Nasz Wspólny Cel - 50 Kg ! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-16, 18:09   #121
rozwydrzona
Zadomowienie

Dot.: Nasz Wspólny Cel - 50 Kg !

A mi komp już chodzi
Od 3 dni przestawiłam się na chlebek typu Wasa i sucharki. Z dzemem niskosłodzonym, chudym mięskiem albo białym serkiem... Staram się też jeść 5 razy dziennie... Jedynie wczoraj na obiad zrobiłam pierogi ruskie, a dziś obiadu nie jadlam (z nerwow) i niedawno zjadlam Liona (tez z nerwow)... Trudno. Ale za to zakupiłam skakanke i wczoraj w sumie pół godz wyskakalam, az mokrusienka bylam, a dzis tez troche
Aaaa no i najwazniejsze, waga spada!! juz 56!!
rozwydrzona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-16, 20:48   #122
swish
BAN stały

ile masz wzrostu cukiereczeq?
swish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-16, 20:53   #123
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swish Pokaż wiadomość
ile masz wzrostu cukiereczeq?
o ile pamietam ,nasz cukiereczeq ma 174 cm wzrostu
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-16, 21:04   #124
swish
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
o ile pamietam ,nasz cukiereczeq ma 174 cm wzrostu

-sorry cukiereczeq nie znam się na modzie, ale jak dla mnie to zdecydowanie za mało...
Stary 2008-01-16, 21:51   #125
cukiereczeQ
Rozeznanie

wiecie co bede sie cieszyc jak osiagne wage 52 kg ! Dzis bylo 53 ale po dzisiejszej uczcie slodyczowej waga na pewno podskoczy zeszlam przed chwilka z rowerka jezdzilam 1 h 25 min spalone 715kcal ale to nie zmienia faktu ze zchrzanilam sprawe zaraz kontynuuje jazde az nie spale 1000kcal ! To bedzie kara za grzechy a co do tego ze jestem wysoka - nie zmienia to faktu ze najlepiej czuje sie wazac 51-52 kg bo mam taka budowe ciala ze gore mam chuda a dol masywny !

"Jeśli chcesz znajdziesz sposób, jeśli nie znajdziesz powód"

cukiereczeQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-16, 22:08   #126
swish
BAN stały

też mam taką budowę, kiedyś też tak sie intensywnie odchudzałam i jedyne co mnie to odchudzanie nauczyło, to to żeby więcej nie robić sobie krzywdy. Dzisiaj mam zdrowsze podejscie do diety, wolę schudnąć dwa kilo w ciągu miesiąca, ale na trwałe. Kiedyś w ciągu dwóch tygodnia potrafiłam schudnąć dwa kilo. Niektóre wieczory polegały na pochłanianiu ogromnych ilości czekolady, a jak sie tego pozbywałam? Oczywiście wymiotując i pijąc tony herbat z senesem -skutek: mam spowolniony metabolizm i muszę jeść mniej niż przeciętna kobieta. Na rowerku tez osiagałam rekordowe odległości, doszłam nawet do 50 km a co mam z tego dzisiaj? spowrotem przytyłam 6kg. i teraz muszę wrócić do swojej wagi 52kg. Mam 168 wzrostu, a ważyłam już 48 -na zdjęciach jak teraz oglądam widzę chude policzki sterczące kości i infantylny uśmiech -zastanów się jeszcze raz -wiem, że to trzeba samemu przejść, ale gdybyś choć w części mnie zrozumiała to już tez będzie duży sukces. w każdym razie, nie rób sobie tego co ja
Stary 2008-01-16, 22:40   #127
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cukiereczeQ Pokaż wiadomość
buuu ja dzis przesadzilam z iloscia slodyczy mialam dzis wazny test z ang. i tak bylam zdenerwowana ze nad soba nie panowalam... ale i tak nic mnie nie tlumaczy
zjadlam : 2 delicje , 3 rzadki czekolady (boshhh) 2 kuleczki kokosowe a'la rafaello, i 1 ciasteczko owsiane
a oprocz tego : owsianka, jabluszko , 2 chlebki ryzowe z dzemem light, zupa z warzywami, ryba w warzywach , 2 mace z maslem . duzo tego !
ponad 1000kcal jutro na bank waga pojdzie w gore shit...
Cytat:
wiecie co bede sie cieszyc jak osiagne wage 52 kg ! Dzis bylo 53 ale po dzisiejszej uczcie slodyczowej waga na pewno podskoczy zeszlam przed chwilka z rowerka jezdzilam 1 h 25 min spalone 715kcal ale to nie zmienia faktu ze zchrzanilam sprawe zaraz kontynuuje jazde az nie spale 1000kcal ! To bedzie kara za grzechy a co do tego ze jestem wysoka - nie zmienia to faktu ze najlepiej czuje sie wazac 51-52 kg bo mam taka budowe ciala ze gore mam chuda a dol masywny !
Zjadłaś dziś ponad 1000kcal i chcesz spalić ten 1000kcal ćwicząc na rowerku stacjonarnym?

Czy ja dobrze zrozumiałam?

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-16, 23:58   #128
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
buuu ja dzis przesadzilam z iloscia slodyczy mialam dzis wazny test z ang. i tak bylam zdenerwowana ze nad soba nie panowalam... ale i tak nic mnie nie tlumaczy
zjadlam : 2 delicje , 3 rzadki czekolady (boshhh) 2 kuleczki kokosowe a'la rafaello, i 1 ciasteczko owsiane
a oprocz tego : owsianka, jabluszko , 2 chlebki ryzowe z dzemem light, zupa z warzywami, ryba w warzywach , 2 mace z maslem . duzo tego !
ponad 1000kcal jutro na bank waga pojdzie w gore shit...
1. Nie tyje się z dnia na dzień.
2. Czy ja naprawdę muszę się powtarzać ? cukiereczeQ to co robisz jest niepoważne i nie będe dłużej przymykała oka na Twoje posty dotyczące odchudzania i podejścia do diety. 1000 kcal i Ty mówisz, że to jest dużo ? Waga pójdzie w górę ? Zastanów się czasami nad tym co piszesz, na to forum zagląda dziesiątki innych dziewczyn, które często wzorują się na tym co przeczytały.
A tych słodyczy wcale nie było aż tak dużo.

Pewnie teraz pomyślisz, że się uwzięłam na Ciebie, ale to nie o to chodzi, po prostu źle się ostatnio dzieje w Dietetyce i trzeba coś z tym zrobić. Może w końcu będzie koniec z dietami poniżej 1000 kcal.
Ather jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-17, 00:21   #129
ariam4
Raczkowanie

Popieram, chyba ktoś tu wpada w anoreksję i potrzebuje pomocy...
ariam4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-17, 07:36   #130
Maramara
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
też mam taką budowę, kiedyś też tak sie intensywnie odchudzałam i jedyne co mnie to odchudzanie nauczyło, to to żeby więcej nie robić sobie krzywdy. Dzisiaj mam zdrowsze podejscie do diety, wolę schudnąć dwa kilo w ciągu miesiąca, ale na trwałe. Kiedyś w ciągu dwóch tygodnia potrafiłam schudnąć dwa kilo. Niektóre wieczory polegały na pochłanianiu ogromnych ilości czekolady, a jak sie tego pozbywałam? Oczywiście wymiotując i pijąc tony herbat z senesem -skutek: mam spowolniony metabolizm i muszę jeść mniej niż przeciętna kobieta. Na rowerku tez osiagałam rekordowe odległości, doszłam nawet do 50 km a co mam z tego dzisiaj? spowrotem przytyłam 6kg. i teraz muszę wrócić do swojej wagi 52kg. Mam 168 wzrostu, a ważyłam już 48 -na zdjęciach jak teraz oglądam widzę chude policzki sterczące kości i infantylny uśmiech -zastanów się jeszcze raz -wiem, że to trzeba samemu przejść, ale gdybyś choć w części mnie zrozumiała to już tez będzie duży sukces. w każdym razie, nie rób sobie tego co ja
apropo budowy ciala...moim zdanie wieksze biodra niz ramiona to ideal ja wlasnie mam za chude nogi w stosunku do ramion ...wygladam jak ...no niewiem ale motyle mam duze.hihi.
mi normalnie idzie bardzo dobrze...4 posilki dzienie...w pracy jem tylko raz a powinnam dwa w sumie ale nie przeskocze brak czasu tylko jedna przerwa.ale jest ok.teraz mam okres to odpuszcze warzenie ale potem zobacze czy cos sie udalo...jestem z siebie dumna.

a i jeszcze jedno czemu odradzaja chlebki wasa>?chyba diametralnie rozni sie od zwyklego pieczywa wiec chyba ok.jak to jest

eco-friendly life style
Maramara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-17, 12:29   #131
cukiereczeQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość
1. Nie tyje się z dnia na dzień.
2. Czy ja naprawdę muszę się powtarzać ? cukiereczeQ to co robisz jest niepoważne i nie będe dłużej przymykała oka na Twoje posty dotyczące odchudzania i podejścia do diety. 1000 kcal i Ty mówisz, że to jest dużo ? Waga pójdzie w górę ? Zastanów się czasami nad tym co piszesz, na to forum zagląda dziesiątki innych dziewczyn, które często wzorują się na tym co przeczytały.
A tych słodyczy wcale nie było aż tak dużo.

Pewnie teraz pomyślisz, że się uwzięłam na Ciebie, ale to nie o to chodzi, po prostu źle się ostatnio dzieje w Dietetyce i trzeba coś z tym zrobić. Może w końcu będzie koniec z dietami poniżej 1000 kcal.
ale co ja poradze na to ze tyje jak jem 1000kcal ? nie moge po prostu rzucac sie tak na jedzenie bo przytyje... musze stopniowo dodawac kalorii .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-17, 13:30   #132
swish
BAN stały

Cytat:
ale co ja poradze na to ze tyje jak jem 1000kcal ? nie moge po prostu rzucac sie tak na jedzenie bo przytyje... musze stopniowo dodawac kalorii .
najlepej jedz to na co masz ochotę, ale do 19 i w miarę z rozsądkiem, do tego ćwiczenia -to nie będzie Cię tak ciagnęło do słodyczy. ja sobie jem np. jeden cukierek dziennie, a jak czuję, że mi przybywa na wadze, to odkładam słodycze na weekend. Umiarkuj sobie te jedzenie, a nie będziesz mieć takich ataków. Nie licz kalorii -bo po diecie możesz przytyć. Byś musiała całe życie liczyć kalorie zeby utrzymać wagę, a to chyba dość upierdliwe życie by było...
Stary 2008-01-17, 13:37   #133
hanusia222
Raczkowanie

GG do hanusia222

Niektórzy przeginaja i to ostro. Ja sie powtorze - lepiej jest uprawiac sport i zjesc wiecej niz tylko sama dieta...
Stary 2008-01-17, 13:49   #134
hanusia222
Raczkowanie

GG do hanusia222

ja dzis zjadłam sobie na śniadanko serek wiejski, potem omlecik i pół drożdżówki. A wieczorem plywanie i ćwiczenia.
Stary 2008-01-17, 13:51   #135
cukiereczeQ
Rozeznanie

Cytat:
najlepej jedz to na co masz ochotę, ale do 19 i w miarę z rozsądkiem, do tego ćwiczenia -to nie będzie Cię tak ciagnęło do słodyczy. ja sobie jem np. jeden cukierek dziennie, a jak czuję, że mi przybywa na wadze, to odkładam słodycze na weekend. Umiarkuj sobie te jedzenie, a nie będziesz mieć takich ataków. Nie licz kalorii -bo po diecie możesz przytyć. Byś musiała całe życie liczyć kalorie zeby utrzymać wagę, a to chyba dość upierdliwe życie by było...
fakt denerwuje mnie to ciagle wazenie jedzenia i liczenie kalorii... to juz chyba moja obsesja codziennie licze ile zjadlam i ile jeszcze moge zjesc musze z tym skonczyc bo nie chce do kona zycia liczyc kalorii

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-17, 14:53   #136
rozwydrzona
Zadomowienie

CukiereczeQ, naprawde nie przeginaj z ta dieta... Zjesz wiecej, to wiecej pocwiczysz
Ja dzis zjadlam zwykly chlebek... Pycha w porownaniu do tego Wasowskiego... No właśnie, co z nim nie tak?
No i rano weszlam na wage i szok! 55!! Ale czad! No i ubralam dzis moje czarne wizytywe spodnie i co? Spadaly mi z d**y! Fajno
Stary 2008-01-17, 15:03   #137
swish
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
CukiereczeQ, naprawde nie przeginaj z ta dieta... Zjesz wiecej, to wiecej pocwiczysz
Ja dzis zjadlam zwykly chlebek... Pycha w porownaniu do tego Wasowskiego... No właśnie, co z nim nie tak?
No i rano weszlam na wage i szok! 55!! Ale czad! No i ubralam dzis moje czarne wizytywe spodnie i co? Spadaly mi z d**y! Fajno
gatuluję
Stary 2008-01-17, 15:28   #138
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Mogę się dołączyć?
Ja też chcę ważyć 50 kilogramów - kiedyś tyle ważyłam, spasłam się i muszę zrzucić 5 kilogramów,aby czuć się dobrze we własnym ciele.

Od dzisiaj jem mniej , koniec ze slodyczami i innymi pysznościami
irsin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-17, 16:04   #139
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

ehhhh a ja się dzisiaj uczę i nażarłam się jak głupia ciasteczek znowu ;/ już mi jest niedobrze ;/ a wczoraj już mi tak dobrze szło - cały dzień wytrzymałam bez słodyczy -jeśli o mnie chodzi to wielki sukces prosze o chłostę, za moje dzisiejsze zachowanie....
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-17, 16:24   #140
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
więc wstrzymaj się z pisaniem postów odnośnie swojej diety, dopóki nie doprowadzisz tego do porządku, m.in. zwiększając kaloryczność.

Cytat:
Napisane przez hanusia222 Pokaż wiadomość
Niektórzy przeginaja i to ostro. Ja sie powtorze - lepiej jest uprawiac sport i zjesc wiecej niz tylko sama dieta...
nic dodać nic ująć.
Ather jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 14:57   #141
cukiereczeQ
Rozeznanie

zrobilam sobie male postanowienie : do konca lutego dokladnie 2 tyg nie bede jadla slodyczy. Od dzis znow jem wiecej warzyw i owocow - na obiadek mam bigos wegetarianski narazie nie wchodze na wage. Chce schudnac zdrowo bez glodowek !!!!

Stary 2008-01-18, 15:07   #142
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
zrobilam sobie male postanowienie : do konca lutego dokladnie 2 tyg nie bede jadla slodyczy. Od dzis znow jem wiecej warzyw i owocow - na obiadek mam bigos wegetarianski narazie nie wchodze na wage. Chce schudnac zdrowo bez glodowek !!!!
heh ja tez zrozumiałam ze głodówki do niczego nie prowadza.... . jutro mam studniowke to troche sie ograniczam ale od poniedziałku bede stopniowo zwiekszac.....i jedzenie i aktywnośc fizyczna
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 17:23   #143
cukiereczeQ
Rozeznanie

Cytat:
zrobilam sobie male postanowienie : do konca lutego dokladnie 2 tyg nie bede jadla slodyczy.
od jutra bo zjadlam dzis 2 rzadki czekolady wedel'a orzechowej XD heh i troszke lodow maxi fruit. No ale od jutra do konca stycznia juz naprawde nie bede jadla dopiero w tlusty czwartek paczki hehe

Stary 2008-01-18, 17:25   #144
swish
BAN stały

Cytat:
od jutra bo zjadlam dzis 2 rzadki czekolady wedel'a orzechowej XD heh i troszke lodow maxi fruit. No ale od jutra do konca stycznia juz naprawde nie bede jadla dopiero w tlusty czwartek paczki hehe
a ja będę jadła ale chyba tylko w weekendy...
Stary 2008-01-18, 18:02   #145
cukiereczeQ
Rozeznanie

Cytat:
a ja będę jadła ale chyba tylko w weekendy...
wiesz co jak sie je mala porcje dziennie np. 1 rzadek czekolady czy 2 cukierki to sie od tego nie utyje trzeba zachowac umiar a bedzie ok ja jednak chce zrobic sobie taki maly sprawdzian i zobaczyc jaka mam silna wole start od jutra i 0 slodyczy do 31 !!!!!!!

Stary 2008-01-18, 18:20   #146
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Wszędzie trąbimy,że wieczorem należy jeść,nie ma określonej godziny,do której.
Lekka kolacja z przewagą białka powinna być na 2-3h przed snem,a czysto białkowy nocny posiłek nawet 0,5h przed pójściem spać .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 18:40   #147
swish
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Wszędzie trąbimy,że wieczorem należy jeść,nie ma określonej godziny,do której.
Lekka kolacja z przewagą białka powinna być na 2-3h przed snem,a czysto białkowy nocny posiłek nawet 0,5h przed pójściem spać .
nie ma reguły, ale najlepiej jak sie je do 19, to wcześniej chce się spać a niektórym na zdrowie wyjdzie wcześniejsze wstawanie, a co za tym idzie -dłuższy dzień, chyba że ktoś woli siedzieć do 2

Może to jest bardzo zdrowo, ale w moim przypadku daje niewielkie efekty, mam nadzieję, że nie dostanę za to ostrzeżenia, tak jak dostałam za to, że wyzwałam zdradzacza żony
Stary 2008-01-18, 20:49   #148
rozwydrzona
Zadomowienie

Ło! To ja dziś chyba bez słodyczy... No nie liczac cieniutkiego kawalka niby babki... Ale takie ze sklepu cos, co nawet slodkie nie jest, raczej takie pieczywo... i cukierka mietowego... No nie wiem, czy to słodycz A takie pytanie... Jeśli na chlebie tostowym jest napisane, ile ma kcal, to po opieczeniu go w opiekaczu jego kalorycznosc pozostanie taka sama? Toż to jest lepsze od sucharow i chlebkow Wasa!
Stary 2008-01-18, 20:55   #149
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma reguły, ale najlepiej jak sie je do 19, to wcześniej chce się spać a niektórym na zdrowie wyjdzie wcześniejsze wstawanie, a co za tym idzie -dłuższy dzień, chyba że ktoś woli siedzieć do 2

Może to jest bardzo zdrowo, ale w moim przypadku daje niewielkie efekty, mam nadzieję, że nie dostanę za to ostrzeżenia, tak jak dostałam za to, że wyzwałam zdradzacza żony
No i co z tego,że wcześniej się chce spać,idziesz wcześniej spać,i wcześniej wstajesz,wyjdzie na to samo,jakbyś siedziała do późna
Zasady są jasne,jak ktoś chodzi spać o 21,to proszę bardzo niech kolację je o 19,ale rzadko zdarzają się takie osoby
A jeśli w Twoim przypadku jedzenie wieczorem w sposób lekki i zdrowy nie daje dużych efektów,to raczej nie jest to wina wieczornego białka,lecz reszty jadłospisu. Tyle ode mnie.

Rozwydrzona - Jeśli nie dodasz żadnego tłuszczu,to kaloryczność nie wzrośnie.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 21:03   #150
swish
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
No i co z tego,że wcześniej się chce spać,idziesz wcześniej spać,i wcześniej wstajesz,wyjdzie na to samo,jakbyś siedziała do późna
Zasady są jasne,jak ktoś chodzi spać o 21,to proszę bardzo niech kolację je o 19,ale rzadko zdarzają się takie osoby
A jeśli w Twoim przypadku jedzenie wieczorem w sposób lekki i zdrowy nie daje dużych efektów,to raczej nie jest to wina wieczornego białka,lecz reszty jadłospisu. Tyle ode mnie.
1. Jak idę późno spać, to późno wstaję -dzień krótszy
2. Zasady są jasne -to już są ustalone odgórnie?
3. Nie jest to wina reszty jadłospisu, jem zdrowo i z umiarem. Jesli jedną czekoladkę dziennie uważasz za coś złego, to nie mam pytań.
Kobiety mają różny metabolizm i ja mam skłonności do tycia, więc nie bądź taka pochopna w swoich wypowiedziach moderatorko. Jednemu odpowiada 2 godziny przed snem innemu cztery, to że tobie to pomaga nie znaczy że na każdym zadziała. Po co te wszystkie tematy skoro dieta jest odgórnie ustalona przez agness51? hmm?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości