|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Oh ja już zaczynam poszukiwanie jakiegoś fajniego stroju mam zaledwie 16 latek a rozmiar biustonosza to 70E a majteczek to S/M
szczerze nikt nie przewiduje że takie młode dziewczyny moga mieć duży biust. Producenci myślą że wszystkie dziewczyny mają miseczke A albo B a ładnego stroju nie ma na mój rozmiarek. Znalazłam jeden fajny stroik na stronce AVOCADO jest czarny i jeśli nie znajde nic bardziej kolorowego to wezme czarny Jeśli znajdziecie jakiś kostium odpowiadający moim rozmiarą dajcie znać Pozdrówka
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ZAŁAMANA + Duzy biust a strój kompielowy
Cytat:
NIE jestes sama Wszystkie kostiumy kapielowe kupuje w avocado i jestem przeezadowolona. Mam wersje czarna, ale rowniez jeden przepiekny z kolekcji 2003 turkusowo-fioletowy. mam nadzieje, ze na to lato wymysla znow cos ladnego
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam tn sam problem.....70D...w wakacje przymierzylach chyba ze 50 stroji i wszystkie za male:/ albo dół za duży ....ale znalazlam swoje "malenstwo" i jestem z niego bardzo zadowolona...firma....FEB A...\kroj idealny na duze piersi....polecam taki....nie boje sie ze cos mi "wyleci"
jak se schyle....;pozdrawiam |
|
|
|
|
#124 |
|
Wtajemniczenie
|
Chcialam was tylko poinformowac, ze w Avocado pojawila sie wlasnie nowa seria kostiumow kapielowych! Sa bomba!
www.avocado.com.pl
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
Jowisia dziękuje tylko czemu te stroje są takie drogie <załamka>
|
|
|
|
|
#126 |
|
Wtajemniczenie
|
A no niestety
Pamietam, ze zanim jeszcze zaczelam zarabiac na siebie, kupowalam po jednym takim staniku na rok... Natomiast musze Ci powiedziec, ze to sa naprawde pieniadze zainwestowane w pierwszorzedna jakosc, wyobraz sobie, ze staniki zakupione 4-5 lat temu wciaz swietnie sie trzymaja, mimo wielokrotnego prania! Kostium kapielowy sprzed 3 lat wyglada dzis wciaz jak nowy. Tego niestety nie moge powiedziec o bieliznie kupowanej gdzie indziej... I przede wszystkim : nawet jesli kupie stanik/kostium znajdujac MOJ ROZMIAR, to wyjatkowa wlasnie zaleta stanikow z Avocado jest to, ze tylko one naprawde tak rewelacyjnie podtrzymuja i modeluja biust....! Stad cena, ktora na nie wydaje
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
No niestety sama też na siebie nie zarabiam
ale w maju skończe 16 to sobie coś zawsze dorobie kasy i może uzbieram oczywiście mama też się dołączy (może prezent urodzinowy hehe <marzyciel> ) naprawde oni jeszcze przewidują rozmiar 70E a triuphie zero już nic beznadzieja ostatnio nawet zastanawiam się czy by nie kupować 75E i nie zwężać naprawde bardzo mi przykro gdy chodze po sklepach a ekspedientki odrazu mówią że nie ma takiego rozmiaru A czy może bieliznę AVOCADO można dostać gdzieś we Wrocławiu??
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Avocado jest w Poznaniu;
|
|
|
#129 |
|
Przyczajenie
|
Polecam wszystkim paniom z większymi biustami forum Lobby Biuściastych:
- to prawdziwa baza danych o tym, jak dobierać rozmiar, gdzie kupować biustonosze i kostiumy na miseczki powyżej D. Forumowiczki są życzliwe i bardzo chętnie udzielają wszelkich rad. Przy okazji nie powstrzymam się przed poleceniem mojego skromnego bieliźnianego bloga Stanikomania ![]() Pozdrawiam wszystkie biuściaste! |
|
|
|
|
#130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ej, calkiem fajne to forum!
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam wasze problemy z kupnem kostiumu i postanowiłam Wam jakoś pomóc. Może Wam się to przyda. A więc w najnowszym numerze Bon Prixa (wersja na lato, ważny do 31.10.07) znalazłam kostium dwuczęściowy, rozmiar miseczek jest od B do F włącznie. Załączam zdjęcie. Kosztuje w zależności od rozmiaru od 69 zł d0 89 zł. Pozdrawiam
|
|
#132 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
mam ten sam problem. nosze 70E a teraz jestem w ciązy w 7 miesiacu i potrzebuje 80F. na szczescie znalazlam fajna stronke z kostiumami i bielizną. Ceny sa takie jak w triumpfie wiec ani nie przesadnie wysokie ale tez nei niskie. Na pewno jest taniej niz w avocado. przesylam ci te stronke moze znajdziesz tam cos dla siebie. pozdrawiam i caluje goraco. http://www.bieliznapolska.pl/x_C_Dz_..._40610023.html |
|
|
|
|
|
#134 |
|
Przyczajenie
|
czesc! chcialabym miec taki rozmiar tylko jak wy, ja mam 85 G
ale znalazlam stronke gdzie sa stroje kapielowe do miseczki J wiec niby looz ale cena......www.bellissima.com.pl pozdrawiam pa |
|
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
załamka mówicie ???
to co ja mam powiedzieć : 65C małe / 70B duże a majteczki XS-XXS (32-34)
Pieniądze szczęścia nie dają , ale zakupy tak !!! Marilyn Monroe ![]() A6W - skończone ale efektów nie widać ... ![]() 9 lipiec - moje urodzinki ![]() wyjazd na wakacje - 1.07 ![]() Edytowane przez sylwunia13 Czas edycji: 2007-05-19 o 11:16 Powód: literówki |
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
W dobrych sklepach można kupić oddzielnie górę i dół kostiumu.
Można kupować w sklepach z odzieżą dla kobiet a nie dla dzieci i młodzieży. ![]() Rozmiar C i D jest przeciętny a nie duży. Troszkę trudniej znaleźć 70C 70D, ale też bywa. Ja mam sprzed roku trzy kostiumy w tych rozmiarach. |
|
|
|
|
#137 |
|
Przyczajenie
|
ej no dobra ale w malych rozmiarach sobie wszedzie kupicie a idac do sklepu i pyatsz sie o rozmiar 85G to nie niestety nie mamy!!!!! i co? takie gadanie ze lepiej miec wiekszy ze to atut kobiety!!!!
|
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
Tak stroje kąpielowe to utrapienie ale teraz szukam jakieś sukienki to też masakra zdecydowałam się w końcu na uszycie
A poszukiwanie stroju zaczynam od czerwca pozdrawiam
|
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
Hey.
Poprawie Ci humor: Ostatnio poszłam z kuzynką szukać dla niej stroju (miseczka E obwód 85-90; na dole M). Katorga! To było już któreś z kolei wyjście po ten zakup i na szczęście udało się! CUBUS: tam dokonałyśmy zakupu. Strój był czarny i egzemplarz góry był JEDYNY na stanie (być może ostatni?). Kontynuując: miseczka usztywniona na dole, bez wkładek, wycięty przy dekolcie (inne stroje wbijały się w piersi dziwnie je formując - bardzo nieestetyczne...), styl glamour. Niestety majteczki z tego kompletu miały kształt spodenek typowo sportowych, dlatego dobrałam dół z innego kompletu (dzięki Bogu można kupywać wszystko osobno!). Jeszcze trafiłyśmy na promocje i zamiast zapłacić prawie 100zł zapłaciłyśmy 70 zł z groszami. Posiadając niemałe doświadczenie w poszukiwaniu strojów kąpielowych dla kobiet obficie obdarzonych przez naturę (moje biedne zmęczone nóżki!) powiem: szukaj stroju w sklepach typu Cubus, H&M (możliwość swobodnego kompletowania poszczególnych produktów), cena nie jest przytłaczająca (maks 120zł) Minusy: odciski na stopach... Co jest najgorsze: Zanim zakupisz strój Twoje nerwy przeżyją największą szkołę przetrwania jaka jest możliwa, ale musisz być cierpliwa (innego wyboru nie masz...) Powodzenia!!
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam spory problem, od niedawna mam 85E, w zeszłym roku mialam jeszcze 80D, więc teraz wszelkie kostiumy są na mnie za małe... do tego wymarzyłam sobie czerwoną górę, a czarny dół (to mam z jednego kostiumu) żeby odciągnąć uwagę od za dużych bioder i ud
liczyłam na Avocado, ale już nie ma czerwonych staników, a szkoda.. za to niedawno w C&A przypadkiem przeglądając dodatki trafiłam na kostium w swoim rozmiarze (46), ale z podejrzeniem patrzyłam na górę - usztywniane trójkątne miseczki, napisali, że C, ale jakieś takie duże.. przymierzyłam, okazało się, że jest dobry, nawet nieco luźny tak więc w C&A kobitki z tyłkiem w rozmiarze 46 i biustem E-F mogą śmiało szukać bardzo prostego czarnego kostiumu beż żadnych wzorków itd ![]() a ja dalej będę szukać czerwonego niewiele brakowało a znalazłabym w GEMO. Było mnóstwo prostych kostiumów w różnych kolorach, różne kroje, ale wszystko do siebie pasowało - oddzielnie góra w kilku krojach, to samo z dołem. Znalazłam czeroną górę 46 i okazała się za mała.. w innych kolorach było 48, czerwone się skończyły..także myszkamartynka ma rację polecając sklepy typu CUBUS, H&M (chociaż tam mi ostatnio sprzedawczyni powiedziała, że staników E to nie ma.. kończą się na D..), ja dorzucam do listy C&A i GEMO
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
w H&M w tamtym roku byly same "trojkaty" kotre mojego biustu 70E/70F. niestety nie utrzymaja:P.
Calzedonia ma przepiekne kostiumy ale nie mozna dobierac a ja mam na gorze 70E a czasami nawet F(!) - na dole XS! dziubek lacze się w cierpieniu .
|
|
#142 |
|
Przyczajenie
|
ja tez mam miseczke D :/ i problem ze strojem mialam okrpny!! dopuki w zeszlym roku nie weszlam do Hendersona. A tam... piekne stroje!!!! duze miseczki, male majteczki (np. majtki S,M a miseczka D). Rewelacja!!! i to nie prawda, ze kolorowe stroje sa tylko dla drobnych kobiet!! dla przykladu daje swoje foto w zakupionym w tym sklepie stroju
stroj.JPG ja na plazy 1.jpg |
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ladnie wygladasz w tym stroju
.w jakiej mniej wiecej cenie te stroje w hendersonie ?
|
|
#144 |
|
Kokon pro
|
hej to moj pierwszy wpis na tym watku
nosze rozmiar 75 d/e i majtki S, znalazlam stroj z firmy george bialo -wisniowy w kwiatki miseczki sa na fiszbinach i ladnie trzymaja biust zdjecie bede mogla wkleic dopiero w pon., kiedy aparat moj wroci z wycieczki ^^ poszukajcie na ang. stronach i jesli macie kogos za granica poproscie o kupno i wysylke, latwiej tam dostac takie rozmiary ![]() http://www.george.com/browse/holiday...ini-separates/ na tej stronie jest kilka i kosztuja stosunkowo niewiele
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
ja dzis zakupiłam w koncu kostium na moje D w Calzedonii gdzie mieszcze sie w ostani rozmiar-piątkę ale warto było przymierzac tyle-nic mi nie wyleci i solidnie trzyma tylko ze tez czarny az zaraz spojrze na strone Avocado Kasiek87-no własnie w taki stylu jak linka podałas łądny jest brązowy z fredzelkami na tej stronie
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez LeLOu Czas edycji: 2008-01-24 o 16:23 |
|
|
|
|
#147 |
|
Przyczajenie
|
Hmm... ten stroj kosztowal ok 100zl. drogi, ale mam go juz 2rok i nic sie z nim nie dzieje.
Nie naciaga sie, nie blaknie, nie przeciera. Warto bylo!!!! Aha, na zdjeciu tego nie widac, ale stroj ma jedna podtawowa elastyczna warstwe bikini (taka tradycyjna gladka),ktora dobrze trzyma piersi, a do tego przszyty jest taki luzny cieniutki material z wzorem z tych kwiatow, dzieki ktoremu nie ma prawa nic ci ze stroju wyskoczyc, bo wszystko idealnie maskuje
|
|
|
|
|
#148 |
|
Przyczajenie
|
i jeszcze jedna rada dla dziewczyn z duzym biustem!! kupujcie staniczki wizane na szyi!! optycznie zmniejszaja biust i lepiej trzymaja
![]() no, to powodzenia. Jak ktos ma nadmiar pieniedzy, to moze fajny stroj zamowic sobie z katalogu triumpha. W sklepach sa przykladowe male rozmiary, ale kazdy sklep posiada katalog i nie ma problemu z zamowieniem jakiegos modelu w wiekszym rozmiarze. Tylko te ceny:/ |
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jest naprawdę kopalnia informacji ![]() Są tam też wątki opisujące własnie kostiumy kąpielowe, więc naprawdę zachęcam. Co do polskich firm oferujacych różne rozmiary góry i dołu mogę dopisać Self i Eurofala. No a wiadomo, jak ktoś ma kredytówkę, polecam zakupy w angielskich sklepach. |
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
ehh odwieczny problem...
niby 75 D to nic niezwykłego ale kupić sensowny strój w tym rozmiarze z dołem 38 nie jest łatwo ![]() szczególnie za rozsądne pieniądze podobno ciekawe stoje kąpielowe mozna kupic w Tesco, firma F&F. Stanik i majtki można kupic oddzielnie Może dzisiaj będę w tesco to sprawdzę dokładniej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

szczerze nikt nie przewiduje że takie młode dziewczyny moga mieć duży biust. Producenci myślą że wszystkie dziewczyny mają miseczke A albo B a ładnego stroju nie ma na mój rozmiarek. Znalazłam jeden fajny stroik na stronce AVOCADO jest czarny i jeśli nie znajde nic bardziej kolorowego to wezme czarny
Jeśli znajdziecie jakiś kostium odpowiadający moim rozmiarą dajcie znać
Pozdrówka

jak se schyle....;pozdrawiam 

to co ja mam powiedzieć : 65C małe / 70B duże a majteczki XS-XXS (32-34) 

.
3/3/6-22/7/8