|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)
Lindsley, dziękuję za zmianę
A na usg nic jeszcze nie zobaczę, bo to będzie koniec 5 i początek 6 tc. Najlepiej by było, gdybym poszła za tydzień we wtorek, ale mam radę pedagogiczną i nie mogę, a muszę mieć zaświadczenie o ciąży jak najszybciej. No nic, teraz dostanę zaświadczenie, a pewnie dopiero za 2 tyg. zrobi mi porządne usg, żeby serduszko zobaczyć. |
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
pomidorko juz podejzewam ze teraz serduszko sprawdzi twojej kruszynce ja tez bylam na poczatku 6 tyg i wtedy pierwszy raz slyszalam serduszko
fakt ze maly to byla mala kropeczka
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko ja nie wiem, jak to się liczy. Jak zerkniesz sobie na mój podpis, to jest tam suwaczek i tam jest policzone, że dziś jest 4tc + 5 dni. A we wtorek będzie 5 tc. Czyli jak to jest - potem dodaje się kolejne dni i dalej jest 5tc, czy jak jest np. 5tc. + 1 dzień, to już się mówi, że to 6tc? Wiem, że zamotałam, ale mam nadzieję, że zrozumiesz, o co pytam.
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
pomidorko wtedy jest 5 tyg plus 1 dzien i nie mowi sie wtedy ze to juz 6 tydz tylko normalnie 5tyg i dzien tak mi tlumaczyl moj gin bo tez z poczatku mnie to zastanawialo
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
pomidorko na pewno jest ok ja przed kazdym usg sie troche boje ale to chyba ma kazda babka w ciazy
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój lekarz o tym wie, dlatego między innymi mam się tak szybko z nim skontaktować.
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
najwazniejsze jest to zeby sie nie denerwowac i nie dzwigac
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dźwigam, nie skaczę, to akurat załatwione
Z nerwami gorzej, mam zakończenie semestru i dwa występy kółka teatralnego - już teraz po nocach mi się to śni. Ale sama mówię sobie, że tylko dwa tygodnie i odetnę się od tych nerwów |
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to teraz kilka dni sie przemeczysz i potem bedziesz odpoczywac ja to kurcze siedze w domu juz 9 miesiecy i z checia bym poszla do pracy no ale teraz bedzie maly i nim bede sie zajmowac a jak juz podrosnie to zaczne czegos szukac |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley ja tez chcialam chlopca
Elcia zle napisalas - 5+2 to sie juz liczy jako 6tc ( bo to jest 5 skonczonych, czyli zaczety 6) |
|
|
|
#134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak myslalam ze do roku jak maly bedzie mial ale TZ sie uparl ze jak bedzie mial 2 latka to moge szukac pracy a tak mam byc z nim ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
moj gin mowil ze wlasnie tak sie liczy tyg wiec zawsze tak liczylam |
||
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
To jak jestes w 39 + 2, to co mowisz, ze jestes w 39, czy w 40 tc ??
![]() Zreszta najlatwiej to policzyc w kalendarzu -> ostatnia miesiaczka = 1 dzien ciazy. Po 7 dniach zaczynasz 2 tydzien itd. Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-01-03 o 18:58 |
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tak czy siak we wtorek będę miała dokładnie 5tc. Bez dodatkowych dni. Czyli skończony 5tc. Czyli nic sobie nie pooglądam
Elcia, to długo chcesz z maleństwem być w domu Czyli jednak się znalazło kilka dziewczyn, które chłopczyków chciały. A my dziś z mężem siedzieliśmy przed imionami dla dzieci i mimo tego, ze już dawno mieliśmy wybrane niby imiona, to teraz znalazło się kilka takich, które nam się jeszcze podobają
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
moja gin tez tak mowi ze jak jest np 5 tydzien i 2 dni to juz jest 5 skonczonych wiec zaczyna sie 6.
Ciąża powinna trwać 40 jak jestes przy koncowce w 40 tygodniu to wtedy mowisz ze generalnie masz 40 tygodni za soba i np o 4 dni przenoszoną ciąże.
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
pomidorko ja marzylam o chlopcu i jak mialam usg jak miala mi powiedziec co jest to w myslach sobie mowilam ze chlopiec chlopiec
oczywiscie z dziewczynki tez bym sie cieszyla ale zawsze marzylam o pierwszym chlopcu
|
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jak gin powiedział, że będzie chłopak to zaczęłam się tak cieszyć i śmiać, że mnie z Tz uspokajali bo nic na monitorze nie było widać
I znów się nie mogę doczekać kiedy synusia pooglądam. Gin mówił, żeby przyjść po 30 tygodniu... Tak sobie myślałam, żeby sobie prezent na urodziny zrobić (będzie 31tc - 30t skończonych + 4dni) i się zastanawiam czy nie za wcześnie...Znów mnie zgaga męczy a rennie nie pomaga... Kiedyś były przesądy, że jak się w ciąży ma zgagę to dziecię owłosione porządnie będzie
|
#142 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() O zgadze mowa?? Mnie wczoraj pierwszy raz w życiu ta cholera dopadła Ja nie sądziłam, że to takie nieprzyjemne, upierdliwe coś ![]() Teraz już jestem uświadomiona jak się "ujawnia" zgaga FUjjjjjjjjjjjjjjZ przyjemniejszych rzeczy Byłam na zakupach i kupiłam bluzeczkę na obronę i o dziwno nie na dziale mamusiowym (fujjjjjjjjjjjjj ochydne mają ciuszki dla ciężarne) bluzeczkę a'la sukienke i do tego spódnice i spodnie z panelem
|||||||||||||||||||||
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do bluzeczek to ja nie mam żadnej typowo ciążowej. Nawet się jeszcze mieszczę w jedną białą koszulę ale jakaś taka krótka się zrobiła ![]() A kiedy obrona?? Widzę, że już odliczasz w dół do powitania maluszka na świecie
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2010-01-03 o 20:44 |
|
|
|
|
#144 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Lindsley, ja bluzki kupuje na zwykłych działach
Wcześniejsze koszulki z krótkim rękawkiem sięgaja mi do pępka Spodnie, które zwężałam po bokach, wczoraj rozprułam i już mnie nic nie uwiera czyli jeszcze w zwykłych spodniach uda mi się pochodzić zanim zamówione otrzymam
|||||||||||||||||||||
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Poczekam az Was dopadnie taka calodobowa jak mnie
![]() Moja mama wlasnie wrocila z psem ze spaceru i mowi do niej - poczekaj Eri zaraz kapciuszki zmienimy (a miala powiedziec zaraz wytrzemy lapki) |
|
|
|
#146 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Ja znów tylko wpadłam na chwilkę, bo korzystam, że jest weekend i TŻ w domu ![]() Wczoraj byliśmy na dwóch, dziś też ruszamy o 21 Cytat:
![]() No i My Lenko Cytat:
a połówkowe będę miała dopiero po 20 stycznia Cytat:
Cytat:
muszę się do jutra do 13:25 zdecydować (o ile mi ktoś do tego czasu nie sprzątnie go z przed nosa)Cytat:
trzeba pomyśleć choć nie wiem czy z takim zakupem nie poczekam aż się Dzidzia urodzi - bo a nóż dostaniemy od kogoś z rodziny w prezencie ![]() Cytat:
bo myślałam jeszcze o jakimś krakowskim szpitalu, ale narazie z mężem postawiliśmy na argument odległości - 5min autem - to naprawdę duży plus Super Szefowo ![]() Malga ma chyba na 9 stycznia tp A ja mam na 29 maja tp Cytat:
Tzn ja sobie tak dla siebie liczę ![]() Cytat:
Cytat:
też mnie męczy zgaga Lindsley wczoraj to paliło mi caaały przełyk, już miałam po mleko sięgnąć ![]() No to lecę się ubierać, bo już mamy 7 stopni mrozu ![]() EDIT: Aldii ja też często tak do swojej psinki mówię - "uczłowieczam" Ją na każdym kroku ![]() Zgadnij hej A jakie spodnie z panelem kupiłaś ?? ![]() Zapomniałam się pochwalić, że mi się Dzidzia rozbrykała i kopie od godziny - teraz czuję już mocniejsze kopniaczki
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-01-03 o 21:02 |
|||||||||
|
|
|
#147 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kakusiu, takie sztruksy, bo tylko one mają kieszenie i znalazłam rozmiar http://allegro.pl/item868448628_spod...50_roz_36.html Mam nadzieje, że dadzą radę
![]() Też zaraz mykamy na spacer, mam w planie "wymrozić" zgagę masakra hihihiAldii a już myślałam, że Twoja mama wyszła z pieskiem, a piesek miał na łapkach "buciki"
|||||||||||||||||||||
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
U mojego profesora jest zawsze napisane na wydruku z usg X dni + Y i w karcie wpisuje zaczety tydzien a nie skonczony.W szpitalu np. pytaja konkretnie - nie, w ktorym jestes tyg., tylko ile masz skonczonych. I tez licza - skonczonych np 34, a jestes juz w 35
Zreszta zobrazowalam to na podstawie 40 tyg. i wszystko jasne.Jedna u nas na mamusiowym tez liczyla tak tydzien do tylu i nagle sie okazuje, ze jej 3 dni do porodu zostaly, a ona mowi, ze jest w 39 tc......... No tak jak juz tez tu pisalam - kalendarz w reke i wszystko jasne w ktorym sie jest tygodniu. Ech odwieczny problem z tym liczeniem ![]() :brzyda l: ale niech kazdy liczy jak mu wygodniej - tylko pozniej nagle gdzies brakuje tygodnia, a tu juz data porodu Liczac wasza metoda bylabym teraz w 36tc, wiec 31 stycznia ( w tp) bym byla w 39tc.A gdzie w takim razie jest 40tc ?????? Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-01-03 o 21:27 |
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję, trochę odpoczęłam, byliśmy u teściów, potem u znajomych i milutko spędziliśmy czas
Znajomym powiedzieliśmy o ciąży, a rodzicom jeszcze nie Kakusia, aldii kochana, to powiedz mi czy dobrze liczę: jeśli OM to 28.11, to dzisiaj (niedziela) jest 5 tydz i 2 dni?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

fakt ze maly to byla mala kropeczka 
Mój lekarz o tym wie, dlatego między innymi mam się tak szybko z nim skontaktować.

Kiedyś były przesądy, że jak się w ciąży ma zgagę to dziecię owłosione porządnie będzie