|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: TOP TEN najlepszych filmow
1. Trzynastka!!!!!!!!!!!!!:e hem:
2. Szkoła uczuc!!!!!!!!!!!!! 3. Szkola uwodzenia 4. Przerwana lekcja muzyki 5.Honey!!!!!!!!!!!!!!!!!! 6. W rytmie hip hopu!!!!!!!!! 7.Piraci z Karaibow 8.Tylko mnie kochaj 9.Serce nie sługa ( mimo to ze zakonczenie bylo denne) 10.Klątwa 11.Nowozency 12.Lśnienie 13.Tajemnica Brokeback Mountain<--- jeszcze nie ogladalam ale wiem ze to bedzie jeden z moich ulubionych filmow. 14.Jak w niebie |
|
|
|
|
#122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) też lubię tą scenę!! i jeszcze jak Scarlet uszyła sobie suknię z zasłonki - to pamiętam świetnie
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
Do swojej listy dolaczam "Requiem for a dream"...jak dla mnie ten film byl przerazajaco-dziwnie-CUDOWNY...jakby natchniony i dajacy do myslenia
ahhh
|
|
|
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
ja do mojej listy...(gdzies tam daleko
) dolaczam tylko mnie kochaj... zakochalam sie w michalinie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. <--------Moja kreskówkowa idolka. |
|
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza "Marzyciela", bo to naprawdę piękny film "Chicago" tylko jeśli lubisz musicale, chociaż nieśli za nimi nie przepadasz, to ten film moze cię przekonać ![]() Cytat:
Jednak w tym filmie urzeka świetne aktorstwo, kostiumy, w ogóle cała strona techniczna, wizualna - aż trudno uwierzyć, że nakręcono go tak dawno! Ponadto "Przeminęło..." ma w sobie coś, jakiś klimat, który sprawia, że nie możesz oderwać się od telewizora. Nie jestem fanką melodramatów, rzadko kiedy je oglądam, ale ten był naprawdę świetny
|
|
|
#128 |
|
mała księżniczka
|
requiem for a dream !!!!!!!!!!!!!! RULEZZZZ
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj obejrzałam "Dumę i uprzedzenie" i uważam, że to śliczny, wciągający, romantyczny i dobrze nakręcony film - zrobił na mnie duże wrażenie i polecam go każdemu
|
|
#130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(Chicago )a jeśli ktoś lubi pana od Undergroundu to polecam Czarny kot biały kot bardzo pozytywny film. (nie pamiętam czy już nie polecałam przypadkiem
|
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie doczytałam
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
-robin Hood i faceci w rejtuzach
ogladalam chyba z 40 razy ![]() - saw (I i II) pozdraiwam
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
moje ulubione filmy
1. Absolwent 2. Szósty zmysł 3. Forrest Gump 4. Gladiator 5. Filadelfia 6. Skazani na Shawshank 7. Zielona mila 8. Inni 9. Karol - człowiek, który został papieżem 10. Lot nad kukułczym gniazdem 11. Ptasiek 12. Milczenie owiec 13. Anatomia 14. Purpurowe rzeki 15. Piękny umysł 16. Egzorcyzmy Emily Rose 17. Trzy kolory: niebieski, biały, czerwony 18. Szeregowiec Ryan 19. Milość w rytmie rap 20. Equilibrium 21. The Ring 22. Leon zawodowiec 23. Resident evil 24. Plan lotu 25. Matrix 26. cube 27. Poza światem 28. Terminal 29. Nemo 30. Za wszelką cenę !! Edytowane przez EVAgwiazdka Czas edycji: 2006-03-28 o 02:01 |
|
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
a moment to remember
classic, człowiek z księżyca, duża ryba, edward nożycoręki, elling, kraina wiecznego szczęścia, noi albinoi, ostatni motyl, słoń. alfabetycznie. żaden nie jest najlepszy na świecie, ani żaden nie jest moim ulubionym. każdy w jakiś sposób zmienił moje życie, ale ideału wciąż poszukuję. Edytowane przez rabid Czas edycji: 2006-04-05 o 21:13 |
|
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
1.American Beauty
2.Trainspotting 3.Leon Zawodowiec 4.Arizona Dream 5.Przed wschodem słońca 6.Thelma & Louise 7.Co sie wydarzyło w Madison County 8.Zabawa w Boga 9.Książę Przypływów 10.Co gryzie Gilberta Grape'a 11.Requiem for a dream 12.Fortepian 13.Stowarzyszenie umarłych poetów 14.Wichry Namiętności 15.Ukryte pragnienia 16.Underground 17.List w butelce 18.Pulp Fiction 19.Reality Bites 20.Noc na ziemi, Truposz.. i inne Jarmuscha
|
|
#136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
kolejność przypadkowa z wyjątkiem 2046
uwielbiam mój ranking reżyserów Maijd Majidi (Deszcz; Dzieci niebios; Kolory raju) Wong Kar-Wai (2046; Spragnieni miłości) Kim Ki-duk (Wiosna, lato, jesie, zima i ...wiosna; Łuk) Greg Zgliński (Cała zima bez ognia) Emir Kusturica (Arizona Dream; Życie jest cudem; Underground) C.R.A.Z.Y. ostatni świetny film który widziałam
|
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
1. Piła I i II
2. Lęk 3. Oszukać przeznaczenie I,II,III 4. Strach 5. Prześladowca 6. Straszny film I,II,III no i IV 7. Epoka lodowcowa 8. Pojutrze 9. Teksańska masakra piłą mechaniczną 10. O dwóch takich co poszli w miasto 11. American Pie I,II,III,IV 12. Shrek,Shrek II 13. To nie jest kolejna komedia dla kretynów 14. Chłopaki na Ibizie 15. Trzynastka 16. EUROTRIP 17. Jazda na maksa i wiele innych
|
|
|
|
|
#139 |
|
Wtajemniczenie
|
zdecydowałam się w końcu obejrzeć Piłę. nie spodziewałąm się rewelacji. jednak po obejrzeniu stwierdziłam, że całkiem (przyjemny to chyba nienajlepsze określenie
) całkiem ten film. ma coś z The Cube, który lubię. Chociaż nie żebym jakoś mocno gryzła paznokcie w trakcie i spała przy zapalonym świetle później
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
Kolejność przypadkowa (oprócz 3 pierwszych filmów, które są ex aequo [jeśli tak to się pisze] najukochańsze
)1. You've got mail (Masz Wiadomość) 2. La vita e bella (Życie jest piękne) 3. Anastasia (Anastazja )4. Maria full of grace (Maria łaski pełna) 5. Ice Age (Epoka Lodowcowa) 6. Sleepless in Seattle (Bezsenność w Seattle) 7. The Shawshank Redemption (Skazani na Shawshank) 8. Saving Private Ryan (Szeregowiec Ryan) 9. A Walk to Remember (Szkoła Uczuć) 10. What Dreams May Come (Między piekłem, a niebem) |
|
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
1.Efekt motyla
2.Requiem dla snu 3.Szkoła uwodzenia 4.Matrix(część 1.) 5.Leon zawodowiec 6.Shrek ![]() 7.Nieodwracalne 8.Dirty Dancing(część 1. oczywiście) ...nie wiem co jeszcze.
|
|
#143 |
|
Rozeznanie
|
1. Tears of the sun
2. Człowiek w ogniu 3. Plan doskonały 4. Equlibrium 5. Negocjator 6. Gladiator 7. Twierdza 8. X Men 1,2 i pewnie 3 9. Sekcja 8 10. Pitch Black tylko top 10....a ja dam top 20 ![]() 11. K-Pax 12. John Q 13. Bez twarzy 14. Bez granic 15 Hotel Ruanda 16. Królowa potępionych 17. Pomiędzy niebem i ziemią 18. Płonąca pułapka 19. Siła i honor 20. Joe Black nie chce przesadzac bo zrobiła bym top 30 |
|
|
|
|
#144 |
|
Wtajemniczenie
|
1. "Straszny film"
2. "Straszny film 2" 3. "Straszny film 3" 4. "American Pie" 5. "The Ring" 6. "Zejście" 7. "Władca pierścienia 2" 8. "Czasem słońce, czasem deszcz" 9. "Piąty Element" 10. "Shrek 2"
|
|
#145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy Ty masz jakiś osobny wątek z tym czarem pegeeru?
|
|
|
|
|
|
#146 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedyś oglądałam taki film... Imperium słońca bodajże o chłopcu rozdzielonym w czasie wojny z rodzicami. podobał mi się. może ktoś zna?
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
BAN stały
|
1. Bunkier
2. Kod Merkury 3. Inni 4. Piła, Piła 2 5. Hooligans 6. Zielona mila 7. Philadelphia 8. Święci z Bostonu 9. Oszukać przeznaczenie (wszystkie części) 10. The Ring |
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
1. Mulholland Drive
2. Requiem dla snu 3. Nieodwracalne 4. Inni 5. Szósty zmysł 6. Fortepian 7. Obłęd 8. Oszukać przeznaczenie 9. Młodzi gniewni 10. Szkoła uwodzenia 11. Piękny umyśł 12. Buntownik z wyboru 13. American Beauty 14. American Pie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.