|
|
#121 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nie warto już tego kupować, bo zostało zmienione.
Cytat:
Ale za to nie mogę Diorowi wybaczyć tego, co zrobił z Addictem Eau Fraiche. Stara (oczywiście wycofana ) wersja, której używałam w 2004 roku, to był naprawdę ciekawy zapach, nie będący kolejną kopią czegoś, co już było. Natomiast nowa wersja - jak dla mnie mdłe kwiatki bez wyrazu; prawie go nie czułam, gdy testowałam.
|
|
|
|
|
|
#122 |
|
Konto usunięte
|
Wiecie, ja mam inną opinię o Prince polo, szczególnie o tym w złotym opakowaniu. Kiedyś mi smakował a teraz już nie bardzo. Suche przeraźliwie i takie plastikowe w smaku, jeszcze orzechowa wersja trzyma poziom.
A wymienione przeze mnie wcześniej czekolady Fin Carre i Bellarom wcale nie są drogie, dostępne są w Lidlu |
|
|
|
|
#123 |
|
Konto usunięte
|
Pod wpływem wątku w sklepie rozgladałam się za petitkami z Jutrzenki
Nie było ale nie odpuszczę |
|
|
|
|
#124 | ||
|
summer vibes;)
|
Cytat:
Kiedyś była nawet afera na fb Lidla po artykule na wykopie.![]() Cytat:
To taki mój pewniak. Grześki też sa pycha i chyba się nie zmieniły. Aż muszę sobie kupić niedobra Ty.[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43445214]Wiecie, ja mam inną opinię o Prince polo, szczególnie o tym w złotym opakowaniu. Kiedyś mi smakował a teraz już nie bardzo. Suche przeraźliwie i takie plastikowe w smaku, jeszcze orzechowa wersja trzyma poziom. A wymienione przeze mnie wcześniej czekolady Fin Carre i Bellarom wcale nie są drogie, dostępne są w Lidlu Bellarom nie jadłam chyba, ale Fin Carre i First coś tam jadłam i z Fin Carre jak na tą cenę naprawdę są niezłe, ale u mnie na pierwszych miejscach są jednak Ritter Sport i Lindt. Z Goplany smakuje mi tylko ta mleczna, zwykła - ma charakterystyczny posmak, wydaje mi się, że jest dość mocno waniliowa, zupełnie inna niż reszta i wolałabym, żeby tego smaku nie zmieniali
Edytowane przez Atenya Czas edycji: 2013-10-27 o 08:52 |
||
|
|
|
|
#125 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Ja najbardziej ubolewam nad zmianą mojego ukochanego peelingu do twarzy.
Najpierw był to peeling morelowy St. Ives i wyglądał tak: ![]() dystrybutorem była marka soraya, więc jak marka st. Ives zniknęła z półek ten produkt przejęła soraya i otem wyglądał on tak: jakośc nieco się pogorszyła, ale i tak była bardzo dobra. No i klops. Soraya wpadła na pomysł 'ulepszenia' opakowania i jednocześnie pogorszenia produktu. Obecnie to badziewie (bo inaczej tego nazwać nie mogę) wygląda tak: Także jak widzicie ja ubolewam bardzo nad moim ukochanym peelingiem.
Przejechane na rowerze w 2019: 2 762 km ![]() Edytowane przez khloe Czas edycji: 2013-10-27 o 09:39 |
|
|
|
|
#126 |
|
Konto usunięte
|
a Revlon Colorstay ponoc zmienil spf 6 na spf 15 i kolory tragicznie sa inne a i konsystencja tez
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnego dnia krem Ziaji Herbikaplant z awokado zniknął z półek mojego Rossmana, Reala i gdzie tam jeszcze go chciałam znaleźć.
![]() Spróbowałam więc tego: ![]() To jest straszne. Moja cera sprzeciwiła się niemal natychmiast, chociaż z początku szukałam innej przyczyny. Po odstawieniu jest dużo lepiej. Krem miał świetne recenzje, ale widać musiał zniknąć. Z drugiej strony nie wiem czy zaliczać to jako wtopę, bo ta druga wersja, widzę, innym służy. Ja jestem jednak strasznie zawiedziona. Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2013-10-27 o 10:56 |
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
A pamiętacie zapach Pumy w szarym opakowaniu? Też zniknął, a był piękny.
|
|
|
|
|
#129 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#130 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na szybko przychodzi mi na myśl peeling do twarzy głęboko oczyszczający Clearskin z Avonu. Zużyłam kilka tubek, był świetny, mocny, natomiast w nowym opakowaniu jest delikatniejszy
|
|
#133 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#135 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
A już typowo octowo kojarzą mi się Pudliszki, fuuuj, jak to komukolwiek smakować może? ![]() Cytat:
Podobny numer z MK Cafe, 225g zamiast 250 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie obecna Princessa kokosowa to porażka, kiedyś uwielbiałam, a teraz to wafelek o słodkim smaku.. widzę, że nie tylko ja to zauważyłam..
|
|
|
|
|
#138 |
|
BAN stały
|
Aaaa! Mnie chodziło o ten peeling (pierwsze zdjęcie - wycofany, drugie - badziewny następca)
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#140 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#142 | ||
|
DOMator
|
Cytat:
Cytat:
Zmniejszanie opakowań ze 150 na 125 g, czy z 250 na 225 g to już prawdziwa plaga. Wiele serków, twarogów, jogurtów, a nawet masło zmniejszyły się na przestrzeni lat. Podobnie chleb baltonowski, który kiedyś zwyczajowo miał 60o g, a teraz zwykle bochenek tej samej wielkości waży tylko 500 g, co oznacza, że do wnętrza trzeba było dosypać spulchniaczy i innych wypełniaczy, które "napompują" chleb. Coraz rzadziej można kupić chleb o bardziej zbitej konsystencji, który faktycznie wyrastał na zakwasie (on ma często taki ciemniejszy szarawy miąższ i nie przypomina wyglądem pszennej buły). Mogę na palcach jednej ręki policzyć miejsca, gdzie da się kupić taki chleb i o ile mogę staram się tam kupować, żeby wspierać tych, którzy robią smaczny chleb, bo jak tych paru piekarni zabraknie, to będę skazana na robienie własnego chleba. |
||
|
|
|
|
#143 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43445214]Wiecie, ja mam inną opinię o Prince polo, szczególnie o tym w złotym opakowaniu. Kiedyś mi smakował a teraz już nie bardzo. Suche przeraźliwie i takie plastikowe w smaku, jeszcze orzechowa wersja trzyma poziom.
A wymienione przeze mnie wcześniej czekolady Fin Carre i Bellarom wcale nie są drogie, dostępne są w Lidlu A ten znasz? http://wolewygodniej.pl/318515_WAFEL...-23G-SKAWA.jpg
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Prawi spadłam z krzesła jak zobaczyłam na Allegro cenę szarej Pumy
![]() Co się jeszcze popsuło - kiedyś Ziaja miała fajną serię szamponów i odżywek w takich zielonych butelkach. Miały stosunkowo dobry skład, niską cenę, dobrze działały na włosy. Po wszelkich rewolucjach w tej firmie, obecnie z kosmetyków do włosów wg mnie prawie nic się nie nadaje. |
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2013-10-27 o 15:45 |
|
|
|
|
|
#146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nad wycofaniem z Łowicza czeko-dżemów. ![]() A co do capucino,co któreś z Was pisały.Ja polecam,tzn mi smakuje capuccino z Tchibo czekoladowa milka,najlepsza w/z szaszetkach,bo mąż mi raz kupił dwie paczki w torebce i to nie to samo. |
||
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Lata temu kupowałam kokosowe cappuccino z Tchibo - było świetne do mrożonej kawy z dużą ilością mleka.
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
zmieniono, nawet byl jakis apel o to, zeby chociaz ostaniego prawdziwego ketchupu nie zmieniac, ale niestety, lipa... nowa receptura, jak zwykle sciema w rodzaju dodamy trzy kilo chemi a ludzie i tak kupia, bo sie przyzwyczaili.
|
|
|
|
|
#149 |
|
Konto usunięte
|
Kefir Danone, który obecnie jest jak jogurt, kotlety sojowe Sante - tyle samo kosztują, a jest ich mniej, wszystkie te nowe supersmaki chipsów są zwykle do kitu, np. cheetosy to tylko te stare jadam czyli pizza/ser/ketchup, wszelkie nowe smaki są ohydne. Czeklada Wedla i Alpen gold beznadziejne są. Kiedys ser Gouda - skądkolwiek - mi bardzo smakował - teraz nie da się tego jeść, czasem jedynie się jakiś lepszy trafi. Wiele produktów teraz zasyfiają, a ceny podnoszą, zwykle pod szyldem 'nowa formuła'. Dlatego staram się czytać składy jedzenia, leków, kosmetyków.
Mnie ten krem ziaji z awokado - ten czarno biały - też rozwalił cere. Co do ciuchów to się calkowicie zgadzam - znacie jakąś sieciówkę dobrą? Co do butów to wydaje mi sie, ze w porządku są w dechatlonie firmy Quechua, porządne itp. i maja zwykle 2-3 lata gwarancje - niby krótko, ale porównujac do butów z CCC, czy Deichamana, które sie rozwalają po 2-3 miesiącach, najpóźniej pół roku jeśli się je rzadko używa, to już jest coś. A co do sprzętów AGD - to wszelkie te niby ekologiczne bo oszczędzają wode itp. - jesli sie szybko psują to wcale ekologiczne nie są, bo trzeba wtedy nowe kupic, a do wyprodukowania nowych ida surowce itd. To jest takie popularne dzis oszustwo - nadawanie produktom przydomku ekologicznych - bo sie kojarzy, ze zdrowe, oszczędne i dobre dla srodowiska - a często jest to złudne - dobre to by było jakby poza oszczędzaniem wody i prądu działało przez 15 lat, a nie 3-4 lata - wtedy to by mozna było nazwać ekologicznym. |
|
|
|
|
#150 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ale piłam tą milkową wersję i była pyszna. Te inne smaki to może są dostępne w jakimś sklepie z niemieckimi produktami, trzeba się rozejrzeć ![]() Cytat:
|
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

Ale za to nie mogę Diorowi wybaczyć tego, co zrobił z Addictem Eau Fraiche. Stara (oczywiście wycofana
) wersja, której używałam w 2004 roku, to był naprawdę ciekawy zapach, nie będący kolejną kopią czegoś, co już było. Natomiast nowa wersja - jak dla mnie mdłe kwiatki bez wyrazu; prawie go nie czułam, gdy testowałam.

Kiedyś była nawet afera na fb Lidla po artykule na wykopie.
W tej chwili jeśli mam ochotę na wafelka w czekoldzie to kupuję tylko klasyczne złote Prince Polo, od biedy Grzesiek, ten w granatowym opakowaniu daje radę

A już typowo octowo kojarzą mi się Pudliszki, fuuuj, jak to komukolwiek smakować może? 
Podobny numer z MK Cafe, 225g zamiast 250