|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jakie macie imiona?
Ewa Marta
![]() Aktualnie nie mam zastrzeżeń do swoich imion ![]() Nie cierpię natomiast kiedy mówi się do mnie Ewka. Mam wtedy wrażenie, że ktoś chce mi dać do zrozumienia, że mnie nie lubi, złości się na mnie o coś albo że coś przeskrobałam
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewelina Anna Aniela
To ostatnie jest po prostu slodkie
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem Magdalena
Na drugie Katarzyna, a z bierzmowania Anastazja ![]() Kiedyś (czasy podstawówki) strasznie nie podobało mi sie imię Magda, teraz je lubię, a już najbardziej jak znajomi mówią do mnie Madzia
|
|
|
|
|
#125 |
|
Rozeznanie
|
Ewa Wiktoria
... moj chlop zamiast misiaczkowac i kotkowac do mnie... mowi po prostu MOJA MARCHEWA....
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Wioleta Anna Katarzyna
Jak chodziłam do podstawówki to nie lubiłam swojego imienia, bo pani i dzieci mówiły do mnie Wiola, a ja nie lubię jak ktoś tak do mnie mówi. I ciągle musiałam tłumaczyć się dlaczego moje imię pisze się przez "W", a nie przez "V" i dlaczego jedno "t", a nie dwa. |
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalena Agnieszka Gabriela plus nazwisko dziesiecioliterowe
nie zmiescialabym sie w zadnej rubryce w papierach z tym wszystkim ![]() Ja pod koniec podstawowki nieznosilam gdy ktos mowil do mnie Madzia, teraz to lubie ![]() Ludzie bardzo czesto mysla, ze mam na imie Estella
|
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
Barbara Matylda
Miło mi Dziewczęta Tak naprawdę chciałabym mieć odwrotnie, bo moja mama i babcia mają na drugie Barbara i ja też chciałam mieć i poza tym oryginalne imię Matylda. Mało osób o nim słyszało, a tak to bym się wyróżniała przynajmniej a tu co :P Pospoliciak taki :d
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka . Katarzyna, Małgorzata
lubię swoje imie ale nie podoba mi sie ze jest długie:/ zawsze chciałam mieć imię mniej popularne np. Zośka
|
|
|
|
|
#130 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam być Magdą, a jestem Kaśką
Na drugie mam Maria, byłam "ciążą zagrożoną" i mama zawarła taką umowę z TĄ Marią, że jak urodzę się cała i zdrowa to tak będę miała na drugie Na bierzmowanie wzięłam sobie Nina. Teraz żałuję. Podobają mi się imiona Julia, Natalia, Zuzanna i Sara. Jedno z nich przypadnie mojej córeczce
|
|
|
|
|
#131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Wtedy bardzo mi się to imię podobało, wybrałam je pod wpływem jakiegoś filmu dokumentalnego o św. Bernadetcie . A teraz... No cóż...
|
||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
Olga Irena Joanna
Swojego pierwszego imienia nigdy nie lubiłam, nie podobał mi się brak zdrobnień i twarde brzmienie. Gdy poszłam do szkoły średniej uparcie przedstawiałam się wszystkim jako "Ola" i tak wszyscy mówią do mnie do dziś Bardzo rzadko ktoś używa "Olgi", a większość ludzi jest mocno zaskoczona dowiedziawszy się, że nie jestem Aleksandrą Gdy ktoś chce mnie podenerwować wmawia mi, że Ola nie jest zdrobnieniem od Olgi - może i nie jest, ale bardziej mi się podoba, no i Ola ma sporo zdrobnień. Btw nie cierpię gdy ludzie nie używają wołacza i zamiast mówić "Olu" mówią "Ola, zrób to i tamto.....".Irena to imię rodzinne, nie podoba mi się, ale mam do niego ogromny sentyment. Joannę wybrałam, bo chciałam mieć jakieś zwykłe, popularne imię
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
No to zglaszam sie jako kolejna Agnieszka
![]() heh lubie swoje imie Choc bardziej podoba mi sie imię Iza I dlatego wybralam sobie to imięjako moje trzeciez![]() No i kocham imię Vanilia choc nigdy sie z nim nie spotkałam ![]() czyli razem : Agnieszka Maria Izabela
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
.
Everything I'm not, made me everything I am. wyloguj Edytowane przez jaszmurka Czas edycji: 2007-03-21 o 00:40 |
|
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem Moniką Izabelą
![]() A bardzo podobają mi się imiona: Alicja, Daria, Anastazja.
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
Justyna - Anna - Monika
Na 3 Monika,a to z racji tego,że w ostatniej chwili mama zdecydowała się na Justyne,stwierdziłam zatem,ze przy bierzmowaniu nie będe kombinować,bo jeszcze przedobrze i została Monika...Szczerze nie identyfikuje sie,ze swoim imieniem...a jakie wolałabym ?!? Może Oliwia? Sama miałabym dylemat . . .
|
|
|
#137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i też mam kumpele Karole, z którą często siedziałyśmy razem w ławce Psorzy musieli wolać po nazwisku a i tak większość z nich nigdy nie wiedziała która to która![]() No a w pełni to jestem Karolina Aleksandra Agata A pomyśleć ze do samego porodu miałam mieć na imie KUBA (na co nie narzekam )Osobiście bardzo podoba mi się imie Adrianna, i tak zamierzam nazwać kiedyś córeczke, jeśli będę miała
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
jak mozna sie domyslic - dorota
na drugie bernadeta a trzecie marta w sumie to mi nic nie przeszkadza. kiedys marudzilam z uwagi na ta bernadete ale ponoc mialam miec tak na pierwsze wiec sie juz nie odzywam zreszta teraz to nawet i sie podoba ( po babci, ktorej nie zdazylam poznac)
Edytowane przez dosieńka Czas edycji: 2005-08-13 o 11:09 |
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
.
Everything I'm not, made me everything I am. wyloguj Edytowane przez jaszmurka Czas edycji: 2007-03-21 o 00:40 |
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
Kalina,Joanna,Julia
Nie lubię swojego imienia.Baaardzo chciałabym miec na imię Hania )Julka-tak nazwę swoją córeczkę ![]() Pozdroowionka
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a kiedyś jak telewizja powtarzała "Szaleństwa Majki Skowron" - to raczej rocznik 72 - 75 powinien pamiętać to chciałam byc Mają ale potem mi przeszło. Do tej pory poznałam tylko cztery Mirki a wczoraj chyba w "jedynce" był film o takim tytule.
|
|
|
|
|
|
#142 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje imiona to Izabela Magdalena .
Bardzo podobaja mi sie imiona Wiktoria , Oliwia , Nikola . Kiedys dawno dawno temu nie podobalo mi sie moje imie ale przeszo mi zupelnie na druga strone ,teraz mi sie szalenie podoba ,uwielbiam jak ktos mowi Izabela
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem Malgorzata Aniela Joanna ( MAJ
) Malgorzata - ok w podstawowce bylam jedyna Gosia - Malgosia , w liceum bylo nas 5 To moje imie ma chyba najwiecej rozniastych wersji - Gosia (tak mowi mama, znajomi, siostry jak sie podlizuja ), Goska(siostry na codzien, znajomi), Gonia, Gocha (kolezanki,czasem siostry),Gosica ( wkurzone siostry) Gosiunia ( mama), Gosienka (chlopak), Malgosia (tata), Malgoska (chrzestny), Malgorzata (moja najlepsza przyjaciolka i moj ulubiony kolega)Aniela - oj, jak bylam mlodsza nie lubialam, wydawalo mi sie takie strasznie starodawne, niemodne i w ogole sie wstydzialam tej Anieli, teraz jestem bardzo zadowolona, jest po mojej babci, ktorej nigdy nie znalam i do ktorej ponoc jestem troche podobna, poza tym Aniela to bardzo oryginalne imie jeszcze nigdy zadnej nie spotkalam Joanna - to na bierzmowanie po sw. Joannie D'Arc Teraz mieszkam w Stanach i jestem Margaret albo Margo. |
|
|
|
|
#144 |
|
Przyczajenie
|
A ja jestem Joanna Małgorzata Aleksandra i też posiadam dziesięcioliterowe nazwisko (po ślubie będzie 8 liter - mam nadzieje ;-) )
Nie cierpię gdy ktoś mówi do mnie Aśka lub Joaśka (to ostatnie używane było przez moją wredną nauczycielkę-wychowawcę w liceum Podoba mi się Natalia i Sara |
|
|
|
|
#145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja mam na imię Agnieszka a na drugie Małgorzata Tera juz jestem zadowolona z moich imion choć w dzieciństwie ich bardzo nie lubiłam.Na bierzmowaniu wziełam sobie tak samo jak Seagirl - Maria Magdalena ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#146 |
|
Killing me softly
|
.
Edytowane przez Lukrecja_Borgia Czas edycji: 2023-11-14 o 17:59 |
|
|
|
|
#147 |
|
Konto usunięte
|
Melduję się jako pierwsza WERONIKA
A na drugie RENATA A trzecie sama sobie wybrałam LAURA Mam jakieś nietypowe imionka ale mi sie podobają....kiedys ich nie nawidziłam |
|
|
|
|
#148 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam na pierwsze Alicja ,i innych imion nie mam.
Nie cierpie mojego imienia,lubię tylko angielską wersję "Alice" ![]() Chciałabym się nazywać Ewelina...
|
|
#149 |
|
Wtajemniczenie
|
Edytowane przez Julie_K Czas edycji: 2011-08-12 o 23:31 |
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
Monika,Justyna,Natalia
nie mam zastrzeżeń co do moich imion ,nigdy nie myślałam ani nie zastanawiałam się nad tym czy mi się podobają czy nie,ani jak ewentualnie chciałabym się nazywać ,a z imion które mi się podobają ale bardziej do córeczki niz dla mnie to: Nicola |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Urodziny Wizaz.pl
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

To moje imie ma chyba najwiecej rozniastych wersji - Gosia (tak mowi mama, znajomi, siostry jak sie podlizuja
,nigdy nie myślałam ani nie zastanawiałam się nad tym czy mi się podobają czy nie,ani jak ewentualnie chciałabym się nazywać