|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
wiec spoko, rosna szanse na dziewczynke hehe
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jak widzę, że niemal każdej lekarz wróży synka to chyba różnica jest niewielka w tych tygodniach i to takie chybiła-trafił
ja już teraz mojego Mikołaja pewna nie jestem ![]() mój mąż się śmiej, że to wyrośnięty szczur nie pies ![]() my chcemy owczarka-już widzę reakcję mojej mamy ale to dlatego, że mamy duży dom
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-03-13 o 14:35 |
|
|
|
#124 |
|
Wtajemniczenie
|
Mojego Tz brat ma Shih tzu-przynajmniej oni twierdza ze to ta rasa.Ogolnie to musze stwierdzic ze nie ciekawy piesek,czesto gryzie ich dzieciaczka,sika gdzie popadnie i na piszczoche nie wyglada..no coz moze ma taki temperament albo tak sobie go wychowali..
Własnie weszłam na google zeby sprawdzzzic tego psiaka no i musze przyznac ze ich pies to napewno nie shih tzu.Bardziej mi z wygladu pekinczyka przypomina.. Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-03-13 o 14:39 |
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam jutro usg genetyczne
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Czy można się dołączyć? Mam na imię Iza,jestem w 9 tyg ciąży mam córeczkę Maję 3,5roku to moja 4 ciąża dwie niestety zakończone niepowodzeniem Siedzę na L4 od samego początku bo i ta ciąża nie obyła się bez przygód... Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, serduszko bije wizytę mam w przyszły czwartek. Nie mogę się jej doczekać.
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i powodzenia
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za pomyślną wizytę |
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#130 |
|
BAN stały
|
Można
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Jak patrze po innych wątkach ciażowych też spora przewaga chłopców. Ogólnie 52 procent społeczeńtwa to kobiety.Mężczyźni krócej żyją, mniej dbają o swoje zdrowie, częściej maja rózne wypadki, wykonują niebezpieczne zawody dlatego natura to rekompensuje i rodzi sie więcej chłopców, bo później są po prostu większe ubytki w populacji mężczyzn. Za to babki w domach starców sie biją o dziadków bo ich mniej Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-03-13 o 15:09 |
|
|
|
#131 | |||||
|
dryfuję słowami
|
Ileż mnie ominęło, ale niesety wczoraj najpierw pokłuciłam się z rodzicami, potem z TŻtem i to tak śmiertelnie, że nie miałam do niczego głowy...
Teraz już jest trochę lepiej. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zazwyczaj słyszyły 5% albo 3% na "dzień dobry", ale dla mnie to jakiś kosmos jest. a jutro mamy jechać oglądać mieszkanie i przed tym trzeba będzie podpisać umowę o pośrednictwo.Cytat:
a tak swoją drogą technicznie na L4 powinno podawać się adres pobytu, a nie zameldowanie. no chyba,że są tożsame. ja niestety też ma zameldowania, bo w komputerze tak mam i za każdym razem jak dostaje L4 gin mnie nie pyta tylko wypisuje, a ja przypominam sobie po czasie. Cytat:
|
|
|
#132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Poważnie
to był szczeniak.Cytat:
i wtedy kładzie się na brzuchu na podłodze z nogami i rękami w 4 strony świata jak dywanik i tak nasłuchuje ma takie strategiczne miejsce w przedpokoju, że jak się rozłoży to widzi co się dzieje w większości pokoi. Komicznie to wygląda ![]() Cytat:
dobrze, że od razu wzięłaś L4. Chociaż przy córci pewnie też masz sporo pracy, ale oszczędzaj się Trzymamy kciuki za spokojny przebieg ciąży |
||
|
|
|
#133 |
|
BAN stały
|
Wiecie co ja w pon idę do dentysty i boję sie tego okrutnie.Mam nadzieję, że da mi znieczulenie bo inaczej po prostu nie zrobię.A na NFZ też dają znieczulenie czy muszę dopłacić?
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :ro za:na razie same chłopaki ale jest nas na atku kilkadziesiąt także spokojnie, mam nadzieje, że wojny nie będzie;D |
|
|
|
|
#135 | ||||
|
Zakorzenienie
|
zakupiłam 2 opakowania lacibios femina, cena 17,50zł aż się zdziwiłam że tak mało no ale to dobrze
Cytat:
coraz większą mam nadzieję że na poniedziałkowej wizycie może uda się co nieco zobaczyć na tym monitorku )))Cytat:
![]() Cytat:
wiem, może też nie pies, alee przynajmniej nie uczula ![]() mój właśnie przyszedł i się położył blisko mnie ![]() Cytat:
i gratuluje!
|
||||
|
|
|
#136 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój mnie dziś obudził o 2:39 w nocy i nie wiem czemu bo nie chciał na dwór ani wyjść do kuwety. Dopiero po chwili się zorientowałam, że przecież te koty takie mądre i jakby nie on to bym się zesikała Na pewno wiedział to![]() Cytat:
A co do dentysty... Chciałam iść teraz w PL ale ktoś mi podsunął pomysł, że w ciąży wiele zabiegów jest za darmo u dent. Np kanałówka, chociaż mam nadzieję, że mnie ominie... Tylko teraz takie pytanie... Nie mam ubezp w Polsce, mam tylko norweskie. Ale podobno jest coś takiego jak 'ciężarna nieubezpieczona' bo każda ciężarna PODOBNO ma zagwarantowaną opiekę. true? Tylko co ja bym musiała temu dentyście pokazać? Jakieś zaświadczenie od polskiego lekarza? Norweską kartę ciąży? Jakieś pomysły jak to załatwić?
09 października 2013 18:45 Ninka |
||
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym roku nie byłam ani 1 dnia na urlopie i zastanawia mnie, ile mam w tej chwili i jak dalej się nalicza. Czy teraz mam te 2 dni po 1 miesiącu u nowego pracodawcy? Pracowałam u poprzedniego do 31 stycznia. Czy mam 1/8 z 18 (chyba) już naliczonych za 1 rok pracy? I czy te 2 lata liczy się tylko od umowy na cały etat? GUBIĘ SIĘ W TYM A poza tym idę się wieszać, tż nie odzyskał najważniejszego, normalnie siedzę i ryczę i biorę się za to od początku, do 17 muszę wysłać. Edi biedaczek ogląda bajkę, bo mama pracuje
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:roz a:
|
|
|
|
|
#139 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w trzeciej części. Gadacie i gadacie tylko....
Witajcie nowe mamusie Wczoraj wieczorem jadlam naleśniki i dalej mi się chce. Ale po wczorajszym przeboju po wejściu do kuchni boję się tam wchodzić, musiałabym zaczekać na TŻa a i tak lodówka prawie pusta.... ;/ Ja już chcę usg i zobaczyć cos więcej niż kropeczka....
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w nowym wątku
tyyyle stron!!!!!! O nie, nie nadrabiam:P
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nadrbiłam dzielnie
![]() Your Angel moglabyś wrzucić ten artykułz Wyborczej? Może się jednak przyda, choćby dzieki zebraniu w jednym miejscu.
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
marysia_258 Witamy
Cytat:
Nauczyłam się, że ważniejsze rzeczy/pliki wysyłam sobie na poczte i tam wiem, że nic się im nie stanie. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
znajomy kiedyś miał klęskę urodzaju, płyty z danymi się zepsuły, dysk się spalił i to 2 razy pod rząd i wszystko trafił szlag. najlepiej jednak uczyć się na błędach innych.
|
|
|
#145 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie dam rady was nadrobić bo muszę wziąć sie za prace domowe;/ Wróciłam dopiero z małym od dentysty i z zakupów. Dzielny mój bohater tylko troszkę płakał ale jestem z niego dumna. A jakie ma już gadane do dentystki jak z fotela zejdzie
Gratuluje udanych wizyt i dzieciaczków zdrowych![]() klaski :![]() Sami chłopcy ja tez czuje że będzie drugi chłopiec![]() ![]()
|
|
|
|
#146 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie weszłam pod stół w kuchni i odkryłam tam całkiem fajna tablice do pisania-->tylko brak środków czyszczących!!!!
![]()
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tego nie widać, to bym zostawiłaWiecie, jak byłam mała to rodzice nas z bratem mierzyli i zaznaczali markerem wzrost, datę. To było na drzwiach wewnątrz szafy w przedpokoju. Zrobiłam podobnie z moim synem. Odkąd skończył 2 lata mierzę go średnio co rok. To jest super pamiątka
|
|
#149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Póki co niech sobie ten picaso tam tworzy Lepsze pod stołem niż na ścianach Jeszcze musze sprawdzić pod ławą w pokoju i u mojej mamy bo tam też lubi pod stołem leżeć Ps nas tez rodzice mierzyli tylko że przy drzwiach
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie, a ja właśnie to robiłam, zapisałam, wysłałam .png do pracy i w tym momencie błąd zapisu .psd i wszystko poszło w pierony!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

Zresztą pokazał mi dowód także jestem pewna że to chłopiec
wiec spoko, rosna szanse na dziewczynke hehe

ja już teraz mojego Mikołaja pewna nie jestem
ale to dlatego, że mamy duży dom
Siedzę na L4 od samego początku bo i ta ciąża nie obyła się bez przygód... Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, serduszko bije wizytę mam w przyszły czwartek. Nie mogę się jej doczekać.

:ro za:
klaski :