..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-09, 14:03   #121
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość
mam dylemat kurcze za chwile firmowe ciastka a na ciastkach beda omawiane sprawy pracownicze, jak pojde to nie ma bata zebym czegos nie zjadla a nie isc to kurcze tez niedobrze, nie lubie byc niedoinformowana
opic sie wodą najlepiej z 1,5 litra i żuć gume

Cytat:
Napisane przez bambi1311 Pokaż wiadomość
DJANA, ja mam jeszcze wiekszy dylemat, bo wlasnie sie dowiedzialam ze kochana babcia TZta piecze na jutrzejsza 50tke mojej mamy nasz ukochany sernik z piana!!!!!!no wszytskiego umiem sobie odmowic, ale ten sernik jest po prostu obledny!!!!
serniczek to przeciez rzecz mocno białkowa zjesc trzeba choć moze małą porcje

troche sie wygrzebałam sie z tych papierów ale jeszce mruga cennik któremu od kilku miesiecy naleza sie zmiany ...
ale moze jutro bedzie jego dzien
teraz zaplanuje weekendowe jedzonko zeby nie wpasc w weeekendowa pułapke obzarstwa

na kolacyjke bedzie dzis dorsz tylko nie wiem jak go przyrzadzic, w sumie moge urzyc parowaru ale jakos nie przemawia do mnie to rozwiązanie...
hmm cos pokombinuje

acha na podwieczorek wczorajszy serniczek ha
Stary 2009-01-09, 14:08   #122
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość

Ilona i Ninaad dzieki, musze za nitkami popatrzec, ale w razie czego to durum widzialam, a raz na jakis czas nikomu nie zaszkodzilo
jasne, że od czasu do czasu nie zaszkodzi. A co do makaronu, to powinien smakowac tak samo, niezaleznie od ksztaltu - wiec moze przekonac się do rosołku (czy co to za zupa miała być) np ze świderkami albo rurkami razowymi

Zmykam do domku
papatki
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 14:13   #123
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
o widzisz ILONKO, dobrze ze zajrzalas?a co w owocami?mam nadzieje, ze nie stoja daleko w koncu kolejki
no, przyznam, że po Twoim poście mi się przypomniało
w nocy przeczytam jeszcze raz ze zrozumieniem treści i zrobię dokładne notatki
Stary 2009-01-09, 14:20   #124
bambi1311
Rozeznanie

Teliczku,
sernik naszej babcie to moze i spora porcja bialek, ale nawet nie chce wnikac jaka to porcja cukru

apropos makaronu z maki durum, to rozumiem , ze on tez jest dalej w kolejce za tym z pelnego ziarna lubelli?

67 .....77 .....65,8 ...... ?
74 masakra
bambi1311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 14:23   #125
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Teliczku,
sernik naszej babcie to moze i spora porcja bialek, ale nawet nie chce wnikac jaka to porcja cukru

apropos makaronu z maki durum, to rozumiem , ze on tez jest dalej w kolejce za tym z pelnego ziarna lubelli?
no w klasycznym serniku na kg sera jakieś 40dag cukru a ile w rosie to nie chcę wiedzieć

tak, najpierw pełnoziarnisty potem durum
Stary 2009-01-09, 14:27   #126
effa79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
zjadłam właśnie zapiekankę z soczewicą [bez twarogu bo wyżarty] - pycha z dodatkiem usmażonych na łyżeczce oleju arachidowego paseczków kurczaka bardzo pożywny obiadek
zastanawiam się czy gdyby zrezygnować z mleka i dodać jeszcze jedno jajko albo białko nie wyszłaby bardziej zwarta konsystencja, aha, warzywa podsmażyłam

a, wgłębiłam się dokładniej w książkę i na początku II fazy raczej zaleca wprowadzanie węgli złożonych od płatków owsianych i kus-kus, chleb, ryż i makarony bardzo sporadycznie i na dalszych etapach
WIesz co, bo to chyba ten twarog zbija wszystko - ja daje cala kostke na szklanke soczewicy. Jak tym razem robilam z pieczarkami to dalam je wlasnie z sokiem, zeby nie byla za sucha. A mysle, ze mleko nie jest tam obowiazkowe, mozna spokojnie jajo dodac.
Aha mialam Ci napisac, ze ja takiego kapusniaka dodaje kasze perlowa, albo peczak NO ale dzis sobie odpuszcze, chlopaki smaza sobie ziemniaczki jako dodatek

No ale kuskus nie bardzo podobno jest wskazany... Jak to jest w koncu.
Juz sie nie moge doczekac jablek zapiekanych z platkami owsianymi na sniadanie

Djana nie zazdroszcze
Bambii co jak co,ale sernika tez nie potrafie sobie odmowic W Świat nim grzeszylam, ale to twarog w koncu, wiec nie jest az tak tragicznie

A ja chyba zakoncze jedynke juz w niedziele, bo mam zamiar upiec chleb, a co

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 14:32   #127
bambi1311
Rozeznanie

DZIEWCZYNKI, a macie moze zdjecie tej zapiekanki?ja ciagle nie moge sobie wyobrazic jak do tego wszystkiego wkomponowac ten twarog i jeszcze jajkoa strasznie za mna chodzi ta boska zapiekaneczka!!

74 masakra

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-09, 14:32   #128
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Teliczku,

no wiem tak tylko zniwelować chciałam wyrzuty sumienia, ale nawet doktorek w ksiązce pisze ze przy wyjatkowych uroczystosciach mozna zasiegnąc niedietycznego jedzenia, choc same wiemy ze z umiarem
Stary 2009-01-09, 14:37   #129
effa79
Zadomowienie

Ja pindole, ja w miedzyczasie pracy zdazylam napisac jeden post, a wy z jakichs piec, wiec przepraszam, ze dubluje
Uff uporalam sie z klientami, jeszcze we wtorek sie z nimi spotkam... oby juz nie wiecej w tym zestawieniu

Ilonko wczytaj sie prosze i zrobi nam tu wyklad - chetnie poczytam.

Ninaad mi to rybka, ale moi rodzice jak to makaron swiderki do rosolu Jak bede u rodzicow, to z moja mama pojde na zakupy po prostu

Atom ja na pierwszy tydzien skrupulatnie przygotowalam sobie menu i baaardzoo mi to ulatwilo dietowanie. Teraz juz sie na tym nie skupiam. W domu mam rzeczy SB, z ktorych zawsze w razie czego cos zmontuje.
Warto miec zapas orzechow, pestek, soczewicy, jajek, twarogu chudego, jakies warzywka nawet mrozone, fasole, tunczyka w puszce, pomidory w puszce, ja mam zamrozonych kilka filetow rybki, piers z kurczaka w zamrazalce, jakies dwa jajka zawsze ugotowane na twardo.
A jak jeszcze zaplanujesz potrawy, to bedzie jeszcze latwiej, pozniej sama sie nauczysz i przyzwyczaisz. Ja staram sie wieczorami przygotowywac jedzenie na nastepny dzien, zeby, jak jestem glodna, nie wrzucac w siebie co popadnie

Alez sie nalazilam, u nas dzis wiosenna pogoda Jak auto jest, to nikt nic nie chce, a jak nie ma, to fruwam. NO ale to akurat dobrze

Stary 2009-01-09, 14:39   #130
effa79
Zadomowienie

Cytat:
DZIEWCZYNKI, a macie moze zdjecie tej zapiekanki?ja ciagle nie moge sobie wyobrazic jak do tego wszystkiego wkomponowac ten twarog i jeszcze jajkoa strasznie za mna chodzi ta boska zapiekaneczka!!
Bambii ja juz zjadlam i foty nie mam z tego powodu Po prostu gotujesz soczewice, ona sie rozwala, w to widelcem wciskasz twarog, ja daje pieczarki i cebulke akurat tym razem i wbijasz surowe jajko. To jest taka papka, takie puree soczewicowo - twarogowe. Juz nie wiem, jak ci wytlumaczyc ALe pyyyszneee

Stary 2009-01-09, 14:51   #131
bambi1311
Rozeznanie

o widzisz kochana. teraz jest bardziej obrazowo
na pewno bede beltacehhe

74 masakra

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-09, 15:16   #132
agusiencja
Rozeznanie

Aaaaaaaaaa!
Spowiadam się!
Ah ten @ wredny jeden......Zjadłam tonę czekolady
Póki co nie żałuję bo mam uderzenie wspaniałego humoru po tym,
no ale cóż, za chciało mi się, zjadłam 2 kostki gorzkiej która mi została, ale chciało mi się jeszcze.
A, że moja szuflada to skarbnica czekolad wszelkich, patrzę, patrzę, a tu biała czekolada otwarta. Uh! No cóż i z kosteczki do kosteczki zrobiło się 100 gram
A jutro koleżanki urodziny, no cóż będę musiała sobie wydłużyć I fazę, bo te dwa dni delikatnie powiedziawszy szlag trafił
ale mi wesołoooo! ostatnio tyle czekolady zjadłam z 5 lat temu

agusiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 16:18   #133
IlonaP
Zakorzenienie

ja już skołowana jestem z tym kus-kusem
w książce jak byk wskazany i full przepisów już w drugiej fazie, w przewodniku "ograniczać"
chyba trzeba by sprawdzić na oficjalnej stronie SB

wrzucam zdjęcie zapiekanki b/sera
te czarne kropki to czarna soczewica, w przypadku użycia zielonej będzie podobnie

agusiencja, no comment, masz przejrzysty przykład tego z czym powinnaś walczyć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg soczewica 003.jpg (99,8 KB, 41 załadowań)
Stary 2009-01-09, 17:06   #134
agusiencja
Rozeznanie

Cytat:
agusiencja, no comment, masz przejrzysty przykład tego z czym powinnaś walczyć
Chyba źle mnie odebrałaś
Ja osobiście jestem z siebie dumna, bo już rozwiązałam problem swojego tycia.
Oczywiście dzisiejszy przykład to był wyskok jednorazowy, bo czekolady nawet bez diety prawie nie jem. Od miesięcy się zadręczałam przy "ochocie na coś słodkiego" rekompensując to sobie w inny sposób w rezultacie, zjadałam baaaardzo dużo "dietetycznych rzeczy" które jeszcze bardziej wzmagały mój apetyt. Teraz odkryłam, że jeśli będę się spełniać w tych pierwszych zachciankach wcale nie będę miała dotychczasowego "jojo". Oczywiście pierw przejdę I fazę, a potem spróbuje pogodzic jedno z drugim.
A to "5 lat" odnosiło się do częstotliwości jedzenia przeze mnie czekolady.
Od kilku dni miałam straszne skurcze mięśni w nocy w łydkach, mam nadzieje, że po tej solidnej dawce magnezu się zatrzymają.
A na wadze mam z 68 kg, ale nie będę na razie nic zmieniać w podpisie, bo poczekam do końca @.

Ah, dawno nie miałam takiej ochoty i energii na ćwiczenia jak dzisiaj więc już lecę!

Stary 2009-01-09, 17:46   #135
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiencja Pokaż wiadomość
Chyba źle mnie odebrałaś
Ja osobiście jestem z siebie dumna, bo już rozwiązałam problem swojego tycia.
Oczywiście dzisiejszy przykład to był wyskok jednorazowy, bo czekolady nawet bez diety prawie nie jem. Od miesięcy się zadręczałam przy "ochocie na coś słodkiego" rekompensując to sobie w inny sposób w rezultacie, zjadałam baaaardzo dużo "dietetycznych rzeczy" które jeszcze bardziej wzmagały mój apetyt. Teraz odkryłam, że jeśli będę się spełniać w tych pierwszych zachciankach wcale nie będę miała dotychczasowego "jojo". Oczywiście pierw przejdę I fazę, a potem spróbuje pogodzic jedno z drugim.
A to "5 lat" odnosiło się do częstotliwości jedzenia przeze mnie czekolady.
Od kilku dni miałam straszne skurcze mięśni w nocy w łydkach, mam nadzieje, że po tej solidnej dawce magnezu się zatrzymają.
A na wadze mam z 68 kg, ale nie będę na razie nic zmieniać w podpisie, bo poczekam do końca @.

Ah, dawno nie miałam takiej ochoty i energii na ćwiczenia jak dzisiaj więc już lecę!
nie wydaje mi się, chodziło mi o ten konkretny fragment:
Cytat:
no ale cóż, za chciało mi się, zjadłam 2 kostki gorzkiej która mi została, ale chciało mi się jeszcze.
A, że moja szuflada to skarbnica czekolad wszelkich, patrzę, patrzę, a tu biała czekolada otwarta. Uh! No cóż i z kosteczki do kosteczki zrobiło się 100 gram
to właśnie jest wierny opis jak działa cukier - tego ma nas oduczyć I faza
ja też uważam, że jeśli ma się na coś ochotę to raczej powinno się to zjeść ale w umiarkowanej ilości

ponadto biała czekolada zawiera znikome ilości magnezu, to praktycznie sam tłuszcz i sacharoza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-09, 17:58   #136
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

natalaplo witaj w Nowym Roku Zdrowych nereczek i wszystkiego dobrego

IlonkoP ale zapiekana Czy to ustrojstwo sie rozpada czy trzyma sie w calosci?
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 17:58   #137
mamaoli1979
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to mamaoli1979

Dobry wieczór dziewczyny
Dzisiaj przypada 13 dzień I fazy SB oraz 23 z A6W.
Podaję mój jadłospis:
Ś: 4 łyżki chili con care, sałatka z 1 jajka, 4 plasterków żółtego sera, sałaty lodowej i rzodkiewki z ziołami prowansalskimi, jogurt naturalnyz cynamonem, słodzikiem i 2 łyżeczkami mxu orzechów i pestek
P: 5 sztuk migdałów
O: Spora miseczka chili con care
P: 1/2 zielonej papryki i 4 plasterki polędwicy
Na kolację planuję 1/2 kostki chudego twarogu z cynamonem nad słodzikiem sie zastanowię
Wypiłam 2 herbatki zielone, 2 czerwone, 2 kawki z mlekiem 0,5% oraz około 1,5 litra wody mineralnej niegazowanej
Mnie również dopadła @, choć nie będę marudziła, bo podobnie jak Ilonka czekałam na nią z utęsknieniem, już zaczęłam się zastanawiać czy Oleńka nie będzie miała braciszka, hihi-dobra koniec takich żartów, planuję drugie dziecko, ale nie tak szybko
Teraz się tylko zastanawiam, czy jest sens ważyć się w poniedziałek- czy te wyniki przez @ nie będą odrobinkę zafałszowane, hmmmmmmmmm?????????????
Dziewczyny, ale kusicie tą soczewicą- przyznam szczerze, że widziałam ją w sklepach, ale nigdy nie jadłam, a pomysł na zapiekankę wydaje się być świetny
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu

mamaoli1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 18:11   #138
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
natalaplo witaj w Nowym Roku Zdrowych nereczek i wszystkiego dobrego

IlonkoP ale zapiekana Czy to ustrojstwo sie rozpada czy trzyma sie w calosci?
teraz się niby trzyma ale na ciepło się rozsypywała; Effa pisała, że z twarogiem jest bardziej ścisła
a mnie się na tyle spodobała, że zamierzam zrobić hurtowo i zamrozić na "czarną godzinę"
Cytat:
Napisane przez mamaoli1979 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór dziewczyny
Dzisiaj przypada 13 dzień I fazy SB oraz 23 z A6W.
Podaję mój jadłospis:
Ś: 4 łyżki chili con care, sałatka z 1 jajka, 4 plasterków żółtego sera, sałaty lodowej i rzodkiewki z ziołami prowansalskimi, jogurt naturalnyz cynamonem, słodzikiem i 2 łyżeczkami mxu orzechów i pestek
P: 5 sztuk migdałów
O: Spora miseczka chili con care
P: 1/2 zielonej papryki i 4 plasterki polędwicy
Na kolację planuję 1/2 kostki chudego twarogu z cynamonem nad słodzikiem sie zastanowię
Wypiłam 2 herbatki zielone, 2 czerwone, 2 kawki z mlekiem 0,5% oraz około 1,5 litra wody mineralnej niegazowanej
Mnie również dopadła @, choć nie będę marudziła, bo podobnie jak Ilonka czekałam na nią z utęsknieniem, już zaczęłam się zastanawiać czy Oleńka nie będzie miała braciszka, hihi-dobra koniec takich żartów, planuję drugie dziecko, ale nie tak szybko
Teraz się tylko zastanawiam, czy jest sens ważyć się w poniedziałek- czy te wyniki przez @ nie będą odrobinkę zafałszowane, hmmmmmmmmm?????????????
Dziewczyny, ale kusicie tą soczewicą- przyznam szczerze, że widziałam ją w sklepach, ale nigdy nie jadłam, a pomysł na zapiekankę wydaje się być świetny
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu
już coraz ładniej
pewnie będą ciut zafałszowane
a zapiekanka nawet mężowi smakowała - z fetą też powinna być ciekawa

a ja wyciągnęłam z czeluści jogurtownicę i wzięłam się za jogurt domowy
jutro złożę wizytę w P&P i zakupię prawdziwy grecki jogurt

co to ja dziś zjadłam?
ś: brokuły zalane mieszaniną jajka, białka i jogurtu, usmażone na kapce oliwy, latte
IIś: sernik 70g i 2 mandarynki
o: zapiekanka z soczewicy 1/4 porcji + 100g piersi z kurczaka w ziołach prowansalskich, espresso
p: deser warstwowy z puree truskawkowego, jogurtu greckiego light, zarodków pszennych posypany łyżką uprażonych płatków z inuliną
k: planuję trochę zapiekanki i wieśniak lekki
oczywiście morze herbaty, earl gray i czerwonej

Edytowane przez IlonaP
Czas edycji: 2009-01-09 o 18:20
IlonaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 18:26   #139
agusiencja
Rozeznanie

Cytat:
ja też uważam, że jeśli ma się na coś ochotę to raczej powinno się to zjeść ale w umiarkowanej ilości
<piątka>
A z magnezem z czekolady to "przygrywka", tak czy siak musze kupic go w tabletkach

Co do zapiekanki, to piękna! i zapewne pyszna.

mamaoli1979 Twój jadłospis mi się podoba

a ja wreszcie mam czas na więcej ćwiczeń, w końcu weekend

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-09, 19:12   #140
bambi1311
Rozeznanie

Ilonko, slicznie dziekuje za zdjecie, teraz to juz doskonale mam wyobrazenie o tej super zapiekance, zrobie ja w poniedzialek!!!:cmo k:
i postanowilam!!!!!bede sie strzec tego sernika jak ognia!!!!nie po to nei jadlam 8 dni nic slodkiego, zeby jutro to zniweczyc, przez impreze!!!tym bardziej ze mobilizuje mnie waga coraz bardziej, wreszcie sie ruszyla!!!!!!i od tygodnia pokazuje 67 !!!! moje wymarzone, na ktore czekalam od wesela, czyli juz ponad 3 miesiace!!!!!!:jupi :nie dam jej popsuc przez wybryki sernikowe, a w nagrode w poniedzialek upieke sobie nasz sernik!!!!!

i na kolacje przed chwilka wciagnelam wiesniaka lekkiego, heheh z papryka i suszonymi pomidorkami oraz jajeczko!!!!duzo bialeczka i warzywka!!
jutro na obiad planuje leczo bo dostalam od tesciowej, wszakze nie jest z chuda kielbaska tylko zwykla, ale mysle ze jakiejs mega tlustej tam nie wkroila
a goscie niech sie wieczorkiem racza smakolykami na stole!!!!ja bede na nich patrzec!!!ale znajac moja mamuske, to cos dla mnie tez sie znajdzie!!!na szczescie mamuska preferuje kuchnie light
mamooli, bardzo ladne adlospisy, po takiej fazie 1 jestem pewna ze waga Ci wynagrodzi!!!!!

74 masakra
Stary 2009-01-09, 19:56   #141
Pletts
Raczkowanie

Witm was serdecznie czytam wszystko co piszecie i od poniedziałku tj.od 05.01 jestem na SB co prawda nie jest mi łatwo bo nie mam żadnych fajnch przepisów na dobre jedzonko nie jem węglowodanów i pieczonych mięs nie jem warzyw (co niektórych)oraz owoców najbardziej mi brak ciasta uwielbiam !Codziennie w pracy zjadam serek wiejski lekki z rzodkiewką potem w domu lekki obiad i kolacje .czuje się dobrze ważyłam się w poniedziałek i waga prawie 65,9kg dziś 64.3 Straciłam twardy brzuch czuje bardzo lekka Przedemną sobota i niedziela ale mam nadzieje że wytrwam .Bedę wdzięczna za przepisy na I i II SB a piszcie czy chudniecie i ile muszę się jakoś zmobilizować.Mam nadzieje że niedługo....... 57kg.....
Pletts jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 20:11   #142
zielonamorelka
Zakorzenienie

witam
widze lidlowo sie dzisiaj zrobilo hihi no ja w poniedzialek moze nie bede mogla tam isc[no coz szkola;/]ale najpozniej w srode zrobie tam istny poligon haha[te produkty linessy sa zachecajace szkoda tylko ze wiekszosc ma cukier]
moge prosic o ocene jutrzejszego jadlospisu

posilek
Co bedzie
sniadanie
salatka[tuńczyk jaja ogorki kiszone cebula]
2sniadanie
6 orzechow brazylijskich
obiad
4 kotlesiki sojowe w jajku z salatka[tuńczyk jaja ogorki kiszone cebula]
podwieczorek
2 zawijasy z szynki z kurczaka kapusty pekińskiej papryki
kolacja
Wieśniak z ogorkiem
teraz-88,8kg
wzrost 172cm

Edytowane przez zielonamorelka
Czas edycji: 2009-01-09 o 20:15
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 20:23   #143
KassiaKonsultantka
Raczkowanie

mam juz za soba pierwszy tydzien i 3,5kg mniej!
za to zlapala mnie grypa ;( powaznie ,,zgrzeszylam"-zjadlam wczoraj dwa duze jogurty WISNIOWE... co prawda 0% i bez cukru, no ale z wisniami! x| musialam... na nic innego nie mialam ochoty^^

ech... wiecie czego sie najbardziej boje? ze z tych(jak na razie) -3,5kg zrobi się niedługo +5kg albo i wiecej czy po SB moze wystapic efekt jojo?
pozdrawiam
KassiaKonsultantka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 20:30   #144
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pletts Pokaż wiadomość
Witm was serdecznie czytam wszystko co piszecie i od poniedziałku tj.od 05.01 jestem na SB co prawda nie jest mi łatwo bo nie mam żadnych fajnch przepisów na dobre jedzonko nie jem węglowodanów i pieczonych mięs nie jem warzyw (co niektórych)oraz owoców najbardziej mi brak ciasta uwielbiam !Codziennie w pracy zjadam serek wiejski lekki z rzodkiewką potem w domu lekki obiad i kolacje .czuje się dobrze ważyłam się w poniedziałek i waga prawie 65,9kg dziś 64.3 Straciłam twardy brzuch czuje bardzo lekka Przedemną sobota i niedziela ale mam nadzieje że wytrwam .Bedę wdzięczna za przepisy na I i II SB a piszcie czy chudniecie i ile muszę się jakoś zmobilizować.Mam nadzieje że niedługo....... 57kg.....
witaj
jest wątek przepisowy na Dietetyce https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ht=south+beach
pozwolę sobie spytać: mięsa i warzyw nie jesz z powodów światopoglądowych czy medycznych? czy po prostu uważasz że nie lubisz

Cytat:
Napisane przez zielonamorelka Pokaż wiadomość
witam
widze lidlowo sie dzisiaj zrobilo hihi no ja w poniedzialek moze nie bede mogla tam isc[no coz szkola;/]ale najpozniej w srode zrobie tam istny poligon haha[te produkty linessy sa zachecajace szkoda tylko ze wiekszosc ma cukier]
no, ujdzie, te kotleciki to Ty tak lubisz, bo często je widuje

KassiaKonsultantka, no faktycznie, strasznie zgrzeszyłaś
zmień nastawienie, bo z obecnym możesz liczyć na to czego się tak boisz, serio
jeśli zaczniesz się głodzić z obawy przed przytyciem to jo-jo masz jak w banku

Edytowane przez IlonaP
Czas edycji: 2009-01-09 o 20:31
Stary 2009-01-09, 20:31   #145
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielonamorelka Pokaż wiadomość
witam

posilek
Co bedzie
sniadanie
salatka[tuńczyk jaja ogorki kiszone cebula]
2sniadanie
6 orzechow brazylijskich
obiad
4 kotlesiki sojowe w jajku z salatka[tuńczyk jaja ogorki kiszone cebula]
podwieczorek
2 zawijasy z szynki z kurczaka kapusty pekińskiej papryki
kolacja
Wieśniak z ogorkiem
wiesz Morelko,gdybym ja tyle tylko zjadła w ciągu dnia to chyba bym i tak była głodna te orzechy to lepiej weź na przekąskę a zjedz coś bardziej pożywnego
takie jest moje zdanie,nie wiem co myślą o Twoim jadłospisie dziewczyny które dłużej już w tym "siedzą"

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 20:32   #146
effa79
Zadomowienie

Mamooli coraz lepiej Chciec, to moc

Morelko orzechy bym wrzucila jako przekaske, a zjadla normalne II śniadanie np. to z podwieczorka, a na podwieczorek moze pianke czekoladowa???

Pletts witaj i gratulacje spadku wagi Mam tylko nadzieje, ze nie wynika to z glodzenia sie
Tu znajdziesz mnostwo super przepisow i sledzac forum takze znajdziesz jakies smakowite potrawy https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...05#post9784705

Noo Bambii trzymam kciuki

Ilonko ty moja inspiracjo Czy do digestive zamiast masla mozna dac jogurt, albo pol na pol podzielic te proporcje??? I mam zamiar jutro zrobic twoj chleb maslankowy na niedzielny poranek
Mysle, ze w niedziele skoncze jedynke, bo przede wszystkim uwolnilam sie od glodu weglowodanowego, a o to chodzilo Moze sie zwaze nawet Kurcze tylko te owoce, tu nie moge zlapac umiaru...

W te zimne dni kazdemu polecam kapusniak. Tz zrobil wysmienity, choc sam zalowal, ze ziemniakow nie ma w srodku Pychota
Bylam na zakupach, wiec jutro zapiekanka smieciarka, moze Borysowi makaron do niej ugotuje.
Dziewczyny a jecie rosol? Bo szczerze mowiac na SB z niego zrezygnowalam, a tz sobie zazyczyl na niedziele i co zamiast makaronu

Spowiedz
ś: jajecznica z pieczarkami i serem plus pomidor i rzodkiewka i ogoras
p: serniczek
II ś: zapiekanka z soczewicy
p: migdaly i wiesniak
o: talerz i troche kapusniaku
k: jako, ze obiad byl o 18.00 (praca), to nie jestem glodna, zjadlam lyzke pasty z makreli i plaster wedliny i jedna pieczarke

Stary 2009-01-09, 20:36   #147
zielonamorelka
Zakorzenienie

Cytat:

no, ujdzie, te kotleciki to Ty tak lubisz, bo często je widuje
no to sie ciesze hmm te kotleciki jak sie dobrze jajko przyprawi to potrafia byc naprawde super.
ale jem je zadko mi sie wydaje hehe
bo nie specjalnie wiem co na 1 fazie takiego szybkiego na obiad mozna zrobic bo nie mam zaduzo czasu na siedzenie w kuchnino wiec albo rybka albo kotleciki co jeszcze sie nadaje?oprucz salatek
teraz-88,8kg
wzrost 172cm

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-09, 20:43   #148
IlonaP
Zakorzenienie

Effa, myślę że spokojnie można dać jogurt ale gęsty, grecki i zrezygnować z tych 2 łyżek mleka, ja w orkiszowych poduszeczkach dałam pół/pół i było ok
teraz siedzi w piekarniku jeszcze łatwiejszy chlebek, Nigelli już zaczyna pachnieć

Morelka
, dziewczyny mają rację z tymi orzechami, weź na przekąskę i dorzuć coś na IIś
i mam nadzieję, że w tej sałatce znajdzie się puszka tuńczyka i ze dwa jajka!

aha, rosół, ja tam gotuję i jem, mam wtedy gwarancję, że mi dzieciaki coś zjedzą
raz pokroiłam do gorącego Hit z Ryk w paseczki, świetne kluski się zrobiły, bo coś ten ser sie opornie rozpuszcza
można też poszatkować pekinkę i pora i zalać gorącą zupą - wychodzi rosół w stylu orientalnym

Edytowane przez IlonaP
Czas edycji: 2009-01-09 o 21:42
Stary 2009-01-09, 20:52   #149
zielonamorelka
Zakorzenienie

dziekuje dziewczyny to na 2 sniadanko beda zawijasy a na podwieczorek dam orzechy.
a salatka ym jest :puszka tunczyka w sosie wlasnym+4 jajka+4-5 ogorkow kiszonych+2 cebulki.juz zjadlam troche na obiad dzisiaj i jutro beda 2 porcje[cala miska tego wyszla]
a co do tego ze malo to ja naprawde przy tym nie czuje sie glodna
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
Stary 2009-01-09, 20:54   #150
elianka
Zakorzenienie

Dziewczyny wracam na plażę, posłusznie, z podkulonym ogonem- odpuszczenie diety, siedzenie w domu na tyłu przez pół roku a teraz siedząca praca... efekt jest taki, że wracam do punktu wyjścia, mam do stracenia 15 kg.... Przygarniecie kropka?

Plan jest taki: SB i godzina dziennie ćwiczeń w domu, bo na siłownie ni czorta nie dam rady chodzić :/

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości