ZAŁAMANA + Duzy biust a strój kompielowy - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-03-24, 20:22   #121
mikusias
Raczkowanie

Smile Dot.: ZAŁAMANA + Duzy biust a strój kompielowy

Oh ja już zaczynam poszukiwanie jakiegoś fajniego stroju mam zaledwie 16 latek a rozmiar biustonosza to 70E a majteczek to S/M szczerze nikt nie przewiduje że takie młode dziewczyny moga mieć duży biust. Producenci myślą że wszystkie dziewczyny mają miseczke A albo B a ładnego stroju nie ma na mój rozmiarek. Znalazłam jeden fajny stroik na stronce AVOCADO jest czarny i jeśli nie znajde nic bardziej kolorowego to wezme czarny Jeśli znajdziecie jakiś kostium odpowiadający moim rozmiarą dajcie znać Pozdrówka
mikusias jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-25, 14:51   #122
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia
Dot.: ZAŁAMANA + Duzy biust a strój kompielowy

Cytat:
Napisane przez mikusias Pokaż wiadomość
Oh ja już zaczynam poszukiwanie jakiegoś fajniego stroju mam zaledwie 16 latek a rozmiar biustonosza to 70E a majteczek to S/M szczerze nikt nie przewiduje że takie młode dziewczyny moga mieć duży biust. Producenci myślą że wszystkie dziewczyny mają miseczke A albo B a ładnego stroju nie ma na mój rozmiarek. Znalazłam jeden fajny stroik na stronce AVOCADO jest czarny i jeśli nie znajde nic bardziej kolorowego to wezme czarny Jeśli znajdziecie jakiś kostium odpowiadający moim rozmiarą dajcie znać Pozdrówka
kochanie, ja w twoim wieku mialam podobnie! NIE jestes sama
Wszystkie kostiumy kapielowe kupuje w avocado i jestem przeezadowolona.
Mam wersje czarna, ale rowniez jeden przepiekny z kolekcji 2003 turkusowo-fioletowy. mam nadzieje, ze na to lato wymysla znow cos ladnego

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-25, 15:47   #123
chuda1988
Raczkowanie

Dziewczyny mam tn sam problem.....70D...w wakacje przymierzylach chyba ze 50 stroji i wszystkie za male:/ albo dół za duży ....ale znalazlam swoje "malenstwo" i jestem z niego bardzo zadowolona...firma....FEB A...\kroj idealny na duze piersi....polecam taki....nie boje sie ze cos mi "wyleci" jak se schyle....;pozdrawiam dolaczam zdjecie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 132.jpg (35,5 KB, 250 załadowań)
chuda1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-13, 10:02   #124
jowisia
Wtajemniczenie

Chcialam was tylko poinformowac, ze w Avocado pojawila sie wlasnie nowa seria kostiumow kapielowych! Sa bomba!
www.avocado.com.pl

Stary 2007-04-13, 15:51   #125
mikusias
Raczkowanie

Jowisia dziękuje tylko czemu te stroje są takie drogie <załamka>
Stary 2007-04-13, 23:28   #126
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Jowisia dziękuje tylko czemu te stroje są takie drogie <załamka>
A no niestety Pamietam, ze zanim jeszcze zaczelam zarabiac na siebie, kupowalam po jednym takim staniku na rok... Natomiast musze Ci powiedziec, ze to sa naprawde pieniadze zainwestowane w pierwszorzedna jakosc, wyobraz sobie, ze staniki zakupione 4-5 lat temu wciaz swietnie sie trzymaja, mimo wielokrotnego prania! Kostium kapielowy sprzed 3 lat wyglada dzis wciaz jak nowy. Tego niestety nie moge powiedziec o bieliznie kupowanej gdzie indziej... I przede wszystkim : nawet jesli kupie stanik/kostium znajdujac MOJ ROZMIAR, to wyjatkowa wlasnie zaleta stanikow z Avocado jest to, ze tylko one naprawde tak rewelacyjnie podtrzymuja i modeluja biust....!
Stad cena, ktora na nie wydaje

Stary 2007-04-14, 08:36   #127
mikusias
Raczkowanie

Post Dot.: ZAŁAMANA + Duzy biust a strój kompielowy

No niestety sama też na siebie nie zarabiam ale w maju skończe 16 to sobie coś zawsze dorobie kasy i może uzbieram oczywiście mama też się dołączy (może prezent urodzinowy hehe <marzyciel> ) naprawde oni jeszcze przewidują rozmiar 70E a triuphie zero już nic beznadzieja ostatnio nawet zastanawiam się czy by nie kupować 75E i nie zwężać naprawde bardzo mi przykro gdy chodze po sklepach a ekspedientki odrazu mówią że nie ma takiego rozmiaru A czy może bieliznę AVOCADO można dostać gdzieś we Wrocławiu??
Stary 2007-04-15, 15:29   #128
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
No niestety sama też na siebie nie zarabiam ale w maju skończe 16 to sobie coś zawsze dorobie kasy i może uzbieram oczywiście mama też się dołączy (może prezent urodzinowy hehe <marzyciel> ) naprawde oni jeszcze przewidują rozmiar 70E a triuphie zero już nic beznadzieja ostatnio nawet zastanawiam się czy by nie kupować 75E i nie zwężać naprawde bardzo mi przykro gdy chodze po sklepach a ekspedientki odrazu mówią że nie ma takiego rozmiaru A czy może bieliznę AVOCADO można dostać gdzieś we Wrocławiu??
wiem, znam ten widok ekspedientek......

Avocado jest w Poznaniu;

Stary 2007-04-16, 00:49   #129
kasica_kk
Przyczajenie

Polecam wszystkim paniom z większymi biustami forum Lobby Biuściastych:
- to prawdziwa baza danych o tym, jak dobierać rozmiar, gdzie kupować biustonosze i kostiumy na miseczki powyżej D. Forumowiczki są życzliwe i bardzo chętnie udzielają wszelkich rad.

Przy okazji nie powstrzymam się przed poleceniem mojego skromnego bieliźnianego bloga Stanikomania

Pozdrawiam wszystkie biuściaste!
kasica_kk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-17, 12:15   #130
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasica_kk Pokaż wiadomość
- to prawdziwa baza danych o tym, jak dobierać rozmiar, gdzie kupować biustonosze i kostiumy na miseczki powyżej D. Forumowiczki są życzliwe i bardzo chętnie udzielają wszelkich rad.

Przy okazji nie powstrzymam się przed poleceniem mojego skromnego bieliźnianego bloga Stanikomania

Ej, calkiem fajne to forum!

Stary 2007-04-17, 16:05   #131
sweetpinky
Zakorzenienie

Przeczytałam wasze problemy z kupnem kostiumu i postanowiłam Wam jakoś pomóc. Może Wam się to przyda. A więc w najnowszym numerze Bon Prixa (wersja na lato, ważny do 31.10.07) znalazłam kostium dwuczęściowy, rozmiar miseczek jest od B do F włącznie. Załączam zdjęcie. Kosztuje w zależności od rozmiaru od 69 zł d0 89 zł. Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif img006.gif (55,5 KB, 82 załadowań)

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-18, 15:00   #132
kasica_kk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jowisia Pokaż wiadomość
Ej, calkiem fajne to forum!
Pewnie, że fajne
Podobno 80% kobiet nosi źle dobrany rozmiar biustonosza - przeważnie jest to zbyt szeroki obwód i za mała miseczka. Dlatego warto tam zajrzeć, bo może się okazać, że mamy większy biust, niż nam się wydaje
kasica_kk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-16, 17:09   #133
Jagodzianka27
Przyczajenie

Cytat:
czesc!
mam ten sam problem. nosze 70E a teraz jestem w ciązy w 7 miesiacu i potrzebuje 80F. na szczescie znalazlam fajna stronke z kostiumami i bielizną. Ceny sa takie jak w triumpfie wiec ani nie przesadnie wysokie ale tez nei niskie. Na pewno jest taniej niz w avocado. przesylam ci te stronke moze znajdziesz tam cos dla siebie. pozdrawiam i caluje goraco.
http://www.bieliznapolska.pl/x_C_Dz_..._40610023.html
Jagodzianka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-19, 10:39   #134
dziubek2306
Przyczajenie

czesc! chcialabym miec taki rozmiar tylko jak wy, ja mam 85 G ale znalazlam stronke gdzie sa stroje kapielowe do miseczki J wiec niby looz ale cena......

www.bellissima.com.pl
pozdrawiam pa
dziubek2306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-19, 11:04   #135
sylwunia13
Raczkowanie

Talking Dot.: ZAŁAMANA + Duzy biust a strój kompielowy

załamka mówicie ??? to co ja mam powiedzieć : 65C małe / 70B duże a majteczki XS-XXS (32-34) no i co , nieźle no nie ???biust , to przecież atut kobiety prawda ? wystarczy o nie dbać i cieszyć się że nie jest się płaskim ( bez urazy dla małych piersi ) a kostium wybieram z szerokim wiązaniem na szyji , jednokolorowy lub w malutkie wzorki typu kwiatuszki i groszki . naprawdę , nie mamy się czym przejmować

A6W - skończone ale efektów nie widać ...
9 lipiec - moje urodzinki
wyjazd na wakacje
- 1.07

Edytowane przez sylwunia13
Czas edycji: 2007-05-19 o 11:16 Powód: literówki
sylwunia13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-19, 11:14   #136
Magrru
Raczkowanie

W dobrych sklepach można kupić oddzielnie górę i dół kostiumu.
Można kupować w sklepach z odzieżą dla kobiet a nie dla dzieci i młodzieży.

Rozmiar C i D jest przeciętny a nie duży. Troszkę trudniej znaleźć 70C 70D, ale też bywa. Ja mam sprzed roku trzy kostiumy w tych rozmiarach.
Magrru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-19, 11:35   #137
dziubek2306
Przyczajenie

ej no dobra ale w malych rozmiarach sobie wszedzie kupicie a idac do sklepu i pyatsz sie o rozmiar 85G to nie niestety nie mamy!!!!! i co? takie gadanie ze lepiej miec wiekszy ze to atut kobiety!!!!
dziubek2306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-19, 11:35   #138
mikusias
Raczkowanie

Smile Dot.: ZAŁAMANA + Duzy biust a strój kompielowy

Tak stroje kąpielowe to utrapienie ale teraz szukam jakieś sukienki to też masakra zdecydowałam się w końcu na uszycie A poszukiwanie stroju zaczynam od czerwca pozdrawiam
Stary 2007-05-21, 22:54   #139
myszkamartynka
Raczkowanie

Hey.
Poprawie Ci humor: Ostatnio poszłam z kuzynką szukać dla niej stroju (miseczka E obwód 85-90; na dole M). Katorga! To było już któreś z kolei wyjście po ten zakup i na szczęście udało się!
CUBUS: tam dokonałyśmy zakupu. Strój był czarny i egzemplarz góry był JEDYNY na stanie (być może ostatni?).
Kontynuując: miseczka usztywniona na dole, bez wkładek, wycięty przy dekolcie (inne stroje wbijały się w piersi dziwnie je formując - bardzo nieestetyczne...), styl glamour. Niestety majteczki z tego kompletu miały kształt spodenek typowo sportowych, dlatego dobrałam dół z innego kompletu (dzięki Bogu można kupywać wszystko osobno!). Jeszcze trafiłyśmy na promocje i zamiast zapłacić prawie 100zł zapłaciłyśmy 70 zł z groszami.
Posiadając niemałe doświadczenie w poszukiwaniu strojów kąpielowych dla kobiet obficie obdarzonych przez naturę (moje biedne zmęczone nóżki!) powiem: szukaj stroju w sklepach typu Cubus, H&M (możliwość swobodnego kompletowania poszczególnych produktów), cena nie jest przytłaczająca (maks 120zł)
Minusy: odciski na stopach...
Co jest najgorsze: Zanim zakupisz strój Twoje nerwy przeżyją największą szkołę przetrwania jaka jest możliwa, ale musisz być cierpliwa (innego wyboru nie masz...)
Powodzenia!!
Stary 2007-05-26, 00:23   #140
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

ja też mam spory problem, od niedawna mam 85E, w zeszłym roku mialam jeszcze 80D, więc teraz wszelkie kostiumy są na mnie za małe... do tego wymarzyłam sobie czerwoną górę, a czarny dół (to mam z jednego kostiumu) żeby odciągnąć uwagę od za dużych bioder i ud liczyłam na Avocado, ale już nie ma czerwonych staników, a szkoda.. za to niedawno w C&A przypadkiem przeglądając dodatki trafiłam na kostium w swoim rozmiarze (46), ale z podejrzeniem patrzyłam na górę - usztywniane trójkątne miseczki, napisali, że C, ale jakieś takie duże.. przymierzyłam, okazało się, że jest dobry, nawet nieco luźny tak więc w C&A kobitki z tyłkiem w rozmiarze 46 i biustem E-F mogą śmiało szukać bardzo prostego czarnego kostiumu beż żadnych wzorków itd

a ja dalej będę szukać czerwonego niewiele brakowało a znalazłabym w GEMO. Było mnóstwo prostych kostiumów w różnych kolorach, różne kroje, ale wszystko do siebie pasowało - oddzielnie góra w kilku krojach, to samo z dołem. Znalazłam czeroną górę 46 i okazała się za mała.. w innych kolorach było 48, czerwone się skończyły..

także myszkamartynka ma rację polecając sklepy typu CUBUS, H&M (chociaż tam mi ostatnio sprzedawczyni powiedziała, że staników E to nie ma.. kończą się na D..), ja dorzucam do listy C&A i GEMO
Stary 2007-05-26, 12:02   #141
Mala kroweczka o imieniu
Zakorzenienie

w H&M w tamtym roku byly same "trojkaty" kotre mojego biustu 70E/70F. niestety nie utrzymaja:P.
Calzedonia ma przepiekne kostiumy ale nie mozna dobierac
a ja mam na gorze 70E a czasami nawet F(!) - na dole XS!

dziubek lacze się w cierpieniu.
Mala kroweczka o imieniu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-26, 13:47   #142
azina
Przyczajenie

ja tez mam miseczke D :/ i problem ze strojem mialam okrpny!! dopuki w zeszlym roku nie weszlam do Hendersona. A tam... piekne stroje!!!! duze miseczki, male majteczki (np. majtki S,M a miseczka D). Rewelacja!!! i to nie prawda, ze kolorowe stroje sa tylko dla drobnych kobiet!! dla przykladu daje swoje foto w zakupionym w tym sklepie stroju
stroj.JPG ja na plazy 1.jpg
azina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-26, 14:05   #143
Mala kroweczka o imieniu
Zakorzenienie

bardzo ladnie wygladasz w tym stroju.

w jakiej mniej wiecej cenie te stroje w hendersonie?
Mala kroweczka o imieniu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-26, 14:14   #144
kasiek87
Kokon pro

hej to moj pierwszy wpis na tym watku nosze rozmiar 75 d/e i majtki S, znalazlam stroj z firmy george bialo -wisniowy w kwiatki miseczki sa na fiszbinach i ladnie trzymaja biust zdjecie bede mogla wkleic dopiero w pon., kiedy aparat moj wroci z wycieczki ^^ poszukajcie na ang. stronach i jesli macie kogos za granica poproscie o kupno i wysylke, latwiej tam dostac takie rozmiary

http://www.george.com/browse/holiday...ini-separates/ na tej stronie jest kilka i kosztuja stosunkowo niewiele

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-26, 19:43   #145
Mirianka
Zakorzenienie

Dziewczyny ja dzis zakupiłam w koncu kostium na moje D w Calzedonii gdzie mieszcze sie w ostani rozmiar-piątkę ale warto było przymierzac tyle-nic mi nie wyleci i solidnie trzyma tylko ze tez czarny az zaraz spojrze na strone Avocado

Kasiek87-no własnie w taki stylu jak linka podałas łądny jest brązowy z fredzelkami na tej stronie

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-27, 00:57   #146
LeLOu
Raczkowanie

...

Edytowane przez LeLOu
Czas edycji: 2008-01-24 o 16:23
LeLOu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-27, 11:27   #147
azina
Przyczajenie

Hmm... ten stroj kosztowal ok 100zl. drogi, ale mam go juz 2rok i nic sie z nim nie dzieje.
Nie naciaga sie, nie blaknie, nie przeciera. Warto bylo!!!!
Aha, na zdjeciu tego nie widac, ale stroj ma jedna podtawowa elastyczna warstwe bikini (taka tradycyjna gladka),ktora dobrze trzyma piersi, a do tego przszyty jest taki luzny cieniutki material z wzorem z tych kwiatow, dzieki ktoremu nie ma prawa nic ci ze stroju wyskoczyc, bo wszystko idealnie maskuje
Stary 2007-05-27, 11:38   #148
azina
Przyczajenie

i jeszcze jedna rada dla dziewczyn z duzym biustem!! kupujcie staniczki wizane na szyi!! optycznie zmniejszaja biust i lepiej trzymaja
no, to powodzenia.
Jak ktos ma nadmiar pieniedzy, to moze fajny stroj zamowic sobie z katalogu triumpha. W sklepach sa przykladowe male rozmiary, ale kazdy sklep posiada katalog i nie ma problemu z zamowieniem jakiegos modelu w wiekszym rozmiarze. Tylko te ceny:/
Stary 2007-05-27, 11:51   #149
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasica_kk Pokaż wiadomość

Za Kasicą polecę Lobby
To jest naprawdę kopalnia informacji

Są tam też wątki opisujące własnie kostiumy kąpielowe, więc naprawdę zachęcam.

Co do polskich firm oferujacych różne rozmiary góry i dołu mogę dopisać Self i Eurofala.
No a wiadomo, jak ktoś ma kredytówkę, polecam zakupy w angielskich sklepach.
Stary 2007-05-27, 12:01   #150
tootsie
Zakorzenienie

ehh odwieczny problem...
niby 75 D to nic niezwykłego ale kupić sensowny strój w tym rozmiarze z dołem 38 nie jest łatwo
szczególnie za rozsądne pieniądze
podobno ciekawe stoje kąpielowe mozna kupic w Tesco, firma F&F.
Stanik i majtki można kupic oddzielnie Stani kosztuje coś ok. 35 zł , a gacie chyba 30 zł
Może dzisiaj będę w tesco to sprawdzę dokładniej

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości