MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-26, 00:06   #121
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
dziewczyny jednak nie zasnęłam, przez 1,5g Misiek tak wariował, że aż się wystraszyłam i chciałam jechać do szpitala, teraz przestał, a mnie naszedł ból krocza i jak na okres. Plus miałam kilka skurczy. oj wykończę się
Strippi weź poważnie pogadaj z tym twoim synem, bo on jakiś nie zdecydowany raz chce wyjść za chwilę nie chce

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 00:15   #122
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

strippi no wlasnie - rozmowa z Michalkiem i niech sie chlopina decyduje ... Ilez mozna Ciocie w niepewnosci trzymac ...!!!??

Tak mi sie spac chcialo ze az mi sie odechcialo
Nie umiem znalezc pozycji wygodnej do spania
Caly dol brzucha mnie boli .... Eh

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 00:25   #123
Chanel_Coco
Raczkowanie

Witam się i ja w kolejnej części
Już myślałam że któraś się rozpakowała, a tu dalej cisza na pokładzie. U mnie jutro ktg, ciekawa jestem co to wyjdzie..
Mokka_83
Trzymam kciuki za szybki powrót do domku.
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 00:46   #124
Dragusia88
Zakorzenienie

dobra poniedziałek minął, dziś już wtorek, jak nic się nie wydarzy, a pewnie nie wydarzy to w środę wizyta eh i skierowanie do szpitala na tydzień po terminie i coś o ktg mówiła że niby codziennie czy jak? nie dosłyszałam.
a Florian pewnie nie wychodzi bo się nie mieści

dobranoc muszę wcześniej niż 11.30 wstać bo znowu mi zostanie 1,5 godz nadrabiania hehe

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 00:52   #125
kasia86bgo
Zakorzenienie

Florek ...... Wychodz ..... !!!!!!!

No to ja tez pojde spac - moze uda sie jakas pozycje do spania znalezc.
Jutro mam mase planow - yhmmm zobaczymy co z nich wyjdzie haha.

Slodkich snow

Stary 2013-02-26, 05:32   #126
kasia86bgo
Zakorzenienie

i witam sie z rana

Jakiz mialam piekny sen - szkoda ze nic nie zapowiada zeby sie spelnil hahah.

Zadna nie rodzi - wiec ide spac dalej. Dzis o dziwo ani razu sie mie przebudzalam i wstawalam - uwazam to za swojaki sukces

Stary 2013-02-26, 05:47   #127
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Matko jak ja się męczyłam w tą noc :/ co chwile budziły mnie nieregularne skurcze :/ co godzinę do wc :/ masakra
dziś chyba pojadę na badanie tętna (miałam w piątek) i niech mnie bada, bo ja oszaleję

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2013-02-26 o 06:04
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 06:01   #128
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Matko jak ja się męczyłam w tą noc :/ co chwile budziły mnie nieregularne skurcze :/ co godzinę do wc :/ masakra
dziś chyba pojadę na ktg i niech mnie bada, bo ja oszaleję
Ooo Oooo widze ze jednak cos sie zaczyna Dziac.
Ale i tak ci podziwiam i serio ja na twoim miejscu chyba bym ze miliard razy byla juz w szpitalu haha.

Stary 2013-02-26, 06:06   #129
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

haha mnie tak łatwo do szpitala nie wygonisz skurcze co 2-3 minuty to dopiero pojadę, no chyba że wcześniej zacznę krwawić, lub skurcze będą bardzo bolesne
Zostały mi 3 dni
Stary 2013-02-26, 06:30   #130
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
haha mnie tak łatwo do szpitala nie wygonisz skurcze co 2-3 minuty to dopiero pojadę, no chyba że wcześniej zacznę krwawić, lub skurcze będą bardzo bolesne
Zostały mi 3 dni

Alez moja droga Ja cie nie wyganiam ... Pisze ze bedac na twoim miejscu JA bym juz dawno w szpitalu byla - taka panikara ze mnie haha.
No ale ty juz jeden P przezylas .. Wiec mniej wiecej wiesz na co czekac.

Ale torbe ew masz juz spakowana ...???

Stary 2013-02-26, 06:49   #131
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Witam się z rana siedząc w autobusie,raczej usiłując siedziec bo tak mi się spać chce. Kosmos jakiś.
Ulubioną pora mojej Emilki na dawanie czadu matce jest pora od
22 do 1 a później od 4 rano. Nie pamiętam żebym w życiu tyle batow dostała co teraz kopow od małej.
Chłop się śmieje ze dziecko juz wie, ze ma matkę zolze i trzeba jej dac do wiwatu.

Milego dnia...

Strippi czy to dzis bedzie ten Dzien ?
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 07:54   #132
Malpka
Zakorzenienie

hej
ja mam dziś wizytę ciekawe co tam w trawie piszczy

Bzinka masz jakiś fajny przepis na to marchewkowo piernikowe ?

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Kazałam TŻ po pracy kupić w aptece tą Lano - maść na brodawki z Ziajki i pytał Pani w aptece i powiedziała mu, że nie ma takiej maści (zapytał tylko o lano maść ziajki) babka się go pyta co to za maść! Haha Tż że na brodawki a ta dalej że czegoś takiego na pewno nie ma.
jesli o tej mówisz
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-brodawek.html to jest ja kupiłam

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

ohhhh a ja właśnie umówiłam się na sobotę na usg i ktg do gina - nie mojego ..... . wkurzyłam się . jestem w 39 tyg, a moja ginka - powiedziała ,że już koniec wizyt a do tego sie rozchorowała..... jak już pisałam usg ost.raz miałam 18 stycz. ,ktg w ogóle .... mam nadzieję ,że ta sobotnia wizyta wypali ...
dobrze ze się umówiłaś będziesz spokojniejsza co do usg to ja tez miałam w 30 tyg a ktg wcale ale mam wizyty co 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
No ja czytam ... czytam stary wątek i myśle co komu napisać ... a tu na końcu z batem wyganiają na nowy no to się witam w skończonym 31 tygodniu i nowym wątku

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
po wizycie:
na mojego chłopaka nie liczcie, nie zbiera się do wylotu
podobno się szyjka minimalnie skróciła
moim zdaniem gin tez jakby minimalnie schudł od poprzedniego tygodnia... takie gadanie
tętno małego ok
nie rodzę
koniec
myślałam że mnie gin zdopinguje do prania ciuchów małego a tu nic, chyba jeszcze poleżą...

dziewczyny startujcie z tymi maluszkami tyle chłopców już mogło by być na zewnątrz nuuuuuuuuuda
za wizytę a co ty już rodzić chcesz

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
No to witamy się i my w nowej części

Wróciłam od gina, wynik na paciorkowca negatywny
Gin się pyta jak samopoczucie, więc mówię że nie najgorzej, a on " e bryka Pani " no jako tako mówię a on " jak by się miał poród zacząć to nie zaciskać nóg" a ja mu mówię że do 20 nie ma opcji ale nie rodzę
I mam nadzieję że maluszek posłucha mamusi i grzecznie poczeka
.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Mamusie melduję się w nowej części
Kochane, nie nadrabiam i tylko na chwilę wpałam...
Byłam dzis na 17stą na ktg, leżałam z godzinę... potem mnie wzięła na przepływy i stwierdziła, że są znowu slabe...Powiedziała, że być może takie są akurat w momencie badania i za 2-3 godz się poprawią... Ale tak czy inaczej, ta sytuacja kwalifikuje sie do ciągłej obserwacji... Więc co? Skierowanie do szpitala! Ja w ogóle na to nie byłam przygotowana... nawet zaraz po wizycie miałam sie spotkać z koleżankami... I jeszcze co gorsza - dziś mamy jechać... a ja w ogóle nie spakowana... ciuszki nie poprasowane... masakra po prostu W każdym razie teraz skonczyłam pakowac co trzeba, poza tym poszykowałam wszystko Tżtowi w razie czego... Coś zaraz zjemy i jedziemy Ogólnie rzecz biorąc jestem załamana i nie wiem co myśleć... mam taką cicha nadzieję, że może mnie jednak nie zostawią... albo ewentualnie puszczą po dniu czy dwóch... Moge nawet 5 razy dziennie na ktg chodzić... byleby być w domu Ginka powiedziała, że mam dojrzałe lozysko i może przez to przepływy słabe...i może w szpitalu stwierdzą, że małemu lepiej już poza brzucham (nawet jeśli będzie musiał być chwilę w inkubatorze), niż gdyby mial być słabo dokarmiony w brzuchu... No nic... Dam Wam znac z tel. co i jak...
Buziaki i trzymajcie kciuki
oj trzymam kciuki miejmy nadzieje ze to tylko 2-3 dni kontrolne i cię wypuszczą
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 08:01   #133
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

Dziewczyny ja chyba nie mogę czytać wątku dziś się obudziłam i co skurcze co 5 minut żeby takie sny mieć masakra
Chyba jednak coraz bardziej się boję i podświadomość płata mi figle ostatnio już nic nie czytam na temat niemowlaków a co jeszcze mi się śniło że mała gdzieś na strychu leżała na który trzeba było wejść przez szafę u mojej siostry w pokoju sprzed 10 laty i musiałam przewinąć małą i wykąpać ale mówię że nie wolno że trzeba na pępuszek uważać a tam ładny zagojony bez kikuta no masakra te sny. A tam leżała na tym strychu bo ciepło było i taka opatulona była, że aż się wystraszyłam że za gorąco i tak leżała ale jak się ruszyła to już było dobrze.

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2013-02-26 o 08:03
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 08:01   #134
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze dziecko urodzone w terminie to urodzone po skończonym 37 tygodniu tak ?? Czy po skończonym 36 tygodniu czyli w trakcie 37 tygodnia?
Już mi się wszystko miesza.
Ja zawsze słyszałam, że od 38t.

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Świętuje chyba rekord.... No więc młody ma prawie 3 kg

Czyli w 2,5 tyg przyrósł prawie 800g - ale ogólnie gin mówi, że nie wie czy aż tyle bo uwaga o ile brzuszek w normie ( czyli spoko bo nie jest spasiony, a tego przy cukrzycy się boimy ) to nogi ma na poziomie 39 tygodnia i w zasadzie jest w górnej granicy normy dla mojego tygodnia... Więc wd gina ponieważ program oblicza to głowa / brzuch / długość kości udowej... no to waży mniej ale jest strasznie długi... 4 razy lekarz mu nogę mierzył bo nie mógł uwierzyć...
No to piękna waga, rośnie jak szalony w takim tępie do TP będzie ważył ponad 4kg ale może faktycznie teraz troszkę przystopuję.

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

no i wielkie dla męża! Napiłabym się dobrego soku ze świeżych owocków!
ja też

Cytat:
Ze 2h sie zeszlo zanim mnie przyjeli. Ale oczywiscie dzis nic nie wiem. Wzieli tylko krew i mocz do badania a jutro po porannym obchodzie pewnie juz jakies konkretne badania zleca i moze po wieczornym obchodzie czegokolwiek sie dowiem. A poki co chyba ide spac, bo co tu robic... laski juz spia... w sali komplet ale przynajmniej nie bedzie nudno. A Gustaw sie słodko rozpycha Milej nocy Wam zycze
będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Jakiz mialam piekny sen - szkoda ze nic nie zapowiada zeby sie spelnil hahah.
A mi się śniło, że urodziłam, nie pamiętałam porodu, przyszłam na sale super się czułam a wszyscy mi tak strasznie współczuli bo ponoć strasznie mnie pocieli i miałam dużo szwów i miało boleć a ja nic nie czułam.
A najlepsze bo 2 raz mi się śniło że urodziłam dziewczynkę i już na porodówce zaczęła chodzić

------------------------------------------------------

A jeszcze co do momentu jechania do szpitala Wy możecie czekać do skurczy co 5 min. A z paciorkowcem szybciej mam jechać czy jak? Dodam że zajmie mi to z 1h (dojazd) w dzień bo w nocy szybciej.
No i żadnych czopków chyba też nie ma sensu bo nie będzie czasu na siedzenie w domu tylko trzeba raczej szybko do szpitala, żeby ten antybiotyk zdążyli podać?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 08:06   #135
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

lece nadrabiac, dzis zamiast kawki rozpuszczalnej mam inke
ktos zapomnial kupic
Stary 2013-02-26, 08:08   #136
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:

A mi się śniło, że urodziłam, nie pamiętałam porodu, przyszłam na sale super się czułam a wszyscy mi tak strasznie współczuli bo ponoć strasznie mnie pocieli i miałam dużo szwów i miało boleć a ja nic nie czułam.
A najlepsze bo 2 raz mi się śniło że urodziłam dziewczynkę i już na porodówce zaczęła chodzić

------------------------------------------------------

A jeszcze co do momentu jechania do szpitala Wy możecie czekać do skurczy co 5 min. A z paciorkowcem szybciej mam jechać czy jak? Dodam że zajmie mi to z 1h (dojazd) w dzień bo w nocy szybciej.
No i żadnych czopków chyba też nie ma sensu bo nie będzie czasu na siedzenie w domu tylko trzeba raczej szybko do szpitala, żeby ten antybiotyk zdążyli podać?
monicca1989 u nas jak byli w niedziele tż kuzyn z żoną to mówili jak tej żony kuzynka rodziła tz chodzi o to że cały czas miała dziewczynkę cały czas a lekarz jak mały wyszedł do niej kładzie i pokazuje "pięknego ma Pani synka" ona jak to synka jak córka miała być ??? no to lekarz jej pokazał że tych dwóch jajeczek to on nie doczepił Historia sprzed 6 miesięcy.
Stary 2013-02-26, 08:08   #137
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Alez moja droga Ja cie nie wyganiam ... Pisze ze bedac na twoim miejscu JA bym juz dawno w szpitalu byla - taka panikara ze mnie haha.
No ale ty juz jeden P przezylas .. Wiec mniej wiecej wiesz na co czekac.

Ale torbe ew masz juz spakowana ...???
No rozumiem rozumiem
Torba spakowana, jedynie dopakować co nieco muszę

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Strippi czy to dzis bedzie ten Dzien ?
możliwe

skurcze od 6:00 rano - co 10,8,12 minut
czyści mnie i zaczął wypadać krwisty czop
także zobaczymy
Stary 2013-02-26, 08:09   #138
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
ja mam dziś wizytę ciekawe co tam w trawie piszczy

jesli o tej mówisz
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-brodawek.html to jest ja kupiłam
za wizytę

tak o niej, dzisiaj jedziemy na te warsztaty to wstąpie do innej apteki i mam nadzieję, że kupię.
Stary 2013-02-26, 08:09   #139
oliwka__
Zakorzenienie

Strippi
Stary 2013-02-26, 08:12   #140
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
ale jestem zakręcona- zastanawiałam się co tak pusto od 16.00 czytam i czytam, aż w końcu Moderny baty widzę i co?! - nowy wątek

Cytat:

Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze dziecko urodzone w terminie to urodzone po skończonym 37 tygodniu tak ?? Czy po skończonym 36 tygodniu czyli w trakcie 37 tygodnia?
Już mi się wszystko miesza.
po 37

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Świętuje chyba rekord.... No więc młody ma prawie 3 kg

Czyli w 2,5 tyg przyrósł prawie 800g - ale ogólnie gin mówi, że nie wie czy aż tyle bo uwaga o ile brzuszek w normie ( czyli spoko bo nie jest spasiony, a tego przy cukrzycy się boimy ) to nogi ma na poziomie 39 tygodnia i w zasadzie jest w górnej granicy normy dla mojego tygodnia... Więc wd gina ponieważ program oblicza to głowa / brzuch / długość kości udowej... no to waży mniej ale jest strasznie długi... 4 razy lekarz mu nogę mierzył bo nie mógł uwierzyć...

No ale jak to gin powiedział, skoro ja miałam te 58cm.. a to chłop.. dobrze że ostrzeżona przez Mammę i teściową nie mam ani jednego ubranka mniejszego niż 62...
.
no to rośnie maluszek

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Też dziś miałam wizytę, ale bez usg. Wszystko bardzo ładnie, ale mam się teraz oszczędzać, tak na wszelki wypadek - Mąż wziął to sobie do serca, więc posprzątał, pozmywał, a teraz robi mi soczek z marchwi jabłka i pomarańczy
no to odpoczywaj więcej mniam świeży soczek

Cytat:
Ze 2h sie zeszlo zanim mnie przyjeli. Ale oczywiscie dzis nic nie wiem. Wzieli tylko krew i mocz do badania a jutro po porannym obchodzie pewnie juz jakies konkretne badania zleca i moze po wieczornym obchodzie czegokolwiek sie dowiem. A poki co chyba ide spac, bo co tu robic... laski juz spia... w sali komplet ale przynajmniej nie bedzie nudno. A Gustaw sie słodko rozpycha Milej nocy Wam zycze
trzymaj się i dawaj nam tu znać co i jak
Stary 2013-02-26, 08:12   #141
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
monicca1989 u nas jak byli w niedziele tż kuzyn z żoną to mówili jak tej żony kuzynka rodziła tz chodzi o to że cały czas miała dziewczynkę cały czas a lekarz jak mały wyszedł do niej kładzie i pokazuje "pięknego ma Pani synka" ona jak to synka jak córka miała być ??? no to lekarz jej pokazał że tych dwóch jajeczek to on nie doczepił Historia sprzed 6 miesięcy.
Tylko, że u mnie to raczej nie możliwe bo już 4 razy miałam potwierdzenie chłopca dodam że od 3 różnych lekarzy. I na ostatniej wizycie lekarz powiedział że na 220% także ja nie wiem skąd te sny
Stary 2013-02-26, 08:15   #142
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
pani22ka pytałaś jak tam... rośniemy wczoraj było 2340, ciągnie jak smok (za to ja walczę o utrzymanie laktacji bo ściąganie jednak to nie to samo jak dziecko eh).
No a Młoda dzisiaj dała pokaz i udowodniła jak głośno potrafi płakać. Za wcześnie pochwaliłam że taakie spokojne dziecko mam
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ja wczoraj też pochwaliłam, że ładnie śpi w nocy i co? budziła się co 2 godziny za to w dzień potrafi spać ładnie - spała dziś 4 godziny z rana i teraz śpi już ponad godzinę...
dzielne dziewczynki
a jak mamusie? wysypiaja sie?
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Oglądam w sklepach internetowych nowe wiosenne kolekcje. Tyle kolorów, tyle możliwości, tyle rzeczy mi się podoba, że mam ochotę tylko wołać "Figuro, wróć!". Albo cokolwiek to co miałam, hehe.
ohhh jeeee... szkoda, ze po narodzinach dziecka wydatki skupia sie na nim.. nie powiem, zaszalalabym z wiosenna kolekcja
Cytat:
Napisane przez karolka280888 Pokaż wiadomość
Witam się w 32t3d Długo się nie odzywałam ale podczytuję Was regularnie i z niecierpliwością czekam na pojawienie się kolejnych maluszków Dziś byłam na wizycie i usg...Mój synek został synkiem nic mu nie odleciało a wręcz przeciwnie cały czas wystawiał ptaka jak jakiś ekshibicjonista wszystko jest wporządku wód dużo łożysko 1 st. natomiast waga dziecka mnie przeraziła mały waży już 2,5 kg!!!!!!! aż mi się słabo zrobiło bo przecież jeszcze 7 tyg do TP. no ale cóż chłop jak dąb po ojcu Mi znowu 3 kilo przybyło i takim sposobem waże 70 kg ale przy takim olbrzymie pewnie bedzie 10 mniej po porodzie.
Pozdrawiam Was
super! niech rosnie w sile

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Megi, mogłabyś mi zmienić przy mnie, że oczekujemy Hani? Bo się zdecydowaliśmy na 100% na to imię Jeszcze jak mi lekarz ustali termin CC to tez podam, na razie to prawdopodobnie będzie 9-10 kwietnia, więc tydzień przed terminem sn.
sliczne imie, moje ulubione dla dziewczynki

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Ach, zasugerowałam mężowi, że jeśli mnie kocha, to powinien to udowodnić hamburgerem. Ciekawe czy przywiezie
no i jak, kocha?
Stary 2013-02-26, 08:16   #143
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
w okolicach polnej - w Akpolu (gdzie była modena czy coś ) i w pati i maks ...
Dziękuję
oo Akpol po drodze na Maltę bo chcę do mothercare zajrzeć to może tam skoczymy bo chciałam jechać po materac do Bobomarket w Swadzimu a Pati i Maks to chyba każdy odwiedza chyba też się tam udam Za dużo tych sklepów Muszę jakoś trasę zorganizować bo tż mi ostatnio daleko nie pozwala już jeździć a szczególnie w taką pogodę a ja się czuję coraz lepiej w ciąży 8 miesiąc a ja tyle energii brak zmęczenia normalnie góry przenosić a mi tu ograniczają jazdę samochodem

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2013-02-26 o 08:18
Stary 2013-02-26, 08:16   #144
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
także zobaczymy
Ooooo może wreszcie się zacznie
Michaś dziecko kochane toż to już czas, chcemy Cię zobaczyć
Stary 2013-02-26, 08:17   #145
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
dziś chyba pojadę na badanie tętna (miałam w piątek) i niech mnie bada, bo ja oszaleję
bidulka

Cytat:

także zobaczymy
no to ródź już i się nie męcz
Stary 2013-02-26, 08:29   #146
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Ooooo może wreszcie się zacznie
Michaś dziecko kochane toż to już czas, chcemy Cię zobaczyć
No mąż do pracy dziś nie idzie zaraz będzie dzwonił o wolne
fajnie, że zaczęło się rano, więc będę mogła z wami popisać i nie będziecie spały hehe

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
bidulka

no to ródź już i się nie męcz
no chyba dziś
Stary 2013-02-26, 08:32   #147
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

także zobaczymy

Mokka, daj znac po obchodzie!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 08:35   #148
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Jasne.
Najpierw zapraszamy do nas częściej.[COLOR="Silver"]
dziewczyny, nie jestescie czasem zbyt surowe?
przeciez nie kazdy ma czas przesiadywac na forum 24h/dobe, odpisywac na kazdy post, caluski, oklaski, jupijeje, pisac co zjadl na sniadanie, obiad, kolacje, jak sie dzis czuje i inne spamerstwa (sama jestem spamerem, ale to w tej chwili malo wazne to z nadmiaru wolnego czasu..)
Przeciez Chokoblue sie udziela i stara sie pisac u nas na watku..

a co jakis czas wykreslane sa mamy z mniejsza iloscia postow (w innych watkach sa na liscie nadal, ale jako zaginione )

jakos tak szkoda mi, ze u nas tak dziwnie podchodzi sie do tematu i tak ostro traktuje sie mamusie mniej udzielajace sie..

pewnie tym wpisem zarobilam sobie obrobienie d...

Cytat:
ZJADLABYM HOT-DOGA ale qrwa nikt mnie nie kocha
zaczynam powatpiewac, czy to o zjedzenie chodzi

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
po wizycie:
na mojego chłopaka nie liczcie, nie zbiera się do wylotu
podobno się szyjka minimalnie skróciła
moim zdaniem gin tez jakby minimalnie schudł od poprzedniego tygodnia... takie gadanie
tętno małego ok
nie rodzę
koniec
myślałam że mnie gin zdopinguje do prania ciuchów małego a tu nic, chyba jeszcze poleżą...

dziewczyny startujcie z tymi maluszkami tyle chłopców już mogło by być na zewnątrz nuuuuuuuuuda
gratuluje wizyty, ale przeciez masz jeszcze czas

a chlopcom sie nie chce wychodzic na swiat, przeciez w brzuszku jest tak wygodnie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Wróciłam od gina, wynik na paciorkowca negatywny
Gin się pyta jak samopoczucie, więc mówię że nie najgorzej, a on " e bryka Pani " no jako tako mówię a on " jak by się miał poród zacząć to nie zaciskać nóg" a ja mu mówię że do 20 nie ma opcji ale nie rodzę
I mam nadzieję że maluszek posłucha mamusi i grzecznie poczeka
jest dobrze

Cytat:
Mamusie melduję się w nowej części
Kochane, nie nadrabiam i tylko na chwilę wpałam...
Byłam dzis na 17stą na ktg, leżałam z godzinę... potem mnie wzięła na przepływy i stwierdziła, że są znowu slabe...Powiedziała, że być może takie są akurat w momencie badania i za 2-3 godz się poprawią... Ale tak czy inaczej, ta sytuacja kwalifikuje sie do ciągłej obserwacji... Więc co? Skierowanie do szpitala! Ja w ogóle na to nie byłam przygotowana... nawet zaraz po wizycie miałam sie spotkać z koleżankami... I jeszcze co gorsza - dziś mamy jechać... a ja w ogóle nie spakowana... ciuszki nie poprasowane... masakra po prostu W każdym razie teraz skonczyłam pakowac co trzeba, poza tym poszykowałam wszystko Tżtowi w razie czego... Coś zaraz zjemy i jedziemy Ogólnie rzecz biorąc jestem załamana i nie wiem co myśleć... mam taką cicha nadzieję, że może mnie jednak nie zostawią... albo ewentualnie puszczą po dniu czy dwóch... Moge nawet 5 razy dziennie na ktg chodzić... byleby być w domu Ginka powiedziała, że mam dojrzałe lozysko i może przez to przepływy słabe...i może w szpitalu stwierdzą, że małemu lepiej już poza brzucham (nawet jeśli będzie musiał być chwilę w inkubatorze), niż gdyby mial być słabo dokarmiony w brzuchu... No nic... Dam Wam znac z tel. co i jak...
Buziaki i trzymajcie kciuki
kochana, dacie rade
najwazniejsze teraz wszystko pomierzyc, skontrolowac, zeby Gucio byl zdrowy
zaciskam mocno kciuki
Stary 2013-02-26, 08:35   #149
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

no chyba dziś
no to
Stary 2013-02-26, 08:38   #150
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
No mąż do pracy dziś nie idzie zaraz będzie dzwonił o wolne
fajnie, że zaczęło się rano, więc będę mogła z wami popisać i nie będziecie spały hehe
no chyba dziś

Strippi trzymam kciukasy! Powodzenia!

Dziewczyny, ja tak cierpię od wczoraj,że nie wiem co ze sobą zrobić, noc ledwo przespalam, wstałam 6:30 i nie dam rady się ruszać, chcialam pojechac do urzędu, nie jestem w stanie prowadzić auta. Ból w lewym boku pod żebrami jest niesamowity. Normalnie płaczę przy każdym ruchu. Nie moge leżeć , nie mogę siedzieć, jak chodzę to po chwili jest troche lepiej. O 11 mam wizytę u lekarza z usg, muszę wziać taksówkę, bo nie dojadę, może on mi powie, czy to Hania tak kopie czy cos uciska mi tam, bo nie jestem w stanie tak funkcjonować Czy mozna na to cos przeciwbólowego wziać? A może zamiast do lekarza powinnam jechać na IP?

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości