią/pod wodą, jakieś takie małe typu pierwsze 100 słów. Sporo tego
Właśnie przed chwilą wróciłam z Lidla i u nas też już były 😊.

2017 - synek
Stary 2017-12-11, 13:18   #141
fruktola
Raczkowanie

Dziewczyny a w jakich cenach te ksiazeczki w lidlu?
Pozdrawiam z sasiedniego watku mam marcowych ☺

fruktola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 13:41   #142
eyo
Zakorzenienie

u nas noc bez Camilli i o dziwo spokój ale zęba dalej nie ma na wierzchu więc dzisiaj będzie kolejna ruletka

Cytat:
(...)
ja zgosilam wczoraj swiatło do zera (ciemno jak w ) i pierwszy raz od daaawna byla to noc ze wstawał, piers,spał bez gier i zabaw
camilie tez daje i spi lepiej w pierwszej polowie nocy niz pozniej...

czesto dajesz Camillie? w sensie ile dni pod rząd?

Cytat:
Ja jak wrócę do pracy będę zarabiała mniej niż teraz

A co do postępów to tłumaczę sobie to tak, że przecież nie będę świadoma co B robi w żłobku/u babci więc jak zrobi coś nowego w domu to dla mnie to i tak będzie pierwszy raz i zobaczę przecież postępy. Boli mnie jedynie fakt, że będę miała okazję na obserwowanie go max 2h dziennie jedynie.
bardzo mi się podoba Twoje tłumaczenie

Cytat:
(...)

oj rozwiązanie z wychodzeniem o 13/14 jest świetne ale u nas nijak nie ma jak tego zorganizować

Cytat:
Nadia praktycznie w tym samym czasie zaczęła wstawać i raczkować - i tak od miesiąca sobie chodzi przy meblach a po podłodze raczkuje także spokojnie - samo wstawanie nie przekreśla raczkowania

Cytat:
chcialabym zeby Macius byl wlasnie do 14... ale w moim zawodzie powrot na 3/4 oznacza tyle ze robisz to samo, zarabiasz mniej
(...)
u mnie tak samo, nie ilość godzin jest istotna tylko to co jest zrobione - jakbym pracowała na 3/4 to co bym nie zrobiła w pracy to bym robiła w domu a szczerze to już wolę Nadie zostawić na chwilę dłużej w żłobku i potem poświęcić jej 100% uwagi niż chodzić ciągle w nerwach, że coś jeszcze trzeba zrobić

Cytat:
Adaptację zaczynamy 22.01. Ja się o Ninę nie martwię. Mnie boli, że jak ją zawiozę na 7:20 to odbiorę ją o 16:45... o 17.40 będziemy w domu i zostaje nam godzina do jej pójścia spać. Liczę, że może od marca teściowa 3 dni w tygodniu będzie ją odbierać o 14:30 po obiadku. Bo do teściów dojadę z pracy w 15 min. Jeszcze mogę z szefem zagadać, czy będę mogła pracować w godz. 7:00-15:00. Zwłaszcza latem to by było fajne.

przynajmniej to jest jakiś plan ja przez ostatnie cyrki ze żłobkiem to nawet planu już nie mam...

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja oddałam jak miał 8 miesiecy i nie moglam sie doczekac Takze spoko A teraz jak widze, jak Luca lubi tam byc to w ogole juz lepiej mi. Dobrze je i spi i to najwazniejsze.

Co do jedzenia - mamy juz 3 posilki stałe i trzy razy KP w dzien i raz w nocy. Tzn kp 0 8, obiad o 11, kp, owoce 15, zupka o 18 i KP na noc, plus jedno w dzien. Super wszystko zjada ALE tylko ulubione. Dzis mialam podejscie do ryby, jedna lyzeczka i fujoza.
Takze marchew, dynia, kurczak, ryz, kalafior, ziemniak to nasz repertuar. No i banan z jablkiem. I tak codziennie
Twój Luca mnie bardzo pociesza tym, że radzi sobie w żłobku mimo trudnych początków - tłumaczę sobie, że skoro Luca dał radę to i Nadia rade da

15.02.2017 ♥
Stary 2017-12-11, 14:05   #143
Opiumalfa
Zakorzenienie

Eyo, pewnie! Ja staram sie nie porownywac, wiadomo, ze to jest bardzo stresujace, jak masz swiadomosc ze twoje dziecko placze i nie moze sie odnalesc, ale jak widac jest nadzieja
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 14:17   #144
anolta
Zakorzenienie

U nas dziś Janek ma na obiad indyka, ziemniaki i surówkę z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem. Zobaczymy ile zje, a ile będzie na podłodze 😁

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez fruktola Pokaż wiadomość
Dziewczyny a w jakich cenach te ksiazeczki w lidlu?
Pozdrawiam z sasiedniego watku mam marcowych ☺

Pucio i Ulica Czeresniowa 24-26 zl, a inne to nie wiem 😊.

Pozdrawiamy 😊

2017 - synek
Stary 2017-12-11, 14:19   #145
eyo
Zakorzenienie

w ogóle to siedzę sobie teraz i rysuje elementy na tipi i na suchy basen bo stwierdziłam, że będę bohaterem domu i sama zrobię te dwie rzeczy dla Nadii na święta - póki co rozplanowuję sobie ile potrzeba na to materiału i powiem wam jedno - już wiem skąd te ceny no ale tak czy siak wyjdzie mnie to samej gdzieś za 1/3 - 1/2 ceny sklepowej także wezmę się i zrobię

15.02.2017 ♥
Stary 2017-12-11, 14:22   #146
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Moj TZ w ogóle nie raczkowal
Takze zaraz Kaja może śmigać
Cytat:
O nie!
Przechodziłam kolo Lidla i mysle sobie "nie ma jeszcze ksiazeczek to nie ide". Zajrze jutro, może coś się uchowa.

Odwołuje to co napisałam wczoraj. Młoda wieczorem zaczęła robić brawo Z tego powodu usypianie trwalo godzinę. Co sobie przysypiala to nagle brawo z miną "matka, sama chciałaś"

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 14:24   #147
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

U nas taki sam plan dnia. Dlatego będzie chodził do żłobka bliżej pracy jak domu,, w aucie bo w aucie ale dłużej z nami będzie...

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość

u nas noc bez Camilli i o dziwo spokój ale zęba dalej nie ma na wierzchu więc dzisiaj będzie kolejna ruletka

czesto dajesz Camillie? w sensie ile dni pod rząd?

bardzo mi się podoba Twoje tłumaczenie

oj rozwiązanie z wychodzeniem o 13/14 jest świetne ale u nas nijak nie ma jak tego zorganizować

Nadia praktycznie w tym samym czasie zaczęła wstawać i raczkować - i tak od miesiąca sobie chodzi przy meblach a po podłodze raczkuje także spokojnie - samo wstawanie nie przekreśla raczkowania

u mnie tak samo, nie ilość godzin jest istotna tylko to co jest zrobione - jakbym pracowała na 3/4 to co bym nie zrobiła w pracy to bym robiła w domu a szczerze to już wolę Nadie zostawić na chwilę dłużej w żłobku i potem poświęcić jej 100% uwagi niż chodzić ciągle w nerwach, że coś jeszcze trzeba zrobić

przynajmniej to jest jakiś plan ja przez ostatnie cyrki ze żłobkiem to nawet planu już nie mam...

Twój Luca mnie bardzo pociesza tym, że radzi sobie w żłobku mimo trudnych początków - tłumaczę sobie, że skoro Luca dał radę to i Nadia rade da
Chyba teraz była 4 nic ale myślę że już niepotrzebnie. Ładnie spał. To homeopatyczne to chyba nie ma jakiś 3-5dnk max? A dajesz na noc czy w nocy jeszcze też?

Co do pracy to ja będę wracać, dziecko i pracować dalej kilka godzin... Więc i tak i tak będę miała coś do zrobienia więc niech mi chociaż płacą 100% a nie 3/4. Choć koleżanka polecala, mówiła że sovie pilnowała że pracuje 3 tygodnie a 1 nie... Tylko że to nie daje tego co ja chce... Co mi po 1 w domu jak w pozostałe 3 Maciek będzie w żałobie 9h dziennie? Masakra. Będę musiała przemyśleć, policzyc. Luzbiejszy miesiące będę brała homeoffice i go odbierala wczesnej po prosty raz ja raz mąż i jakoś to będzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-12-11, 15:18   #148
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
U nas taki sam plan dnia. Dlatego będzie chodził do żłobka bliżej pracy jak domu,, w aucie bo w aucie ale dłużej z nami będzie...

Chyba teraz była 4 nic ale myślę że już niepotrzebnie. Ładnie spał. To homeopatyczne to chyba nie ma jakiś 3-5dnk max? A dajesz na noc czy w nocy jeszcze też?

Co do pracy to ja będę wracać, dziecko i pracować dalej kilka godzin... Więc i tak i tak będę miała coś do zrobienia więc niech mi chociaż płacą 100% a nie 3/4. Choć koleżanka polecala, mówiła że sovie pilnowała że pracuje 3 tygodnie a 1 nie... Tylko że to nie daje tego co ja chce... Co mi po 1 w domu jak w pozostałe 3 Maciek będzie w żałobie 9h dziennie? Masakra. Będę musiała przemyśleć, policzyc. Luzbiejszy miesiące będę brała homeoffice i go odbierala wczesnej po prosty raz ja raz mąż i jakoś to będzie

Sq, a przerwa na karmienie? Zawsze to godzinka do przodu

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-11, 15:34   #149
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Eyo, pewnie! Ja staram sie nie porownywac, wiadomo, ze to jest bardzo stresujace, jak masz swiadomosc ze twoje dziecko placze i nie moze sie odnalesc, ale jak widac jest nadzieja
Luca daje mi nadzieję
Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Moj TZ w ogóle nie raczkowal
Takze zaraz Kaja może śmigać
O nie!
Przechodziłam kolo Lidla i mysle sobie "nie ma jeszcze ksiazeczek to nie ide". Zajrze jutro, może coś się uchowa.

Odwołuje to co napisałam wczoraj. Młoda wieczorem zaczęła robić brawo Z tego powodu usypianie trwalo godzinę. Co sobie przysypiala to nagle brawo z miną "matka, sama chciałaś"

Brawo!!! Jak te dzieci potrafią zaskoczyć

sQ my jednak dobieralismy zlobek pod dom, bo oboje myslimy o zmianie pracy i bylaby wtopa jakby po zmianie żłobek byl w innej części miasta.

Stary 2017-12-11, 16:26   #150
justkonev
Zakorzenienie

Kaja śpi już ponad 2,5h. Nie wiem co ze sobą zrobić

justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości