|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nastolatka i dojrzaly mezczyzna?!
czyli co?? 17-latek chce wspolnych spacerow pod gwiazdzistym niebem, czytania wierszy, wizyt w kinach i teatrach a 40-sto latek tylko seksu?? bo oczywiscie 17 latek jest dziewiczy jak kwiat i o seksie nie mysli
![]()
|
|
#122 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Lecz tak naprawdę w Twoich wypowiedziach nie chodzi o moje dośwadczenia lecz o Towoje. To Ty zostałaś w jakiś sposób skrzywdzona i tak alergicznie reagujesz. A jak nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi to napisze drukowanymi. Nie 13 latka to dziecko i nie jest to dobre i normalne. Jezli juz facet w takim wieku chce mieć młodą dziewczynę to przynajmniej powinien odpuścić nastką. Czy ta wypowiedz zadowoliła Cię?? Cytat:
Wiec ciężko jest teraz odnaleźć/znależć normalnego faceta. |
||
|
|
|
|
#123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wydaje mi się, że 17 latka powinna sobie szukać towarzystwa wśród swoich rówieśników ewentualnie trochę starszych chłopców. I nie ma się co oszukiwać że 40 latek widzi w nastolatce równego sobie partnera a nie obiekt seksualny. |
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jest różnica iż są inne priorytety. I jest większy bagaż doświadczeń wiecej rozumie. A wy wszytko sprowadzacie tylko do seksu... a tak nie jest... |
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przepraszam za offtop
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Konto usunięte
|
tez tak mysle, i to ze ma 17 lat nie oznacza ze jest naiwna czy niedojrzala, a on 37 to nie znaczy ze chce ją wykorzystac. nie rozumiem dlaczego niektorzy tak sadzą, dlatego ze jest miedzy nimi duza roznica wieku? przecierz za pare lat nie bedzie to istotne.
Edytowane przez 881a135baa34e075ff271ac6ad77e43317518c11 Czas edycji: 2008-12-05 o 18:06 |
|
|
|
|
#127 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
edit: Cytat:
♥ Edytowane przez rare bird Czas edycji: 2008-12-05 o 18:08 |
||
|
|
|
|
#128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mialam zadnych zlych doswiadczen ze straszymi nie przyznaje ze mowisz madre rzeczy ,tylko pytam to znaczy,ze cie atakuje?? I to nie byla odpowiedz na moje pytanie nie rozumiem tego zdania Cytat:
edit.samo podales przyklad sodomy i gomory ze swojego otoczenia.oraz napisales,ze nie latwo o normalnego 30paroletniego faceta Tak wiec tym bardziej utwierdzam sie ,ze ostroznosc jest wskazana,podejrzliwosc tym bardziej.Na cos takiego wlasnie mam alergie,a ze to jest w wiekoszci moja alergia jest wieksza hehe spoko juz zrozumialam przeslanie,ale to zdanie nie jest logiczne bo wiek wlasnie ma znaczenie jesli jest za wczesnie Edytowane przez bess Czas edycji: 2008-12-05 o 18:35 |
||
|
|
|
|
#129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edit: Chciałam zacytować wypowiedź I_hate_you, ale mi się pomyliło. Edytowane przez roxi:* Czas edycji: 2008-12-05 o 18:27 |
|
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
Napewno jestesmy bardzo rozni, on bardziej doswiadczony, ja w sumie jeszcze pewnie w wielu sprawach niepoinformowana. Ale tez zauwazylam, ze wszystko sporwadzacie do seksu, uwazacie, ze chce mnie glownie wykorzystac, ale gdyby tak bylo to pewnie sama bym to w jakims stopniu zauwazyla. Ze ma na to parcie.
Wiele razy mial okazje probowac sie do mnie dobrac, czesto jestesmy sami, mamy wtedy duzo czasu dla siebie, ale on nigdy nawet nie zaczynal. Kiedys zapytalam go jak on sobie to wyobraza, ze nawet gdybysmy byli razem, to ja nie musze byc na seks gotowa w tej chwili, a on jak to normalny facet - ma swoje potrzeby. Ale stwierdzil ze naprawde kocha i ze seks nie jest dla niego najwazniejszy, ze nigdy w zyciu nie bedzie mnie do tego namawial i poczeka tak dlugo jak bedzie trzeba by to byly dla mnie niezapomniane i piekne chwile.
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
Niestety muszę przyłączyć się do opinii tych Wizażanek, które uważają, że facet próbuje omotać Cię wokół palca. Pamiętaj, że my patrzymy na to zupełnie obiektywnie - jesteś dla nas anonimowa, obca. Ty nigdy nie spojrzysz na swoją sytuację obiektywnie, bo tak się nie da.
Zawsze będziesz szukała argumentów, które choć w najmniejszym stopniu go usprawiedliwią. Motasz się, to widać - niby piszesz, że mamy rację, ale z drugiej strony nie możesz do siebie dopuścić tych myśli i szukasz czegokolwiek, co mogłoby go ukazać w lepszym świetle. Teraz nie możesz tego zrozumieć, to uwierz nam - bezstronnym! - że to nie ma przyszłości. Kiedyś sama to zrozumiesz i będziesz szczęśliwa, że podjęłaś taką, a nie inną decyzję. Nie marnuj sobie życia. |
|
|
|
|
#133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdaniem idealizujesz go i chcesz z nim być i tylko czekasz aż Ci napiszemy, że miłość nie zna pojęcia wieku. Że ten mężczyzna ma wobec Ciebie szczere intencje, kocha Cie i będziecie żyć długo i szczęśliwie. Żadna z nas nie wie jak będzie. Możesz zaryzykować i się z nim związać. Musisz sobie zadać pytanie, co możesz zyskać a co stracić na tym związku (a stracić moim zdaniem możesz wiele). Możesz też poczekać 2 czy 3 lata zanim się zaangażujesz bardziej, ale jak sobie wyobrażasz swoje życie przez ten czas. Chcesz spotykać się po kryjomu z nim, jako przyjaciele, czy urwać kontakt? |
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
Historia prawdzia:
W rodzinie mojego TŻ jest 16 latka.Bardzo "dojrzała" jak na swój wiek zwłaszcza, jeśli chodzi o wygląd Jakieś pół roku temu zaczęła spotkać się z duuużo starszym facetem, ale przecież "dojrzałym, mądrym". Twierdziła, że jest w niej zakochany, nie wyobraża sobie związku z inną kobietą, że do nieczego jej nie zmusza (czyli znaczy się do seksu),że wogóle nie czują tej różnicy wieku itd, itp. Matka tej dziewczyny (ona wychowuje się bez ojca) przyzwalał na ten "związek" póki córka dobrze się uczyła. No i pewnego dnia matka tej dziewczyny weszła na jej gg, które córka zostawiał otwarte, (potem powiedziała,że nie wie czemu to zrobiła, bo nigdy wczesniej nie czytała korespondencji córki, ani jej rozmów na komunikatorach) zaczęła czytać ostatnie rozmowy córki z tym facetem. Czego się dowiedziała? Ano tego, że jej niespełna 16-letnia córka od kilku m-cy sypia z tym kolesiem, a teraz oboje podejrzewają,że jest w ciąży. Facet pisze jej,że jeśli "z tym czegoś nie zrobi to on się zabije, nie wytrzyma tego". Ona go uspokaja, że już koleżanka załatwiła jej pewne, sprawdzone ponoć, tabletki, które łyknie, a potem "to wysra" i wszystko będzie dobrze. Pisze mu, że jeśli "nie uda się tego usunąć" to urodzi "ale nikomu nie powie czyje to dziecko, bo nie chce marnować mu życia".Facet pisze jej na koniec, że teraz lepiej będzie, aby nie utzrymywali ze sobą kontaktu i żeby się odezwała, kiedy "zrobi z tym porządek".Matka o mało nie zemdlała! Ta nastolatka przyjmuje bardzo silne leki, ponieważ jest chora, przyjęcie nieznanego pochodzenia tabletek mogłoby, oprócz ewnetualnego usunięcia płodu, spowodować jej powazne komplikacje ze zdrowiem a nawet śmierć. "Dojrzały" facet wiedział o stanie jej zdrowia.Historia zakończyła się tak,że dojrzały facet znikął z życia dziewczyny, ona jak się okazało na szczęście nie była w ciąży, tabletek łyknąć nie zdażyła, bo skutecznie przeszkodziła jej w tym matka.
|
|
#135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wlasnie, jak ja sobie wyobrazam ten czas?! Jezeli bedziemy sie widywali po kryjomu, to w sumie zacznie sie wszystko dalej rozkrecac, z kolei znowu kiedy urwiemy kontakt, to nie bede wiedziala, czy naprawde byl mi wierny przez ten czas i czekal, czy zabawial sie z jakimis kobietami. Edytowane przez Milian Czas edycji: 2008-12-05 o 19:01 Powód: Pomyłka w cytowaniu |
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Staram sie byc roztropna w tym co robie.
|
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Po drugie tak wiek ma znaczenie jak jest za wcześnie (13-17)lat. I może Ciebie to zdziwi ale nie rozumiem takich gości którzy "łapią" się za dziewczyny/dzieci w takim wieku. Dla mnie jako faceta nie jest to normalne. Przyznaje iż dziewczyny w wieku 13 lat wyglądają jak kobiety lecz chyba nie o to w tym wszystkim chodzi. Ale widać są tacy amatorzy takiego "sportu". Ale tacy byli są i będą czy tego chcemy czy też nie. A wiek nie świadczy o dorosłości emocjonalnej. Tak to wygląda. Czy jeszcze złościsz się na mnie? |
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
Millian zlotko no coz by ci poradzic zeby DOBRZE ci poradzic.. ech no sama widzisz ze ta roznica wieku no duza jest a z tym sie wiaze duzo roznic miedzy wami.. doswiadczenia,potrzeby itp itd.. z drugiej strony piszesz ze on chce na ciebie poczekac.. ale dokad bedzie czekal ? az ty bedziesz miec 30 lat a on prawie 50.. i jestes pewna ze bedziesz chciala z nim byc wtedy? rozumiem ze sie zakochalas bo ci imponuje jest dobra itp ale wydaje nic z tego nie bedzie.przepraszam za te slowa ale tak uwazam
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie mowi,to co chcesz usłyszec i urabia jak plasteline. Moze nawet to go bawi, takie podchody i gry wstepne. ZWyciestwo bedzie pozniej słodsze i efektowniejsze. Tak jak i starszej kobiecie o tyle facet mlodszy moze ofiarowa własciwie jedynie seks, tak i mlodsza o tyle dziewczyna facetowi w tym wieku nie ma za wiele do zaoferowania. No chyba,ze jest nad wyraz niedojrzały i przebywa najczesciej w towarzystwie mlodszych, gdzie czuje sie jak ryba w wodzie. Ale jesli prowadzi interesy, to raczej tak nie jest. Zwazywaszy, ze nie zwiazał sie do tej pory, zdecydowanie twierdze,ze zdobedzie Cie na własnosc(i tu nie chodzi o ciało wcale, raczej o dusze
zobaczy ze jestes za nim i tyle go bedziesz widziała. Fajnego faceta (kobiete tez) ludzie latami wyszukuja... Mozesz miec wybitne szczescie i moge sie mylic, ale naprawde watpie.
|
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja Wam naprawde bardzo dziekuje, ze mi tutaj radzicie, niektore w taki sposob delikatny, drugie bez owijania w bawelne, po prostu przemawiaja mi do rozsadku.
Dzis spedzilam tu caly dzien w tym watku myslac nad tym i biorac wasze uwagi do serca, bo to wy jestescie w stanie ocenic to z innej, lepszej perspektywy i wiem, ze myslicie trzezwiej ode mnie. Napewno bede obecna w tym watku jeszcze dlugo, szczegolnie jutro pewnie bede musiala sie pozwierzac i mam nadzieje, ze jeszcze czasem bedziecie wpadaly tu, aby dotrzymac mi towarzystwa. Dziekuje za cenne rady i obudzenie mnie. Super, ze tu trafilam, mimo ze duzo rzeczy, ktore piszecie nie jest latwo mi czytac. |
|
|
|
|
#142 |
|
BAN stały
|
Moim zdaniem przesadzacie. Po pierwsze to piszecie tak, jakby miała brać zaraz z tym facetem ślub. Niech spróbuje, nawet się zakocha - co w tym złego? Co będzie to będzie. A może stworzą, dobry, trwały związek ? Tego nie wie nikt. Skąd przekonanie, że ten facet to jakiś zbok i chce ją wykorzystać ? A to już się w tym wieku zakochać nie można ? Po drugie autorka wątku nie jest już znowu takim dzieckiem - za rok będzie pełnoletnia (rozśmieszył mnie tekst z pedofilią), a z tego co i jak pisze wynika, że psychicznie jest dojrzalsza niż wskazuje metryka. A po ostatnie, to chcę zauważyć, że bardziej nagrzani i nastawieni na seks są chłopcy w wieku autorki wątku, dojrzały facet potrzeby seksualne ma mniejsze. Co z resztą w przyszłości może być problemem - bo kobieta szczyt swoich potrzeb seksualnych osiąga po 30tce, to pan te kilkanaście lat starszy może już nie podołać
No, ale to ryzyko każdej pary gdzie facet jest sporo starszy od kobiety. Na szczęście nie samym seksem człowiek żyje ![]() Ja bym Ci radziła robić tak, jak podpowiada Ci serducho. Ty znasz tego faceta, lepiej od nas wiesz jaki jest. Jakby co, to pamiętaj o antykoncepcji i...szczęścia życzę ![]() A że na świecie nie brak łajdaków, dziwkarzy i innej maści męskich dziwek to cóż..nie każdy jest skazany na takie towarzystwo. I nie ma co na podstawie swoich doświadczeń wrzucać wszystkich do jednego worka. Bo wrażliwi, czuli, kochający mężczyźni też są. W każdym wieku. Kto wie, może spotkałaś jednego z nich? |
|
|
|
|
#143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam mieszane uczucia, z kazda podpowiedzia zmieniam zdanie na temat tego, co powinnam zrobic. Masz racje - to nie slub, on chce abym dala mu szanse i zebysmy sprobowali. Zawsze moge sie wycofac w odpowiedniej chwili. Byle dzialac rozsadnie i dobrze przemyslec sytuacje. Co moge stracic na takiej probie? Dobre zdanie innych osob, zaufanie rodzicow?
|
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() polac tej Pani bo dobrze prawi(jedyny normalny post w tej dyskusji) ![]() Cytat:
|
|
|
#146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie, tez uwazam,ze sprobowac mozesz, bo co w koncu masz do stracenia? Tyle,ze wg mnie bedziesz mocno i długo cierpiec(1 facet). Ale w koncu, jak nie sprobujesz, to sie nie dowiesz. |
|
|
|
|
|
#148 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Zresztą co do tych potrzeb seksualnych - to może i ma takie same (nie wiem, nie znam go), ale istnieje szansa, że z wiekiem umie już je bardziej, że tak powiem, okiełznać. A ten chyba umie, bo się do dziewczyny nie dobiera kiedy tylko może, i na czekanie na odpowiedni dla niej moment, też jest w stanie przystać (przynajmniej tak deklaruje). A mocno i długo się cierpi po każdej straconej miłości. Niekoniecznie po tej pierwszej czy ze starszym facetem. Różnie bywa. Jak to w życiu. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2008-12-05 o 20:26 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
pytanie czy jak zostawi go,powiedzmy ze cierpia oboje,to zmieni sie cos oprocz satysfakcji,ze zabranilismy i pomachalismy paluchami nad jej losem,nie wiedzac kompletnie nic o zachowaniu faceta i wyciagajac o nim pochopne wnioski wciagu paru minut po przeczytaniu postu,to trwa 3lata i nie nalezy tego uproscic w jednym zdaniu,orzekajac "nu nu" to jest "be" mozesz sprobowac,to nie jest powiedziane ze to bedzie pakt na cale zycie,jak cos pojdzie nie tak, to sie wycofasz,a bedzie Ci latwiej,bo bedziesz wiedziala,ze po prostu nie pasujecie do siebie,a nie ze nie bedziecie razem,mimo ze facet sie stara,to nie bo ludzie tak mowia,nie sluchaj ludzi i tego co oni sobie wystukaja w klawiaturze wielce uogolniajac zreszta Milian wie najlepiej co ja mysle o tym,jako ze sie znamy,ale chcialam to tutaj tez zaznaczyc....pozdrawiam Edytowane przez m6alenstwo Czas edycji: 2008-12-29 o 17:46 Powód: Blad |
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze sobie znalazl moze nie?50na 50 A skoro to jesttakie normalne dlaczego sie ukrywaja i dlaczego wyjezdzaja az do innego miasta ,zeby isc do kina???skoro przeciez ona jest prawie pelnoletnia i nie ma sprawy Zacznijcie zyc jak normalna przecietna para,nie ukrywajcie sie,rozmawiajcie o szkole i o pracy,powiedz rodzicom i moze cos z tego bedzie |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.

Staram sie byc roztropna w tym co robie.

polac tej Pani bo dobrze prawi