Dziewięć miesięcy oczekiwania, teraz całe życie kochania! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-05, 23:56   #121
tynkusia
Rozeznanie

Dot.: Dziewięć miesięcy oczekiwania, teraz całe życie kochania!

Heej Kobietki!! Pamietacie mnie moze?No w koncu Was znalazlam! Przez jakis czas Was podczytywalam a potem mi ucieklyscie no ;p
tynkusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 11:00   #122
cucciola79
Wtajemniczenie

Maryno wlasnie to juz koncowka mleczka i chyba nia ma tych samych wartosci odzywczych co wczesniej bo mala ma antybiotykbylismy wczoraj na pogotowiu miala wysoka goraczke ,wymiotowala i nic mi nie jadla
tynkusiaWitaj co u Ciebie slychac jak z Tz.etem wyjechalas do niego???jak tam Wam poukladaly sie sprawy??
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 13:20   #123
Maryjamie
Zakorzenienie

GG do Maryjamie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Maryno wlasnie to juz koncowka mleczka i chyba nia ma tych samych wartosci odzywczych co wczesniej bo mala ma antybiotykbylismy wczoraj na pogotowiu miala wysoka goraczke ,wymiotowala i nic mi nie jadla
tynkusiaWitaj co u Ciebie slychac jak z Tz.etem wyjechalas do niego???jak tam Wam poukladaly sie sprawy??
ojjjj bidusia malutka...a ale już lepiej?? trzymam kciuki żeby się szybko poprawiło!!
Maryjamie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 13:33   #124
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maryjamie Pokaż wiadomość
ojjjj bidusia malutka...a ale już lepiej?? trzymam kciuki żeby się szybko poprawiło!!
na obiadek zjadla z 4 lyzeczki kaszkispi malutka ma na tydzien kuracje antybiotykowa to zapalenie oskrzeli ja zlapalo

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Stary 2012-02-06, 22:35   #125
tynkusia
Rozeznanie

Cytat:
tak wyjechalam do niego Jestem tu od 4 mcy.. na poczatku bylo ciezko zostawic mi wszytsko, ale teraz jestem blisko niego Ciezkie sa zwiazki na odleglosc a jeszcze ciezsze malzenstwa
Dzisiaj bylam zapisac sie na kurs jezykowy. a co tam , raz sie zyje
rozwiazalam test i wyobrazcie sobie , ze chcialam isc na podstawy a wewalili mnie na B2... strasznie sie boje bo to wlasnie jezyk jest moja bariera...
Myslalam, ze bedzie tutaj wateczek starankowy a tu juz odchowalnia
Chcialam sie zalapac do staraczek Pod koniec roku chcielibysmy zaczac dzialac ;D
Stary 2012-02-07, 14:09   #126
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
tak wyjechalam do niego Jestem tu od 4 mcy.. na poczatku bylo ciezko zostawic mi wszytsko, ale teraz jestem blisko niego Ciezkie sa zwiazki na odleglosc a jeszcze ciezsze malzenstwa
Dzisiaj bylam zapisac sie na kurs jezykowy. a co tam , raz sie zyje
rozwiazalam test i wyobrazcie sobie , ze chcialam isc na podstawy a wewalili mnie na B2... strasznie sie boje bo to wlasnie jezyk jest moja bariera...
Myslalam, ze bedzie tutaj wateczek starankowy a tu juz odchowalnia
Chcialam sie zalapac do staraczek Pod koniec roku chcielibysmy zaczac dzialac ;D
no i dobrze zrobilas!!!takie malzenstwa czy zwiazki na odleglosc nie maja zadnej przyszlosci(z tego co widze po znajomych juz tyle par sie rozstalo)co do jezyka to pewnie dasz sobie rade!!
My tu na odchowalni bo juz prawie wszystkie staraczki maja dzidziulkiCzekamy na Was!!!!
a co do Fiammi to dzisiaj juz lepiej goraczka przeszla i zaczela mi jescoby tak dalej!!!
Stary 2012-02-07, 15:38   #127
principessina
Zakorzenienie

kurcze caly czas nie mam netu, przez ta paskudna pogode, znowu podlaczylam na chwilke telefon do kompa, bo z tel niewygodnie pisac...

cucciola79 moze u Fiammi taka trzydniowka stad ta goraczka? dobrze, ze juz lepiej, moj z kolei dzis taki wyjec, co to nastepne zeby ida czy co juz sama nie wiem, nie moge go od cyca odzwyczaic, strasznie jest trudno, bo butli nie chce, daje mu kubek niekapek to go trzyma i sie smieje, udaje ze nie wie do czego on sluzy cwaniaczek!!

tynkusia
fajnie, ze juz jestescie razem, zobaczysz jezyka szybko sie nauczysz, bo jestes wsrod tubylcow

jutro ide do endokrynologa, odebralam wyniki tarczycy i sa beznadziejne, moze tez dlatego jestem taka wiecznie zmeczona?! mam nadzieje, ze nie naczekam sie dlugo, bo z Flavciem to cala wyprawa!
Stary 2012-02-07, 15:56   #128
gociak58
Raczkowanie

Witajcie kochane. Nie miałam ostatnio czasu zaglądać na forum bo byłam w trakcie sesji, dużo nauki i czytania więc kompa właściwie nie odpalałam Ale mogę się już pochwalić, że jestem po egzaminach i nawet nieźle mi poszło bo 4 i 5 jestem w szoku bo wcześniej martwiłam się, że nie dam rady pozaliczać heh. Byłam dzisiaj z Kacperkiem na szczepieniu, strasznie mi płakał, jesc nie chce, teraz poszedł biedny spać, chyba boli go rączka. W ogóle ostatnio zaczął mi ładnie jeść i już sie cieszyła a teraz znowu przestał przez te nieszczęsne zęby. Wczoraj wyczułam kolejne dwa, dziąsła ma tak popuchnięte, że masakra. Jednym naszym sukcesem jest to, ze znowu zaczął pić mleko, mam nadzieję, że mu teraz tak szybko to nie minie Zważyli go i zmierzyli, waży 8780 i 74 cm. Taki drobniutki jest eh myślałam, ze chociaz te 9 kg ma ale cóż ja i maż drobni no to i dziecko kolosem nie będzie:P

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6j44j2cgtly5x.png
gociak58 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-07, 16:00   #129
principessina
Zakorzenienie

gociak gratuluje zdanych egzaminow! dzielna mamusia!! a na co teraz Kacperka szczepilas?
matko Ty mnie nie dobijaj, jeszcze jest marudny z powodu zebow, to ktore mu obecnie ida? widze, ze przed nami jeszcze dluga droga!!!
do ktorego miesiaca cycem karmilas? moj tez ma lepsze i gorsze dni jesli chodzi o jedzenie, ryb to w ogole nie chce!
jutro moj maly mezczyzna konczy 9 miesiecy, ale tez czas leciii
Stary 2012-02-07, 16:14   #130
tynkusia
Rozeznanie

Cytat:
no i dobrze zrobilas!!!takie malzenstwa czy zwiazki na odleglosc nie maja zadnej przyszlosci(z tego co widze po znajomych juz tyle par sie rozstalo)co do jezyka to pewnie dasz sobie rade!!
My tu na odchowalni bo juz prawie wszystkie staraczki maja dzidziulkiCzekamy na Was!!!!
a co do Fiammi to dzisiaj juz lepiej goraczka przeszla i zaczela mi jescoby tak dalej!!!
Z poczatku myslelismy, ze damy rade. Bardzo motywowaly mnie studia.. od zawsze marzylam o studiowaniu , ale widzenie sie z wlasnym mezem raz na 3-4 miesiace w dobrym przypadku nie dawalo mi normalnie zyc...
Moze wydac sie to smieszne, ale dopiero dzisiaj po 4 mcach odwazylam sie isc do innego sklepu procz supermarketu i zrobic zakupy...
Super, ze malutka zdrowieje

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
kurcze caly czas nie mam netu, przez ta paskudna pogode, znowu podlaczylam na chwilke telefon do kompa, bo z tel niewygodnie pisac...

cucciola79 moze u Fiammi taka trzydniowka stad ta goraczka? dobrze, ze juz lepiej, moj z kolei dzis taki wyjec, co to nastepne zeby ida czy co juz sama nie wiem, nie moge go od cyca odzwyczaic, strasznie jest trudno, bo butli nie chce, daje mu kubek niekapek to go trzyma i sie smieje, udaje ze nie wie do czego on sluzy cwaniaczek!!

tynkusia
fajnie, ze juz jestescie razem, zobaczysz jezyka szybko sie nauczysz, bo jestes wsrod tubylcow

jutro ide do endokrynologa, odebralam wyniki tarczycy i sa beznadziejne, moze tez dlatego jestem taka wiecznie zmeczona?! mam nadzieje, ze nie naczekam sie dlugo, bo z Flavciem to cala wyprawa!
Maz bardzo sie cieszy , ze ide na kurs tylko ja taka strachliwa maruda jestem
Ja od koncowki tamtego roku biore Thyranojod a winikow tarczycy na oczy nie widzialam ... zobacze dopiero przy kolejnej kontroli...
Najgorsze jest to, ze ja nigdy nie moglam przytyc... teraz z ok 50-51 kg przytylam raptownie do ponad 58... Przed tem wazylam ok 47 - 48 kg.. Pojawily sie straszne rozstepy na pupie i teraz przezywam jak kura okres

Cytat:
Napisane przez gociak58 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane. Nie miałam ostatnio czasu zaglądać na forum bo byłam w trakcie sesji, dużo nauki i czytania więc kompa właściwie nie odpalałam Ale mogę się już pochwalić, że jestem po egzaminach i nawet nieźle mi poszło bo 4 i 5 jestem w szoku bo wcześniej martwiłam się, że nie dam rady pozaliczać heh. Byłam dzisiaj z Kacperkiem na szczepieniu, strasznie mi płakał, jesc nie chce, teraz poszedł biedny spać, chyba boli go rączka. W ogóle ostatnio zaczął mi ładnie jeść i już sie cieszyła a teraz znowu przestał przez te nieszczęsne zęby. Wczoraj wyczułam kolejne dwa, dziąsła ma tak popuchnięte, że masakra. Jednym naszym sukcesem jest to, ze znowu zaczął pić mleko, mam nadzieję, że mu teraz tak szybko to nie minie Zważyli go i zmierzyli, waży 8780 i 74 cm. Taki drobniutki jest eh myślałam, ze chociaz te 9 kg ma ale cóż ja i maż drobni no to i dziecko kolosem nie będzie:P
Ahh te sesje ;p jaka radosc , gdy trafi sie cos lepszego niz 2 hehe
ojj co do zabkow to lacze sie z Kacperkiem w bolu.. mi jedzie kolejna 4 juz osemka...

Dzisiaj bylam z ciocia (starsza o pare lat ;D) u gina , slyszalam jak bije serduszko!!! pierwszy raz ! data porodu wyzanczona na moje urodziny ;D
Stary 2012-02-07, 18:58   #131
cucciola79
Wtajemniczenie

princinie nie to oskrzela bylismy na pogotowiu bidulka 2 dni nic jesc nie chciala tylko wymiotowala a kaszel okropny miala dzisiaj juz lepie sie czujejile zabkow ma Flavcio??moja nic 0 i jak narazie to nic na zabki sie nie zapowiada
gociaksuper ,ze tak dobrze Ci poszlomasz czas na nauke z Kacperkiem??komus go zostawiasz jak sie uczysz??
ile juz wyszlo zabkow??wciaz karmisz UU??
tynkusiaza odwageno wszystkie ciocie maja swoje malenstwa teraz czas i na Wasmy chcemy tu nowego dzidziulka!!!
Stary 2012-02-08, 16:59   #132
Maryjamie
Zakorzenienie

GG do Maryjamie

tynkusia trzymam kciuki za starania no i powodzenia na kursie!!

kochane ja choruję dlatego tak cicho siedzę czasem Was podczytam, Hanusia nie bardzo chce współpracować, w nocy budzi się co godzinę idziemy na dniach do lekarza bo musi mieć kolejne szczepienie zobaczymy co nam nowa pani doktor powie bo jeszcze tu nie bylismy u lekarza

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
gociak gratuluje zdanych egzaminow! dzielna mamusia!! a na co teraz Kacperka szczepilas?
matko Ty mnie nie dobijaj, jeszcze jest marudny z powodu zebow, to ktore mu obecnie ida? widze, ze przed nami jeszcze dluga droga!!!
do ktorego miesiaca cycem karmilas? moj tez ma lepsze i gorsze dni jesli chodzi o jedzenie, ryb to w ogole nie chce!
jutro moj maly mezczyzna konczy 9 miesiecy, ale tez czas leciii
kochana to nasze dzieciaki się tego samego dnia urodziły, w sensie że też 8go moja dzisiaj kończy 7 miesięcy
Stary 2012-02-08, 18:09   #133
gociak58
Raczkowanie

No więc tak: Kacper na dole ma już 6 ząbków i idzie mu siódmy. Na górze ma 3 i idzie mu 4. Jesli chodzi o to marudzenie to hm... marudził i płakał najbardziej przy pierwszych ząbkach, potem było trochę przerwy i później znowu, teraz to wygląda tak, ze częściej budzi się w nocy i nie chce mi nic jeść bo ma popuchnięte dziąsła. Princi, każde dziecko przechodzi inaczej więc może u was będzie akurat lepiej. Cycem karmiłam tylko dwa miesiące, niestety A jesli chodzi o szczepienie to miał teraz to co się robi po skończeniu 12 m-cy A z nauką to różnie heh, ogólnie to czytam i uczę się jak Kacper śpi w ciągu dnia albo wieczorem, no i jak mąż ma czas się nim zająć to go przejmuje żebym ja mogła czytac. Jak jadę na zjazd to zawozimy Kacpra da mojej mamy, bo mąz pracuje i nie ma jak się nim zając a mam siedzi w domu i cały swój czas poświęca wnusiowi i oboje są szczęśliwi a ja spokojną głowę, ze mały jest pod dobrą opieką i spokojnie mogę sie edukować:P

Stary 2012-02-08, 22:14   #134
cucciola79
Wtajemniczenie

Marychorujeszojj a co Cie dopadlo??zeby tylko Hania nie zalapala niczegou nas tez chyba przez ta chorobe cos malej sie odwidzialo i budzi sie co chwile z krzykiem
STO LATEK DLA HANI I FLAVCIA!!!
gociakwoow to juz tyle zabkowu mojej ani jednego nie widacfajnie ze babcia ma czas zeby z wnusiem pobyc!!!
princizaczelam dawac malej te biszkopty z Plasmona dodaje do jogurtu z gruszka sa super (krusze i zamieniaja sie w taka papke).
Fiammi zaczela juz jesc normalnie ciesze sie oby tak dalej i jeszcze tylko ten kaszel
Stary 2012-02-09, 20:32   #135
Maryjamie
Zakorzenienie

GG do Maryjamie

hej kochane wpadłam tylko na chwilę zameldować że Hanusi wyżyna się pierwszy ząbek i wrzucić Wam jej fotkę:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1090199.jpg (61,8 KB, 16 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-09, 22:27   #136
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maryjamie Pokaż wiadomość
hej kochane wpadłam tylko na chwilę zameldować że Hanusi wyżyna się pierwszy ząbek i wrzucić Wam jej fotkę:
jest slodziutka a jakie oczka ma!!!
Stary 2012-02-10, 00:24   #137
principessina
Zakorzenienie

Hej Kochane skrobne kilka slow, choc padam juz na twarz!

Maryjamie
cudna Hanusia, no oczka to ma przepiekne blektine Wszystkiego najlepszego dla solenizantki od solenizanta Flavcia lepiej juz u Was, mala sypia troszke wiecej?

zapisalam malego na cwiczenia, zaczynamy w srode, ale powiem Wam,ze ostatnio wiecej juz siedzi i wstaje, wiec chyba potrzebuje tylko wiecej czasu?! pozatym pediatra dzis go zwazyl i wazy 9,5 kg, kazal probowac dawac rybke, bo to wazne, a rybka to moj ksiaze pluje hmm

Cucciola
a widzialam te biscotti, ale nie chce dawac za bardzo slodkiego...a dajesz jakies kaszki? jesli tak to polecam Humana pappa della buonanotte z fiocchi d'avena mowie Ci jaak dobra, sama sobie pojesz

gociak
ja to nie mialabym chyba kiedy sie uczyc, jak moj Flavio w ogole nie sypia! dzisiaj spal 2x po 20 min tylko sie pochlastac, pozatym ostatnio chodzi za mna (raczkuje) jak cien, i mnie wypatruje i nawoluje, nie moge na krok sie oddalic, chyba ma taka faze?! stoje np. przy kuchni a ona przy mnie i za kapcia mnie trzyma
Stary 2012-02-10, 11:01   #138
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Kochane skrobne kilka slow, choc padam juz na twarz!

Maryjamie
cudna Hanusia, no oczka to ma przepiekne blektine Wszystkiego najlepszego dla solenizantki od solenizanta Flavcia lepiej juz u Was, mala sypia troszke wiecej?

zapisalam malego na cwiczenia, zaczynamy w srode, ale powiem Wam,ze ostatnio wiecej juz siedzi i wstaje, wiec chyba potrzebuje tylko wiecej czasu?! pozatym pediatra dzis go zwazyl i wazy 9,5 kg, kazal probowac dawac rybke, bo to wazne, a rybka to moj ksiaze pluje hmm

Cucciola
a widzialam te biscotti, ale nie chce dawac za bardzo slodkiego...a dajesz jakies kaszki? jesli tak to polecam Humana pappa della buonanotte z fiocchi d'avena mowie Ci jaak dobra, sama sobie pojesz

gociak
ja to nie mialabym chyba kiedy sie uczyc, jak moj Flavio w ogole nie sypia! dzisiaj spal 2x po 20 min tylko sie pochlastac, pozatym ostatnio chodzi za mna (raczkuje) jak cien, i mnie wypatruje i nawoluje, nie moge na krok sie oddalic, chyba ma taka faze?! stoje np. przy kuchni a ona przy mnie i za kapcia mnie trzyma
hihihi nasmialam sie z tego kapcia
no wlasnie slyszalam o tej pappa z Humany kolezanka tez daje corci musze ja kupicpytalas lekarza dlaczego Flavio tak zle spi???czy to wciaz przez zeby??moja juz lepiej
u nas dzisiaj snieg popruszyl ,my wciaz w chalupce zamkniete oszalec normalni eidzie
Stary 2012-02-10, 20:47   #139
Maryjamie
Zakorzenienie

GG do Maryjamie

kochane dzięki za komplementy Hanusia jest przenieznośna ząbek idzie na całego!! daję jej viburcol na noc żeby jakoś przetrwać... cucciola cieszę się że z Twoją małą już lepiej!! buziaki dla Was dziewczyny uciekam do mojej księżniczki marudzącej
Stary 2012-02-10, 22:50   #140
gociak58
Raczkowanie

Heh to Flavcio najzwyczajniej w świecie pilnuje mamuni żeby za daleko nie uciekła swoją drogą to jak przeczytałam o tym kapciu, przypomniało mi się, jak tata mi opowiadał, że w wieku 2 lat, kiedy wracał z pracy, ja tuz przed jego powrotem stałam pod drzwiami i czekałam z kapciami w rękach jak pies jakiś normalnie hehe:P i do tego odrazu alarmowałam i informowałam kto był itp. np. mój tekst: Tata Pam był! musiałam śmiesznie wyglądać no i do tej pory żartujemy, że przy takim informatorze mama nic by nie ukryła czasem się zastanawiam, jaki Kacper będzie, już się doczekać nie mogę, kiedy zacznie chodzić i mówić. Teraz odkąd zaczął znowu pić mleko to już troszkę lepiej śpi, budzi się nadal w nocy ale już nie tak często, więc nareszcie mogę trochę odsapnąć...;]

Stary 2012-02-11, 09:38   #141
cucciola79
Wtajemniczenie

hej mamusie wpadlam milego weekendu wam zyczyc i waszym pociechom!!!!
Stary 2012-02-11, 15:39   #142
principessina
Zakorzenienie

hop hop co porabiacie w ten piekny i sloneczny weekend?

cucciola ja juz sama nie wiem czy flavio tak zle sypia, bo zeby czy cos innego, jesli za kazdym razem to przez zeby to ciezka droga przed nami, bo zanim wszystkie wyjda to chyba z 2 lata

musze dzis pokupowac jakies prezenty dla rodziny w PL, chyba majatek pojdzie, bo dawnoooo mnie nie bylo a kuzynkom i kolezankom dzieciaczki sie porodzily

gociak ja tez nie moge sie doczekac jak synek bedzie mowil, no ale wszystko w swoim czasie, ciekawe czy moj pozniej zacznie rozmawiac, bo dwujezyczny?!
Stary 2012-02-11, 15:44   #143
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
hop hop co porabiacie w ten piekny i sloneczny weekend?

cucciola ja juz sama nie wiem czy flavio tak zle sypia, bo zeby czy cos innego, jesli za kazdym razem to przez zeby to ciezka droga przed nami, bo zanim wszystkie wyjda to chyba z 2 lata

musze dzis pokupowac jakies prezenty dla rodziny w PL, chyba majatek pojdzie, bo dawnoooo mnie nie bylo a kuzynkom i kolezankom dzieciaczki sie porodzily

gociak ja tez nie moge sie doczekac jak synek bedzie mowil, no ale wszystko w swoim czasie, ciekawe czy moj pozniej zacznie rozmawiac, bo dwujezyczny?!
kochana powiedz mi jak z tym lotem??takie male dzieciaczki placa za bilet??co potrzeba??paszport czy wystarczy jakis inny dokument dziecka??
tez chcialabym latem do kraju poleciec z mala
kiedy partite??
Stary 2012-02-11, 15:55   #144
principessina
Zakorzenienie

ja synkowi wyrobilam dowod osobisty i do tego akt urodzenia, gdzie jest tez moje nazwisko, to wystraczy, jesli lecisz z mzem to raczej nie musisz miec aktu urodzenia! ja lece lufthansa, wiec za malego nie place, ale w tanich liniach lotniczych sie placi, no i za bagaz tez osobno, wiec mi sie nie oplacalo, pozatym mam przesiadke, wiec tanie linie odpadaja, bo sama z dzieckiem i bagazami bym sobie nie poradzila. lece w kwietniu!
Stary 2012-02-13, 14:15   #145
cucciola79
Wtajemniczenie

Hej mamusie
Jak tam po weekendzie??Co porabialyscie ciekawego???
My wczoraj pierwszy raz od tygonia wyszlysmy ,pojechalismy na obiadek do mojej mamyNie wiem co to za okres przechodzi mala bo od jakiegos czasu jak widzi dziadkow to placze nawet wczoraj na widok mojej mamy czy swojej cioci(mojej siostry)rozplakala sie jak nie wiemto chyba taki wiekpoza tym w nocy budzi sie np.ok2 i chce sie bawic i tak do 3-3.30 trzeba wymyslac zabawy zanim znowoz przysnie
chorobsko przeszlo to teraz po tych antybiotykach jakiejs alergi na udkach dostalaojj jak nie jedno to drugie
princiten dowod wyrabia sie w Comune???wiesz tak myslalam o tej podrozy my mamy kilka dobrych godzin najpierw musimy dostac sie na lotnisko a wiec Roma to sa 2 godz autem pozniej lot kolejne 2 godz i z lotniska w Pl do mojego miasta nastepne 2 godz,hmm....kto wie jak mala zniesie taka podroz??!!

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2012-02-13 o 14:18
Stary 2012-02-16, 09:23   #146
cucciola79
Wtajemniczenie

ooo chyba sama zostalam na watku
czyzby dzieciaczki tak dawaly sie w znaki mamusiom
princijak tu zajrzysz znalazlam fajne forum dla mamus we wloszech na pv wysle Ci linka
Ciekawe jak sie ma dygotkai malenstwo??!!
Stary 2012-02-16, 12:31   #147
dygotka8
Zakorzenienie

Cucciola-wywołalaś mnie
mała ma się dobrze,w nast tyg kończy już 3 miesiące.
pewnie niedługo się obudzi to zje i pójdzimey na spcerek-o ile uda sie przez ten śnieg przebić..

mam pytanko-chciałabym kupić matę piankową-takie puzzle-kupowałyście może??jeśli tak to bardzo prosze o namiary-jesli na allegro to na sprzedawcęboję się,zeby to nie była jakaś chińszczyzna która śmierdzi itd
bardzo wdzięczna będę

no i matę musze kupić wreszcie-jutro może się uda

powoli się budzi,a powinna pospać jeszcze z pół godziny...

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-02-16 o 12:33
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 14:11   #148
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Cucciola-wywołalaś mnie
mała ma się dobrze,w nast tyg kończy już 3 miesiące.
pewnie niedługo się obudzi to zje i pójdzimey na spcerek-o ile uda sie przez ten śnieg przebić..

mam pytanko-chciałabym kupić matę piankową-takie puzzle-kupowałyście może??jeśli tak to bardzo prosze o namiary-jesli na allegro to na sprzedawcęboję się,zeby to nie była jakaś chińszczyzna która śmierdzi itd
bardzo wdzięczna będę

no i matę musze kupić wreszcie-jutro może się uda

powoli się budzi,a powinna pospać jeszcze z pół godziny...
ooo jest w koncu ktos zywy
jak ten czas leci juz 3 miesiace??!!woow wrzucilabys jakas fotke maluniej
jak tam nocki przesypia corcia i jak Ty??!!
ja mam taka mate ale do niczego kupilam i zaluje fajna ma princijak zajrzy to moze ona cos na jej temat sie wypowie!!!
Buziolki dla Was
Stary 2012-02-17, 16:00   #149
principessina
Zakorzenienie

Czesc czesc caly czas nie mam stalego dostepu do netu

pochwale sie, ze mamy nastepne 2 zabki, czyli w sumie juz 6! a ile nas to nocek kosztowalowrzuce tez fotke jak Flavis maminych kapciuszek pilnuje, uczepia mi sie tak na nodze i teraz to juz nic nie jestem w stanie zrobic!

dygotka powiem Ci, ze te puzzle sa fajne dopoki nie zaczyna sie ich przecierac w sensie wiesz szmatka na mokro zeby kurz przemyc, normlanie te rysuneczki odpryskuja, no ale kilka miesiecy posluzyly, teraz chce kupic jakis dywan z krotkim wlosiem, jutro jdziemy do Ikei to moze cos upoluje

pojutrze parata karnawalowa mam dla Flavisia stroj karnawalowy, a Wy jakos przebieracie swoje dzieciatka??

no uciekam na spacerek, a gdzie sie reszta mamus podziala???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mini-DSCN2453.jpg (60,9 KB, 13 załadowań)
Stary 2012-02-17, 16:07   #150
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc czesc caly czas nie mam stalego dostepu do netu

pochwale sie, ze mamy nastepne 2 zabki, czyli w sumie juz 6! a ile nas to nocek kosztowalowrzuce tez fotke jak Flavis maminych kapciuszek pilnuje, uczepia mi sie tak na nodze i teraz to juz nic nie jestem w stanie zrobic!

dygotka powiem Ci, ze te puzzle sa fajne dopoki nie zaczyna sie ich przecierac w sensie wiesz szmatka na mokro zeby kurz przemyc, normlanie te rysuneczki odpryskuja, no ale kilka miesiecy posluzyly, teraz chce kupic jakis dywan z krotkim wlosiem, jutro jdziemy do Ikei to moze cos upoluje

pojutrze parata karnawalowa mam dla Flavisia stroj karnawalowy, a Wy jakos przebieracie swoje dzieciatka??

no uciekam na spacerek, a gdzie sie reszta mamus podziala???
Flavcio rosnie jak na drozdzachprzesliczn y
Czekamy na fotki z karnawalu no pewnie ja jeszcze szukam kostiumu
Buziolki dla Was!!!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości