Calcium Panthotenicum Jelfa - czyli regeneracja skóry, włosów i paznokci - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-14, 21:37   #121
clovverr
Przyczajenie

Dot.: Calcium pantothenicum

Staram się brać 4 tabletki, 2 rano i 2 wieczorem ale o tych wieczorem bardzo często zapominam
clovverr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 22:45   #122
Efffka21
Przyczajenie

no to świetnie, ja i moje zbyt skrócone kudełki dziękujemy za odpowiedź

też biorą 2x2 od wczoraj dopiero i czekam na efekty w mojej sytuacji nawet najmniejszy jest pożądany.. ;/
Efffka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-15, 11:18   #123
Filifjonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katherine18 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, zamierzam kupić CP, ale trochę obawiam się tego, że np. wąsik się wzmocni. Co o tym sądzicie?
Biorę CP trzeci tydzień. Tydzień temu depilowałam wąsik i dzisiaj zauważyłam, że odrósł sobie dość bujny. Depiluję go już kilka lat i przez to bardzo się osłabił i po jakimś czasie mogłam robić kolejną depilację nawet po ponad miesiącu. A teraz odrósł tak szybko Przynajmniej widać, że CP działa

Edytowane przez Filifjonka
Czas edycji: 2013-03-15 o 11:20
Filifjonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-15, 11:32   #124
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Filifjonka Pokaż wiadomość
Biorę CP trzeci tydzień. Tydzień temu depilowałam wąsik i dzisiaj zauważyłam, że odrósł sobie dość bujny. Depiluję go już kilka lat i przez to bardzo się osłabił i po jakimś czasie mogłam robić kolejną depilację nawet po ponad miesiącu. A teraz odrósł tak szybko Przynajmniej widać, że CP działa
no cóż, coś za coś

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-15, 11:51   #125
guacamole
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Filifjonka Pokaż wiadomość
Boje sie wasika, bo juz 2-3 dni po depilacji kremem, mam szczecinke, jakiej nie ma moj maz Jak mi urosnie, jest jasny ten moj was, ale nie lubie, jak podklad mi sie na nim osadza.

Mam wrazenie, ze suplementy u mnie wzmocnily wlosy, ale jakos nie daly wiekszego wzrostu. Bede za to miala grube konary pod nosem hi hi, jak szlachcic
guacamole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-15, 11:53   #126
Madaaa
Zakorzenienie

Ja nie kładę podkładu na wąsik
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-15, 12:13   #127
guacamole
Wtajemniczenie

Ja klade na cala twarz, dla wyrownania kolorytu.
Stary 2013-03-15, 17:21   #128
cinnamon cookie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez guacamole Pokaż wiadomość
Mam wrazenie, ze suplementy u mnie wzmocnily wlosy, ale jakos nie daly wiekszego wzrostu. Bede za to miala grube konary pod nosem hi hi, jak szlachcic
Też mam takie wrażenie a na nogach i pod pachami zaczęły szybciej odrastać tylko czemu na głowie dalej tak samo

O szczęście trzeba walczyć każdego dnia!
(o długie włosy też)

Edytowane przez cinnamon cookie
Czas edycji: 2013-03-15 o 17:22
cinnamon cookie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-15, 18:57   #129
guacamole
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cinnamon cookie Pokaż wiadomość
Też mam takie wrażenie a na nogach i pod pachami zaczęły szybciej odrastać tylko czemu na głowie dalej tak samo
Coz, w wosk trzeba sie zaopatrzyc i rwac, co sie da . Wlosy na nogach mam taaaakie wypielegnowane i dosc dlugie - w sam raz na woskowanie. Wlasnie, ten wasik... bo jakos boje sie przebarwien po rwaniu woskiem (ranki i otarcia automatycznie mi sie zmieniaja w przebarwienia i sie caly czas filtruje).

Moze te na glowie sie zastanawiaja troche dluzej . dam im jeszcze miesiac-dwa tym Vitapilem. Pozniej jedynie Humavit i CP.

Jeszcze bede wygladac jak moj chrzestny Zdzislaw z wielka blond szczota pod nosem hi hi Szukam czegos na oslabienie wlosow, nie tylko do depilacji.
Stary 2013-03-15, 20:40   #130
cinnamon cookie
Raczkowanie

Cytat:
Coz, w wosk trzeba sie zaopatrzyc i rwac, co sie da . Wlosy na nogach mam taaaakie wypielegnowane i dosc dlugie - w sam raz na woskowanie. Wlasnie, ten wasik... bo jakos boje sie przebarwien po rwaniu woskiem (ranki i otarcia automatycznie mi sie zmieniaja w przebarwienia i sie caly czas filtruje).

Moze te na glowie sie zastanawiaja troche dluzej . dam im jeszcze miesiac-dwa tym Vitapilem. Pozniej jedynie Humavit i CP.

Jeszcze bede wygladac jak moj chrzestny Zdzislaw z wielka blond szczota pod nosem hi hi Szukam czegos na oslabienie wlosow, nie tylko do depilacji.
O nieee, wosku się boję jak nie wiem co a nad tym Humavitem też się zastanawiam, dobre ma opinie?

(o długie włosy też)
Stary 2013-03-16, 17:41   #131
guacamole
Wtajemniczenie

Cytat:
O nieee, wosku się boję jak nie wiem co a nad tym Humavitem też się zastanawiam, dobre ma opinie?
Dzis sobie kupilam wosk do twarzy hi hi

A humavit - nie probowalam, ale porownywalam inne drozdzowe tabletki i ten wyglada ladnie. Najekonomiczniej wydaje mi sie ten 250 tabsow. Ale sa takie w wersji skrz.-pokrz. albo z wit. B. Ten z wit B ma 1,2 g drozdzy w tabletce, a ten s-p ma 3,1 g w 12 tabletkach (duzo ma innych skladnikow)..... Sama wezme chyba ten tylko z wit B. Ludzie sobie tu chwala. Ja nie mam ochoty na picie drozdzy, ale lykac tabsy moge
Stary 2013-03-16, 18:42   #132
Bruised
Wtajemniczenie

Właśnie kończę drugie opakowanie CP, biorę 2x2 i po włosach nie widać jeszcze różnicy, ale paznokcie baaardzo się wzmocniły i szybciej rosną
Bruised jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-17, 10:17   #133
tekila901
Zakorzenienie

został mi jeszcze miesiąc kuracji pokrzywą. od dwóch miesięcy także piję drożdże, ale chciałabym spróbować czegoś innego, bo włosy i tak rosną w standardowym tempie. mogę zacząć teraz przyjmować CP zamiast drożdży, czy lepiej poczekać aż miną 3 miesiące z pokrzywą?
Stary 2013-03-17, 13:01   #134
cinnamon cookie
Raczkowanie

Cytat:
Dzis sobie kupilam wosk do twarzy hi hi

A humavit - nie probowalam, ale porownywalam inne drozdzowe tabletki i ten wyglada ladnie. Najekonomiczniej wydaje mi sie ten 250 tabsow. Ale sa takie w wersji skrz.-pokrz. albo z wit. B. Ten z wit B ma 1,2 g drozdzy w tabletce, a ten s-p ma 3,1 g w 12 tabletkach (duzo ma innych skladnikow)..... Sama wezme chyba ten tylko z wit B. Ludzie sobie tu chwala. Ja nie mam ochoty na picie drozdzy, ale lykac tabsy moge
Hmmm więc i ja chyba wypróbuję, ale to chyba najlepiej dopiero po kuracji CP tak? Czy mogę połączyć?

(o długie włosy też)
Stary 2013-03-17, 13:44   #135
guacamole
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmmm więc i ja chyba wypróbuję, ale to chyba najlepiej dopiero po kuracji CP tak? Czy mogę połączyć?

Nie powinno byc wiekszych zgrzytow. Dobrze jest laczyc pokrzywe z wit. B (tyczy sie to tez tego CP i drozdzy). Drozdze maja wit B w skladzie, wiec trzeba tylko tak to wszystko polaczyc z CP, by nie bylo nadmiaru.

Ja biore 2 tabletki Cp dziennie, bo biore tez Vitapil, ktory go zawiera. Brakuje mi tylko drozdzy do szczescia, bo Vitapil ma ich ilosci sladowe
Stary 2013-03-17, 13:55   #136
cinnamon cookie
Raczkowanie

Ahaaa to wszystko już rozumiem, dzięki w takim razie spróbuję ten Humavit razem z CP i zobaczę co się będzie działo (lub też nic się nie będzie działo)

(o długie włosy też)
Stary 2013-03-17, 15:05   #137
guacamole
Wtajemniczenie

Cytat:
Ahaaa to wszystko już rozumiem, dzięki w takim razie spróbuję ten Humavit razem z CP i zobaczę co się będzie działo (lub też nic się nie będzie działo)
Tylko tak proporcjonalnie, nieco mniej niz na ulotce, bo skoro dwa srodki to i mniej ich wychodzi na kazdy .
Stary 2013-03-18, 00:16   #138
TakaSobieDziewuszka
Raczkowanie

Kupiłam CP jakiś czas temu ale u mnie z łykaniem suplementów różnie bywa, za krótko go łykam i za mało by wypowiedzieć się o korzyściach ale mogę za to o skutkach ubocznych. Dopadały mnie biegunki za każdym razem jak zaczynałam łykać CP. Skutkiem tego jest wysuszona skóra ( dłonie i usta mam w stanie fatalnym) i zdziwienie skąd u licha się coś takiego robi. Teraz tak skojarzyłam moje problemy z CP ponieważ nic innego się w mojej pielęgnacji i życiu nie zmieniło. Wracam potulnie do witaminy B complex a CP znajdzie swoje miejsce w koszu. Dziewczyny uważajcie i obserwujcie swoje ciało, żeby za cenę 1 cm włosów nie nabawić się innych problemów.
TakaSobieDziewuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-18, 18:15   #139
201607111050
Konto usunięte

Skończyłam dziś kurację CP. 6 tabletek dziennie, 3 opakowania po 100 sztuk.

Paznokcie: mocne, ale z powodu mocnego wysuszenia płytki zaczęły się rozdwajać więc musiałam ściąć

Włosy: wzrost na poziomie jednego centymetra (standard), babyhair nie widać.

Inne: nie zauważyłam jakiegoś szybszego wzrostu włosków na ciele czy twarzy również.

Poczekam miesiąc i zrobię kurację jeszcze raz. Na chwilę obecną zachwytu nie podzielam.
201607111050 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-18, 20:40   #140
sylwka37
koci świat

Cytat:
Napisane przez TakaSobieDziewuszka Pokaż wiadomość
Kupiłam CP jakiś czas temu ale u mnie z łykaniem suplementów różnie bywa, za krótko go łykam i za mało by wypowiedzieć się o korzyściach ale mogę za to o skutkach ubocznych. Dopadały mnie biegunki za każdym razem jak zaczynałam łykać CP. Skutkiem tego jest wysuszona skóra ( dłonie i usta mam w stanie fatalnym) i zdziwienie skąd u licha się coś takiego robi. Teraz tak skojarzyłam moje problemy z CP ponieważ nic innego się w mojej pielęgnacji i życiu nie zmieniło. Wracam potulnie do witaminy B complex a CP znajdzie swoje miejsce w koszu. Dziewczyny uważajcie i obserwujcie swoje ciało, żeby za cenę 1 cm włosów nie nabawić się innych problemów.
Oczy mi otworzyłaś tym postem !!!!! Dostałam ok 2 tyg temu takiej swędziawki ciała że drapię się tak że aż mi siniaki się robią zrobiłam komplet badań - wyniki jak u młodego byka a swędziawka jak była tak jest. Nic jej nie może zwalczyć zapomniałam że od prawie 3 m-cy biorę CP -pewnie wysuszył mi tak skórę - odstawiam i zobaczę czy przejdzie !!!!!
Stary 2013-03-18, 20:48   #141
guacamole
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwka37 Pokaż wiadomość
Oczy mi otworzyłaś tym postem !!!!! Dostałam ok 2 tyg temu takiej swędziawki ciała że drapię się tak że aż mi siniaki się robią zrobiłam komplet badań - wyniki jak u młodego byka a swędziawka jak była tak jest. Nic jej nie może zwalczyć zapomniałam że od prawie 3 m-cy biorę CP -pewnie wysuszył mi tak skórę - odstawiam i zobaczę czy przejdzie !!!!!

Sylwka, jesli Cp daje Ci efekt wlosowy, to sprobuj go nie odstawiac, a za to zwieksz ilosc balasmow do ciala. Ja jestem atopowa i najlepsza kombinacja, jaka nakladam po prysznicu (z pilingiem) to wylane na reke: balsam z mocznikiem apteczny, kilka kropel arganu/innego oleju, pol lyzeczki kwasu hialuronowego i wcieram to w rece, nogi i okolice brzucha i ledzwi - moje suche miejsca. Swedzenie szybko mija, a powiem, ze bylo moja najwieksza zmora obok strasznego rogowacenia.

Mocznik swietnie nawilza, a w wiekszych stezeniach tez zluszcza. Mi uratowal zycie Do idealu dodac tylko ten hialuron i troche tluszczu i nie ma nic lepszego

Ps. pofarbowalam wlasnie wlosy na blond i sa cudnie sliskie Olejki na czaszke to fajna sprawa
Stary 2013-03-18, 20:54   #142
sylwka37
koci świat

Cytat:
Sylwka, jesli Cp daje Ci efekt wlosowy, to sprobuj go nie odstawiac, a za to zwieksz ilosc balasmow do ciala. Ja jestem atopowa i najlepsza kombinacja, jaka nakladam po prysznicu (z pilingiem) to wylane na reke: balsam z mocznikiem apteczny, kilka kropel arganu/innego oleju, pol lyzeczki kwasu hialuronowego i wcieram to w rece, nogi i okolice brzucha i ledzwi - moje suche miejsca. Swedzenie szybko mija, a powiem, ze bylo moja najwieksza zmora obok strasznego rogowacenia.

Mocznik swietnie nawilza, a w wiekszych stezeniach tez zluszcza. Mi uratowal zycie Do idealu dodac tylko ten hialuron i troche tluszczu i nie ma nic lepszego

Ps. pofarbowalam wlasnie wlosy na blond i sa cudnie sliskie Olejki na czaszke to fajna sprawa
efekt na włosach jest - zaczęły w końcu rosnąć ale tej suchej skóry na ciele niczym nie mogę zlikwidować - nigdy tak nie miałam , mocznika nie próbowałam może faktycznie poszukam jakiegoś balsamu z nim w roli głównej
Oleje na czaszkę też uwielbiam
Stary 2013-03-19, 13:49   #143
guacamole
Wtajemniczenie

Cytat:
efekt na włosach jest - zaczęły w końcu rosnąć ale tej suchej skóry na ciele niczym nie mogę zlikwidować - nigdy tak nie miałam , mocznika nie próbowałam może faktycznie poszukam jakiegoś balsamu z nim w roli głównej
Oleje na czaszkę też uwielbiam
Skoro masz efekty, to nie przestawaj Na tle tylu osob, co niewiele zauwazaja przyrostu, nalezysz do grona szczesciar tez biore CP ale zbyt krotko, by cos powiedziec.

Balsam z mocznikiem, najlepiej apteczny i wzglednie bezzapachowy, a mocznika jakies 10 proc do 15. I koniecznie na dlon trzeba dodac kapke oleju (bo dobrze jest troszke natluscic skore oprocz samego nawilzania), a jak masz hialuron - dwa trzy groszki - (np. zrob sobie krem za 20-30 zlotych 115 ml) to odlot. Szukalam wszelkich sposobow, chodzilam do dermatologow i nic. Kazali brac masci sterydowe, eliminowac rozne produkty z diety, czy sie pogodzic z wiecznym swedzeniem, ktore nie dawalo mi spac.....

No i wazne jest pilingowac skore dosc regularnie, a te nawilzacze ladnie sobie sie uleza. Teraz nawet nie musze po kazdym prysznicu sie smarowac, a moje stopy po raz pierwszy od lat sa lekko wilgotne, a nie zeschle jak skora na sloniu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-19, 13:54   #144
sylwka37
koci świat

Cytat:
Skoro masz efekty, to nie przestawaj Na tle tylu osob, co niewiele zauwazaja przyrostu, nalezysz do grona szczesciar tez biore CP ale zbyt krotko, by cos powiedziec.

Balsam z mocznikiem, najlepiej apteczny i wzglednie bezzapachowy, a mocznika jakies 10 proc do 15. I koniecznie na dlon trzeba dodac kapke oleju (bo dobrze jest troszke natluscic skore oprocz samego nawilzania), a jak masz hialuron - dwa trzy groszki - (np. zrob sobie krem za 20-30 zlotych 115 ml) to odlot. Szukalam wszelkich sposobow, chodzilam do dermatologow i nic. Kazali brac masci sterydowe, eliminowac rozne produkty z diety, czy sie pogodzic z wiecznym swedzeniem, ktore nie dawalo mi spac.....

No i wazne jest pilingowac skore dosc regularnie, a te nawilzacze ladnie sobie sie uleza. Teraz nawet nie musze po kazdym prysznicu sie smarowac, a moje stopy po raz pierwszy od lat sa lekko wilgotne, a nie zeschle jak skora na sloniu
bardzo ci dziękuję za rady !!!! dzisiaj w trakcie kąpieli zrobiłam sobie peeling cukrowy i po wyjściu jeszcze naoliwiłam się. Jutro polatam po aptekach w poszukiwaniu balsamu z mocznikiem ( dzisiaj tak sypie śnieg że nie chce się wychodzić z domu ) hialuron mam więc zrobię tak jak radzisz.
Stary 2013-03-19, 14:21   #145
guacamole
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo ci dziękuję za rady !!!! dzisiaj w trakcie kąpieli zrobiłam sobie peeling cukrowy i po wyjściu jeszcze naoliwiłam się. Jutro polatam po aptekach w poszukiwaniu balsamu z mocznikiem ( dzisiaj tak sypie śnieg że nie chce się wychodzić z domu ) hialuron mam więc zrobię tak jak radzisz.
A ten piling to sama robisz czy kupiony ?
Stary 2013-03-19, 14:54   #146
sylwka37
koci świat

Cytat:
A ten piling to sama robisz czy kupiony ?
kupny ale rewelacja - dokładnie się nazywa peeling czekoladowy piach - jest na bazie cukru brązowego + różne olejki. Dostałam go od koleżanki i tak leżał do póki ty nie zaproponowałaś zrobienie między innymi peelingu.
Stary 2013-03-20, 09:43   #147
Natuś-77
Zakorzenienie

Moja kuracja CP chyba działa, ponieważ..wczoraj rozmawiałam z przyszłym szwagrem na Skype a ten ni z gruchy ni z pietruchy wywalił: ale ci włosy urosły Zdziwiłam się no bo..facet i takie stwierdzenie..Minę miałam chyba nietęgą, bo od razu dodał, że ładnie

Zamierzam kontynuować CP, biorę również od kilku dni Krzem+biotynę, kwas folio, drożdże z pokrzywą i magnez
A zamierzam suplement ProstaGran. Ma ciekawy skład:
Wyciąg z pestek dyni zwyczajnej 250 mg
Wyciąg z owoców granatowca 80 mg
Wyciąg z ziela pokrzywy zwyczajnej 50 mg
Wyciąg z owoców palmy sabalowej 50 mg
Witamina E 6 mg
Cynk 5 mg
Witamina B6 0,7 mg
Likopen 0,625 mg

Co wy na to?
Natuś-77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-22, 12:54   #148
Madaaa
Zakorzenienie

Kupilam dzisiaj CP o dziwo pierwszej aptece juz mieli
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-22, 13:54   #149
guacamole
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Moja kuracja CP chyba działa, ponieważ..wczoraj rozmawiałam z przyszłym szwagrem na Skype a ten ni z gruchy ni z pietruchy wywalił: ale ci włosy urosły Zdziwiłam się no bo..facet i takie stwierdzenie..Minę miałam chyba nietęgą, bo od razu dodał, że ładnie

Zamierzam kontynuować CP, biorę również od kilku dni Krzem+biotynę, kwas folio, drożdże z pokrzywą i magnez
A zamierzam suplement ProstaGran. Ma ciekawy skład:
Wyciąg z pestek dyni zwyczajnej 250 mg
Wyciąg z owoców granatowca 80 mg
Wyciąg z ziela pokrzywy zwyczajnej 50 mg
Wyciąg z owoców palmy sabalowej 50 mg
Witamina E 6 mg
Cynk 5 mg
Witamina B6 0,7 mg
Likopen 0,625 mg

Co wy na to?
Gratulki, Natus
Dobrze zestawilas to towarzystwo, najwyrazniej Ci mieszanka sluzy
Ta palma sabalowa.... to troche tak na wypadanie wlosow i chyba na problemy z prostata. Ostroznie z tym, bo to jednak wplywa na hormony.

Ja sobie klikne szampon i odzywke z Iherb wlasnie z ta palma sabalowa. Bez slsow i innych trutek.
Stary 2013-03-22, 14:33   #150
Maria221
Wtajemniczenie

Z tą palma sabałową wewnętrznie uważajcie. Bo ona wpływa na hormony, jak chcecie zajść w ciążę to ostrożnie, w ciąży nie chyba nie wolno jej stosować. Najlepiej poczytać wszystko o palmie, ona jest raczej na łysienie, a nie sztybszy porost.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości