|
|
#121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uniqalnej (wy)tworki
Dzięki Dziewczynki - wszystkim i każdej z osobna.
nagaLy usłyszeć od Ciebie, że wrap jest ok to pochwała niebagatelna, bo przyznam po cichu, że jesteś jednym z moich biżuteryjnych guru(choć w odpowiednim wątku się nie wypowiadałam )- wiesz, że kocham Twoje prace!Dziękuję pięknie raz jeszcze Wielbicielki owszem są, jednak ostatnio część z nich zbuntowana, bo ceny poszły w górę. Złości mnie to, bo kwestia ceny to kwestia ceny, ale nie widzi się tego, że prace też już są inne, że materiały lepsze, więcej pracy etc. Ehhhh, Ci Ludzie... Są jednak i takie, które wiernie są i nie marudzą Zdjęcia Aniu, to moja pięta Achillesowa... Z racji weekendu i czasu w związku z tym do południa, dziś i jutro powalczę z aparatem i wykorzystam Twoją podpowiedź z folią Fotki robię na biurku centralnie ustawionym "w oknie", ale tego światła z dworu jak na lekarstwo...E_W Różane motywy często pojawiają się w moich pracach, kocham je podobnie jak serduszka i jakoś obejść się bez nich nie mogę ![]() biernacka4 ale mów, mów mi częściej to mobilizuje i zobowiązuje![]() Pomysły Czasem sama nie wiem skąd się biorą z życia, z obserwacji, czasem sama nie wiem skąd, czasem mam na coś zamysł, a w trakcie powstaje zupełnie coś innego takie powiedzmy zbyt bajecznie kolorowe gronka ze swarkami vitrail - barokowe - nagle mnie naszło, by wykorzystać tę feerię barw w krysztale i poszło, powstały, a potem się zastanawiałam, kto to kupi w takich kolorach i spodobały się, sprzedane w galerii.ak_pinki Loopiki na końcach też mnie drażnią, jednak w rzeczywistości sa maleńkie - a że zdjęcia w makro je powiększają, wydają się ogromne. Zmienię to jak tylko kupię palnik, bo nad kuchenką kuleczki się zrobić za nic nie chcą towarzyszka_j ![]() Vestis O loopikach już pisałam poprawię się, mam nadzieję w najbliższej przyszłości, tj. już w NY bo tak planuję.Jest kobieco u mnie i bogato, czasem myślę że za bardzo, ale to chwilowe i potem znów powstaje jakich twór w tym konkretnym temacie. A teraz się pochwalę wiem, ze to może wcale nie jest powód do chwalenia, bo niby takie nic... ostatni komplet z Turkus i Czekolada sprzedał się galeryjnie zaraz po wystawieniu i kupił go Pan - zapewne na prezent - chwalenie się dotyczy więc mojego pierwszego internetowego Klienta płci męskiej ![]() I tym optymistycznym akcentem kończę mój chyba już przydługi post. Idę robić foty! Edytowane przez Uniqalna_Art Czas edycji: 2010-12-11 o 08:49 |
|
|
|
|
#122 |
|
Rozeznanie
|
Jestem po przerwie
i po walce z aparatem i światłem i w ogóle po ciężkich bojach ![]() Kilka nowości, no i te foty,hmmm... sama nie wiem... |
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Komplecik z 7 zdjęcia podoba mi się najbardziej.
A te kolce turkusowo-czekoladowe co tak szybko poszły też śliczne. Facet ma dobry gust. Pozdrawiam. Zrobiłam też nowy komplecik. Moja biżuteria : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=471599 moje malowanie :https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=11602 moje wymianki: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=486323 |
|
|
|
|
#124 |
|
Wtajemniczenie
|
Gwiazdkowe bransoletki są bardzo fajne
|
|
|
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajne te gwiazdkowe
![]() Najbardziej spodobał mi się ten komplecik, chociaż nie mam pojęcia co to jest przy kolczykach Bransa, zawieszka?![]() I ten naszyjnik jest śliczny ![]() Generalnie fotki bez ostrości wyszły
|
|
#126 |
|
Wtajemniczenie
|
TEN naszyjniczek
najbardziej przypadł mi do gustu może dlatego że wole mniej niż więcej
|
|
#127 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki
Bożenko - mnie sie ten komplet bardzo podobał i tak powstał jakoś bez specjalnego zamysłu - sam z siebie i nawet mi przemknęło przez myśl, że jak się nie sprzeda, to u mnie zostanie. No i masz ![]() E_W gwiazdkowe z gwiazdek kupionych w zeszłym roku i przeleżało, aż w końcu się za nie wzięłam. Mam jeszcze pomarańczowe i już odłożyłam, miałam dość. Ciekawe, czy zostaną do następnego? czy wezmę się za nie. Byłabym za drugą opcją, tylko nie wiem czy czasowo podołam. No i na koniec zostawiłam, bo nie przepadam za pomarańczem... Heurku, komplet rzeczywiście jest sympatyczny a to "coś" to zawieszka - tylko kwiatek ma "ucho" od spodu i nie widać, a jest na tyle duże, że krawatka niepotrzebna. Wiesz, jak go robiłam to się zastanawiałam, czy aby źle się nie mają te kolory - czerwony koral i te sople burgundowe - ale potem okazało się, ze jest ok. Teraz potwierdzasz i Ty, więc jestem spokojna A zdjęcia do bani jak nic, wiem wiem...Ak_pinki, wierz mi że ja też wolę mniej, choć mogą inaczej świadczyć moje prace A na co dzień, to najchętniej nic nie zakładałabym, bo wygodniej
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
A mi najbardziej te czerwoniaste rzeczy do gustu przypadły
|
|
|
|
|
#129 |
|
BAN stały
|
ooooooo !!! to są prace !!!
![]() ![]() klask i: mnie pozostaje tylko patrzeć , podziwiać i uczyć się , co niniejszym czynię |
|
|
|
|
#130 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Ci bajeczko
Twój komentarz zadziałał na mnie dziś jak balsam na duszę - mam dzień, że hej Noooo, wyżaliłam się ![]() Pora na nowe kolce jeszcze cieplutkie, wczorajsze
Edytowane przez Uniqalna_Art Czas edycji: 2010-12-15 o 17:17 |
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wiesz, że jak coś się wali to potem dostajesz taki bonusik ekstra od życia, że coś idzie wspaniale? :P
Ja tak miałam w czerwcu w dniu egzaminu, do którego nie umiałam nic a nic :P Najpierw kotek porwał mi rajstopy jak już w drzwiach byłam, więc musiałam zmienić. Wychodzę drugi raz z domu- wracałam znowu spod parkingu bo kluczyków do samochodu nie wzięłam (geniusz!). Jak szłam drugi raz na parking to mnie samochód jakimś błotkiem po rajstopach ochlapał, ale już nie chciałam iść kolejny raz zmieniać., więc jakoś zmyłam na ślinę na chusteczce Potem wysiadam z samochodu pod uczelnią (o dziwo- były miejsca), idę na wydział, a ja nagle nie mam kluczyków w ręce. Leżały kilka metrów za mną! Na wydziale wsiadam do windy, dosiada się koleżanka, mówię jej jakiego pecha mam od rana. Koleżanka z tekstem- nie kracz, bo się winda zatnie. I zgadnij co się stało? Oczywiście się zacięła! Ale na sam koniec dostałam 5 z egzaminu ![]() A teraz koniec o mnie, pora na kolczyki: bardzo ładne. Podoba mi się zestawienie takiego błękitu z zielenią, chociaż do mojego typu urody w ogóle on nie pasuje :/ I szkło spectra- pierwszy raz widzę gdzieś zastosowane, a ostatnio sama się zastanawiałam, czy nie zamówić. |
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Fajna forma ale kolczyki takie "nie dla mnie"
|
|
#135 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki
Stasiu, wiem... nooo nibytak i w to wierzę, jednak jak dla mnie koniec tego roku to jakaś masakra. Dzisiaj też, porażająca wiadomość o poranku... Moja Siostra poroniła, a sześć lat już starają się o dziecko i teraz to... Wesołe to te Święta raczej nie będą. Pomarudziłam znów OT... Swoją drogą miałaś niezły egzamin zapamiętasz go do końca życia ![]() Kolczyki początkowo były błękitne, bez listków, ale wydawały mi się jakieś smutne bardzo, a z tą zielenią od razu im lepiej ![]() towarzyszka_j ten marmur rzeczywiście jest niesamowicie słodki i różowy ![]() Kathinna wiem ![]() Yori dziękuję ![]() Przedstawiam Wam moje nowe twory na koniec
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Ciągle się zastanawiam kiedy Ty to robisz? A dla rodzinki czasu zostaje?
Współczuję z powodu okropnych przejść ale teraz już będzie dobrze - zobaczysz ! Moja koleżanka roniła 6 razy w ciągu 10 lat. Przeżywała koszmar. Teraz ma dwóch wspaniałych łobuziaków niedających chwili wytchnienia. Jednak od 3 tygodnia ciąży do samego porodu przeleżała w szpitalu. Jednak- jak - twierdzi,było warto. Powidz o tym siostrze może da jej to nadzieję i pocieszy w chwili rozpaczy. Biżutki jak zwykle przeurocze. Za każdym razem jestem zachwycona. Jak bym była trochę młodsza i miała chociaż kawałek szyi to pewnie co drugie były by moje. Całuski. Moja biżuteria : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=471599 moje wymianki: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=486323 miłośniczki malarstwa: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=490701 Edytowane przez biernacka4 Czas edycji: 2010-12-17 o 16:34 |
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Przykro mi z powodu dziecka
No ale mam nadzieję, że wszystko ułoży się dobrze i że doczeka się w końcu upragnionej pociechy.Co do biżutków- pozwolisz, że skupię się na kolczykach (bo bransoletek i korali oraz naszyjników nie noszę). Naj naj te czerwone (mój kolorek ) Czerno- perełkowe też coś w sobie mają. Żółto-czerwone takie dla nastolatek i dziewczyn, które lubią ubierać się kolorowo i wesoło A jak tak patrzę na tle dłoni to albo masz malutką łapkę, albo skubańce duże są
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo nie zawsze bali jest srebrnem, tak jak srebro tybetańskie- jest srebrem tylko z nazwy groniaste kolce są boskie- wszystkie bez wyjątku, szkoda ze z takich materiałów, bo osoba uczulona na weszlkiego rodzaju metal nieszlachetny długo ich nie ponosi, pozdrawiam
Tito moja biżuteria- wzloty i upadki ![]() takie moje blogowanie ![]() To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.— Margit Sandemo |
|
|
|
|
|
#140 |
|
Wtajemniczenie
|
Przykro mi z powodu przejść Twojej Siostry
Znajoma mojej mamy tak miała - kilka poronień, później z problemami urodziła 2 córki i po kilkunastu latach - bez żadnych problemów w okolicach 40-tki syna - lekarz jej powiedział, ze dopiero teraz jej organizm dojrzał do donoszenia ciąży! BĘDZIE DOBRZE!!! A święta niosą nadzieję ![]() Kolczyki - wszystkie są cudne! chociaż nie noszę multikolorów (bo nie bardzo umiem je łączyć ;( ) to Twoje baaardzo mi się podobają! Szóstka z kompozycji
|
|
|
|
|
#141 |
|
Rozeznanie
|
Hej Kobietki
Zawsze można na Was liczyć i we wzlotach i w upadkach ![]() W trudnych chwilach pierwsze życzliwe osoby potrafią zdziałać cuda - Siostrę pokrzepiam nieustannie, a Wam dziękuję biernacka4, wiesz ja sama się czasem zastanawiam, skąd ten czas dobieram bywa, że mogłabym mieć dobę razy dwa i tak byłaby za krotka, niestety... W kwestii młodości i szeroko rozumianej długości szyi - nie rozumiem o co Ci Kochana chodzi, bo szyjkę masz całkiem niezłą , a laski jeszcze u Ciebie też nie dojrzałam, więc jeszcze wszystko przed Tobą.Stasiu - łapkę mam średniej wielkości, a kolce są rzeczywiście dość spore. Baza 2,5cm, sople 3cm - w sumie długość całkowita 9 W kwestii kolorku - to oliwkowa zieleń, nie żółty - ale kolor przekłamany i u mnie troszkę, więc u Ciebie może i żółty, o zgrozo! oby nieeeee....Sunny dziękuję... wiesz, ostatnio po głębszym zastanowieniu stwierdziłam, że czarnych gronek jeszcze nie było i powstały te właśnie - chociaż nie w całości czarne, bo materiały na wykończeniu, a w tym roku już chyba nic nie kupię, bo i ma on się ku końcowi i czasu coraz mniej - święta u mnie w tym roku ![]() marta1977 będzie więcej srebra - już Wy mnie prędzej zmotywujecie niż ja siebie samą zmotywowałabym do tego za co Wam Dziewczyny chwała! No masz rację, ze z tym nazwenictwem bywają problemy... S.tybetańskie to wiadomo, nie srebro. Z bali jest różnie - czasem nim nie jest... Pisząc, ze coś jest wykonane w srebrze - bez podania cechy - nie sugeruje, że jest srebrne z próbą. Ja też Kochana żałuję, że gronka nie są całościowo srebrne, no ale tak wyszło - siła wyższa Dziękuję, że mnie odwiedziłaś E_W wiem, ze BN to magiczny czas, tylko jeszcze przydałoby się dużo taktu względem sytuacji - a ja swoje ciotki cioteczki znam i wiem już czym to dla mojej Siostry pachnie - wszystkie te komentarze i całe to gadanie.... ehhhh... Dziękuję za 6-tkę |
|
|
|
|
#142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dla Ciebie i Twojej Siostry. Dacie radę
|
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
Śliczny wrzut. Zgadzam się z dziewczynami srebro w Twoich pracach niezbędne.
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zadomowienie
|
Ile nowości!!! A ja przegapiłam!!! A z jakiej galerii Ci się sprzedało? Bo ja wszystko pousuwałam z galerii na razie - postawiałam na kiermasze. A potem chce nowe foty porobić tego, co zostanie
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1292595304 chyba do niczego by mi nie pasowały, ale i tak
|
|
|
|
|
#147 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję, jesteście kochane, że do mnie zaglądacie
E_W z rodzinką różnie bywa, zwłaszcza gdy im przede wszystkim brakuje taktu, a łakną wszelkiej maści sensacji - piszę tutaj o starszej części lwica83 rzeczywiście, masz rację dla mnie to było logiczne, że jeśli napiszę, że wykonane w srebrze (czytaj kolor - nie materiał), bez podania cechy to nie to samo, gdy napiszę wykonane w srebrze próby ...Trzeba zajrzeć do tych opisów. iwogg dziękuję wilczex wybaczam poszło kilka prac w deco, unikalni, haloart. W kiermasze w tym roku się nie bawiłam. A Ty nie zapeszaj - nie licz na robienie fot tego co zostanie! ma nic nie zostać, a Ty leniu do pracy!![]() towarzyszka_j ![]() Przy okazji - wczorajsze poranne ![]() Pierwsze w moich ukochanych fioletach, drugie w łososiach - nie przepadam za pomarańczem, ale te kolce jakoś wyjątkowo mi się podobają
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
Obie pary super
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Wow, jak tu kolorowo
Wzięłabym te pierwsze- chociaż podoba mi się kolorystyka obu, to wolę te trochę wydłużone, bo przy mojej okrągłej buźce idealnie okrągłe źle by pasowały.A Ty w niedzielę pracujesz? :P No wiesz co? :P |
|
|
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki kochane
Stasiu, z tą pracą w niedziele, to bywa różnie - jak trzeba, to się coś i robi Miałam kolce na zamówienie, ale jak już usiadłam i fajnie, szybko poszło, to postanowiłam perfidnie nie budzić TŻ i Młodej i popełniłam sobie te dwie parki. Potem grzecznie o 11:30 śniadanko i wszyscy zadowoleni
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:03.

)- wiesz, że kocham Twoje prace!
Fotki robię na biurku centralnie ustawionym "w oknie", ale tego światła z dworu jak na lekarstwo...
ale mów, mów mi częściej to mobilizuje i zobowiązuje
Czasem sama nie wiem skąd się biorą z życia, z obserwacji, czasem sama nie wiem skąd, czasem mam na coś zamysł, a w trakcie powstaje zupełnie coś innego takie powiedzmy zbyt bajecznie kolorowe gronka ze swarkami vitrail - barokowe - nagle mnie naszło, by wykorzystać tę feerię barw w krysztale i poszło, powstały, a potem się zastanawiałam, kto to kupi w takich kolorach

najbardziej przypadł mi do gustu 

klask i: mnie pozostaje tylko patrzeć , podziwiać i uczyć się 

No ale mam nadzieję, że wszystko ułoży się dobrze i że doczeka się w końcu upragnionej pociechy.

dla Ciebie i Twojej Siostry. Dacie radę