|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasz Wspólny Cel - 50 Kg !
A mi komp już chodzi
![]() Od 3 dni przestawiłam się na chlebek typu Wasa i sucharki. Z dzemem niskosłodzonym, chudym mięskiem albo białym serkiem... Staram się też jeść 5 razy dziennie... Jedynie wczoraj na obiad zrobiłam pierogi ruskie, a dziś obiadu nie jadlam (z nerwow) i niedawno zjadlam Liona (tez z nerwow)... Trudno. Ale za to zakupiłam skakanke i wczoraj w sumie pół godz wyskakalam, az mokrusienka bylam, a dzis tez troche Aaaa no i najwazniejsze, waga spada!! juz 56!!
|
|
|
|
|
#122 |
|
BAN stały
|
ile masz wzrostu cukiereczeq?
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Rozeznanie
|
wiecie co bede sie cieszyc jak osiagne wage 52 kg ! Dzis bylo 53 ale po dzisiejszej uczcie slodyczowej waga na pewno podskoczy
zeszlam przed chwilka z rowerka jezdzilam 1 h 25 min spalone 715kcal ale to nie zmienia faktu ze zchrzanilam sprawe zaraz kontynuuje jazde az nie spale 1000kcal ! To bedzie kara za grzechy a co do tego ze jestem wysoka - nie zmienia to faktu ze najlepiej czuje sie wazac 51-52 kg bo mam taka budowe ciala ze gore mam chuda a dol masywny !
|
|
#126 |
|
BAN stały
|
też mam taką budowę, kiedyś też tak sie intensywnie odchudzałam i jedyne co mnie to odchudzanie nauczyło, to to żeby więcej nie robić sobie krzywdy. Dzisiaj mam zdrowsze podejscie do diety, wolę schudnąć dwa kilo w ciągu miesiąca, ale na trwałe. Kiedyś w ciągu dwóch tygodnia potrafiłam schudnąć dwa kilo. Niektóre wieczory polegały na pochłanianiu ogromnych ilości czekolady, a jak sie tego pozbywałam? Oczywiście wymiotując i pijąc tony herbat z senesem -skutek: mam spowolniony metabolizm i muszę jeść mniej niż przeciętna kobieta. Na rowerku tez osiagałam rekordowe odległości, doszłam nawet do 50 km
a co mam z tego dzisiaj? spowrotem przytyłam 6kg. i teraz muszę wrócić do swojej wagi 52kg. Mam 168 wzrostu, a ważyłam już 48 -na zdjęciach jak teraz oglądam widzę chude policzki sterczące kości i infantylny uśmiech -zastanów się jeszcze raz -wiem, że to trzeba samemu przejść, ale gdybyś choć w części mnie zrozumiała to już tez będzie duży sukces. w każdym razie, nie rób sobie tego co ja
|
|
|
|
|
#127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czy ja dobrze zrozumiałam?
|
||
|
|
|
|
#128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. Czy ja naprawdę muszę się powtarzać ? cukiereczeQ to co robisz jest niepoważne i nie będe dłużej przymykała oka na Twoje posty dotyczące odchudzania i podejścia do diety. 1000 kcal i Ty mówisz, że to jest dużo ? Waga pójdzie w górę ? Zastanów się czasami nad tym co piszesz, na to forum zagląda dziesiątki innych dziewczyn, które często wzorują się na tym co przeczytały. A tych słodyczy wcale nie było aż tak dużo. Pewnie teraz pomyślisz, że się uwzięłam na Ciebie, ale to nie o to chodzi, po prostu źle się ostatnio dzieje w Dietetyce i trzeba coś z tym zrobić. Może w końcu będzie koniec z dietami poniżej 1000 kcal. |
||
|
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Popieram, chyba ktoś tu wpada w anoreksję
i potrzebuje pomocy...
|
|
|
|
|
#130 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
mi normalnie idzie bardzo dobrze...4 posilki dzienie...w pracy jem tylko raz a powinnam dwa w sumie ale nie przeskocze brak czasu tylko jedna przerwa.ale jest ok.teraz mam okres to odpuszcze warzenie ale potem zobacze czy cos sie udalo...jestem z siebie dumna. a i jeszcze jedno czemu odradzaja chlebki wasa>?chyba diametralnie rozni sie od zwyklego pieczywa wiec chyba ok.jak to jest
|
|
|
|
#131 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#132 |
|
BAN stały
|
najlepej jedz to na co masz ochotę, ale do 19 i w miarę z rozsądkiem, do tego ćwiczenia -to nie będzie Cię tak ciagnęło do słodyczy. ja sobie jem np. jeden cukierek dziennie, a jak czuję, że mi przybywa na wadze, to odkładam słodycze na weekend. Umiarkuj sobie te jedzenie, a nie będziesz mieć takich ataków. Nie licz kalorii -bo po diecie możesz przytyć. Byś musiała całe życie liczyć kalorie zeby utrzymać wagę, a to chyba dość upierdliwe życie by było...
|
|
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
Niektórzy przeginaja i to ostro. Ja sie powtorze - lepiej jest uprawiac sport i zjesc wiecej niz tylko sama dieta...
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
ja dzis zjadłam sobie na śniadanko serek wiejski, potem omlecik i pół drożdżówki. A wieczorem plywanie i ćwiczenia.
|
|
#135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
musze z tym skonczyc bo nie chce do kona zycia liczyc kalorii
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
CukiereczeQ, naprawde nie przeginaj z ta dieta... Zjesz wiecej, to wiecej pocwiczysz
Ja dzis zjadlam zwykly chlebek... Pycha w porownaniu do tego Wasowskiego... No właśnie, co z nim nie tak? No i rano weszlam na wage i szok! 55!! Ale czad! No i ubralam dzis moje czarne wizytywe spodnie i co? Spadaly mi z d**y! Fajno
|
|
|
|
|
#137 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę się dołączyć?
![]() Ja też chcę ważyć 50 kilogramów - kiedyś tyle ważyłam, spasłam się i muszę zrzucić 5 kilogramów,aby czuć się dobrze we własnym ciele.Od dzisiaj jem mniej , koniec ze slodyczami i innymi pysznościami
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
ehhhh a ja się dzisiaj uczę i nażarłam się jak głupia ciasteczek znowu ;/ już mi jest niedobrze ;/ a wczoraj już mi tak dobrze szło - cały dzień wytrzymałam bez słodyczy -jeśli o mnie chodzi to wielki sukces
prosze o chłostę, za moje dzisiejsze zachowanie....
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic dodać nic ująć. |
|
|
|
|
|
#141 |
|
Rozeznanie
|
zrobilam sobie male postanowienie : do konca lutego dokladnie 2 tyg nie bede jadla slodyczy. Od dzis znow jem wiecej warzyw i owocow - na obiadek mam bigos wegetarianski
narazie nie wchodze na wage. Chce schudnac zdrowo bez glodowek !!!!
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
heh ja tez zrozumiałam ze głodówki do niczego nie prowadza.... . jutro mam studniowke to troche sie ograniczam ale od poniedziałku bede stopniowo zwiekszac.....i jedzenie i aktywnośc fizyczna
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
paczki hehe
|
|
|
#144 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
wiesz co jak sie je mala porcje dziennie np. 1 rzadek czekolady czy 2 cukierki to sie od tego nie utyje
trzeba zachowac umiar a bedzie ok start od jutra i 0 slodyczy do 31 !!!!!!!
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekka kolacja z przewagą białka powinna być na 2-3h przed snem,a czysto białkowy nocny posiłek nawet 0,5h przed pójściem spać .
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
|
#147 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Może to jest bardzo zdrowo, ale w moim przypadku daje niewielkie efekty, mam nadzieję, że nie dostanę za to ostrzeżenia, tak jak dostałam za to, że wyzwałam zdradzacza żony
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
Ło! To ja dziś chyba bez słodyczy... No nie liczac cieniutkiego kawalka niby babki... Ale takie ze sklepu cos, co nawet slodkie nie jest, raczej takie pieczywo... i cukierka mietowego... No nie wiem, czy to słodycz
A takie pytanie... Jeśli na chlebie tostowym jest napisane, ile ma kcal, to po opieczeniu go w opiekaczu jego kalorycznosc pozostanie taka sama? Toż to jest lepsze od sucharow i chlebkow Wasa!
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zasady są jasne,jak ktoś chodzi spać o 21,to proszę bardzo niech kolację je o 19,ale rzadko zdarzają się takie osoby ![]() A jeśli w Twoim przypadku jedzenie wieczorem w sposób lekki i zdrowy nie daje dużych efektów,to raczej nie jest to wina wieczornego białka,lecz reszty jadłospisu. Tyle ode mnie.Rozwydrzona - Jeśli nie dodasz żadnego tłuszczu,to kaloryczność nie wzrośnie.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
|
#150 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() 2. Zasady są jasne -to już są ustalone odgórnie? 3. Nie jest to wina reszty jadłospisu, jem zdrowo i z umiarem. Jesli jedną czekoladkę dziennie uważasz za coś złego, to nie mam pytań. Kobiety mają różny metabolizm i ja mam skłonności do tycia, więc nie bądź taka pochopna w swoich wypowiedziach moderatorko. Jednemu odpowiada 2 godziny przed snem innemu cztery, to że tobie to pomaga nie znaczy że na każdym zadziała. Po co te wszystkie tematy skoro dieta jest odgórnie ustalona przez agness51? hmm? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

-sorry cukiereczeq nie znam się na modzie, ale jak dla mnie to zdecydowanie za mało...
zeszlam przed chwilka z rowerka jezdzilam 1 h 25 min spalone 715kcal ale to nie zmienia faktu ze zchrzanilam sprawe
zaraz kontynuuje jazde az nie spale 1000kcal ! To bedzie kara za grzechy
a co do tego ze jestem wysoka - nie zmienia to faktu ze najlepiej czuje sie wazac 51-52 kg bo mam taka budowe ciala ze gore mam chuda a dol masywny !

a co mam z tego dzisiaj? spowrotem przytyłam 6kg. i teraz muszę wrócić do swojej wagi 52kg. Mam 168 wzrostu, a ważyłam już 48 -na zdjęciach jak teraz oglądam widzę chude policzki sterczące kości i infantylny uśmiech -zastanów się jeszcze raz -wiem, że to trzeba samemu przejść, ale gdybyś choć w części mnie zrozumiała to już tez będzie duży sukces.

eco-friendly life style

narazie nie wchodze na wage. Chce schudnac zdrowo bez glodowek !!!!