Dlaczego meżczyzni tak boją sie ślubu?! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-03, 17:48   #121
SLAWEK_TM
Zadomowienie

GG do SLAWEK_TM
Dot.: Dlaczego meżczyzni tak boją sie ślubu?!

Cytat:
Napisane przez Nadin Pokaż wiadomość
zniewolic?
"konik" musi byc przygotowany do wspólnej stajni

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
wiek 20 lat wyjaśnia wszystko
wiek jest bez znaczenia... liczy sie dorosłość... a najbardziej pewność Miłości...

SLAWEK_TM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-03, 18:32   #122
wersta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SLAWEK_TM Pokaż wiadomość
dlaczego sie boimy... dlatego ze to to jest to samo co zarzucić dzikiemu koniowi chomąto na kark...
Cytat:

wiek jest bez znaczenia... liczy sie dorosłość... a najbardziej pewność Miłości...
hmm jak dla mnie to niekonsekwencja. chomąto to chomąto i tyle. skoro boicie się o wolność to miłość nie ma tu nic do rzeczy
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-03, 19:10   #123
SLAWEK_TM
Zadomowienie

GG do SLAWEK_TM

Cytat:
hmm jak dla mnie to niekonsekwencja. chomąto to chomąto i tyle. skoro boicie się o wolność to miłość nie ma tu nic do rzeczy
jeżeli jest Miłość to właśnie ona jest prawdziwa wolnością... tyle

Stary 2007-09-03, 19:30   #124
bess
Zakorzenienie

a co to za facet co sie boi slubu
Jesli nie chce to rozumiem,ale zeby sie bac?
zdania nade mna nie rozumiem słaba jestem w górnolotnych hasłach
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-03, 19:40   #125
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
a co to za facet co sie boi slubu
Jesli nie chce to rozumiem,ale zeby sie bac?
zdania nade mna nie rozumiem słaba jestem w górnolotnych hasłach

Niektórzy mają dziwną wizje małżeństwa, tak jakby od razu po założeniu obrączki facetowi zakładało się smycz umożliwiającą ruch tylko w obrębie pół metra
Stary 2007-09-03, 19:48   #126
wersta
Zakorzenienie

Cytat:
jeżeli jest Miłość to właśnie ona jest prawdziwa wolnością... tyle
czyli jednak ślub nie jest chomątem?
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-03, 19:58   #127
SLAWEK_TM
Zadomowienie

GG do SLAWEK_TM

Cytat:
czyli jednak ślub nie jest chomątem?
wszystko opiera sie o Miłość ... jeżeli facet ja czuje i jest jej pewien to ok wtedy "chomąto" nie istnieje...
co innego gdy facet sie waha nie jest do końca pewien niektórych spraw (różnie to można ujmować) to wtedy zaproponowanie przez jego kobietę ślubu, bądź sama rozmowa o nim powoduje stres... a co dopiero większy krok (oświadczyny)...

to jest właśnie główny powód "naszej" bojaźni...

Stary 2007-09-14, 11:46   #128
nina.wis
Przyczajenie

Jak czytam Twój post to jakbyś opisywała mojego Radka z nim jest podobnie.
Ja jestem troszeczke młodsza od Ciebie mam 19 lat a z Radkiem jesteśmy 3 lata i ma 25 lat.
Bardzo go kocham i mimo że wiem że jestem troche za młoda na ślub to bardzo tego pragne.
nina.wis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-14, 13:15   #129
elianka
Zakorzenienie

wiecie dlaczego niektórzy faceci boją się slubu? boją się, ze po ślubie (pomijając chomąto) kobiety sie zmieni. Nie będzie już taka słodka, stringi zamieni na majty z golfem, przestanie o siebie dbać, zacznie zrzędzić, zabroni chodzic z kolegami na piwo i w ogóle będzie wszystko inaczej...

na potwierdzenie mojej tezy (zresztą to nie moja tezza, tylko stwierdzenia moich kolegów) podaje przykład brata mojego Tż- jego żona rok po slubie nie goli pach i potrafi chodzić w piżamie do 14 a seks uprawiają dwa razy w miesiącu

ja nie mówie, ze to źle, każdy robi to co i jak lubi, ale ona się taka zrobiło PO ślubie- przed ślubem była pachnąca elegancką kobietką, która przetrzymywała narzeczonego w łóżku często..... takich przykładów znam kilka. Gdybym miła wizje, że mój narzeczony też się tak zmieni po ślubie- też by sie tego ślubu bała....
Stary 2007-09-14, 13:21   #130
SoNeRa
Zakorzenienie

ja mam to szczescie ze moj narzeczony nie boi sie slubu wrecz o nim marzyl od dluzszego czasu i pragnal miec rodzine nawet jak byl sam to tesknil i wyczekiwal swojej przyszlej zonki czyli mnie
Stary 2007-09-15, 21:03   #131
nri
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caperucitaroja Pokaż wiadomość
Kto nie chce sie pobrac, ma jakies problemy emocjonalne, zostal wczesniej skrzywdzony, jest niedojrzaly, albo nie kocha jak zapewnia.Tyczy sie to i kobiet i mezczyzn.
tiaa....

I mamy odpowiedz na pytanie zadane w temacie

A ja wracam do mojej niedojrzalej matki i skrzywdzonych znajomych z problemami emocjonalnymi
Stary 2007-09-15, 23:39   #132
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
wszystko opiera sie o Miłość ... jeżeli facet ja czuje i jest jej pewien to ok wtedy "chomąto" nie istnieje...
co innego gdy facet sie waha nie jest do końca pewien niektórych spraw (różnie to można ujmować) to wtedy zaproponowanie przez jego kobietę ślubu, bądź sama rozmowa o nim powoduje stres... a co dopiero większy krok (oświadczyny)...

to jest właśnie główny powód "naszej" bojaźni...
No to się wyjaśniło czemu mój A. nie chce ślubu A on mi jakieś bajeczki o tym,że nie gotowy taaa miał ponad 2 lata na tą "gotowość" ,a chęci ma coraz mniej

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-16, 20:54   #133
ksylwia
Zadomowienie

Zgodzę sie z Wami w 100%. Znam sytuację z autopsji z tym, że u nas to ja się obawiałam i nie byłam pewna. On po kilku miesiącach wiedział, że chce być ze mną do końca życia i od razu wyznał miłość i chciał się oświadczać.
Dla mnie było to nie do pojęcia - jak w tak krótkim czasie można powiedzieć komuś "kocham Cię" - wziąć za siebie i ta drugą osobę pełną odpowiedzialność, a w dodatku snuć już tak poważne plany. Nie uwierzyłam, nie docierało to do mnie.
Zwlekałam 7 lat nieźle, prawda? Aż w końcu (nie obyło się bez rozstań - z mojego powodu) powiedziałam tak ) i jestem szczęśliwa, pewna i stęskniona aktualnie. (moj TŻ na 3 miesiecznym szkoleniu jest - jeszcze TYLKO 2 tyg.)

Edytowane przez ksylwia
Czas edycji: 2007-09-17 o 14:42
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-22, 19:46   #134
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Slub przeciez wcale nie musi sie wiazac z pompa weselną. 31 dni przed slubem skladacie dokumenty w USC, wraz z opłata i wyznaczonego dnia stawiacie sie z 2 pelnoletnimi swiadkami. Skladacie oswiadczenia, podpisujecie dokumenty i jestescie malzenstwem. Mozecie isc do domu.
Zarąbiście! Ja chcę w przyszłości taki ślub! Jakby mi mój przyszły mąż taki ślub zaproponował, to bym po rękach całowała! Bez kitu!
Sorry, ale ja wesel nie lubię, takie to wszystko mi się na pokaz wydaje urządzone i bardziej po to, żeby zaspokoić oczekiwania ludzi, niż dla pary młodej. A juz te huczne śluby gwiazd (np. Michała Wiśniewskiego w Las Vegas) to dla mnie szpan i wybitnie na pokaz...
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 18:23   #135
wantoszka
Przyczajenie

ja tez mam taki sam problem jak ty gohna1,dokladnie taki sam scenariusz jak ty i wiem co czujesz.ale ciekawe kiedy sie to zmieni!Nie mam zamiaru naciskac bo kiedy sie naciska to ta osoba jeszcze bardziej od tego sie wzbrania.Mam 24 lata jestesmy ze soba 6 i pol roku i tez nie mam zamiaru czekac tym bardziej mi jest przykro kiedy moje kolezanki wszystkie sa juz po i pytaja mnie sie kiedy na nas pora,wtedy mi jest glupio bo ile mam odpowiadac ze jak przyjdzie czas.
wantoszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 18:29   #136
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

mam dokładnie tak samo. mamy po 23 lata i ponad 6 lat jestesmy razem moim marzeniem jest slub w sierpniu 2009 roku

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-31, 19:01   #137
paz
Przyczajenie

Widze ze nie tylko ja mam takie rozterki z tym ślubem. Jesteśmy razem już 5 lat, 5 lat wspólnego mieszkania, przechodzenia przez lepsze i gorsze momenty. Nadal bardzo się kochamy wiem na pewno że on odwzajemnia uczucie. Ale mam problem... Moj luby oświadczył mi się tak nieformalnie niemal na początku związku i przyjełam, mówiliśmy o możliwym ślubie nawet kupilismy na ten znak obrączki. Teraz jednak wydaje mi się nie śpieszy mu się do ślubu :-( ach... zapewnia o miłości o o tym że chce ze mna byc ale boi się chyba. Nie mogę tego pojąć, to jakiś taki nieracjonalny lęk. Strasznie mi przykro, bo na okoliczność rocznicy zaczełam pobąkiwac o małżeństwie w tonie, że chciałabym tego i może ustalimy jakąś przybliżoną date. Mówiłam mu o tym jak to dla mnie istotne ale chyba nic z tego. Ma swoje obawy, powtaża że to nie ten moment, że nie czuje się gotowy. Z mojego punktu widzenia jednak po takim czasie raczej juz wie się czy zawrzeć ten krok . Dodam że nie jest on już takim młodziakiem bo skończył 34 lata. Nie chce naciskać zbytnio ale nie wiem sama co myśleć.
Stary 2008-02-01, 09:06   #138
Elfir
Zakorzenienie

Napisałaś, ze ty mówiłaś o slubie. A co on odpowiedział? Czy nie wyglądało to tak, ze był to monolog z twojej strony?
Jakie on ma argumenty na wykręty?

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-01, 09:26   #139
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

faceci tacy sa. mój sie wahał itp, bał sie tego slubu 30 grudnia mi sie oswiadczył, potem ja wyjechałam na studia bo sesja. wrócilam 25 stycznia (czyli tydzien temu) a on teraz taki napalony na slub ,z e nie tylko ustalismy date ale mamy juz zarezerowana msze w kosciele, podpisana umowe z sala i zespołem ja jestem w szoku, a on non stop mówi o tym slubie.
jeszcze meisiąc temu bym w to nie uwierzyła, ze tak mój TZ nabierze na to ochoty
widac nie ma co naciskac. sam musi to zrozumiec

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-01, 10:17   #140
paz
Przyczajenie

A owszem odpowiedział choć to ja przejełam inicjatywe, no bo kiedy zechce mu się jak mu 5 lat nie starczyło. Gdybym ja nie zaczela to nigdy by nie pomyślał o tym. Myśle że nawet na początku był bardziej skory, może mi się wydaje. Opowiada mi tylko, że to nie jest właściwy moment, że nie czuje się gotowy i wszystko w tym tonie (och!) tyle że ja mieszkam z nim bo mi się oświadczył. Nie dla każdej ślub jest istotny ale dla mnie tak. Nie wiem na co on czeka. Zdaje sobie sprawe że ślub nie nie jest gwarancja udanego związku ale czemu nie może zrozumieć że ja tak już zaczynam się złościć. Jeśli jest tak pewny uczucia jak mówi... to w czym problem.
Stary 2008-02-04, 15:48   #141
Elfir
Zakorzenienie

A jak jego zdaniem wygląda dobry moment? kiedy juz sobie znajdzie inna, "lepsza" kobiete, co do której szybko podejmie decyzję?

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-09, 11:00   #142
gold-fish
Zakorzenienie

Mój TŻ też nie chce żadnych konkretów. Moze się boi, chociuaż zaklina sie że nie boi się, ze chodzi o kasę. Mam już dosyć tych rozmów z nim.

Czy mężczyźni nie chcą ślubu bo nie są pewni? Czy tylko to jest ,,prawdziwym argumentem" na NIE, a wszystkie inne wymówki sa wyssane z palca????

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-09, 12:59   #143
Masako
Rozeznanie

Srutututu kłębek drutu, to tyle powiem o facetach, którzy nie chcą ślubu. Byłam kiedys z facetem kilka lat, nawet sie zaręczyliśmy, ale zawsze mu coś nie pasowało, a to że nie w tym roku, bo sie broni, a to pieniądze. Wreszcie nasz związek sie rozpadł. Z nastepną laską zareczył sie po półrocznej znajomości i rok nie minął a był slub. Poprostu nie było to To. I ze mną tak samo jak już poznałam właściwego faceta, to mój N nie miał wątpliwosci i jak zdecydowaliśmy sie na ślub, to nie bylo odciagania. Teraz jestem niemal wdzieczna temu byłemu, ze sie tak opierał, sobie jestem wdzięczna, ze wtedy az tak nie naciskałam, bo jakbyśmy sie pobrali, to niepoznalibyśmy naszych obecnych współmałżonków, a tamten związek był skazany na umarcie.

Nie można zmienić kobiety. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia.
Masako jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-09, 17:46   #144
gold-fish
Zakorzenienie

o kurcze... czy to Ty zerwałaś? Mi jak o tym nawet pomyslę to jest bardzo przykro, że jakaś inna laska by go zdobyła w kilka miesięcy, bez rozmów, bez problemów. Poczułabym się wtedy jak zabaweczka.

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-10, 12:19   #145
AgusiaGda
Raczkowanie

u Nas jest odwrotnie... :P mój TŻ chciał ślub już we wrześniu ubiegłego roku (a pozaliśmy się pod koniec kwietnia 2007)

ale powiedziałam, że najwcześniej czerwiec 2008 i to nie ze względu na jakieś "kosmiczne" przygotowania tylko potrzebuję czasu żeby oswoić się z tą myślą...

chciaż jak pomyślę, że za 2 miesiące będę już żoną - to jakoś mi tak dziwnie ja - taka niezależna itp.
AgusiaGda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-22, 16:24   #146
wantoszka
Przyczajenie

witam jeszcze niedawno pisalam w tym watku i narzekalam ze nie moge mojego chlopaka zaciagac do oltaza a przynajmniej do urzedu a tu od tygodnia jestem szczesliwa zona.Na pomysl wpadlismy miesiac przed slubem,z tego wzgledu ze jestesmy za granica,wszystko zalatwilismy na telefon a reszte jak przyjechalismy dwa tygodnie przed slubem.teraz nie moge w to uwierzyc ze w koncu doczekalam sie tego ze zostalam zona.
Stary 2008-10-21, 09:57   #147
karusia79
Przyczajenie

Witam.
Ja po 7 latach związku postawilam sprawe jasno i wynikiem przeprowadzonej rozmowy było moje odejście. Miałam dość zycia na kocia łape. Chciałam rodziny, w przyszłości dziecka. Ale to tylko ja chciałam... Zdecydowałam. Bardzo boje sie przyszłości i jest mi cięzko. Dobiegam 30 i wiem, że teraz bedzie naprawde mi trudno, samotnej kobiecie.
To nieprawda, że faceci boja sie ślubu, oni poprostu nie czuja , że to własnie My jesteście tymi "jedynymi". Migaja sie, wciskaja "kit" o jakichs lękach, a My naiwnie im wierzymy, bo ich kochamy. A oni to wykorzystuja, sa pewni swoich kobiet, które tkwia przy nich nie majac odwagi zażądac deklaracji, maja do kogo wrócic, wyżalić sie, maja wierne przyjaciółki, akceptujace ich takimi jakimi sa. Wiem, niektóre z Nas twierdza, że im slub niepotrzebny, ale moim skromnym zdaniem poprostu sie oszukują, bo nie maja odwagi przyzanac sie przed sobą, jak w głębi serca, chca tej najpiekniejszej deklaracji od strony ukochanego męzczyzny, a latka leca. Taki wolny zwiążek, do niczego nie zobowiazuje, zawsze jest otwarta furtka, która nęci, daje droge do nowości, ucieczke od problemów i odpowiedzialności. Oni i tak w końcu se żenią, ale czy to bedziemy My? Nie łudźmy sie.
Pozdrawiam wszystkie żyjące nadzieją.
karusia79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-21, 10:36   #148
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Karusia79 mam nadzieje, że nie żałujesz swojej decyzji. Gratuluje odwagi. Mam znajomą, która była ze swoim partnerem 6 lat. Chciała stworzyć własną rodzinę, marzyła o dzieciach, ślubie jednak jej partner uciekał od tych tematów tłumacząc się krótko, że jeszcze mają czas, że są młodzi powinni się wyszaleć. Fakt chłopak był od niej młodszy o 2 lata jeszcze "inaczej" myślał. Dziewczyna łudziła się, że w końcu jej facet zmieni swoje nastawienie, zacznie pragnąc tego co ona. Niestety rozmowy, mijający czas na nic się zdały. Rozstali się jakiś czas temu. Dziewczyna ma teraz 30 lat i szuka tego jedynego.
Stary 2008-10-21, 12:49   #149
karusia79
Przyczajenie

Czy żałuje podjęcia decyzji? I tak i nie. Ale wiem, że tak trzeba było zrobić. Zaraz skończe 30 latek a on jest starszy o 2 lata. Boje sie smotności i staropanieństwa, bo nie oszukujmy sie, w tym wieku naprawde trudno odnależ swoją połówke. On mi wciska, ze mu zalezy, ale nie na tyle aby sie zdeklarowac. I choć kazdego dnia serce mi sie kraje to wiem, że lepiej wcześniej jak poźniej to skończyć.
Życze wam wszystkim Zawiedzonym na swoich facetach duzo słońca w tych szarych dniach, bo przeciez po każdej burzy wychodzi kiedys słonce.
karusia79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-21, 12:59   #150
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karusia79 Pokaż wiadomość
Witam.
Ja po 7 latach związku postawilam sprawe jasno i wynikiem przeprowadzonej rozmowy było moje odejście. Miałam dość zycia na kocia łape. Chciałam rodziny, w przyszłości dziecka. Ale to tylko ja chciałam... Zdecydowałam. Bardzo boje sie przyszłości i jest mi cięzko. Dobiegam 30 i wiem, że teraz bedzie naprawde mi trudno, samotnej kobiecie.
To nieprawda, że faceci boja sie ślubu, oni poprostu nie czuja , że to własnie My jesteście tymi "jedynymi". Migaja sie, wciskaja "kit" o jakichs lękach, a My naiwnie im wierzymy, bo ich kochamy. A oni to wykorzystuja, sa pewni swoich kobiet, które tkwia przy nich nie majac odwagi zażądac deklaracji, maja do kogo wrócic, wyżalić sie, maja wierne przyjaciółki, akceptujace ich takimi jakimi sa. Wiem, niektóre z Nas twierdza, że im slub niepotrzebny, ale moim skromnym zdaniem poprostu sie oszukują, bo nie maja odwagi przyzanac sie przed sobą, jak w głębi serca, chca tej najpiekniejszej deklaracji od strony ukochanego męzczyzny, a latka leca. Taki wolny zwiążek, do niczego nie zobowiazuje, zawsze jest otwarta furtka, która nęci, daje droge do nowości, ucieczke od problemów i odpowiedzialności. Oni i tak w końcu se żenią, ale czy to bedziemy My? Nie łudźmy sie.
Pozdrawiam wszystkie żyjące nadzieją.
wolna furtka jest zawsze ,a niektórych niewyzytych nęci i po slubie
wejdz sobie na pierwszy lepsz czat i zobacz ilu tam zonatych(nie sam slub jest gwarancja a milosc przede wszystkim)
Smutne te Twoje poglady o zyciu po 30tce
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości