|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 18.
Onyks, miło, że pytasz. Dwa z zeszłego weekendu mam zdane, dziś miałam jeden, ale raczej na nim poległam i jeszcze jutro jeden...
![]() A jak Ty się czujesz? Trzymam kciuki, żeby Nataszki problemy brzuszkowe szybko ustąpiły ![]() Odnośnie mieszkania przed ślubem, my też mieszkaliśmy ze sobą. Może nawet nie ze względu na sprawdzenie się czy nie, bo wydaje mi się, że wystarczająco się poznaliśmy, zanim razem zamieszkaliśmy, ale dlatego, że chcieliśmy być razem... z tym, że dla nas wierzenia religijne,a głównie stanowisko kościoła, nie były ważne w tej kwestii. I rozumiem osoby, które z tego względu nie decydują się na wspólne mieszkanie. Żabciu, udanej imprezy Chyba bym sobie darowała bieliznę korygującą na razie. To jednak uciska, a myślę, że najpierw powinno się wszystko zagoić.
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2013-02-09 o 22:29 |
|
|
|
#122 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 18.
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;39138374]
A jeśli chodzi o mieszkanie przed ślubem, współżycie i antykoncepcję - to taka jest nauka kościoła i nie ma się co dziwić, ktoś się oburza.[/QUOTE] Zgadzam się. Cytat:
![]() Milej zabawy! ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;39138436] To i tak mieliście mniej spotkań. Nasze nauki trwały 11 tygodni - co tydzień nauka prowadzona przez innego księdza na inny temat. Potem jeszcze 3 spotkania w poradni. Pani nam opowiadała o naturalnych metodach i obserwacji cyklu, ale nie kazała nam robić wykresów. A książeczka z nauk o NPR przydała się później, gdy zaczęłam obserwować cykl [/QUOTE]o przypomniałaś mi, że ja tez miałam taką broszurę... zaraz poszukam. Cytat:
Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;39139170]Moim zdaniem wspólnie mieszkanie przed ślubem nie jest niezbędne, żeby się dobrze poznać. A to, że jakaś para razem nie mieszka, nie oznacza przecież, że spotykają się na kilka godzin. My np. nie widywaliśmy się codziennie, bo dzieliło nas trochę km, ale przyjeżdżaliśmy do siebie na weekendy i spędzaliśmy razem dużo czasu, wyjeżdżaliśmy wspólnie. I bardzo bym źle się poczuła, gdyby mój wówczas narzeczony chciał ze mną zamieszkać "na próbę". Nie chciałabym czuć się wypróbowywana [/QUOTE]![]() Cytat:
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2013-02-09 o 20:48 |
||||
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Eee..no, nie bardzo wiem, o co pytasz. Ceremonia...sama w sobie. Ślub w USC dla mnie jest taki skromny, nijaki, mało odświętny. Ślub w kościele jest uroczysty, podniosły, bardzo odświętny i chcieliśmy, żeby nasz ślub taki właśnie był. Poza tym mamy znajomego księdza, który jest fantastycznym człowiekiem, chcieliśmy, żeby to on dał nam ślub! I tyle.
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks, jeśli podejrzewacie nietolerancję laktozy to najlepszy jest chyba delicol - zawiera enzym trawiący lakotozę. Wskazane jest też odciąganie trochę mleka bezpośrednio przed karmieniem - tego najrzadszego i najsłodszego, bo to początkowe mleko ma właśnie najwięcej laktozy
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko super, że trafiłaś na taki sklep. Mrrr fajne chwile teraz przed Wami
![]() Butter Strong my na 17.00 mieliśmy ślub ![]() Kasiu ja mam xa , bardzo polecam, choć teraz jest troszkę nowsza wersja. Onyks o kurcze... współczuję. Ale to znaczy, ze ty coś jesz co ją uczula i sie tak pręży czy jak? |
|
|
|
#126 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny padam dopiero wrocilam z synkiem
maz nas jeszcze na zakupy wyciagnal..... dobranoc
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś wsadziłam Maję do miski, przywiązałam do niej sznurek (do miski, nie do Mai
) i ją tak ciągałam po mieszkaniu, a że rodzice mają płytki w na dole w mieszkaniu to się nam dobrze jeździło. Ale Maja miała frajdę. Dałam jej też dziś pierwszy raz kiwi. Wszamała wszystko
|
|
|
|
#128 | ||
|
Zakorzenienie
|
tomalinka super ze znalezliscie taki sklep, wozek obejrzalam, fajny tylko jak dla mnie drogi,
wczesnie ale skoro u Was to standard ![]() zaaaabcia udanej zabawy, Cytat:
Cytat:
|
|
#129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie poobijała się? ![]() Chyba idę spać, nie czuję się dobrze gardła boli, na szczęście troszkę mniej, ale za to nos mi przytyka.Posprzątałam papiery studyjne, notatki poukładałam, posegregowałam, semestr zakończony oraz papiery z pracy też pochowane.Zostało mi jeszcze uporządkować książki, notatki związane z pracą mgr i zrobić porządek na pulpicie, bo przy braku czasu oczywiście wszystko tam wylądowało i jest istny sajgon ![]() To jeśli chodzi o porządki nie mniej, po ciężkim okresie pracy i sesji dom ogarnięty
|
||
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Ana nie
Ładnie się trzymała miski W ogóle to moja mama ma taki duży wisiorek i Mai się strasznie podobał. Od wczoraj go nosi na szyi. No czad normalnie, co chwila sprawdza czy go ma, ogląda. Się śmiałam, że w nim pójdzie spać Ana niezła jesteś Ja to zawsze miałam kłopot aby się zmobilizować do segregacji papierów.
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
ooo nowy watek
|
#132 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
no tak, co region to obyczaj
![]() Cytat:
Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;39138436]Strong, datę można ustalić wcześniej,a formalności (w tym protokół) spisuje się właśnie 3 miesiące przed ślubem [/QUOTE] otoz to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nikogo przed Nami nie bylo takze moglismy sobie wybrac godzine A w tym dniu byly 4 sluby![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja na nauki chodzilam ze swoim szwagrem Tz nie bylo a musial byc podpisCzesc
|
|
#133 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;39139170]Moim zdaniem wspólnie mieszkanie przed ślubem nie jest niezbędne, żeby się dobrze poznać. A to, że jakaś para razem nie mieszka, nie oznacza przecież, że spotykają się na kilka godzin. My np. nie widywaliśmy się codziennie, bo dzieliło nas trochę km, ale przyjeżdżaliśmy do siebie na weekendy i spędzaliśmy razem dużo czasu, wyjeżdżaliśmy wspólnie.
I bardzo bym źle się poczuła, gdyby mój wówczas narzeczony chciał ze mną zamieszkać "na próbę". Nie chciałabym czuć się wypróbowywana [/QUOTE]Ee chyba nikt się tak nie czuje.. Powiem Ci tak, że w dzisiejszych czasach, gdzie rozwód jest najczęstszym 'sposobem' na rozwiazywanie problemów. To uważam, że dobrze jest jednak pomieszkać razem przed slubem. Tym bardziej, że rozwodów wśród znajomych jest mnóstwo. I to widzę tak ciężkie sytuacje, w których dziecko cierpi najbardziej, bo jest kartą przetargową (często niestety wykorzystywane przez matki). Są też rozwody, po 2 -3 latach małżeństwa, bo to jednak nie jest ten. I tyle. Na szczęście wtedy przynajmniej dziecko nie cierpi. Natomiast rozumiem Cię jesli ze względów religijnych nie chciałaś mieszkać z Tż przed ślubem ![]() Cytat:
Eh.. ale macie przeboje .. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się niedzielnie! My dopiero wstaliśmy Nie pamiętam, kiedy tak późno wstawałam..ale dwie nocy mieliśmy zarwane przez imprezy także dziś musiałam to choć trochę nadrobić ![]() Tylko te plecy mnie bolą po każdej nocy..
|
|
#134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze Tomalinko mam ten sam problem juz nie wiem co zrobic ... i masowanie nie pomaga.....
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ale się wczoraj pizzy objadłam, taką miałam na nią ochotę, że szok przyszedł do nas kuzyn tz i siedzieliśmy sobie. Oni sobie pili a ja wcinałam tylko. Dzisiaj idziemy do teściów na obiad.My nie mieszkaliśmy przed ślubem ze sobą, bo nie było zwyczajnie jak, ale nieraz jeździłam do niego do akademika bo studiował dziennie i tam siedziałam po 2 tygodnie wiec miałam namiastkę życia ze sobą. Po ślubie zamieszkaliśmy u teściów i rok tam mieszkaliśmy, dopiero potem na swoim. Trochę się docieraliśmy na swoim, tym bardziej, że codzienny remont nas przytłaczał ale teraz jest super
|
#136 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lubię mieć porządek w papierach, bo inaczej i tak cały czas myślę kiedy to zrobię ![]() wszystko w teczkach, segregatorach, koszulkach Cytat:
![]() Plecki bolą ze względu na ciążę? czy wcześniej też bolały? Cytat:
A ja sobie siedzę z farbą na włosach dzisiaj idę do pracy... mam nadzieję, że ze 2 godzinki i wrócę.
|
|||
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Tomalinka ja też zaczynam odczuwać bóle pleców-w okolicach krzyża
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj do pracy? współczuję
|
|
#139 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci, że też się tego obawiałam, że będę na stoku taką starą wielką krową, a wokół mnie będą pędzić maluchy... Ale nie - okazuje się, że więcej osób w naszym właśnie wieku (i starszych) bierze instruktorów - dzieciaki raczej są uczone przez rodziców, co któryś tylko ma instruktora. Poza tym mieliśmy z instruktorem tylko godzinę i uwierz, że tak skupiasz się na jeździe, że nawet nie zauważysz, czy jesteś najstarsza, czy ktoś na Ciebie patrzy itp. ![]() Aaa, no i instruktora bierzesz indywidualnie, więc nie jest to żadna grupa, gdzie rzeczywiście mogłabyś być najstarsza ![]() To też był nasz pierwszy raz na nartach i absolutnie nie żałujemy! Chciałabym kiedyś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale super, że coś się z pracą ruszyło ![]() Cytat:
U nas raczej nie ma takich sklepów. Z tego, co wiem, jeden czy dwa są, ale ceny masakryczne w porównaniu do sklepów on-line ![]() Cytat:
U nas jak ślub jest wcześniej niż o 16, to wszyscy łapią się za głowę, co tak wcześnie ![]() My księdza odwiedziliśmy jakoś w październiku (ślub w lipcu następnego roku), to powiedział, że mamy przyjść po nowym roku, bo on jeszcze nie ma kalendarza na nowy rok Poszliśmy w styczniu i mimo, że chcieliśmy 17, to zapisał nas na 16 i powiedział, że na 17 nie zapisuje na razie, bo o 18 jest msza, a wiadomo że ślub się przedłuża, że goście itp., i żeby zamieszania pod kościołem nie było. Ale gdyby ktoś przyszedł choćby m-c przed ślubem i chciał tę datę, to już by miał 17 Na szczęście nikogo na ten dzień poza nami nie było - i bardzo się cieszyłam, bo nie było kilku panien młodych przed kościołem, goście byli tylko nasi
|
|
#140 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie lubimy testów! Daj znać, jak po dzisiejszym Cytat:
Super, że na wizycie wszystko ok Cytat:
A jutro powrót do pracy Cytat:
Cytat:
![]() Mi się jeszcze podoba Quinny Buzz 4 i Mutsy 4Rider. Evo bardzo mi się podoba, ale ma piankowe koła, więc raczej odpadnie. A co do kolorów X-landera, to w poprzedniej kolekcji był czarny - ta kolekcja jest na 2012/2013, więc koło sierpnia/września powinna się ukazać kolekcja 2014 - może wtedy wrócą do czarnego?! Moja kumpela ma kolor Europe i jest bardzo ładny Cytat:
Kochana, pomyśl sobie, że w najbliższe wakacje pojedziecie już we trójkę Niestety w sprawie brzuszka nie pomogę, bo kompletnie się nie znam Trzymam przemocno kciuki, żeby wszystkie dolegliwości szybko minęły ![]()
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry niedzielnie! Wczoraj poranne lenistwo, potem kilka h sprzątania (ależ Futra gubią futra ), kąpiel, na koniec dnia zakupy na 2 tygodnie (i kilka stówek z konta zniknęło Uwielbiam jego pizzę! A że dzień pizzy, to i kalorie jakoś nie przerażały ![]() Wieczorem oglądaliśmy film, ale zasnęłam jakoś w drugiej połowie ![]() Dziś rano też leniwie... Przygotowałam niedzielne śniadanko, DD TVN, teraz każde przytuliło się do swojego kompa ![]() Nie wiem, jak ja jutro wstanę o 5 Wstawiłam pranie. Poza tym planów brak... ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Strong, a propo załatwiania wszystkiego przed ślubem... Już teraz jak najbardziej możecie iść do kościoła (o ile oczywiście się zdecydujecie) i zaklepać datę i godzinę Nauki możecie zrobić też wcześniej - ale to dowiecie się, jak pójdziecie zaklepać datę My mieliśmy 3 spotkania w poradni rodzinnej. Świadectwo z nauk przedmałżeńskich przyjął nam z liceum - choć tak naprawdę chyba już nie było ważne, bo chyba jest ważne 5 lat (gdzieś mi się o uszy obiło). Generalnie poradnia rodzinna to była zwała - zwłaszcza mina męża na wieść o wspólnej obserwacji śluzu Dla faceta temat śluzu raczej nie jest chlebem powszednim
|
|
#142 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;39147519]Nauki przedmałżeńskie nie mają terminu ważności - moje zaświadczenie z liceum było nadal ważne, mimo że miało już 11 lat
To czemu mieliście jeszcze aż 11 spotkań?
|
#144 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#145 | ||||
|
Konto usunięte
|
Witam weekendowo
![]() Cytat:
Teraz natomiast mam inny problem, od czasu naszego 'niepowodzenia' większość znajomych i niemal cała rodzina unika przy nas jak ognia tematu dziecko. Nie raz już była taka sytuacja, że ktoś zaczynał przy mnie temat po czym po chwili speszony go zmieniał. To boli jeszcze bardziej niż temat dzieci, w sumie to rozmowy o dzieciach cudzych, planach itd nie robią na mnie wrażenia, a na pewno nie bolą tak jak ostentacyjna zmiana tematu jakbym co najmniej jakaś upośledzona była w tym temacie. Cytat:
ale fajna data ![]() tylko godzina.... my mieliśmy o 17:00 i wydawało mi się, że jakoś za wcześnie, no ale później nie dało rady bo na 18 msza. Cytat:
Cytat:
pychotadołączam się do zazdrości nad Waszym urlopowaniem :prosi :nigdy nie jeździłam na nartach, ba nawet nigdy nie byłam zimą w górach, ehhh ![]() jeśli chodzi o wynik to szału nie ma, muszę udać się z nim do lekarza, no ale z tego co już wiem to czeka mnie na pewno dożywotnia dieta a miasta nie ma co zazdrościć- szare, bure i ponure tylko latem ma swój urok, tylko, że miejscowi czyt my jakoś rzadko kiedy mamy ochote z tego korzystać
Edytowane przez 201608051010 Czas edycji: 2013-02-10 o 13:09 |
||||
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;39147793]Bo mój mąż nie miał za sobą nauk. Chciałam, żebyśmy poszli na nie razem.[/QUOTE]
Aaa, rzeczywiście... Pisałaś ![]() Cytat:
Jakoś od dziecka jeździłam latem, w mojej rodzinie nigdy zimą się nie wyjeżdżało A dieta jakaś mocno restrykcyjna? No tak, tak sobie właśnie myślałam, że ci, którzy mieszkają w takich turystycznych miastach, nie potrafią cieszyć się z tego, co widzą w tych miastach "obcuchy". Dlatego nawet cieszę się, że mieszkamy w kuj-pom. Nie mamy tu co prawda nic, ale jak chcemy wyjechać, to i góry, i morze, i Mazury ![]()
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
czeeeesc
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Hej metkaa
Co tam?
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-02-10 o 14:37 |
|
|
|
#149 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Jestem studentką II roku Położnictwa studiów magisterskich. Prowadzę anonimowe badania, które posłużą mi do napisania pracy magisterskiej na temat oceny jakości życia kobiet cierpiących na zespół policytycznych jajników (PCO). Ankieta zawiera pytania dotyczące wpływu PCO na nasze codzienne życie oraz zadowolenie z życia seksualnego.
Wszystkim Paniom, które znajdą trochę czasu na wypełnienie mojej ankiety, bardzo dziękuję. Będę bardzo wdzięczna za pomoc!!! http://moje-☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/respond-38025.html Edytowane przez bambi109 Czas edycji: 2013-02-10 o 14:46 |
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Spaaaaać :ziewa: Blonde, tomalinko ![]() Ana to zapraszam do mnie, ja mam taki bałagan w papierach, że szok. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

Trzymam kciuki, żeby Nataszki problemy brzuszkowe szybko ustąpiły 

A tak się cieszylam ze wroce na silownie....
Ale co tam! I tak będę się dobrze bawic 
[/QUOTE]

do ślubu zostało 7 miesięcy.
gardła boli, na szczęście troszkę mniej, ale za to nos mi przytyka.

przyszedł do nas kuzyn tz i siedzieliśmy sobie. Oni sobie pili a ja wcinałam tylko. Dzisiaj idziemy do teściów na obiad.
bo na tej szkółce pierwszej jazdy pewnie średnia wieku 8lat i co ja wyskoczę? 

Na szczęście nikogo na ten dzień poza nami nie było - i bardzo się cieszyłam, bo nie było kilku panien młodych przed kościołem, goście byli tylko nasi