|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część III
witam
a wy znó dużo napisałyście no no mi tez kwadracik niebieski wyszedł hmm
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz ja za duzo ci nie pomoge ze wzgedu na to ze sama podczytuje a dzis pierwszy raz zaczelam mierzyc tempke . Hmmm a moze załacz swoj wykresik to dziewcyzny jak je ładnie poprosisz moze cos ci powiedzia . nic innego do łba mi nie przychodzi Kropka75 mam nadzieje ze sie nie pogniewałas za kropeczke hihi widze ze nasze mleko dalej na dyskusyjnej pozycji ! swoja droga nie wiedzialam ze az tyle nasze organizmy potrzebuja yolanda9 hmm a moze taka bolesna owu przechodzisz ? gdzies na jakis watku czytalam ze dziewczyny co jakis czas maja taka bolesa owulacje , a jajniki bola ? hmm a kregosłupa nie przewiałas (nie chodziłas w kłusych kurtkach gdzie nerki widac i cały bebzuch ?? -przynaj sie
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a po drugie widze, ze równo "idziemy" ![]() a po trzecie powodzenie w starankach, bo ich intensywność chyba teraz czas zwiększyć |
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Napisalam i mi zezarlo
(Wiec witam wszystkie Panie i te nowe Kaalinkaa i Casandra oraz Kalwi i te "stare" prosze sie do nas dolaczac i duzo pisac bo u nas fajnie jest i w "kupie" sila wiec zawsze cos fajnego wymyslimy![]() Gizmiatko ja tez jestem z Gliwic Zatorze ![]() A termometr czyszcze chusteczkami dla dzieci nawilzanymi do pupy!!! nie rysuja nie niszcza i dezynfekuja same plusy ![]() znow musze nadgonic bo tyle natrzaskalyscie ze hohohoh
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ilu dniowe masz cykle ? moze masz owulacje ? dra no widzisz tak to juz jest ze sie dziewuchy rozpisłąy ja nie wiem ehhhhhh ;-)ja prawie w ogole nic nie pisze ! :pMischoko ojjj ja tego tez nie lubie jak natrzaskam natrzaskam a tu plum i nic nie ma cżłowieka złośc bierze ze ło ho ho
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście radzę do temp. dołączyć sprawdzanie śluzu szyjkowego (znaczy w środku, nie tego który wychodzi) i samej szyjki. Cytat:
I będziemy kibicować. A teraz to pewnie masz jajeczkowanie. Ja taki miałam poprzedni cykl, ból, napięcie, duży brzuch, w ogóle czułam się paskudnie. :/ Cytat:
Ja też nie wiedziałam czego trzeba więcej, dlatego wrzuciłam. Może się przyda. Mnie na pewno. Bo ja mam sklerozę. Za mało ryb morskich. Mleko wrzuciłam, niech każdy wg siebie robi, pije lub nie.
|
|||
|
|
|
#127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ...no i ja nie z tych co to bebzuny na wierzchu....nie ta "kategoria wagowa" ![]() no i faktycznie zaraz pojadę do mamusi, która ma podobno jakąś cudowną rozgrzewającą miksturę... może pomoże
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ach więc nie mam już wyrzutów takich dużych, że przestałam jeść kwas foliowy bo szpinakiem dosłownie się zażeram ![]() Cytat:
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
jak mi sie nie uda teraz to tez zaczynam mierzyć temke,ale ja to poczatkujaca wiec musze poczytac co i jak
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się zamierzam na tempkę ale muszę się zaopatrzyć w dobry termometr bo mam tylko stary rtęciowy w domu jeszcze. Może poradzicie jaki warto kupić??
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
u mnie z cyklami to różnie bywa są ok 30 dniowe, tempki niestety nie mierzę
|
#133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warto mieć ten jeden, odrębny do tego celu. |
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mischoko ! ja dzis wychodze z łózka z termometrem -juz po mierzeniu i ide do łazienki moj Tz patrzy na reke mi i widzi termomtr i cukeia i oooboze ty to zaraz zorbisz .... Ale ogolnie on tego zoruzmiec nie moze . Kropka -mowisz ze śluz szykkowy jest inny od tego na zewnatrz ? hmmmm zastanawiające ! co do termometru to jak siedzialam na forum ktore zajmowało sie mierzneiem tempki to panie polecały microlife MT16C2 i jeszcze jakis drugi model. Ponoc najlepsze bo maja dwa miejsca po przecinku. ponoc najdokładniejsze sa te własnie temrometry do 0,1 stopnia . Na allegro jak sie pojawiaja to tez szybko zostaja wykupione ... http://www.allegro.pl/item436182553_..._promocja.html
|
|
|
|
#136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#137 |
|
Wtajemniczenie
|
póki co, mój wykres wygląda tak, może mischoko pomoże
)
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#138 | |
|
Zadomowienie
|
dziękuję zaraz sprawdzę w googlach co i jak
![]() Cytat:
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie dokładnie boli i jak?
Cytat:
U mnie np. jeśli się nie miziam w czasie owu, tak właśnie się dzieje. Śluz rozpoznaję dokładnie wewnątrz. Jeśli czekam aż wypłynie, mogę czekać nawet kilka dni. Albo nie wypłynie w ogóle. Szukałam info na ten temat i okazało się, że to normalne jest i badanie śluzu (takie dokładne) to badanie jego konsystencji wewnątrz, nie po wypłynięciu. Ps. Śluz płodny ma za zadanie umożliwić wędrówkę plemnikom, jest więc z natury rzeczy potrzebny wewnątrz, dlatego natura wymyśliła że jest tak gęsty i trzyma się szyjki (nawet z nazwy jest szyjkowy). I tam go najlepiej sprawdzać. ![]() I sprawdza się? Temp. jest powtarzalna, gdy sprawdzisz ją parę razy pod rząd? Kochanie, wykres jest ok. Prawidłowy. To pierwszy jest? Tak wnioskuję po dacie rozpoczęcia. Jak będziesz miała cały, zobaczysz więcej. |
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjecie nie jest zbyt dokladne ale mierzyc tez zaczelas pozno ale jak widze jesli wszczelilas sie w te dni to tempka idzie ladnie do gory wiec nie powinno byc problemu. Trudno tak od polowy cyklu ale wydaje mi sie ze juz jestes po owu i tempka ladnie rosnie
oby tak dalej bedziemy dmuchac.![]() Ja mam termometr elektroniczny i nie zamienilabym go na rteciowy juz nigdy po pierwsze bo jest dokladniejszy mierzy mi tempke np 36.67 stopnia a rteciowe wychodza juz z uzytku jako te mniej dokladne (moze stad nie widzisz skoku o wiecej niz dwie kreski?? Kropka) i bardziej niebezpieczne. Nie odradzam ale nie polecam. Jak chcecie to zrobcie porownanie i mierzcie dwoma rodzajami mi od razu wyszlo ze rteciowy to tylko nasmietnik caly czas prawie pokazywal ta sama tempke w wahaniach co 2-3 kreski wiec jak dla mnie nie byl miarodajny. A dzis 4 dzien cykly i mam 36.59 ![]() EDIT: Co do badania sluzu ja to robie TYLKO ze sluzu szyjkowego i codzinnie o stalych porach najlepije przy wizycie w wc badam polozenie szyjki witedy wiesz jak sie ono zmienia a tak jak zrobisz to raz rano raz wieczorem raz jak dlugo siedzisz raz jak dlugo lezysz to to nie jest adekwatne do tego jak to jest naprawde
Edytowane przez Mischoko Czas edycji: 2008-09-18 o 11:31 Powód: dopisek |
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
Boli dokładnie w miejscu gdzie kończą się spodnie, tzn na dole pleców, a u góry pupy. I jest to ból jakby mięśni a nie kości, i jak się jakoś źle ustawie (idąc albo siedząc) to tak się nasila, że szok (wczoraj sie poplłakałam jak przeszłam od samochodu do domu
Na razie zażywałam tabletki przeciwbólowe, i przykładałam w to miejsce termofor. Musze powiedzieć ze termofor pomagał( tak, że mogłam noc przespać, ale z obracaniem się w łóżku już było ciężko)...no tak to wygląda...
|
|
|
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
Czy są jakieś pozycje sprzyjające zajsciu w ciążę, po wszystko ze mnie wypływa
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
nie chciało się zaladować większe zdjęcie :( dziękuje mischoko :*
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie pomoze na pewno urozmaici hihiihAliisanka nie ma za co mozesz wrzucic mi tylko sam wykres moze bedzie lepiej widac kliknij na wykres zapisz jako obrazek i wklej obrazek tylko moize sie uda bo tak malo widoczne to jest
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja nie zaskakuję chyba. Cytat:
Poza maścią rozgrzewającą polecam ciepłą kąpiel, picie ciepłej wody (na problemy nerkowe super!), jeśli nie minie badanie moczu. A to na pewno nic okresowego ani owulacyjnego nie jest? |
||
|
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
tak ja temeraturke mierze dosyć wcześnie o 5.20, troche może teraz jest troszke to zakłócone bo brałam tablety....
|
|
|
|
#149 |
|
Wtajemniczenie
|
Misiaczki moje! ja znów pytam...
jakie hormony trzeba zbadać czy są w normie patrząc pod kątem właśnie zajścia w ciążę? orientujecie się ile kosztują prywatnie?
|
|
|
#150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie podobną do mojej muter, jej wykresy też były tak niskie, ale ona w ogóle miała niższą od większości ludzi temp. ciała. Może i Yolanda ma niższą?! Cytat:
Ja siebie wykresowo poznawałam lata temu, dokładnie zaczęłam lat temu 15, a wtedy mierzenie termometrem elektronicznym to była paranoja. Ale jak mówicie że temp. jest stała to sprawdzę.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

. Hmmm a moze załacz swoj wykresik to dziewcyzny jak je ładnie poprosisz moze cos ci powiedzia . nic innego do łba mi nie przychodzi
okres miałam 3 wrzesnia, od paru dni mam twardy i wzdęty brzuch , boli mnie w dole, troche sie tym martwie 

ach więc nie mam już wyrzutów takich dużych, że przestałam jeść kwas foliowy bo szpinakiem dosłownie się zażeram 

28TC