|
|
#121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dziewięć miesięcy oczekiwania, teraz całe życie kochania!
Heej Kobietki!! Pamietacie mnie moze?No w koncu Was znalazlam!
|
|
|
|
|
#122 |
|
Wtajemniczenie
|
Maryno wlasnie to juz koncowka mleczka i chyba nia ma tych samych wartosci odzywczych co wczesniej bo mala ma antybiotyk
bylismy wczoraj na pogotowiu miala wysoka goraczke ,wymiotowala i nic mi nie jadla![]() tynkusiaWitaj co u Ciebie slychac jak z Tz.etem wyjechalas do niego???jak tam Wam poukladaly sie sprawy?? |
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spi malutka ma na tydzien kuracje antybiotykowa to zapalenie oskrzeli ja zlapalo![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- |
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem tu od 4 mcy.. na poczatku bylo ciezko zostawic mi wszytsko, ale teraz jestem blisko niego Ciezkie sa zwiazki na odleglosc a jeszcze ciezsze malzenstwa ![]() Dzisiaj bylam zapisac sie na kurs jezykowy. a co tam , raz sie zyje rozwiazalam test i wyobrazcie sobie , ze chcialam isc na podstawy a wewalili mnie na B2... Myslalam, ze bedzie tutaj wateczek starankowy a tu juz odchowalnia ![]() Chcialam sie zalapac do staraczek Pod koniec roku chcielibysmy zaczac dzialac ;D
|
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)co do jezyka to pewnie dasz sobie rade!!My tu na odchowalni bo juz prawie wszystkie staraczki maja dzidziulki Czekamy na Was!!!!a co do Fiammi to dzisiaj juz lepiej goraczka przeszla i zaczela mi jesc |
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze caly czas nie mam netu, przez ta paskudna pogode, znowu podlaczylam na chwilke telefon do kompa, bo z tel niewygodnie pisac...
cucciola79 moze u Fiammi taka trzydniowka stad ta goraczka? dobrze, ze juz lepiej, moj z kolei dzis taki wyjec, co to nastepne zeby ida czy co juz sama nie wiem, nie moge go od cyca odzwyczaic, strasznie jest trudno, bo butli nie chce, daje mu kubek niekapek to go trzyma i sie smieje, udaje ze nie wie do czego on sluzy cwaniaczek!!tynkusia fajnie, ze juz jestescie razem, zobaczysz jezyka szybko sie nauczysz, bo jestes wsrod tubylcow ![]() jutro ide do endokrynologa, odebralam wyniki tarczycy i sa beznadziejne, moze tez dlatego jestem taka wiecznie zmeczona?! mam nadzieje, ze nie naczekam sie dlugo, bo z Flavciem to cala wyprawa!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochane. Nie miałam ostatnio czasu zaglądać na forum bo byłam w trakcie sesji, dużo nauki i czytania więc kompa właściwie nie odpalałam Ale mogę się już pochwalić, że jestem po egzaminach i nawet nieźle mi poszło bo 4 i 5
jestem w szoku bo wcześniej martwiłam się, że nie dam rady pozaliczać heh. Byłam dzisiaj z Kacperkiem na szczepieniu, strasznie mi płakał, jesc nie chce, teraz poszedł biedny spać, chyba boli go rączka. W ogóle ostatnio zaczął mi ładnie jeść i już sie cieszyła a teraz znowu przestał przez te nieszczęsne zęby. Wczoraj wyczułam kolejne dwa, dziąsła ma tak popuchnięte, że masakra. Jednym naszym sukcesem jest to, ze znowu zaczął pić mleko, mam nadzieję, że mu teraz tak szybko to nie minie Zważyli go i zmierzyli, waży 8780 i 74 cm. Taki drobniutki jest eh myślałam, ze chociaz te 9 kg ma ale cóż ja i maż drobni no to i dziecko kolosem nie będzie:P
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
gociak gratuluje zdanych egzaminow!
matko Ty mnie nie dobijaj, jeszcze jest marudny z powodu zebow, to ktore mu obecnie ida? widze, ze przed nami jeszcze dluga droga!!! ![]() do ktorego miesiaca cycem karmilas? moj tez ma lepsze i gorsze dni jesli chodzi o jedzenie, ryb to w ogole nie chce! jutro moj maly mezczyzna konczy 9 miesiecy, ale tez czas leciii
|
|
#130 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moze wydac sie to smieszne, ale dopiero dzisiaj po 4 mcach odwazylam sie isc do innego sklepu procz supermarketu i zrobic zakupy... Super, ze malutka zdrowieje ![]() Cytat:
Ja od koncowki tamtego roku biore Thyranojod a winikow tarczycy na oczy nie widzialam ... zobacze dopiero przy kolejnej kontroli... Najgorsze jest to, ze ja nigdy nie moglam przytyc... teraz z ok 50-51 kg przytylam raptownie do ponad 58... Przed tem wazylam ok 47 - 48 kg.. Pojawily sie straszne rozstepy na pupie i teraz przezywam jak kura okres ![]() Cytat:
![]() ojj co do zabkow to lacze sie z Kacperkiem w bolu.. mi jedzie kolejna 4 juz osemka... Dzisiaj bylam z ciocia (starsza o pare lat ;D) u gina , slyszalam jak bije serduszko!!! data porodu wyzanczona na moje urodziny ;D
|
|||
|
|
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
princinie nie to oskrzela bylismy na pogotowiu bidulka 2 dni nic jesc nie chciala tylko wymiotowala a kaszel okropny miala dzisiaj juz lepie sie czujej
![]() gociaksuper ,ze tak dobrze Ci poszlo masz czas na nauke z Kacperkiem??komus go zostawiasz jak sie uczysz??ile juz wyszlo zabkow??wciaz karmisz UU?? tynkusiaza odwage no wszystkie ciocie maja swoje malenstwa teraz czas i na Was my chcemy tu nowego dzidziulka!!!
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
tynkusia trzymam kciuki za starania no i powodzenia na kursie!!
kochane ja choruję dlatego tak cicho siedzę czasem Was podczytam, Hanusia nie bardzo chce współpracować, w nocy budzi się co godzinę ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
moja dzisiaj kończy 7 miesięcy
|
|
|
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
No więc tak: Kacper na dole ma już 6 ząbków i idzie mu siódmy. Na górze ma 3 i idzie mu 4. Jesli chodzi o to marudzenie to hm... marudził i płakał najbardziej przy pierwszych ząbkach, potem było trochę przerwy i później znowu, teraz to wygląda tak, ze częściej budzi się w nocy i nie chce mi nic jeść bo ma popuchnięte dziąsła. Princi, każde dziecko przechodzi inaczej więc może u was będzie akurat lepiej. Cycem karmiłam tylko dwa miesiące, niestety
A jesli chodzi o szczepienie to miał teraz to co się robi po skończeniu 12 m-cy A z nauką to różnie heh, ogólnie to czytam i uczę się jak Kacper śpi w ciągu dnia albo wieczorem, no i jak mąż ma czas się nim zająć to go przejmuje żebym ja mogła czytac. Jak jadę na zjazd to zawozimy Kacpra da mojej mamy, bo mąz pracuje i nie ma jak się nim zając a mam siedzi w domu i cały swój czas poświęca wnusiowi i oboje są szczęśliwi a ja spokojną głowę, ze mały jest pod dobrą opieką i spokojnie mogę sie edukować:P
|
|
|
|
|
#134 |
|
Wtajemniczenie
|
Marychorujesz
ojj a co Cie dopadlo??zeby tylko Hania nie zalapala niczego u nas tez chyba przez ta chorobe cos malej sie odwidzialo i budzi sie co chwile z krzykiem![]() STO LATEK DLA HANI I FLAVCIA!!! gociakwoow to juz tyle zabkow u mojej ani jednego nie widac fajnie ze babcia ma czas zeby z wnusiem pobyc!!!princizaczelam dawac malej te biszkopty z Plasmona dodaje do jogurtu z gruszka sa super (krusze i zamieniaja sie w taka papke). Fiammi zaczela juz jesc normalnie ciesze sie oby tak dalej i jeszcze tylko ten kaszel
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane wpadłam tylko na chwilę zameldować że Hanusi wyżyna się pierwszy ząbek i wrzucić Wam jej fotkę:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane skrobne kilka slow, choc padam juz na twarz!
Maryjamie cudna Hanusia, no oczka to ma przepiekne blektine ![]() zapisalam malego na cwiczenia, zaczynamy w srode, ale powiem Wam,ze ostatnio wiecej juz siedzi i wstaje, wiec chyba potrzebuje tylko wiecej czasu?! pozatym pediatra dzis go zwazyl i wazy 9,5 kg, kazal probowac dawac rybke, bo to wazne, a rybka to moj ksiaze pluje hmm Cucciola a widzialam te biscotti, ale nie chce dawac za bardzo slodkiego...a dajesz jakies kaszki? jesli tak to polecam Humana pappa della buonanotte z fiocchi d'avena mowie Ci jaak dobra, sama sobie pojesz ![]() gociak ja to nie mialabym chyba kiedy sie uczyc, jak moj Flavio w ogole nie sypia! ![]() dzisiaj spal 2x po 20 min tylko sie pochlastac, pozatym ostatnio chodzi za mna (raczkuje) jak cien, i mnie wypatruje i nawoluje, nie moge na krok sie oddalic, chyba ma taka faze?! stoje np. przy kuchni a ona przy mnie i za kapcia mnie trzyma
|
|
#138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no wlasnie slyszalam o tej pappa z Humany kolezanka tez daje corci musze ja kupic pytalas lekarza dlaczego Flavio tak zle spi???czy to wciaz przez zeby??moja juz lepiej![]() u nas dzisiaj snieg popruszyl ,my wciaz w chalupce zamkniete oszalec normalni eidzie
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
kochane dzięki za komplementy
|
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
Heh to Flavcio najzwyczajniej w świecie pilnuje mamuni żeby za daleko nie uciekła
swoją drogą to jak przeczytałam o tym kapciu, przypomniało mi się, jak tata mi opowiadał, że w wieku 2 lat, kiedy wracał z pracy, ja tuz przed jego powrotem stałam pod drzwiami i czekałam z kapciami w rękach jak pies jakiś normalnie hehe:P i do tego odrazu alarmowałam i informowałam kto był itp. np. mój tekst: Tata Pam był! musiałam śmiesznie wyglądać no i do tej pory żartujemy, że przy takim informatorze mama nic by nie ukryła czasem się zastanawiam, jaki Kacper będzie, już się doczekać nie mogę, kiedy zacznie chodzić i mówić. Teraz odkąd zaczął znowu pić mleko to już troszkę lepiej śpi, budzi się nadal w nocy ale już nie tak często, więc nareszcie mogę trochę odsapnąć...;]
|
|
|
|
|
#141 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie wpadlam milego weekendu wam zyczyc i waszym pociechom!!!!
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
hop hop co porabiacie w ten piekny i sloneczny weekend?
![]() cucciola ja juz sama nie wiem czy flavio tak zle sypia, bo zeby czy cos innego, jesli za kazdym razem to przez zeby to ciezka droga przed nami, bo zanim wszystkie wyjda to chyba z 2 lata musze dzis pokupowac jakies prezenty dla rodziny w PL, chyba majatek pojdzie, bo dawnoooo mnie nie bylo a kuzynkom i kolezankom dzieciaczki sie porodzily ![]() gociak ja tez nie moge sie doczekac jak synek bedzie mowil, no ale wszystko w swoim czasie, ciekawe czy moj pozniej zacznie rozmawiac, bo dwujezyczny?!
|
|
#143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez chcialabym latem do kraju poleciec z mala ![]() kiedy partite?? |
|
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
ja synkowi wyrobilam dowod osobisty i do tego akt urodzenia, gdzie jest tez moje nazwisko, to wystraczy, jesli lecisz z mzem to raczej nie musisz miec aktu urodzenia! ja lece lufthansa, wiec za malego nie place, ale w tanich liniach lotniczych sie placi, no i za bagaz tez osobno, wiec mi sie nie oplacalo, pozatym mam przesiadke, wiec tanie linie odpadaja, bo sama z dzieckiem i bagazami bym sobie nie poradzila. lece w kwietniu!
|
|
#145 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
Jak tam po weekendzie??Co porabialyscie ciekawego??? My wczoraj pierwszy raz od tygonia wyszlysmy ,pojechalismy na obiadek do mojej mamy Nie wiem co to za okres przechodzi mala bo od jakiegos czasu jak widzi dziadkow to placze nawet wczoraj na widok mojej mamy czy swojej cioci(mojej siostry)rozplakala sie jak nie wiem to chyba taki wiek poza tym w nocy budzi sie np.ok2 i chce sie bawic i tak do 3-3.30 trzeba wymyslac zabawy zanim znowoz przysnie![]() chorobsko przeszlo to teraz po tych antybiotykach jakiejs alergi na udkach dostala ojj jak nie jedno to drugieprinciten dowod wyrabia sie w Comune???wiesz tak myslalam o tej podrozy my mamy kilka dobrych godzin najpierw musimy dostac sie na lotnisko a wiec Roma to sa 2 godz autem pozniej lot kolejne 2 godz i z lotniska w Pl do mojego miasta nastepne 2 godz,hmm....kto wie jak mala zniesie taka podroz??!!
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2012-02-13 o 14:18 |
|
|
|
|
#146 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo chyba sama zostalam na watku
![]() czyzby dzieciaczki tak dawaly sie w znaki mamusiom ![]() princijak tu zajrzysz znalazlam fajne forum dla mamus we wloszech na pv wysle Ci linka ![]() Ciekawe jak sie ma dygotkai malenstwo??!! |
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Cucciola-wywołalaś mnie
![]() ![]() mała ma się dobrze,w nast tyg kończy już 3 miesiące. pewnie niedługo się obudzi to zje i pójdzimey na spcerek-o ile uda sie przez ten śnieg przebić.. mam pytanko-chciałabym kupić matę piankową-takie puzzle-kupowałyście może??jeśli tak to bardzo prosze o namiary-jesli na allegro to na sprzedawcę boję się,zeby to nie była jakaś chińszczyzna która śmierdzi itdbardzo wdzięczna będę no i matę musze kupić wreszcie-jutro może się uda powoli się budzi,a powinna pospać jeszcze z pół godziny...
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-02-16 o 12:33 |
|
|
|
|
#148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak ten czas leci juz 3 miesiace??!!woow wrzucilabys jakas fotke maluniej ![]() jak tam nocki przesypia corcia i jak Ty??!! ja mam taka mate ale do niczego kupilam i zaluje fajna ma princijak zajrzy to moze ona cos na jej temat sie wypowie!!! Buziolki dla Was
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc czesc caly czas nie mam stalego dostepu do netu
pochwale sie, ze mamy nastepne 2 zabki, czyli w sumie juz 6! a ile nas to nocek kosztowalo ![]() dygotka powiem Ci, ze te puzzle sa fajne dopoki nie zaczyna sie ich przecierac w sensie wiesz szmatka na mokro zeby kurz przemyc, normlanie te rysuneczki odpryskuja, no ale kilka miesiecy posluzyly, teraz chce kupic jakis dywan z krotkim wlosiem, jutro jdziemy do Ikei to moze cos upoluje pojutrze parata karnawalowa mam dla Flavisia stroj karnawalowy, a Wy jakos przebieracie swoje dzieciatka?? no uciekam na spacerek, a gdzie sie reszta mamus podziala???
|
|
#150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czekamy na fotki z karnawalu no pewnie ja jeszcze szukam kostiumu ![]() Buziolki dla Was!!! |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

bylismy wczoraj na pogotowiu miala wysoka goraczke ,wymiotowala i nic mi nie jadla

spi malutka ma na tydzien kuracje antybiotykowa to zapalenie oskrzeli ja zlapalo
Jestem tu od 4 mcy.. na poczatku bylo ciezko zostawic mi wszytsko, ale teraz jestem blisko niego 
cwaniaczek!!

masz czas na nauke z Kacperkiem??komus go zostawiasz jak sie uczysz??

A jesli chodzi o szczepienie to miał teraz to co się robi po skończeniu 12 m-cy
ojj a co Cie dopadlo??zeby tylko Hania nie zalapala niczego
u nas tez chyba przez ta chorobe cos malej sie odwidzialo i budzi sie co chwile z krzykiem