Ja, on i pieniądze - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-07, 12:34   #121
jagoda1881
Raczkowanie

Dot.: Ja, on i pieniądze

jogurtowymuminek:
Dot.: Konkurs na najkrótsze zdanie, które najbardziej boli..
"Dołożyłaś znacznie mniej niż ja do tego mieszkania, w zasadzie to w ogole nic nie wniosłaś wartościowego. Dlatego zamknij m... i sprzątaj bo tylko do tego się nadajesz.

stałam w szoku przez minutę a łzy kapały mi z policzków... do tej pory jak sobie to przypomnę to mam łzy w oczach
"

To cytat autorki z innego wątku, jeśli on tak się do Ciebie odnosi to jak najszybciej uciekaj od niego!!!
jagoda1881 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-07, 12:57   #122
rochelle_
Mów mi Rosia :)

Cytat:
Napisane przez jogurtowymuminek Pokaż wiadomość
Rozmawialiśmy że dzielimy koszy po połowie, tylko że on zawsze żył wystawniej niż ja i dla niego ten miesiąc oszczędzania to była katorga. On potrafił mieszkając z rodzicami na swoje wydatki tygodniowo wydawać 500zł a teraz musi się ograniczać i stąd pewnie to...

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Madana nie jestem trollem... mam konto na wizazu od dawna ale nie chciałam pisać tego postu na nim...

ja wiem że to nie jest normalna sytuacja ale nie wiem jak z niej wybrnąć
słuchaj, ciebie powinno gówno odchodzić, że on "żyje wystawniej"! Po połowie to po połowie. Nie ma prawa stawiać takich warunków. Facet chce Cię od siebie uzależnić finansowo. Nie traktuje cię poważnie, na twoim miejscy bym uciekała. Jeżeli po miesiącu coś takiego robi, to strach pomyśleć, co będzie za 2,3,4 miesiące...
rochelle_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-07, 13:04   #123
preetamsingh
Zadomowienie

Autorko!

Nie mogę znieść Twojej bierności. Moge pomóc ci w poszukiwaniu taniego pokoju do wynajęcia. Jeśli chcesz, to możesz napisac mi na priwa w jakiej miejscowości chciałabyć wynająć - przeszukam gumtree, lokalne ogłoszenia, i powysyłam ci linki np. z ofertami samodzielnych pokojów do wynajęcia.
Tak nie moze być, on się nie zmieni. to co że kiedys było fajnie, czy w imię tego "kiedyś" warto niszczyć sobie zycie??

Przemyśl moja propozycję, tylko tyle mogę zrobić, bo obawaim się, że sama nie będizesz miała czasu/chęci na poszukiwanie nowego lokum.
preetamsingh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-07, 13:20   #124
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez preetamsingh Pokaż wiadomość
Autorko!

Nie mogę znieść Twojej bierności. Moge pomóc ci w poszukiwaniu taniego pokoju do wynajęcia. Jeśli chcesz, to możesz napisac mi na priwa w jakiej miejscowości chciałabyć wynająć - przeszukam gumtree, lokalne ogłoszenia, i powysyłam ci linki np. z ofertami samodzielnych pokojów do wynajęcia.
Tak nie moze być, on się nie zmieni. to co że kiedys było fajnie, czy w imię tego "kiedyś" warto niszczyć sobie zycie??

Przemyśl moja propozycję, tylko tyle mogę zrobić, bo obawaim się, że sama nie będizesz miała czasu/chęci na poszukiwanie nowego lokum.

Ja również mogę pomóc- tylko napisz. Przejrzyj w końcu na oczy bo żyć tak się nie da!
Krasko1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-07, 14:24   #125
kennedy
Zakorzenienie

ja pomoge w krk!
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-07, 19:48   #126
kalincia
BAN stały

Ależ ona wierzy, że wszystko się ułoży i on się zmieni. A i boi się go, więc i odejść się boi, i poważnie wierzy, że musi oddać mu swoje pieniądze.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-07, 22:10   #127
magda88
Zadomowienie

Jestem w szoku.

Sytuacja jak sytuacja, to swoją drogą, ale po pierwszym tekście w stylu jaki prezentuje wypowiedź z innego wątku spakowałabym manatki, zrobiła z mieszkania rozpiździaj który sprzątałby tydzień a na koniec dała w pysk.
Tak się zaczyna. A potem Cię sponiewiera bo przesoliłaś zupę albo nie wytarłaś dokładnie kurzu. 0 szacunku, o jakimkolwiek uczuciu nie wspominając. Dzis Cię wylicza z tego a za rok czy ileś każe Ci zwracać za pieluchy dla dziecka bo za dużo zużywa i jemu standard życia spadł..litości!!!!

Moja rada: Pakuj się. Chrzanić to co już włożyliście z rodzicami w to mieszkanie. Poszukaj kogoś u kogoś się zaczepisz na czas kiedy będziesz szukać mieszkania. Mając 2 koła nawet w dużym mieście będziesz w stanie wynająć pokój.
Stary 2011-11-09, 09:55   #128
201710120930
Konto usunięte

a tytuł wątku powinien brzmieć:

pieniądze pieniądze pieniądze ON ON ON i .............Ty

fajny wątek
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 11:42   #129
_chocolate
Zakorzenienie

Chyba nie działa Ci instynkt samozachowawczy, bo w takich sytuacjach się ucieka. Przeprowadź się i dopiero wtedy idź do psychologa, jak będziesz z dala od niego, to powoli, powoli będziesz coraz silniejsza, może z dystansu zobaczysz jak Cię to wszystko niszczy. Przejrzyj oferty na gumtree, tablicy, podzwoń i znajdź jakis pokój.

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 13:00   #130
milka8686
Zadomowienie

ja tez moge pomoc, daj znac gdzie mieszkasz
milka8686 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 20:37   #131
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ależ dziewczyna zwiała już z wątku
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 21:12   #132
dawidowskasia
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30419460]Ależ dziewczyna zwiała już z wątku [/QUOTE]
haha pewnie myślała,że jej naprawdę pomożemy czyli doradzimy jak go ubłagać,zeby dług na raty rozłożył
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 23:16   #133
magda88
Zadomowienie

Przykre, zwłaszcza, że tyle Wizażanek się zaoferowało z pomocą. No ale miejmy nadzieję ,że nie wróci wkrótce z kolejnym wątkiem w tym stylu...
Stary 2011-11-09, 23:47   #134
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda88 Pokaż wiadomość
Przykre, zwłaszcza, że tyle Wizażanek się zaoferowało z pomocą. No ale miejmy nadzieję ,że nie wróci wkrótce z kolejnym wątkiem w tym stylu...
Dokładnie. No ale może jeszcze wróci... I to oby nie z następnym problemem, ale w tym wątku. I się opamięta
Krasko1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 23:49   #135
milka8686
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30419460]Ależ dziewczyna zwiała już z wątku [/QUOTE]
Moze jej neta odciął
milka8686 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-10, 01:04   #136
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka8686 Pokaż wiadomość
Moze jej neta odciął

Mówisz, że się do rutera nie dorzuciła?

Autorko, porozmawiaj z kimś ze swojego otoczenia, może do Ciebie to lepiej dotrze, gdy ktoś w oczy Ci powie to co tutaj dziewczyny. Nie bądź głupia, nie zdziw się, jak on jeszcze będzie kolegom opowiadał jaką dojną krowę dorwał.

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-10, 10:18   #137
Klarissa
Zakorzenienie

Wątek brzmi jak "kiepski żart". Po takim wykładzie po jedynie miesiącu bycia razem pod wspólnym dachem zapakowałabym toboły i powiedziała pa pa. I na odchodne obliczyłabym mu ile mi ma oddać za poniesione straty moralne i zmarnowany czas na byciu z debilem.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości