|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ile kosztuje aborcja?
Tak z ciekawości - ta tabletki 72h po na pewno nie ma działania wczesnoporonnego
Od razu uprzedzam, że pytam, bo nie wiem, a nie dlatego, żeby rozpocząć jakąś etyczno-naukowo-teologiczną dyskusję
|
|
#122 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Nie powoduje poronienia: hamuje owulację i zagęszcza śluz aby plemniki nie mogły dotrzeć do jajeczka. Dla przeciwników aborcji to też zbrodnia. Jest jak najbardziej legalna, zdarzają się lekarze, którzy nie chcą postionoru przepisać, ale z drugiej strony można dostać w aptece bez recepty jak się wybłaga.
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Ale w późniejszej fazie cyklu gdy doszło do owulacji i zapłodnienia to uniemożliwia zagnieżdżenie się w ściance macicy i dlatego przeciwnicy uważają ją za zbrodnię.
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2500
Edytowane przez Kmee Czas edycji: 2009-04-16 o 23:00 |
|
|
|
|
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, oczywiście w wątku w którym z założenia i z prośby autorki miałyby się pojawiać konkretne dane liczbowe, powstał spór ideologiczno-etyczny. Widocznie niektóre osoby naprawdę nie przyswoiły idei czytania
Nie wiesz ile kosztuje aborcja- nie wypowiadaj się, bo wątek Ciebie akurat nie dotyczy. |
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
lub ewentualnie tyle co:
- bilet do wybranego kraju w którym jest to legalne - zabieg w owym kraju - bilet do domu + w niektórych przypadkach dodatkowe koszty wizyty u psychologa, lub inne niewymierne straty natury moralno-etycznej |
|
|
|
|
#129 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Ostrzegam po raz pierwszy i ostatni osoby ignorujące temat wątku, że wpadnę tutaj z torbą podróżną pełną*punktów i będzie płacz i zgrzytanie zębów, że ktoś nie wiedział o offtopach...
|
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
Od 1500 w zwyz ,nie jestem pewna do jakich sum dobija ,ale mysle ze 4000 to ta gorna granica.Nie wiem ile kosztuja tabletki, te na recepte i postionor (jesli ktos sie orienuje w cenie postinoru,prosze o podanie).
Nie wiem czemu tak demonizujecie zwykle informacje,nikt tu nie propaguje i nie namawia. Z tego watku oprocz przedzialu cenowego aborcji ,mozna dowiedziec sie rowniez : -ze jest nielegalna w polsce -ze moze przyniesc ulge,i uratowac dotychczasowe spokojne i blogo-egoistyczne zycie pacjentki -moze powodowac problemy psychiczne i powiklania,a takze traume do konca zycia -postinor nie jest tabletka wczesnoporonna (mimo tego ,ze jest legalna niechetnie jest przepisywana przez lekarzy ) -mozna zdobyc nielegalne srodki (np przez all) i probowac samemu poradzic sobie z sytuacja jednak stwarza sie wtedy bezposrednie zagrozenie dla wlasnego zycia -wszelkich bardziej rzetelnych informacji i wsparcia mozna szukac na oficjalnej stronie "women on waves" pewnie i tak cos pominelam. Mimo negatywnych opinii na tym watku mysle ,ze wielu majacym niedobor informacji na ten temat ,watek sie przysluzy. ps kariera85 ![]() szczerze Twoj komentarz tez mi sie bardzo podobal awio widze ,ze mamy bardzo podobne zdanie na temat wypowiedzi pana Wyraka ![]() Podzielam rowniez Twoje zdanie w tym watku(na temat watku |
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. dobrze napisane ![]() a kariera85 na prawdę idealnie ujęła sens wieeelu wpisów i dziamgotań
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
w Poznaniu koszt aborcji to
1000zł - tabletki i "radź sobie sama..." 2200zł- tabletki plus opieka medyczna w szpitalu 72zł- Postinor Duo 55-75zł Escapelle (bezpośrednio od lekarza 100zł ktoś kiedyś płacił razem z wizytą) porównując cenę prezerwatyw i innych środków antykoncepcyjnych to chyba jest spora różnica... źle zrozumiałaś mój post ;-)
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2009-04-17 o 00:59 |
|
|
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
Nie chcę ginąć za uskutecznianie offtopu, ale co Postinor i Escapelle mają wspólnego z aborcją, bo nie za bardzo rozumiem...?
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
no niektórzy uważają że jest to niejako metoda aborcji..
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
Dorba wiecie co ja już sie dowiedziałem czego chciałam, a nawet i wiecej więc proponowałabym zamkniecie tego watku bo po co nam dodatkowe jeszcze 10 stron na temat tego,ze aborcja jest nielegalna i nie moralna...?
|
|
#137 |
|
Rozeznanie
|
No to niektórzy są w dużym błędzie. ;p
|
|
|
|
|
#138 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziwne, bo ostatnio,ogladał film o handlu ludźmi i szef handlujący kobietami i dziećmi tez powiedział coś w stylu: co z tego,że nielegalne? Myślisz,że coś zmienisz? Tak człowiek ma wpływa na otaczającą go rzeczywistość i może przeciwdziałać nielegalnym procederom. Strasznie dużo wątków o aborcji jest na wizażu. Cytat:
Cytat:
Rodzina zastępcza jest formą opieki nad dziećmi z nieuregulowaną sytuacj prawną. Proce adopcyjny nie trwa kilku tygodni. Bardzo obrażasz rodziców zastępczych. A może jesteś jednym z nich i stąd wiesz jak wygląda sytuacja finansowa rodziny zastępczej ?
Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2009-04-18 o 16:13 |
||||
|
|
|
|
#139 |
|
Przyczajenie
|
mam pytanie czy jezeli ktos jest w ciąży troszke ponad 10 miesiecy może użyc jakichs tabletek żeby poronic prosze o kontakt
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Kontakt znajdziesz w googlach , gdzie dowiesz sie ile trwa ciąża.
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
a może to chodzi o ciążę słonia....
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzeczywiście
|
|
|
#144 |
|
Konto usunięte
|
Mam tylko nadzieję, że dziewczynka się pomyliła i chodzi o 10 tygodni. Aczkolwiek i tak ignorancja jest powalająca.
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli to jest 10 tygodni a nie miesięcy to na tabletki już za późno, je się stosuje do 7 tygodnia.
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
biedne te dziewczynki....miesiace mijaja a one wciaz kombinuja jakby tu poronic...o zgrozo
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
jezó widze że się bijecie w sprawie aborcji więc dorzuce swoje 5 gr
1) ABORCJA POWINNA BYĆ LEGALNA - sama nie usunęłabym dziecka ale co mnie interesuje jakaś jadwiga kowalska z koziej wólki i jej ciąża. jej sumienie jej dziecko to ona padnie potem z powodu wyrzutów sumienia. albo i nie padnie 2) ABORCJA I TAK JEST PRZEPROWADZANA WRĘCZ OTWARCIE - a 200 kobiet rocznie umiera w wyniku źle przeprowadzonej aborcji tudzież wykrwawiają się biorąc pigułki wczenoposornne 3) TAKIE STRONY JAK WOMENONWAVES.COM NIE SĄ BEZPIECZNE - więc powinno się mówić o tym otwarcie. skoro strona jest powszechnie znana czemu nie uświadamia się ludzi jak bardzo niekompetentnie jest zrobiona? "proś w aptece o recepte na cośtam powiedz że dla babci kłam do skutku może dostaniesz jak nie zamów u nas" - proszę was. 4) NIE OBCHODZĄ MNIE CUDZE POWODY USUWANIA CIĄŻY ZNOSZE TO ALE NIE JESTEM ZA. - czy to gwałt czy to inne powody - naprawde mnie nie obchodzą. usuń. twój wybór. twój ciężar. 5) POWTARZAM 2 RAZ; I TAK SIĘ JĄ ROBI PRAKTYCZNIE OTWARCIE A W INNYCH KRAJACH JEST LEGALNA - nie rozpada się z tego powodu jakaś struktura społeczna. to że niektórzy zatracają jakieś wartości - ich sprawa. ich. nie planuje zbawiać świata i tłumaczyć dorosłym ludzią czym jest aborcja. każdy kto się na nią decyduje napewno wie co to jest i czym to grozi. to tyle.
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Za Wikipedią :
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

Od razu uprzedzam, że pytam, bo nie wiem, a nie dlatego, żeby rozpocząć jakąś etyczno-naukowo-teologiczną dyskusję

]]]