panny lekkich obyczajów....? Co to sie na tym świecie dzieje :| - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-08-22, 15:21   #121
Edycia15
Raczkowanie

GG do Edycia15
Dot.: panny lekkich obyczajów....? Co to sie na tym świecie dzieje :|

Nastolatko moim zdaniem to jednak tobie brakuje inteligencji. Myslisz że tobie gwałt sie nie przydarzy bo się " cnotliwie" ubierasz. Mylisz się, każda z nas może być potencjalną ofiarą gwałtu. Po prostu nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi, nawet wracając wieczorem z pracy lub szkoły.
Jest w tobie bardzo dużo złości i agresji skoro piszesz że gwałt jest usprawiedliwiony. Przemoc nigdy nie jest usprawiedliwiona i to powinien każdy zrozumieć, ale do tego trzeba zmiany mentalności takich ludzi jak ty.
Trzeba zrozumieć że faceci to nie zwierzęta i mają mózgi więc powinni ich używać.
Zresztą zadna dziewczyna idąc ulicą w upalny dzień i widząc faceta bez koszulki ( to dopiero negliż) nie rzuca się za najblizszym rogiem na niego bo jest prawie nagi.
Pozdrowienia
Edycia15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 15:24   #122
roxsi
Raczkowanie

Chciałabym się dowiedzieć droga Nastolatko jaki był wogóle cel założenia przez ciebie tego wątku bo właściwie nic dobrego z tego nie wychodzi , kulturalna wymiana opini na temat dziewczyn lubiących bardziej odważne stroje przemieniła się za pośrednictwem twojej osoby w totalną błazenade i wypisywanie rzeczy które wielu ludzi mogą bardzo zranić. Zapamiętaj raz na zawsze nikt nie ma prawa naruszać twego ciała wbrew twojej woli chodz byś nawet nago spacerowała po ulicy , taki wyczyn to zwykłe przestępstwo i nie można tego tolerować a tym bardziej starać się to tłumaczyć .
Choć sama zapewne stringów na wieszku nie nosisz to raczej główką też za często nie ruszasz.
roxsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 15:32   #123
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edycia15
Nastolatko moim zdaniem to jednak tobie brakuje inteligencji.
Czytałas regulamin?
Stary 2006-08-22, 15:39   #124
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agamazzi
DLACZEGO NIE POKAZYWAC PIEKNA, POKI SIE JE MA

A poza tym, Gusta nie podlegaja dyskusji...
Bardzo mądrze powiedziane Agamazzi- popieram na całej linii.

Cytat:
Napisane przez capuccino

Czyli patrząc na Twoją wypowiedź jeżeli skrytykuje kogoś, ze chodzi z brzuchem na wierzchu, z którego "wylewa" sie tłuszcz, ponieważ wyda mi się to obrzydliwe, tzn, że jej zazdroszcze? . To, ze nie lubie wystających stringów, tzn ze ja jej zazdroszcze, bo sama nie mogę ubrać tych stringów, czy jak?
Polecam ponowną lekturę moich wypowiedzi na ten temat-bo jak widzę nie zrozumiałaś ich.Więc do Twojej wypowiedzi się nie ustosunkuję.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 15:51   #125
giganciara
Rozeznanie

GG do giganciara

Hmmm, rozumiem, mnie też irytuje widok tzw. lampucer.
Ale... "wielce skrzywdzone, że zgwałcone"??!! Ze co?! Rany, jak tak można.

Rozumiem - oburzać się przykładowo na widok jaki ujrzałam na koncercie plenerowym z okazji dni miasta - ubrane jak prostytutki dziewczynki ok 13 lat (zimno jak nie wiem, ja sama w polarze i dzinsach), koncert się jeszcze nie zaczął, całkiem jasno, a te przy jakimś ogrodzeniu heftają, jedna leży w swoich wymiotach na ziemi, a obok na ławce starsi chłopcy, chyba koledzy, zero reakcji. - to jest coś.

Ale widok różowych lampucer to codzienność. Więc po co się oburzać? Ja się tylko po cichu podśmiewuję i to mi wystarcza

"uczę się sztuki życia, hip-hop to mój sensei.."

giganciara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 15:54   #126
sylwónia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NaStoLatKa :)
No ku...rde
Może i tobie jest żal komentowac, ale ja nie żałuje takich Barbie, co ubiorą sie prowokująco, potem sie upiją ( yy czasem że niby do drinka cos wsypano. Jestem zdania że najlepiej nic nie pic a jak pic to patrzec na kieliszek jak w sufit!!!) a nastepnie wielce skrzywdzone bo zgwałcone.

Coście sie tych kompleksów przyczepiły?? same je macie .

I chyba mam prawo wyrażać swoje zdanie????
Masz prawo wyrażać swoje zdanie dopoki nikogo nie obrażasz czy bezpodstawnie nie oceniasz. A chyba przekroczyłaś tę subtelną granicę.

W kwestii merytorycznej: tabletka gwałtu ISTNIEJE , nikt jej nie wymyślił , by potem oskarżać biednych facetów , ofiary wyuzdanych "foczek" o to że dali upust swoim pierwotnym instynktom. Bo tak to chyba w Twoich oczach wygląda. Mam nadzieję, że nie będziesz miała pecha się z nią spotkać. Bo łatwo wydawać sądy, krystalizować sobie poglądy siedząc przed monitorem komputera. To wszystko jednak weryfikuje życie, czasem bardzo szybko.
Dlaczego nic nie pić? do soku tez można dosypac co się chce. Niekoniecznie musi to być alkohol. Nic nie pić, bo pijąc prowokujesz faceta, by wrzucił Ci coś do szklanki? By Cie zgwałcił? I sama będziesz sobie winna? To mamy rozumieć przez Twoją wypowiedź?

Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
sylwónia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 15:54   #127
Edycia15
Raczkowanie

GG do Edycia15

Czytałam regulamin.
Co nie zmienia faktu że mam prawo powiedziec to co myślę o wypowiedzi Nastolatki i o jej podejściu do przemocy seksualnej. Zrobiłam to zresztą najdelikatniej jak mogłam.
Jeżeli złamałam regulamin to przepraszam.
Stary 2006-08-22, 15:59   #128
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Nikogo nie chcę skłócić tylko bronie dziewczyny, bo nie zasłuzyła sobie na taka jazdę po sobie
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 16:04   #129
roxsi
Raczkowanie

Pragne zauważyć że nie każda dziewczyna w różowym ubranku musi być od razu "lampucerą" choć musze przyznać że takie określenie to dla mnie nowość i dokładnego znaczenia tego słowa nie znam
Ja również nie popieram zapijaczonych 13 letnich dziewczyn tylko że to nie do końca jest ich wina ( pewnie nikt za bardzo nie zwraca na nie uwagi w domu ) , to taki wiek gdy dopiero zaczna się kształtować ich styl ubierania się.
Poza tym jak kilka razy z rzędu dopadnie ją po takiej eskapadzie zapalenie pęcherza to z pewnością się jej odechce paradować z gołym brzuchem w zime .
Stary 2006-08-22, 16:07   #130
Konto usunięte

U mnie w klasie koleżanka za taki noszenie wylądowała w szpitalu na zapalenie nerek
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 16:11   #131
roxsi
Raczkowanie

reeva nie wiem jak ty ale ja nie pozwole aby takie herezja które wypisuje Nastolatka pozostały bez odzewu , gdyby każdy miał takie poglądy jak ona to właściwie coś takiego jak prawo mogłoby wogóle nie istnieć , poniewaz każdą zbrodnie dałoby się jakoś wytłumaczyć.
Stary 2006-08-22, 16:16   #132
Konto usunięte

Owszem z tym gwałtem to przesada i może sama do tego dojdzie ale odpowiedzi innych są zbyt ostre
Stary 2006-08-22, 16:26   #133
awia
Zakorzenienie

ostre?
wypisuje farmazony
i teraz zupelnie abstrachuje od jej wypowiedzi o sposobie ubierania sie i mentalnosci facetow.

odnosze sie wylacznie do jkej ostatniej wypowiedzi o gwaltach.
ale prosze, niech wyraza glosno i dosadnie swoje zdanie
kiedys w rozmowie "na zywo" tafi na kogos, kogo gwalt dotyczy
czy na sama dziewczyne, czy na kogos z rodziny.

wtedy mysle ze usylszy na swoj temat pare slow, ktorych nam ze wzgeldu na netetykiete i regulamin napisac nie wolno, a ktore cisna sie na usta.
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 16:28   #134
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Fresa
Polecam ponowną lekturę moich wypowiedzi na ten temat-bo jak widzę nie zrozumiałaś ich.Więc do Twojej wypowiedzi się nie ustosunkuję.
Oj wierz mi, że zrozumiałam . Zresztą nie trzeba wybitnego inteligenta, aby zrozumieć Twoją wypowiedź

EOT

Nastolatko mylisz się twierdząc, że aby ktoś Ci coś dorzucił do napoju, by zostać zgwałconym trzeba mieć wyzywające ubranie. Nie życzę Ci nagłego uświadomienia w tej kwestii na własnej skórze...Polecam troszkę więcej zastanowienia nad pewnymi sprawami...Nie zawsze jest tak, ze osoba pijącąca godzi sie na to, aby ktoś ja wykorzystał...Czy to, że ktoś lubi się bawić, musi oznaczac odrazu zgodę na seks, bądz potraktowanie jak zwyczajną szmatę?

Oczywiście idąc samemu ciemną drogą w nocy w takim stroju to poniekąd prowokacja...Prowokacja, czy może nieostrożność? Niestety mamy takie czasy, że na pewne rzeczy z własnego dobra nie możemu sobie pozwolić. Nie ma też jednak gwarancji, że dziewczyna idąca w dzinsach i koszulce nie padłaby ofiarą gwałtu. Nie mniej jednak uważam, ze nagość bardziej przyciąga i odrazu wywołuje u mężczyzny jakies pobudzenie, więc taka osoba idąca ciemnym zaułkiem zapewne jest bardziej narażona na gwałt. Ktoś tu pisał, ze faceci to nie zwierzęta i powinni używać swojego mózgu...Szkoda, ze często z mózgiem wygrywa u nich coś innego
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 16:33   #135
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capuccino
Oj wierz mi, że zrozumiałam . Zresztą nie trzeba wybitnego inteligenta, aby zrozumieć Twoją wypowiedź
Nie sądzę .

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 16:36   #136
_Brzoskwinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxsi
Pragne zauważyć że nie każda dziewczyna w różowym ubranku musi być od razu "lampucerą" choć musze przyznać że takie określenie to dla mnie nowość i dokładnego znaczenia tego słowa nie znam

Poza tym jak kilka razy z rzędu dopadnie ją po takiej eskapadzie zapalenie pęcherza to z pewnością się jej odechce paradować z gołym brzuchem w zime .
Dokladnie Roxsi .
Moja klezanka z liceum miala tez problemy zdrowotne z tego powodu.Nie bylam fanka kusych bluzeczek,tata zawsze mi powtarzal : ´´zakryj te nery ´´ .
Stary 2006-08-22, 16:41   #137
Konto usunięte

Jak kobieta znajdzie sie w złym czasie w złym miejscu to niestety ale kwesta ubrania nie ma nic do rzeczy...Temat powinien poruszać problem dziewczyn, które nie dorosły do ciuchów zbyt kusych.Tyle na ten temat ode mnie
Stary 2006-08-22, 16:46   #138
majula
Zakorzenienie

Hmm pewnie kazda z Was widziała film amerykanski z gwatem zbiorowym na kobiecie bo byla prowokujaco ubrana a sprawe w sadzie wygrala i tez swojej przezyla a tego nie chciala
ale kazdy chodzi jak chce ale to nie powod do gwaltu a tym bardziej nikt sobie na to nie zasurzyl i nikomu tego nie nalerzy zyczyc i mowic ze sobie ktos na to zasurzyl bo nie.
Jka ktoras pisała że wtedy by prawa nie było
majula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 16:52   #139
roxsi
Raczkowanie

Cóż Brzoskwinko każdy uczy się na swoich błędach , ale właśnie od tego mamy w okresie dorastania naszych kochanych rodziców , aby tych błędów nie było za wiele. Jak chodziłam do podstawówki to moja mama cały czas za mną chodziła i narzekała że nie nosze rajstop pod dzinsami , oczywiście jej nie słuchałam po pierwszym zapaleniu pęcherza zaczełam nosić nawet getry pod spodnie
Stary 2006-08-22, 17:18   #140
dzustam
Zakorzenienie

Kiedyś pod względem ubraniowym byłam monotematyczna, z wiekiem się rozwijam i moja szafa czasami jest uzupełniana o bluzkę z wieeelkim wycięciem czy krótką spódnicę. Prawie każda kobieta ma w sobie małą księżniczkę, która stroi się przed lusterem. Jedne dziweczyny są zachwycone sobą w etno-ubraniach (długa kiecka, luźna bluzka) inne popadną w zachwyt na widok przykusej spódniczka i bluzki składającej sie z 6 sznurków.
dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 17:26   #141
dzustam
Zakorzenienie

Ale muszę wam powiedzieć, że miałam "przyjemność" pracować z pewną panią, która pomimo swych 40 lat ubierała się niczym 13 letnia dziewczynka. Dekold po pępek, krótka spódnica, klapiszonki na szpileczce, tapir blond pod sam sufit, pewnie niejedno solarium utrzymywało się dzięki niej... A do tego nie dało się z nią wytrzymać. Wystarczyło, że w biurze pojawiła się jakaś młoda dziewczyna (pracownica lub petentka) a ona od razu zaczynała konkurować. Nie w swoim przedziale wiekowym! To tak jakby do przedszkola przyszła licealistka i starała się udowodnić, że jest najładniejszą dziewczynką w zerówce
dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 17:28   #142
Edycia15
Raczkowanie

GG do Edycia15

Moim zdaniem ktoś kto głosi takie poglądy jak nastolatka musi się liczyć z tym że zostanie zjechany.
Trzeba głośno mówić że gwałt jest czymś bardzo złym i potępianym.
Mężczyźni musza znać granice i czuć że jak ją przekraczaja robią żle. Nie moga czuć sie usprawiedliwieni, ponieważ dziewczyna jest w mini więc jest łatwa i chętna, a wiec mogą potraktowac ją przedmiotowo.
Wiem, że to pobożne życzenie, ale tu jest potrzeba zmiany myslenia ludzi a nie ubioru dziewczyn.
Skąpe ciuszki to tylko wymówka, pretekst, a problem tkwi w skrzywionej psychice napastnika.
Stary 2006-08-22, 17:29   #143
Konto usunięte

Co do tych młodych panien, to nie rozumiem podejścia rodziców.Nic nie widzą?
Stary 2006-08-22, 18:18   #144
angelika03
Rozeznanie

To jak ktos się ubiera to jego indywidualna sprawa . Mnie osobiście nie podoba się styl barbie a innym może nie podobać się moje ubranie . W końcu to wolny kraj , ale według mnie przesadziłaś z tym gwałtem , wobec nikogo nie mozna stosowac przemocy , a to że niektórzy faceci myslą zamiast mózgiem swoim penisem to całkiem odrębna sprawa.
Stary 2006-08-22, 18:39   #145
Kaprysia
Raczkowanie

Nastolatko! Nie traktuj gwałtu jako kary za prowokacyjne ubranie... Nie usprawiedliwiaj tym samym facetów, którzy zamiast dużą głową, myślą tą małą.
Kaprysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 18:58   #146
blue_eyed_kitty
Rozeznanie

Przebrnęłam przez wątek...Hurra.

Spray gwałtu wogóle nie skomentuje...Jak można myśleć że to wina dziewczyny...Brrrr...

Co do ubioru. Nie powiem, razi mnie jak zimą takie kurczaczki biegają kuso ubrane. Ale w sumie jak jest cieplej to niehcludzie noszą co chcą.

Sama zawsze wstydziłam sie nosić mini bo swoich nóg nie lubie A teraz jak jestem tu u kuzynki to po pierwsze upały są takie że nic wiecej niż mini nie można ubrać. A po drugie tutaj WSZYSTKIE dziewczyny sie tak ubierają. Mini to po prostu norma. A czasami nawet po prostu dziewczyny rozciągają dłuższą bluzke żeby zrobić sukienke. Ale tu mają inna mentalność i nikt na to nie patrzy z oburzeniem. Kwestia mentalności.

Kurcze kupiłam sobie tu dwie przykrótkie mini(tyłka mi nie widac, bez obaw ) i teraz nie wiem czy je u nas założe bo będę się głupich komentarzy bała... Dodam że ubieram się z umiarem. Mniej na dole-więcej u góry. I na odwrót.

Licencjat zdany

wakacje

Mrrrrrrrrrrrrrrau!
blue_eyed_kitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 19:01   #147
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Jeśli ktoś się znajdzie w nieodpowiednim miejscu w nieodpowiednim czasie zawsze może dojść do gwałtu. Wiadomo że taki strój może prowokować, ale wcale nie musi. Pozatym zgadzam się z tym co napisała któraś z was, że to że mnie się nie podoba jak inni się ubierają tzn że im podoba się mój styl ubierania. I tak jak napisała Roxi nie każda dziewczyna która ubiera się na różowo musi być odrazu lampucerą. Co do facetów niektórzy takie lubią niektórzy nie. Wszystko rzecz gustu, a na temat gustów (nie wiem czy tak się to pisze) się nie dyskutuje.
Stary 2006-08-22, 19:29   #148
niunia17
Raczkowanie

Chciałabym opisać pewną sytuację która wydarzyła się dość niedawno:

Byłam z kolegami na dyskotece i postanowiliśmy wyjść na dwór się przewietrzyć. Nagle moim oczom ukazała się dziewczyna (w wieku ok.18 lat)w bardzo krótkiej białej spódniczce, w butach na wysokiej szpilce oraz miała na sobie górną część stroju kąpielowego (takiego wiązanego na szyi) i wyzywający makijaż. Stałam i patrzyłam na nią i nagle z mojej grupki padł tekst:"Jaka ku**a, taką to można by było ru***ć cała imprezę" wszyscy faceci w grupce przytakneli tym słowom(podkreślam że były to słowa chłopaków w wieku 17-18 lat)

Obok nas stała grupka chłopaków w wieku 23-26 lat, którzy również zaczeli sypać podobne teksty, ze ku**a, lalunia itd. Ze zaraz by z nią takie i takie rzeczy robili.

Ja osobiście nie lubię dziewczyn tak ubranych, ale nie komentuję tego głośno tylko może czasami coś szepnę do koleżanki na temat stroju jaki ma panna. Jeżeli dziewczyna ma ładne ciało to myślę że może ubierać się wyzywająco. Dlaczego nie? Przecież uroda przemija. Ale te "pulchniutkie" nie powinny tak chodzić ubrane

http://www.suwaczek.pl/cache/db1aab3b25.png

niunia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 19:29   #149
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Kiedy czytam wypowiedzi typu: "sama się o to prosiła", to ręce opadają. Jak jakakolwiek kobieta może powiedzieć o drugiej, że "sama tego chciała"?? Że "prowokowała, więc ma to na co zasłużyła"?? To nie tylko przerażające, to niewiarygodne.

Nie życzę żadnej kobiecie, żeby kiedykolwiek musiała płakać i zastanawiać się, czy spódnica mogła jednak być o centymetr krótsza.
Wina zawsze leży po obu stronach? G* prawda. Wymówki o prowokowaniu są ohydne.
Jak normalny, myślący człowiek może uznać, że kobieta chce zostać zgwałcona i upokorzona?
Nie mam ochoty czytać dłużej tego wątku. Od samego początku jest nieporozumieniem. Nie wiem co kierowało autorką: zawiść? Nietolerancja? Na żadne z nich nie ma lekarstwa.
Stary 2006-08-22, 19:39   #150
ajali
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lovisa
I nie da się go zatrzymać, więc może lepiej dać sobie siana, niż mieć ciśnienie.
Masz całkowitą rację.

A opinie zalozycielki wątku o gwaltach przemilczę.
ajali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości