|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Witam, melduję się w nowym wątku
![]() Anessko, czy przesyłka dotarła? Aaa, proszę zmień mój wiek na 30 , dzięki zaglądam na chwilkę, pochwalić się, że od piątku Maksio już sam chodzi ![]() Wyszły nam kolejne 2 ząbki, tym razem górne dwójki. Jemu wszystkie zęby wychodzą parami Na szczęście [odpukać] tym razem obyło się bez choroby, ale podaję mu Biostyminę, może to go uchroniło.Po całodziennym bieganiu zasypia w 3 minuty , ufff....i przesypia pięknie całe noce. Mam nadzieję, że już mu tak zostanie... nareszcie się wysypiam ! Pisałyście o zabieraniu smoka, też się do tego przymierzam... Kilka razy udało mu się zasnąć bez, ale jakoś ciężko widzę całkowite odstawienie... Ale zbieram się, zbieram. Teraz spędzę z nim na urlopie 2 tyg i to chyba będzie dobry moment. dobra, zawijam się do domku. trzymajcie się ciepło, buziaki dla Was i Bąbli
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
hej
kurde taki upał dziś że prawie się ugotowałam i w dodatku te meszki mnie wykończą. nie wiem czy u was też ale u mnie jakaś plaga od wczoraj. lata to ustrojstwo i gryzie nawet na dworze za wiele nie byliśmy dziś bo tak gorąco. wysmarowałam Mateusza filtrami od stóp po głowę i wyszliśmy na godzinę ![]() poczytam co napisałyście
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na razie zabierania smoka kompletnie nie widzę,
na szczęście Zosia używa go właściwie tylko do spania ![]() u nas tez ukrop, marta, ale my caly dzień na ogrodzie spedzilysmy w cieniu
Edytowane przez Olusiaa_ Czas edycji: 2012-05-22 o 21:09 |
|
|
|
|
#124 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Młody dopiero zasypia, ale jest tak padnięty że chyba aż nie może zasnać. Wróciliśmy do domu dopiero na 20.30, bo byliśmy z Dawidem na rynku fetować mistrzostwo Polski w piłce ręcznej
Zachwycony był wszystkim, że tyle ludzi których można zaczepiać, dzieciaków pełno, fontanny itp. Podszedł nawet do dziewczynki, która w wózku zajadała biszkopta i zaczął jakieś miny do niej robić, a tamta niewiele myśląc zaczęła mu tego biszkopta wciskać do buzi. I ugryzł oczywiście Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to niezły upał mieliście, u nas niby też strasznie gorąco, ale był silny wiatr i tak się tego nie odczuwało, więc spędziliśmy na dworze bardzo dużo czasu |
|||
|
|
|
|
#125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi chodzi tylko o to ze ja chyba jestem strasznie przywiązana do mojej dzidzi, szczerze mówiąc to chyba az za bardzo, bo mała skonczyla rok a na palcach jednej reki moge policzyc chwile wktorych zostawialam ją pod opieka dziadkow, czy cioci a sama gdzies wychodzilam (nie licząc dni w ktorych jest aerobik-ale wtedy zostaje z tatusiem)... chyba to troche źle bo niedlugo mamy wesele u znajomych i mała zostanie z ciocia i dziadkami (na spanie tak kolo 4 nad ranem oczywiscie wrocimy bo nie wyobrazam sobie zebym zostawila ją na cale 2 dni) i nie wiem czy nie bedzie plakac za mna i tatusiem... kurde musze cos zrobic zeby troche przestawic sie powolenku rozluźniać tą pepowinę dla dobra małej...tylko jak to zrobic? jak ja pojechalam kiedys na badanie krwi, ledwo wyjechalismy z domu z tżem a ja sie rozwylam bo strasznie mi sie smutno zrobilo ze nie mam małej przy sobie... to chyba przez to ze po porodzie mnie wypisali a mała jeszcze 3 dni została w szpitalu i ja baaardzo ciezko to zniosłam i teraz nienawidze jak musze mała zostawiac...aj sie rozpisałam... milej nocki
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
hejo
wracam z wyjazdu i co widzę? nowy wątek ![]() starego już pewnie nie doczytam, ale na nowy zerknę, tylko już jutro bo dziś padam wróciliśmy rano i cały dzień staram się ogarnąć bajzel a popołudniu mieliśmy wizytę u lekarza pozdrawiamy zatem z Łucją i jej małą siostrą
|
|
|
#127 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dla mnie Mateusz też za mały jest jeszcze na pójście do żłobka. nie wyobrażam sobie teraz zostawić go na cały dzień w obcym miejscu. ale od września mam zamiar zacząć szukać pracy bo brakuje mi po prostu zajęcia. dobijać mnie zaczyna to że nie rozwijam się zawodowo i nie dokładam się do domowego budżetu(mimo że wiem że to przejściowe jest). ale znając nasz rynek znajdę pewnie na wiosnę 2013 albo i lepiej więc takiemu 2 latkowi już wytłumaczę i mam nadzieję że zrozumie że mamusia musi iść do pracy ![]() Cytat:
za chodzenie i za ząbkiCytat:
u nas wiatr raczej nie był silny, zresztą nawet gdyby był to po prostu ja nie lubię takich wysokich temp. najlepiej się czuję jak jest ok 18-20st. mam nadzieję że jutro uda nam się do babci do ogrodu pojechać ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, jednak siostrzyczka ![]() gratulacje |
||||||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 | |||||
|
Zadomowienie
|
hej hej
![]() Mam nadzieję, że ta pogoda już na stałe zagości ![]() Dzisiaj znowu spędziliśmy sporo czasu na dworze i byliśmy na zajęciach w żłobku ![]() Kąpiel poszła o niebo lepiej - wstawiłam wanienkę napełnioną wodą pod prysznic - małemu bardzo się podobało i nawet sobie usiadł w wodzie. Płaczu nie było wcale. Choć jak nalewałam wodę i spojrzał na wannę to zrobił podkówkę. Więc chyba się jednak wanny boi. Za to mamy problem z zasypianiem - pobudzony jest niesamowicie. Dzisiaj usypiałam go 1h. Niby chciał spać, bo co chwilkę kładł się w łóżeczku, ale się podnosił wypluwał smoka i śmiał się. Więc ja podnosiłam smoczek, dawałam do buzi, on pochodził 5 minut i znowu wypluwał. Ale po godzinie w końcu usnął. W południe też był problem z zaśnięciem. Mam nadzieję, że to chwilowe i wszystko wróci na swoje tory ![]() Cytat:
Ja co prawda wracam do pracy, bo w domu już wysiedzieć nie mogę. Chciałam wrócić w maju, ale w końcu uzgodnine zostało, że wróce w sierpniu. Na początku też miałam obawy, kto z takim maluszkiem zostanie. Ale jak idziemy do żłobka i widzę, że mu się tam podoba - biega od zabawki do zabawki, naśladuje dzieci, słucha co Pani do niego mówi - to widzę, że mogę go bez problemu zostawić. Na początku miałam opory, żeby go zostawić nawet z moimi rodzicami, ale z każdem kolejnym razem było lepiej i teraz zostawiam go bez problemu. W tą sobotę zostanie u nich pierwszy raz na noc - mam nadzieję, że jakoś to wytrzymam ![]() Cytat:
Cytat:
dla Maksia za chodzenie i za kolejne ząbki.U nas też zęby wychodzą parami co do smoka to ja na razie zostawiam - używa go tylko i wyłącznie do spania i ewentualnie jakieś sytacje awaryjne - ale to baaardzo razdko . Jeszcze do niedawna jak jechałam samochodem to też mu go dawałam - w sumie to nie wiem dlaczego - ale już tego nie robię.Gdy wychodziły ząbki to było kilka takich dni, że smok był ciągle w buźce, ale na razie zębów kolejnych brak, więc i smoczek niepotrzebny w ciągu dnia ![]() Cytat:
gorąco też było, ale wiał wiatr, więc odczuwalna temperatura była mniejsza - także troszkę na dworze sobie posiedzieliśmy ![]() Cytat:
![]() U nas też dzisiaj płeć przeciwna na tapecie- do żłobka przyszła nowa dziewczynka i Maksymilian wzroku nie mógł oderwać ![]() kwartalinka super
"Nie da się żyć byle jak ani nawet tak sobie. Trzeba żyć perfekcyjnie" Jan Lubiński Edytowane przez madalena83 Czas edycji: 2012-05-22 o 23:11 |
|||||
|
|
|
|
#129 |
|
Wtajemniczenie
|
ależ się kobietki rozpisały!
![]() Kwartalinko druga dziewczynka gratu luje z całego sercaa tak po cichu to ..jak Ty to zrobiłas??!! ![]() Ja mam dwóch synów .. córeczka nadal w planach .. może się uda z drugiej strony byc mamą samych chłopców to tez frajda![]() a tak co przeczytałam o smoczku to powiem Wam dziewczyny że i owszem tez się smoczkujemy ale nie zamierzam mu go odbierac jeszcze a nawet powiem że Wiko chyba sam o nim zapomni.. mały nie woła wcale smoka to Ja mu go wciskam sama po wyjęciu sutka z buzi robię podmiankę i śpi z nim jakieś kilkanaście minut i tylko wtedy.. no sa wyjątki jak płacze albo jest niespokojny..mimo wszystko nie widzę w tym żadnego problemu bo nie robi mi scen ani histerii jak go nie ma..czasami sama mu go daje jak jedziemy wóziem bo on tak siedzi bezczynnie czasem(taki zawieszony jest ) i może sie nudzi to wtedy sobie go memla![]() w ogóle ta jak pamiętacie to mały nie chciał od urodzenia do trzech prawie miesięcy smoka (dławił się ..odruch wymiotny i takie tam) i to moją zasługą jest ze nauczyłam z wygody dla mnie coby na cycu nie wisiał ..jeśli chodzi o wannę tą dużą to u nas jest odwrotnie mały aż sie do niej trzęsie uwielbia kąpiele.. we wszystkim i wszędzie.. czasami z oszczędności wody wkładam mu misę lub jego wanienkę do dużej wanny ..jemu jest obojętne ..tak bardzo lubi wode.. i płacz czasami jest straszny ale tylko jak go z niej zabieram..(jak mu za krótko jest) ![]() jak już szykuje kąpiel to on trzyma sie brzegu wanny i skacze i piszczy i nóżkę podnosi i się wdrapuje do niej ![]() także nie mamy problemów z kąpielami i nigdy nie mieliśmy... co do niani ...nie miałam nadal nie mam i strasznie tego żałuje ![]() bo tak jak niektóre mamy też ciągle latam góra dół żeby sprawdzic czy spi.. czy nie woła.. ciężko mi usłeszec małego płacz z góry ![]() wiem wiem ..przewrażliwienie ale tak już mam co do zostawienia małego komuś to tak jak mik graniczy to z cudem i ilością moich palców jednej ręki ![]() Wikuś jest ciągle ze mną .. nawet dziwnie bym się czuła wychodząc bez niego ..bez wózka.. tak się przyzwyczaiłam ze nie potrafię bez niego być żłobek tez nie wchodzi w grę póki co..ale do przedszkola musowo mimo wszystko ta matczyna wrażliwość jest wyczerpująca i krzywdząca ale trudno nad tym zapanować .. pogoda jest cudowna ..taką jak lubimy ..spędzamy dużo czasu w ogródku pod drzewami .. lecę zrobic kawę i zaraz doczytam reszte ..małego ogarnę troszke bo właśnie się obudził...
|
|
|
|
|
#130 | ||||
|
Raczkowanie
|
muszę odpisywać na raty bo mnie wylogowuje i nie mogę się ponownie zalogować
![]() dla Idalki za pierwsze kroczkiŁucja też nie ochrzczona, ale my się przymierzamy....powoli baaaardzo powoli teraz to już poczekamy chyba na drugie dziecko Cytat:
dodatkowo na przedramionach i na łydkach suchą skórę i małe krostki podejrzewam, że to pokarmowe, ale nie wiem od czego być może od nabiału tak jak dziewczyny pisały Cytat:
za wagę, niezły wynik ![]() i za kolejne ząbki ![]() u nas na razie wyszło 6, reszta wychodzi i wychodzi - górne trójki już chyba z miesiąc, a wczoraj podejrzałam, że się dolna dwójka też przebija Cytat:
różnicy nie widziałam, oprócz ceny oczywiście ![]() więc Łucja jeśli dostaje jogurt to zwykły Cytat:
ja też sobie nie wyobrażałam odstawienia Luni od piersi bo ona też typ cyckoholika ale zaszłam w ciążę i wiedziałam, że karmienie będzie mnie zbyt mocno obciążać przestałam ją karmić, przed 3 dni chciała jeszcze pierś, ale dawałam jej wtedy inne jedzonko albo szłyśmy się bawić potem przestała się upominać plusem było to, że chętnie zaczęła pić mleko z butelki, mimo że wcześniej zachowywała się jakby nie wiedziała do czego służy butelka a czemu napisałam o Twoim przekonaniu jako istotnym? pamiętam jak koleżanka odstawiała syna bo wracała do pracy i za każdym razem jak chciał pierś to ze łzami w oczach mu mówiła, że mamusia by chciała mu dać ale nie może itp. dziecko wyło niewyobrażalnie a jak nie chciała już karmić bo planowała kolejne dziecko i przestała dawać pierś konsekwentnie, bez dziwnych wg mnie uwag, dziecko po prostu przestało się upominać i tyle ja mam zestaw do nocnego jedzenia w sypialni: gorąca woda w termosie, mineralna do uzupełnienia, odmierzone mleko i butelkę zrobienie jedzenia nie zajmuje więcej niż minutę
|
|
|
|
#131 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jego jest tylko na noc a jakbym miała go przekładać bałabym się że się obudzi czy coś.ale akurat nie przeszkadza mi to bo sobie w spokoju mogę na kompie posiedzieć albo poczytać albo pooglądać film jakiś po cichu robić nic nie muszę wtedy a jak trzeba zrobić np obiad to robi moja mama Cytat:
u nas nawet nie ma prywatnego żłobka jest jeden państwowy na 20tys miasto i okoliczne wioski gminne. to jest straszne.mój jest na 14miejscu listy rezerwowej. jak dobrze pójdzie mamy dzwonić pod koniec roku może wtedy ktoś zrezygnuje i on wskoczy Cytat:
Cytat:
ale problem w żłobku... nie ma u nas żłobka prywatnego a do państwowego się nie dostał... opiekunki biorą od 1000zł wzwyż to ja dziękuję...Cytat:
brawa ![]() Cytat:
![]() łaaaaa druga córcia super!!! ![]() Cytat:
i to on w swoim łożeczku ![]() jakbyą miała jeszcze jednego to jak w rodzince.pl oni to mają wesoło z trzema synami
|
|
|
#132 |
|
Rozeznanie
|
witam z rana
![]() dzięki ze upewniłyscie ze ze mna wszystko ok i ze nie jestem jakas nie halo wczoraj gadalam o tym z moim tz i on stwierdzil tez ze poki co niunia jest mała i niech bedzie ze mna, bo przy mnie czuje sie bezpieczna, a kasą bedzie ciezko ale jakos damy radę- jaki on kochany![]() No ale w koncu kiedys trzeba bedzie pozwolic małej na samodzielnosc i posłac ją do przedszkola....oj..na samą mysl lezka mi sie kreci w oku..ale jakos trzeba bedzie to przetrzymac...
|
|
#133 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my stosowaliśmy Aphtin przez kilka dni ale nie pomógł potem wodny roztwór gencjany i zeszło nystatyna dla mnie w ostateczności bo to chyba antybiotyk ![]() Cytat:
za sprawne chodzeniei fajnie ze żłobkiem, ciekawe jak się na zajęciach odnajdzie Cytat:
dla Wioli za umiejętnościi szybkiego zakończenia remontu Cytat:
![]() Cytat:
ja tam dysponuję tylko X, to tata chciał dziewczynki więc wysłał drugie X ![]() ale intuicja mnie tym razem zawiodła bo od początku myślałam, że będzie chłopczyk Łucja właśnie zasnęła ![]() jakoś jej się drzemki poprzestawiały lecę dalej się ogarniać po urlopie, dziś u mnie dzień pod znakiem prania
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2012-05-23 o 09:28 |
|||||
|
|
|
|
#134 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
50% na 50% Cytat:
mój mały to co dwie godziny to cyc musowo i dlatego taka jestem juz na to odkładanie obojętna ![]() Cytat:
![]() wielkie za chodzenie za ząbki kolejne oraz za przesypiane nocki a to takie cenne..zazdroszczę![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() uwielbiam ten ich styl rozmawiania z dziecmi... ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
hmmm... no tak... żebym Ja tak mogła sama sobie zgarnąć od tz X .. wiem ze można to zaplanować choć w małym procencie ale jakoś nie stosuje się do tych zasad ..co będzie to będzie i jak narazie czekam .. zobaczymy![]() a może kwartalinko jeszcze się coś zmieni w stosunku do płci dzidziulka... mój mały był "dziewczynka do 23 tc... lekarz był pewien co się okazało pomyłką bo w końcu mały pokazał co ma między nogami i tez miałam intuicje ..
|
|||||||
|
|
|
|
#135 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hej
u nas dziś noc koszmarna wzięłam go do nas ale bez rewelacji bo rzucał się po całym łóżku chyba z 1,5h. o 5:3o już wyspany był i od 6:15 jesteśmy na nogach. chyba nie muszę dodawać że jestem MASAKRYCZNIE niewyspanaza to od 8 byliśmy już na spacerze, zrobiliśmy zakupy, byliśmy u logopedy i na Knillu.zapisałam Mateusza na piątek na hydroterapię przy okazji a teraz dziecko śpi a matka oczy na zapałki podpiera poczytam co tam od rana u was ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- kasiunia no i jak??? dostał się Dawidek?? Cytat:
![]() Mateusz też wśród ludzi czuje się jak ryba w wodzie. do każdego podchodzi i się śmieje hehe. fajnie to musiało wyglądać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no w tej rodzince faktycznie ciekawie jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdarzają się przecież takie pomyłki ![]() Cytat:
też mi się marzy córeczka jeszcze, ale to tak za kilka lat![]() o kurcze, to niezłe zaskoczenie miałaś no ale jak widać takie sytuacje się zdarzają ![]() my wiedzieliśmy że to chłopiec od 11tyg. zresztą ja czułam że syn będzie i wszyscy w koło też syna wyrokowali no i wywróżyli małego łobuziaka
|
||||||
|
|
|
|
#136 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() My dziś miałyśmy pobudkę o 6 jak nigdy. Wczoraj pojechałyśmy do moich rodziców no i oczywiście do Niemiec na zakupy ciuchowe dla Mai. Oj znowu tak się obłowiłam, że szok. U nas dziś gorąco, że hoho. Już mamy 30 stopni na termometrze Cytat:
Cytat:
Ja wcześniej zaglądałam do Mai co chwilkę bo śpi na naszym łóżku. Kilka razy próbowałam odłożyc ją do łóżeczka ale ona ma jakiś radar. Jak ją tylko położę to ta zaraz się budzi a na łóżku śpi ładnie. No i druga sprawa to to, że po jakiś 30 minutach się budzi a ja wtedy dotankowuję ją cycusiem i śpi mi nawet do 2 h a w łóżeczku nie dałabym rady. I jak tam wyniki? Dostał się Dawidek??? Kobietki mam takie pytanko: Czy może któraś z Was prowadzi sklep odzieżowy?
|
|
|
#137 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Dzięki za kciuki Bardzo się cieszę z jednej strony,a z drugiej jestem przybita, że to już nieodwołalnie ten moment się zbliża Mieliśmy dużo szczęścia, bo i tak byłam z młodym rok dłużej niż to początkowo było planowane, ale ciężko będzie nam się rozstać ![]() Cytat:
![]() Dawid bardzo lubi być wśród ludzi, nikogo się nie boi, bez problemu zostanie z dziadkami czy moją siostrą, w ubiegłe wakacje byliśmy na dwóch weselach i spokojnie zniósł czas bez nas, no ale takie momenty że zostaje bez któregoś z nas są bardzo rzadkie... przede wszytkim nie ma takiej możliwości, bo tu gdzie mieszkamy nie mamy praktycznie nikogo, a jak już pojedziemy do dziadków to raczej się bez niego nie ruszamy nigdzie, a poza tym nawet u nich wszystkie czynności przy nim typu przewijanie, karmienie, ubieranie, usypianie itp. robię ja (ew. tatuś), bo mam jakieś głupie poczucie obowiązku, że to moje dziecko i nie powinnam nikogo tymi czynnościami obarczać no i oczywiście ja (czy tatuś) lepiej wiemy jak coś przy nim zrobić ![]() jak już wyjdę sama to też mam gdzieś z tyłu głowy cały czas myśl co tam robi Dawidek, niby wiem że jest pod dobrą opieką ale chyba po prostu tęsknię tak że u nas też pępowina zupełnie nie odcięta, ale niestety życie sprawia, że trzeba to będzie nagle zmienić, bo będziemy osobno po 9h dziennie gratuluję drugiej córeczki ![]() Cytat:
u nas też tym razem bez rewelacji, bo młody spał o 22 do 6 tylko, w tym prawie 3 h z nami a i jeszcze poza tym dwie pobudki byłyIdę po kawę, bo Dawid śpi. Nic mi się nie chce robić, chyba na allegro pobuszuję. Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-05-23 o 11:15 |
||
|
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
Kasiunia gratuluję bardzo dostania się do żłobka. Na Twoim miejscu też byłoby mi ciężko rozstac się z córunią
Maja śpi od 9.40 a ja buszuję na internecie
|
|
#139 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiunia no to super że już masz z głowy żłobek
moje małe też spi od 40 minut .. i tak patrze na syf w domu i przechodzę obok ![]() no nic mi się nie chce .. dośc że upał to jeszcze jakis leń mnie ogarnął ![]() naczynia w zlewie.. zabawki wszędzie ..nie wspomnę ze pranie od wczoraj czeka.. aszsz
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#140 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uśmiejemy się z mężem nieziemsko zawsze jak to oglądamy szkoda że już nie kręcąCytat:
![]() my staraliśmy się o chłopca i tż był pewny że to chłopak ja niby też ale potem zwątpiłam trochę dzień przed usg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() DODAŁAM PARĘ ZDJĘĆ NOWYCH
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się
Postaram się trochę odpisać póki dziecię wsuwa objad ![]() Wiele mam nie miało buntu 2latka, ale wcześniej od około 14 m-ca [QUOTE=Tity;34242605]Ja też mam wrażenie, że Leoś ma bunt 2-latka Piszczy, wyrywa się, wyje jak mu na coś nie pozwalam ![]() QUOTE] Kasiunia-a też przybijam Ci piątkę |
|
|
|
|
#142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dzien owulacji albo na drugi dzien
|
|
|
#144 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduje się z Lilą w kolejnej części
![]() Nie mam kompletnie czasu,więc doczytam was dopiero jutro w pracy Bo to taki paradoks,że w racy mam czas na neta i spokojnie moge kawę wypić,bo w domu to ciągłe gonienie za Lilusią i masę domowych spraw!Z nowości to Lila SAMODZIELNIE CHODZI Kwartalinka widziałam,ze Łucja będzie mieć siostrzyczkę
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
wlasnie gdzies wyczytalam ze najlepiej w dzien owulacji, tylko u mnie z tym cyklem to troche na bakier, wiec pewnie bede musiala zaopatrzyc sie w testy owulacyjne...ale kiedy to bedzie...jak mi tz zezwoli na 2 malucha i jak nasza sytuacja finansowa sie poprawi bo inaczej to nie bedziemy mogli sobie pozwolic na 2 dzieciatko
.ide bo mala sie obudzila...naspala się... 30 min...hmmm
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
kwartalinko gratuluję drugiej córci
Który to już tc? Ależ Ci zazdroszczę, że zaraz będziesz miała drugą ciążę za sobą ![]() ada to ja Ci życzę córci Ja odkąd mam synka, to chciałabym mieć drugiego synka, żeby się razem bawili i mieli ze sobą męski kontakt Ale jak będzie to zobaczymy ![]() kasiuni_a gratuluję dostania się do żłobka ![]() My teraz mamy trochę nauki, ale siedzimy prawie cały czas w ogrodzie. Do Leonka przychodzą prawie codziennie dzieci z naszej ulicy, więc chwilę zawsze ma towarzystwo Niestety dzieci są starsze i szybko się nudzą, no ale zawsze chociaż chwilę są Leoś aż do nich piszczy jak je widzi
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
kwartalinka gratulacje!!!!!!!!!!! strasznie miło sie dowiedzieć, zazdroszczę po cichu ale pozytywnie
![]() klas ki:Ach też bym chciała ale nici narazie ![]() Coralady gartulacje za chodzenie, to się zacznie to co najlepsze Kasiuni_a my tez na smoczku, do spania tylko, ale spryciara wyciąga z pod poduszki czasem i zasysa. Chmurzy się, będzie padać Ale mam banana po tej wieści o nowym dzidziusiu na wątku, super naprawdę.
|
|
|
|
|
#148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje Ja też się bardzo ucieszyłam jak Idi się dostała do żłobka, bo u nas ciężko z tym, potem miałam wątpliwości. Ale teraz już tylko się cieszę, czekam na wrzesień i w końcu obie wyjdziemy z domu do ludzi ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- GRATULUJE druga córka ![]() Macie już imię?? ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
A baterie faktycznie szybko się zużywały, ale to chyba w każdej niani by tak szybko szły. Ja po pierwszych 3 miesiącach kupiłam akumulatorki
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2012-05-23 o 14:33 |
||
|
|
|
|
#149 | |||
|
Zadomowienie
|
miałam iść z Mateuszem na drugi spacer ale deszcz lunął. a teraz Mati ma drugą drzemkę więc mam gratisowy czas na wizaż ![]() pięknie pachnie deszczem i powietrze od razu lepsze ![]() Cytat:
![]() ja nie mam sklepu Cytat:
![]() wcale Ci się nie dziwię że takie różne nastroje cię ogarniają. ja też bym z chęcią poszła do jakiejś pracy ale nie wyobrażam sobie teraz dłuższego rozstania ![]() nie wiedziałam że bunt 2latka może tak wcześnie się objawić ![]() ciekawe kiedy do nas zawita ![]() u nas się sprawdziło ![]() Cytat:
dla Lilusi
|
|||
|
|
|
|
#150 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witam wieczornie
![]() Dawid spał mi dziś od 10.55 do 15.05 czyli 4h10min po 3,5h aż sprawdzałam czy wszystko ok, bo taka drzemka to mu się jeszcze chyba nie zdażyła. Teraz tatuś go kładzie spać, a ja mam ochotę na piwko i chyba sobie wypiję na balkonie ![]() Dziękujemy za gratulacje odnośnie żłobka Mieliśmy szczęście że się udało, oby teraz Dawid dobrze się tam czuł. Miejsce wydaje się ok, opinie ma naprawdę dobre, a cena po prostu śmieszna.wielkie gratulacje dla Lili ![]() Cytat:
zresztą od zawsze chciałam chłopcówCytat:
mam nadzieję, że te 3 miesiące będą się wlokły w nieskończoność ![]() Młody śpi, no to wolne
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

, dzięki
Na szczęście [odpukać] tym razem obyło się bez choroby, ale podaję mu Biostyminę, może to go uchroniło.

Zachwycony był wszystkim, że tyle ludzi których można zaczepiać, dzieciaków pełno, fontanny itp. 

to chyba przez to ze po porodzie mnie wypisali a mała jeszcze 3 dni została w szpitalu i ja baaardzo ciezko to zniosłam i teraz nienawidze jak musze mała zostawiac...

u nas nawet nie ma prywatnego żłobka 

Pnoc po inhalacjach Pulmicortem. Kupilam Aphtin. 

.
klas ki:
po 3,5h aż sprawdzałam czy wszystko ok, bo taka drzemka to mu się jeszcze chyba nie zdażyła. Teraz tatuś go kładzie spać, a ja mam ochotę na piwko i chyba sobie wypiję na balkonie