|
|
#121 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Nie ma brzydkich kobiet
Cytat:
ale ja tak nie chcę ludzka uroda to wynik jakiegoś przypadkowego zlepku genów, jak dla mnie bardzo marna podstawa do oceny nawiązując do tego co pogrubiłam czy istnieją brzydkie kobiety? NIE komuś może się wydawać, że są brzydkie, komuś innemu wręcz przeciwnie ale to nie znaczy, że one takie SĄ tak jak cattt napisała piękno i brzydota tkwią w oku patrzącego, nie w ciele ocenianej osoby
|
|
|
|
|
|
#122 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no właśnie o to mi chodziło to, że nam ktoś wydaje się brzydki, nie znaczy że on jest brzydki to oznacza jedynie, że nie jest w naszym guście I NIC WIĘCEJ jak już wspominałam nieco pokory
|
|
|
|
|
|
#123 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pochodząc w ten sposób niczego nie zdefiniujesz. Komuś może się wydawać, że jest na przykład wysoki, bo ma 1,90cm wzrostu, a stanie obok niego jakiś dwumetrowiec i powie, że wcale nie jest. A dziewięćdziesiątce się wydawało, że sięga wyżej niż inni. Każdemu słowu przypisane jest określone znaczenie. Wracając do standardów: piękny - brzydki, nie wiem jak patrzą na to inne kobiety, wiem jak oceniam to ja. Jeżeli zaś chodzi o mężczyzn, stawiam, że bardzo głęboko tego nie analizują , a już na pewno nie pod kątem genetyki, stąd zostaje piękna, czy ładna, albo brzydka, cokolwiek to dla którego znaczy. ![]() Cytat:
![]() Tylko nie zawsze oceniają nas inni, ale również my sami siebie. Obiektywnie, czy nie, to już osobna sprawa. benito, może nowe uniwersalne powiedzenie? Nie ma brzydkich kobiet, tylko takie nie w czyimś guście.
|
||
|
|
|
|
#124 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
to raczej nie jest kwestia nazewnictwa a pewnych kryteriów, które w przypadku wzrostu są dużo konkretniejsze niż w przypadku urody nawet kiedyś w dowodach było napisane: do 1,65m - niski, 1,65-1,80 średni, >1,80 wysoki a jak to określić w przypadku brzydoty?? powyżej 90-60-90 - brzydal? to wtedy Monica Belucci jest pasztetem średnica oka poniżej 1cm - brzydal? to wtedy wszystkie Azjatki powinny się pochlastać itd. nie ma takich kryteriów dlatego nie da się powiedzieć o kimś, że jest obiektywnie brzydki czy ładny ergo nie ma brzydkich kobiet tadam ![]()
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
Pięknie tu piszecie dziewczyny, piękno i brzydota jest w oczach innych itd, nastrój zrobił się trochę poetycki, ale spójrzmy prawdzie w oczy- niektórzy są brzydcy tak po prostu- w oczach wszystkich (no może zw. własnej matki
) i jestem pewna, że jak się dobrze zastanowicie to i w Waszym otoczeniu ktoś taki się znajdzie.
|
|
#126 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nie ma
|
|
|
|
|
|
#127 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla jednego jest dobry, a komuś innemu robi świństwo, więc jest zły. Jeden złego słowa o nim nie powie, inny same najgorsze. ergo nie ma dobrych ludzi?
|
||
|
|
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
W takim razie tylko pogratulować
W moim są przynajmniej 3
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tjaaa... A potem to "brzydactwo" zmienia szkołę, zmienia podwórko albo pracę i nagle okazuje się, ze w nowym miejscu nikt nie uważa jej za paszteta I mnie nie chodzi o pokój na świecie Ale nie moge zrozumieć, że mozna byc tak przekonanym o słuszności własnych ocen czyjejs urody, że nie dopuszcza sie do siebie mysli o tym, że może ten ktos wcale nie jest taki najgorszy.
|
|
|
#130 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
tak myślałam, że temat zlezie w końcu na relatywizm moralny od tego jestem daleka... chociaż ![]() nikt nie jest krystalicznie biały ani czarny nie ośmieliłabym się określać nikogo jako złego czy dobrego człowieka mogę oceniać co najwyżej jego zachowanie przy czym na własne zachowanie mamy wpływ i łatwiej za nie "potępiać" a na urodę? |
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
wiecie co, niby nie ma brzydkich ludzi, jednak jakieś kryteria są przyjmowane przy wrzuceniu np. zdjęć do sieci.
oto co znalazlam na hasło ugly people http://www.coloribus.com/files/paedi...ew_320_260.jpg naprawdę nie widać brzydoty? czy Ci ludzie mogliby z czystym sumieniem zostać przez Was nazwani pięknymi? ps. z góry przepraszam, jesli kogoś uraziłam wklejeniem tego linku, uważam jednak, że to konieczne w tej dyskusji
|
|
|
#132 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dla mnie są przeciętni ![]() ugly to jest dla mnie uwielbiana przez niektórych Rabczewska ![]() jak widać - kwestia gustu |
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a doda w makijażu ujdzie
|
|
|
|
#135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo w mojej ocenie o wiele więcej możemy sobie zarzucić odnośnie swojego własnego zachowania (żeby móc rozliczać innych), niż w kwestii urody, stąd trudniej potępiać za zachowanie, natomiast urody się nie "potępia", tylko w jakiś swój sposób klasyfikuje. Przynajmniej ja. I tu nie chodzi o ocenę, tylko o - jak słusznie zauważyłaś - pewne kryteria. Żeby ocenić człowieka potrzeba mi dużo więcej. Na urodę mamy mniejszy wpływ niż na zachowanie - zgadzam się - ale jakiś z pewnością mamy. Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 Czas edycji: 2010-11-23 o 22:19 |
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
"Uroda nie daje szczęścia. Czasem mam wrażenie, że nie mogę wyjść po bułki do sklepu, czy jechać do pracy autobusem. Niektórzy narobią takiego wstydu na ulicy, krzycząc za tobą, że aż żal.[/quote]"
------------------------------------------------------------------------- ale w tym momencie chodzi Ci o to że ogladają się za Toba w sposób pozytywny bo jesteś atrakcyjna czy tez masz wrażenie ze ejstes nieatrakcyjna? bo mozna to w dwojaki sposób odebrac... |
|
|
|
|
#138 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
wtedy mówimy już o zadbaniu/zaniedbaniu i je można jak najbardziej oceniać, są bowiem pewne standardy, których można się przy tym trzymać (czyste włosy, paznokcie, ubranie dopasowane do figury etc.) no chyba, że masz na myśli operacje plastyczne ale one, poza ekstremalnymi przypadkami, gdy defekty uniemożliwiają normalne funkcjonowanie - są dla mnie smutnym efektem właśnie tego bezmyślnego ludzkiego "klasyfikowania"
|
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jesteśmy tak uwarunkowani genetycznie, że atrakcyjni są dla nas ludzie o pewnych cechach -kobieta krągłe biodra, mężczyzna silna szczęka itp. - tak, to płytkie ale uważam, że właśnie to odgrywa swoją rolę w klasyfikowaniu urody. edit. nie swoją rolę ale główną rolę.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#140 |
|
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 Czas edycji: 2008-01-25 o 20:34 |
|
|
|
|
#141 |
|
Konto usunięte
|
Miałam na myśli naturalne metody benito.
![]() Co nie znaczy, że jestem zdecydowaną przeciwniczką operacji. W dzisiejszych czasach chirurgia plastyczna to nie tylko "większy biust". Czasem naprawdę ratuje ludziom wygląd, przykład - blizny po oparzeniach. A jeżeli ktoś chce mieć ładniejszy nos - jego sprawa - również ma do tego prawo.
Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 Czas edycji: 2008-01-25 o 21:22 |
|
|
|
|
#142 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
wiem, że istnieje taki mechanizm oceniania ludzi podobnie jak stereotypy - pomaga nam szufladkować ludzi ale nie po to mam mózg, wyższe wykształcenie i jakieś pojęcie o świecie, żeby bezmyślnie, bez cienia refleksji poddawać się takim mechanizmom i nie zgadzam się, że jest to niezależne od naszego rozumowania czy nigdy nie zdarzyło się Wam, że spodobał Wam się facet, którego na starcie oceniłyście jako nieatrakcyjnego? spodobał Wam się FIZYCZNIE? mimo braku silnej szczęki, niskiego wzrostu itp.? |
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zgodzę się z tym,że nie ma brzydkich ludzi.
Oczywiście,że są.Kilka miesięcy temu oglądałam rozmowy w toku i właśnie Ewa zaprosiła do studia takowych ludzi,Oni nie byli nawet brzydcy,Oni byli wręcz oszpeceni. Jedna kobieta miała całą twarz w jakichś bliznach,jedno oko wyżej,drugie niżej,jedna dziurkę z nosa znacznie większą od drugiej,kiedy ją zobaczyłam byłam przerażona! Ludzie z postu 131 nie są akurat obrazem prawdziwej brzydoty,są to zupełnie przeciętni ludzie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A jak chcesz sprawdzic realia to zapraszam do Wrocławia. Ja nie mam nic do ukrycia. To raczej Wy się chowacie. z każdym z was się tutaj mogę spotkać i spojrzeć prosto w oczy I możemy zweryfikować w realu kto zarabia ile euro kto ma tylko ładny avatar, kto jest tylko odważny w gębie ale na forum bo jak przyjdzie co do czego to siedzi i milczy pod scianą.Ja w każdej chwili jestem gotów
|
||||
|
|
|
|
#145 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
bosz człowieku, weź się opanuj z tą autopromocją, bo się robisz mocno drażniący, jak widać nie tylko dla mnie ![]() rozumiem, że nie wyczułeś tej subtelnie wplecionej w wypowiedzi dziewczyn aluzji, żebyś dał sobie spokój z przekonywaniem nas jaki to jesteś wspaniały, to może chociaż przekaz napisany wprost do Ciebie dotrze ![]() choć, nie wiem dlaczego - jakoś w to wątpię
|
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak jest w Monachium ale wierzę Ci na słowo, wierzę, że już dużo "złowiłes" na swoje opowiesci
<tak jak na wizażu, tłumy już złowiłeś >Tak, wszyscy tu zazdroszcza Ci zarobków i wizyt w burdelu.
|
|
#147 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak to była subtelnie wpleciona aluzja, to ja jestem Prof. Miodek ![]() Jeśli tak pojmujesz subtelność to hm, to chciałbym kiedyś zobaczyć Twój makijaż. Nikogo tutaj nie przekonuję, a jesli Tobie się tak wydaje to widać masz jakis problem Cytat:
|
||
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
1. Nie mieszkam w Monachium.
![]() 2. Chciałaby dusza do raju... nie, my się jeszcze nie czubimy
|
|
#149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co ma do tego czy mieszkasz w Monachium czy nie, ja poprostu słyszałem ze tam w okolicach kręci sie najwiecej takich. Ot tak napisałem. Skad mam wiedziec gdzie mieszkasz i co to mam miec do rzeczy
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mieszkam, to i nie wiem. A słyszec, to mozna duzo rzeczy. Ja słyszałam, że niektórzy ludzie, to lubia sobie pofantazjowac na forach. Ot tak napisałam.
Ale to nie ma nic do rzeczy. ![]() dobranoc wszystkim. Niech Wam się przysni jak najwiecej euro na koncie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

ludzka uroda to wynik jakiegoś przypadkowego zlepku genów, jak dla mnie bardzo marna podstawa do oceny 

to on sam tez uważa się za brzydala. I że inni tez go tak postrzegają.