|
|
#121 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ze wsi do miasta - problemy różnorakie
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#122 |
|
Wtajemniczenie
|
Odnoszę wrażenie, że ten watek, to jakis troll napisał
![]() U mnie na wsi też tramwajów nie ma, a bilety kupuje. Z bankomatu korzystam, pociągami jeżdżę, przez pasy przechodzę, wiem jak jechać ruchomymi schodami, odbieram awizo i wysyłam listy. Mimo mieszkania na wsi, jestem chyba wybitnie mądra |
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z takim "panem Darkiem" to namiętnie rozmawiam w bankomacie, żeby mi łaskawie wypłacił. ![]() |
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#125 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Mam taką teorię, że większość z tych: "Mam tu już konto, ale..." wcale nie piszą osoby, które mają tu konto z dużą ilością postów, ale zupełnie nowe osoby, które wcześniej zaobserwowały to zjawisko na innych wątkach lub osoby, które mają konto z kilkudziesięcioma postami, więc tym bardziej się przyjrzały, jak to wygląda. Myślą, że w ten sposób dostaną lepsze rady lub zostaną potraktowane łagodniej i nikt im nic złego nie napisze, bo to pewnie jakaś "naczelna" wizazanka.
Po co niby ktoś, kto jest tu rozpoznawalny, miałby się od razu do tego przyznawać? Przecież chce zachować anonimowość, a taki wstęp to zachęta do kojarzenia sytuacji. |
|
|
|
|
#127 |
|
Konto usunięte
|
Ja się nie dziwię, bo mimo że sama jestem z miasta, pojechałam do innego, gdzie obowiązują nieco inne zasady w autobusach i chciałam skasować niekasujący się bilet
ktoś z boku mógł pomyśleć, że jestem przygłupia a dla mnie to było naturalne, że bilet mam wsadzić do kasownika.
|
|
|
|
|
#128 | ||||
|
Konto usunięte
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4826275 1]a jak sama robisz kupię to też się brzydzisz?[/QUOTE]
Serio? Ojacie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#129 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie, sprowadzacie autorkę do poziomu mułu bagiennego bo zapytała o jakiś niuans życia codziennego. Jad płynie wartkim strumykiem... Nie chodzi o to żeby być słodziutkim i milutkim dla każdego ale... jakiś poziom uprzejmości i kultury się należy. Jak się napatrzę co tu się dzieje to chwilami rozumiem osoby zakładające nowe konto żeby zadać b.osobiste pytanie. Jakaś dziewczyna odpisała tu post a Wy już analizujecie jej posty w innych wątkach... psychoanaliza amatorska czy co ?Jest cienka granica pomiędzy zwykłą ironią a szyderstwem podszytym chamstwem.
|
|
|
#130 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
"takich ludzi jak ja jest więcej, powaga, moje koleżanki z szafy... ekhm ze wsi też nie ogarniają najprostszych rzeczy, gdy są u mnie." Według autorki wiejskie pochodzenie jest chyba synonimem nieogarnięcia, bycia gorszym. Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2014-09-24 o 22:45 |
|
|
|
|
|
#131 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mało kto umie posługiwać się ironią. Za wybitnych inteligentów uważa się osoby, które umieją innym dopiec we właściwy sposób. Morons, morons everywhere, a w internetach jest ich najwięcej. |
||
|
|
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
Ale pojazd
.Znam ludzi z nowoczesnych wsi, ale też znam takich, którzy od x lat mieszkają w jednym domu, nie pracują w mieście, na zakupy jeżdżą do miasteczka. Może nie pytają się 'co i jak', ale przecież człowiek ma do tego prawo, prawda? Jak przyjechali w odwiedziny to było zabawnie, bo oczywistych oczywistości nie wiedzieli .Ja jestem z dużego miasta, ale serce mi zamarło, jak kasownik w Warszawie 'połknął' mi bilet ![]() .
|
|
|
|
|
#133 |
|
Konto usunięte
|
Fatalida, chyba umknęło ci moje pytanie, a to ciekawe w kontekście całego wątku.
|
|
|
|
|
#134 |
|
Ante Pante
|
Jestem ze wsi, do liceum chodziłam w mieście. Komunikacji miejskiej wystrzegałam się jak mogłam, bo bałam się że wywiozą mnie nie wiadomo gdzie
Ale w końcu mnie przypiliło, musiałam się dostać z puktu A do punktu B, podeszłam na przystanek, szukałam linii po nazwach ulic i znalazłam. Można? Można. Trzeba chcieć.Co do tych wszędobylskich instrukcji, fakt faktem są, ale człowiek jak się zestresuje i zdezorientuje, to nawet najprostszych rzeczy może nie ogarnąć. Ale przyznam szczerze, że nigdy nie widziałam domofonu z instrukcją.
|
|
#135 |
|
Konto usunięte
|
Bo te najprostsze typu "wciśnij guzik" nie mają opisu. Te bardziej skomplikowane niemal zawsze.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ktoś z boku mógł pomyśleć, że jestem przygłupia a dla mnie to było naturalne, że bilet mam wsadzić do kasownika.