Różnica wieku - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-05, 10:14   #121
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Różnica wieku?

ja mam 23 tz 29 ( a wlasciwie to tyle w tym roku skonczymy) 29-23 to daje hmm 7 lat roznicy.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 12:19   #122
eszeweria
Raczkowanie

Różnica wieku

U mnie jest duża róznica wieku 20 lat i nie mamy z tym żadnego problemu. Problem raczej ma otoczenie. My jestesmy szczęliwi
Jak jest u was?
eszeweria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 14:02   #123
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007
Dot.: duza różnica wieku

U mnie to 3 lata i też nie ma problemu
Jeżeli Wam jest z tym dobrze to inni nie powinni się wtrącać. Najlepiej niech każdy pilnuje swojego nosa.
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 14:29   #124
Anula2
Raczkowanie

U nas jest wieksza róznica wieku bo 28 lat a nie wyobrazamy sobie życia bez siebie. On mnie uczy życia dzięki temu co juz przeżył a ja daję mu kropelke tego co w młodości najważniejsze.
Jeśli ktoś chce zapytac czy nie boję sie tego co będzie za 20 lat?? Odpowiem : NIE, mój skarb jest dla mnie najważniejszy. Żyjemy tym co mamy teraz. Jesteśmy razem 2,5 roku i smiejemy sie z tego że może kiedys bede mu czytała bajki na dobranoc jak to poczciwemu staruszkowi

Moi rodzice są bardzo zadowoleni z tego że jestem szczęsliwa i nie przeszkadza im ta róznica,lubią mojego TŻ, jak i wiekszośc znajomych.
A złośliwi zawsze sie znajda.

Powodzenia życzę
Stary 2008-02-06, 14:45   #125
kamyczek89
Zadomowienie

ja mam 18 lat a mój chłopak 26. Nie wyobrażałam sobie, że kiedykolwiek będę z kimś o 8 lat starszym. Teraz nie widzę, żadnego problemu, bo taka różnica jest dla mnie śmieszna. On mi daje o wiele więcej niż ktokolwiek inny. Jesteśmy szczęśliwi ze sobą. Moja kumpela jest z facetem w wieku mojego Misia, ale on wygląda na grubo po 30, za to moje Kochanie wygląda młodziej niż jego przeciętni rówieśnicy.
Znam kilka par, w których jest większa różnica wieku i są ze sobą bardzo zżyci Wszystko zależy od charakterów i dopasowania

kamyczek89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-10, 01:12   #126
myszeczka00
Wtajemniczenie

Dot.: Różnica wieku?

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
ja mam 23 tz 29 ( a wlasciwie to tyle w tym roku skonczymy) 29-23 to daje hmm 7 lat roznicy.
Raczej 6
Powodzenia
Mam taki sam przypadek, z tym, ze nie jessmy poki co razem hehe.

myszeczka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-11, 18:45   #127
keira24
Zadomowienie

Dot.: Różnica wieku

A ja jestem strasza od mojego narzeczonego . Ja będe miała 27, a on 23. Wcześniej nigdy nie umawiałam się z młodszymi, a tu proszę, mamy już datę ślubu ustaloną na przyszły rok . Wiek nie ma znaczenia. Ważne, co jest w głowie i w sercu .
Stary 2008-02-16, 20:54   #128
eliza000009
BAN stały

Ja też jestem starsza od mojego męża - 11 lat - a jesteśmy już małżeństwem 4 lata i mamy 2 dzieci. Jestem zachwycona tą różnicą wieku, mimo, iż nigdy nie wyobrażałam sobie młodszego męża. Przed ślubem znaliśmy się 3,5 roku. Nasi rodzice nie byli zachwyceni tą znajomością, ale pokonaliśmy wspólnie wiele przeszkód i warto było. obecnie z rodzicami jest super. znajomi już dawno zapomnieli o tej różnicy wieku, zaakceptowali, a nieznajomi nawet jej nie zauważają. To ja odmłodniałam przy mężu, zmieniłam sposób ubierania , czesania, wyrzuciłam większość swoich ubrań... A mój mąż po prostu spoważniał i zmężniał. Z całego serca polecam takie związki...
eliza000009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-24, 14:00   #129
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez Anula2 Pokaż wiadomość
U nas jest wieksza róznica wieku bo 28 lat a nie wyobrazamy sobie życia bez siebie. On mnie uczy życia dzięki temu co juz przeżył a ja daję mu kropelke tego co w młodości najważniejsze.
Jeśli ktoś chce zapytac czy nie boję sie tego co będzie za 20 lat?? Odpowiem : NIE, mój skarb jest dla mnie najważniejszy. Żyjemy tym co mamy teraz. Jesteśmy razem 2,5 roku i smiejemy sie z tego że może kiedys bede mu czytała bajki na dobranoc jak to poczciwemu staruszkowi

Moi rodzice są bardzo zadowoleni z tego że jestem szczęsliwa i nie przeszkadza im ta róznica,lubią mojego TŻ, jak i wiekszośc znajomych.
A złośliwi zawsze sie znajda.

Powodzenia życzę

Rany Boskie... jak ja to dobrze znam Cieszę się, że są takie związki. Nie tylko dlatego, że ja też jestem w takiej sytuacji i jest mi raźniej. Dokładnie jak powiedziałaś -> ZŁOŚLIWI ZAWSZE SIĘ ZNAJDĄ.
Jak pisałam poprzedniego posta w tym temacie, ktoś się lekko obrzrzł, że niby z czym ma otoczenie mieć problem... Nie miałam siły odpowiadać.

Pozdrawiam mocno.
Stary 2008-02-28, 23:08   #130
AgaOp
Raczkowanie

Witam.A mój jest o 8 lat starszy i ja nie widzę w tym nic dziwnego.Co prawda na początku się troche nad tym zastanawiałam,ale teraz bym nie zmieniła na żadnego innego
AgaOp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-21, 11:01   #131
beatazbrosza
Przyczajenie

Dot.: Rożnica wieku??

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
miedzy mna a moim TZ jest 8 lat roznicy
moj byly z ktorym bylam 5lat byl ode mnie starszy o 10 lat

i szczerze nei wyobrazam sobie zebym moglabyc z kims mlodszym, np w moim wieku, dla mnie tacy facieci to dziecie, nie dojrzali emocjonalnie, ani intelektualnie - nie mialabym co z takim robic

no ale moze tylko tak jest u mnie

witam u mnie też jest różnica 8lat, i tez nie wyobrazam sobie związku z młodszym bodz w tym samym wieku co ja
beatazbrosza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-21, 12:07   #132
AngelFire
Przyczajenie

GG do AngelFire

w naszym zwiazku jest 11 lat roznicy. Zawsze sie smiejemy ze jak on "zarywal" panienki to ja jeszcze mialam "mleko pod nosem". Taka jest prawda, ale wcale mi to nie przeszkadza. Mam 25 lat on 36. Znamy sie od 3 lat w przyszlym roku bierzemy lub. Cenie ta roznice wieku. Wiem ze juz sie wyszlal, poznal swiat, jest madrzejszy o niejedno doswiadczenie zyciowe. Moge na niego liczyc.

Negatywne strony?
Czasami podejscie do zycia ma inne niz ja. Czy gorsze? Nie sadze. To chyba bardziej uzaleznione jest od charakteru czlowiweka a nie od wieku. Ja lubie wychodzic on lubi imprezki ale domowe. Nieczesto chodzimy razem na imprezy w miescie. Ale to akurat ma swoje dobre strony. Po co komu facet podczas "damskich" wypadow. A kiedy ze znajomymi organizujemy wieksze imprezy - idzie ze mna bez zadnych wymowek.

dla mnie? UKLAD IDEALNY

Email: Agnee.eshka@o2.ie
AngelFire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-21, 13:01   #133
Corinne1
Raczkowanie

Ja 24 latka, On 23. Razem dopiero miesiąc, ale mamy wrażenie, że znamy się od paru lat
Stary 2008-04-21, 21:42   #134
daydreamer
Raczkowanie

ja 20 a TŻ 19

Nasza córeczka jest z nami od 8.III.2013

7.03.2015 dwie kreseczki
daydreamer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-21, 22:23   #135
katia0117
Zadomowienie

Mój Tż jest starszy ode mnie o 5 lat i w ogóle tak jak większości z was i nam to nie przeszkadza,a wręcz powiem,ze ja nie potrafiłabym być ze swoim rówieśnikiem.Chyba nie czułabym się bezpiecznie.Ale oczywiście każdy ma inne wymagania a propos związku,więc jesli czujecie,ze to własnie to czego szukacie i potrzebujecie to nie ma co zwracac uwagi na innnych nieszczęsników,ktorzy swoimi docinkami udowadniają jak bardzo im czegos zabrakło w związku
Stary 2008-04-22, 12:35   #136
AngelFire
Przyczajenie

GG do AngelFire

Amen!

Email: Agnee.eshka@o2.ie
AngelFire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-22, 16:59   #137
kasiuleks
Rozeznanie

ja mam 23 a TZ 27 roznica 4 latek

[ ' ]
kasiuleks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-25, 15:51   #138
nayhde
Rozeznanie

ja dokładnie jak kasiuleks mam 23 lata a TŻ 27, więc różnica 4 lata...wogóle jej nie odczuwam a ślub za niecałe 3 miesiące

i can love
but I need his heart...

my angel gabriel

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008071900400430.png

nasz aniołek 22.06.2009[*]

Nasz kochany syneczek 12.12.2011
http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yyx8dra3yoqgo.png
nayhde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-25, 20:48   #139
Minutka26
Raczkowanie

Ja jestem starsza od mojego TŻ o 2 lata (Ja - 26, On - 24). Poznałam go jak miał 16 lat i nigdy nie czułam różnicy wieku. Zresztą, myślę że jest niewielka, bo przykładowo moja najlepsza kumpela w przyszłym roku wychodzi za mężczyznę, który ma córkę o rok starszą od niej i dwoje wnucząt! I co...?... i jeszcze nigdy nie widziałam jej bardziej szczęśliwej!!! Myślę, ze skoro im jest dobrze razem, to to jest najważniejsze!!! Miłość nie zna granic!!!

Cóż są warte te miliony,
O których aż tylu marzy?
Czyż nie starczy jedno serce,
Które Cię miłością darzy?

18.09.2009 r.:

Minutka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-01, 23:48   #140
ewurka
Wtajemniczenie

Ja mam 29 lat a mój TŻ 23, to daje nam 6 lat róznicy ale nie chce już nikogo innego bo znalazłam kogoś kogo szukałam i pozostało mi to chyba w genach...

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-06, 19:42   #141
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

A ja skończę za niecałe 3 tyg 28 a mój tż ma 22 i nie wyobrażam sobie nikogo innego przy mnie
Rodzice już się przekonali, idzie ku dobremu
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-06, 21:11   #142
balaloum
Raczkowanie

ja jestem starsza od mojego TŻ o 9m-cy. mamy po 24 lata
balaloum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-06, 23:16   #143
DDosiek
Wtajemniczenie

Ja mam w tym roku 24, mój TŻ 34. Czyli równe 10 lat różnicy. Zawsze świetnie nam się rozmawiało, choć 6 lat temu, gdy się poznaliśmy, nie sądziłam, że coś może z tego wyjść. Nie przy takiej różnicy wieku ( i odległości - 450km). Od ponad roku mieszkamy razem, w 23 sierpnia tego roku bierzemy ślub
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-21, 11:48   #144
arinitti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eliza000009 Pokaż wiadomość
Ja też jestem starsza od mojego męża - 11 lat - a jesteśmy już małżeństwem 4 lata i mamy 2 dzieci. Jestem zachwycona tą różnicą wieku, mimo, iż nigdy nie wyobrażałam sobie młodszego męża. Przed ślubem znaliśmy się 3,5 roku. Nasi rodzice nie byli zachwyceni tą znajomością, ale pokonaliśmy wspólnie wiele przeszkód i warto było. obecnie z rodzicami jest super. znajomi już dawno zapomnieli o tej różnicy wieku, zaakceptowali, a nieznajomi nawet jej nie zauważają. To ja odmłodniałam przy mężu, zmieniłam sposób ubierania , czesania, wyrzuciłam większość swoich ubrań... A mój mąż po prostu spoważniał i zmężniał. Z całego serca polecam takie związki...
Eliza, to super, że znalazł się ktoś mniej więcej w takim położeniu jak ja i jest szczesliwy. Bo ja czasem troche jednak sie obawiam przyszłości, najbadziej tego, ze w pewnej chwili zaczne się starzeć i będzie ta różnica wieku widoczna. Miedzy mną i moim TŻ jest 14 lat różnicy, i też mieliśmy i poniekąd mamy kłopoty z akceptacja w rodzinie, a nawet ja w pracy.
Pozdrawiam wszystkie narzeczone dziewczyny i żony starsze od swoich mężczyzn
arinitti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-21, 12:16   #145
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
A ja skończę za niecałe 3 tyg 28 a mój tż ma 22 i nie wyobrażam sobie nikogo innego przy mnie
Rodzice już się przekonali, idzie ku dobremu
a ja myslałam, że nie wiele jest takich par różnica między mna a moim TŻ to 6 lat i naprawde jest nam cudownie razem miałam wątpliwości na poczatku, ale teraz po 3 latach nie mam już rzadnych

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-26, 10:53   #146
edyta1421
BAN stały

Cytat:
Napisane przez eszeweria Pokaż wiadomość
U mnie jest duża róznica wieku 20 lat i nie mamy z tym żadnego problemu. Problem raczej ma otoczenie. My jestesmy szczęliwi
Jak jest u was?

u na spodobnie różnica 21 lat. otoczenie jest róznie nastawione. my jak najbardziej w pełni szczęścia. w naszym związku jest doza spontaniczności jak i wiele dojrzałości. każdy przezył z nas coś swojego i umiemy się tym podzielić jak i naprawdę świetnie się bawić. pozdrawiam
edyta1421 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-26, 16:04   #147
lasoa
Zakorzenienie

A może wstawimy fotki tutaj naszych zwiazków - osoby które są w zwiazku z różnicą wieku?
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-30, 14:16   #148
eszeweria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
A może wstawimy fotki tutaj naszych zwiazków - osoby które są w zwiazku z różnicą wieku?
no to dawaj
Stary 2008-05-31, 19:55   #149
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Roznica wieku jest u nas 15 lat, ale tak na codzien...kto to zauwaza to nie wiem, bo na pewno nie ja...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-05, 13:16   #150
katathea
Raczkowanie

mój TŻ ma 26 lat, a ja 28
katathea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości