|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Calcium pantothenicum
Staram się brać 4 tabletki, 2 rano i 2 wieczorem ale o tych wieczorem bardzo często zapominam
|
|
|
|
|
#122 |
|
Przyczajenie
|
no to świetnie, ja i moje zbyt skrócone kudełki dziękujemy za odpowiedź
też biorą 2x2 od wczoraj dopiero i czekam na efekty w mojej sytuacji nawet najmniejszy jest pożądany.. ;/
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przynajmniej widać, że CP działa
Edytowane przez Filifjonka Czas edycji: 2013-03-15 o 11:20 |
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak mi urosnie, jest jasny ten moj was, ale nie lubie, jak podklad mi sie na nim osadza.Mam wrazenie, ze suplementy u mnie wzmocnily wlosy, ale jakos nie daly wiekszego wzrostu. Bede za to miala grube konary pod nosem hi hi, jak szlachcic
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie kładę podkładu na wąsik
|
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja klade na cala twarz, dla wyrownania kolorytu.
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a na nogach i pod pachami zaczęły szybciej odrastać tylko czemu na głowie dalej tak samo
Edytowane przez cinnamon cookie Czas edycji: 2013-03-15 o 17:22 |
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Wlosy na nogach mam taaaakie wypielegnowane i dosc dlugie - w sam raz na woskowanie. Wlasnie, ten wasik... bo jakos boje sie przebarwien po rwaniu woskiem (ranki i otarcia automatycznie mi sie zmieniaja w przebarwienia i sie caly czas filtruje). ![]() Moze te na glowie sie zastanawiaja troche dluzej . dam im jeszcze miesiac-dwa tym Vitapilem. Pozniej jedynie Humavit i CP.Jeszcze bede wygladac jak moj chrzestny Zdzislaw z wielka blond szczota pod nosem hi hi Szukam czegos na oslabienie wlosow, nie tylko do depilacji.
|
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a nad tym Humavitem też się zastanawiam, dobre ma opinie?
|
|
|
|
#131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hi hiA humavit - nie probowalam, ale porownywalam inne drozdzowe tabletki i ten wyglada ladnie. Najekonomiczniej wydaje mi sie ten 250 tabsow. Ale sa takie w wersji skrz.-pokrz. albo z wit. B. Ten z wit B ma 1,2 g drozdzy w tabletce, a ten s-p ma 3,1 g w 12 tabletkach (duzo ma innych skladnikow)..... Sama wezme chyba ten tylko z wit B. Ludzie sobie tu chwala. Ja nie mam ochoty na picie drozdzy, ale lykac tabsy moge
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie kończę drugie opakowanie CP, biorę 2x2 i po włosach nie widać jeszcze różnicy, ale paznokcie baaardzo się wzmocniły i szybciej rosną
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
został mi jeszcze miesiąc kuracji pokrzywą. od dwóch miesięcy także piję drożdże, ale chciałabym spróbować czegoś innego, bo włosy i tak rosną w standardowym tempie. mogę zacząć teraz przyjmować CP zamiast drożdży, czy lepiej poczekać aż miną 3 miesiące z pokrzywą?
|
|
#134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie powinno byc wiekszych zgrzytow. Dobrze jest laczyc pokrzywe z wit. B (tyczy sie to tez tego CP i drozdzy). Drozdze maja wit B w skladzie, wiec trzeba tylko tak to wszystko polaczyc z CP, by nie bylo nadmiaru. Ja biore 2 tabletki Cp dziennie, bo biore tez Vitapil, ktory go zawiera. Brakuje mi tylko drozdzy do szczescia, bo Vitapil ma ich ilosci sladowe
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Ahaaa to wszystko już rozumiem, dzięki
w takim razie spróbuję ten Humavit razem z CP i zobaczę co się będzie działo (lub też nic się nie będzie działo )
|
|
|
#137 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam CP jakiś czas temu ale u mnie z łykaniem suplementów różnie bywa, za krótko go łykam i za mało by wypowiedzieć się o korzyściach ale mogę za to o skutkach ubocznych. Dopadały mnie biegunki za każdym razem jak zaczynałam łykać CP. Skutkiem tego jest wysuszona skóra ( dłonie i usta mam w stanie fatalnym) i zdziwienie skąd u licha się coś takiego robi. Teraz tak skojarzyłam moje problemy z CP ponieważ nic innego się w mojej pielęgnacji i życiu nie zmieniło. Wracam potulnie do witaminy B complex a CP znajdzie swoje miejsce w koszu. Dziewczyny uważajcie i obserwujcie swoje ciało, żeby za cenę 1 cm włosów nie nabawić się innych problemów.
|
|
|
|
|
#139 |
|
Konto usunięte
|
Skończyłam dziś kurację CP. 6 tabletek dziennie, 3 opakowania po 100 sztuk.
Paznokcie: mocne, ale z powodu mocnego wysuszenia płytki zaczęły się rozdwajać więc musiałam ściąć ![]() Włosy: wzrost na poziomie jednego centymetra (standard), babyhair nie widać. Inne: nie zauważyłam jakiegoś szybszego wzrostu włosków na ciele czy twarzy również. Poczekam miesiąc i zrobię kurację jeszcze raz. Na chwilę obecną zachwytu nie podzielam. |
|
|
|
|
#140 | |
|
koci świat
|
Cytat:
zrobiłam komplet badań - wyniki jak u młodego byka a swędziawka jak była tak jest. Nic jej nie może zwalczyć zapomniałam że od prawie 3 m-cy biorę CP -pewnie wysuszył mi tak skórę - odstawiam i zobaczę czy przejdzie !!!!!
|
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sylwka, jesli Cp daje Ci efekt wlosowy, to sprobuj go nie odstawiac, a za to zwieksz ilosc balasmow do ciala. Ja jestem atopowa i najlepsza kombinacja, jaka nakladam po prysznicu (z pilingiem) to wylane na reke: balsam z mocznikiem apteczny, kilka kropel arganu/innego oleju, pol lyzeczki kwasu hialuronowego i wcieram to w rece, nogi i okolice brzucha i ledzwi - moje suche miejsca. Swedzenie szybko mija, a powiem, ze bylo moja najwieksza zmora obok strasznego rogowacenia. Mocznik swietnie nawilza, a w wiekszych stezeniach tez zluszcza. Mi uratowal zycie Do idealu dodac tylko ten hialuron i troche tluszczu i nie ma nic lepszego ![]() Ps. pofarbowalam wlasnie wlosy na blond i sa cudnie sliskie Olejki na czaszke to fajna sprawa
|
|
|
|
|
|
#142 | |
|
koci świat
|
Cytat:
![]() Oleje na czaszkę też uwielbiam |
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na tle tylu osob, co niewiele zauwazaja przyrostu, nalezysz do grona szczesciar tez biore CP ale zbyt krotko, by cos powiedziec. Balsam z mocznikiem, najlepiej apteczny i wzglednie bezzapachowy, a mocznika jakies 10 proc do 15. I koniecznie na dlon trzeba dodac kapke oleju (bo dobrze jest troszke natluscic skore oprocz samego nawilzania), a jak masz hialuron - dwa trzy groszki - (np. zrob sobie krem za 20-30 zlotych 115 ml) to odlot. Szukalam wszelkich sposobow, chodzilam do dermatologow i nic. Kazali brac masci sterydowe, eliminowac rozne produkty z diety, czy sie pogodzic z wiecznym swedzeniem, ktore nie dawalo mi spac..... No i wazne jest pilingowac skore dosc regularnie, a te nawilzacze ladnie sobie sie uleza. Teraz nawet nie musze po kazdym prysznicu sie smarowac, a moje stopy po raz pierwszy od lat sa lekko wilgotne, a nie zeschle jak skora na sloniu
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 | |
|
koci świat
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
|
#146 |
|
koci świat
|
kupny ale rewelacja - dokładnie się nazywa peeling czekoladowy piach - jest na bazie cukru brązowego + różne olejki. Dostałam go od koleżanki i tak leżał do póki ty nie zaproponowałaś zrobienie między innymi peelingu.
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kuracja CP chyba działa, ponieważ..wczoraj rozmawiałam z przyszłym szwagrem na Skype a ten ni z gruchy ni z pietruchy wywalił: ale ci włosy urosły
Zamierzam kontynuować CP, biorę również od kilku dni Krzem+biotynę, kwas folio, drożdże z pokrzywą i magnez A zamierzam suplement ProstaGran. Ma ciekawy skład: Wyciąg z pestek dyni zwyczajnej 250 mg Wyciąg z owoców granatowca 80 mg Wyciąg z ziela pokrzywy zwyczajnej 50 mg Wyciąg z owoców palmy sabalowej 50 mg Witamina E 6 mg Cynk 5 mg Witamina B6 0,7 mg Likopen 0,625 mg Co wy na to?
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam dzisiaj CP o dziwo pierwszej aptece juz mieli
|
|
#149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze zestawilas to towarzystwo, najwyrazniej Ci mieszanka sluzy ![]() Ta palma sabalowa.... to troche tak na wypadanie wlosow i chyba na problemy z prostata. Ostroznie z tym, bo to jednak wplywa na hormony. Ja sobie klikne szampon i odzywke z Iherb wlasnie z ta palma sabalowa. Bez slsow i innych trutek. |
|
|
|
|
|
#150 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tą palma sabałową wewnętrznie uważajcie. Bo ona wpływa na hormony, jak chcecie zajść w ciążę to ostrożnie, w ciąży nie chyba nie wolno jej stosować. Najlepiej poczytać wszystko o palmie, ona jest raczej na łysienie, a nie sztybszy porost.
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.

Przynajmniej widać, że CP działa
Jak mi urosnie, jest jasny ten moj was, ale nie lubie, jak podklad mi sie na nim osadza.

a na nogach i pod pachami zaczęły szybciej odrastać