|
|
#121 |
|
BAN stały
|
Dot.: Kultura wypowiedzi
|
|
|
|
|
#122 |
|
astro-loszka
|
każe pisze się przez "ż", a nie "rz"
A propos angielskojęzycznych skrótów, przypomniało mi się, że w moich dwóch poprzednich miejscach pracy masowo używano w korespondencji mailowej ASAP i FYI EOT
|
|
#123 |
|
BAN stały
|
To jest według mnie większy brak szacunku
Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 |
|
|
|
|
#124 |
|
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;49212182]
Może nie lubi czytać byle czego i robić tej samej roboty dwa razy? Ty się nie przylozylas i oddalas mu jakas prowizorke a to jego nazywasz debilem? Może to Ty nie nadajesz się na studentke, nie on na doktora? Wcale się nie dziwie, ze nie chciał czytać. Nie okazalas mu szacunku, wiec on nie okazał go Tobie. Proste.[/QUOTE] Żeby coś było byle czymś musiałoby mieć kiepską treść, nie formę. Przyłożyłam się jak mało kto - do treści. To on nie nadaje się na doktora skoro nie wie dalej o czym jest moja praca, wystawił mi ocenę i dyplom za to, jak podpisałam tabele, jak zrobiłam przypisy i że jak pisałam punkty to po drugiej cyfrze też była kropka. Przy dwóch poprzednich pracach dyplomowych miałam inne wymagania stylistyczne i tej kropki miało nie być, były też inne przypisy, i teraz nie wiem kto miał rację z oceną? Bo może źle mnie wtedy ocenili czytając najpierw treść, zatwierdzając i wtedy każąc mi dopicować stylistykę w wordzie, jak było wiadomo, że to ma sens? Czy gdyby Shakespear napisał Hamleta z marginesem 3,5 a nie 2,5 to też byś powiedziała, że może nie nadaje się na poetę czy byś najpierw przeczytała tekst? |
|
|
|
|
#125 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ktoś tak powiedział? Cytat:
Dla niej ortografja niejest warzna, wgl warzny jest sęs. Nie jest zabronione zwrócenie uwagi, zabronione jest wyśmiewanie kogoś. ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#126 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() [1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;49197289]Tak się zastanawiałam nawet ostatnio, czy nie poszukać sobie w sieci jakichś stron uczących poprawnej pisowni, poprawnej interpunkcji, poprawnej składni. Ot tak, żeby się douczyć na starość.[/QUOTE] Według mnie zawsze warto ![]() Cytat:
Dla mnie (i, jak widać, nie tylko dla mnie) kwestia poprawności językowej jest bardzo istotna. Lubię, kiedy rozmowa z drugą osobą jest komfortowa, a ten komfort tworzony jest między innymi przez szeroko rozumianą poprawność językową Zależy, o jakie znaczenie nam chodzi. „Karze” jest związane z karaniem, z kolei „każe” z kazaniem ![]() Cytat:
|
|
|
#127 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#128 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Nie zaczynaj offtopu na temat mojego związku ![]() Pomylić się rzecz ludzka ja nie uważam się za najlepszą z najlepszych w przeciwieństwie do 90% wizażanek. Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#129 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Osoba nr 1 zadaje pytanie poza tematem. Osoba nr 2 podaje link, gdzie ten temat jest wałkowany. Osoba nr 3 odpowiada na pytanie poza tematem. Pytanie: kto nie czyta ze zrozumieniem i najbardziej rozwala wątek? PS Moja ocena, to moja ocena, więc oczywiście, może być subiektywna. |
|
|
|
|
|
#130 | |
|
BAN stały
|
Posty jednej wizażanki z tego wątku na takie zachowanie wskazywało. Poczytałam jej posty na innych wątkach i jakoś tam nie była taka dokładna jak tutaj
![]() Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chodzi mi wyłącznie o zasadę formy nad treścią, nie jestem Shakespearem. Ale gdybym z tej pracy wynalazła lekarstwo na raka to też by jej nie przeczytał. Facet odmówił w ogóle spojrzenia na pracę jak tylko zobaczył że podtytuł rozdziału ma nr 1.1 a nie 1.1. Zrobiłam tak, bo ich wytyczne były niejasne a na poprzednich dwóch uczelniach tej drugiej kropki się nie stawiało, co było jasno sprecyzowane. Koniec końców jak przyniosłam pracę już poprawioną całkiem to tylko spojrzał czy są wszędzie kropki, gdzie mają być, czy spis treści ma pogrubione rozdziały i czy tytułowa wygląda jak ma wyglądać. A ja to miałam bardzo gdzieś bo chciałam się dowiedzieć, czy dobrze wykonałam analizę i sformułowałam wnioski, czy zrozumiałam o co chodzi i coś wyniosłam z tych studiów. No więc nie wiem, ale dyplom mam, umiem już ładnie stawiać kropki i przy okazji zostałami mistrzem druku. |
|
|
|
|
|
#132 |
|
Konto usunięte
|
Brakuje jeszcze jednego osta do bana czy o co chodzi?
|
|
|
|
|
#133 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Co innego, gdyby brakowało w tekście polskich znaków albo przecinki lub inne znaki interpunkcyjne byłyby w losowych miejscach. Wtedy pracę spokojnie można uznać za nieczytelną czy nieporządnie wykonaną i prosić o jej przeredagowanie.
|
|
|
#134 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podpunkt 2.1 Podpunkt 2.2 chyba o coś takiego chodzi? A candycotton pisała '2.1.' Przynajmniej tylko takie kropki po punktach mi przychodzą do głowy ![]() Cytat:
Co do tego pierwszego- dziś jak dostałam maila od prezesa w stylu 'czemu przychody z tytułu...w listopadzie były milion zł mniejsze niż w październiku, wyjaśnijcie mi to asap'. Ja wiem, że prezes ma luźny styl pisania, nieoficjalny, jakby do kolegów na szybko pisał I zamiast szukać tego zaginionego miliona to siedziałam i zastanawiałam się, co to ten asap.
|
||
|
|
|
|
#135 |
|
BAN stały
|
cenzura
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-12-04 o 23:09 |
|
|
|
|
#136 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem, o co chodzi, ale dziwię się, że to pod twoimi postami, a nie moimi ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-12-04 o 23:16 Powód: Słownictwo w cytacie. |
||
|
|
|
|
#137 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#138 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-12-04 o 23:16 Powód: Słownictwo w cytacie. |
||
|
|
|
|
#139 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
FYI - for your information O co chodzi serowi? Ja też, stąd mój 'błąd'. Edytowane przez 201604250941 Czas edycji: 2014-12-04 o 23:13 |
||
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#141 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Żeee... Posty wizażanki... Ok, napiszę jakby to było o mnie. Że moje posty z tego wątku wskazywały jakbym siedziała nad cudzym tekstem i rozkminiała czy autor jest bubkiem bez szkoły czy może jednak nie, a sama na innych wątkach nie byłam tak dokłada w poprawnym pisaniu jak tutaj. Ufff. |
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem wiem Judith
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
BAN stały
|
Witajcie. Tu Mascarpoone chciałam przeprosić serdecznie osoby, które zostały obrażone z mojego konta ale nie byłam to ja. Sytuacja wyglądała tak, że poszłam umyć włosy a mój braciszek wziął mój telefon i postanowił mi zrobić super dowcip.
W każdym razie z tego co widziałam poziom jaki pokazał był poniżej zera ale to małe dziecko jeszcze (tyle, że kumate w necie) więc proszę o zrozumienie a moderatora o odblokowanie mnie bo nie były to moje słowa a czyn równoznaczny z włamaniem na konto. |
|
|
|
|
#146 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#147 |
|
BAN stały
|
Par sześć gdybym pisała tutaj tylko o kosmetykach ale jestem uczestniczką forum o zaburzeniach psychicznych i na prośbę użytkowników właścicielką klubu tak więc, nie za bardzo mi na rękę czekać 14 dni na dostęp do konta. No i narobił mi wstydu... Takie denne słownictwo nie jest mimo wszystko w moim stylu.
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.

Ależ razi.
Dla niej ortografja niejest warzna, wgl warzny jest sęs.