|
|
#121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Technik weterynarii !!! Są chetni :)
Moi drodzy
Cytat:
W związku z czym mam nadzieję , że osoby uczące się na kierunku jak i chcące podjąć na nim naukę mogą spać spokojnie Odczytać z tego można również że Awangarda NIE MA PRAWA i działa bezpodstawnie każąc na własną rękę płacić i załatwiać sobie kurs - "Ten przepis nakazuje szkole przygotowanie ucznia do egzaminu państwowego w zakresie tej kategorii" Każdemu komu jakaś szkołą będzie narzucać mogę przesłać maila, którego otrzymałam - nie dajcie się wyrolować
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200602282338.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200901104032.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090314560217.png Edytowane przez bronsonowa69 Czas edycji: 2012-11-28 o 10:24 |
|
|
|
|
|
#122 |
|
BAN stały
|
.
Edytowane przez KotkaWodna Czas edycji: 2014-08-24 o 17:59 |
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie ze wyslij
nie daj sie zrobic w jajo mozesz mi podac swoj mail na pw to przesle Ci kopie i tak im wyslesz ja na pewno bede trzymac ten mail poki chodze do szkoly
|
|
|
|
|
#124 |
|
BAN stały
|
.
Edytowane przez KotkaWodna Czas edycji: 2014-08-24 o 17:59 |
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
Teraz pewnie beda myslec co z tym zrobic
|
|
|
|
|
#126 |
|
BAN stały
|
.
Edytowane przez KotkaWodna Czas edycji: 2014-08-24 o 18:00 |
|
|
|
|
#127 |
|
BAN stały
|
.
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jazda ciągnikiem jest banalna (jak ktoś już ma B to załapie z 3 minuty i po strachu).
Bardziej mnie nurtuje pytanie... Co chcecie robić po technikum/szkołach policealnych weterynaryjnych?
|
|
|
#129 |
|
BAN stały
|
.
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
Ja to robię dla siebie. SJestem po kosmetyce, kosmetologii, stylizacji paznokci i ze stylizacją wiąże swoją przyszłość (jużw tym pracowałam i do tego mam zamiar wrócić). Siedze w domu z malutkim dzieckiem i wariuje jak nie ma do kogo sie odezwac. Uczelnia byla dla mnie dobra odskocznia i ladowaniem akumulatorow
teraz mam to wszkole, a ze zawsze chcialam byc weterynarzem to chociaz tyle sobie umile ![]() Jazdy sie nie boje, chodzilo o kase, bo ja jestem biedna osoba co tu ukrywac (problemy z kupnem jedzenia np..). A ze "caly cykl ksztalcenia jest bezplatny", a to szkola ma obowiazek zapewnic ta nauke jazdy to teraz moge byc spokojna - czekalam na ta wiadomosc czy nie zrezygnowac ze szkoly |
|
|
|
|
#131 |
|
BAN stały
|
.
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiem Wam tak: jestem studentką weterynarii na 4 roku i... Dla moich roczników już będzie problem z dobrą pracą w moim zawodzie, nie mówiąc już o tych, którzy są teraz na 1 roku, czy nawet się wybierają - wg całego naszego środowiska dla tych ludzi już nie będzie pracy, ponieważ jest tak dużo lekarzy weterynarii (zwłaszcza, że teraz otworzyli znów w 2 nowych miastach ten kierunek , więc jest dodatkowo 120 osób rocznie kończących medycynę wet.). Wnioskując: dla osób, które są po technikum/studium W OGÓLE nie będzie pracy... Teraz gdzieniegdzie jest już tyle lecznic, że zwykly lekarz wet. dostaje miesięczną pensję w wysokości 1200-1500 zł (co jak na pensję lekarza jest śmiechem na sali). Więc jak sobie wyobrażacie co może osiągnąć osoba po technikum? Ciężka sprawa, chyba, że np ma rodziców po weterynarii, czy inne znajomości.
Mówię Wam to szczerze i uczciwie - jeśli się zastanawiacie nad tym rezygnujcie od razu! Lepiej iść choćby właśnie na kosmetologię, tu zawsze będzie jakiś zarobek. W gronie lekarzy weterynarii być może dostaniecie pracę pt 3 dni w tygodniu sprzątnij gabinet za 5 zł/h. Takie są realia i po prostu Was przestrzegam. No chyba, że ktoś to traktuje jako hobby i po prostu chciałby się czegoś na ten temat dowiedzieć, to jak najbardziej, bo tematyka sama w sobie jest na prawdę bardzo ciekawa
|
|
|
#133 |
|
BAN stały
|
.
Edytowane przez KotkaWodna Czas edycji: 2014-08-24 o 18:01 |
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarze pracujący w lecznicach na posadzie technika czy na recepcji, bywa i tak może jest kilka tak dużych lecznic, gdzie zatrudniają techników, ale zazwyczaj tą fuchę dostaje student weterynarii
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Jovise - z kosmetologia jest kompletna bzdura
widac ze nie masz z tym stycznosci. Jesli po studiach lub w czasie nie zdobedziesz groma dyplomow to marne szanse masz ew w byle jakim gabinecie. Na kosmetologie pchaja sie osoby ktore mysla ze tam jest malowanie paznokci i tego typu rzeczy, smiech na sali Ja chodzilam do studium na kosmetyke, studiowalam kosmetologie wiec wiem z czym sie to je i jak wyglada praca po tym. 2x pracowalam w tym zawodzie i nie chce - placa max 800zlJa jestem dyplomowana stylistka paznokci od kilku lat, mam tylko 7 dyplomow i ciezko znalesc prace w jakims normalnym miejscu niz gow****** zakladzie za zalosne pieniadze, ale predzej znajde znow tu niz jako kosmetolog. Tymbardziej ze mam zamiar do tego wrocic. Z mojego roku z kosmetologii nikt nie pracuje w zawodzie bo nie ma pracy (nie mialysmy zadnych kursow w trakcie studiow) !!! rzeczywiscie jest tu zawsze jakis zarobek ja sobie tak liczy łam ze zeby miec mega szanse na prace jako kosmetolog i zmiesc po drodze innych konkurentow to tak do 10 patykow musialabym dac za szkolenia ![]() A t. weterynarii robie dla siebie i po to zeby oderwac sie od ciaglego siedzenia z dzieckiem i braku mozliwosci otwarcia geby do kogokolwiek. A ja Wam powiem tyle ze moj maz zaczal jedne studia, zmienil kierunek, zaczal drugie studia, zrezygnowal i... zarabia wiecej niz nie jeden absolwent jakiejkolwiek szkoly (choc na 3 osoby to niezbyt starcza). A moja najwyzsza w zyciu wyplacona pensja wynosila 1500 wlasnie jako stylistka paznokci
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200602282338.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200901104032.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090314560217.png Edytowane przez bronsonowa69 Czas edycji: 2012-12-04 o 11:05 |
|
|
|
|
#136 |
|
BAN stały
|
.
|
|
|
|
#137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam jedynie jedną kosmetyczkę w rodzinie i jej się powodzi bardzo dobrze. Założyła swój gabinet w małej miejscowości i z tego co wiem, zarabia więcej niż jej własny mąż ![]() Cytat:
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
Jak trafisz z gabinetem w malej miejscowosci to super, tylko pozazdroscic. Choc nie powiem - w miescie znajda sie miejsca w ktorym sie nic nie umieja a klientki leca jak mucha do swiatla - znam takie przypadki. Ale generalnie na szczescie to nie ma co liczyc.
Ja moge porownac studium technik uslug kosmetycznych a studia na kosmetologii - nauka bez porownania, na studiach w programie jest mniej praktycznych zajec a armia z chemii bo to przygotowuje tez do pracy pod produkcje kosmetykow, a nie tylko w gabinecie. Ja po studium to na pierwszym roku studiow mialam wiecej luzu bo sie powtarzalo ![]() Ale na techniku weterynarii na pewno jest tak samo, mozna wygospodarowac spokojnie sporo czasu (u mnie corka go pozera). Zreszta na I semestrze jest duzo tych ogolnych przedmiotow, ktore nie sa jakies wybitnie trudne. Wypowiem sie jak uda mi sie przebrnac przez egzaminy, bo narazie to mi corka daje popalic i czarno to widze
|
|
|
|
|
#139 |
|
BAN stały
|
.
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
Jutro wybieram sie po podbity indeks z zaliczeniem semestru
|
|
|
|
|
#141 |
|
BAN stały
|
.
Edytowane przez KotkaWodna Czas edycji: 2014-08-24 o 18:02 |
|
|
|
|
#142 |
|
Przyczajenie
|
Hej od lutego zaczynam zajęcia na kierunku technik weterynarii.
Czy jest może ktoś kto też się wybiera w tym czasie? A może ktoś obiektywnie napisać czy można się tam czegoś nauczyć? Jak wyglądają zajęcia kto je prowadzi i w ogóle tak ogólnie jak jest. Pozdrawiam Ania |
|
|
|
|
#143 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli ktoś z Was jest z Gliwic to polecam Omege!
Tam kierunek jest zupełnie darmowy! Nauczyciele są super, z każdym można się dogadać i jest dużo zajęć praktycznych. Strasznie mi się podoba, więc polecam tą szkołę z czystym sumieniem.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 |
|
Przyczajenie
|
Hej ja zaczynam od lutego w Krk jeśli o to miasto ci chodzi
|
|
|
|
|
#145 |
|
Przyczajenie
|
Cześć,
mam małe pytanie: może idzie któraś użytkowniczka na technika weterynarii w szkole Omega we Wrocławiu? Albo czy któraś chodzi/chodziła? Chętnie poznam Wasze opinie na ten temat
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja byłam zainteresowana szkołą żak w Dąbrowie górniczej ale nie otworzyli tego kierunku w semestrze zimowym. Jest jakaś szkoła w okolicach tychów i katowic na kierunku technik weterynarii? oczywiście chodzi mi o bezpłatną naukę. |
|
|
|
|
|
#147 |
|
BAN stały
|
.
|
|
|
|
#148 |
|
Przyczajenie
|
Kotka bardzo Ci dziękuję udało mi się dopisać do grupy, już jeden weekend był a ja teraz zaczynam swój pierwszy od soboty
Bardzo się cieszę
|
|
|
|
|
#149 |
|
BAN stały
|
.
|
|
|
|
#150 |
|
Przyczajenie
|
hej mam pytanie odnosnie egzaminu....jakiej choroby sie spodziewacie w tym roku
bo u nas wpominali cos o wsciekliznie ;p
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

lekarze pracujący w lecznicach na posadzie technika czy na recepcji, bywa i tak
może jest kilka tak dużych lecznic, gdzie zatrudniają techników, ale zazwyczaj tą fuchę dostaje student weterynarii