|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |||||||
|
BAN stały
|
Dot.: Ataki terrorystyczne: gdzie w kraju zachodniej Europy jest granica tolerancji?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wyprawy krzyżowe to piękna historia. Do dzisiaj dzieci straszą Krzyżowcami. Podobnie jak bitwa pod Poitres czy bitwa wiedeńska. |
|||||||
|
|
|
|
#122 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ataki terrorystyczne: gdzie w kraju zachodniej Europy jest granica tolerancji?
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Podobno nawet Tatarzy mają problem z muzułmanami z Bliskiego Wschodu
![]() http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos..._odwolany.html http://tataria.eu/index.php/artykuy-...-islam-tatarow Cytat:
Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2015-01-08 o 12:05 |
||
|
|
|
|
#125 |
|
Konto usunięte
|
Miliony, żebyś się nie zdziwiła kiedyś jak jeden z tych normalnych muzułmanów cię wciągnie do bramy w celu dokonania gwałtu. W końcu może, bo według jego religii i obyczajów jesteś pupodajką bo nie zasłaniasz ciała (i twarzy też, zależy jak radykalny jest ten osobnik). Wiesz, że dla nich wszystkie Europejki i generalnie niemuzułmanki (w tym ty) to pupodajki które można obrażać i gwałcić bo przecież same się o to proszą? Taka logika arabskiego osobnika
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkałam w UK, w typowej "socjalnej" dzielnicy. Wychodziłam z domu o 7 - siedzieli na ławce przed barakiem. Wracałam- ten sam skład. Całe dnie spędzali na nieróbstwie, wokół stadko dzieciaków, muza na full. Ich jedyne zajęcie to zaczepianie białych dziewczyn i obleśne komentarze. Jeszcze taka anegdotka z Francji. Miałam na szyi maleńki krzyżyk, za co zostałam nazwana na ulicy "katolicką dzi*ką" przez dwóch panów o pochodzeniu z pewnością nie francuskim. Gdybym ja spróbowała tak powiedzieć o ich, z pewnością miałabym już nóż między żebrami. Żaden fanatyzm nie jest dobry, ale to, co wyprawiają muzułmanie przechodzi ludzie pojęcie.
|
|
|
|
#127 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jeszcze odnośnie co whiteglove napisała, przypomniał mi się filmik brytyjki która po latach wróciła do swojego miasta Luton bo nie wierzyła że jest tam pełno muzłumanów, i trafiła na protest gdzie muzłumanie krzyczeli że policja ma iść do piekła , a ona pyta : ,,ja też mam iśc do piekła", a oni: tak, bo nie jestes wyznawcą koranu, ty też pójdziesz do piekła" a inne muzłumanki wyzywały ją że prowokuje mężczyzn bo jest ubrana jak *** czyli zwykła sukienk, a tu można zobaczyć jaka: https://www.youtube.com/watch?v=psZBaJU_Cvo świetny komentarz: " Wchodzą tylnymi drzwiami do domu, siadają z domownikami przy stole. Domownicy dzielą się z nimi co mają, dają im jeść, spać, pozwalają zamieszkać z nimi i korzystać ze wszystkich dobrodziejstw. Początkowo onieśmielony "gość" z czasem zaczyna podnosić głowę. Zamiast szanować prawa i obyczaje domowników forsuje własne, które uważa za jedynie słuszne i prawdziwe. Ojcu rodziny z wrzaskiem zakazuje jeść świńskiego mięsa, żonie jego każe chodzić poubieraną od stóp do głowy tak aby nikt nie mógł jej zobaczyć. Gwałci ich córkę chcąc ją ukarać bo, w jego mniemaniu, jest ona zbyt lubieżna i rozwiązła. w gwałcie nie widzi niczego niestosownego. "Przykazane prawo mężczyzny do karania kobiet" prawi do zapłakanej matki. "Gość" zauważa, że nikt nie reaguje. Wszyscy domownicy z pokorą zgodzili się na jego zasady, które przecież są obce w tym miejscu. A przecież "gość" wie, że mogliby go wykopać za drzwi i zamknąć przed nim drzwi na wieki jak robili to jego wolni od mylnie pojmowanej "tolerancji" przodkowie. Jednak tego nie robią. Dlatego staje się on coraz bardziej hardy i sprasza coraz więcej swoich ziomków. Koniec końców będzie tak, że zostanie sam. Rodzina, która tu mieszkała wymrze albo ucieknie, a on ze swoimi pobratymcami zostanie i doprowadzi dom do ruiny." http://www.wykop.pl/link/1966064/hip...zulmanow-w-uk/
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2015-01-08 o 12:00 |
|
|
|
|
|
#129 |
|
BAN stały
|
A Breivik w więzieniu z uśmiechem pewnie powiedział "a nie mówiłem".
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#131 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Właśnie zmarła policjantka, która została postrzelona dzisiaj rano w Paryżu. Jeśli chodzi o rewanże, to raczej było spokojnie. Polskie media mówią tylko o trzech atakach na meczety. |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy mówili o wszystkich i czy o wszystkich wiedzą. Kolega z Lyonu mi właśnie napisał, że zaatakowano 2 meczety w jego mieście.
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Chłopie Tatarzy to typowi Polacy!!!
|
|
#134 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
Francję zamieszkuje +/- 6,5 mln muzułmanów. Integracja całkowicie się nie powiodła - takie zdanie mają i Francuzi i muzułmanie. 1200 francuzów wyjechało walczyć dla ISIS a 1 z nich brał udział w ścięciu amerykanina Kassinga. Wg ostatniego sondażu IPSOS 63% francuzów nie chce islamistów w kraju,bo nie nastąpiła żadna integracja.
Ponad 40% menagerów francuskich firm miało i ma nadal problemy z pracującymi w nich muzułmanami - nie chcą słuchać poleceń od przełożonych kobiet ani podawać im ręki, nastąpiły też próby narzucenia innym pracownikom standardów religijnych wg Koranu. I to się pogłębia - dostali palec a biorą całą rękę. W Niemczech podobnie - muzułmanie żądają dla siebie prawa do podwójnego obywatelstwa, zrównania praw duchownych islamskich i katolickich a w szpitalach i więieniach wydawania posiłków zgodnie z zasadami halal. I oni nie proszą o to,ale tego żądają. Na szczęście strachliwą Merkel wyręcza PEGIDA. To są fakty. Tacy są muzułmanie.
|
|
|
#137 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli nie potrafisz obronić swojego zdania w kulturalny sposób, nie atakując innych, to po prostu zamilknij. Zarzucasz innym braki w edukacji społeczno - kulturowej (czymkolwiek jest taka edukacja ), a sama masz niestety braki w dobrym wychowaniu.
|
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pewnych książek? Przypadkiem celują w najważniejsze. Czekam serio aż w UK zabronią wspominania o królu Ryszardzie. UK akurat dość dobrze się przed tym broni, ale Francja i Włochy mają jakieś dziwne problemy. We Włoszech jest chyba właśnie najgorzej pod tym względem, bo są prawa na ten temat i można pozwać do sądu za mówienie źle o Islamie, niezależnie od tego, czy to prawda. Weź w końcu ogarnij, że tu większość jest po filologiach, matematykach, prawie i problemu z interpretacją tekstu nie mają, są w tym wręcz wybitne. Jeżeli uważasz, że ktoś Cię nie zrozumiał, to świadczy o Twoim braku umiejętności tworzenia tekstu. |
|
|
|
|
|
#139 |
|
Wtajemniczenie
|
Apropo każdy muzłumanin=terrorysta. Proponuję zasięgnąć literatury co się działo w latach 60-70 w krajach arabskich ( np Afganistan) i jaka przemiana zadziała sie w przeciągu 20 lat. Wszystko przez Talibów - cudownych, którzy po swojemu zinterpretowali koran (celowo z małej litery) i nie używali kulturalnych sposóbów do przekonywania do ich wierzeń, tylko używali do tego celu broni.
Wszystkim broniącym wspaniałych wyznawców islamu ( niestety większość, sama mam przykład, że nie każdy to zło wcielone) proponuję zagłebienie się w temat porządnie, a nie zwalanie wszystkiego na propagandę ( uwielbiam to stwierdzenie). W Polsce będą mieli trudniej, bo to mimo nadal mocno chrzescijański kraj i jak coś zacznie się dziać to wtedy jak trwoga to do Boga. U nas żyją głównie Ci z kasą z wszechobecnych bud z kebabem. Parę faktów do zaznajomienia się dla tych co nie wierzą skorumpowanym mediom i swoją wiedzę czerpią głównie z internetu: 1. Zapraszam do Brukseli na samotną podróż oraz na podróż w towarzystwie nieślubnego partnera i oczywiście się tego nie wstydzić jak muzłumanie nie wstydzą się swojej wiary ![]() 2. Kobiety, które nie noszą chusty są nadającymi się do zgwałcenia ( o obelgach nie wspomnę) 3. ISIS - Australli wystarczyło tylko zaangażowanie przeciwko panstwu islamskiemu. Tu do poczytania co fajnego niesie ze soba isis: http://swiat.newsweek.pl/panstwo-isl...,353375,1.html 4. Nieprzestrzebanie prawa obowiazujacego w kraju niewiernych - bez komentarza nawet 5. Domaganie się zwiększenia dla siebie praw Generalnie dla mnie wszystkiemu winni sa talibowie i zrobiłabymz nimi dokładnie to samo co oni robią innym - odczuwam w stosunku do nich kompletny brak tolerancji, gdzie należę do osób tolerancyjnych.
|
|
#140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo nie zrozumiałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() w czemu ktoś wogóle pozwala by oni tego żądali ?! mogą żądać w swoich krajach !!! premier czy prezyndet austrii pięknie im powiedziała, parafrazując jej słowa, że w jej kraju mają prawo do wielu rzeczy ale ten kraj jest krajem katolickim, i jeśli nie akceptują krzyży, ich religii, ich zasad to ona daje muzłumanom jeszcze jedno piękne prawo - prawo do opuszczenia ich kraju!
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
s☠☠☠☠iele zabarykadowali się w mieszkaniu, tacy mocni byli a teraz się chłopaki obsrali i ukrywają.
francja naprawdę ma problem, Hollande powinien podać się do dymisji, bo to na jego warcie dochodzi do ciągłych zamachów, to nie pierwszy raz gdy za jego kadencji giną ludzie w zamachach organizowanych przez muzułmanów, była Tuluza, była szkoła żydowska, a w ostatnich dwóch tygodniach były aż łącznie 4 spore akcje gdzie ginęli ludzie! i co mnie ciekawi to nie słychać ze strony muzułmańskiej słów POTĘPIENIA dla tego co się stało, oni po prostu siedzą cicho a tu powinni przedstawiciele tej wiary we Francji wyjść i przeprosić, a pewnie po zamachu otworzyli butelkę szampana z radości że Mahometa pomszczono. a tu przez samą przyzwoitość należałoby wyjść i przeprosić chociażby za policjantów zamordowanych z zimną krwią. u nas też drukowano te karykatury, ciekawe czy pastuchy i tutaj coś będą chciały zrobić. |
|
|
|
|
#142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam o najlepszym: - dzieci żołnierze w ISIS
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Friese- dzisiaj.
|
|
|
#144 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja zawsze mowilam ze sa normalni muzulmanie, ze nie wszyscy sa radykalni. To dlaczego ci normalni muzulmanie sie nie odezwa, nie przeprosza? Skoro sa normalni i widza w bestialskim mordowaniu cos zlego, tak jak my wszyscy? |
|
|
|
|
|
#145 |
|
Konto usunięte
|
Jesteś tu po to, by prowadzić dyskusję, czy po to by toczyć jakieś bezsensowne wojny o nic?
|
|
|
|
|
#146 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skąd masz te informacje? "- Barbarzyństwo terrorystów nie ma nic wspólnego z islamem - podkreślił znany we Francji imam Hassen Chalghoumi. Pochodzący z Tunezji muzułmański duchowny, który przybył na miejsce tragedii, w rozmowie z francuską stacją telewizyjną BFMTV zaznaczył, że "na nienawiść nie można odpowiadać nienawiścią". - Dziennikarze są męczennikami prawdy - powiedział imam, który jest zaangażowany w dialog międzyreligijny, szczególnie między islamem a judaizmem, i należy do rzeczników zakazu noszenia burek." http://metro.gazeta.pl/Wydarzenia/1,..._redakcje.html "Tarik Ramadan, muzułmański naukowiec i myśliciel na Twitterze: "Wbrew temu, co - jak słyszymy - mieli wykrzykiwać mordercy, którzy zaatakowali redakcję "Charlie Hebdo", wcale nie pomścili Proroka. Zamiast tego zdradzili i splamili naszą religię, wartości i muzułmańskie zasady. Moje potępienie tego horroru jest absolutne, mój gniew głęboki. Moje najszczersze kondolencje dla bliskich ofiar". ""Chociaż sprawcy być może naprawdę wierzą, że dokonują tych aktów przemocy w imię religii, w rzeczywistości popełniają zbrodnię, która nie ma żadnego umocowania w wierze. Dlatego muzułmańscy duchowni we Francji, Arabii Saudyjskiej i Katarze, zgodnie potępili ataki. (...)" http://wyborcza.pl/1,75477,17226312,...e_media_o.html ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
http://wyborcza.pl/1,75477,17226312,...e_media_o.html |
||
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://pikio.pl/tweety-islamistow-o-...d-ich-grobami/ Kto potępia, ten potępia. Nie znam za dobrze francuskiego, ale przeglądałam Twittera i tam jest masa takich wpisów.
Edytowane przez monilkaa Czas edycji: 2015-01-08 o 16:27 |
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Były komentarze, że muzułmanie nie potępiają ataków, a to nieprawda - stąd cytaty. Dokładnych danych jak wygląda procentowy podział na popierających i potępiających nie ma ale nie można pisać, że nikt nie żałuje. Zresztą nawet z Twojej informacji wynika: "Wielu muzułmanów, w tym Liga Arabska, imam Paryża oraz renomowany uniwersytet islamski Al-Azhar w Kairze surowo potępili barbarzyński atak na redakcję tygodnika Charlie Hebdo. Jednakże, francuscy muzułmanie na Twitterze w dużej liczbie są innego zdania." - czyli masa potępia ale są wyjątki. EDIT: Właśnie sprawdziłam cytowaną przez Ciebie stronę i nie wiem czy podpieranie się portalem sugerującym, że zamach był mistyfikacją uwiarygodnia Twoją opinię. Edytowane przez Pigeons Czas edycji: 2015-01-08 o 16:46 |
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to że kilku potępia to co to zmienia? tam są ich miliony a tu z tego co widzę na kilku portalach Polskich i zagranicznych to ledwo parę osób potępia to publicznie a tak to cisza. francuscy muzułmanie milczą w dużym stopniu, a to milczenie brzmi niemal jak poparcie dla zamachu. pamiętacie Breivika? od razu wszystkie siły także radykalna prawica się odcinała od niego, europa w takich przypadkach zachowuje się honorowo, nie to co muzułmanie, gdzie potępi garstka a reszta siedzi cicho. |
|
|
|
|
|
#150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie można wszystkich wrzucać do jednego worka. Trochę interesuję się islamem, czytałam wybiórczo Koran i coś tam o prawie szariatu. Nie każdy muzułmanin jest zły. Wyszkoleni terroryści zajmują się werbunkiem ludzi do takich akcji jak ta wczorajsza. To nie jest tak, że muzułmanin bierze sobie kałasznikowa i strzela do ludzi na ulicy. We Francji Marokańczycy i Algierczycy mieszkają w strasznych warunkach w tzw gettach. Widziałam na własne oczy i aż ciarki przechodziły. Wyobraźcie sobie, że do nastoletniego dziecka, które jest zmuszone do sprzedawania narkotyków, żeby przeżyć, mieszka w syfie, często nie ma co jeść, przychodzi sobie miły pan terrorysta i wciska kit, że jego życie jest więcej warte niż to, co ma i dlaczego by go nie poświęcić (życia) w imię Allaha, zabijając przy tym wstrętnych katolików (czy innych prześmiewców proroka). Duża część zamachowców samobójców to nastoletnie dzieci. Jestem kompletnie przeciwna islamowi w Europie i uważam, że jeśli już chcą tu mieszkać, to MUSZĄ przestrzegać prawa jakie panuje w danym kraju i nie wywierać presji na rządach czy domagać się czegoś w imię religii. ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
EDIT: znalazłam jeszcze przynajmniej 2 strony, które o tym mówią, żebyś się nie czepiała źródła. http://wpolityce.pl/swiat/228685-szo...-dobrze-im-tak http://www.fronda.pl/a/mlodzi-francu...cow,45948.html Lepsze jest już chyba milczenie niż takie komentarze.
Edytowane przez monilkaa Czas edycji: 2015-01-08 o 17:09 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

), a sama masz niestety braki w dobrym wychowaniu.