|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronienieu znow o brzuszki swoje dbamy :)
Ja chyba mu powiem, żeby dał położnej w łapę cosik i niech czeka za drzwiami jak taki burak z niego
w sumie mama się zaoferowała, że by ze mną poszła, ale chyba już wolę być sama, moja mama to straszna panikara jest ![]() A właśnie - dawałyście coś położnej ??
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lae chyba nie bede nic dawac ,moze jesli okaze sie wyjatkow miła to kwiaty po prostuZa to moj lekarz prowadzący dostanie dwuosobowy karnet na kolacje w restauracji która lubi Bo zasługuje na to w pełni. Za to,że dzięki niemu miedzy innymi uwierzyłam,ze sie uda. Za to,że został po nocnym dyzurze kiedy mialam zabieg tylko po to,zeby dowiedziec sie jak sie trzymam. Za to,że jest pod telefonem i odpowiada na 1000 moich glupich pytan bez zniecierpliwienia ![]() I nie jest przy tym pazerny ,non stop robi mi jakies "upusty" i inne promocje ,az mi czasem głupio. |
|
|
|
|
#123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Patrzyłam na listę- i Madzik zmień mi jeszcze datę porodu na 8 marca,bo sobie tak wyśrodkowałam, a że wiem kiedy mialam owu (już 9/10 dc) więc bardziej prawdopodobne,że urodzę prędzej (niż 15-jak wychodzi z okresu).
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki
![]() ale pedzicie z tym pisaniem... dziewczynki wszystkie macie sliczne brzuszeczki kurcze ja tez chce miec znow taki![]() a ja mam dzis zabiegany dzien, rano bylismy z maluszkiem na zakupach, później pranie sprzatanie itd... dopiero teraz mam chwile dla siebie ![]() ale jestem zadowolona bo udalo mi sie kupic pampersy w lidlu za 39,99 tż ma wolne cały tydzien wiec spedzamy czas we trojeczke lulka niestety tżci nie moga byc przy cc, to jest jednak operacja na otwartym brzuszku, ja tez chcialam zeb moj tż był no ale... siedzial przy drzwiach i slyszal wszystko co dzialo sie w srodku, i jak tylko malutka wyjeli poszedł z pielegniarka ją oporządzic poważyc i w tym czasie robil zdjecia dziecku a mnie szyli ![]()
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
rodzinna prokreacja
![]() Dziewczynki, męzowie Wam tez zabraniają jeździć samochodem jako kierowca?
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
hehe ja tego problemu nie mam bo nie posiadam prawa jazdy, mąż wszedzie nas wozi
![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Fridka jak tam Jasio sie chowa ??????
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#128 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeżdze wszędzie , u nas zawsze tak było! ja uważam się za najlepsza drajwerke na świecie tylko się stresuje jak jeżdze z TŻ nawet do ginka te 120 km jade sama,po co mi ktoś do pomocy???ja jeszcze mojemu TŻ zabrałam jego samochód bo był lepszy i bardziej bezpieczny ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
też mi się tak wydawało i tłumacze jak krowie na granicy,że to nie chirurgiczne usunięcie ósemki tylko cesarskie cięcie![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
wolę bacika ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
ja nie będe nic dawała chyba,no chyba zeby mi później przy dziecku pomogła generaln ie kasy napewno niemam jakis wstręt z pracy
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
||||
|
|
|
#129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale waży juz 4 kilosy ![]() ja jezdziłam autkiem do ostatnich dni... nie kumam czemu mialabym nie?
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiliśmy samochód i nawet nie pozwolił mi po podwórku. A ja chciałam... Masz Fridka rację-przewrazliwiony to dobre określenie.
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
bella tylko czy on jest przewrażliwiony o Ciebie i dzieci, czy o nowe auto ??
ja z kolei od czasu wypadku najczęściej prowadzę autko, na początku miałam psychozę, ale teraz to już rutyna a on się cieszy, że ma kierowcę
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już wykąpana,natarta olejkami,maściami i nnymi specyfikami,które toczą bój z rozstępami moge iść spać
do juterka
![]() |
|
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
LULCIA podczytuję Was cały dzień, ale nie mam dziś weny do pisania
echhh same problemy i zmartwienia z moim tżtem. Ale nie będę wam tu smęcić, już wygadałam się mamuśce przez telefon. Jak zwykle mnie okrzyczała, że Kubuś najważniejszy i że mam się wziąć w garść. No to się biorę Dziecko najważniejsze A najlepsze jest to, że Kubuś mam wrażenie że czasami mu wszystko jedno, bo rusza się i kopie jak zwariowany ![]() Apropo porodu to najprawdopodobniej będę sama, bo tżta na pewno nie wezmę, niech czeka za drzwiami Chyba, że moja mamuśka zdąży 500 km przejechać to wtedy ona będzie ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Ja tam już od dawna nie jeżdze autem, jakoś wolę żeby tżcik prowadził. A powiedzcie mi czy Wy zapinacie pasy?? Ja ostatnio nie zapinam, bo jakiś mam lęk że pasy mogą przygnieść brzuszek.
Nasze Małe Szczęście ] Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 |
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także tu nawet o auto nie chodzi.
|
|
#135 | |
|
Rozeznanie
|
ja będę mieć swoją położną przy porodzie, która przyjedzie do szpitala na mój telefon
Cytat:
ja jeżdzę zawsze w pasach, z tym że mam je troszkę luźniej i przytrzymuję ręką, ale nie wyobrażam sobie jezdzic bez |
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Karla ja się zapinam. I nie wyobrazam sobei inaczej. Większosc aut ma teraz pasy napinane hydraulicznie, więc nie gniotą ,ewentualnie mozna adapter do pasów kupić. W razie wypadku pasy są mniejszym zagrozeniem niz ich brak. Dziecko jest chornione przez powłoki brzuszne i wody płodowe ,pasy mu krzywdy nie powinny zrobic ,za to lot brzuchem w deske rozdzielczą albo przez szybę już tak.
Widziałam kiedyś na youtube co sie dzieje z małym dzieckiem wiezionym bez pasów ,albo z dziekciem w brzuchu....brrrr....nigdy wiecje nie chciałabym tego widziec. Tymbardziej doswiadczyc na wlasnej skorze. |
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
No to i ja wrócę do zapinania pasów, kiedyś nie mogłam wyobrazić sobie jazdy bez pasów.
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zapinam pasy pod brzuszkiem,i lekko je przytrzymuje. Przede wszystkim ja czuje się bezpieczniej,i bez pasów mi dziwnie. Taki mam nawyk.
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie wieczorową porą
Udało mi się Was doczytać, ale szalejecie nieźle - 5 stron od wczoraj ![]() Moja dzisiejsza wizyta była pełna wrażeń, usg baardzo długie, na dwa sposoby TŻ miał lepszą pozycję do podglądania i chyba więcej widział niż ja Dzidzia solidnie się wierciła , ciężko było zmierzyć cokolwiek, ale w końcu się udało. Ma 5,41cm, co odpowiada 12tc – czyli ok. Przezierność 1,4mm, pani doktor powiedziała, że w porządku. Poza tym wszystko ma na swoim miejscu Następna wizyta za 4 tygodnie. Jak to podsumował mój TŻ, teraz może przez jakiś tydzień nie będę się martwić ![]() Od jutra wzięłam sobie 2 tygodnie L4, chcę trochę odpocząć i na spokojnie skończyć I trymestr. Myha jeśli dobrze widziałam, to znowu mamy wizytę w tym samym dniu - ja 28.02 ![]() Miłego wieczorku i dobrej nocki Wam życzę! Edytowane przez DAnia Czas edycji: 2011-02-01 o 22:03 |
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
ja dopiero teraz cieżki dzień miałam, Franek cały dzień ryczał, zaszkodził mu chyba sok jabłkowy, bo miał rozwolnienie ![]() na razie jest oki bo w koncu zasnął jak jutro bedzie podobnie to trzeba bedzie udać się do lekarza, oby nie poza tym mnie cos bierze chyba jakaś choroba, ogólnie czuje się fatalnie ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Korzystaj z czasu jak spi i też odpocznij |
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#143 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odpoczywaj ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dania super ze wszystko ok ja mam wizyte 14.02 ciekawe co maly skroi tym razem |
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to Franio Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-02-02 o 00:22 |
|
|
|
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
Widzę że dużo z nas będzie miało wizytę 14.02
Będzie to dzień zdawania relacji z wizyt ![]() ENIS jaką Franio zrobił cudną minkę hihi
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczniutkie a z tą minką to chodziło mi o zdjęcie z avatarka
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 14.02 to pewnie wszytskie będziecie świętować z Tż-tami, tylko ja bede sama na forum bo mojego Tż-ta nie bedzie zrobimy sobie Walentynki w niedziele 13-tego Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-02-02 o 00:26 |
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja jadę szybko w walentynki do gina i wraca tu do Ciebie,żebyś sama nie była ![]() FRANIO śliczniutki KARLA przykro mi z powodu Twojego TŻ,nie chce pytać o szczegóły,bo to nie czas i miejsce ,ale bądź dzielna i Twoja mama ma racje,bądź dzielna dla Kubusia Ja zapinam pasy A do mnie przyszła ekipa pokoik tapetować o zgrozo!! jeszcze nic nie zrobili oprócz mega wielkiego burdelu
![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.

05.06.2010 

kurcze ja tez chce miec znow taki

??????

nawet do ginka te 120 km jade sama,po co mi ktoś do pomocy???

echhh same problemy